Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 22:36   #601
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
no właśnie mój też nie za bardzo lubi się kąpać więc mogę wyobrazić jak Twój się zachowuje

kurczę wyobraziłam sobie, jak Twój pies się zachowuje po kąpieli, to musi być rozkoszny widok
Ile bym dała żeby mój tak robił,ale niestety
mój najbardziej lubi moment, jak już Tż wyciągnie go z wanny, wytrze ręcznikiem, a on wtedy ucieka kawałek dalej i się intensywnie wytrzepuje i patrzy zdegustowany jak mogliśmy mu to zrobić
Słodka jest przy kąpaniu
Pies od moich rodziców znowu uciekał po wytarciu, skakał po wszystkich łóżkach, w każdy pokój wbiegał i się tarzał
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziewczyny trochę się zmartwiłam...dzwoniła koleżanka i tak mi mówi...że dziś gadały z drugą koleżanką i że mam za nisko brzuch
żadna w ciąży nie była ale się chyba martwią... a mnie to zdołowało, bo nie dość że ta szyjka się skróciła i cały czas się boje czy wszystko ok to jeszcze mi tak gada przez telefon...no przecież nie każdy brzuch jest taki sam co nie? mi się wydaje że jakoś strasznie nisko nie mam ale fakt że pod biustem sie nie zaczyna...no juz sama nie wiem czy jest sie czym martwić czy nie...aż mi zaczął brzuch twardnieć i mi jakoś nieprzyjemnie...
Widzę, ze juz dziewczyny rozprawiły się z "dobra rada" koleżankami
Nie słuchaj tego, mi to kumplela od miesięcy powtarza jaki mam wielki brzuch, ostatnio przed jej przyjściem specjalnie zmierzyłam brzuch i miał tyle samo centymetrów co widziała mnie wcześniej. Jak tylko weszla i stwierdziła.. jakiiii wieeeeelllkkiii masz ten brzuch, dałam jej kontre : mierzy tyle samo co ostatnio Szybko się zamknęła.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Haha tez mam takie "marzenia" jak sprzatne, poprasuje ubranka, przemebluje pokoj albo pojde do galerii handlowej na zakupy

dama jak z filmu ! juz sobie wyobrazam ten rozwiany suszarka wlos Wstaw jakies zdjecie z takiej sesji kosmetycznej.
Własnie nie mam zdjecia, a teraz szybko jej nie zobacze, została u mojej siostry
Stary 2014-06-19, 22:36   #602
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/zagma-wozek-dzieci...295386931.html taki jest taki inny niż wszystkie, ale z drugiej strony nie wiem czy mi się te kropki nie przejedzą po paru tyg
mi też sie podoba u kogoś, ale sama bym nie kupiła, bo wolę jedno kolorowe po prostu ale ogólnie ładny model wózka podobny do mojego i cena przystępna
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:41   #603
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Jakie duze dziecko!!! A czy szwagierka nie miala cukrzycy ciazowej, bo to podchodzi pod wage urodzeniowa i wzrost typowe dla dzieci z makrosomia...
A sama duzo przytyla w ciazy??? Masakra... jesli dziecko ma szacunkowa wage urodzeniowa ok 4,5 kg, to obowiazkowo jest cc.

Sliczny brzuszek i slodki piesek
Cukrzycy nie miała na pewno, a przytyla ponad 20 kg, chociaż pozniej ona nic nie mowila a ja tez nie pytalam. Lekarz prowadzący mowil jej tylko ze ma bardzo duze lozysko i ze waga dziecka bedzi powyżej 4 kg.
Cytat:
dziewczyny trochę się zmartwiłam...dzwoniła koleżanka i tak mi mówi...że dziś gadały z drugą koleżanką i że mam za nisko brzuch
żadna w ciąży nie była ale się chyba martwią... a mnie to zdołowało, bo nie dość że ta szyjka się skróciła i cały czas się boje czy wszystko ok to jeszcze mi tak gada przez telefon...no przecież nie każdy brzuch jest taki sam co nie? mi się wydaje że jakoś strasznie nisko nie mam ale fakt że pod biustem sie nie zaczyna...no juz sama nie wiem czy jest sie czym martwić czy nie...aż mi zaczął brzuch twardnieć i mi jakoś nieprzyjemnie...
Och, chyba wszystkie uwielbiamy takue rroskliwe kolezanki. chociaz czasem pewnie każdej z nas powie się coś nie stosownego...wiec najlepiej traktować tego typu opinie z przymrużeniem oka. Nie martw sie
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Tz poszedl po bulki i donaty na stacje bo mam ochote
wiec ja poszlam sie balsamowac i olejkowac do lazienki i zauwazylam roztepy za kolanami

zalamalam sie
O kurcze, ale przytyly Ci nogi?
Stary 2014-06-19, 22:42   #604
patrycja19894
Wtajemniczenie

Podrapałam sobie stope tak, ze mam rane i mnie szczypie
Stary 2014-06-19, 22:43   #605
mysia111
Zadomowienie

Idę powoli spać. Dzis przez prawie 4 godziny siedziała u mnie bratowa z bratem i ona tyle nadawała ze mi głowa pęka.
Jutro jadę po śniadaniu na shooping na wyprzedaże a po powrocie mam w planach upiec jedno z moich ulubionych ciast

http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka

Polecam je - jest łatwe w wykonaniu i pyszne. Dodatkowo dodaję tez jagody.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:46   #606
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Słodka jest przy kąpaniu
Pies od moich rodziców znowu uciekał po wytarciu, skakał po wszystkich łóżkach, w każdy pokój wbiegał i się tarzał

Widzę, ze juz dziewczyny rozprawiły się z "dobra rada" koleżankami
Nie słuchaj tego, mi to kumplela od miesięcy powtarza jaki mam wielki brzuch, ostatnio przed jej przyjściem specjalnie zmierzyłam brzuch i miał tyle samo centymetrów co widziała mnie wcześniej. Jak tylko weszla i stwierdziła.. jakiiii wieeeeelllkkiii masz ten brzuch, dałam jej kontre : mierzy tyle samo co ostatnio Szybko się zamknęła.

Własnie nie mam zdjecia, a teraz szybko jej nie zobacze, została u mojej siostry
No właśnie tak to jest z tymi koleżankami, ja też jak mnie dwa tyg jedna nie widziała to stwierdziła ze wygladam jak bym miała rodzić , a jak pow ż ew sumie od poczatku ciazy mam tylko 15 cm(uważam że to nie dużo) a ona na to ze wyglądam jak bym urosła z 1,5 metra A też podkreślę, ze przez te 2 tyg też nie urósł mi brzuch bo też sie mierzyłam

venus nie przejmuj się takim głupim gadaniem... Wszyscy sa mega madrzy i nic nikomu nie pasuje... U mnie wszyscy przeżywają, ze mam za mały brzuch, ze spodziewali się ze zobaczą większy....Dla mnie to jest komplement, ale po woli mnie to wkurza...No ostatnio siora mnie podkurzyła, bo powiedziała, ze ja musze sie odchudzać że tak wyglądam... no po prostu...!
A miała bym wielki to by było że sie pewnie obżeram...Ja juz na to nie reaguje...Dla mnie lepiej że jest jaki jest, tym bardziej ze nie uważam że jest jakiś mały..Jeju normalny i tyle, a że ja nie jestem bardzo szczupła, to moze przez to nie wydaje sie za duży
A na pocżatku ciaży jak byłam w jakimś 5 tygodniu, to kolezanka powiedziała, ze nie powinnam chodzić w butach na obcasach, bo nie wolno...że powinnam chodzić tylko w plaskich..A zdążyłam kupoić sobie te kozaki i nie miałam zamiaru kupować nowych, tym bardziej ze miały góra 4 cm....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-19 o 22:48
Stary 2014-06-19, 22:50   #607
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

venus nie przejmuj się takim głupim gadaniem... Wszyscy sa mega madrzy i nic nikomu nie pasuje... U mnie wszyscy przeżywają, ze mam za mały brzuch, ze spodziewali się ze zobaczą większy....Dla mnie to jest komplement, ale po woli mnie to wkurza...No ostatnio siora mnie podkurzyła, bo powiedziała, ze ja musze sie odchudzać że tak wyglądam... no po prostu...!
A miała bym wielki to by było że sie pewnie obżeram...Ja juz na to nie reaguje...Dla mnie lepiej że jest jaki jest, tym bardziej ze nie uważam że jest jakiś mały..Jeju normalny i tyle, a że ja nie jestem bardzo szczupła, to moze przez to nie wydaje sie za duży
Dokładnie. Jednym brzuch idzie na boki, innym tylko do przodu. Nie ma sie na to wpływu. i wielkośc brzuszka nie zawsze idzie w parze z wielkością dziecka.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:54   #608
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie tak to jest z tymi koleżankami, ja też jak mnie dwa tyg jedna nie widziała to stwierdziła ze wygladam jak bym miała rodzić , a jak pow ż ew sumie od poczatku ciazy mam tylko 15 cm(uważam że to nie dużo) a ona na to ze wyglądam jak bym urosła z 1,5 metra A też podkreślę, ze przez te 2 tyg też nie urósł mi brzuch bo też sie mierzyłam

A na pocżatku ciaży jak byłam w jakimś 5 tygodniu, to kolezanka powiedziała, ze nie powinnam chodzić w butach na obcasach, bo nie wolno...że powinnam chodzić tylko w plaskich..A zdążyłam kupoić sobie te kozaki i nie miałam zamiaru kupować nowych, tym bardziej ze miały góra 4 cm....
w 5tyg to fasolinka jeszcze jest.
Wlasnie najlepiej komentuja nasz wyglad najblizsi znajomi.
Dzis mi Tz mowil, ze jego kolega z pracy powiedział, ze ja to chyba musze o siebie dbać w tej ciąży, że się pewnie pilnuje, nie obżeram itd bo bardzo dobrze wyglądam i mam mały brzuch. Że jego znajome to 3razy takie były. Dodam, ze chłopak mnie wczoraj widział drugi raz w życiu. Obcy Ci powie prawde, a znajomi klapki na oczach.
Tak jak mowisz, byłabym gruba to by powiedzieli, ze sie obzeram, przytyłam mało to znowu wielkośc brzucha nie odpowiada.
Stary 2014-06-19, 23:10   #609
ButterBear
Zakorzenienie

Dobry wieczor. Pytania przeznaczone na dzis powtorzone...

Dzieki wielkie wszystkim za mile brzuszkowe slowa

ZVenus, juz Ci dziewczyny napisaly... Ale i ja napisze,ze nie nalezy sie martwic takimi kolezankami. Co one moga wiedziec. Jak gin mowi,ze jest ok, to znaczy, ze jest ok.
Ja tez uwielbiam takie swietne rady...jak chyba kazdy olej to, przejmowanie sie jest niepotrzebne.

White Cafe, dziecko szwagierki to jakis kolos...i taka niespodzianka. A w jakim wieku szwagierka?

Kropka, co do wozka, to mi sie nie podoba zbytnio, a co do Twojego psa, to moze wyprobuj Frontline... Kleszcze sa po pierwsze meczace dla psa, a po drugie, niebezpieczne...

Zaczarowana, przykro mi, ze znalazlas rozstep. Ja tez sie ogladam z kazdej strony, na razie na szczescie nic nie znalazlam. Moze kup bio oil, podobno pomaga.

Cos chcialam jeszcze napisac, ale zapomnialam...

Mala sie dzis rozkrecila z ruszaniem. A dodatkowo nie wiem, czy naciska mi na jakis nerw, czy na pecherz, ale chce mi sie siusiu caly czas...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 23:57   #610
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Mnie jakies 2-3 tygodnie temu zaczepila pani w sklepie z pytaniem kiedy rodze, bo brzuch mam nisko Hahah kobieta widziala mnie pierwszy raz w zyciu (i vice versa), a tu takie pytanie... wrocilam do domu obejrzalam brzuch i stwierdzilam, ze nisko to jest z kultura osobista u tej pani...

a kolezanki moglyby rownie dobrze wrozyc z fusow... taka troske, to niech sobie wsadza.. w skarpetki!

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Zaczarowana- tak sobie mysle, ze skoro chudniesz, to ten rozstep mozesz miec jeszcze sprzed ciazy! Skoro przed ciaza wazylas więcej (teraz od obecnej wagi powinnas odjac z 6 kg, bo tyle wazy dzidzia plus wody, lozysko itd), to bardzo czesto "stare" rozstepy wychodza podczas procesu chudniecia.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:17   #611
Mamamarta2010
Raczkowanie

Hej Mamusie!! czyzbym byla dzisiaj pierwsza

Wczoraj tak duzo napisalyscie ze nie mialam sily osdpisac, sprzatlismy pokoj Tomka po remoncie,-jeszcze dzisiaj malowanie, jutro kontakty, wlaczniki i cokoly i mozemy wracac do domu!!! Niestety meble od kuchni dopiero w przyszlym tyg lub nawet w przyszly weekend ale co tam)

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Idę powoli spać. Dzis przez prawie 4 godziny siedziała u mnie bratowa z bratem i ona tyle nadawała ze mi głowa pęka.
Jutro jadę po śniadaniu na shooping na wyprzedaże a po powrocie mam w planach upiec jedno z moich ulubionych ciast

http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka

Polecam je - jest łatwe w wykonaniu i pyszne. Dodatkowo dodaję tez jagody.
o jaaaaaa:sli na: hmm..moze ja tez bym takie zrobila...uwielbiam takie krucho-owocowe ciasta...
A jakie jagody dajesz? lepsze te nasze lesne, ale u mnie sa po 25 zl/kg a amerykanskie to juz nie to samo dla mnie

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:34   #612
gosia3103
Zakorzenienie

Zaczarowana, ja jestem raczej b. szczupła, tzn byłam przed ciążą i odkąd pamiętam mam rozstępy na kolanach po bokach od zewnątrz, na obu nogach, nie wiem, jakim cudem się to bierze w takim dziwnym miejscu, musiałam szybko rosnąć? ale to nie jest bardzo widoczne, jak mówię o tym, to mi ludzie nie wierzą
Czytałam wczoraj wszystko wieczorem na tablecie ale nie wiem czy coś jeszcze miałam odpisać, miałyście tak nie pędzić z pisaniem chociaż jeden dzień, a tu proszę
Stary 2014-06-20, 08:12   #613
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Zaczarowana, ja jestem raczej b. szczupła, tzn byłam przed ciążą i odkąd pamiętam mam rozstępy na kolanach po bokach od zewnątrz, na obu nogach, nie wiem, jakim cudem się to bierze w takim dziwnym miejscu, musiałam szybko rosnąć? ale to nie jest bardzo widoczne, jak mówię o tym, to mi ludzie nie wierzą
Czytałam wczoraj wszystko wieczorem na tablecie ale nie wiem czy coś jeszcze miałam odpisać, miałyście tak nie pędzić z pisaniem chociaż jeden dzień, a tu proszę

to skąd to sie u was bierze ? Z reguły sie pojawiają jak sie w szybkim czasie schudnie lub przytyje....Wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego ja nie mam, ale sie ciesze Moze też od ciała zależy....
Ja kedyś w krótkim czasie przytyłam 8 kg, a potem sie odchudzałam i schudłam dość szybko i nic. Wole tych czasów nie pamietać, bo mimo, ze ważyłam tyle co teraz to wyglądałam dużo gorzej zresztą w tedy mnie podejżewano o ciaze( zdenerwowałam sie i ostro wziełam sie za siebie)

Kurczę dziewczyny obudziłam sie , a tu patrzę mam opryszczkę pod ustami i mnie boli, co z nią zrobić??? Na samym początku ciazy średnio miałam co 2-3 tyg, ale lekarz nic nic mi nie pozwolił brać, a w aptece jak pow o ciaży to pow że nic mi nie dadzą bo nie wolno....heh

zauważyłam ze na naszym watku przeważają dziewczynki( chociaż może jest po równo bo mamy 4 niespodzianki u lipcówek z kolei chłopcy i zauważyłam również, że z reguły wcześniej chłopcy się tam rodzą....Mama mi ostatnio powiedziała, że wątpi ze przeniosę ciażę, bo chłopcy nie lubia sobie przedłużać, częściej dziewczynki wiadomo jak we wszystkim nie ma reguły i ja sie tym nie sugeruję.... ale rzeczywiście znajome które mam to dziewczynki rodziły po terminach, a ja się mamie wstrzeliłam idealnie taka byłam grzeczna dziewczynka nie zrobiłam niespodzianki za to potem dałam popalić, oby mój synek nie wdał sie w mamusie :P

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-20 o 08:27
Stary 2014-06-20, 09:07   #614
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
to skąd to sie u was bierze ? Z reguły sie pojawiają jak sie w szybkim czasie schudnie lub przytyje....Wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego ja nie mam, ale sie ciesze Moze też od ciała zależy....
Ja kedyś w krótkim czasie przytyłam 8 kg, a potem sie odchudzałam i schudłam dość szybko i nic. Wole tych czasów nie pamietać, bo mimo, ze ważyłam tyle co teraz to wyglądałam dużo gorzej zresztą w tedy mnie podejżewano o ciaze( zdenerwowałam sie i ostro wziełam sie za siebie)

Kurczę dziewczyny obudziłam sie , a tu patrzę mam opryszczkę pod ustami i mnie boli, co z nią zrobić??? Na samym początku ciazy średnio miałam co 2-3 tyg, ale lekarz nic nic mi nie pozwolił brać, a w aptece jak pow o ciaży to pow że nic mi nie dadzą bo nie wolno....heh

zauważyłam ze na naszym watku przeważają dziewczynki( chociaż może jest po równo bo mamy 4 niespodzianki u lipcówek z kolei chłopcy i zauważyłam również, że z reguły wcześniej chłopcy się tam rodzą....Mama mi ostatnio powiedziała, że wątpi ze przeniosę ciażę, bo chłopcy nie lubia sobie przedłużać, częściej dziewczynki wiadomo jak we wszystkim nie ma reguły i ja sie tym nie sugeruję.... ale rzeczywiście znajome które mam to dziewczynki rodziły po terminach, a ja się mamie wstrzeliłam idealnie taka byłam grzeczna dziewczynka nie zrobiłam niespodzianki za to potem dałam popalić, oby mój synek nie wdał sie w mamusie :P
Wydaje mi się, że na opryszczkę powinnaś dostać antybiotyk. Dziwne, że lekarz nic ci nie dał, kiedy się do niego z tym zgłosiłaś... ja zawsze czytałam, że aktywną opyszczkę w ciąży należy bezwzględnie leczyć. Jak chcesz to znajdę w książce, czemu tak jest i ci przepiszę.

Dzień dobry dziś zaczynamy z Maksymem 31 tydzień jeszcze jeden i będzie bezpiecznie no i za tydzień ósmy miesiąc. O ile ten szósty nigdy się nie kończył, to siódmy ucieka nie wiem kiedy! W poniedziałek pierwsza szkoła rodzenia, nie mogę się doczekać! W Warszawie zepsuła się pogoda, zimno i wieje, fajnie, że wczoraj chociaż na jeden dzień wyjechaliśmy, jak było jeszcze ładnie.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:08   #615
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Nie no padłam

Ona myślałam , że jak się dziecko urodzi to On się zmieni , a tu d.....a jest jeszcze gorzej, tylko najbardziej szkoda mi maluszka w tym wszystkim

daleki zasięg powiadasz, padłam
alez te kobiety naiwne :-(
Cytat:
ojeju jaki słodki widok! też bym chciała tak sobie poleżeć z moim psiakiem ale.. śmierdzi i ma kleszcze

oj biedny piesek.
moja tez biega po ogrodzie do lasu codziennie chodzi. jak jest brudna to pod prysznic rachu ciachu - oczywiscie jest niezadowolona i ogon podkula cofa sie ale nie nie myju myju musi byc. Klaszcze zaczyna lapac w kwietniu co roku wtedy ja wyciagam specjalnymi szczypcami do kleszxzy zajmyje to 30sek! w maju dostaje specjalna obroze Bayer kupiona u veta koszt ok 100zl i caly sezon ani jednego kleszcza. krople nie dzialaja na psy puszczane luzem, ta obroza jest z nami juz chyba 5 rok i polecamy ja wszystkim. koszt jednorazowy zalezy od wielkosci. nie wyobrazam sobie tak zaniedbac swojej psiny...
o psy tez trzeba dbac!
Cytat:
o rety ale czemu sie przejmujesz gadaniem dziewczyn ktore nie maja zielonego pojecia o byciu w ciazy? z takich lasek to tylko smiac sie w twarz. bo one nie mowia tego z troski a po to zeby sobie popalac i poobgadywac. pisalam wam o kolezance z pracy ktora jak tylko mnie zobaczy to zaczyna swoje teorie wyssane z palca przytyki i chamskie i wredne teksty. ona nie ma dzieci nie wie rozumie i nie wie jak to jest wiec co ona moze mi powiedziec madrego?! oczywiscie denerwuje sie tez ale tym ze jest wredna ale na pewno nie tymi rewelacjami. podam przyklad:
Lezalam w szpitalu i powiedzieli ze mam szyjke ba 1,5cm (oczywiscie na usg wyszlo 4cm) ale zanim usg zrobili to zdazylam sie zestresowac i ona zadzwonila co sie dzieje. no to mowie ze ta szyjka a ona co mi powiedziala? DZIEWCZYNO KAZDA KOBIETA W CIAZY MA TAKA SZYJKE. NIC CI NIE JEST WRACAJ DO PRACY.
Rece opadaja i co zrobicie? no zenada ....
Dlatego albo jak H4linka pieknie sie odgryzamy rownie zacnym tekstem albo olewamy. chyba zalezy nam na zdrowych i niezestresowanych Dzidziach!

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:16   #616
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

A ja znam teorie, ze to chlopcy rodza sie po terminie, wiec jak widac tutaj nie ma zadnej zasady, a jedynie pobozne zycznienie niektorych osob!

Dzisiaj zaczynam 34 tc!!!

Poza tym nie gadam z mezem, moglabym go udusic... nawet nie chce mi sie o tym pisac, wiec przemilcze....

U mnie dzisiaj chlodno i pochmurnie.. nie lubie teraz upalow, ale jak jest 12 st. C, to tez nie jest zbyt fajnie...
Stary 2014-06-20, 09:19   #617
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Po porodzie temat brzucha będzie też ulubionym tematem "życzliwych" koleżanek - "a widziałaś ta juz 3-mce po porodzie a brzuch ma taki a taki.........."
Chodząc przez parę lat z dzieckiem do piaskownicy to chcąc nie chcąc sie nasłuchałam takich rozmów.
No cóż, na szczęście nam przypada na „rekonwalescencję” okres zimowy i grube swetry
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:36   #618
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No cóż, na szczęście nam przypada na „rekonwalescencję” okres zimowy i grube swetry
A potem na wiosnę sexi mamy odchudzone i wylaszczone po ciąży
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:51   #619
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość

O kurcze, ale przytyly Ci nogi?
Nogi wlasnie mi schudly

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
[/COLOR]Zaczarowana- tak sobie mysle, ze skoro chudniesz, to ten rozstep mozesz miec jeszcze sprzed ciazy! Skoro przed ciaza wazylas więcej (teraz od obecnej wagi powinnas odjac z 6 kg, bo tyle wazy dzidzia plus wody, lozysko itd), to bardzo czesto "stare" rozstepy wychodza podczas procesu chudniecia.

Nie mialam nigdy roztepow na nogach nogi zawsze mialam szczuple
Jedynie roztepy mialam na plecach na dole i na piersiach z okresu dojrzewania
wiec dlatego sie zalamalam widzac cos takiego
juz Tz mowilam ze jak beda po ciazy dalej widocznie to funduje mi jakis zabieg bo niewyobrazam sobie w tym wieku takich rzeczy

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Tz tez mowi ze prawie nie widac ale ja i tak widze i od razu humor do du**
Mi sie pokazaly tylko na jednej

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziś zaczynamy z Maksymem 31 tydzień jeszcze jeden i będzie bezpiecznie no i za tydzień ósmy miesiąc. O ile ten szósty nigdy się nie kończył, to siódmy ucieka nie wiem kiedy! W poniedziałek pierwsza szkoła rodzenia, nie mogę się doczekać! W Warszawie zepsuła się pogoda, zimno i wieje, fajnie, że wczoraj chociaż na jeden dzień wyjechaliśmy, jak było jeszcze ładnie.

Wysłano z aplikacji mobilnej.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:

U mnie dzisiaj chlodno i pochmurnie.. nie lubie teraz upalow, ale jak jest 12 st. C, to tez nie jest zbyt fajnie...

u mnie tez pochmurno z czego bardzo sie ciesze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:51   #620
kasia_ruda
Zakorzenienie

Moja alergia mnie wykończy w tym roku obudziłam się z zatkaną całą jedną stroną twarzy, spuchnięta, nie mogłam oka otworzyć, zatoki zablokowane na amen, nie da się ich nawet wypłukać, co zawsze mi dawało ulgę na trochę. Kicham 30 razy na minutę, aż mięśnie brzucha mnie bolą, a biedny synu tam skacze jak na trampolinie od tego! Katar taki, że od pobudki wykorzystałam pudełko wyciąganych chusteczek. Zastrzelę się normalnie. Nadmienię, że oczywiście jestem na lekach, ale te dostępne w ciąży nic nie dają! AAAA!!!!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:57   #621
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Moja alergia mnie wykończy w tym roku obudziłam się z zatkaną całą jedną stroną twarzy, spuchnięta, nie mogłam oka otworzyć, zatoki zablokowane na amen, nie da się ich nawet wypłukać, co zawsze mi dawało ulgę na trochę. Kicham 30 razy na minutę, aż mięśnie brzucha mnie bolą, a biedny synu tam skacze jak na trampolinie od tego! Katar taki, że od pobudki wykorzystałam pudełko wyciąganych chusteczek. Zastrzelę się normalnie. Nadmienię, że oczywiście jestem na lekach, ale te dostępne w ciąży nic nie dają! AAAA!!!!
o jeju wspolczuje
nienawidze kataru

No tak te leki w ciazy sa o du** rozbic

Nasze szczescie
Stary 2014-06-20, 10:12   #622
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ale slodki ten Twoj piesio Brzuszek tez piekny! W ogole to sie wzruszylam
Cytat:
jaki masz śliczny, tak okraglutki brzuszek , super spory jak na pozycje leżaca ale wydaje mi sie ze u ciebie bardziej jest widoczny bo szczuplutka jesteś
dzięki dziewczyny
też właśnie to zauważyłam, że spory mam ten brzuch jak na pozycje leżącą, na swoje "usprawiedliwienie" mam jedynie fakt, że zdjęcie było robione po powrocie od siostry, gdzie się sporo objadłam, to może go dodatkowo zaokrągliło

Cytat:
oczywiście Moni że 15 cm to nie jest dużo, uważam nawet, że dość mało mi też gdzieś tyle przybyło jak na ten czas, w najszerszym miejscu brzuszka mam od dłuższego czasu 95 cm
A z tymi koleżankami to mam swoją teorię- pewnie nie wszystkie, ale dużo po prostu ma już taki charakterek, że lubi ot tak "dokuczyć" drugiej kobiecie nie masz czasami takiego wrażenia?

Ja ostatnio byłam w galerii, to jedna właśnie taka koleżanka jak mnie złapała na ruchomych schodach ( nie miałam gdzie uciec hihi) to zaczęła prawie krzyczeć, "Boże jaki ty masz już wieeeeelki brzuch, jestem w szoku" miła nie ma co...
Niby sobie tłumaczę że nie mogę się tak przejmować, bo jestem w ciąży, to kurczę jaki mam mieć ten brzuch? Ale już humorek na dalsze zakupy mi zepsuła

Cytat:

Poza tym nie gadam z mezem, moglabym go udusic... nawet nie chce mi sie o tym pisac, wiec przemilcze....

oj Justa to współczuję...mam nadzieje, że jak emocje opadną to się pogodzicie

ale nasi Tż też mają z nami ciężko.
przynajmniej mój ze mną
Ale wiecie co jestem z siebie dumna- wczoraj odwaliłam niezłą akcje, szczegóły też może przemilczę, bo to sumie już nieistotne, ale fakt jest taki, że przesadziłam...Zrobiłam aferę z niczego, nerwy mnie tak poniosły i oczywiście powiedziałam o kilka słów za dużo.
Ale po jakimś czasie doszło do mnie co wyprawiam i przeprosiłam Tż za swoje zachowanie, obiecując że będę się starała bardziej nad sobą panować Było buzi buzi, zrobiło się słodko i dalsza część dnia minęła już miło, bez zbędnych fochów i awantur.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A potem na wiosnę sexi mamy odchudzone i wylaszczone po ciąży
podoba mi się ta wizja
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:17   #623
daisy dot
Rozeznanie

Ja lubie jak ktos mowi "ale masz duzy brzuch" bo mam i jestem z tego dumna, w koncu mam tam Dzidzie to jaki ma byc? Plaski????
no chyba ze by powiedzial to z obrzydzeniem. Oj to bym pocisnela wtedy.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-06-20 o 10:18
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:28   #624
justa_1978
Rozeznanie

Moje dziecko wstalo z zaropialym oczkiem i mega, mega katarem... cholera to jakas wirusowka, bo juz 2-3 tygodnie temu miala to samo... No to mamy skutki spedzenia nocy w lesnym domku...

Dzisiaj weszlam na wage i jestem od ostaniej wizyty u ginekologa 1 kg do przodu... czyli od poczatku ciazy ok 9 kg a to dopiero 34 tc... na bank bede miala z 14 kg pod koniec ciazy... ale znalazlam takie informacje:

Stary 2014-06-20, 10:50   #625
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
za bezpieczny termin
Oj oj mam nadzieje ze szybko sie z mezem dogadacie.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Fajnie bo ukryja to i owo ale jak nie widze jak wygladam to tez nie dobrze bo mysle ze jest super choc nie jest I w zimie latwiej podjadac. W swetrach nie bedzie tak widac czy sie juz wylaszczylysmy hmm a ja taki zmarzlak jestem ze z 5 swetrami na sobie to pewnie dopiero na wiosne sie ogarne czy mam linie czy nie
Cytat:
Biedactwo, nie cierpie alergii. Nameczysz sie z tym katarzyskiem.
Z lekami to faktycznie lipa, jak stracilam od alergii wzrok to mi dali sol fizjologiczna i sztuczne lzy oraz nie pozwolili nosic soczewek bo lekarz na IP okulistycznym nie mial zielonego pojecia czego nie mozna w ciazy
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Niby sobie tłumaczę że nie mogę się tak przejmować, bo jestem w ciąży, to kurczę jaki mam mieć ten brzuch? Ale już humorek na dalsze zakupy mi zepsuła
Dobrze ze z Tz sie porozumieliscie
Cytat:
Moje dziecko wstalo z zaropialym oczkiem i mega, mega katarem... cholera to jakas wirusowka, bo juz 2-3 tygodnie temu miala to samo... No to mamy skutki spedzenia nocy w lesnym domku...

Dzisiaj weszlam na wage i jestem od ostaniej wizyty u ginekologa 1 kg do przodu... czyli od poczatku ciazy ok 9 kg a to dopiero 34 tc... na bank bede miala z 14 kg pod koniec ciazy... ale znalazlam takie informacje:

Oby maluch szybko wyzdrowial
Fajna tabelka Tesciowa mowila ze po porodzie nastepnego dnia jak ja zwazyli miala -10kg.

Jak mi ktos mowi ze mam duzy brzuch(o ile nie mowi z sarkazmem) to ja sie dumnie prezentuje z przodu i z boku i mowie - Prawdaaaaaaa, juz taki fajny jest, w koncu jest duzy Teraz w 7 miesiacu juz wygladam jak w ciazy bo miesiac temu to jeszcze ludzie mysleli ze sie przejadlam

Dumna jestem z mojego brzuszka - w koncu wygladam ciazowo Lubie tez sobie pozartowac z moich ciazowych dolegliwosci i wygladu. Smieje sie ze juz tocze sie a nie chodze, albo ze juz mam wdziek pingwina
Czesto tez slysze ze mam maly brzuszek albo ze wygladam smiesznie - jakby mi ktos brzuch dokleil albo poduche wsadzil bo cala jestem malutka a tu taaaaki brzuch. To raczej sa komentarze przyjaznych mi osob. Coz nie kazdy ma dar gladkiej, kwiecistej wymowy.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:53   #626
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

looo piersi az tyle o

a dlaczego myslisz ze przytyjesz jeszcze 5 kg ?

Nasze szczescie
Stary 2014-06-20, 10:56   #627
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mi się śniło, że trzymałam się za cycki i tryskałam mlekiem po ludziach i się śmiałam, że mam daleki zasięg.
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Co do snów, to mi się śniło dziś, że karmiłam piersią... kota... 15 minut jedną piersią i 15 minut drugą piersią... - tak mówiła położna na SR tylko dlaczego kota?!
Wybuchłam wczoraj śmiechem na całą chate jak przeczytałam o waszych snach

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Boże straszny ten Twój sen.
Ale Ty się nie śmiej , moja znajoma usłyszała od swojego męża że On jej nie będzie utrzymywał po porodzie. Masakra , Takiemu to tylko
Powiem Ci, ze ja faktycznie się smiałam z tego snu, bo mój mąż zdarłby z siebie ostatnią koszule, żeby mi dać.. Ale wiem, ze są takie przypadki gdzie kobiety żyją z takimi facetami, którzy nie dają ani grosza, a jeszcze wymagają.
Stary 2014-06-20, 10:58   #628
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jak mi ktos mowi ze mam duzy brzuch(o ile nie mowi z sarkazmem) to ja sie dumnie prezentuje z przodu i z boku i mowie - Prawdaaaaaaa, juz taki fajny jest, w koncu jest duzy Teraz w 7 miesiacu juz wygladam jak w ciazy bo miesiac temu to jeszcze ludzie mysleli ze sie przejadlam

Dumna jestem z mojego brzuszka - w koncu wygladam ciazowo Lubie tez sobie pozartowac z moich ciazowych dolegliwosci i wygladu. Smieje sie ze juz tocze sie a nie chodze, albo ze juz mam wdziek pingwina
Czesto tez slysze ze mam maly brzuszek albo ze wygladam smiesznie - jakby mi ktos brzuch dokleil albo poduche wsadzil bo cala jestem malutka a tu taaaaki brzuch. To raczej sa komentarze przyjaznych mi osob. Coz nie kazdy ma dar gladkiej, kwiecistej wymowy.
Ja tez dumnie prezentuje brzuch
jak gdzies z Tz idziemy to ludzie sie usmiechaja a ja ide taka dumna

Nasze szczescie
Stary 2014-06-20, 10:59   #629
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Miałyście wczoraj odpoczywać od wizażu

Nam się udało pobyczyć na trawce nad jeziorem. A dziś już niestety pogoda do pupy

WhiteCoffee- gratulacje dla szwagierki! Podobno wkrótce po urodzeniu masa ciała spada (im wiecej dziecko waży, tym więcej spadnie), np. po kupce, siusianiu, po kąpieli z tej mazi. Jest jeszcze szansa, że się zmieści w 62
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
on da kase ale mnie nie będzie utrzymywał Dobrze, ze to tylko sen
o biedna! Nie martw się, wysyłałybyśmy Ci drobniaki na tusz do rzęs i waciki
Halinka a Twój sen jak z chorego pornosa

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
obrona w przyszlym tyg, wiec musze sie ostro wziac za powarzanie.
Brzuszek urosl
ekstra! Wiedziałam, że brzuszek podrośnie! Bardzo sie cieszę!
To teraz już sobie odpuść wizaz i ucz się (aczkolwiek i tak dostaniesz 5)
Cytat:
Co do snów, to mi się śniło dziś, że karmiłam piersią... kota... 15 minut jedną piersią i 15 minut drugą piersią... - tak mówiła położna na SR tylko dlaczego kota?!
to pewnie przez nasze rozmowy o koteczkach
Cytat:
A potem sobie przypomniałam, że przecież mam jeszcze halinkę wiec jak jesteśmy we dwie to nie damy sie wygonić!
Dołączam się! Też będę śmigać zielonym
A sprzedawca na medal! Widać, że rozumie, że mebelki sa potrzebne na już
Za to ja dalej nie dostałam paczki z wyprawką... może dziś przyjdzie
Cytat:
http://allegro.pl/zagma-wozek-dzieci...295386931.html taki jest taki inny niż wszystkie, ale z drugiej strony nie wiem czy mi się te kropki nie przejedzą po paru tyg
jaki fajny! Wystarczy doczepić czerwone i zółte zabawki, a dziecko będzie ćwiczyć wzrok Jedyny minus to taki, że możesz mieć potem problem ze sprzedażą.
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mala sie dzis rozkrecila z ruszaniem. A dodatkowo nie wiem, czy naciska mi na jakis nerw, czy na pecherz, ale chce mi sie siusiu caly czas...
Ja wczoraj siknęłam nieświadomie kilka kropelek na szczęście na wkładkę! Akurat TŻ wjechał autem na jakieś wyboje i przy podskakiwaniu dziecko mi nacisnęło na pęcherz.. Ale to było dziwne..
Cytat:
Dzień dobry dziś zaczynamy z Maksymem 31 tydzień
dopiero 8! a ja za chwilę 9.. 40 dni do końca
Cytat:
DZIEWCZYNO KAZDA KOBIETA W CIAZY MA TAKA SZYJKE. NIC CI NIE JEST WRACAJ DO PRACY.
Rece opadaja i co zrobicie? no zenada ....
ahaa... :/ nawet nie wiadomo jak skomentować.
Cytat:

Super! Witaj w klubie (z mężem też ) Czyli wyjazd zakończył się burzliwie? To go uduś

A na poprawę humoru:

Przed chwilą dostałam od bratowej: http://demotywatory.pl/4352930/Macierzynstwo
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:02   #630
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuje alergi, moj Tz ma takie napady, ze kicha i smarka caly dzien. Jest nie do zycia, wiec wiem jak musisz się czuć
Cytat:

Masz zamiar jeszcze 5kg przytyc? Na bank tyle nie zdążysz, w końcówce się ponoć tyle nie tyje. Ja jestem w 32tyg a nie zamierzam przytyc jeszcze wiecej niz 3kg

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Aaaa właśnie, dziś zaczynam 32tydz, czyli 8 miesiąc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości