III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 19:25   #571
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja czekam na wszystko i wtedy biorę się za pranie i prasowanie. .. juz mnie to przeraza.

Dobrze trafiłaś. Ale u bas na ebay tez dużo tańsze niz w sklepach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No ja jeszcze czekam na kilka pierdołek i wtedy zaczynam pranie,choć i tak pewnie później w lumpie pokupuje jakoś w sierpniu i znowu będę musiała prać,choć fakt... Wyjdzie mniej niż teraz,bo widząc te paczki i całą szafę zawaloną to głowa boli

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Przyszły mi w sumie 3 paczki
1) 3 prześcieradełka do łóżeczka z frotty ,używane ale w dobrym stanie i za fajną myślę cenę(10 zł)
2) kołyska z dodatkami(materac, 2 prześcieradełka, poduszka , kołderka z poszewkami, ochraniacz na szczebelki, poduszka wałek,śpiworek, 2 zabawki, ręczniczek do kąpieli, rożek- kołyskę będzie gdzie niegdzie trzeba podmalować, pościel też ma jakieś malutkie plamki ale mało widoczne ale w sumie jestem zadowolona-zdjęć brak bo mąż jeszcze nie złożył

3) mega paka:szczoteczka i grzebyk,zestaw startowy butelek z AVENTu, zestaw do obcinania paznokci, becik,pielucho ceratka flanelowa na przewijak, 5 szt. pieluch flanelowych, 5 szt kolorowych pieluszek tetrowych, 3 szt pieluch tetrowych mniejszych białych, sudocrem, maść bepanthen
A na końcu zdjęcie kocyka i bluzeczki z lumpka za 1 zł szt

Z zakupów został mi jeszcze proszek do prania, pampersy, oscenisept, coś do wyciągania katarku, poszewki na pościel do łóżeczka i pewnie będę musiała dokupić jeszcze dla siebie z paczkę tych wielkich podpasek i te podkłady co się kładzie na łóżko. To w sumie już takie można powiedzieć drobiazgi. UffAle pranie mnie przeraża Zabiorę się za to jak mi szwagierka poprzegląda i dostarczy ubranka po swojej córze, czyli pewnie gdzieś w sierpniu znając ją.
Ooo Ty to zaszalałaś Kupiłam tą samą szczoteczkę i grzebień,tyle,że niebieskie
Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Tak ładnie sie dzień zaczynał sami w domu rodzice pojechali i jutro wracają zrobilam dla mojego zakochanego męża galaretki z bita śmietana. A tu ja czekam z obiadem a on przyjeżdża pijany i to taki ze ledwo trzyma Sie na nogach. Zwymiotowal mi na łóżko posprzatalam i rycze...złe sie czuje myślałam ze polezymy a on...zamiast on mną sie zaopiekować to ja nim. Przeprasza mnie co to da. Jak wszystko zepsol. Mało kiedy pije ale teraz akurat jak ja potrzebuje pomocy to on mi dokłada. Szkoda gadać...
Współczuję też by mi smutno pewnie było... Oni zawsze przepraszają po fakcie (po dzisiejszej sytuacji u nas do tego doszłam..)

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 19:30   #572
allckarola
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
No ja jeszcze czekam na kilka pierdołek i wtedy zaczynam pranie,choć i tak pewnie później w lumpie pokupuje jakoś w sierpniu i znowu będę musiała prać,choć fakt... Wyjdzie mniej niż teraz,bo widząc te paczki i całą szafę zawaloną to głowa boli

Współczuję też by mi smutno pewnie było... Oni zawsze przepraszają po fakcie (po dzisiejszej sytuacji u nas do tego doszłam..)
Aj szkoda gadać. Jeśli bym nie była w ciąży to ok jakoś bym to wytrzymała. Niby dobrze sie czuje ale cały dzień na nogach myślałam ze odpoczne bo juz mnie tak brzuch ciągnął ze masakra wzięłam nospe a tu... Ok nie ma ci ryczej szkoda sie denerwować bo Maja obrywa przy okazji
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 19:34   #573
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak ładnie sie dzień zaczynał sami w domu rodzice pojechali i jutro wracają zrobilam dla mojego zakochanego męża galaretki z bita śmietana. A tu ja czekam z obiadem a on przyjeżdża pijany i to taki ze ledwo trzyma Sie na nogach. Zwymiotowal mi na łóżko posprzatalam i rycze...złe sie czuje myślałam ze polezymy a on...zamiast on mną sie zaopiekować to ja nim. Przeprasza mnie co to da. Jak wszystko zepsol. Mało kiedy pije ale teraz akurat jak ja potrzebuje pomocy to on mi dokłada. Szkoda gadać...
ach ci faceci nie znoszę alkoholu właśnie dlatego ze czlowiek zachowuje się często po nim... jak nie powiem co no chyba ze sie pije w umiarze... Moj Tz w sobote pije ostatni raz,potem ma zakaz
Nie przejmuj się

Mam neta

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 19:36   #574
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ach ci faceci nie znoszę alkoholu właśnie dlatego ze czlowiek zachowuje się często po nim... jak nie powiem co no chyba ze sie pije w umiarze... Moj Tz w sobote pije ostatni raz,potem ma zakaz
Nie przejmuj się

Mam neta
On jest grzeczny ale dlaczego dzisiaj no... Eh ale dziękuję dziewczyny za wsparcie od razu mi lepiej

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-20, 19:37   #575
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Aj szkoda gadać. Jeśli bym nie była w ciąży to ok jakoś bym to wytrzymała. Niby dobrze sie czuje ale cały dzień na nogach myślałam ze odpoczne bo juz mnie tak brzuch ciągnął ze masakra wzięłam nospe a tu... Ok nie ma ci ryczej szkoda sie denerwować bo Maja obrywa przy okazji
No teraz to chcąc nie chcąc żadnej z nas nie jest potrzebny facet,który idzie wypić,bo są nam bardzo potrzebni nawet jako wsparcie psychiczne...
I masz rację nie ma co ryczeć,jak nie dla siebie to dla dziecka...
Cytat:

Mam neta
Super

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-06-20, 19:40   #576
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
No teraz to chcąc nie chcąc żadnej z nas nie jest potrzebny facet,który idzie wypić,bo są nam bardzo potrzebni nawet jako wsparcie psychiczne...
I masz rację nie ma co ryczeć,jak nie dla siebie to dla dziecka...

Super
No po co mi taki facet a jak by sie coś działo i musiałabym jechać na pogotowie a on nie sprawny dobrze ze jest wszystko ok. Ja juz sie uspokoilam i polozylam to sie lepiej czuje

Stary 2014-06-20, 19:53   #577
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
No po co mi taki facet a jak by sie coś działo i musiałabym jechać na pogotowie a on nie sprawny dobrze ze jest wszystko ok. Ja juz sie uspokoilam i polozylam to sie lepiej czuje

No ja dlatego o to samo robię jazdy mojemu Tż jak przyjdzie mu na myśl wypić piwo... Nie mówię,niech raz kiedyś wypije ale jak widzę,że on pije piwko 3 dni z rzędu to już się wtrącam w to,bo w razie jak się coś stanie to kto mi pomoże... I zawsze strzelałam mu z tyłka o picie ale w końcu uznawałam,że mam to gdzieś ale teraz nie popuszczę,bo jestem w ciąży i musi się ze mną liczyć i dzisiaj koledzy dzwonili,żeby wyszedł na piwo to spojrzałam krzywo na niego i mówię,że jutro do pracy a po za tym cały dzień mnie w brzuchu coś kłuje i nie chcę słyszeć,że idzie na piwo,bo ja wiem jak się kończy to jedno piwko... Na szczęście w końcu zaczął się słuchać... Jakby robił tak jak kiedyś,że wychodził na piwo a wracał nawalony jak autobus i nie robił sobie nic z tego,że jest w ciąży to szybko by się ze mną pożegnał...Trochę widzę wydoroślał i mnie to bardzo cieszy....
Także wiem jak to jest mieć faceta,który za kołnierz nie wylewa i wiem doskonale jak musi Ci być teraz ciężko,bo temat alkoholu to drażliwy temat jak dla mnie,mimo,że czasem sama lubię(lubiłam) podrinkować...

Stary 2014-06-20, 19:56   #578
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszły mi w sumie 3 paczki
1) 3 prześcieradełka do łóżeczka z frotty ,używane ale w dobrym stanie i za fajną myślę cenę(10 zł)
2) kołyska z dodatkami(materac, 2 prześcieradełka, poduszka , kołderka z poszewkami, ochraniacz na szczebelki, poduszka wałek,śpiworek, 2 zabawki, ręczniczek do kąpieli, rożek- kołyskę będzie gdzie niegdzie trzeba podmalować, pościel też ma jakieś malutkie plamki ale mało widoczne ale w sumie jestem zadowolona-zdjęć brak bo mąż jeszcze nie złożył

3) mega paka:szczoteczka i grzebyk,zestaw startowy butelek z AVENTu, zestaw do obcinania paznokci, becik,pielucho ceratka flanelowa na przewijak, 5 szt. pieluch flanelowych, 5 szt kolorowych pieluszek tetrowych, 3 szt pieluch tetrowych mniejszych białych, sudocrem, maść bepanthen
A na końcu zdjęcie kocyka i bluzeczki z lumpka za 1 zł szt

Z zakupów został mi jeszcze proszek do prania, pampersy, oscenisept, coś do wyciągania katarku, poszewki na pościel do łóżeczka i pewnie będę musiała dokupić jeszcze dla siebie z paczkę tych wielkich podpasek i te podkłady co się kładzie na łóżko. To w sumie już takie można powiedzieć drobiazgi. UffAle pranie mnie przeraża Zabiorę się za to jak mi szwagierka poprzegląda i dostarczy ubranka po swojej córze, czyli pewnie gdzieś w sierpniu znając ją.
Lalalila.... ładnie. .. tak naprawdę to teraz tylki szykować się na dzidzie

Cytat:

współczuję
Pogadaj z nim jak wytrzeźwieje bo po pijanemu nie ma co.

Cytat:

najgorsze jest to ze nie wiem jaki proszek mam kupić. W ogóle nie mam rozeznania jakie proszki sa na niemieckim rynku. Czas ruszyć cztery litery.

Cytat:
Nie przejmuj się

Mam neta

Stary 2014-06-20, 20:03   #579
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
No ja dlatego o to samo robię jazdy mojemu Tż jak przyjdzie mu na myśl wypić piwo... Nie mówię,niech raz kiedyś wypije ale jak widzę,że on pije piwko 3 dni z rzędu to już się wtrącam w to,bo w razie jak się coś stanie to kto mi pomoże... I zawsze strzelałam mu z tyłka o picie ale w końcu uznawałam,że mam to gdzieś ale teraz nie popuszczę,bo jestem w ciąży i musi się ze mną liczyć i dzisiaj koledzy dzwonili,żeby wyszedł na piwo to spojrzałam krzywo na niego i mówię,że jutro do pracy a po za tym cały dzień mnie w brzuchu coś kłuje i nie chcę słyszeć,że idzie na piwo,bo ja wiem jak się kończy to jedno piwko... Na szczęście w końcu zaczął się słuchać... Jakby robił tak jak kiedyś,że wychodził na piwo a wracał nawalony jak autobus i nie robił sobie nic z tego,że jest w ciąży to szybko by się ze mną pożegnał...Trochę widzę wydoroślał i mnie to bardzo cieszy....
Także wiem jak to jest mieć faceta,który za kołnierz nie wylewa i wiem doskonale jak musi Ci być teraz ciężko,bo temat alkoholu to drażliwy temat jak dla mnie,mimo,że czasem sama lubię(lubiłam) podrinkować...
No właśnie tak jest z nimi nie ma ich kiedy najbardziej są potrzebni. No co i tak pewnie im wybaczymy ale jutro jak sie obudzi to kolorowo nie bedzie. Ja i mój mąż bardzo rzadko pijemy. Pierwszy raz go aż takiego widziałam pijanego s jestem z nim 9 lat. Nie wiem co on pił ale niech wie ze jestem zła ba niego...

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Musimy ich trochę pilnować potem jak bedzie dziecko to tez nie wyobrażam sobie żeby taki przychodzil.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Lalalila.... ładnie. .. tak naprawdę to teraz tylki szykować się na dzidzie

współczuję
Pogadaj z nim jak wytrzeźwieje bo po pijanemu nie ma co.

najgorsze jest to ze nie wiem jaki proszek mam kupić. W ogóle nie mam rozeznania jakie proszki sa na niemieckim rynku. Czas ruszyć cztery litery.

Położylam go spac ;-) juz mi lepiej chodź mogłoby być lepiej
Stary 2014-06-20, 20:08   #580
Misstic
Wtajemniczenie

Agnes no ekstra zakupy Ja musze kupic teraz rzeczy dla siebie do szpitala. Wlasnie te duze podpaski, podklady na lozko, stanik do karmienia, majtki te siateczkowe. No i dla niunki kosmetyki oraz rzeczy do higieny. A tak to reszte mam A no i proszek do prania w koncu jest jeszcze troche wydatkow ale juz blizej niz dalej a to pranie to mnie przeraza hehe

Paulina super ze jest net

Allckarola przykra sytuacja.. ja nienawidze jak moj maz pije. Naszczescie rzadko pije.

Wkurza mnie to, ze kazdy do mojego meza gada teraz ze dziecko trzeba opic. Pff! Ja im dam picie. Dobrze, ze tz sam mowi ze wypic moze teraz bo po porodzie nie bedzie nic opijal, bo bedzie zajmowal sie dzieckiem. I chwala mu za to.

Zjadlam dwa paczki z tesco z nadzieniem waniliowym i dokanczam pol kilo czeresnie przepysznych zaraz pekne, ale w sumie to zjadla bym cos jeszcze

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 20:08   #581
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie do tych ktore chodzą bądź będą chodzily do szkoly rodzenia
U mnie niestety nie ma takiej na nfz darmowej ale ja i tak musze się wybrać i znalazlam najtańszą tzw kurs minimum czyli 16h bo kurs normalny to mają aż 36h i mam pytanie ile u was godzin trwają te kursy??

Też bym zjadla czereśnie ale znowu podnieśli ceny
u nas to było 5 spotkań po godzinie, godzinie piętnaście, będzie jeszcze szóste spotkanie na porodówce, ale termin ustalany indywidualnie z każdą parą. kosztowało to 200zł a wyniosłam z tego trochę próbek(w tym przeterminowane ), butelkę, makulatury trochę(ulotek informacyjnych, poradników itp) i trochę nowego info z ostatniego spotkania. tak to wiedziałam wszystko z neta albo od was
Cytat:
Czy odnosicie tajie wrażenie ze wasze żołądki nie maja dna ??

Od wczoraj nie moge sie najeść, co jest do jasnej

nie. wręcz przeciwnie. mam takie dni, że praktycznie nic nie jem, w brzuchu wręcz czasem burczy, a napięty taki i obolały, że szok. pewnie to skóra taka napięta, ale niefajne to i jakoś tak jeść też się zbytnio nie chce.
Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość

W ogóle nie odzywałam sie bo miałam najazd rodziców TŻw życiu mnie tak nie wyprowadzano z równowagi umówiliśmy się z TŻ że więcej nie przyjadą. W ogóle wyobraźcie sobie coś takiego. Mieszkam z babcia i TŻ w dwupokojowym mieszkaniu. Już pomijając kwestie organizacyjne w tamtym miesiącu usłyszałam magiczne "My was odwiedzimy w czerwcu". Ja szok! Bo jak tak można bez zaproszenia i w ogóle mieszkanie jest mojej babci nie moje.. a potem mówię TŻ że jeśli już się jego rodzice mają wpraszać, to na jedną noc z soboty na niedziele a w ogóle najlepiej żeby przyjechali rano i wieczorem sobie pojechali - skoro to pierwsza wizyta (oni mieszkają 140km od nas i nie mają samochodu). Dwa tygodnie przed wizytą usłyszałam że przyjadą w piątek wieczorem a wyjada po południu w niedziele... Krew mnie zalała bo nie cierpię obcych ludzi w moim mieszkaniu. Na dodatek akurat jego rodziców wyjątkowo nie trawie chyba tylko dlatego że po prostu są tacy prości nie obrażając nikogo wieśniaccy... tacy kościelni i w ogóle irytujący. Wszystko by zrobili lepiej, mój pokój trzeba przemalować te fotele to trzeba wyrzucić a łóżko wymienić... i dlaczego właściwie nie chcemy chrzcin i co to za imię dla dziecka: Zoja....

Wybaczcie musiałam się wygadać. Ja po prostu siadłam psychicznie przez ten ich przyjazd a dodatkowo kłócę sie z moim i wiem że nie powinnam tak okazywać że nie lubię jego rodziców ale się po prostu nie da.

A dodatkowo od dwóch dni mnie brzucho boli paskudnie i jakoś ruchów czuje mniej... I zwierzęta szaleją i rozrabiają w nocy i... Załamka.
ajajaj. pojechali, spróbuj zapomnieć co się działo. ja niestety ze swoimi mieszkam, nie są może wieśniaccy (zbytnio ), no ale wiadomo jak to jest, gdy się mieszka z teściami.
Cytat:
ja nie wiem. już się swojego pytałam czy to moje hormony czy ki pieron, ale ostatnio pije często, może nie że dużo, ale często, i czy mi się zdaje. to mi powiedział, że mi się zdaje. ale ja mam wrażenie, że serio często. ledwie co parę dni temu wrócił prawie dwie godziny później z pracy, praktycznie co jakiś mecz ważniejszy to się spotykamy z jego znajomymi. teraz bo to wolne było, to i grill i w sumie picie w ciągu tygodnia, a nie tylko weekend, to mi się to wrażenie skumulowało. ale on chyba serio się próbuje wyszaleć póki jeszcze może, albo no nie wiem co. tylko że kobiety to zawsze są te poszkodowane, bo one już nie mogą NIC. ach, ciężki temat, mnie irytuje dosyć mocno. nie myślę o tym więcej, bo będzie źle

koleżanka z mężem i dzieckiem mnie odwiedziły. mały się uderzył tyłem głowy w stół. w sumie średnio to przyjęła, ale nie panikowała mocno. i chyba wiem czego się bardziej boję od porodu, pielęgnacji itp. że jak się coś stanie, to nie będę wiedziała czy jechać na pogotowie czy to nic takiego. i ta panika!
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 20:09   #582
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie tak jest z nimi nie ma ich kiedy najbardziej są potrzebni. No co i tak pewnie im wybaczymy ale jutro jak sie obudzi to kolorowo nie bedzie. Ja i mój mąż bardzo rzadko pijemy. Pierwszy raz go aż takiego widziałam pijanego s jestem z nim 9 lat. Nie wiem co on pił ale niech wie ze jestem zła ba niego...

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Musimy ich trochę pilnować potem jak bedzie dziecko to tez nie wyobrażam sobie żeby taki przychodzil.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Położylam go spac ;-) juz mi lepiej chodź mogłoby być lepiej
I dobrze... wiem ze łatwo sie pisze ale olej ta sytuację teraz i nie daj sie ciągnąć w dół. Juz sie tego nie odkręci. Niech spi a ty sie usmiechnij. W końcu nasi mezczyzni da jak dzieci, dzieki nim nabywamy doświadczenie na przyszłość hihi.
Ja mojemu nie bronie alkoholu bo jest rozsądny dwa razy mu sie zdarzyło ze musialam go do łóżka prowadzić ale to bylo po zapowiedzianej imprezie. A na nastepny dzień sie z tego smiejemy. Teraz jest we Włoszech na festiwalu w niedziele wraca. Bylam przy zakupach z chlopakami i widzialam ile alko kupili. Ma sie wyszalec bo potem basta z imprezami po festiwalu jest dla mnie hihihi

Stary 2014-06-20, 20:12   #583
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
I dobrze... wiem ze łatwo sie pisze ale olej ta sytuację teraz i nie daj sie ciągnąć w dół. Juz sie tego nie odkręci. Niech spi a ty sie usmiechnij. W końcu nasi mezczyzni da jak dzieci, dzieki nim nabywamy doświadczenie na przyszłość hihi.
Ja mojemu nie bronie alkoholu bo jest rozsądny dwa razy mu sie zdarzyło ze musialam go do łóżka prowadzić ale to bylo po zapowiedzianej imprezie. A na nastepny dzień sie z tego smiejemy. Teraz jest we Włoszech na festiwalu w niedziele wraca. Bylam przy zakupach z chlopakami i widzialam ile alko kupili. Ma sie wyszalec bo potem basta z imprezami po festiwalu jest dla mnie hihihi

No i dobrze ;-) trzeba jakoś sobie radzić i dużo rozmawiac. Oby byli bardziej rozsądni bo szlak mnie trafi. Widzą tylko nasze humory itp a tu swieci nie sa. Ok nie ma co pisać o tym dzięki wielkie potrzebowalam sie wygadac. Oby i u ciebie było dobrze

Stary 2014-06-20, 20:13   #584
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No i dobrze ;-) trzeba jakoś sobie radzić i dużo rozmawiac. Oby byli bardziej rozsądni bo szlak mnie trafi. Widzą tylko nasze humory itp a tu swieci nie sa. Ok nie ma co pisać o tym dzięki wielkie potrzebowalam sie wygadac. Oby i u ciebie było dobrze

Będzie dobrze

Stary 2014-06-20, 20:18   #585
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
u nas to było 5 spotkań po godzinie, godzinie piętnaście, będzie jeszcze szóste spotkanie na porodówce, ale termin ustalany indywidualnie z każdą parą. kosztowało to 200zł a wyniosłam z tego trochę próbek(w tym przeterminowane ), butelkę, makulatury trochę(ulotek informacyjnych, poradników itp) i trochę nowego info z ostatniego spotkania. tak to wiedziałam wszystko z neta albo od was

nie. wręcz przeciwnie. mam takie dni, że praktycznie nic nie jem, w brzuchu wręcz czasem burczy, a napięty taki i obolały, że szok. pewnie to skóra taka napięta, ale niefajne to i jakoś tak jeść też się zbytnio nie chce.

ajajaj. pojechali, spróbuj zapomnieć co się działo. ja niestety ze swoimi mieszkam, nie są może wieśniaccy (zbytnio ), no ale wiadomo jak to jest, gdy się mieszka z teściami.

ja nie wiem. już się swojego pytałam czy to moje hormony czy ki pieron, ale ostatnio pije często, może nie że dużo, ale często, i czy mi się zdaje. to mi powiedział, że mi się zdaje. ale ja mam wrażenie, że serio często. ledwie co parę dni temu wrócił prawie dwie godziny później z pracy, praktycznie co jakiś mecz ważniejszy to się spotykamy z jego znajomymi. teraz bo to wolne było, to i grill i w sumie picie w ciągu tygodnia, a nie tylko weekend, to mi się to wrażenie skumulowało. ale on chyba serio się próbuje wyszaleć póki jeszcze może, albo no nie wiem co. tylko że kobiety to zawsze są te poszkodowane, bo one już nie mogą NIC. ach, ciężki temat, mnie irytuje dosyć mocno. nie myślę o tym więcej, bo będzie źle

koleżanka z mężem i dzieckiem mnie odwiedziły. mały się uderzył tyłem głowy w stół. w sumie średnio to przyjęła, ale nie panikowała mocno. i chyba wiem czego się bardziej boję od porodu, pielęgnacji itp. że jak się coś stanie, to nie będę wiedziała czy jechać na pogotowie czy to nic takiego. i ta panika!
Może rzeczywiście często ale jeśli nie jest aż tak pijany to nie ma co sie martwić. Wyszaleje sie potem juz bedzie dobrze ;-) zobaczysz

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Będzie dobrze

Pewnie ze tak ;-)
Stary 2014-06-20, 20:19   #586
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

No raczej na pewno kupisz Lovelę czy Jelp i to nie są wcale złe detergenty
Cytat:

Dokładnie,przy dziecku będziemy jeszcze gorzej wściekłe,bo dziecko to nie takie hop siup,że się je położy,śpi cały dzień i wstaje tylko żeby je nakarmić... Tu jeszcze bardziej będzie nam potrzebna i pomoc wsparcie psychiczne od faceta.
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Wkurza mnie to, ze kazdy do mojego meza gada teraz ze dziecko trzeba opic. Pff! Ja im dam picie. Dobrze, ze tz sam mowi ze wypic moze teraz bo po porodzie nie bedzie nic opijal, bo bedzie zajmowal sie dzieckiem. I chwala mu za to.
Mój niby ma to samo stanowisko w tej sprawie ale i tak wiem,że jak będę w szpitalu to pójdzie to opić. I ok,ja się zgodziłam ale powiedziałam,że ma opić tak,żeby na drugi dzień przyjechać do szpitala do mnie i do dziecka na trzeźwo,bez kaca i ma wyglądać i funkcjonować normalnie i jak będzie mnie odbierać ze szpitala to ma być równie świeżutki i ma akurat przed tym dniem nawet piwa nie tknąć
Mam nadzieję,że się dostosuje,bo jak nie to zabronię mu odwiedzin jak będzie nawalony jak Messerschmitt...

Stary 2014-06-20, 20:20   #587
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Dokładnie,przy dziecku będziemy jeszcze gorzej wściekłe,bo dziecko to nie takie hop siup,że się je położy,śpi cały dzień i wstaje tylko żeby je nakarmić... Tu jeszcze bardziej będzie nam potrzebna i pomoc wsparcie psychiczne od faceta.

Mój niby ma to samo stanowisko w tej sprawie ale i tak wiem,że jak będę w szpitalu to pójdzie to opić. I ok,ja się zgodziłam ale powiedziałam,że ma opić tak,żeby na drugi dzień przyjechać do szpitala do mnie i do dziecka na trzeźwo,bez kaca i ma wyglądać i funkcjonować normalnie i jak będzie mnie odbierać ze szpitala to ma być równie świeżutki i ma akurat przed tym dniem nawet piwa nie tknąć
Mam nadzieję,że się dostosuje,bo jak nie to zabronię mu odwiedzin jak będzie nawalony jak Messerschmitt...
W Niemczech tez lovela ??

Stary 2014-06-20, 20:23   #588
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

etusia, Miss przepraszam, ale wrzuce Wam linki, nie zdjęcia, bo już to wszystko poupychałam po szafkach na razie
http://allegro.pl/canpol-nozyczki-do...268196815.html
http://allegro.pl/canpolbabies-patyc...268196687.html
http://allegro.pl/canpol-aspirator-d...265021698.html
http://allegro.pl/2szt-majtki-siatko...255753483.html
http://allegro.pl/zestaw-szczotka-gr...255753449.html
http://allegro.pl/termometr-na-podcz...255753419.html
http://allegro.pl/duze-okrycie-kapie...247132101.html
http://allegro.pl/bella-mamma-duze-c...298174762.html
http://allegro.pl/canpol-wkladki-kra...298174821.html
http://allegro.pl/lovi-2szt-dynamicz...280343343.html
http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...265458403.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-topowy-m...255120192.html
http://allegro.pl/2szt-biustonosz-st...255753513.html
http://allegro.pl/promocja-koszula-d...289768537.html
http://allegro.pl/podklad-podklady-d...298174877.html
agnes
też mam tą szczotkę a akuku, nie wydaje Ci się ona za twarda na główkę małego? ogólnie super zakupki zrobiłaś, gratuluję

Meta też mi sie humor poprawił jak zobaczyłam tą paczuszkę nawet jak zobaczyłam te wstrętne majty poporodowe i ogromne podpaski Brawa za zakupki

Ja jeszcze z praniem daleko w lesie, nie mam jeszcze proszku, zastanawiam się jaki kupić? Dzidziuś ma dobre opinie, z loveli i jelpa mam dużo próbek, ale wolałabym na początek wyprać wszystko w jednym, żeby potem było wiadomo (w razie czego) co uczula
Musze poczekać na łóżeczko, żeby je ustawić zrobimy przemeblowanie i wtedy przy okazji cześć gratów z mebli z sypialni wyląduje w salonie i będzie miejsce dla naszej małej gwiazdeczki

Kule dajcie adresy, podeślę Wam te czereśnie Moi rodzice mają 2 drzewa, czereśni w tym roku co nie miara, dziennie pochłaniam ponad kilo, są pyszne szkoda że to już końcówka

allckarola strasznie mi przykro, że Ci tz taki numer wystawił powinien dostać w d*** po tyłku taki numer, jutro to dopiero będzie kac...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 20:25   #589
allckarola
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie dzisiaj rozmawialam o tym z mojego męża bratowa. Szwagier b okropny nie bardzo mu sie usmiechalo bawić małego późno wracał do domu i miał w dupie. Teraz nie są razem. Dobrze ze przynajmniej mój mąż jest inny ;-) najawzniejsze żeby mieć oparcie w drugiej osobie. A czasami słabości drugiej osoby trzeba wybaczac o ile nie są za czesto

Stary 2014-06-20, 20:26   #590
bezaczek7
Zakorzenienie

no tego pępkowego to ja się już boję. na razie zapowiedziałam, że póki ja nie będę mogła pić, to nikt naszego dziecka opijać nie będzie. są dwa kartony wódki weselnej i 6 butelek whisky. jak już będę mogła pić, to oni niech se choćby we czwórkę wypiją całą wódkę, a ja whisky, ale nie życzę sobie żadnych imprez u nas, a tym bardziej gdzieś daleko. i tak wiem, że w pracy pewnie mu nie dają żyć, bo jak to-górnik i nie wypije, ale na pewno nie pojadę po niego-no bo jak i na pewno ma mi nie chuchać piwem na dziecko, bo wywalę z domu
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 20:29   #591
allckarola
Zadomowienie

allckarola strasznie mi przykro, że Ci tz taki numer wystawił powinien dostać w d*** po tyłku taki numer, jutro to dopiero będzie kac...[/QUOTE]

juz jest ok jutro bedzie miał za swoje i przynajmniej bedzie miał nauczkę i więcej nie wypije bp go meczylo jak nie wiem

Stary 2014-06-20, 20:31   #592
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Ja muszę sie w koncu wziąść za pokój małego i ten kosz mojrzesza. Nie wspomnę o komodzie. :sciana:

O o własnie miałam pytać czy już gotowy ten kosz bom strasznie ciekawa efektu

Cytat:
Eh faceci, mój niby wczoraj nie pił dużo ze 4 kieliszki może z wujem, ale tak mnie wkurzył bo potem jeszcze zablokował sobie kartę SIM od tel bo źle wpisał PIN i wszyscy wydzwaniali na mój telA dziś trzeba było i iść do salonu i kombinować bo karta sim stara, PUKu brak, nie zarejestrowana itd

Cytat:

Ja też miałam mieć niebieską, ale zamawiałam dwa zestawy bo siostra chciała też tą szczoteczkę do masażu twarzyi miała być dla niej zielona a dla mnie niebieska,a sprzedawca włożył dwie zielone, ale niech tam reszta się zgadza to im daruję

Cytat:
Mam neta

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Agnes no ekstra zakupy Ja musze kupic teraz rzeczy dla siebie do szpitala. Wlasnie te duze podpaski, podklady na lozko, stanik do karmienia, majtki te siateczkowe. No i dla niunki kosmetyki oraz rzeczy do higieny. A tak to reszte mam A no i proszek do prania w koncu jest jeszcze troche wydatkow ale juz blizej niz dalej a to pranie to mnie przeraza hehe

Paulina super ze jest net

Allckarola przykra sytuacja.. ja nienawidze jak moj maz pije. Naszczescie rzadko pije.

Zjadlam dwa paczki z tesco z nadzieniem waniliowym i dokanczam pol kilo czeresnie przepysznych zaraz pekne, ale w sumie to zjadla bym cos jeszcze
Dzięki
U nas też jest niestety zwyczaj opijania dziecka, i koledzy mężowi raczej nie darują. Mój mąż pije od naprawdę dużych okazji to może sobie trochę wypić, ale mam nadzieję że odbędzie się to kulturalnie i jak będę jeszcze w szpitalu, bo nie mam zamiaru z maleńkim dzieckiem pilnować jeszcze męża
Ja wcinam czerwoną porzeczkę ukradzioną wczoraj od teściowej, czereśnie jeszcze u nas trochę drogie(9 zł) zaczekam aż jeszcze trochę spadnie cena.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 20:35   #593
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
O o własnie miałam pytać czy już gotowy ten kosz bom strasznie ciekawa efektu

Eh faceci, mój niby wczoraj nie pił dużo ze 4 kieliszki może z wujem, ale tak mnie wkurzył bo potem jeszcze zablokował sobie kartę SIM od tel bo źle wpisał PIN i wszyscy wydzwaniali na mój telA dziś trzeba było i iść do salonu i kombinować bo karta sim stara, PUKu brak, nie zarejestrowana itd

Ja też miałam mieć niebieską, ale zamawiałam dwa zestawy bo siostra chciała też tą szczoteczkę do masażu twarzyi miała być dla niej zielona a dla mnie niebieska,a sprzedawca włożył dwie zielone, ale niech tam reszta się zgadza to im daruję

Dzięki
U nas też jest niestety zwyczaj opijania dziecka, i koledzy mężowi raczej nie darują. Mój mąż pije od naprawdę dużych okazji to może sobie trochę wypić, ale mam nadzieję że odbędzie się to kulturalnie i jak będę jeszcze w szpitalu, bo nie mam zamiaru z maleńkim dzieckiem pilnować jeszcze męża
Ja wcinam czerwoną porzeczkę ukradzioną wczoraj od teściowej, czereśnie jeszcze u nas trochę drogie(9 zł) zaczekam aż jeszcze trochę spadnie cena.
No właśnie nie. .. stoi na strychu i czeka na farbe hehehe

Nie lubię nie słownych ludzi :sciana:

Stary 2014-06-20, 20:43   #594
agnes 20
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46967529]etusia, Miss przepraszam, ale wrzuce Wam linki, nie zdjęcia, bo już to wszystko poupychałam po szafkach na razie
http://allegro.pl/canpol-nozyczki-do...268196815.html
http://allegro.pl/canpolbabies-patyc...268196687.html
http://allegro.pl/canpol-aspirator-d...265021698.html
http://allegro.pl/2szt-majtki-siatko...255753483.html
http://allegro.pl/zestaw-szczotka-gr...255753449.html
http://allegro.pl/termometr-na-podcz...255753419.html
http://allegro.pl/duze-okrycie-kapie...247132101.html
http://allegro.pl/bella-mamma-duze-c...298174762.html
http://allegro.pl/canpol-wkladki-kra...298174821.html
http://allegro.pl/lovi-2szt-dynamicz...280343343.html
http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...265458403.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-topowy-m...255120192.html
http://allegro.pl/2szt-biustonosz-st...255753513.html
http://allegro.pl/promocja-koszula-d...289768537.html
http://allegro.pl/podklad-podklady-d...298174877.html
agnes
też mam tą szczotkę a akuku, nie wydaje Ci się ona za twarda na główkę małego? ogólnie super zakupki zrobiłaś, gratuluję

[/QUOTE]
Dzięki Ty widzę też konkretne zakupki zrobiłaś
A ile tych podkładów podpasek i tych podkładów na łóżko kupiłaś ?Bo ja muszę jeszcze dokupić te rzeczy a nie mam pojęcia ile tego wziąć.
Co do szczoteczki mam nadzieję że będzie ok.Myślę że jak by była za miekka to też by było źle, bo nie dałoby sie nią wyczesać ciemieniuchy
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 20:44   #595
Misstic
Wtajemniczenie

Dzanet dziekuje za linki napewno poprzegladam

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 20:52   #596
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
W Niemczech tez lovela ??

Dałaś mi do myślenia i tak patrzę to chyba coś mi się porypało z tą Lovelą i patrzę w necie nawet to nigdzie nie ma,ale Jelp na pewno kupisz a to też dobry środek dla dzieci

Cytat:
Właśnie dzisiaj rozmawialam o tym z mojego męża bratowa. Szwagier b okropny nie bardzo mu sie usmiechalo bawić małego późno wracał do domu i miał w dupie. Teraz nie są razem. Dobrze ze przynajmniej mój mąż jest inny ;-) najawzniejsze żeby mieć oparcie w drugiej osobie. A czasami słabości drugiej osoby trzeba wybaczac o ile nie są za czesto

No ja się nie dziwię,że nie są razem... Raz kiedyś może się zdarzyć ale jak zdarza się notorycznie to znaczy,że z gościem jest coś bardzo nie w porządku.

Stary 2014-06-20, 21:04   #597
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Misstic, Meta ja kupowałam o tego sprzedawcy dlatego, że miał też koszule, a na nich właśnie mi zależało Te pozostałe rzeczy można dostać w necie parę groszy taniej (te same, np w tego sprzedawcy co tutaj któraś z dziewczyn polecała, rp_coś tam). No ale bez sensu dla mnie było kupowanie tu piżam, a tam takich pierdółek
Jeżeli chodzi o podpaski to kupiłam 2 paczki, majtasy 1 paczka (2szt wielorazowego użytku) a podkłady (bardziej z myślą o przewijaniu małej np gdzieś na wyjściu) 10szt. Nie chciałam kupować dużo, bo nie wiedziałam jakie to jest, a można to kupić wszędzie, więc w razie W się dokupi

A no i włąsnie trzeba negocjować przy większych zakupach Można się dogadać

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Te podkłady do łózka/przewijania wydają się być super, polecam
Co do podpasek z belli to nie mam pojęcia nigdy nie widziałam takich dużych Są duże, ale czy będą chłonne
Jak je zobaczyłam to się zdziwiłam, myślałam że będą ze skrzydełkami tylko się ze mnie nie śmiejcie ja nigdy nie używałam podpasek bez skrzydełek i jakoś sobie nie wyobrażam, żeby to się na miejscu trzymało, no ale zobaczymy

Może któraś poleci w między czasie jakieś inne to chętnie zobaczę

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-06-20 o 21:05
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:10   #598
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46968151]Misstic, Meta ja kupowałam o tego sprzedawcy dlatego, że miał też koszule, a na nich właśnie mi zależało Te pozostałe rzeczy można dostać w necie parę groszy taniej (te same, np w tego sprzedawcy co tutaj któraś z dziewczyn polecała, rp_coś tam). No ale bez sensu dla mnie było kupowanie tu piżam, a tam takich pierdółek
Jeżeli chodzi o podpaski to kupiłam 2 paczki, majtasy 1 paczka (2szt wielorazowego użytku) a podkłady (bardziej z myślą o przewijaniu małej np gdzieś na wyjściu) 10szt. Nie chciałam kupować dużo, bo nie wiedziałam jakie to jest, a można to kupić wszędzie, więc w razie W się dokupi

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Co do podpasek z belli to nie mam pojęcia nigdy nie widziałam takich dużych Są duże, ale czy będą chłonne
Jak je zobaczyłam to się zdziwiłam, myślałam że będą ze skrzydełkami tylko się ze mnie nie śmiejcie ja nigdy nie używałam podpasek bez skrzydełek i jakoś sobie nie wyobrażam, żeby to się na miejscu trzymało, no ale zobaczymy

Może któraś poleci w między czasie jakieś inne to chętnie zobaczę [/QUOTE]

Ja tez zamierzam kupic te podpaski bella i tez 2op. Z reszta tez przy okresie uzywam tej firmy i mam nadzieje ze te poporodowe mnie nie zawioda a i tez zawsze ze skrzydelkami hehe ale te sa tak duze ze raczej przesuwac sie nie beda, chyba

A powiedz mi jak ten staniczek do karmienia? Przymierzalas? Bo mi najbardziej na nim zalezy

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 21:35   #599
Metamfetaminax
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46968151]

Może któraś poleci w między czasie jakieś inne to chętnie zobaczę [/QUOTE]
Bez skrzydełek ?!?!?! zachlastam się... Ja w ogóle się zastanawiam czy nie wziąć swoich podpasek,bo ja się tak denerwuję jak założę inne niż swoje Perfecty cieniutkie jak papier,że masakra...
Widziałam z Canpolu bodajże na Allegro ultracienkie,ciekawe jak bardzo cienkie będą

Stary 2014-06-20, 21:47   #600
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Bez skrzydełek ?!?!?! zachlastam się... Ja w ogóle się zastanawiam czy nie wziąć swoich podpasek,bo ja się tak denerwuję jak założę inne niż swoje Perfecty cieniutkie jak papier,że masakra...
Widziałam z Canpolu bodajże na Allegro ultracienkie,ciekawe jak bardzo cienkie będą
weź swoje podpaski, które lubisz, ale weź też duże (choć w szpitalu powinni mieć te duże). Nigdy nie wiadomo, jak duże jest krwawienie po porodzie. Ja mam na początku tak spore, że w ogóle przez myśl mi nie przyszło, bym mogła założyć zwykłe podpaski. Ale pewnie to też od danego organizmu zależy.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości