|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
tylko przy nakladaniu na intymne czesci, cokolwiek moze sie dostac przez przypadek, podczas zmywania bardziej do srodka. |
|
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Rano dzien zaczal sie stresem wiec postanowialm sobie pomoc i umilic dzien. Zjadlam 3 kawalki ciasta a potem przyszla paczka z Gemini.
Karton tak wielki ze az kurier mnie pocieszal ze ciezka nie jest Mam 1 bluzke na ramiaczkach w ktorej ledwo sie mieszcze wiec musialam sobie cos kupic. Znalazlam cokolwiek w akcie desperacji (bylam w 1 sklepie tylko) ale kupilam i przezyje to cieplo ufff. Tz przyjechal, pokazal mi moj samochod (fajny) i odprowadzil go do mechanika na sprawdzenie. Zrobilo sie milo. Tz wrocil akurat gdy mama zdjela na chwile gorset szyjny. Drzwi byly zamkniete na klamke ale mial duzo siatek wiec mama poszla mu otworzyc. Potknela sie i poleciala na ziemie. Lomot byl taki ze krzyknelam z przerazenia i roztrzesiona zerwalam z lozka. Balam sie ze rozbila glowe albo cos, Tz wparowal myslac ze ja upadlam...ech Mama cala sie pobila i znowu ucierpiala jej szyja. Poplakalam sie z tego stresu i tyle bylo mojego milego dnia. Wieczorem jeszcze zadzwonila siostra i tez miala zle wiesci Poplakalam sie znow. Mam juz dosc, nie daje sobie rady z taka iloscia problemow Myslalam ze wykorzystalam juz caly limit nieszczec na nastepne pol roku ale nie... Boje sie ze to wszystko zaszkodzi dziecku Czemu to sie dzieje ekurat gdy jestem w ciazy z zagrazeniem przedwczesnego porodu?!??! Potrzebuje spokoju buuuuuuuuuu Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-19 o 01:28 |
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie chemii w tych kremach... sorry, ale dziecko jest w worku owodniowym, macicy i za zamkniętą szyjką, Zuken ma rację, chyba by to trzeba jeść, żeby zaszkodziło. Ja używam od samego początku i w wielu miejscach czytałam, że wolno w ciąży. I zero podrażnień. Ja nawet przed ciążą nie mogłam maszynką się golić w obszarze bikini, bo cała byłam w krostkach. Krem jest mega, efekt starcza na dłużej. Zero minusów ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#454 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie chce myslec co sobie gin pomyslał jak zobaczył to moje "arcydzieło" myslałam ze spale sie ze wstydu na tym fotelu. Cytat:
Cytat:
|
|
#455 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu wrażliwa dziewczyna z Ciebie ![]() Cytat:
naprawdę głęboko w to wierzę, z wieloma rzeczami tak jest. I nie raz słyszałam, że karmienie piersią zaczyna się w głowie.Oczywiście nie mówię tu o sytuacji, kiedy ktoś ma jakieś traumatyczne przejścia i praktycznie z dnia na dzień traci pokarm w wyniku stresu, bo i takie rzeczy się zdarzają... Cytat:
), a że jest twarzyczką do przodu, to z podkulonymi nóżkami kopie mnie w kręgosłup, a nie w pęcherz i dlatego czuję to jako lżejsze niż boksowanie rączkami. Tak mi gin tłumaczyła. Także różnie może być..Cytat:
![]() Cytat:
Ale słuchaj, dziecku to raczej nie zaszkodzi, ono ma tam lepiej, niż Ci się wydaje spróbuj o tym nie myśleć, tzn przede wszystkim nie myśl o tym, czy mu czasem nie szkodzisz, bo będziesz się jeszcze bardziej nakręcać.. na pewno wszystko skończy się dobrze!
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do relacji z TZ to u mnie cos takiego to normalne kilka razy w tygodniu. Moze bez placzu (chociaz parę razy tez się to zdarzyło) ale takie gderanie i narzekanue jest normalne. Najczęściej konczy sie tym, ze dochodzę do wniosku ze przecież nie ma wyjścia, jesli chce mieć dziecko to musze przez to przejsc, bo inaczej nie da rady, czyli jest to proste i oczywiste jak budowa cepa. Ale bez pogadanki jak to mi zle i nie dobrze, ZE ON SOBIE NAWET NIE JEST W STANIE WYOBRAZIĆ jak ja sie czuje to sie nie obejdzie. Domyślam się ze on wtedy myśli "o Boże, zaraz nie wytrzymam z nią". pocieszajace dla obu stron ze niedlugo finiszujemy
|
|
#457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieta po zakupach kobieta zadowolona ![]() Cytat:
![]() och dziewczyny bedziemy zrzucac po porodzie czasem mozna sobie zjesc ![]() Cytat:
mmmm pochwal sie ![]() mi to dziadek zawsze wino przywozil domowej roboty ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#458 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Wczoraj się poddałam ale dzisiaj jak tylko weszłam na kompa od razu działam i mam nadzieje, że nie będzie żadnych problemów
sukienka cuuuudna. Miałam podobną ale pożyczyłam koleżance na wesele i jak mi oddała to biała część była szara a nie biała. Musiała w pralce wyprać i jej zafarbowała i sukienka do wyrzucenia, a na zwrot pieniędzy czy czegoś nie mam co liczyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Leginsy w panterkę dla chłopca DOBRE co do cholestazy też tej myśli jestem, że nie wyjdzie bo naprawdę nie czuję żadnego swędzenia . Za pomoc w ogarnięciu cytowania wielki kiss Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do karmienia piersią: u nas na SR położna mówiła, że brak pokarmu często spowodowany jest naszą psychiką, stresem bądź nastawieniem. Ja bardzo fajne miałam zajęcia nie było nacisku na żadną stronę choć większość poświęcona była jak KP ale to też dlatego żeby dobrze wytłumaczyć. Najbardziej mi się podobało jak babeczka powiedziała, że przy karmieniu nie ma żadnej diety i że trzeba jeść wszystko bo w mleku matka produkuje alergeny i jak kobiety prawie nic nie jedzą karmiąc (albo mają ubogą dietę) to potem ciągle są problemy z alergiami. A i tak najlepsze było podsumowanie, że nie wolno na zjeść 3 tabliczek czekolady ale nie dlatego, że zaszkodzi dziecku tylko dlatego że potem na d...py urosną . Apropos szkoły rodzenia u mnie w mieście jest darmowa szkoła tylko trzeba wybrać ich położną a babeczki są naprawdę bardzo fajne. nawet mówiły, że jak będziemy w szpitalu mieć problem z karmieniem to do nich dzwonimy a one nawet do szpitala przyjadą, pokażą i pomogą z karmieniem bo na położne w szpitalach często nie ma co liczyć. Niejednokrotnie się zdarzało, że bardziej zaszkodziły niż pomogły... Cytat:
co do napadów płaczu z niczego - znam to bardzo dobrze i nieraz mnie dopada, bo w ciąży każdy powód do płaczu jest dobry . Mój tż twierdzi, że to jest rozkosznePomalowanie pazurek u stópek to faktycznie spore utrapienie w ciąży- ja robię to na 3 tury: nawilżenie skórek i wycięcie a potem przerwa, pomalowanie na jeden kolor i przerwa, biały pseczek i przerwa i trwa to cały dzień w końcu Co do golenia się - ja przed ciążą zrobiłam sobie laserek na bikini i w pierwszych tygodniach się po prostu załamałam bo miałam wrażenie, że wszystko wróciło w z podwojoną siłą - normalnie katastrofa: ogoliłam się a na wieczór znowu krzaki, dodatkowo wszystko mnei piekło i wsędziało . Na szczęście stan ten trwał gdzieś do 3 m-ca. Teraz się unormowało. Niestety nie jest idealnie gładka - raz na tydzień muszę się ogolić, a kiedyś bez lasera to co 2gi dzień i to z wielkimi krostami więc itak nie żałuje, że zrobiłam tym bardziej, że wiedziałam, że po ciązy będę musiałą przyjść z raz czy dwa na tzw. przypomnienie. Optymistka czy to już nie za dużo dla Ciebie. Na tyle problemów co się wkoło Ciebie dzieje przychodzi mi tylko do głowy fakt, że po każdej zimie przychodzi wiosna, a im zima cięższa tym potem wiosna i lato ładniejsze. Trzymam kciuki za powodzenie... hahaha mam nadzieje, że przejdzie ta moja wiadomość
Edytowane przez Paradi87 Czas edycji: 2014-06-19 o 09:12 |
|||||||
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46938688]
Jak byłam w marcu w szpitalu to jedna dziewczyna dowiedziała się, że będzie miała jednak chłopca po 30 tygodniu. A już mąż miał malować na różowo pokoik ![]() ![]() [/QUOTE]ja bym sie nie chciala teraz dowiedziec ze mam chlopaka ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
Wczoraj późnym wieczorem lekarz przyjął mnie w związku z bólami brzucha podobnymi jak te przed okresem. Zbadał mnie i wszystko wychodziło, że jest OK. Szyjka delikatnie skrócona, ale jak na ten czas ciąży to może tak być. Mały ma 2060g Lekarz jednak wypisał mi skierowanie do szpitala i powiedział, że on by się zastanowił nad pojechaniem. Ale skoro wg badań wyszło, że jest OK to postanowiłam nie jechać.. Dziś póki co boli bardzo delikatnie, będę się obserwować i oszczędzać (z tym to ja mam ogólnie problem ) i zobaczę co dalej. W razie bólu mam brać 3 razy po 1 Nospie na dobę.Potem nadrobię, bo jestem ciekawa co tam u Was .Miłego dnia
|
#461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte super ze szyjka jest w normie Mnie tez glupoty doprowadzaja do takiego stanu ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() na Ciebie to wszystko na raz spada a z mama juz lepiej ? dobrze ze Tz przyjechal Cytat:
Cytat:
skoro lekarz jednak radzil to bym sie powaznie zastanowila loo juz duzy jest |
||||||
|
|
|
#462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiedziałam od początku. Jak najpierw planowałam ciąże to spytałam się gina i stwierdził, że dowiemy się podczas porodu, ja się pytam jak to podczas porodu? na co stwierdził, że może się okazać że mi się dzidzia zaklinuje i nie przejdzie więć będzie trzeba zrobić cc albo że w ogóle mi kość pęknie. Jak to usłyszałam to od razu zmieniłam lekarza i jak byłam już w ciąży to lekarka kazała mi pójść z prześwietleniem do ortopedy a ten już sam wypisał skierowanie na cc więc nastawiona byłam na cc. A ty chciałaś rodzić naturalnie ??? |
|
|
|
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie przy depilacji maszynka czy tez kremem (kiedys uzywalam) dostaje zapalenia mieszka wlosowego. Jak wlosy zaczynaja odrastac mam zar w pachwinach i wysypke... Stad pomysl na depilator i chyba tego bede sie trzymac.. Swieci sloneczko, wiec ide zrobic sniadanko i myk do lasu na caly dzien. Wroce wieczorkiem i pewnie znowu nie bede mogla ogarnac tego co napisalyscie! |
|
|
|
|
#464 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Malutka ładny zbieg okoliczności może też z LBN jesteś?? wizyta oki ale niestety nie wiem ile waży Niuńka bo w LuxMedzie nie robią usg na każdej wizycie . Zresztą nawet nie wiem ile ważyła na ostatnim usg. Najbliższe będę miała 09.07. więc wtedy się dopytam...buuuziak dla imienniczki ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Asix ja też radziłabym szpital - jak masz skierowanie. Zawsze to pewniejsza będziesz i dokładnie ci wszystkie badania zrobią. lepij dmuchać na zimne |
||
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rodze naturalnie nie ma żadnych przeciwwskazań jak na razie. Cesarki to się zresztą trochę boje i wolę o niej nie myśleć |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka i inne dziewczyny zainteresowane pieluszkami wielo
Znalazłam tą informację tutaj: http://allegro.pl/proszek-do-prania-...307638273.html
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-19 o 10:14 |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
super! Dobrze, że opinająca. W takich luźnych się wygląda jak w namiocie.. Z butów polecam białe balerinki z deichmana. Ja sobie takie kupiłam dzien przed weselem. Cytat:
Nie odmówi ![]() Cytat:
Cytat:
ale musze przyznać, że zachowują się jak dzieci! Dziś rano bawiły się na macie Są ciągle głodne i proszą o mizianie, tulenie i czesanie Cytat:
w okresie połogu też podobno będziemy ryczeć ![]() Cytat:
Oby! Dobrze, że TŻ przyjechał Cytat:
Cytat:
Gdzie rodzisz? Poznałam ostatnio dziewczynę, ktora robi mgr z położnictwa i miała praktyki w każdym szpitalu w LBN i poleca ten na Kraśnickich. Ja rodzę w Świdniku. A wagę powinnaś mieć zapisaną na wydruku z poprzedniego USG Cytat:
znowu 2h nadrabiałam Dziś z TŻ się zabieramy nad jezioro i na kolację do teściów.Moja mama rozmawiała w swoim szpitalu z urologiem o tej ewentualnej wadzie Kostka i lekarz ją zapewnił, że labo nic nie trzeba będzie robić, albo zabieg kosmetyczny. Uff! Bo tym wszystkim już się nie będę diagnozować w necie, bo tam milion powikłań, ciężkie operacje - tylko w depresję można popaść. Miłego dnia
|
|
#469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Dobra laski, koniec żartów. Dzis poprzez cesarskie cięcie urodzila moja szwagierka. Dziecko wazy 5170 gram i mierzy 66cm!! A do tego miała byc dziewczynka a jest chłopiec
![]() ale najważniejsze że wszystko dobrze
|
#471 | |||
|
Rozeznanie
|
I jeszcze chcialam powiedziec ze sie nie boje!
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
zlitujcie sie!!!!!!!! tozto sloniatko!!!!!! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
zlitujcie sie!!!!!!!! tozto sloniatko!!!!!! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#472 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
serio myslicie ze gin oglada waszą fryzure? i czyni w myslach komentarze? przeciez nie ma chyba wymogu golenia się, to sprawa indywidualnych upodoban
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a internet to zło !!! |
|
|
|
|
#474 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow a to ci zbieg okoliczności . Ja zamierzam na jaczewskiego rodzić. Przynajmniej do gina z tego szpitala chodzę. A o szpitalu na kraśnickich to bardzo różne opinie słyszałam. Zresztą o każdym szpitalu coś mówią złego... ![]() Cytat:
Łooo BOooże a to ci psikus dopiero i to jaki wieeeeelkiii . A szwagierka wiedziała, że takie duże maleństwo się szykuje???
|
||
|
|
|
#475 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
?Cytat:
Ja tez mam takie dni, ale i bez ciazy sie zdarzaja...ehh te hormony kobiece.. ![]() Cytat:
Cytat:
Jezu Ty to masz farta... A jak dzisiaj? Wyluzowalas sie troche przy TZ-cie? A Mama jak? mam nadzieje ze nie pogorszylo jej sie przez ten upadek... O matko ! Jak to 66cm? Jak to ponad 5 kg? jak to miala byc dziewczynka a jest chlopak, brzmi to nieprawdopodobnie...
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loooo jacie ponad 5 kg i 66 cm no nieźle i w dodatku zamiast dziewczynki chłopiec ![]() ale tak jak piszesz najważniejsze że wszystko jest dobrze |
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja teściowa przyznała, że jak mój mąż był mały to go kilka razy ubrała w sukienkę, bo bardzo chciała mieć córkę... Nie skomentowałam tego, ale dla mnie to dziwne Na szczęście mąż jest bardzo męski mimo tych pomysłów.A.... Dzisiaj mi się śniło, że karmiłam dziecko piersią. Tylko, że ono było takie większe kilkumiesięczne, a ja cały czas byłam w ciąży ![]() Mam jeszcze pytanie do dziewczn, które biorą no spę. Lekarz wam mówił ile maksymalnie dziennie można jej brać. Niby mam brać 3x1, ale jak w ciągu dnia brzuch twardnieje, a od ostatniej dużo czasu minęło to mam wziąć znowu. Póki co brałam wtedy połówkę, bo sama nie wiem czy jest jakaś maksymalna ilość, bezpieczna dla dziecka? Edytowane przez a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 Czas edycji: 2014-06-19 o 11:27 |
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA akurat mam bardzo dobre podejście na nic się nie Nastawiam i dobrze mi z tym Też chcę rodzić bez znieczulenia
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosia ja kupiłam krem do skóry wrażliwej, trzyma się go tylko 2,5 minuty i nic nie podrażnia a ja mam skórę mega wrażliwą i alergiczną także polecam No i nie musiałam go ściągać tą szpatułką tylko po prostu spłukałam prysznicem i wszystko ładnie zeszłoMamamarta ja kiedyś miałam krem z Eveline i też nie ściągał wszystkich włosków i ogólnie beznadzieja... Ten z avonu zamówiłam tak o, żeby spróbować, nie liczyłam na cuda a tu proszę, efekt super i to bez gimnastykowania ![]() WhiteCafe no nieźle A wiedziała, że mała/mały będzie taki duży skoro miała cc ? Gratulacje dla szwagierki oczywiście
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Także myślę, że nie ma problemu
tylko przy nakladaniu na intymne czesci, cokolwiek moze sie dostac przez przypadek, podczas zmywania bardziej do srodka. 

nie mam siły tyle czytać!!!! ale chyba podołałam.

Ogólnie wykład o karmieniu przez półtorej godziny i ani słowa o mm... Także wyszłam rozczarowana
Na tyle problemów co się wkoło Ciebie dzieje przychodzi mi tylko do głowy fakt, że po każdej zimie przychodzi wiosna, a im zima cięższa tym potem wiosna i lato ładniejsze. Trzymam kciuki za powodzenie...
za wizyte 
Oby! Dobrze, że TŻ przyjechał