|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II
Tola 3804 czy jesteś zadowolona z Gościnnego???My z TŻ zaczynamy powoli szukać czegoś na nasze wesele i tak zastanawialiśmy sie jak tam jest, a skoro ty tam miałaś wesele to wiadomości będą z pierwszej ręki!!!!
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Salę mogę polecić z całą odpowiedzialnością. Nie zawiodła nas w niczym! Starają się bardzo, żeby Twoje wesele było wyjątkowe. Nie traktują go taśmowo. Wystrój jest super, jedzenie przepyszne, piękny ogród z tyłu i przede wszystkim genialna właścicielka, która bardzo przeżywa, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Ja jestem z tej sali bardzo zadowolona. Myślę, że jej wybór, to był strzał w dziesiątkę! Polecam!
|
#513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tola mimo że opis spory to nie odczuwa się tego czytając. Takie opisy szczęśliwych dni czytam z ogomnym zaangażowaniem. Po prostu się je pochłania. Myślę że inne wizażanki tak jak i ja właśnie na takie dokładne recenzje czekają z niecierpliwością |
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę Was edytujcie swoje posty i uzupełniajcie ich treść, zamiast pisać jeden po drugim,wtedy bedzie znacznie przejrzyściej.Dziękuje
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane,znalazlam dopiero troszke czasu i pisze od razu,wysyłam kilka zdjęć,narazie mamy tyle,jutro jedziemy w plener do botanika dopiero.powiem tylko że było cudownie,wesele sie udało pod kazdym względem,ślub--marzenie,jestem nieziemsko szczęśliwa,pozdrawiam i ściskam,annabel_lee dziekuje za twoją obecność,naprawde miło mi było
![]() |
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Małpka gratulacje Paticzka, Tola, Alusia takie piękne i wzruszające jest to co piszecie.... nie mogę się już doczekać... jeszcze raz wszystkiego naj Tola poproszę o namiary na ta kosmetyczkę na PW Szcześliwa w sobotę w nocy(koło 3.) przejeżdżałam koło Dworku.widziałam,że impreza jeszcze trwa, więc chyba dobrze się bawiliście Tobie i wszystkim "świeżo upieczonym" mężatkom życzę wielu pięknych chwilPola_m -dzięki już wiem gdzie jest ten fryzjer na Królewskiej
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Odpowiedzcie mi proszę do jura rana, gdzie się odbiera akty małżeństwa? Na Leszczyńskiego? Czy na Rynku? Bo mi się wydawało, że na Rynku, a Ksiądz nam powiedział, że na Leszczyńskiego, więc już sama nie wiem, a jutro chcielibyśmy odebrać.
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ale napłodziłyście! Nadrabiałam chyba godzinę... Czas do naszego ślubu bardzo się kurczy, co zaczęłam baardzo odczuwać... Ni stresuję się samym wydarzeniem, tylko tym jak wiele trzeba jeszcze po dopinać na ostatnie guziki ![]() Jak już pisała Mexx w piątek zorganizowaliśmy panieński i kawalerski (osobno). Było naprawdę super! Dostałam świetne prezenty, w tym moje wymarzone kajdanki z futerkiem ![]() Zaczęłyśmy u mnie w domciu, potem Czekolada, a na końcu Fantasy Park w Plazie, gdzie chłopcy grali w kręgle Połączyliśmy się więc i resztkę nocy balowaliśmy razem Polecam tego typu wieczorki!!! I przy okazji jeszcze raz dziękuję druhnie!
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!!
![]() po krótkiej nieobecności (bawiłam się na weselu koleżanki nawet i dziś, tzw. klin), musiałam nadrobić literaturę bo całkiem się postarałyście by było co czytać ![]() W sobotę byłam na fryzurce próbnej U Ani na Fabrycznej z racji tego wesela... Jak to jedna z Was pisała, trzeba mieć stalowe nerwy by tam się czesać. Myślałam, że ucieknę od nich, ale nie miałam możliwości wyboru, więc już poczekałam aż fryzjerka sobie o mnie przypomni... Ogólnie jest tam bałagan, za dużo ludzi na raz, klientki zapisują się nie określając kogo wybierają jeśli chodzi o fryzjerkę a później czesze je ta, która zechce. Ja byłam zapisana na 10 do Małgosi i moją fryzurkę już po wcześniejszym nakręceniu na wałki i ich zdjęciu , zaczęła o 12!!!!! skandal, czego nie omieszkałam im powiedziec skończyła ekspresem o 12.20, więc zdążyłam na makijaż do Slim Line na 12.30. Sonia - przyszłam chwilkę po Tobie, zbyt późno by Cię jeszcze spotkać. Fryzurka trzymała się rewelacyjnie, na ślubne upięcie też pójdę na Fabryczną, tylko z troszkę większą rezerwą czasową. Chyba, że znajdę mniej stresujący zakład ![]() Makijaż - pani bardzo miła, przyjemny zakład a samo malowanie... dość sprawnie poszło. Ponieważ miałam białe spodnie i gorset w kratke czarną, srebrną i białą, cienie były w kolorze szarym. Miałam na twarzy kamuflarz, więc wyglądało to jakbym miała tonę pudru, jednak z odległości 1m już tego się nie dało zauważyć Makijaż nawet mi się podobał, choć ja wolę trochę mocniejsze, czyli bez zachwytu - tylko, że ja jestem z tych wymagających. Miewałam takie, po których nie mogłam poznać, że ja to ja, po tym nie miałam z tym żadnych problemów. Czy to dobrze? nie wiem... Zapłaciłam 80zł.Jutro zajmę się zdjęciami z tej imprezy na których widać moje upięcie i makijaż, a wtedy podzielę się z Wami dziełami fryzjerki i kosmetyczki. A świeżo upieczonym mężatkom - wszystkiego najlepszego życzę na rozpoczętnym etapie nowej MIŁOŚCI Dobrej nocy, pozdrawiam
|
|
|
|
#521 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
adres na liście ![]() Cytat:
![]() Twój opis po prostu rewelacja, ze szczegółami, i widać że zarówno ślub jak i wesele to były piękne uroczystości. Bardzo chętnie zobacze zdjęcia ![]() a co do odbioru aktu małżeństwa nie mam pewności, odgrzebałam dostana z USC kartke na temat odbioru aktu małżeństwa i tam napisali, że odbiera się w Urzędzie, więc chyba w Trybunale - podany jest numer telefonu, więc może po prostu zadzwoń - 4435779 |
|||
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!
No ja wreszcie jestem w Łęcznej Jechałam taka szczęśliwa do domu że aż zasnełam z busie hehe to raczej przez tą całą sesję. Nie mogłam spać zasypiałam ok 3 - 4 rano i jak już wracałam do domu to chyba ten cały stres ze mnie zszedł. W domu ciągle jest poruszany temat wesela. Trochę mnie to drażni bo ciągle coś nowego się ustala. Wkurzam się na gości, którzy olali naszą prośbę o potwierdzenie przybycia. A u mnie w rodzinie chodzą słuchy, że a to brat cioteczny może nie przyjdzie a to siostra cioteczna wrrrr i się denerwuję. końcu chyba sama do nich zadzwonię i niech się zdecydują. Dziś poczułam, że mój dom już nie będzie takim MOIM domem. Rodzice chcą zrobić przemeblowanie i musiałam popakować wszystkie swoje graty do pudełek. Żal tak wszystko usuwać ze swojego pokoju. Tyle wszpomniej zapakowałam do tych pudełek. No ale taka kolej rzeczy. No i już jakotakiego swojego pokoju nie będę miała a tak lubiłam moje żółto - niebieskie ściany i wachlaże na ścianie echhh jakoś tak malancholijnie...Zaczynam żałować, że zamówiliśmy tort na Leszczyńskiego. Byłam zauroczona wyglądem ich tortów i nie zważałam na cenę. Jak teraz zobaczyłam, że płacicie 15 zł za kg to mnie ścisnęło bo mnie wyniesie 45 zł - a to dlatego, że będzie marcepanowy no i będą żywe kwiaty na nim. Mam nadzieję, że cena świadczy o smaku i nie będę żałowała wydanych pieniędzy. Jejku właśnie moja mama z sąsiadką stwierdziły, że mam opuścić krótszą część welonu na twarz :/ bo ja mam taki długi 2,5 m i ta spodnia część jest długa i wieszchnia krótsza więc wymyśliły, że ta któtsza ma być opuszczona na twarz...co Wy o tym myślicie. A odsłonić twarz ma pan młody wiecie jak na tych durnych amerykańskich filmach... A tak w ogóle powiedzcie mi jak wyprostować welon??
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uczestnicze jak domownik ... Kiedys mi było bardzo przykro, że czasem nawet nie mialam gdzie swoich rzeczy poożyć ![]() co do toortu,m to bez przesady, nikt ni epłaci 15 zł za kg - to cena ciast, a gdzieniegdzie i to drożej . mój tort jest z tych tańszych (Bezaw marysinie) i ma kosztowac chyba 26 zł za kg. na pewno tańszy niż Staropolska, chyba 35 tam kosztował. Masz droższy ale rzeczywiście taki specjalny ![]() co do welonu, to nie kazdemu pasuje zakłądanie go na twarz, zalezy tez w którym miejscyu jest wpięty, mi na przykład podoba sie tak niżej i jakby tak stąd go ciągnąć na twarz wyglądałoby to dość głupio. Ale czasem welon na twarzy wygląda bardzo uroczo, więc po prostu sprawdź jak jest u Ciebie. No i czy twój przyszły mąż się nie zapląta, bo dośc skomplikowana poperacja odplątywanie panny młodej (zwłaszcza gdy ma jakąś specjalna fryzurtę ;0 ) z welonu. A jeszcze jak się reęce trzesa ze stresu czy cos w tym rodzaju... Zawsze to może byc argument dla upartych cioć itp.... a co do rozprostowywania - słyszałam że należy hgo po prostu wyprać- zmoczyć i rozwiesić. ja zamierzam delikatnie wypraować, może przez ściereczke jakąś wilgotną, albo co, ale naprawde niewysoka temperatura bo to przeciez sztuczne jest ![]() pozdrawiam .m |
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, ja już jestem żoną!! Właśnie wróciłam z poprawin i po prostu padam, ale nie mogłam się powstrzymać żeby do Was nie zajrzeć
Ślub, wesele, goście wszystko super. Jutro plener z P. Zomerem a w środe wylot do Turcji więc dokładną relację zdam po powrocie. Dzięki wszystkim za ciepłe słowa
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
pytanie do Martuko i Jolinka
możecie przypomnieć nazwę wina, o którym chyba Martuko pisała że w miarę tanie w Makro i jest alternatywą dla carlo Rosii? Ty chyba Jolinku też je próbowałaś? A może inne wizażanki też mają jakieś ciekawe propozyjce co do win? Anex - czy swoje buciki, któe wcześniej wklejałąś kupiłaś w Lublinie? A jeśli tak to w któym sklepie?
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak już pisałam wcześniej wyglądałaś pięknie(bardzo mi się podobała Twoja suknia), a ceremonia zrobiła na mnie wielkie wrażenie(szczególnie, że już za 11 dni sama będę ślubować w tym kościele). No i czekamy na relację![]() PS. Czy ja tez mogłabym prosić o zdjątka? Wprawdzie widziałam Cię na żywo, ale jestem bardzo ciekawa jak to wszystko wychodzi na zdjęciach ![]() A ja wczoraj miałam pracowity dzień-byłam na fryzurze próbnej(PORAżKA), potem na przymiarce sukni(wszystko wyszło super, w tym samym czasie jak przymierzałam suknię przyszła jakaś dziewczyna poprzymierzać sukienki i jak zobaczyła moją to stwierdziła, że koniecznie musi taką przymierzyć, więc chyba nie jest źle ), stamtąd pojechałam do Olimpu na makijaż próbny(podobał mi się, chociaż nie jestem przyzwyczajona do tak mocnego makijażu), no i w końcu spotkanie z księdzem(wybór czytań, itp)-i tutaj mam do Was pytanie: przysięgę powtarzacie za księdzem czy mówicie z pamięci? Ja bym chciała z pamięci, ale ksiądz mnie straszy, że to nie wyjdzie. Możecie mi tez podpowiedzieć jak mam zmniejszyć rozmiar zdjęcia, bo tym sposobem, którym ja robiłam, rozmiar nadal jest za duży
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, własnie czekamy na zdjęcia
wcześniej był chyba mój zły adres mailowy to podaję jeszcze raz indygo79@poczta.fm
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
Tola3804 mam pytanie bo ty śpiewałaś piosenkę dla rodziców czy mogłabyś napisać jak sie do tego przygotowywałaś? bo ja też chcę ale nie wiem czy sie nie rozpłacze gdy zobaczę łzy mojej mamy. Powiedz czy wystarczy samej w domu poćwiczyc czy gdzieś sie zapisac??? proszę o pomoc jeśli któraś sie orientuje jeszcze w tym temacie.
|
|
|
|
#529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie właśnie czekamy na zdjęcia: niestety mój e-mail sie zwalił to prześlij na email kuzynki :wiola_j93@op.pl z góry dziękuje wszystkim za przesłanie swoich z djęć z ceremonii i z wesela ![]() Wizażanki!! Polecacie jakieś fasony suknii?? Oglądałam niedawno wesele i widziałam suknie marzeń wyglądała jak na małym kole ale tak naprawde nie była!!!!!! szok pozytywny mam pytanko: z jakiej kolekcjii są jkaieś ładne suknie ślubne??
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-07-03 o 13:22 Powód: Proszę edytować swoje posty i używać multicytowania ! |
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Powiedźcie która jest wszysm zdaniem naładniejsza?? Ja myślałam o tej maggy
![]() :roll eyes:![]() ![]() :roll eyes: jest bosska![]() ![]() tylko nie pamiętam stronki z której ją ściągnełam![]() :co nfused: jak będziecie wiedzieć to podajcie stronki tych wszystkich![]() ![]()
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
i druga porcja
która najładniejsza mi się z tych podoba suknia emi miriage - Dione i ecri![]()
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oo jest ta ecri
|
|
#534 |
|
Rozeznanie
|
Kwiatussku, nie można wybrać sukni oglądając tylko jej zdjęcia! Mi podobały sie różne suknie ale po przymierzeniu wyglądałam w nich strasznie. Musisz zobaczyć w czym bedzie Ci dobrze.
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
Szczęśliwa_82 miałaś ślub w Boboli, tak? Napiszesz mi coś więcej o uroczystości? Tak w ogóle to zostawia się bukiet pod obrazem w tym kościele? A, i który ksiądz udzielał ślubu a może sami go wygraliście? Ja bym chciała np. ks.Waldemara i nie wiem czy mam go pójść poprosić czy np. tylko on i tak udziela ślubów
Wszystkiego NAJlepszego na nowej drodze życia !!! Ela1 te o których pisałam jako pierwszych (z Growikaru, odsprzedałam je bo przestały mi się podobać) kupiłam w Pantofelku na Tysiąclecia. A te drugie, na zdjęciach na mojej kończynie kupiłam z tego co pamiętam w Łodzi.Jejku, spojrzełam na swój suwaczek, jeszcze 53 dni... Jakoś nie czuję tego parcia do ołtarza i tej radości, raczej przerażenie przed nieznanym Przecież małżeństwo nie zawsze oznacza szczęście. Jest lawiną kompromisów a w naszej kulturze raczej (na nieszczęście) ze strony kobiety. A właśnie, zauważyłam, że nadal dla niektórych dziewczyn zdobycie męża to cel życia,śmieszy mnie to trochę a Was?
Edytowane przez Anex Czas edycji: 2007-08-16 o 22:55 Powód: dopisek |
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki gdzie jest lista mailowa?
nie moge znależć
|
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
A my nie pojechaliśmy na zdjęcia
Pogoda niepwna, może padać więc nie ryzykowaliśmy bo plener miał być w Janowcu. Pojedziemy po powrocie z podróży, szkoda, bardzo byłam ciekawa jak to będzie Ale przynajmniej się wyspałam i mamy więcej czasu żeby się spakować
|
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
Ja również prosiłabym o zdjęcia. Moj mail jest na liscie pozdrawiam
|
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
My umówiliśmy się na plener na dziś na 16,ale patrze na niebo i .....nie wiem czy coś z tego wyjdzie
|
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Na piewszej stronie nowego wątku, post 9
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Mi szwagier obiecał zrobić stronę ze zdjęciami, jak już będzie gotowato dam Wam znać ![]() No właśnie, my mieliśmy na 15, ale w Janowce więc wyjechać trzeba było o 13, a na 10 miałam już fryzjera, 12 makijaż. Odwołałam wszystko bo nie mam ochoty wydawać kasy na fryzjera a potem i tak nie pojechać bo pada
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Pewnie niedlugo zadzwonie zeby nie okazalo sie ze bedzie za pozno 

uczestnicze jak domownik ... Kiedys mi było bardzo przykro, że czasem nawet nie mialam gdzie swoich rzeczy poożyć

05.07.2008 
:co nfused: jak będziecie wiedzieć to podajcie stronki tych wszystkich