|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() :brzyda l:Jak byłam w marcu w szpitalu to jedna dziewczyna dowiedziała się, że będzie miała jednak chłopca po 30 tygodniu. A już mąż miał malować na różowo pokoik ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() dzięki za info odnośnie kopniakow,teraz będę się dokładnie skupiać gdzie mnie kopie ,licze na to że juz się leniuszek obrócił.
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46938688]Ale pomyśl, że wtedy byś była taką nowoczesną mamuśką, która pozwoli dziecko samodzielnie określić swoją płeć
![]() :brzyda l:Jak byłam w marcu w szpitalu to jedna dziewczyna dowiedziała się, że będzie miała jednak chłopca po 30 tygodniu. A już mąż miał malować na różowo pokoik ![]() ![]() [/QUOTE]taaa ![]() jednak wolę żeby to córa chodziła w sukieneczkach no a w razie pomyłki zostanie dla następnego dziecka o ile po porodzie nie zrezygnuję z posiadania większej ich ilości![]() ja wiem że takie przypadki są i nie wiem dlaczego ale od początku ciązy mam wrażenie coś mnie takiego spotka...jakieś głupie przeczucie ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
i powiem nieskromnie, że mnie nigdy ruchy/kopniaki nie bolały...pamiętam jak nieraz koleżanki opowiadały że dziecko tak kopie, że łzy w oczach stają...myślałam, no może jeszcze u mnie za wcześnie może ona za mała jest jeszcze i nie umie tak kopać...no ale w 8miesiącu to już chyba by bolało a mnie to nadal śmieszy, czuje te ruchy baaaardzo wyraźnie ale nic a nic nie bolą.Może przez łożysko z przodu ale w sumie co to ma do rzeczy jak np dzieciuch ładuje po narządach może taki już mój urok że mnie to nie boli.
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się muszę skupić bo chce zeby szkrab ruszył swoje cztery litery i ułożył się prawidłowo. Dosyć leżenia boczkiem ![]() Chociaż ja jego dupke czuje z boku,a główkę po drugiej stronie... Ale również na środku brzucha coś się wypina Czasem się tak wypnie ze można by Zmierzyć jakie ma wymiary
|
|
#395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie chodzi o cholestazę.. Z tego co udało mi się wyczytać jest dość niewygodna choroba jak tak swędzi ale rzadko się zdarza żeby była zagrożeniem dla Maleństwa w brzuszku Z tym cytowaniem to mi ułatwiłaś Jesteś wielka Zoja -pierwszy raz słyszę o takim imieniu ale bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
Po panieńskim mnie bolała wątroba więc wiem jak straszliwy jest to ból ![]() troche to trwało zanim udało mi się odpisać z cytowaniem ale potrzebuję troszkę wprawy
|
||
|
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cholestaza monitorowana nie jest zagrożeniem dla dziecka,ale żółć moze przenikać do łożyska,grozi to niedotlenieniem chyba.. Ale to chyba przy bardzo złych wynikach. Ja się starałam nie czytać o konsekwencjach. Coś w tym musi być skoro mam ktg co tydzien/dwa i co chwilka badanie krwi. Jak czytałam na jakimś forum to nikt nie dotrzymal termini porodu,zazwyczaj wywołują lub cc w 36/37tyg. Moja siostra właśnie urodziła w 37,a teraz znajoma w 34.
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak jak już któraś pisała badanie na paciorkowca (GBS) jest obowiązkowe
![]() Jak myślicie ile pieluch tetrowych zabrać do szpitala?? I koszule 2 starczą na po porodzie? |
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam też odczyn wassermana razem z hbsem i coś tam jeszcze i wszystko było obowiązkowe |
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pieluch tetrowych to pewnie z 5 wezmę ale nie wiem czy czasem w szpitalu u mnie nie daja. |
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
ze swojego doświadczenia wiem ze 2 moze byc malo, ja sie okropnie pocilam(w końcu ta nagromadzona woda zaczyna z nas wyparowywac) wiec na dzien jedna, na noc druga, teraz będzie srodek lata wiec pewnie będzie masakra, a i moze sie zdarzyć jakas plama jak cos przecieknie... Ja chyba wezme 4, choć jeszcze tyle nie mam( ewentualnie maz będzie zabieral do prania) ale ja będę mieć cc wiec będę w szpitalu o dobe dluzej niż po sn
|
|
|
|
#403 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajowa Cytat:
za wizyte a siedzi sobie tak jak moja damaCytat:
Cytat:
moja ksiezniczka długo lezala poprzecznie a wczoraj na wizycie okazało się ze się okrecila tylko ze nie glowa do dolu sieczi sobie na moim pęcherzu a nuzkami kopie po prawym boku no i czasami wpycha glowe w żebra po lewej stronie , poza tym wyniki ok ale polozna powiedziała zebym już sobie torbe spakowala
|
||||
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow to nie fajnie . Ale z Twoim Maleństwem wszystko OK???? Ja też jak mogę to wszystkie złe historie dot. chorób i ciąży wyrzucam ze swoich wspomnień, myśli itp. bo oszaleć można Też mam mieć cc, ale to ze względu na fakt, iż jestem totalnym pechowcem bo trzy razy kość ogonową złamałam i jest ryzyko, że przy porodzie mi nie wytrzyma... U mnie chyba właśnie zadziałała autosugestia bo wszystko mnie swędzieć zaczęło heh a może poprostu powinnam skoczyć pod prysznic
|
|
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa zapomniałam o tym napisać. To dzwonili z przychodni, gdzie kiedys byłam na pobraniu krwi.. nagle znalazły się moje wyniki, te o których kiedys pisałam, ze nie dotarly do szpitala. No i te wyniki byly za wysokie i dzwonili, ze mam przyjechac, aby powtorzyc badanie. Tyle, ze ja juz jestem monitorowana przez szpital i tam jezdze na badania. Umowili mnie na poniedziałek, ale w srode mam wizyte z polozna, a w czwartek z lekarzem w szpitalu i chyba nie pojde w poniedzialek na te badania, bo po co, jak w czwartek będę kłuta przez szpitalne piguły?
|
#406 | |||||
|
Rozeznanie
|
nie mam siły tyle czytać!!!! ale chyba podołałam.Ja dziś byłam na SR i się dowiedziałam, że karmienie piersią dobre na wszystko, za dużo pokarmu karmić piersią, za mało przystawiać do piersi haha to takie uproszczenie oczywiście, ale śmieszne to było. No ale ja jestem za karmieniem więc mnie się to podobało.A i ćwiczyliśmy hipnozę do porodu, przyszła taka inna pani do tego i ja się co? popłakałam! nie ze strachu, po prostu ona tam mówiła, że teraz czujesz jak dziecko kopie, dziecko cię kocha, ty jestes najlepszą mamą, no to ja w ryk. ale siara Cytat:
Moja koleżanka ze studiów pierwszych dla swojego synka wzięła dwóch ojców chrzestnych bo nie miała żadnej dziewczyny bliskiej, ona ma brata i mąż ma brata. Ksiądz nie miał nic przeciwko. ![]() Cytat:
Cytat:
a Twoja szefowa, cóz... przykra sprawa. Moja teściowa pracuje w ZUS, jeśli coś konkretnie Cię nurtuje to napisz mi prv wiadomość ja jej przekaże i ona odpowie na Twoje pytania ![]() Cytat:
Ale myślę, że nie musisz tak robić przed praniem ciuszków to zbędne.Cytat:
![]() a tym kobietom -
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to cie wymacała i stwierdziła położenie czy miałaś USG? Bo ja ostatnio jednego dnia byłam na USG 4d, główka była po lewej stronie, a położna następnego dnia mnie badała i stwierdziła, że główka po prawej. Juz sie nic nie odzywałam, ze byłam na scanie i chyba nie możliwe jest, zeby w ciągu jednego dnia się tak obrócil. Moze pomyliła główke z dupką?
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny coś ciężko mi idzie: ciągle mnie wyrzuca, jak te cytaty pododaje to za chwilę nie mam przycisków "wyślij wiadomość"
potem ja znowu wejdę to nie mam przycisków typu "odpowiedz" czy "cytuj". Łatwiej było was tylko podglądać . Chyba nie mam już cierpliwości walczyć z tym kompem
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz i wszystko jest ok a tak się zestresowałaś ![]() cieszę się bardzo!! |
|
|
|
|
#410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
PARADI87 - Ja też tak miałam! Okazało się że mam zainstalowany jakiś program AdBlock. jak go odinstalowałam to wizaż śmigał jak ta lala.
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-06-18 o 21:10 |
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie do mamusiek które się znaja na ciśnieniu , bo moja polozna zawsze mi mowi ze ok, a ja tak ostatnio patrze w te moje wyniki a tam 120/40albo 130/50 i wczoraj znowu 120/40 to ta druga liczba nie za niska jest???
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,sukienka normalna, nie-ciazowa,ale z elastycznego materialu, jeszcze tylko (i az)buty..Co do pralki, to tylko pytalam, bo gdziees cos takiego slyszalam, czy czytalam, ale tez wydaje mi sie to przesada.
Witam nowe mamusie Fajnie sie ujawnic, sama niedawno to zrobilam ![]() Ja do szpitala zabieram koszule do rodzenia i mam oprocz niej kupione jeszcze 4 i chyba je wezme "w razie jakby co". O pieluchach nic na str szpitala nie ma, ale wezme kilka. |
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
no mim zdaniem ZA NISKA dziwne że położna nic nie mówi.może się wypowie ktoś kto się bardziej orientuje ale ogólnie nie powinno być tak dużych rozbieżności bo skurczowe masz ok.
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Młody się dzisiaj mało rusza. Dlatego poświęciłam się i zjadłam 2 rządki czekolady, co by go cukier rozruszał Tak to się poświęciłam dla swojego zdrowia psychicznego :p
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46940305]Fajna ta twoja sukienka. Z butami to powodzenia. Ja idę w sobotę na weselę i trochę się naszukałam ładnych, niskich, a najlepiej płaskich butków. Ale ja normalnie noszę rozm. 41, a teraz to ledwie się w ten rozmiar mieszczę. Młody się dzisiaj mało rusza. Dlatego poświęciłam się i zjadłam 2 rządki czekolady, co by go cukier rozruszał Tak to się poświęciłam dla swojego zdrowia psychicznego :p[/QUOTE]jeszcze działa zimna woda i leżenie na lewym boczku tak gwoli przypomnienia jakbyś nie chciała żeby Ci w ramach uspokojenia psychicznego czekolada w boczki poszła![]() ![]()
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
No więc wezmę 5-6 tetr i 2 koszule daisydot też miałam ostatnio o karmieniu piersią na SR Ogólnie wykład o karmieniu przez półtorej godziny i ani słowa o mm... Także wyszłam rozczarowana![]() A powiedzcie mi jeszcze laski czy może być tak, że ktoś nie ma pokarmu?? |
|
|
|
#420 |
|
Rozeznanie
|
dzięki bardzo to czekam na wieści od twojej mamy mi wlasnie tez się niskie wydaje za pierwszym razem pomyslalam ze się pomylila i zle napisala ale znowu się powtorzylo wiec takie widocznie mam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

jakby mi teaz wyskoczyła babka że jednak chłopak to by musiał chodzić w legginach w panterke i sukienkach...a mam ich trochę

mnie bolała wątroba więc wiem jak straszliwy jest to ból 

Ale ostatnio się parę "nowych" osób pojawiło więc czemu nie ...
za wizyte a siedzi sobie tak jak moja dama
Wszystko pozamykane jak należy, wymaz na GBS pobrany i oddany do laboratorium. Stwierdziła, że tym razem raczej nie przenoszę i wróży wcześniejsze rozwiązanie. Ahhh to wróżenie....
sieczi sobie na moim pęcherzu a nuzkami kopie po prawym boku no i czasami wpycha glowe w żebra po lewej stronie , poza tym wyniki ok ale polozna powiedziała zebym już sobie torbe spakowala

Ogólnie wykład o karmieniu przez półtorej godziny i ani słowa o mm... Także wyszłam rozczarowana