|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Gdybyś miała inny krój, czyli spódnica zaczynała się przy tali - takie bolerko idealne.Z kolei te pierwsze, gdzie więcej jest tego tiulu i jeśli ono jest schowane pod suknię, to pięknie Dołączam się do zachwytów nad figurą i piersiami
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
no_doubt - koronkowe
|
#2853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do biustu i figury to się zaraz zarumienię. Figura normalna, trochę mam problemów z wystającą łopatką, bo mam skoliozę 1.stopnia, ale krawcowa jakoś radzi sobie z tuszowaniem tego. A co do biustu - to zasługa Pani z Esotiq. Dziewczyny - wcześniej nie wiedziałam, ze biust może tak wyglądać. Dobra ekspedientka w sklepie z bielizną tą skarb (no i dobry push up )Cytat:
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Winter is coming
|
no doubt koronkowe
Ale bajecznie wyglądasz!Jutro ostatnia zmiana kodu Aż trudno uwierzyć, że to już, bo zaczęliśmy planować ślub 2,5 roku przed. Zostały nam już drobne rzeczy do załatwienia i cieszę się, że to już Mieliśmy brać ślub w tą sobotę, bo jest nasza 11 rocznica, ale się nie udało. Ale jestem zadowolona, że tak wyszło, więcej okazji do świętowania!
Edytowane przez velika Czas edycji: 2014-06-18 o 21:03 |
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodziło mi o to ze jak jest ślub i goście składają życzenia i dostaje się koperty to gdzie je położyłyście tak aby były bezpieczne . a co to co ile dostałyście w kopertach i czy wam się w jakimś chociaż stopniu zwróciło. tzn, jak wydaje ok 50 tys na wesele to czy chociaż goście mi wrzucą 10 tys bo tyle gdzieś mam dopłacić po weselu do sali i chyba nie udami mi się tej kwoty do końca zebrać. |
|
|
|
|
#2857 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cudne te obrączki, podobaja mi się Cytat:
dziewczyny, odnośnie kopert i kasy nie jest powiedziane, że wesele nigdy się nie zwraca jak ktoś napisał to zależy od rodziny wszystko. My np wiemy, ze od Babci Tżta i jego rodziców dostaniemy większą kwote (wesele finansujemy sami, oni powiedzieli, ze dadzą nam sporą część na remont naszego mieszkania, ktore potrzebuje całkowitego remontu) ale bede tez miała dwie rodziny na weselu, ktore sa w bardzo kiepskiej sytuacji i mam nadzieje, ze przyjda bo kocham ich bardzo ![]() Wiec nie wiem czy weselicho sie zwroci (wydamy ok 30tys), ale jak tak to bede bardzo milo zaskoczona, a jak nie to tez bede szczesliwa bo o weselu marzyłam całe zycie ![]() Kase pewnie przeznaczymy w pierwszej kolejnosci na te slubne rzeczy bo nie wiem czy zdazymy wszystko uzbierac, pozniej podroz poslubna i to co by ewentualnie zostalo to na remont naszego gniazdka |
|||||||
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
velika
Widzę, że wszystkie jesteście jednogłośne
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My damy pudło z kopertami jak przyjedziemy na sale do naszego pokoju hotelowego który jest zamykany na karte |
|
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
no_doubt
zdecydowanie drugie! ♥
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
no_doubt zdecydowanie 2! Piękną masz sukienkę
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi odnośnie opryszczki. Miałam w domu zovirax, a w aptece kupiłam te plasterki i z dwóch stron ją atakuję ![]() No i jestem po spowiedzi - było normalnie i trwało max 2 minuty Ksiądz nawet nic nie skomentował, że nie dochowałam czystości przedmałżeńskiej ![]() I słuchajcie, jaki motyw z pewnym wujkiem (brat mojej babci). Otóż, wujek dostał od nas zawiadomienie o ślubie, tak samo jak to było u moich sióstr. No i dziś dzwoni i pyta mojej mamy, czy na to wesele, to on może zabrać 2 gości z Warszawy, którzy do niego akurat w odwiedziny przyjechali No dziewczyny, jeszcze wujka, to bym jakoś zniosła, ale dwójka obcych ludzi ma się bawic na moim weselu, a ja jeszcze mam za to płacić ![]() Powiedziałam mamie, by oddzwoniła i mu wyjaśniła, że nie dostał zaproszenia, tylko zawiadomienie, i że już 3 dni do wesela i nie mogę nic zmieniać, bo wszystko ustalone, plany stołów zrobione, winietki wydrukowane.... O ludzie, ale miałam nerwy! Mama zadzwoniła, ale trochę się krępowała, bo sytuacja beznadziejna i wyjasniła wszystko. Wujek chyba się obraził... trudno. Ja dodatkowych 600 zł nie będę wydawała, bo jemu się coś zachciało.... A nasz świadek uparł się, że on chce na weselu wódkę roznosić, jak to normalnie robi kelner.... Oni mają lodówki na zapleczu i nie wiem, czy można tam wchodzić Trochę dziwna sytuacja, bo z tym alkoholem to trzeba non stop latać, to kiedy on się będzie bawił? O jego samotnie siedzącej partnerce nie wspomnę....
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
postąpiłabym jak ty. Trzeba czytać że zrozumieniem zaproszenia Zawsze roznoszą kelnerzy, tzn na weselach na których byłam. Bo może jest gdzie indziej. A Jest. podobno na mazurach to rodzice młodego roznoszą alkohol Ale ją już ich uprzedziłam że oni mają się bawić a kelnerzy niech robią swoje w końcu mają za to płacone. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardorja
Konkardia dziękuję za propozycje Cytat:
Jednak z Was są profesjonalni tancerze... nie to co my Ja bym chciała tańczyć "jakiś ładny i prosty układ" a tż walca wiedeńskiego.Cytat:
Miałyśmy ta samą inspirację a wyszło nam zupełnie coś innego
|
||
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Dopiero wrocilam do domu, to byl najgorszy dzien tego roku... nadrobie Was jutro, dzis juz po prostu nie mam sil... Dobranoc Kochane!
|
|
#2866 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mnie się nigdy rowek nie robi ) Cytat:
![]() Niulka, co za akcja z wujkiem Cytat:
Ja byłam i na takich i na takich (stety niestety na większości wiejskich), ale na jestem takiego samego zdania co Wy - nie po to płacę kelnerom, żeby ktokolwiek z moich gości wódkę nosił!Cytat:
|
||||
|
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Przez robote nie mam czasu na nic. Dopiero do lapka się dosiadłam. Jutro mam wolne to troche ponadrabiam bo dzisiaj nie mam po prostu sił. Dobrze, że ogarnęłam chociaż siebie troche
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wpadam na szybko.
Mamy dokumenty z USC - oficjalnie zatweirdzono moje nowe nazwisko po slubie, ale mi dziwnie Teraz do księdza...Do 1 lipca potwierdzenia, jeszcze nikt nie dzwonił z tych osób ktore się zastanawiały. Lece spać, miłego wolnego dnia!
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
kelnerzy od wodki wara!
u mojej kol na weselu, kelnerzy wodke nosili i PODPIJALI! u nas ojcowie i swiadek wodke rozdaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- kelnerzy wodke kradna itp. i to jest wszedzie i nagminne. nie ma co ryzykowac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczne obrączki, gratki
![]() gratulacje zaproszeń ![]() Cytat:
I o wiele lepiej w numerze 1 wyglądasz. Cytat:
świadek no cóż może on z innego regionu? W niektórych regionach to właśnie świadkowie roznoszą wódke
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Niulka - z wujkiem niezła akcja
![]() A u nas od alkoholu jest wyznaczony jakiś pan i on się tylko tym zajmuje. W prawdzie byłam na weselach gdzie ojciec/brat roznosili alkohol ale w gruncie rzeczy taka osoba sie nie wybawi za dużo, więc przystopujcie świadka - niech się dobrze bawi a roznoszenie wódki zostawi komu innemu ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
APEL do Was moje niezbędniki ! ![]() jakie bolerko będzie pasować do mojej sukni ? babka w salonie mi powiedziała że mi dobierze, ale ja tam się boje na co ona wpadnie, bo gust ma.. średni ![]() proszę, doradźcie, bo nie mam zielonego pojęcia.. przypominam suknię: ![]() od razu zaznaczam że podobają mi sie bolerka tak ubierane : ![]() niekoniecznie koronka, ale jeśli pasuje, to czemu nie
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-06-18 o 23:51 |
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to trochę już nie te czasy, żeby wódki pilnować jak skarbu kupiliśmy dziś w Ikei ramki do numerów na stoły. takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10075405/ później zawisną w nich zdjęcia ślubne, albo rozdamy je bliskim na dniach mają przyjść buty z akces2 i nowa księga gości (poprzednia była pęknięta). poza tym była u mnie dziś teściowa na wizytacji ogólnie bardzo miło - w końcu zaczęła emocjonować się ślubem cały dzień mnie wypytywała o suknię i inne elementy stylizacji, sama gadała o swoim ślubie i o poszukiwaniach sukienki, fryzjerki na nasz dzień fajnie, bo wcześniej raczej nie wykazywała entuzjazmu.Czekolada, mnie się wydaje, że takie koronkowe powinno pasować. teraz żona Wesołowskiego na ślubie miała właśnie gładką suknię i na to koronkową górę - według mnie super wyszło. później na zdjęciach z wesela, gdzie nie miała tego "bolerka" suknia wyglądała na całkowicie odmienioną
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-06-18 o 23:59 |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze mozna powiedziec kelnerom żeby puste butelki odkładali, bo nam są potem potrzebne ( no mi akurat są, bo wino co roku robie z winogron i nigdy nie mam butelek ) . potem sie zliczy ile poszło i ile jest pustych i wszystko bedzie jasne, zreszta moim zdaniem za wiele by ryzykowali kradnąc.a ja jeszcze odnosnie tego mojego bolerka niewybranego, to wlasnie wydaje mi sie ze koronkowe zasłoni mi ten dekolt zdobiony, nie wiem czy cos takiego nie lepsze, tylko gdzie kupić ![]()
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wódki i kelnerów to mam takie samo zdanie, jak Say. Jasne, są miejsca, gdzie kelnerzy podpijają, ale jeśli restauracja ma dobrą renomę i sprawdzoną kadrę kelnerską to im po prostu podpijanie i kradzież się nie opłaca, bo za to mogą raz-dwa stracić pracę. Nie chcę psuć zabawy moim bliskim, dlatego noszenie wódki zostawiam kelnerom.
Wg mnie do Twojej sukni koronka nie pasuje, choć normalnie uwielbiam koronkowe bolerka. Masz piękne, bogate zdobienie przy dekolcie i kokardkę przy biodrze - koronka do tego to by było za dużo szczęścia na raz. Wg mnie albo bolerko tiulowe, gładkie, albo z tego samego materiału, co suknia, jeśli takie w ogóle Ci się podobają, ew. żakiet. Takie nakładane od przodu i zapinane z tyłu raczej u Ciebie się nie sprawdzi, ze względu na zdobienie przy dekolcie, więc zostają tylko te zakładane z tyłu i "bez przodu". |
|
|
|
#2876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To wszystko musi że sobą grać więc każdy rodzaj bolerka wypadałoby przymierzyc. Mi się podobają atłasowe bo koronka mnie gryzie albo tiulowe.Może babka wybierze jakieś w miarę fajne zawsze masz ostatnie słowo i możesz trochę przerobić bolerko które ona wybierze po swojemuCytat:
miała miejsce. U mnie teściową interesuje głównie to ile wydaje.. na sukienkę, makijaż itp więc fajnie że twoja się zaczęła wykazywać entuzjazm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: może któras się zainspiruje ![]()
|
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty masz jednak kokardę i tą górę zdobioną więc z koronki bym zrezygnowała. Co do wynoszenia alko przez obsługę u Nas to nie miało miejsca. Butelki zostały policzone tzn ile przywieźliśmy i potem każdą pustą odstawiali na miejsce pelnej.
|
|
|
#2879 |
|
Polka Ogarniaczka
|
klub
|
#2880 | |
|
Winter is coming
|
Ostatnia zmiana kodu
![]() Cytat:
Say, fajnie, że teściowa się interesuje Oby nie za bardzo ![]() U nas wódkę będzie roznosił jeden kelner do wyznaczony, tylko on będzie miał do niej dostęp. Niulka ale akcja z wujkiem Mnie wczoraj rodzice rozwalili. Na ślub przyjeżdża moja babcia, musi dojechać prawie 200 km i wczoraj mnie pytają, czy dla babci jest pokój zarezerwowany na noc z piątku na sobotę. Okazuje się, że od 2 tygodni wiedzieli o tym, że przyjeżdża w piątek, tylko nikt mi nic nie powiedział, że mam jej nocleg rezerwować
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować. Zawsze marzyłam o koronkowym bolerku, zapinanym z tyłu. Krawcowa jednak zmieniła moje wyobrażenia. Zaproponowała mi tiulowe bolerko, również zapinane z tyłu ( z tyłu w szpic cały z koronki).
Gdybyś miała inny krój, czyli spódnica zaczynała się przy tali - takie bolerko idealne.

)
TEN dzień: 09.08.2014
Aż trudno uwierzyć, że to już, bo zaczęliśmy planować ślub 2,5 roku przed. Zostały nam już drobne rzeczy do załatwienia i cieszę się, że to już 
w sobotę ślub, a tu od niedzieli straszne przeziębienie (już opanowane praktycznie), pryszcz (zasuszam go takim specyfikiem, ale cały czas skóra jest czerwona), no i najgorsze - od dziś opryszczka i co tu robić?????

to zależy od rodziny wszystko. My np wiemy, ze od Babci Tżta i jego rodziców dostaniemy większą kwote (wesele finansujemy sami, oni powiedzieli, ze dadzą nam sporą część na remont naszego mieszkania, ktore potrzebuje całkowitego remontu) 

Ja bym chciała tańczyć "jakiś ładny i prosty układ" a tż walca wiedeńskiego.
nadrobie Was jutro, dzis juz po prostu nie mam sil... Dobranoc Kochane!