Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 00:55   #451
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Justa ale ja tego nie jem ani nigdzie nie wkładam Także myślę, że nie ma problemu
Powiem Ci, że ja jakoś od początku tak mam, że nie analizuję tak strasznie wszystkiego, nie czytam etykiet kremów itd... Moja ginka mi na początku powiedziała, że jakby tak zebrać wszystko co jest złe i niedobre w ciąży to kobieta musiałaby nic nie robić i samym powietrzem żyć
Hahah ale ja nie twierdze, ze to jesz ... tylko przy nakladaniu na intymne czesci, cokolwiek moze sie dostac przez przypadek, podczas zmywania bardziej do srodka. . No chyba, ze uzywasz kremu tylko w pachwinach.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 01:26   #452
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Rano dzien zaczal sie stresem wiec postanowialm sobie pomoc i umilic dzien. Zjadlam 3 kawalki ciasta a potem przyszla paczka z Gemini.
Karton tak wielki ze az kurier mnie pocieszal ze ciezka nie jest

Mam 1 bluzke na ramiaczkach w ktorej ledwo sie mieszcze wiec musialam sobie cos kupic. Znalazlam cokolwiek w akcie desperacji (bylam w 1 sklepie tylko) ale kupilam i przezyje to cieplo ufff.
Tz przyjechal, pokazal mi moj samochod (fajny) i odprowadzil go do mechanika na sprawdzenie. Zrobilo sie milo.

Tz wrocil akurat gdy mama zdjela na chwile gorset szyjny. Drzwi byly zamkniete na klamke ale mial duzo siatek wiec mama poszla mu otworzyc. Potknela sie i poleciala na ziemie. Lomot byl taki ze krzyknelam z przerazenia i roztrzesiona zerwalam z lozka. Balam sie ze rozbila glowe albo cos, Tz wparowal myslac ze ja upadlam...ech Mama cala sie pobila i znowu ucierpiala jej szyja.
Poplakalam sie z tego stresu i tyle bylo mojego milego dnia. Wieczorem jeszcze zadzwonila siostra i tez miala zle wiesci

Poplakalam sie znow. Mam juz dosc, nie daje sobie rady z taka iloscia problemow Oczywiscie ze stresu brzuch mi automatycznie stwardnial i boli nawet teraz. Wypilam herbatke z melisy,wzelam nospe i zjadlam czekolady ale i tak nie jest dobrze.
Myslalam ze wykorzystalam juz caly limit nieszczec na nastepne pol roku ale nie...
Boje sie ze to wszystko zaszkodzi dziecku
Czemu to sie dzieje ekurat gdy jestem w ciazy z zagrazeniem przedwczesnego porodu?!??! Potrzebuje spokoju buuuuuuuuuu

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-19 o 01:28
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 07:07   #453
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja już odpuściłam ostatnio golenie, zamówiłam z avonu krem do depilacji bikini, pojechałam nim po całości I sprawdził się doskonale!! Także polecam Ogólnie będę go chyba używać już zawsze bo nic mnie po nim nie swędzi przynajmniej i nie wychodzą mi żadne krostki jak po goleniu maszynką a efekt taki sam
Mówiłam od samego początku

Odnośnie chemii w tych kremach... sorry, ale dziecko jest w worku owodniowym, macicy i za zamkniętą szyjką, Zuken ma rację, chyba by to trzeba jeść, żeby zaszkodziło. Ja używam od samego początku i w wielu miejscach czytałam, że wolno w ciąży. I zero podrażnień. Ja nawet przed ciążą nie mogłam maszynką się golić w obszarze bikini, bo cała byłam w krostkach. Krem jest mega, efekt starcza na dłużej. Zero minusów

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 07:25   #454
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
wiesz co jeśli chodzi o długość tej szyjki to mogłam coś przekręcić, ja kurczę jestem ostatnio jednym wielkim zamotem a nie myślącym człowiekiem nie mam niestety wpisane w kartę ciąży tego..
na 100% wiem jedynie że się nie pogorszyło, a szyjka jest w normie... ale dalej mam się oszczędzać
pocieszam się, że chyba nie może być źle, bo nie kazał mi leżeć plackiem, nie dał skierowania do szpitala, więc to co robię obecnie powinno wystarczyć

Co do golenia- masz całkowitą rację, mnie to bardzo frustruje i jakoś wkurza a z tym lusterkiem to też porażka, wcale mi nie jest jakoś wygodniej... Ogólnie tęsknię za czasami, jak sobie mogłam wyciąć ładny trójkącik lub paseczek
Teraz na nic innego niż zero się nie porywam
Ja już zdurniałam.

nawet nie chce myslec co sobie gin pomyslał jak zobaczył to moje "arcydzieło" myslałam ze spale sie ze wstydu na tym fotelu.

Cytat:
Dziewczyny ja już odpuściłam ostatnio golenie, zamówiłam z avonu krem do depilacji bikini, pojechałam nim po całości I sprawdził się doskonale!! Także polecam Ogólnie będę go chyba używać już zawsze bo nic mnie po nim nie swędzi przynajmniej i nie wychodzą mi żadne krostki jak po goleniu maszynką a efekt taki sam
chyba tez musze zakupic kremik. chociaz po nim mam wysyp krostek.... a wsumie po kazdej formie i próbie uporania sie z tym czyms mam krostki i piecze w pachwinach.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Rano dzien zaczal sie stresem wiec postanowialm sobie pomoc i umilic dzien. Zjadlam 3 kawalki ciasta a potem przyszla paczka z Gemini.

Mam 1 bluzke na ramiaczkach w ktorej ledwo sie mieszcze wiec musialam sobie cos kupic. Znalazlam cokolwiek w akcie desperacji (bylam w 1 sklepie tylko) ale kupilam i przezyje to cieplo ufff.
Tz przyjechal, pokazal mi moj samochod (fajny) i odprowadzil go do mechanika na sprawdzenie. Zrobilo sie milo.

Tz wrocil akurat gdy mama zdjela na chwile gorset szyjny. Drzwi byly zamkniete na klamke ale mial duzo siatek wiec mama poszla mu otworzyc. Potknela sie i poleciala na ziemie. Lomot byl taki ze krzyknelam z przerazenia i roztrzesiona zerwalam z lozka. Balam sie ze rozbila glowe albo cos, Tz wparowal myslac ze ja upadlam...ech Mama cala sie pobila i znowu ucierpiala jej szyja.
Poplakalam sie z tego stresu i tyle bylo mojego milego dnia. Wieczorem jeszcze zadzwonila siostra i tez miala zle wiesci

Poplakalam sie znow. Mam juz dosc, nie daje sobie rady z taka iloscia problemow Oczywiscie ze stresu brzuch mi automatycznie stwardnial i boli nawet teraz. Wypilam herbatke z melisy,wzelam nospe i zjadlam czekolady ale i tak nie jest dobrze.
Myslalam ze wykorzystalam juz caly limit nieszczec na nastepne pol roku ale nie...
Czemu to sie dzieje ekurat gdy jestem w ciazy z zagrazeniem przedwczesnego porodu?!??! Potrzebuje spokoju buuuuuuuuuu
ojojojosjojojojoj jak sie wali to czasem po całosci. biedulka. Musisz chyba przyjac metode pancerza i mocno sobie postanowic ze spokój jest najcenniejszy dla dzidzi. trudne to jest...ale potrzebne. to seria niefortunnych zdarzeń. Jeszcze troszkę wytrzymamy ! badz silna

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 07:57   #455
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
nie mam siły tyle czytać!!!! ale chyba podołałam.
Ja dziś byłam na SR i się dowiedziałam, że karmienie piersią dobre na wszystko, za dużo pokarmu karmić piersią, za mało przystawiać do piersi haha to takie uproszczenie oczywiście, ale śmieszne to było. No ale ja jestem za karmieniem więc mnie się to podobało.
A i ćwiczyliśmy hipnozę do porodu, przyszła taka inna pani do tego i ja się co? popłakałam! nie ze strachu, po prostu ona tam mówiła, że teraz czujesz jak dziecko kopie, dziecko cię kocha, ty jestes najlepszą mamą, no to ja w ryk. ale siara
po prostu wrażliwa dziewczyna z Ciebie

Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze laski czy może być tak, że ktoś nie ma pokarmu??
Wiesz co, mi się zdaje, że wszystko siedzi w głowie. Jeśli będziesz się w kółko zamartwiać - ojej, czy będę miała pokarm, czy nie za mało, czy nie za dużo, czy dziecko się naje, a w ogóle to co z moimi piersiami - to może się zdarzyć, że nie będziesz miała. A jak się nastawisz, że będziesz miała, wykarmisz i będzie wszystko dobrze to zwyczajnie tak będzie naprawdę głęboko w to wierzę, z wieloma rzeczami tak jest. I nie raz słyszałam, że karmienie piersią zaczyna się w głowie.
Oczywiście nie mówię tu o sytuacji, kiedy ktoś ma jakieś traumatyczne przejścia i praktycznie z dnia na dzień traci pokarm w wyniku stresu, bo i takie rzeczy się zdarzają...

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość

A i w sprawie tych ruchów. Właśnie tak dziwnie, bo ja to odczuwam jakby młoda mi cały czas coś przy "broszce" majstrowała palcami A większe kopniaki na górze pod piersiami- raz z lewej, raz z prawej...
Nic pewnego, ja tak czułam (wcześniej czułam inaczej, bardziej po bokach brzucha) i byłam przekonana, że mała się przekręciła. Na usg okazało się, że nic z tego, siedzi sobie dalej wygodnie pupką na pęcherzu i może tylko rzadziej zadziera nogi na głowę (wtedy wali po bokach gdzie popadnie ), a że jest twarzyczką do przodu, to z podkulonymi nóżkami kopie mnie w kręgosłup, a nie w pęcherz i dlatego czuję to jako lżejsze niż boksowanie rączkami. Tak mi gin tłumaczyła. Także różnie może być..

Cytat:
Nigdy nie próbowałam kremu do bikini. Próbowałam kiedyś jakiś krem na rękach i mnie poparzył :/ a wcale nie trzymałam za długo. Ale skoro polecasz, to może spróbuję... chociaż trochę się boję, bo golę się na czuja, to krem bym musiała nałożyć i ściągnąć też na czuja - i tylko w związku z tym bym się bała, że może się dostać gdzieś gdzie nie powinien

Cytat:

Matko, Ty to masz naprawdę pecha. Jeszcze ta Twoja mama z tą szyją.. no masakra. Jakieś zrządzenie losu co chwila u Was, że też musiała lecieć do tych drzwi akurat jak miała kołnierz zdjęty.
Ale słuchaj, dziecku to raczej nie zaszkodzi, ono ma tam lepiej, niż Ci się wydaje spróbuj o tym nie myśleć, tzn przede wszystkim nie myśl o tym, czy mu czasem nie szkodzisz, bo będziesz się jeszcze bardziej nakręcać.. na pewno wszystko skończy się dobrze!
Stary 2014-06-19, 08:20   #456
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny dzięki za wszystkie słowa pocieszenia

Po dzisiejszej wizycie jestem trochę uspokojona, wprawdzie nadal mam brać luteinę ( z tego co mówił lekarz do 36 tygodnia) i prowadzić oszczędny tryb życia, ale dowiedziałam się, że szyjka jest w normie, ma 2,8 .

Mój syn waży już 1770 gram, to chyba dużo jak na 30 tydzień?? ile ważyły wasze maluchy w tym tygodniu?
lekarz zapytał nawet jaką wagę urodzeniową miałam ja oraz Tż, więc nie wiem czy dał mi do zrozumienia że dziecko będzie bardzo duże?
Trochę się tym martwię, ale ja ostatnio wszystkim się martwię kurczę dziewczyny, wy też tak macie?
byle głupota potrafi mnie jakoś zdenerwować albo doprowadzić do łez...

wczoraj miałam taki dzień- najpierw wzięłam się za malowanie paznokci u stóp, nie muszę chyba mówić jak się namęczyłam gdy wieczorem brałam prysznic, zabrałam się z kolei za golenie tam na dole, oczywiście się zacięłam
następnie zobaczyłam że musiałam gdzieś się dotknąć stopą, zanim lakier do końca wysechł, bo na jednym paznokciu widniało zaj...e nieestetyczne odbicie, to już w ogóle się zdołowałam cały wysiłek na marne...
Wyszłam z łazienki z płaczem, Tż się oczywiście przestraszył że coś mnie boli, a ja mu przez 15 minut zawodziłam, że czuję się gruba i nieatrakcyjna, nie mogę się nawet ogolić sama, nic mi się nie udaje, a on czyli mój Tż ma mnie już zapewne dosyć, oj w ogóle wszystkie nieszczęścia świata
dzisiaj chce mi się z tego śmiać,ale wczoraj nie mogłam tego powstrzymać, autentycznie...
Ciesze się ze wszystko dobrze a co do relacji z TZ to u mnie cos takiego to normalne kilka razy w tygodniu. Moze bez placzu (chociaz parę razy tez się to zdarzyło) ale takie gderanie i narzekanue jest normalne. Najczęściej konczy sie tym, ze dochodzę do wniosku ze przecież nie ma wyjścia, jesli chce mieć dziecko to musze przez to przejsc, bo inaczej nie da rady, czyli jest to proste i oczywiste jak budowa cepa. Ale bez pogadanki jak to mi zle i nie dobrze, ZE ON SOBIE NAWET NIE JEST W STANIE WYOBRAZIĆ jak ja sie czuje to sie nie obejdzie. Domyślam się ze on wtedy myśli "o Boże, zaraz nie wytrzymam z nią". pocieszajace dla obu stron ze niedlugo finiszujemy i bedziemy mieli swoje własne laleczki
Stary 2014-06-19, 08:55   #457
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
AAAle sobiue pogadalyscie dzisiaj a nie bylo mnie zaledwie pol dnia
Przyszedl mi stanik z alles i jest cudowny! Dziewczyny smiem twiedrzic ze in jest lepszy,wygodniejszy i tanszy niz wszytskie moje biustonosze nie-ciazowe!
Podkreslam iz jest usztywniany ale na tyle gietki ze bede mogla karmic, i co najwazniejsze ladnie modeluje piersi i zbliza, w bluzce gladziutki, no ideal!
Jestem w takim szoku ze nie wiem
Tymbardziej ze schodzilam cala galerie dzisiaj wlasnie za biustonoszem, ale wszedzie same szmatki w ktorych cycki zyja swoim zyciem i wygladam jak stara baba, bylam w happy mum, c&a, mothercare, smyk, triumph, donna i 2 inne...
Takze jak ktoras potzebuje to polecam i recze bo jak zalozylam tak do tej pory mam i nosze bez prania
Mowie mezowi ze jest taki ze go nie zdejmuje, za to jemu tak sie spodobal ze obiecal sam go zdjac

ale mi sie chce spac....
AA no jeszcze kupilam sobie w c&A 3 bluzki ciazowe, spodnice nie-ciazowa ale moge ja nosic pod brzuchem, a potem normalnie, zalamaolam sie ze nie kupilam stanika, ale jak wrocilam do domu i otworzylam paczke od kuriera to stwierdzam ze mam super dzien!!!
No to jak maz obiecal Ci go zdjac to musi sie podbac
Kobieta po zakupach kobieta zadowolona

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
[/COLOR]Zaczarowana niedobra osobo masz mnie dziś na sumieniu za te frytki po raz drugi już! Ale dziś u mnie wersja light: frytki z batatów z piekarnika.

Teraz to ja jestem zla

och dziewczyny bedziemy zrzucac po porodzie czasem mozna sobie zjesc

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Zaczarowana .... dobrze, że nie znalazłam kabelka USB bo miałam wstawić co mi dziadek przywiózł to bym dopiero dziewczyną w głowie namieszała i teraz biedne w kuchni by siedziały i pichciły

mmmm pochwal sie
mi to dziadek zawsze wino przywozil domowej roboty

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ja się zglaszam, bo moja nigdy inaczej nie byla ułożona jak głową na dół
ja jej nogi czuję dosłownie wszędzie ale na odpowiedniej wysokości tzn ponad pępkiem i wzwyż, w okolicy pępka podejrzewam że to dupcia sie czasem ukazuje jako taka kulka/wzgórek, a na dole czuję czasem, bardzo rzadko, takie delikatne smyranie tylko - to pewnie łapeczki. no i nacisk na pęcherz okropny od jakiegoś czasu...ale moja bardzo nisko już leży. nogi powiem Ci są dosłownie wszędzie...cały brzuch mi lata i się przesuwa jak się mała rusza
tez tak mam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:59   #458
Paradi87
Raczkowanie

Wczoraj się poddałam ale dzisiaj jak tylko weszłam na kompa od razu działam i mam nadzieje, że nie będzie żadnych problemów

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
To tak na szybko pokaze Wam jeszcze kiecke. Co sadzicie?
sukienka cuuuudna. Miałam podobną ale pożyczyłam koleżance na wesele i jak mi oddała to biała część była szara a nie biała. Musiała w pralce wyprać i jej zafarbowała i sukienka do wyrzucenia, a na zwrot pieniędzy czy czegoś nie mam co liczyć przynajmniej nauczyłam się że koniec z pożyczeniem

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
hej Kasia Musisz zaznaczac pod kazda odpowiedza ktora chcesz zacytowac ten srodkowy guziczek (wielocytuj) i jak juz bedziesz chciala odpisywac (jak zaznaczysz wszystkie wypowiedzi ktore chcesz zacytowac) to idziesz na sam koniec watku i po lewej dajesz odpowiedz, Mam nadzieje ze mnie zrozumiesz bo ja nie umiem tlumaczy
Dziękuje za helpa działa

Cytat:
Mój kopie po prawej stronie nad wątrobą dokładnie, a rączki czuję baaardzo nisko, szczególnie jak usiądę np na krześle, to czuję takie łaskotanie od paluszków lekko nad spojeniem łonowym..
Zazdroszczę, że wiesz gdzie co czujesz . Ja czuję kopniaczki, przeciąganie i jak się Niuńka wciska w jakąś część brzuszka ale za chorobę nie mogę dojść czy to stópka czy rączka a o paluszkach nie wspomnę. To musi być mega uczucie . A od którego tygodnia to rozpoznajesz ? Może u mnie jeszcze za wcześnie....

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

ooo to dobrze, juz się martwiła, że później jakby mi teaz wyskoczyła babka że jednak chłopak to by musiał chodzić w legginach w panterke i sukienkach...a mam ich trochę

mówisz o cholestazie, to faktycznie wiąże się z bardzo uporczywym swędzeniem szczególnie ud, łydek, ramion i przedramion a także brzucha. Na to właśnie masz to badanie Pewnie Ci nic nie wyjdzie bo skoro Cię nic nie swędzi...
\cytowanie: masz taki przycisk pod każdym postem - środkowy naciskasz po każdym poście który chcesz zacytować i potem jak tuje ijuz chcesz na nie wszystkie odpowiedzieć to klikasz odpowiedz - ten po lewej stronie na końcu i tyle. I piszesz sobie odpowiedzi pod każdym cytowaniem

Leginsy w panterkę dla chłopca DOBRE

co do cholestazy też tej myśli jestem, że nie wyjdzie bo naprawdę nie czuję żadnego swędzenia .
Za pomoc w ogarnięciu cytowania wielki kiss

Cytat:
PARADI87 - Ja też tak miałam! Okazało się że mam zainstalowany jakiś program AdBlock. jak go odinstalowałam to wizaż śmigał jak ta lala.
Dzisiaj działa ale powiem TŻ żeby sprawdził czy na pewno nie jest to wina kompa i jakiś programów. wczoraj próbowałam coś napisać chyba z 5 razy ale ciągle mnie wyrzucało więc się poddałam. Dziś (twu... twu... żeby nie zapeszyć) śmiga jak ta lala

Cytat:
A jaki masz telefon? Polecam aplikację tapatalk, ja w sumie tylko na niej przeglądam forum.

telefon mam zwykłą nokie, a z wizaza korzystam na komputerze, choć właśnie myślę, żeby sobie jakiś lepszy tel sprawić. Jak Niuńka się pojawi to penie będę chciała jej nonstop zdjęcia cykać a dobrze byłoby mięć zawsze pod ręką jakiś lepszy aparacik zresztą jak trafię do szpitala to na zabicie nudy może się przydać internecik

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady

No więc wezmę 5-6 tetr i 2 koszule Później po porodzie i tak w nich spać nie będę więc na więcej mi szkoda kasy, najwyżej tż weźmie raz do prania

daisydot też miałam ostatnio o karmieniu piersią na SR tylko mi się nie podobało bo można było wyczuć nacisk położnych na kp Ogólnie wykład o karmieniu przez półtorej godziny i ani słowa o mm... Także wyszłam rozczarowana

A powiedzcie mi jeszcze laski czy może być tak, że ktoś nie ma pokarmu??
ja wezmę więcej koszul bo potem w domu też się przydadzą - niestety zaraz po porodzie będziemy mieszkać u mojego Taty więc nie ma spania na golasa więc koszula do karmienie się przyda. Któraś z was zamawiała koszule u " malgosiaz_zz" są niedrogie więc kupię sobie ze 3. dwie już mam więc będzie 5 szt.

Co do karmienia piersią: u nas na SR położna mówiła, że brak pokarmu często spowodowany jest naszą psychiką, stresem bądź nastawieniem.
Ja bardzo fajne miałam zajęcia nie było nacisku na żadną stronę choć większość poświęcona była jak KP ale to też dlatego żeby dobrze wytłumaczyć. Najbardziej mi się podobało jak babeczka powiedziała, że przy karmieniu nie ma żadnej diety i że trzeba jeść wszystko bo w mleku matka produkuje alergeny i jak kobiety prawie nic nie jedzą karmiąc (albo mają ubogą dietę) to potem ciągle są problemy z alergiami. A i tak najlepsze było podsumowanie, że nie wolno na zjeść 3 tabliczek czekolady ale nie dlatego, że zaszkodzi dziecku tylko dlatego że potem na d...py urosną . Bardzo fajna bezpośrednia babeczka .
Apropos szkoły rodzenia u mnie w mieście jest darmowa szkoła tylko trzeba wybrać ich położną a babeczki są naprawdę bardzo fajne. nawet mówiły, że jak będziemy w szpitalu mieć problem z karmieniem to do nich dzwonimy a one nawet do szpitala przyjadą, pokażą i pomogą z karmieniem bo na położne w szpitalach często nie ma co liczyć. Niejednokrotnie się zdarzało, że bardziej zaszkodziły niż pomogły...

Cytat:

Mój syn waży już 1770 gram, to chyba dużo jak na 30 tydzień?? ile ważyły wasze maluchy w tym tygodniu?
lekarz zapytał nawet jaką wagę urodzeniową miałam ja oraz Tż, więc nie wiem czy dał mi do zrozumienia że dziecko będzie bardzo duże?

Wyszłam z łazienki z płaczem, Tż się oczywiście przestraszył że coś mnie boli, a ja mu przez 15 minut zawodziłam, że czuję się gruba i nieatrakcyjna, nie mogę się nawet ogolić sama, nic mi się nie udaje, a on czyli mój Tż ma mnie już zapewne dosyć, oj w ogóle wszystkie nieszczęścia świata
dzisiaj chce mi się z tego śmiać,ale wczoraj nie mogłam tego powstrzymać, autentycznie...
Co do wielkości maluszka - to mi jeszcze ani razu lekarz nie mówił ile waży. Jest to dość istotne bo mój TŻ jak się urodził ważył 4800 . Mam nadzieje, że Niuńka nie wda się pod tym kontem w Tatusia. Teściówka to spora kobitka jest więc dała radę ale jak z tych raczej drobniejszych więc jakby mi przyszło takiego wielkoluda nosić to chyba bym padła. dla mnie 3 kilo to dużo....

co do napadów płaczu z niczego - znam to bardzo dobrze i nieraz mnie dopada, bo w ciąży każdy powód do płaczu jest dobry . Mój tż twierdzi, że to jest rozkoszne choć nie raz się zastanawia czy teraz płaczę "naprawdę" czy "bo tak.."

Pomalowanie pazurek u stópek to faktycznie spore utrapienie w ciąży- ja robię to na 3 tury: nawilżenie skórek i wycięcie a potem przerwa, pomalowanie na jeden kolor i przerwa, biały pseczek i przerwa i trwa to cały dzień w końcu ale już trzeba pójść do kosmy. W moim mieście na szczęście nie ma takich cen jak pisałyście. za 60 -80 zł już można zrobić

Co do golenia się - ja przed ciążą zrobiłam sobie laserek na bikini i w pierwszych tygodniach się po prostu załamałam bo miałam wrażenie, że wszystko wróciło w z podwojoną siłą - normalnie katastrofa: ogoliłam się a na wieczór znowu krzaki, dodatkowo wszystko mnei piekło i wsędziało . Na szczęście stan ten trwał gdzieś do 3 m-ca. Teraz się unormowało. Niestety nie jest idealnie gładka - raz na tydzień muszę się ogolić, a kiedyś bez lasera to co 2gi dzień i to z wielkimi krostami więc itak nie żałuje, że zrobiłam tym bardziej, że wiedziałam, że po ciązy będę musiałą przyjść z raz czy dwa na tzw. przypomnienie.

Optymistka
czy to już nie za dużo dla Ciebie. Na tyle problemów co się wkoło Ciebie dzieje przychodzi mi tylko do głowy fakt, że po każdej zimie przychodzi wiosna, a im zima cięższa tym potem wiosna i lato ładniejsze. Trzymam kciuki za powodzenie...

hahaha mam nadzieje, że przejdzie ta moja wiadomość

Edytowane przez Paradi87
Czas edycji: 2014-06-19 o 09:12
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 09:06   #459
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46938688]
Jak byłam w marcu w szpitalu to jedna dziewczyna dowiedziała się, że będzie miała jednak chłopca po 30 tygodniu. A już mąż miał malować na różowo pokoik [/QUOTE]

ja bym sie nie chciala teraz dowiedziec ze mam chlopaka

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
Też mam mieć cc, ale to ze względu na fakt, iż jestem totalnym pechowcem bo trzy razy kość ogonową złamałam i jest ryzyko, że przy porodzie mi nie wytrzyma...

U mnie chyba właśnie zadziałała autosugestia bo wszystko mnie swędzieć zaczęło heh a może poprostu powinnam skoczyć pod prysznic
A nastawialas sie na porod naturalny czy od razu wiedzialas ze bedziesz miala cc ?

Cytat:
A i ćwiczyliśmy hipnozę do porodu, przyszła taka inna pani do tego i ja się co? popłakałam! nie ze strachu, po prostu ona tam mówiła, że teraz czujesz jak dziecko kopie, dziecko cię kocha, ty jestes najlepszą mamą, no to ja w ryk. ale siara
wyobrazilam to sobie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 09:15   #460
asix86
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny

Wczoraj późnym wieczorem lekarz przyjął mnie w związku z bólami brzucha podobnymi jak te przed okresem. Zbadał mnie i wszystko wychodziło, że jest OK. Szyjka delikatnie skrócona, ale jak na ten czas ciąży to może tak być. Mały ma 2060g .
Lekarz jednak wypisał mi skierowanie do szpitala i powiedział, że on by się zastanowił nad pojechaniem. Ale skoro wg badań wyszło, że jest OK to postanowiłam nie jechać..
Dziś póki co boli bardzo delikatnie, będę się obserwować i oszczędzać (z tym to ja mam ogólnie problem) i zobaczę co dalej. W razie bólu mam brać 3 razy po 1 Nospie na dobę.

Potem nadrobię, bo jestem ciekawa co tam u Was .

Miłego dnia
Stary 2014-06-19, 09:25   #461
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! podzyczytuje was, ale powiem szczerze, że nie mam siły. Mam dziś kiepski dzień, jestem ledwo żywa!
co sie dzieje ?

Cytat:
ja bardzo mocno chcę karmić piersią i bardzo mocno wierzę, że moje piersi będą zawsze piękne! Tak samo wierzę, że urodzę na jednym skurczu podczas 3 parć. Ewentualnie na dwóch (mówię tu o tym takich silnych bolących co to się krzyczy.
Po prostu tak będzie
tez mam taka nadzieje

Cytat:
Po dzisiejszej wizycie jestem trochę uspokojona, wprawdzie nadal mam brać luteinę ( z tego co mówił lekarz do 36 tygodnia) i prowadzić oszczędny tryb życia, ale dowiedziałam się, że szyjka jest w normie, ma 2,8 .

Trochę się tym martwię, ale ja ostatnio wszystkim się martwię kurczę dziewczyny, wy też tak macie?
za wizyte
super ze szyjka jest w normie

Mnie tez glupoty doprowadzaja do takiego stanu

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:

jejuu...
na Ciebie to wszystko na raz spada
a z mama juz lepiej ?
dobrze ze Tz przyjechal

Cytat:
A i tak najlepsze było podsumowanie, że nie wolno na zjeść 3 tabliczek czekolady ale nie dlatego, że zaszkodzi dziecku tylko dlatego że potem na d...py urosną . Bardzo fajna bezpośrednia babeczka .

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny

Wczoraj późnym wieczorem lekarz przyjął mnie w związku z bólami brzucha podobnymi jak te przed okresem. Zbadał mnie i wszystko wychodziło, że jest OK. Szyjka delikatnie skrócona, ale jak na ten czas ciąży to może tak być. Mały ma 2060g .
Lekarz jednak wypisał mi skierowanie do szpitala i powiedział, że on by się zastanowił nad pojechaniem. Ale skoro wg badań wyszło, że jest OK to postanowiłam nie jechać..
Dziś póki co boli bardzo delikatnie, będę się obserwować i oszczędzać (z tym to ja mam ogólnie problem) i zobaczę co dalej. W razie bólu mam brać 3 razy po 1 Nospie na dobę.
zastanow sie nad szpitalem moze warto sie poswiecic i sie przemeczyc kilka dni
skoro lekarz jednak radzil to bym sie powaznie zastanowila

loo juz duzy jest

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 09:25   #462
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ja bym sie nie chciala teraz dowiedziec ze mam chlopaka

A nastawialas sie na porod naturalny czy od razu wiedzialas ze bedziesz miala cc ?

wyobrazilam to sobie

Wiedziałam od początku. Jak najpierw planowałam ciąże to spytałam się gina i stwierdził, że dowiemy się podczas porodu, ja się pytam jak to podczas porodu? na co stwierdził, że może się okazać że mi się dzidzia zaklinuje i nie przejdzie więć będzie trzeba zrobić cc albo że w ogóle mi kość pęknie. Jak to usłyszałam to od razu zmieniłam lekarza i jak byłam już w ciąży to lekarka kazała mi pójść z prześwietleniem do ortopedy a ten już sam wypisał skierowanie na cc więc nastawiona byłam na cc. A ty chciałaś rodzić naturalnie ???
Stary 2014-06-19, 09:26   #463
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

O matko, no to najadlas sie biedaczko starchu... mama powinna bardziej na siebie uwazac, bo zamiast Ci pomagac, przyspieszy przyjscie wnuczatka na swiat takimi akcjami

U mnie przy depilacji maszynka czy tez kremem (kiedys uzywalam) dostaje zapalenia mieszka wlosowego. Jak wlosy zaczynaja odrastac mam zar w pachwinach i wysypke... Stad pomysl na depilator i chyba tego bede sie trzymac..
Swieci sloneczko, wiec ide zrobic sniadanko i myk do lasu na caly dzien. Wroce wieczorkiem i pewnie znowu nie bede mogla ogarnac tego co napisalyscie!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 09:34   #464
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
witam nowe mamusie na forum

Paradi87- też dzisiaj zaczęłam 30 tydzień, też miałam dzisiaj wizytę u lekarza, aha i też mam na imię Kasia

Jak Twoja dzisiejsza wizyta? Ile waży maluszek?
.

Hej Malutka ładny zbieg okoliczności może też z LBN jesteś??
wizyta oki ale niestety nie wiem ile waży Niuńka bo w LuxMedzie nie robią usg na każdej wizycie . Zresztą nawet nie wiem ile ważyła na ostatnim usg. Najbliższe będę miała 09.07. więc wtedy się dopytam...
buuuziak dla imienniczki

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
co sie dzieje ?

tez mam taka nadzieje

za wizyte

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

jejuu...
a z mama juz lepiej ?
dobrze ze Tz przyjechal

loo juz duzy jest

Asix ja też radziłabym szpital - jak masz skierowanie. Zawsze to pewniejsza będziesz i dokładnie ci wszystkie badania zrobią. lepij dmuchać na zimne
Stary 2014-06-19, 09:40   #465
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam od początku. Jak najpierw planowałam ciąże to spytałam się gina i stwierdził, że dowiemy się podczas porodu, ja się pytam jak to podczas porodu? na co stwierdził, że może się okazać że mi się dzidzia zaklinuje i nie przejdzie więć będzie trzeba zrobić cc albo że w ogóle mi kość pęknie. Jak to usłyszałam to od razu zmieniłam lekarza i jak byłam już w ciąży to lekarka kazała mi pójść z prześwietleniem do ortopedy a ten już sam wypisał skierowanie na cc więc nastawiona byłam na cc. A ty chciałaś rodzić naturalnie ???
Myślałam że się dowiedziałas niedawno

Ja rodze naturalnie nie ma żadnych przeciwwskazań jak na razie. Cesarki to się zresztą trochę boje i wolę o niej nie myśleć

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 10:04   #466
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Wroce wieczorkiem i pewnie znowu nie bede mogla ogarnac tego co napisalyscie!
Niee, dzisiaj święto, to pewnie większość ma chłopów w domu i nie będą tyle pisały

Lilka i inne dziewczyny zainteresowane pieluszkami wielo
  • wszystkie pieluszki i wkładki swoją pełną chłonność uzyskują dopiero po około 4-5 praniach
Może dlatego wszyscy piszą, że na początku przecieka, a nie dlatego że rozmiar jest zły albo co?
Znalazłam tą informację tutaj: http://allegro.pl/proszek-do-prania-...307638273.html

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-06-19 o 10:14
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:13   #467
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Niee, dzisiaj święto, to pewnie większość ma chłopów w domu i nie będą tyle pisały

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 10:27   #468
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
To tak na szybko pokaze Wam jeszcze kiecke. Co sadzicie?
super! Dobrze, że opinająca. W takich luźnych się wygląda jak w namiocie.. Z butów polecam białe balerinki z deichmana. Ja sobie takie kupiłam dzien przed weselem.
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie macie najzieleńszego pojęcia jak mnie dziś wqrwiła Pani Ginekolog
co sa księzniczka! Zmieniaj lekarza. Na pewno Cię "stary" przygarnie, bo każdy pacjent to pieniądze Nie odmówi
Cytat:
:
ale fajnie! Heh, ja też bym się popłakała, teraz często się wzruszam, ale dyskretnie
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Właścicielki kotów, jakie macie teraz z nimi układy? Ja miałam do tej pory tylko jednego rzepa a teraz mam dwa, nie odchodzą ode mnie dalej niż metr i smyrają mnie głowami po brzuchu. Czarna czasami udeptuje brzuch i jest bardzo zadowolona, kiedy młody się poruszy pod łapami.
Naprawdę? Słodkie moje się do brzucha nie przytulają - za duża górka i źle im było leżeć już ok. 4 mca ale musze przyznać, że zachowują się jak dzieci! Dziś rano bawiły się na macie Są ciągle głodne i proszą o mizianie, tulenie i czesanie

Cytat:
ojej norma w okresie połogu też podobno będziemy ryczeć
Cytat:
Poplakalam sie znow. Mam juz dosc, nie daje sobie rady z taka iloscia problemow
Biedactwo! To jest niewyobrażalne! Dlaczego?! Może jak urodzisz to się te wszzystkie koszmary skończą Oby! Dobrze, że TŻ przyjechał Wy już dziś nic nie robcie.
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Oszczędzaj się, bo inaczej
Cytat:
może też z LBN jesteś??
wizyta oki ale niestety nie wiem ile waży Niuńka bo w LuxMedzie nie robią usg na każdej wizycie . Zresztą nawet nie wiem ile ważyła na ostatnim usg. Najbliższe będę miała 09.07. więc wtedy się dopytam...
buuuziak dla imienniczki
Ja jestem z LBN Gdzie rodzisz? Poznałam ostatnio dziewczynę, ktora robi mgr z położnictwa i miała praktyki w każdym szpitalu w LBN i poleca ten na Kraśnickich. Ja rodzę w Świdniku.

A wagę powinnaś mieć zapisaną na wydruku z poprzedniego USG
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
no ja myślę znowu 2h nadrabiałam Dziś z TŻ się zabieramy nad jezioro i na kolację do teściów.

Moja mama rozmawiała w swoim szpitalu z urologiem o tej ewentualnej wadzie Kostka i lekarz ją zapewnił, że labo nic nie trzeba będzie robić, albo zabieg kosmetyczny. Uff! Bo tym wszystkim już się nie będę diagnozować w necie, bo tam milion powikłań, ciężkie operacje - tylko w depresję można popaść.

Miłego dnia
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:40   #469
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
co sie dzieje ?

tez mam taka nadzieje

za wizyte

jejuu...
a z mama juz lepiej ?
dobrze ze Tz przyjechal

loo juz duzy jest
zaczarowana - najwazniejsze jest ponoc podejscie. wiec tak wlasnie urodzimy. nie pekniemy nie trzeba bedzie nacinac, a i zapomnialam napisac ze ja rodze bez znieczulenia. i dam rade!

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:42   #470
White Cafe
Rozeznanie

Dobra laski, koniec żartów. Dzis poprzez cesarskie cięcie urodzila moja szwagierka. Dziecko wazy 5170 gram i mierzy 66cm!! A do tego miała byc dziewczynka a jest chłopiec ale najważniejsze że wszystko dobrze
Stary 2014-06-19, 10:45   #471
daisy dot
Rozeznanie

I jeszcze chcialam powiedziec ze sie nie boje!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dobra laski, koniec żartów. Dzis poprzez cesarskie cięcie urodzila moja szwagierka. Dziecko wazy 5170 gram i mierzy 66cm!! A do tego miała byc dziewczynka a jest chłopiec ale najważniejsze że wszystko dobrze
o fuck shit du.pa blada

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
o fu.ck shit du.pa blada
zlitujcie sie!!!!!!!! tozto sloniatko!!!!!!

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
o fu.ck shit du.pa blada
zlitujcie sie!!!!!!!! tozto sloniatko!!!!!!

daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:45   #472
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Ja już zdurniałam.

nawet nie chce myslec co sobie gin pomyslał jak zobaczył to moje "arcydzieło" myslałam ze spale sie ze wstydu na tym fotelu.

serio myslicie ze gin oglada waszą fryzure? i czyni w myslach komentarze?
przeciez nie ma chyba wymogu golenia się, to sprawa indywidualnych upodoban
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:46   #473
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Moja mama rozmawiała w swoim szpitalu z urologiem o tej ewentualnej wadzie Kostka i lekarz ją zapewnił, że labo nic nie trzeba będzie robić, albo zabieg kosmetyczny. Uff! Bo tym wszystkim już się nie będę diagnozować w necie, bo tam milion powikłań, ciężkie operacje - tylko w depresję można popaść.

Miłego dnia
no to super ze to nic poważnego i możliwe ze nie będzie po tym śladu

a internet to zło !!!

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 11:02   #474
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
super! Dobrze, że opinająca. W takich luźnych się wygląda jak w namiocie.. Z butów polecam białe balerinki z deichmana. Ja sobie takie kupiłam dzien przed weselem.

co sa księzniczka! Zmieniaj lekarza. Na pewno Cię "stary" przygarnie, bo każdy pacjent to pieniądze Nie odmówi

ale fajnie! Heh, ja też bym się popłakała, teraz często się wzruszam, ale dyskretnie

Naprawdę? Słodkie moje się do brzucha nie przytulają - za duża górka i źle im było leżeć już ok. 4 mca ale musze przyznać, że zachowują się jak dzieci! Dziś rano bawiły się na macie Są ciągle głodne i proszą o mizianie, tulenie i czesanie

ojej norma w okresie połogu też podobno będziemy ryczeć

Biedactwo! To jest niewyobrażalne! Dlaczego?! Może jak urodzisz to się te wszzystkie koszmary skończą Oby! Dobrze, że TŻ przyjechał Wy już dziś nic nie robcie.

Oszczędzaj się, bo inaczej

Ja jestem z LBN Gdzie rodzisz? Poznałam ostatnio dziewczynę, ktora robi mgr z położnictwa i miała praktyki w każdym szpitalu w LBN i poleca ten na Kraśnickich. Ja rodzę w Świdniku.

A wagę powinnaś mieć zapisaną na wydruku z poprzedniego USG

no ja myślę znowu 2h nadrabiałam Dziś z TŻ się zabieramy nad jezioro i na kolację do teściów.

Miłego dnia

Wow a to ci zbieg okoliczności . Ja zamierzam na jaczewskiego rodzić. Przynajmniej do gina z tego szpitala chodzę. A o szpitalu na kraśnickich to bardzo różne opinie słyszałam.
Zresztą o każdym szpitalu coś mówią złego...

Cytat:

Łooo BOooże a to ci psikus dopiero i to jaki wieeeeelkiii . A szwagierka wiedziała, że takie duże maleństwo się szykuje???
Stary 2014-06-19, 11:02   #475
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tak czytam co piszecie o czysczeniu pralki i chyba nie do konca rozumiem dlaczego zbędne? tzn dla mnie moze zbędne bo ja czysczze pralke w taki sposób co 2-3 miesiace, ale jesli ktos nigdy nie czyscił to jednak bym sie skusiła , przeciez w wlwmentach pralki sie zbiera niemiłosierny syf...cos jak w dozownikach tylko razy 100 + pleśń
Ja dopiero od 4 m-cy mam pralke i sami miesdzakmy na swoim i jestem zielona wtemacie... Jak ja czyscisz?
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
to puszczasz drugie pranie na pusto całkiem, albo z jakąs szmatą, ale juz bez octu.
ja czasem robie najpierw ocet, potem wybielacz, potem czysta woda. albo takim specjalnym preparatem
ale gdzie ten ocet? do bebna czy tam gdzie proszek czy wszedzie czy gdze?
Cytat:

wczoraj miałam taki dzień- najpierw wzięłam się za malowanie paznokci u stóp, nie muszę chyba mówić jak się namęczyłam gdy wieczorem brałam prysznic, zabrałam się z kolei za golenie tam na dole, oczywiście się zacięłam
następnie zobaczyłam że musiałam gdzieś się dotknąć stopą, zanim lakier do końca wysechł, bo na jednym paznokciu widniało zaj...e nieestetyczne odbicie, to już w ogóle się zdołowałam cały wysiłek na marne...
auper ze wizyta udana, moj mial 1600g w 30 tyg i lekarz powiedzial ze spory ale w normie, potem na wydruku bylo wpisane ze 1550g, wiec wg siatki jest niemal na srodku wiec ok..

Ja tez mam takie dni, ale i bez ciazy sie zdarzaja...ehh te hormony kobiece..
Cytat:
zazdroszcze, ja probowalam juz kilka razy ale jakos mi to nie wychodzilo..zawsze trzymalam jeszcze dluzej niz bylo napisane a mimo wszysko te wlosy jakby sie lamaly a nie schodzily w calosci.. ale moze sprobuje inna firme po prostu..
Cytat:

no nie Jezu Ty to masz farta...
A jak dzisiaj? Wyluzowalas sie troche przy TZ-cie? A Mama jak? mam nadzieje ze nie pogorszylo jej sie przez ten upadek...
Cytat:
O matko ! Jak to 66cm? Jak to ponad 5 kg? jak to miala byc dziewczynka a jest chlopak, brzmi to nieprawdopodobnie...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:15   #476
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Loooo jacie ponad 5 kg i 66 cm
no nieźle i w dodatku zamiast dziewczynki chłopiec

ale tak jak piszesz najważniejsze że wszystko jest dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 11:19   #477
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Loooo jacie ponad 5 kg i 66 cm
no nieźle i w dodatku zamiast dziewczynki chłopiec

ale tak jak piszesz najważniejsze że wszystko jest dobrze
I cała wyprawka 56/62 właśnie ląduje na dnie szafy.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:23   #478
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Masakra jakaś! I będzie chłopiec w różowych sukienkach
Moja teściowa przyznała, że jak mój mąż był mały to go kilka razy ubrała w sukienkę, bo bardzo chciała mieć córkę... Nie skomentowałam tego, ale dla mnie to dziwne Na szczęście mąż jest bardzo męski mimo tych pomysłów.

A.... Dzisiaj mi się śniło, że karmiłam dziecko piersią. Tylko, że ono było takie większe kilkumiesięczne, a ja cały czas byłam w ciąży

Mam jeszcze pytanie do dziewczn, które biorą no spę. Lekarz wam mówił ile maksymalnie dziennie można jej brać. Niby mam brać 3x1, ale jak w ciągu dnia brzuch twardnieje, a od ostatniej dużo czasu minęło to mam wziąć znowu. Póki co brałam wtedy połówkę, bo sama nie wiem czy jest jakaś maksymalna ilość, bezpieczna dla dziecka?

Edytowane przez a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Czas edycji: 2014-06-19 o 11:27
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:24   #479
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
zaczarowana - najwazniejsze jest ponoc podejscie. wiec tak wlasnie urodzimy. nie pekniemy nie trzeba bedzie nacinac, a i zapomnialam napisac ze ja rodze bez znieczulenia. i dam rade!

JA akurat mam bardzo dobre podejście na nic się nie Nastawiam i dobrze mi z tym

Też chcę rodzić bez znieczulenia

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 11:32   #480
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Hahah ale ja nie twierdze, ze to jesz ... tylko przy nakladaniu na intymne czesci, cokolwiek moze sie dostac przez przypadek, podczas zmywania bardziej do srodka. . No chyba, ze uzywasz kremu tylko w pachwinach.
Użyłam po całości i było ok

gosia ja kupiłam krem do skóry wrażliwej, trzyma się go tylko 2,5 minuty i nic nie podrażnia a ja mam skórę mega wrażliwą i alergiczną także polecam No i nie musiałam go ściągać tą szpatułką tylko po prostu spłukałam prysznicem i wszystko ładnie zeszło

Mamamarta ja kiedyś miałam krem z Eveline i też nie ściągał wszystkich włosków i ogólnie beznadzieja... Ten z avonu zamówiłam tak o, żeby spróbować, nie liczyłam na cuda a tu proszę, efekt super i to bez gimnastykowania

WhiteCafe no nieźle A wiedziała, że mała/mały będzie taki duży skoro miała cc? Gratulacje dla szwagierki oczywiście
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości