Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 19:32   #391
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ooo to dobrze, juz się martwiła, że później jakby mi teaz wyskoczyła babka że jednak chłopak to by musiał chodzić w legginach w panterke i sukienkach...a mam ich trochę
Ale pomyśl, że wtedy byś była taką nowoczesną mamuśką, która pozwoli dziecko samodzielnie określić swoją płeć :brzyda l:

Jak byłam w marcu w szpitalu to jedna dziewczyna dowiedziała się, że będzie miała jednak chłopca po 30 tygodniu. A już mąż miał malować na różowo pokoik
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:34   #392
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:

mówisz o cholestazie, to faktycznie wiąże się z bardzo uporczywym swędzeniem szczególnie ud, łydek, ramion i przedramion a także brzucha. Na to właśnie masz to badanie Pewnie Ci nic nie wyjdzie bo skoro Cię nic nie swędzi...
\cytowanie: masz taki przycisk pod każdym postem - środkowy naciskasz po każdym poście który chcesz zacytować i potem jak juz chcesz na nie wszystkie odpowiedzieć to klikasz odpowiedz - ten po lewej stronie na końcu i tyle. I piszesz sobie odpowiedzi pod każdym cytowaniem
i pleców
dzięki za info odnośnie kopniakow,teraz będę się dokładnie skupiać gdzie mnie kopie ,licze na to że juz się leniuszek obrócił.
Stary 2014-06-18, 19:39   #393
zVenus
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46938688]Ale pomyśl, że wtedy byś była taką nowoczesną mamuśką, która pozwoli dziecko samodzielnie określić swoją płeć :brzyda l:

Jak byłam w marcu w szpitalu to jedna dziewczyna dowiedziała się, że będzie miała jednak chłopca po 30 tygodniu. A już mąż miał malować na różowo pokoik [/QUOTE]
taaa jednak wolę żeby to córa chodziła w sukieneczkach no a w razie pomyłki zostanie dla następnego dziecka o ile po porodzie nie zrezygnuję z posiadania większej ich ilości
ja wiem że takie przypadki są i nie wiem dlaczego ale od początku ciązy mam wrażenie coś mnie takiego spotka...jakieś głupie przeczucie

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
i pleców
dzięki za info odnośnie kopniakow,teraz będę się dokładnie skupiać gdzie mnie kopie ,licze na to że juz się leniuszek obrócił.
ja się w ogóle na tym nie skupiam...nawet nie wiem jak można inaczej ruchy czuć bo ja czuje tylko tak i powiem nieskromnie, że mnie nigdy ruchy/kopniaki nie bolały...pamiętam jak nieraz koleżanki opowiadały że dziecko tak kopie, że łzy w oczach stają...myślałam, no może jeszcze u mnie za wcześnie może ona za mała jest jeszcze i nie umie tak kopać...no ale w 8miesiącu to już chyba by bolało a mnie to nadal śmieszy, czuje te ruchy baaaardzo wyraźnie ale nic a nic nie bolą.Może przez łożysko z przodu ale w sumie co to ma do rzeczy jak np dzieciuch ładuje po narządach może taki już mój urok że mnie to nie boli.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:45   #394
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
taaa jednak wolę żeby to córa chodziła w sukieneczkach no a w razie pomyłki zostanie dla następnego dziecka o ile po porodzie nie zrezygnuję z posiadania większej ich ilości
ja wiem że takie przypadki są i nie wiem dlaczego ale od początku ciązy mam wrażenie coś mnie takiego spotka...jakieś głupie przeczucie

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

ja się w ogóle na tym nie skupiam...nawet nie wiem jak można inaczej ruchy czuć bo ja czuje tylko tak i powiem nieskromnie, że mnie nigdy ruchy/kopniaki nie bolały...pamiętam jak nieraz koleżanki opowiadały że dziecko tak kopie, że łzy w oczach stają...myślałam, no może jeszcze u mnie za wcześnie może ona za mała jest jeszcze i nie umie tak kopać...no ale w 8miesiącu to już chyba by bolało a mnie to nadal śmieszy, czuje te ruchy baaaardzo wyraźnie ale nic a nic nie bolą.Może przez łożysko z przodu ale w sumie co to ma do rzeczy jak np dzieciuch ładuje po narządach może taki już mój urok że mnie to nie boli.
mnie też jeszcze nic nie bolało,a słyszałam dużo opowieści jak to moze bolec. Moze mamy dość dużo miejsca w środku wiec po co kopać po narządach

Ja się muszę skupić bo chce zeby szkrab ruszył swoje cztery litery i ułożył się prawidłowo. Dosyć leżenia boczkiem
Chociaż ja jego dupke czuje z boku,a główkę po drugiej stronie... Ale również na środku brzucha coś się wypina Czasem się tak wypnie ze można by Zmierzyć jakie ma wymiary
Stary 2014-06-18, 19:50   #395
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie chodzi mu o cholestaze,ale mnie nic nie bolało w okolicach wątroby tylko swędzenie.

imię Pola bardzo ładne jakbym miala miec dziewczynkę była by Zoja,ale Pola na drugim miejscu

Musisz nacisnąć środkowe okienko "wielocytuj" to się podświetla a na koniec "cytuj" lub poprostu "odpowiedz"

Dokładnie chodzi o cholestazę.. Z tego co udało mi się wyczytać jest dość niewygodna choroba jak tak swędzi ale rzadko się zdarza żeby była zagrożeniem dla Maleństwa w brzuszku

Z tym cytowaniem to mi ułatwiłaś Jesteś wielka dziękuje.

Zoja -pierwszy raz słyszę o takim imieniu ale bardzo mi się podoba ja mam też masę na Mariczkę ale mój TŻ nie chce nawet o tym słyszeć. Zresztą Polę wybraliśmy już dawno temu więc nie będę już zmieniać

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mnie boli wątroba często, ale lekarz po analizie wyników i usg stwierdził, że jest z nią ok, po prostu dziecko się o nią opiera, a że jest ona w tej chwili mocno ukrwiona, to ma prawo boleć.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Taka opcja, że Niuńka to miejsce na uciskanie sobie obrała też jest bardzo prawdopodobna więc nie panikuję zbytnio tym bardziej że ból nie jest jakiś straszliwy tylko raczej uciążliwy więc to raczej nie jest wątroba, czego bardzo współczuje.
Po panieńskim mnie bolała wątroba więc wiem jak straszliwy jest to ból

troche to trwało zanim udało mi się odpisać z cytowaniem ale potrzebuję troszkę wprawy
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:06   #396
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
Dokładnie chodzi o cholestazę.. Z tego co udało mi się wyczytać jest dość niewygodna choroba jak tak swędzi ale rzadko się zdarza żeby była zagrożeniem dla Maleństwa w brzuszku

Z tym cytowaniem to mi ułatwiłaś Jesteś wielka dziękuje.

Zoja -pierwszy raz słyszę o takim imieniu ale bardzo mi się podoba ja mam też masę na Mariczkę ale mój TŻ nie chce nawet o tym słyszeć. Zresztą Polę wybraliśmy już dawno temu więc nie będę już zmieniać

Taka opcja, że Niuńka to miejsce na uciskanie sobie obrała też jest bardzo prawdopodobna więc nie panikuję zbytnio tym bardziej że ból nie jest jakiś straszliwy tylko raczej uciążliwy więc to raczej nie jest wątroba, czego bardzo współczuje.
Po panieńskim mnie bolała wątroba więc wiem jak straszliwy jest to ból

troche to trwało zanim udało mi się odpisać z cytowaniem ale potrzebuję troszkę wprawy
Zoja siedzi mi w głowie już ponad 2lata, gdzieś mi kiedyś wpadło do głowy to imię i się zakochalam

Cholestaza monitorowana nie jest zagrożeniem dla dziecka,ale żółć moze przenikać do łożyska,grozi to niedotlenieniem chyba.. Ale to chyba przy bardzo złych wynikach. Ja się starałam nie czytać o konsekwencjach. Coś w tym musi być skoro mam ktg co tydzien/dwa i co chwilka badanie krwi. Jak czytałam na jakimś forum to nikt nie dotrzymal termini porodu,zazwyczaj wywołują lub cc w 36/37tyg. Moja siostra właśnie urodziła w 37,a teraz znajoma w 34.
Stary 2014-06-18, 20:30   #397
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Zoja siedzi mi w głowie już ponad 2lata, gdzieś mi kiedyś wpadło do głowy to imię i się zakochalam

Cholestaza monitorowana nie jest zagrożeniem dla dziecka,ale żółć moze przenikać do łożyska,grozi to niedotlenieniem chyba.. Ale to chyba przy bardzo złych wynikach. Ja się starałam nie czytać o konsekwencjach. Coś w tym musi być skoro mam ktg co tydzien/dwa i co chwilka badanie krwi. Jak czytałam na jakimś forum to nikt nie dotrzymal termini porodu,zazwyczaj wywołują lub cc w 36/37tyg. Moja siostra właśnie urodziła w 37,a teraz znajoma w 34.
no a Ty się dodzwoniłaś do tego szpitala?? Miałaś dziś dzwonic i sie umówić...czy cos pomyliłam.
Stary 2014-06-18, 20:37   #398
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny tak jak już któraś pisała badanie na paciorkowca (GBS) jest obowiązkowe a na żółtaczkę to HBS jest

Jak myślicie ile pieluch tetrowych zabrać do szpitala?? I koszule 2 starczą na po porodzie?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:41   #399
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak jak już któraś pisała badanie na paciorkowca (GBS) jest obowiązkowe a na żółtaczkę to HBS jest

Jak myślicie ile pieluch tetrowych zabrać do szpitala?? I koszule 2 starczą na po porodzie?
aaa tak hbs to ja juz miałam, tak mi się właśnie wydawało, że miałm cos na tą zółtaczkę i nie pamiętałam jak sie to nazywa, dzięki.
miałam też odczyn wassermana razem z hbsem i coś tam jeszcze i wszystko było obowiązkowe
Stary 2014-06-18, 20:41   #400
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Na stronie mojego szpitala piszą o dwóch koszulach dla mamy i pięciu tetrach.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:43   #401
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

no ja kupiłam 3 w sumie ale nie wiem czy aż tyle trzeba...mi się wydaje, że jak będziemy leżeć 3 doby to 2 koszule wystaczą tylko jakby trzeba było dłużej zostać..wtedy nie wiem...ja chyba do rodzenia to poprosze o koszulę szpitalną jednak, no chyba, że u mnie nie daja ale to się jeszcze muszę położnej dopytać.
a pieluch tetrowych to pewnie z 5 wezmę ale nie wiem czy czasem w szpitalu u mnie nie daja.
Stary 2014-06-18, 20:50   #402
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:

ze swojego doświadczenia wiem ze 2 moze byc malo, ja sie okropnie pocilam(w końcu ta nagromadzona woda zaczyna z nas wyparowywac) wiec na dzien jedna, na noc druga, teraz będzie srodek lata wiec pewnie będzie masakra, a i moze sie zdarzyć jakas plama jak cos przecieknie... Ja chyba wezme 4, choć jeszcze tyle nie mam( ewentualnie maz będzie zabieral do prania) ale ja będę mieć cc wiec będę w szpitalu o dobe dluzej niż po sn
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:51   #403
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
MsrDorota zainspirowałaś mnie

A co też może w końcu ujawnię (tak naprawdę podglądam wszystkie wpisy od jakiś 2 części). Tylko ciągle myślałam, że wszystkie już się zgrałyście i że już troszkę za późno żeby się wcinać w wasze wątki Ale ostatnio się parę "nowych" osób pojawiło więc czemu nie ... tym bardziej, że właśnie zaczęłyśmy z moją Księżniczką Polcią 30 tc .
Dodatkowo dziś mam wizytę u gina i już nie mogę się doczekać żeby się upewnić, że wszystko jest dobrze (bo tylko tej myśli jestem).

Dzisiaj przyszedł dzień na ujawnienie się że was podglądam również dlatego, że mam straszny dzień płaczka . Dla mojej osoby to nic nowego bo bardzo szybko się wzruszam "bo tak...." ale to co dzieje się ze mną w ciąży to jakaś masakra a zawsze jak sobie was poczytam to mi przechodzi .

Przygarniecie kropka
witamy

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
To tak na szybko pokaze Wam jeszcze kiecke. Co sadzicie?
fajowa
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
ZEBRA JEST LEPSZA!!

Pranie pralki przed praniem? No nie, no tego to jeszcze nie grali.

Po wizycie.
Młody przekroczył 2 kilo, konkretnie 2090 a ja równo 11 kg
Nadal siedzi na dupce i nie zamierza się obracać, następna wizyta za dwa tygodnie, jeśli do tego czasu się nie obróci to umawiamy się na cesarkę. W tej chwili na obrót jest jakieś 30% szans, więc raczej tego nie zrobi. Szyjka nadal długa i zamknięta.
Dostałam zlecenie na morfologię, mocz i żółtaczkę.

Zaczarowana kiedyś Ci wypomnę tą blachę łódeczek ziemniaczanych, które właśnie się pieką.
za wizyte a siedzi sobie tak jak moja dama

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie macie najzieleńszego pojęcia jak mnie dziś wqrwiła Pani Ginekolog i do jakiego stopnia, że cała do tej pory "chodzę" z nerwów, ciśnienie miałam 180 na ileś tam z nerwów i się poryczałam w tym cholernym gabinecie i nie mogłam uspokoić, aż moja matka, która siedziała w poczekalni chciała wparować do gabinetu. Poszło o ostatnie moje przeboje z rejestratorką. Tak na mnie nawrzeszczała, że masakra, nie wytrzymałam i wygarnęłam jej wszystkie swoje żale od 1 wizyty u niej (że nigdy nie wiadomo w jakim humorze się ją zastanie, co mnie jej problemy interesują mam swoje, że bywa bardzo niemiła i niekulturalna i do tej pory siedziałam cicho, ale miarka się przebrała). Nie mam nawet siły pisać jak to wszystko wyglądało i przebiegało, ale z pewnością poszukam innego lekarza, bo to już za dużo. Chodziłam do niej, bo wygodnie mi było zadzwonić is ię umówić, niż wstawać o 4 rano, żeby się zarejestrować, a ponad to Ona ma usg w gabinecie, a nie jak "mój" ginekolog w przychodni gdzieś w innym pomieszczeniu, gdzie trzeba się specjalnie na zwykle usg umawiać
4 dni do tej francy rejestratorki dzwoniłam, dodzwoniłam się po 4 dniach wykonując 27 połączeń w ten dzień, a ta do mnie z ryjem na dzieñ dobry, że dzwonię za późno Ona nie ma miejsc, itd. A że to nie jej pierwsze takie zachowanie, że wrzeszczała na mnie do słuchawki i gdyby nie to, że dzwoniłam od dnia jak wyszłam z gabinetu po poprzednim badaniu i dopiero na 4 dzień raczyła odebrać, to może przymknęła bym znów oko, ale po wykonaniu ponad 100 tel do niej też mam prawo nie wytrzymać, jak ktoś się na mnie drze. Zostały mi ze 3 wizyty, ale postaram się mimo to znaleźć innego prowadzącego, na chusteczki mi takie nerwy przy każdej wizycie!!!!!

Z dzieckiem na szczęście ok, Mała jest BARDZO BARDZO nisko, stąd ciągnący i stawiający się brzuch. O dziwo "Jaśnie Pani Ginekolog pochwaliła mnie" za samowolne branie magnezu Wszystko pozamykane jak należy, wymaz na GBS pobrany i oddany do laboratorium. Stwierdziła, że tym razem raczej nie przenoszę i wróży wcześniejsze rozwiązanie. Ahhh to wróżenie....
wspolczuje ale szkoda twoich nerwow, umow się do innego

Cytat:
dziewczyny których maluszki są juz ułożone główka w dół.. Jak odczuwacie ruchy? Mój szkrab caly czas leżał poprzecznie,ale dziś czułam ruchy u góry ale po boku. Zawsze czułam kopniaki nad biodrami z lewej lub prawej strony,teraz nie wiem czy się zdołał obrócić główka w dół w kopie mnie u góry.. Tyle ze nadal z boku..czy ma takie długie nóżki i fika nimi gdzie popadnie.

moja ksiezniczka długo lezala poprzecznie a wczoraj na wizycie okazało się ze się okrecila tylko ze nie glowa do dolu sieczi sobie na moim pęcherzu a nuzkami kopie po prawym boku no i czasami wpycha glowe w żebra po lewej stronie , poza tym wyniki ok ale polozna powiedziała zebym już sobie torbe spakowala
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:52   #404
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

Wow to nie fajnie . Ale z Twoim Maleństwem wszystko OK????
Ja też jak mogę to wszystkie złe historie dot. chorób i ciąży wyrzucam ze swoich wspomnień, myśli itp. bo oszaleć można

Też mam mieć cc, ale to ze względu na fakt, iż jestem totalnym pechowcem bo trzy razy kość ogonową złamałam i jest ryzyko, że przy porodzie mi nie wytrzyma...

U mnie chyba właśnie zadziałała autosugestia bo wszystko mnie swędzieć zaczęło heh a może poprostu powinnam skoczyć pod prysznic
Stary 2014-06-18, 20:53   #405
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
no a Ty się dodzwoniłaś do tego szpitala?? Miałaś dziś dzwonic i sie umówić...czy cos pomyliłam.
Aaaa zapomniałam o tym napisać. To dzwonili z przychodni, gdzie kiedys byłam na pobraniu krwi.. nagle znalazły się moje wyniki, te o których kiedys pisałam, ze nie dotarly do szpitala. No i te wyniki byly za wysokie i dzwonili, ze mam przyjechac, aby powtorzyc badanie. Tyle, ze ja juz jestem monitorowana przez szpital i tam jezdze na badania. Umowili mnie na poniedziałek, ale w srode mam wizyte z polozna, a w czwartek z lekarzem w szpitalu i chyba nie pojde w poniedzialek na te badania, bo po co, jak w czwartek będę kłuta przez szpitalne piguły?
Stary 2014-06-18, 20:56   #406
daisy dot
Rozeznanie

nie mam siły tyle czytać!!!! ale chyba podołałam.
Ja dziś byłam na SR i się dowiedziałam, że karmienie piersią dobre na wszystko, za dużo pokarmu karmić piersią, za mało przystawiać do piersi haha to takie uproszczenie oczywiście, ale śmieszne to było. No ale ja jestem za karmieniem więc mnie się to podobało.
A i ćwiczyliśmy hipnozę do porodu, przyszła taka inna pani do tego i ja się co? popłakałam! nie ze strachu, po prostu ona tam mówiła, że teraz czujesz jak dziecko kopie, dziecko cię kocha, ty jestes najlepszą mamą, no to ja w ryk. ale siara

Cytat:
Napisane przez MrsDorota Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie może być dwóch chrzestnych, tylko matka i ojciec chrzestny. W przypadku świadków na ślub nie ma znaczenia płeć, ale ksiądz chyba by nie zdzierżył dwóch ojców :brzyda l:
witaj
Moja koleżanka ze studiów pierwszych dla swojego synka wzięła dwóch ojców chrzestnych bo nie miała żadnej dziewczyny bliskiej, ona ma brata i mąż ma brata. Ksiądz nie miał nic przeciwko.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Mam ochote na frytki
czyli ide sobie zrobic

Cytat:
Dzisiaj przyszedł dzień na ujawnienie się że was podglądam również dlatego, że mam straszny dzień płaczka . Dla mojej osoby to nic nowego bo bardzo szybko się wzruszam "bo tak...." ale to co dzieje się ze mną w ciąży to jakaś masakra a zawsze jak sobie was poczytam to mi przechodzi .

Przygarniecie kropka
witaj

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Nie odbierz mnie źle, ale to straszna chamówka. Ty pewnie najpierw zjesz a potem pójdziesz do porcelany a całej reszcie pójdzie w biodra i uda.
do porcelany ;p
a Twoja szefowa, cóz... przykra sprawa.
Moja teściowa pracuje w ZUS, jeśli coś konkretnie Cię nurtuje to napisz mi prv wiadomość ja jej przekaże i ona odpowie na Twoje pytania

Cytat:
Mam pytanie-zamierzam zabrac sie w najblizszym czasie za pranie i prasowanie - czy przed praniem ubrań dzieciowych czyściłyscie jakoś pralke, np.z resztek proszku do prania itp? Słyszałam gdzieś, że włącza sie pusty cykl ze szklanką octu, ale czy pozniej to nie śmierdzi
ja tak szorowałam pralki na wynajmowanych mieszkaniach, ale ja wlewałam cały ocet i potem nie śmierdziało
Ale myślę, że nie musisz tak robić przed praniem ciuszków to zbędne.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie macie najzieleńszego pojęcia jak mnie dziś wqrwiła Pani Ginekolog i do jakiego stopnia, że cała do tej pory "chodzę" z nerwów, ciśnienie miałam 180 na ileś tam z nerwów i się poryczałam w tym cholernym gabinecie i nie mogłam uspokoić, aż moja matka, która siedziała w poczekalni chciała wparować do gabinetu. Poszło o ostatnie moje przeboje z rejestratorką. Tak na mnie nawrzeszczała, że masakra, nie wytrzymałam i wygarnęłam jej wszystkie swoje żale od 1 wizyty u niej (że nigdy nie wiadomo w jakim humorze się ją zastanie, co mnie jej problemy interesują mam swoje, że bywa bardzo niemiła i niekulturalna i do tej pory siedziałam cicho, ale miarka się przebrała). Nie mam nawet siły pisać jak to wszystko wyglądało i przebiegało, ale z pewnością poszukam innego lekarza, bo to już za dużo. Chodziłam do niej, bo wygodnie mi było zadzwonić is ię umówić, niż wstawać o 4 rano, żeby się zarejestrować, a ponad to Ona ma usg w gabinecie, a nie jak "mój" ginekolog w przychodni gdzieś w innym pomieszczeniu, gdzie trzeba się specjalnie na zwykle usg umawiać
4 dni do tej francy rejestratorki dzwoniłam, dodzwoniłam się po 4 dniach wykonując 27 połączeń w ten dzień, a ta do mnie z ryjem na dzieñ dobry, że dzwonię za późno Ona nie ma miejsc, itd. A że to nie jej pierwsze takie zachowanie, że wrzeszczała na mnie do słuchawki i gdyby nie to, że dzwoniłam od dnia jak wyszłam z gabinetu po poprzednim badaniu i dopiero na 4 dzień raczyła odebrać, to może przymknęła bym znów oko, ale po wykonaniu ponad 100 tel do niej też mam prawo nie wytrzymać, jak ktoś się na mnie drze. Zostały mi ze 3 wizyty, ale postaram się mimo to znaleźć innego prowadzącego, na chusteczki mi takie nerwy przy każdej wizycie!!!!!

Z dzieckiem na szczęście ok, Mała jest BARDZO BARDZO nisko, stąd ciągnący i stawiający się brzuch. O dziwo "Jaśnie Pani Ginekolog pochwaliła mnie" za samowolne branie magnezu Wszystko pozamykane jak należy, wymaz na GBS pobrany i oddany do laboratorium. Stwierdziła, że tym razem raczej nie przenoszę i wróży wcześniejsze rozwiązanie. Ahhh to wróżenie....
Powiem tak, nie wiem w końcu kto Cię bardziej zdenerwował czy ta recepcjonistka czy lekarka ale w każdym razie ja Ci gratuluję, że się postawiłaś, powiedziałaś co myślisz! Brawo dla Ciebie
a tym kobietom -
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:00   #407
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
witamy

fajowa
za wizyte a siedzi sobie tak jak moja dama

wspolczuje ale szkoda twoich nerwow, umow się do innego

moja ksiezniczka długo lezala poprzecznie a wczoraj na wizycie okazało się ze się okrecila tylko ze nie glowa do dolu sieczi sobie na moim pęcherzu a nuzkami kopie po prawym boku no i czasami wpycha glowe w żebra po lewej stronie , poza tym wyniki ok ale polozna powiedziała zebym już sobie torbe spakowala
Ale dlaczego masz pakować torbe skoro wszystko ok?
A to cie wymacała i stwierdziła położenie czy miałaś USG?
Bo ja ostatnio jednego dnia byłam na USG 4d, główka była po lewej stronie, a położna następnego dnia mnie badała i stwierdziła, że główka po prawej. Juz sie nic nie odzywałam, ze byłam na scanie i chyba nie możliwe jest, zeby w ciągu jednego dnia się tak obrócil. Moze pomyliła główke z dupką?
Stary 2014-06-18, 21:05   #408
Paradi87
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny coś ciężko mi idzie: ciągle mnie wyrzuca, jak te cytaty pododaje to za chwilę nie mam przycisków "wyślij wiadomość" potem ja znowu wejdę to nie mam przycisków typu "odpowiedz" czy "cytuj".

Łatwiej było was tylko podglądać .

Chyba nie mam już cierpliwości walczyć z tym kompem
Stary 2014-06-18, 21:08   #409
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa zapomniałam o tym napisać. To dzwonili z przychodni, gdzie kiedys byłam na pobraniu krwi.. nagle znalazły się moje wyniki, te o których kiedys pisałam, ze nie dotarly do szpitala. No i te wyniki byly za wysokie i dzwonili, ze mam przyjechac, aby powtorzyc badanie. Tyle, ze ja juz jestem monitorowana przez szpital i tam jezdze na badania. Umowili mnie na poniedziałek, ale w srode mam wizyte z polozna, a w czwartek z lekarzem w szpitalu i chyba nie pojde w poniedzialek na te badania, bo po co, jak w czwartek będę kłuta przez szpitalne piguły?
aha, czyli wczorajszy telefon dotyczył starych wyników?
no widzisz i wszystko jest ok a tak się zestresowałaś
cieszę się bardzo!!
Stary 2014-06-18, 21:08   #410
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ale dlaczego masz pakować torbe skoro wszystko ok?
A to cie wymacała i stwierdziła położenie czy miałaś USG?
Bo ja ostatnio jednego dnia byłam na USG 4d, główka była po lewej stronie, a położna następnego dnia mnie badała i stwierdziła, że główka po prawej. Juz sie nic nie odzywałam, ze byłam na scanie i chyba nie możliwe jest, zeby w ciągu jednego dnia się tak obrócil. Moze pomyliła główke z dupką?
tak mi wymacala polozna ale ja mysle ze się nie pomylila bo jak szukala serduszka to by się tak zgadzalo , scan mam dopiero 3 lipca, a torbe to ona mowi żeby spakować już w 35 tyg bo potem to roznie bywa i lepiej być przygotowanym
Stary 2014-06-18, 21:08   #411
daisy dot
Rozeznanie

PARADI87 - Ja też tak miałam! Okazało się że mam zainstalowany jakiś program AdBlock. jak go odinstalowałam to wizaż śmigał jak ta lala.

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-06-18 o 21:10
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:09   #412
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze dziewczyny coś ciężko mi idzie: ciągle mnie wyrzuca, jak te cytaty pododaje to za chwilę nie mam przycisków "wyślij wiadomość" potem ja znowu wejdę to nie mam przycisków typu "odpowiedz" czy "cytuj".

Łatwiej było was tylko podglądać .

Chyba nie mam już cierpliwości walczyć z tym kompem
A jaki masz telefon? Polecam aplikację tapatalk, ja w sumie tylko na niej przeglądam forum.

Stary 2014-06-18, 21:13   #413
pati1078
Rozeznanie

a ja mam pytanie do mamusiek które się znaja na ciśnieniu , bo moja polozna zawsze mi mowi ze ok, a ja tak ostatnio patrze w te moje wyniki a tam 120/40albo 130/50 i wczoraj znowu 120/40 to ta druga liczba nie za niska jest???
Stary 2014-06-18, 21:14   #414
motylek_555
Raczkowanie

Dziewczyny,sukienka normalna, nie-ciazowa,ale z elastycznego materialu, jeszcze tylko (i az)buty..Co do pralki, to tylko pytalam, bo gdziees cos takiego slyszalam, czy czytalam, ale tez wydaje mi sie to przesada.
Witam nowe mamusie Fajnie sie ujawnic, sama niedawno to zrobilam
Ja do szpitala zabieram koszule do rodzenia i mam oprocz niej kupione jeszcze 4 i chyba je wezme "w razie jakby co". O pieluchach nic na str szpitala nie ma, ale wezme kilka.
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:18   #415
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanie do mamusiek które się znaja na ciśnieniu , bo moja polozna zawsze mi mowi ze ok, a ja tak ostatnio patrze w te moje wyniki a tam 120/40albo 130/50 i wczoraj znowu 120/40 to ta druga liczba nie za niska jest???
no mim zdaniem ZA NISKA dziwne że położna nic nie mówi.może się wypowie ktoś kto się bardziej orientuje ale ogólnie nie powinno być tak dużych rozbieżności bo skurczowe masz ok.
Stary 2014-06-18, 21:19   #416
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No strasznie niskie! Aż niemożliwe to się wydaje, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Skoro położna mówi, że ok, to tego się trzymaj. Pogadam z mamą jutro o tym.

Stary 2014-06-18, 21:19   #417
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny,sukienka normalna, nie-ciazowa,ale z elastycznego materialu, jeszcze tylko (i az)buty..Co do pralki, to tylko pytalam, bo gdziees cos takiego slyszalam, czy czytalam, ale tez wydaje mi sie to przesada.
Ja do szpitala zabieram koszule do rodzenia i mam oprocz niej kupione jeszcze 4 i chyba je wezme "w razie jakby co". O pieluchach nic na str szpitala nie ma, ale wezme kilka.
Fajna ta twoja sukienka. Z butami to powodzenia. Ja idę w sobotę na weselę i trochę się naszukałam ładnych, niskich, a najlepiej płaskich butków. Ale ja normalnie noszę rozm. 41, a teraz to ledwie się w ten rozmiar mieszczę.

Młody się dzisiaj mało rusza. Dlatego poświęciłam się i zjadłam 2 rządki czekolady, co by go cukier rozruszał Tak to się poświęciłam dla swojego zdrowia psychicznego :p
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:22   #418
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
o tej pralce - to to jest metoda na wyczyszczenie pralki po prostu.i czasem warto tak zrobić żeby pozabijać bakterie które tam sobie w tej wilgoci żyją. ale myślę, że specjalnie przed dzidziowymi ciuszkami nie trzeba

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46940305]Fajna ta twoja sukienka. Z butami to powodzenia. Ja idę w sobotę na weselę i trochę się naszukałam ładnych, niskich, a najlepiej płaskich butków. Ale ja normalnie noszę rozm. 41, a teraz to ledwie się w ten rozmiar mieszczę.

Młody się dzisiaj mało rusza. Dlatego poświęciłam się i zjadłam 2 rządki czekolady, co by go cukier rozruszał Tak to się poświęciłam dla swojego zdrowia psychicznego :p[/QUOTE]
jeszcze działa zimna woda i leżenie na lewym boczku tak gwoli przypomnienia jakbyś nie chciała żeby Ci w ramach uspokojenia psychicznego czekolada w boczki poszła
Stary 2014-06-18, 21:27   #419
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dzięki dziewczyny za rady

No więc wezmę 5-6 tetr i 2 koszule Później po porodzie i tak w nich spać nie będę więc na więcej mi szkoda kasy, najwyżej tż weźmie raz do prania

daisydot też miałam ostatnio o karmieniu piersią na SR tylko mi się nie podobało bo można było wyczuć nacisk położnych na kp Ogólnie wykład o karmieniu przez półtorej godziny i ani słowa o mm... Także wyszłam rozczarowana

A powiedzcie mi jeszcze laski czy może być tak, że ktoś nie ma pokarmu??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:28   #420
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No strasznie niskie! Aż niemożliwe to się wydaje, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Skoro położna mówi, że ok, to tego się trzymaj. Pogadam z mamą jutro o tym.

dzięki bardzo to czekam na wieści od twojej mamy mi wlasnie tez się niskie wydaje za pierwszym razem pomyslalam ze się pomylila i zle napisala ale znowu się powtorzylo wiec takie widocznie mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości