|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
![]() Ale wczoraj mnie rozwalił, bo ja się przeszłam do sklepu po drobne zakupy, ale ciężkie jak ziemniaki kazałam mu zrobić jak będzie wracał z pracy. No i dzwoni, że jest na bazarku i kupił to i to i to i czy coś jeszcze. Ja mówię, że nie, wszystko jest, wracaj do domu, rozłączyliśmy się. 10 sekund nie minęło, dzwoni, pytam się co tam zapomniałeś, a on "szczyp się w sutki" i koniec rozmowy ![]() Chciałabym widzieć miny babć na bazarku, które go akurat mijały i słyszały
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
niektóre dziewczyny chyba na czerwcowym wątku pisały że świeży ananas też działa przyspieszająco - a jedna napisała że zjadła mc donald pod koniec swoich ciąż i ją tak przeczyściło że następnego dnia rodziła ja nie mogę ani ananasa ani mc donald ale może pod koniec skusze się na ananasa
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w puszce się liczy?
|
|
|
|
|
#154 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To samo pomyślalam. Edytowane przez svelta Czas edycji: 2014-06-19 o 09:23 |
||
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Jestem mamą pazdz.'mam pytanie czy ktoras Was miala krew w moczu podczas ciazy w sensie fizycznym , a nie ze z badan wyszlo ?
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wogole mam zagwozdke bo rano zauwazylam na wkladce takie kropelki i nie wiem czy po sikaniu czy wody zaczynaja sie saczyc. Poki co musze sie poobserwowa bo czasami to ja mialam taki uplawy w ciazy tak ze nie wiem. Dziewczyny czy czujecie jak dzieci wam ruszaja glowa w kanale rodnym? Trzecia noc kolo 10-11 wieczorem mam silne klucie w pochwie i czuje nad wzgorkiem jak maly rusza glowa takie drganie. |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam, ale może buraczków się najadłaś i masz mocz czerwony
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska,ines tez pisalam o ananasie bo to sposob na skurcze irlandzkich mamusiek one nie znaja lisci malin. Ananas musi byc swiezy i najlepiej jesc ten rdzen z niego to co wycinane jest z ananasa puszkowego. Tylko i wylacznie swiezy bo bromelina ktora wywoluje skurcze ulatnia sie po obrobce.
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska nie, nie. Wczoraj sikalam ciemnym mpczem takim zblizonym do czerwonego i czerwone skrzepki mialam na papierze. To nie z pochwy. Dzwonilam na ip wczoraj i lekarz/kazal urafuraginum czy cus ale i tak sie martwie :-[
Jutro musze zrobic bad. Moczu.
|
#160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja zauważyłam,że mi się coś ogólnie wybrzuszyło tuż nad wzgórkiem nie wiem jak to okreslić inaczej i coraz częściej czuje takie napięcie w kroczu.. a mała ostatnie dwa dni boleśnie strasznie rozpycha a raczej próbuje się rozpychać w brzuchu ogólnie to czuję,że się cała rozsypuje ból spojenia coraz gorszy: wstanie z krzesła lub co gorsza obrócenie się w nocy zaczyna graniczyć z cudem, do tego mam permanentny ból łydki i zaczyna boleć krzyż |
||
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() widzę, że hurtowo się rozpakowujemy ![]() Robaczek WSPANIAŁA CÓRA ![]() Kularek BRAWO , DZIELNA MAMA I ZAWROTNE TEMPO , GRATULUJĘ SYNUSIA Aż się poryczałam z Waszego szczęścia ![]() ![]() GRATULUJĘ DZIEWCZYNY Miłego dnia HEJ LASKI , KTÓRA TERAZ ROBIMY ZAKŁADY
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Póki co tylko Robaczek, Kularek - wielkie gratulacje k laski:Potem poczytam, póki co robię po trochu obiad i ciasto a faceci na rowerze śmigają
|
#163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrowka zycze. Cytat:
![]() Ja czuje jak mi skacze po szyjce, przyjemne to nie jest, ale co zrobic ![]() I zdaje mi sie, ze przybral odpowiednia pozycje, ciekawe co powie midwife za tydzien ![]() Bambusiek podziel sie ciachem
|
|||
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku
Dziewczyny pędzicie jak szalone, weszłam na stary wątek trochę Was ponadrabiać, bo chwilę mnie nie było, a tu co ja paczę...nowy wątek i to 4-ta strona wy chyba nie śpicie![]() z najważniejszych rzeczy to: WIELKIE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAM MAMAYA(bo jeszcze nie miałam okazji) za wszystkie brzuchatki, które są blisko rozpakowania, będzie dobrze![]() U nas cały czas coś się dzieje, wykorzystuje jeszcze czas w dwupaku, żeby zaliczyć sesję egzaminacyjną w pierwszym terminie, powybierać kafelki, podłogi i inne rzeczy do domu a w międzyczasie wszystko pięknie przygotować dla maluszka. Wózek już do nas dotrł i póki co bardzo mi się podoba, chociaż nie wypróbowywałam go na dworze, bo na razie jest złożony, mam nadzieję, że będzie się sprawdzał Wszystko mam już poprane i poprasowane, przynajmniej na te pierwsze tygodnie, bo reszta rzeczy jest zapakowana w worki próżniowe i czeka, bo nie mam ich za bardzo gdzie trzymać Odebrałam też zdjęcia z sesji brzuszkowej i nieksromnie muszę przyznać, że wyszły rewelacyjne, a przynajmniej mi się bardzo podobają Przepowiada cze dają mi mocno w kość i momentami zastanawiam się czy to już czy jeszcze chwilę Postaram się częściej zaglądać Miłego dzionka!
|
#165 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam w żabce, ananasa brak ![]() Cytat:
![]() Jeśli byłyby to wody, to miałabyś wkładkę całkowicie przemoczoną, plus przy każdym ruchu, zmianie pozycji, czułabyś mimowolne wypływanie płynu. Takie kropelki to za mało na wody. A dzieć to mi się rusza w ten sposób od dawna ale nic z tego na razie nie ma jak widać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, wchodzę poczytać co u Was a tu takie wieści
![]() kularek, ogromne gratulacje
|
|
#167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-06-19 o 13:16 |
|||
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaya bo chyba nie pogratulowałam. Wspaniale że już do domu się wybraliście.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrifea, dziękujemy
Jednak nie ma to jak w domu. Nawet cisnienie mam o około 20 jednostek niższe w domu
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek mniam widze ze z bloga Dorot pieczesz. Ja uwielbiam z niego piec
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi ochote na słodkie robicie
a na dole w salonie teściowie zawsze mają wystawione słodycze - dzisiaj też - skusiłam się na mientuska i teraz ciągnie mnie jeszcze bardziej |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie dzis popatrzylam z ciekawosci w zodiaki i jak moj maly nie przyjdzie na swiat do 21 to bedzie malym rakiem ;-) a jak sie zdecyduje wczesniej to malym blizniakiem.
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To robię pierwszy raz, w zeszłym roku robiłam coś podobnego, tylko sernik. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Do tego mężol zrobił musakę na obiad, wiec dzisiaj wypas ![]() Trzeba korzystać z takiego jedzonka i czasu na przygotowanie, bo przy Maleństwie bywa różnie. A teraz leżę i odpoczywam, mąż i synek poszli do prababci, spotkamy się o 15:30 w Kościele.
|
|
#174 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Trochę ponadrabiałam, bo jednak mam wolne popołudnie
Ale tylko ten wątek na stary już nie zaglądłam..Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To chyba jakieś lokalne zwyczaje, bo przecież rodziłyśmy w jednym mieście ale innych szpitalach ![]() Cytat:
![]() Nooo i kularek urodziła, Ines nie bądź gołosłowna ;p ![]() hehe, ja się umawiam mimo wszystko na 7.07.2014 mam lekkiego fizia na punkcie fajnych dat trochę mu pomogę jak przyjdzie czas ![]() A jak tam "wody"? uspokoiło się czy jeszcze miałaś jakieś "wylewy"? mamaya super że jesteście już w domu! ![]() --- W ogóle na wizycie popytałam jeszcze gina o kilka rzeczy i np w sprawie hemorojdów przepisał mi jednak czopki i mam sobie codziennie aplikować Zapytany o wizytę w okolicy terminu u innej ginekolożki jak najbardziej polecił, tymbardziej że oni dobrze ze sobą żyją, może szepnie jej słówko o mnie ![]() Jeśli chodzi o ktg na IP, powiedział że absolutie w szpitalu takiej usługi nie wykonują, że nie opędziliby się wtedy od ciężarówek.. Ale wydaje mi się że to tylko kwestia dobrego aktorstwa, jeśli się dobrze pokoloruje rzeczywistość.. No ale ze mnie aktorka żadna, więc zapewne zaniecham takich praktyk.. Powiedział generalnie że mogę sobie ktg darować, jeśli czuję ruchy w odpowiedniej ilości. Aha i spytałam kiedy jechać do szpitala, co powinno mnie zaniepokoić, powiedział, że 1. odchodzące wody, 2. krwawienie 3. brak ruchów (lub ich niewielka ilość) także w sumie niczym mnie nie zaskoczył, no i w razie skurczy jeśli się pojawią regularnie co 5-10 min No, to tyle, idę dalej się lenić
|
||||||
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, tak, Mały wciąż super grzeczny
![]() Generalnie nie przeszkadza Mu praktycznie nic, prędzej ja mam schize, ze cos jest nie tak
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Mamusiek
Juz nowy watek, wow ;-) Od soboty jestem w szpitalu O ZGROZO ;-) Bedzie indukcja w przyszlym tygodniu Oglaszam- oddam skurcze w dobre rece, u mnie rozwarcia nie powoduja jak do tej pory... Jak dobrze pojdzie to Jas sie urodzi w swoje imieniny :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
hej..
a ja nie mogę dzisiaj znaleźć sobie miejsca od rana albo śpię, albo chodzę jak nakręcona (o 6 rano sprzątałam kuchnię jeszcze mnie rano pobolewał brzuch jak na okres, ale ciągle i bez żadnych przerw
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek przegielas z tym ciachem
no ale sama tego chcialam, pociesze sie czekolada ![]() debesciara czyli swiadomie zgadasz sie na przeterminowanie ja moge rodzic 3, 4, 5, do 7. nie chce juz czekac ![]() Dzis rano juz mialam sucho ![]() Za to od kilku dni, kilka razy na dzien samoistnie leci mi siara. W tej ciazy pojawila sie juz jakos w polowie ciazy, ale ostatnio czesto sie pokazuje, myslicie ze moze to cos znaczyc pewnie nie dlugo urodze... ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Fame masz jeszcze te bole? Moze sie cos kreci...
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może za bardzo chcesz urodzic? ogólnie to masz jeszcze dużo czasu ale wiem jak to jest jak się człowiek nastawia że może niedonosić ciąży a pózniej okazuje się się przenosi - oczywiście cały czas aby akcja zaczeła się szybciej bo ja sama po sobie wiem że dostałabym bzika
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

klask i:

nie wiem jak to okreslić inaczej i coraz częściej czuje takie napięcie w kroczu.. a mała ostatnie dwa dni boleśnie strasznie rozpycha a raczej próbuje się rozpychać w brzuchu 

za wszystkie brzuchatki, które są blisko rozpakowania, będzie dobrze

jak nie urok to przemarsz wojsk. 
od rana albo śpię, albo chodzę jak nakręcona (o 6 rano sprzątałam kuchnię
no ale sama tego chcialam, pociesze sie czekolada