|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Fajny pomhysł z tymi numerami telefonów. Jak sie zacznie cos dziac to mozna poinformowac reszte tak jak ja bo nie mam neta w komorce
![]() u mnie w szpitalu prawdpodobnie kazdemu wykonuja lewatywe a co do golenia to nie mam pojecia. Dziś wogole to mialam tragiczna noc malutka chyba sie przekrecala w inna pozycje bol niesamowity, kopie mnie od rana bo zaladku to po watrobie i gdzie chyba raczkami smyra mnie po pecherzu, czegos takiego jeszcze nie bylo, mam nadzieje ze wszystko w porzadku ![]() a teraz biegne przygotowac obiadek bo dzis mam pracownika do kamienia na balkonie ![]() ![]()
#512 | |
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
No to tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak w ogole to dzień dobry ![]() Kończę latte a zaraz sie ogarniam, śniadanko i w miasto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
Widze ze chyba kazda dzisiaj sie nie wyspala ja jakos spac nie moge ostatnio niby mala byla spokojna w nocy a ja co chwile zboku na bok sie przewracalam ;/
chyba bedzie drzemka w poludnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja juz ogólnie przywykłam do tego, ze raz w nocy wstać musze...wkurzam sie jak musze wstać kilka i nie wiem co mnie budzi ![]() ![]() ![]() ![]() Tak ogólnie zaczynam 30 tydz...szok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Aisa Nic nie poradzimy na to z tym spaniem tez chodze siku. i to juz o tych samych godzinach zawsze potem przyjde i spac nie moge. i tak w kolko
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Od wczoraj mam jakis szal z rozstepami ogladam brzuch co chwile czy czasem mi cos nie wyskoczylo nie wiem skąd te obawy ![]() Bede plakac jak sie pojawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Monila, Twok mlody to nocnu Marek;-) szykuj sie ze tak moze byc po porodzie,ponoc tak jak dziecko jest aktywne w brzuszku to bedzie po porodzie.
Co do lozeczka to ja mam 3 stopniowa regulacje, wymowane szczebelki co jest fajna sprawa. Mam tez szuflade pod lozkiem. Na poczatku moze szuflada nie jest taka potrzebna ale ja wychodze z zalozenia ze im wiecej miejsca do przechowywania tym lepiej. Po jakims czasie pojawia sie stosy zabawek, ubranka po kims jeszcze za duze, wiecej poscieli. I warto miec miejsce na to. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
#517 |
Konto usunięte
|
Witam się w 27 tygodniu ciąży
![]() Wczoraj cały dzień w rozjazdach. Dobrze, bo się trochę rozerwałam. A humor miałam straszny ![]() ![]() Zaś dzisiaj rano powtórka z rozrywki... Nie mam humoru, nic mi się nie chce, jestem zmęczona, nie dobrze mi jakoś... No jak baba w ciąży ![]() Wstałam o 7 z postanowieniem zebrania się do kupy i pójścia na zakupy, jest po 9 ja już co prawda umalowana ale jakoś ruszyć się nie mogę. eh... Chyba zainwestuję w ciśnieniomierz... Może te skoki ciśnienia mnie tak dobijają ![]() Elfirka witaj po powrocie! Temat porodów dodatkowo pogłębił mojego doła ![]() ![]() Miałam nadzieję, że zobaczę tu już posty Asi i Ani... Simran co u Ciebie? Wypisują Cię? Jestem za wymienieniem się numerami, ja niestety wciąz nie mam internetu w komórce i jakoś nie mam parcia na zmianę telefonu więc w razie gdyby chcę mieć z którąś z Was kontakt ![]() ![]() Dziękuję za rady z kotletami sojowymi, może się kiedyś na to skuszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj malz miał taki.nastrój. Dobrze że nie wymyślił sobie oglądania tego filmu podczas wspólnego wieczoru ![]() Mała, ok. Nikogo więcej nie pogryzla ![]() Melek jak? Nie ma traumy? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bez kitu,trzeba uważać czy to na przyjaciół,czy rodzinę z tą kasą,bo ona chyba nieźle miesza w głowie i z normalnego człowieka robi pazerną świnię... Ja ostatnio urwałam kontakty z 60% częścią rodziny a czemu? kasa,kasa,kasa... Dla tej głupiej kasy potrafili na mnie nagadać takie rzeczy,skłócić z babcią,która bądź co bądź kasę ma i zawsze mi dawała a teraz ona mnie chyba nienawidzi za to co na mnie nagadały te wszystkie stare pindy,które nie odzywały się z nią 10 lat... A przyszło co do czego,bo babci i dziadkowi wiele nie zostało to się zjawiły i robią wielkie zamieszanie. Szkoda tylko,że ja byłam zawsze przy niej a teraz jestem tą najgorszą...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46958343]
Temat porodów dodatkowo pogłębił mojego doła ![]() ![]() [/QUOTE] spoko, ja jadąc na porodówkę wiedziałam tylko, którędy wychodzi dziecko ![]() ![]() ![]()
#521 |
Zadomowienie
|
To jestem na tym właśnie etapie ze nie wiem prawie nic i chyba nawet nie chce słuchać jak to kto przechylił ;-) wolę być pozytywnie nastawiona do porodu. Bedzie dobrze ze dam rady to bedzie cesarka ;-)oby dzidzi było zdrowe a resztę wytrzymam
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#523 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry laseczki...
Ja sie wyspałam... teraz czrkam jak minie 30 minut i idę jeść bo głodna jak wilk... Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Miłego Dnia😊
Noc przespana w całości, wczoraj Tosia tak się wybawila w dzień, że w noc spalysmy obie ![]() Co do porodu-czytalam na mamusiach marcowo-kwietniowych opisy, wiem, że może być różnie, ale muszę dać radę. I tego będę się trzymać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- weszłam w asystenta a tam : do porodu zostało 82 dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z moich nielicznych koleżanek które już dziecko urodziły wszystkie mi powtarzają, że w życiu by juz nie chciały rodzić sn... I tak mi w głowie namieszały... Ja byłam przekonana do sn, ale tak mi nagadały, nawet nie będę tego powtarzać, bo szkoda gadać. Wiem że są przypadki, kiedy poród sn może się źle skończyć, ale chyba nie można tak dramatyzować ![]() Co do pożyczania trzymam się zasady 'dobry zwyczaj - nie pożyczaj'. Nie cierpię pożyczać, ani ciuchów, ani rzeczy a o kasie w ogóle nie ma mowy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Hahaha ![]() Jak wysłałam ostatniego posta dostałam sms od siostry "mogę pożyczyć tę Twoją szara tunikę?" Kule no, wreszcie się roześmiałam, pierwszy raz dzisiaj ![]() No właśnie z siostrą to mam problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-06-20 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46959141]Dzięki
![]() Z moich nielicznych koleżanek które już dziecko urodziły wszystkie mi powtarzają, że w życiu by juz nie chciały rodzić sn... I tak mi w głowie namieszały... Ja byłam przekonana do sn, ale tak mi nagadały, nawet nie będę tego powtarzać, bo szkoda gadać. Wiem że są przypadki, kiedy poród sn może się źle skończyć, ale chyba nie można tak dramatyzować ![]() Co do pożyczania trzymam się zasady 'dobry zwyczaj - nie pożyczaj'. Nie cierpię pożyczać, ani ciuchów, ani rzeczy a o kasie w ogóle nie ma mowy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Hahaha ![]() Jak wysłałam ostatniego posta dostałam sms od siostry "mogę pożyczyć tę Twoją szara tunikę?" Kule no, wreszcie się roześmiałam, pierwszy raz dzisiaj ![]() No właśnie z siostrą to mam problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Możesz rodzic ze znieczuleniem zewnątrzoponowym, dalej jest to sn, ale nie boli. Ja rodziłam sn, bez znieczulenia teraz będę rodzic tak samo. Poród wspominam bardzo dobrze. Wiadomo bolało, pobyt w spa to nie był, ale nie było źle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46958343]Witam się w 27 tygodniu ciąży
![]() Wczoraj cały dzień w rozjazdach. Dobrze, bo się trochę rozerwałam. A humor miałam straszny ![]() ![]() Zaś dzisiaj rano powtórka z rozrywki... Nie mam humoru, nic mi się nie chce, jestem zmęczona, nie dobrze mi jakoś... No jak baba w ciąży ![]() Wstałam o 7 z postanowieniem zebrania się do kupy i pójścia na zakupy, jest po 9 ja już co prawda umalowana ale jakoś ruszyć się nie mogę. eh... Chyba zainwestuję w ciśnieniomierz... Może te skoki ciśnienia mnie tak dobijają ![]() Elfirka witaj po powrocie! Temat porodów dodatkowo pogłębił mojego doła ![]() ![]() Miałam nadzieję, że zobaczę tu już posty Asi i Ani... Simran co u Ciebie? Wypisują Cię? Jestem za wymienieniem się numerami, ja niestety wciąz nie mam internetu w komórce i jakoś nie mam parcia na zmianę telefonu więc w razie gdyby chcę mieć z którąś z Was kontakt ![]() ![]() Dziękuję za rady z kotletami sojowymi, może się kiedyś na to skuszę ![]() ![]() Hej Mamuśki:-* My najprawdopodobniej jutro idziemy do domu:-D wszystko na to wskazuje bo ciśnienie mam 107/60:-P jutro mają mi powtórzyć badanie krwi i moczu i do domku ![]() Włączyłam tv i leżymy;-) trzymajcie się:-* Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wstalam niedawno, chyba sie wyspalam hehe ![]() Te kotlety sojowe chodza za mna na okraglo mimo iz ostatnio jadlam. Czyzby zmiana jadlospisu z rybki na soje? Hehe ![]() Ja uwazam ze do porodu trzeba miec dobre nastawienie bo jest poprostu latwiej zniesc czlowiekowi pewne rzeczy. Trzeba miec swiadomosc ze bedzie bolec jak cholera ale to jest do przezycia a kazdy skurcz przybliza nas do wydania na swiat tej cudownej istotki ktora w sobie nosimy ![]() Przynajmniej ja tak do tego podchodze ![]() Lozeczko mam standardowe, nowe o wymiarach 120x60, bez szuflady, z tqtzystopniowa regulacja wysokosci i trzema wyciaganymi szczebelkami. Materac to gryka-pianka-kokos. Niby najlepszy teraz w tej cenie nie przesadzonej. A uczulic moze wszystko i te skladniki co sa w tym materacu i kurz ktory sie zbiera i wilgoc w domu takze nie ma tez co tak panikowac. Bedzie dziecko uczulone to sie zmieni materac ![]() Powiem wam ze ja tez nie lubie pozyczac.. jeszcze zalezy komu, bo siostrze albo mamie czy babci to ok ale tak innym ludzia tn nie bardzo i raczej tego nie praktykuje. Tak samo np teraz padly propozycje ze jakas tam kolezanka mamy moze mi pozyczyc jakis wyparzacz do butelek i przewijak. Ja powiedzialam ze moze mi to albo odsprzedac jak cos albo dac. Nie chce pozyczac bo potem cos sie zepsuje i bede musiala odkupic i sie glupio tlumaczyc a ja tego nie lubie ![]()
#529 |
Rozeznanie
|
Z tymi uczuleniami... najgorzej jak coś się trafi niestandarowego i trudno będzie dociec co jest czynnikiem alergizującym... Ale miejmy nadzieję nasze dzieci to ominie!
![]() Mam takie samo łóżeczko dla córki starszej jak Mistic. A dla młodszej będę miała jakieś szersze - chyba 150 mówiła mi siostra. Materacyk też mi da. Okaże się na dniach, bo jadę po to łóżeczko ![]() No i jadę świętować 60 urodziny taty (obchodził 13 czerwca w pt ![]() Pewnie odezwę się dopiero w niedzielę. Jak pamiętam hasło (a raczej nie) to wcześniej zaglądne na pewno. Tak to jest z przypominaczami haseł w przeglądarce
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mnie dzisiaj w podbrzuszu boli i kłuje w pochwie jak wstanę ![]() Ma ktoś czasem tak? Już się oczywiście martwię ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
Witam się dziś
![]() Zaczeliśmy dziś 28 tc i III trymestr chyba ![]() ![]() Właśnie wróciłam z miasta, nakupowałam sobie trochę owocków(winogrona, brzoskwinie, arbuza, gruszki) i od teściowej wczoraj narwałam czerwonej porzeczki to będę dziś wcinać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
wróciłyśmy z zakupów i ze spaceru z młodą
![]() obiad prawie zrobiony, także jestem szczęśliwa ![]() ja wolę sn, bo łudzę się, że szybciej teraz dojdę po sn i będe śmigać jak wiele kobiet po sn ![]() Simran86, dobrze, że jest dobrze i wracaj jak najszybciej, bo się naoglądasz w szpitalu różnych przypadków. Chociaż 33 tydzień to już nie jest źle na poród. Wiadomo, lepiej jak w terminie się rodzi, ale to już dzieciątko przeżyje, najwyżej ciut dłużej musi w szpitalu poleżeć. nas własnie zawiódł jeśli chodzi o kasę, brat mojego męża. W życiu nikt by nie przypuszczał, bo koleś rozsądny, oszczędny, głupot nie robił. Mój mąż mieszkał z nim parę lat jak studiował i było wszystko ok. Niestety chyba świeżo poślubiona żona trochę weszła mu na ambicję, że mają za małe mieszkanie, że trzeba coś zmienić itp. A on nie zarabia kokosów, jest szeregowym pracownikiem fizycznym, praktycznie on utrzymywał siebie i żonę, bo żona pracuje na zlecenie od iluś lat, wtedy zarabiała 400 zł, teraz ciut więcej. Wiec generalnie ona miała na waciki. i chłop chciał dobrze ale się przeliczył. To jest w ogóle historia nadająca się na film. Teraz jest już sprawa w prokuraturze ale od roku się toczy i nie wiadomo, czy mój szwagier kasę odzyska. Najgorsze nie to, że stracił tyle kasy, również cudzej, ale że kłamał, wciaż kłamał. Nawet gdy mieszkał 2 miesiace pod naszym dachem, bo nie miał gdzie się podziać. I to boli.
#533 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do lewatywy i znieczulenia ![]() Ja dalej bez neta a że mają długi weekend to dopiero w poniedzialek sie da do nich dodzwonic ![]() Jeszcze w pracy bylam zawieźć zwolnienie a kadry oczywiscie maja wolne ![]() Dzis niewyspana jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech wyzalilam się ![]() No ciekawe co z tą Asią ![]()
![]() |
#534 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak ten czas leci hehe ![]() A zakupki zacne ![]() ![]() Zjadłabym czeresienek ![]() ![]()
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę kończyć obiadek, bo mąż niebawem do drzwi zadzwoni. Buźka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Wtajemniczenie
|
A dziewczynki przypomniało mi się, że od dzisiaj w pepco są skarpetusie stopki dla dzieciaczków za 1,99zł i body dziewczęce za 4,99zł
Więc jak któraś coś potrzebuje to warto się wybrać ![]()
#537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super ze jutro do domku ![]() my juz po obiadku dzis kotleciki z jajk, zielona salatka z sosem czosnkowym z jogurtu naturalnego i mlode ziemniaczki ![]()
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie do tych ktore chodzą bądź będą chodzily do szkoly rodzenia
![]() U mnie niestety nie ma takiej na nfz darmowej ale ja i tak musze się wybrać i znalazlam najtańszą tzw kurs minimum czyli 16h bo kurs normalny to mają aż 36h ![]() Też bym zjadla czereśnie ale znowu podnieśli ceny ![]()
#539 |
Wtajemniczenie
|
Czy odnosicie tajie wrażenie ze wasze żołądki nie maja dna ??
Od wczoraj nie moge sie najeść, co jest do jasnej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paulinka ja na razie nie pomogę, bo pierwsze spotkanie organizacyje mam w środę i wtedy się wszystkiego dowiem co ile i kiedy hehe ![]() A czeresnie u mnie też drogie jak pierun. Kupowałam po 8-9zł a teraz wszędzie 15-18zł ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.