|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() :brzyda l: Najlepiej z dużą ilością czekolady ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Już dokładnie nie pamiętam, ale 23/24 tydzień Na szczęście niewiele różowych ubranek zdążyłam kupić
|
||
|
|
|
#362 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po wizycie. Młody przekroczył 2 kilo, konkretnie 2090 Nadal siedzi na dupce i nie zamierza się obracać, następna wizyta za dwa tygodnie, jeśli do tego czasu się nie obróci to umawiamy się na cesarkę. W tej chwili na obrót jest jakieś 30% szans, więc raczej tego nie zrobi. Szyjka nadal długa i zamknięta. Dostałam zlecenie na morfologię, mocz i żółtaczkę. Zaczarowana kiedyś Ci wypomnę tą blachę łódeczek ziemniaczanych, które właśnie się pieką.
|
||
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Lilka, dokładnie nie pamiętam, ale za jedną pieluszkę wyszło ok 16 zł razem z wkładem.
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Halinka, ale dlaczego tylko 30%? Chodzi o wiek ciąży, wymiary dziecka czy takie ogólne prawdopodobieństwo? Weź nie strasz, ja nie chcę cesarki, ja chcę naturalnie Cytat:
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj TŻ odebrał maila, że wysłano do nas wózek
i sprzedawca przeprasza za opóźnienie - zastanawiamy się tylko jakie opóźnienie: wózek zamówiliśmy 9 dni temu, a wysłany miał być do 14 dni, a do tego czasu, to może kurier go nam dostarczy już do domu Ciekawa jestem, jak wielka będzie paczka z wózkiem - 3w1 ma przyjść w jednej pace
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja po wizycie. Cały czas jest Ok choć odczuwam ciągnący ból w podbrzuszu. Za tydzień mam się stawić na oddziale bo będzie mi pobierał wymaz pod kątem paciorkowca ( podobno to norma) Okazuje się też że mój gin ma w lipcu urlop i zobaczę go dopiero 18, a termin mam na 29... Ciekawe czy do tego czasu nie urodzę, najwyżej poradzę sobie sama. |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Nie macie najzieleńszego pojęcia jak mnie dziś wqrwiła Pani Ginekolog i do jakiego stopnia, że cała do tej pory "chodzę" z nerwów, ciśnienie miałam 180 na ileś tam z nerwów i się poryczałam w tym cholernym gabinecie i nie mogłam uspokoić, aż moja matka, która siedziała w poczekalni chciała wparować do gabinetu. Poszło o ostatnie moje przeboje z rejestratorką. Tak na mnie nawrzeszczała, że masakra, nie wytrzymałam i wygarnęłam jej wszystkie swoje żale od 1 wizyty u niej (że nigdy nie wiadomo w jakim humorze się ją zastanie, co mnie jej problemy interesują mam swoje, że bywa bardzo niemiła i niekulturalna i do tej pory siedziałam cicho, ale miarka się przebrała). Nie mam nawet siły pisać jak to wszystko wyglądało i przebiegało, ale z pewnością poszukam innego lekarza, bo to już za dużo. Chodziłam do niej, bo wygodnie mi było zadzwonić is ię umówić, niż wstawać o 4 rano, żeby się zarejestrować, a ponad to Ona ma usg w gabinecie, a nie jak "mój" ginekolog w przychodni gdzieś w innym pomieszczeniu, gdzie trzeba się specjalnie na zwykle usg umawiać
4 dni do tej francy rejestratorki dzwoniłam, dodzwoniłam się po 4 dniach wykonując 27 połączeń w ten dzień, a ta do mnie z ryjem na dzieñ dobry, że dzwonię za późno Ona nie ma miejsc, itd. A że to nie jej pierwsze takie zachowanie, że wrzeszczała na mnie do słuchawki i gdyby nie to, że dzwoniłam od dnia jak wyszłam z gabinetu po poprzednim badaniu i dopiero na 4 dzień raczyła odebrać, to może przymknęła bym znów oko, ale po wykonaniu ponad 100 tel do niej też mam prawo nie wytrzymać, jak ktoś się na mnie drze. Zostały mi ze 3 wizyty, ale postaram się mimo to znaleźć innego prowadzącego, na chusteczki mi takie nerwy przy każdej wizycie!!!!! Z dzieckiem na szczęście ok, Mała jest BARDZO BARDZO nisko, stąd ciągnący i stawiający się brzuch. O dziwo "Jaśnie Pani Ginekolog pochwaliła mnie" za samowolne branie magnezu Wszystko pozamykane jak należy, wymaz na GBS pobrany i oddany do laboratorium. Stwierdziła, że tym razem raczej nie przenoszę i wróży wcześniejsze rozwiązanie. Ahhh to wróżenie....
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-06-18 o 17:30 |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatecznie większość z nas będzie sobie musiała sama poradzić
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-18 o 17:37 |
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz już dużego chlopca
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masakra jakaś z tą twoją lekarką! Jak masz mieć za każdym razem takie nerwy to lepiej zmień. Nawet na tym etapie to jest chyba lepsze niż szarpanie się nawet ze zwykłym umówieniem wizyty. |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja co za babsko ![]() Kochana nie denerwuj się nie warto A lekarza koniecznie zmień bo nie warto się tak za każdym razem denerwować |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46937090]Masakra jakaś z tą twoją lekarką! Jak masz mieć za każdym razem takie nerwy to lepiej zmień. Nawet na tym etapie to jest chyba lepsze niż szarpanie się nawet ze zwykłym umówieniem wizyty.[/QUOTE]
Toiteż planuję zmianę, nawet specjalnie pojadę w przyszłym tygodniu do mojego starego gina z nadzieją, ze się ulituje i przyjmie zbłąkaną owcę. Boję się tylko, czy ktoś się na tak późnym etapie ciąży podejmie jej prowadzenia
|
#372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się też, że jeśli dzieciaczek już jest głową w dół to nie powinien się już obkręcić na dupkę, bo głowa jest największa i najcięższa i nie ma tyle siły żeby ją wydobyć na górę. ![]() Cytat:
za wizytę. Ja nie dostałam paciorkowca, miałaś jakieś objawy ku temu?
|
||
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas też będzie Franio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chilanes współczuję co za babsko
|
|
|
#375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi nawet nie przyszlo do glowy zeby czyscic pralke Bez przesady, ja nie bede przesadzac, im czysciej tym gorzej. Maly musi wyhodować swoj system ochronny, a jak ma to zrobić jakbym czysciła pralke, kąpała go w wodzie z czajnika itp. ?? Cytat:
będzie dobrze ![]() A jak ci nie przejdzie to szybko dzwon do lekarza .
|
|
#376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46931734]Hej dziewczyny! Można do was dołączyć. Podglądam was od poprzedniej części i jak zobaczyłam ankietę w tej części to stwierdziłam, ze muszę się w końcu ujawnić. Mam 28 lat, to jest moja pierwsza ciąża i termin porodu na 9.08, będzie chłopiec - Franek. Od tygodnia mam rozwarcie na 1,5cm. I jakoś tak instynkt mi podpowiada, że młody będzie chciał wyjść wcześniej [/QUOTE]witamy |
|
|
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
Dziękuję ślicznie za przygarnięcie i przywitanie i oczywiście za kciuki ![]() Lilka - imię mam bardzo pospolite: Kasia, wiek: 27 lat, TP: 28.08.2014; płeć: dziewczynka; imię: Pola zVenus: Co poza tym u mnie... hm... właśnie wróciłam z wizyty i niby wszystko oki. Ciąże przechodzę całkiem nieźle tylko jak jakieś zakażenie się do mnie przypałętało na początku ciąży tak się tego pozbyć nie mogę i ciągle na jakiś globulkach jadę Dziewczyny jak to robicie, że dajecie parę cytatów w jednej odpowiedzi???Walczę i walczę nie mogę dojść jak to robicie - chyba jakaś ograniczona jestem
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
No tak, ale fajnie by było wiedzieć że w razie czego jest na oddziale.
Tak samo zapytalam: dlaczego ja? Nie słyszałam o tym wcześniej ale on twierdzi że to standardowe badanie i jeśli okaże się że mam tego paciorkowca to dostanę przy porodzie antybiotyk żeby dziecko się nie zaraziło. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Chilanes Masakra jakaś z tą lekarką, ja poważnie zastanawiałabym się nad zmianą. Teraz naprawdę nikt nam łaski nie robi że nas przyjmuje. |
|
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
imię Pola bardzo ładne jakbym miala miec dziewczynkę była by Zoja,ale Pola na drugim miejscu![]() Musisz nacisnąć środkowe okienko "wielocytuj" to się podświetla a na koniec "cytuj" lub poprostu "odpowiedz"
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Pomimo tego że dużo leżę i naprawdę zaczęłam się oszczędzać ten ból w podbrzuszu który czuję od zeszłego tygodnia staje się codziennie coraz silniejszy, do tego stapnia że prawie nie mogę chodzić. Mówiłam o tym na wizycie i lekarz wszystko sprawdzał, twierdzi że taki widocznie mój urok.
Ja zaczynam myśleć ze za bardzo wychwalałam swoje dobre samopoczucie i teraz będę tak cierpieć do końca. Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-06-18 o 19:13 |
|
|
|
#381 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
AAAle sobiue pogadalyscie dzisiaj a nie bylo mnie zaledwie pol dnia
![]() Podkreslam iz jest usztywniany ale na tyle gietki ze bede mogla karmic, i co najwazniejsze ladnie modeluje piersi i zbliza, w bluzce gladziutki, no ideal! Jestem w takim szoku ze nie wiem ![]() Tymbardziej ze schodzilam cala galerie dzisiaj wlasnie za biustonoszem, ale wszedzie same szmatki w ktorych cycki zyja swoim zyciem i wygladam jak stara baba, bylam w happy mum, c&a, mothercare, smyk, triumph, donna i 2 inne... Takze jak ktoras potzebuje to polecam i recze bo jak zalozylam tak do tej pory mam i nosze bez prania ![]() Mowie mezowi ze jest taki ze go nie zdejmuje, za to jemu tak sie spodobal ze obiecal sam go zdjac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale wiecie co..nie tyle Zaczarowana zrobila mi smaka na frytki ale bardziej Wasze komentarze Ale tylko na takie domowe..w sb jadlam z kfc, wiec srednie bardzo ale zab to twistera uwielbiam! A przed chwila zaliczylam lody w mcdonaldzie z sama bita smietana-po e zja, pychota, mogabym wmucic jeszcze jednego....albo 2 ![]() Noooo spoko, ale Motylek-czy ona w ogole jest ciazowa? wyglada na taka normalna z wcieciem...(?) Cytat:
za wizyte!!!!! Przynajmniej bedziesz wiedziala kiedy sie dokadnie urodzi bedziesz extra przygotowana ![]() Cytat:
Super ze z malutka w porzadku! ale mi sie chce spac.... AA no jeszcze kupilam sobie w c&A 3 bluzki ciazowe, spodnice nie-ciazowa ale moge ja nosic pod brzuchem, a potem normalnie, zalamaolam sie ze nie kupilam stanika, ale jak wrocilam do domu i otworzylam paczke od kuriera to stwierdzam ze mam super dzien!!!
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny których maluszki są juz ułożone główka w dół.. Jak odczuwacie ruchy? Mój szkrab caly czas leżał poprzecznie,ale dziś czułam ruchy u góry ale po boku. Zawsze czułam kopniaki nad biodrami z lewej lub prawej strony,teraz nie wiem czy się zdołał obrócić główka w dół w kopie mnie u góry.. Tyle ze nadal z boku..czy ma takie długie nóżki i fika nimi gdzie popadnie.
|
#384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz zaznaczac pod kazda odpowiedza ktora chcesz zacytowac ten srodkowy guziczek (wielocytuj) i jak juz bedziesz chciala odpisywac (jak zaznaczysz wszystkie wypowiedzi ktore chcesz zacytowac) to idziesz na sam koniec watku i po lewej dajesz odpowiedz, Mam nadzieje ze mnie zrozumiesz bo ja nie umiem tlumaczy
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Zaczarowana niedobra osobo masz mnie dziś na sumieniu za te frytki po raz drugi już! Ale dziś u mnie wersja light: frytki z batatów z piekarnika.Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#386 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a to ciązowa czy zwykła?? fajna jest i trochę tak podtrzyma brzuch ten pas.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46936652]Lody to też bym zjadła ![]() :brzyda l: Najlepiej z dużą ilością czekolady ![]() Dziękuję ![]() Właśnie szkoda, że tak są chrzestni postrzegani. Wydaje mi się, że to też wiele zależy od rodziców. Bo jeśli oni nie mają z tymi osobami dobrego kontaktu, to tym bardziej dziecko... Już dokładnie nie pamiętam, ale 23/24 tydzień Na szczęście niewiele różowych ubranek zdążyłam kupić [/QUOTE]ooo to dobrze, juz się martwiła, że później jakby mi teaz wyskoczyła babka że jednak chłopak to by musiał chodzić w legginach w panterke i sukienkach...a mam ich trochę![]() ![]() Cytat:
jeszcze się może obrócić...pisałam ostatnio o mojej kumpeli - po 36tc mały się kopyrtnął i jest głową na dół ![]() jakie to jest badanie na żółtaczkę?? Cytat:
![]() Cytat:
paciorkowiec jest OBOWIĄZKOWY robi się go przed porodem, w razie czego dostaje się antybiotyk żeby dzidzi nie zarazic przy porodzie. Każda będzie to badanie mieć - wymaz w kierunku GBS Cytat:
moja też bardzo nisko przez co latam do wc chyba 15razy dziennie...a tak serio to na pewno z 7-8razy odziwo w nocy wstaję nadal tylko raz - mój sen jest dla mnie ważniejszy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
\cytowanie: masz taki przycisk pod każdym postem - środkowy naciskasz po każdym poście który chcesz zacytować i potem jak juz chcesz na nie wszystkie odpowiedzieć to klikasz odpowiedz - ten po lewej stronie na końcu i tyle. I piszesz sobie odpowiedzi pod każdym cytowaniem |
||||||
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Duze gorki robia mi sie raz np tylko po lewej str, albo w poprzek brzucha obok siebie-nie wiem jak on to robi ![]() Za to nozki czy raczki to zwykle po prawej stronie bardziej u gory, ale czasem na srodku tez ![]() Jak tak popatrze na ten bebenek to wydaje mi sie taki duzy, ale jak pomysle ze siedzi w nim 40cm czlowieczek to ja nie wiem jak on sie miesci.. Musi mu byc bardzo niewygodnie
|
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
UWAGA UWAGA !!!
Wywalam tableta za okno!! Jak nim piz.nę to w innym województwie za przekroczenie prędkości dostanie od drogówki największą ilość możliwych punktów. Co zaa dziad ! Nie cytuję. A z tego co pamiętam. Witajcie dziewczyny nowe! Pewnie, że możecie dołączyć. . . świeże "mięsko" zawsze fajne Zaczarowana .... dobrze, że nie znalazłam kabelka USB bo miałam wstawić co mi dziadek przywiózł to bym dopiero dziewczyną w głowie namieszała i teraz biedne w kuchni by siedziały i pichciły MOTYLEK ty to jesteś Speedy Gonzales [IMG] [/IMG]PACIORKOWIEC obowiązkowy. Tak jak któraś z was pisała. Trzeba go mieć tzn WYNIK nie paciorkowca ze sobą jadąc na porodówkę. CHILANES współczuję przebojów. Co za tupet baba ma. I to jeszcze pracuje w takim miejscu żepowinna być ostoją spokoju. Kobiecie w ciąży takie nerwy fundować
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jej nogi czuję dosłownie wszędzie ale na odpowiedniej wysokości tzn ponad pępkiem i wzwyż, w okolicy pępka podejrzewam że to dupcia sie czasem ukazuje jako taka kulka/wzgórek, a na dole czuję czasem, bardzo rzadko, takie delikatne smyranie tylko - to pewnie łapeczki. no i nacisk na pęcherz okropny od jakiegoś czasu...ale moja bardzo nisko już leży. nogi powiem Ci są dosłownie wszędzie...cały brzuch mi lata i się przesuwa jak się mała rusza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Dzieci patrzą jednak tylko na to, że dostanę od chrzestnego kasę na urodziny czy komunię
Raczej nie szukają w nim wsparcia czy "drugiego taty"... Takie są moje spostrzeżenia

Wszystko pozamykane jak należy, wymaz na GBS pobrany i oddany do laboratorium. Stwierdziła, że tym razem raczej nie przenoszę i wróży wcześniejsze rozwiązanie. Ahhh to wróżenie....

za wizytę. Ja nie dostałam paciorkowca, miałaś jakieś objawy ku temu?
.
.
będzie dobrze