|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Bry
też myślałam, że ktoś się rozpakuje... Zmykamy zaraz do centrum zdrowia dziecka prosze kciuki trzymać.Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Vegetka Gratulacje
. Tomasz to mój faworyt jeśli nasza Mała zrobiłaby nam niespodziankę i była jednak chłopcem ![]() Z imieniem dla dziewczynki dalej mam problem :/ Cytat:
![]() Fame cała prawda a na koniec powiedzą że są zmęczeni bo całą noc rodzili ![]() Celebrinfea 15 sztuk niezły wynik, kciuki za wizytę i Jagódkę zaciśniete
Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-06-20 o 07:04 |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
czesc!
ja już też nie śpię. własnie sie szykuje w razie czego, gdyby doktor chciala mnie zostawic w szpitalu.
|
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Joanna oj kochana ![]() Fame demot mega a humor czemu zły? |
|
|
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Joanna współczuję ![]() Fame glowa do góry bedzie dobrze Ja mam za sobą okropna noc... nie mogłam spać bo mala okropnie rozpychala się na dole do tego było mi strasznie nie dobrze i chciało mi się brzuch twardnial i juz myślałam ze coś się zacznie dziać ale po 2 h przeszło .usnelam koło 2 a od 7 oczy otware i Miłego dnia |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Urodzila ktoras?
wczoraj dziec mnie zaskoczyl masuje sie a tu po chwili jak nie zacznie szalec w brzuchu juz dobre 4 tyg tak nie szalal az pomyslalam ze moze bedzie si rodzil ale pozniej usnal i tyle a ja sie zastanawialam czy tyn masazem go obudzilam czy jak bo wygladalo to jakby chcial rozerwac mi brzuch |
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
------------ Cześć ![]() My już też dawno na nogch, bo ok. 8 przyjeżdża płytkarz - dzisiaj kończy płytki, jutro fugi i koniec Znów nad ranem obudził mnie skurcz łydki
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
macie racje nie ma co dzisiaj rodzic
zaraz wyjdzie ze połowa porodzi w czerwcu i nikt tu nie bedzie chciał pisać:/:---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- a ja czytałam ostatnio w jakims madrym pismie ze wapn tez jest potrzebny i sam magnez nie zawsze pomaga na skurcze |
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Vegetka wielkie gratulacje i super, że wszystko się ułożyło
Joanna, aż się ciśnie na usta, że z rodziną to najlepiej na zdjęciu ![]() Celebrinfea, kciuki za CZD ![]() Fame i inne narzekające na TŻ ![]() Oni tego nie rozumieją i nie zrozumieją. Musimy się z tym pogodzić ![]() A z drugiej strony to same musimy się czasem w głowę stuknąć i nie pozwolić hormonom dać się zwariować. Wczoraj po południu oglądaliśmy mecz i małż zasnął na nim. Słuchajcie jaka mnie agresja wzięła, że ma wolny dzień i zamiast się mną zajmować to śpi. Próbowałam go obudzić, w sumie nie wiem po co i nie wiem co bym chciała robić, akurat tak twardo spał, że nic to nie dawało. Poszłam i nalałam wody do wanny, prawie godzinę w niej spędziłam, odprężyłam się i mi przeszło ![]() Z dniem dzisiejszym ukończyłam 38tc. Jestem z siebie dumna, ale już mały mógłby wyjść na świat wreszcie ![]() Jakoś słabo się rusza dziś. Od 7:30 (po śniadaniu) zrobił z 6 ruchów. Muszę jeszcze poobserwować i w razie czego lecę na IP. Bo taki dostałam prikaz i nawet na karteczce napisane, że: (napiszę i Wam to się może przydać) 3 razy dziennie obserwować ruchy, przez godzinę po posiłku: 0-4 ruchy: kontrola na Izbie Przyjęć 5-9 ruchów: obserwować następną godzinę >10 ruchów: norma Co do spania, to ja też mam straszne problemy ostatnio. Późno się kładę, wstaję w nocy sikać i zasnąć nie mogę, później wstaję wcześnie... na szczęście jakoś mocno tym nie jestem wymęczona jakbym się spodziewała. Może organizm już się przyzwyczaił do takiego "łapanego" snu. |
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny
![]() Kurcze tak rozkręcił się wątek, że ciężko nadążyć z czytaniem postów ![]() Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamusi ![]() Wczoraj już o 5 nie spałam, a wieczorem to zdarza mi się zasnąć i o 19 Pogoda wczoraj była piękna, więc na lody się wybraliśmy, a dziś to chyba padać będzie aż z łóżka nie chce się mi wstawać, najchętniej bym spała cały dzień U mnie też Syn czasami tak kopie, że aż płakać się chce, a do 17 lipca jeszcze kawał czasu i powiem Wam, że zaczyna mnie przerażać wizja porodu i to jak będzie potem, czy sobie poradzę z Michasiem (prawdopodobnie, że takie będzie imię, jeszcze spór o to ),bo wsparcia u teściowej nie będę mieć, już mi powiedziała, że jej dzieci nie lubią |
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Wsciekne sie chyba z tym uczuleniem na rekach coraz wiecej mam i nie wiem od czego do tego swedzi wsciekle. Nie bardzo mam sie czym posmarowac lekarz tylko krew mi zrobil i tyle bo to irlandia. Mozna uzywac sudocremu w ciazy?
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
agnes208 Może najlepiej zadzwoń do położnej lub do lekarza i zapytaj
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nic na to nie bralam
No jak zapytalam lekarza czy moze mi cos dac na to powiedzial ze mam czekac na wyniki. Najgorsze to swedzenie, takie uczulenie to ja mam co roku jak zaczyna sie lato tylko nigdy nie bylo tego tak duzo no i zawsze pomagaly antyhistaminowe typu zyrtek i po paru dniach schodziloa teraz nic nie moge wziasc. |
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Vegetka gratulacje! ![]() Fame nie płacz, już niedługo będzie po wszystkim (tzn po ciążowych dolegliwościach )powiem wam, że ja też już mam dosyć, plecy bolą codziennie od paru dni, nogi tak samo, ciężko mi się już chodzi, nie mówiąc już o prowadzeniu auta. Wczoraj jechaliśmy na grila i mówię tż-owi, że nie będzie pił tam piwa, bo ja nie pojadę z powrotem to wielce zdziwiony "jak to nie pojedziesz?", a tyle razy mu mówiłam, że nie chcę już jeździć autem bo mi niewygodnie i jeszcze te plecy no ale wracał on, więc spoko ![]() mam w ogóle wrażenie, że trochę mi się brzuch obniżył, a ostatnio śniło mi się też, że odszedł mi czop
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak dziewczyny pisza - wypij wapno - na pewno nie zaszkodzi
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze sie powstrzymac od drapania ale ciezko. |
|
|
|
|
#231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To tam wapno jest na receptę?? I woda morska tez .? Podobno na swędzenie pomaga podrapanie sie w innym miejscu..spróbuj, moze akurat pomoże
|
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Bidulki z nas... Tak sie nacierpimy pod koniec
na nich ![]() Ja juz po 4 nst - wszystko w porzadku, szyjka sie od srody nie zmienila, wymaz pobrany, leki odstawiamy i do domu jesli do czwartku nie urodze, to kontrola u Doktorka i ktg ale sie ciesze w koncu szczesliwa mama, to szczesliwe dziecko ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --------------- właśnie dotarła nowa pralka nareszcie porządny sprzęt, bo stara to masakra była, tylko trzeba ją jeszcze gdzieś utylizować :P
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Dziękuję za pocieszenie Już mi trochę lepiej jak się wyżaliłam bo w domu to nie mam komu ![]() Dziękuję jeszcze raz A tak poza tym to nie spałam dzisiaj od 3.40 Poczekam jeszcze bo jutro zaczyna się kalendarzowe lato a w niedzielę już jest znak zodiaku inny i ściskam nogi hi hi żeby nie za wcześnie ![]() Miłego dnia kochane Cytat:
chyba to samo , więcej na prawej ręce , na dłoni . Takie małe pęcherzyki, drobne bąbelki ( nie wiem jak napisać ) wypełnione wodą . Moja ginka powiedziała, że to wyprysk kontaktowy i mam pić 2x dziennie wapno i smarować maścią nagietkową . Tak robię i trochę zeszło mniej swędzi , do tego kupiłam ziaji krem 10% panthenolu i jest ok . Nie wiem może to to samo acha i jak schodzi to taka sucha skóra się robi . A jak u Ciebie to wygląda ?---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Mielismy wyjsc ale pediatrzy stwierdzili zeby jeszcze poobserwowac Kinge bo jest wczesniakiem i z ciazy cukrzycowej, a tak jest ok. Już bym chciala być w domu i nakarmic w dobrej pozycji :/
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Przede wszystkim nowym już rozpakowanym mamusiom, czyli Vegetce, Robaczkowi i Kularkowi, serdecznie gratuluję! Ja też tak chcę! W poniedziałek mam ostatnią wizytę u gina, dzis zrobiłam ostatnie badania. Od poniedziałku zaczynam wywoływanie porodu ![]() wy wiecie jak ciężko jest dostać liście malin w aptekach? teraz na celownik biorę sklepy zielarskie. Spróbuję poodczyniać te wszystkie czary-mary, jak pomoże i urodzę - dam znać. Jak nie pomoże i się przeterminuję tez dam znać ![]() ![]() ![]() Moje myśli teraz krążą głownie wokół tematu porodu i ech! Chciałabym przewinąć czas! |
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o badania to może zrób transaminazy, bo może masz podwyższone i dlatego bardziej swędzi? |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() karolinek dobre wiesci ![]() Nautiz juz ktoras dziewczyna pisala, ze nie moze dostac lisci malin, ale mysle ze jakby ci sie udalo kupic to juz mozesz pic, bo ziola zanim zaczna dzialac to tez troche czasu minie, a ty juz w 38tc. |
|
|
|
#240 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super fajnie że Wam się uda opuścić przed porodem szpitalne mury, napewno to dużo da dla Twojego komfortu psychicznego Cytat:
widać co kraj (tj miasto) to obyczaj...Cytat:
Agnes a nie możesz w aptece sciemnic że to nie dla Ciebie? Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-20 o 11:11 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

też myślałam, że ktoś się rozpakuje... Zmykamy zaraz do centrum zdrowia dziecka prosze kciuki trzymać.

brzuch twardnial i juz myślałam ze coś się zacznie dziać ale po 2 h przeszło .usnelam koło 2 a od 7 oczy otware i
Przedwczoraj syn tż wpadł do domu jak przeciąg naparzając drzwiami , a ja położyłam się spać o 21 i zwróciłam mu uwagę żeby był ciszej bo mnie obudził . Skwitował to tak: A kto o tej godzinie śpi?
Ryczeć mi się chce ...

acha i jak schodzi to taka sucha skóra się robi . A jak u Ciebie to wygląda ?
widać co kraj (tj miasto) to obyczaj...