![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
dzieki za odpowiedzi
![]() Obudziłam Kacpra, bo spałprawie 3 godz i szykujemy sie do lekarza, ale własnie stoi i się sKUPiA...mam juz krew na necie-wydaje mi sie, ze nienajgorsza, jak cos przekracza lub za malo- to raczej minimalnie...hemoglibina tylko za niska 9.5 q norma od 10.5 na mocz czekamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sie pobiera krew ponadrocznemu dziecku, juz z zyly czy z palca?
![]() |
#903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biedny Kacper.. ja niestety też czasem łapię się na rutynie... Cytat:
_____________ od wczoraj znowu mamy nasilenie zębowych kup, dziękuję za taki wynalazek jak nocnik.. inaczej to chyba tylko kąpiel ![]() no i wścieklizny ciąg dalszy. całe ubieranie na spacer to krzyki i wicie się, wyrywanie, i tak za każdym razem jak coś od niego chcemy. jak odsunę go od miejsc niebezpiecznych to leci i demoluje wszystko co ma w zasięgu ręki, krzyczy, złości się.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
JolanT az ciezko mi sobie Ciebie wyobrazic wymachujaca rekami, grozac uzywajac slownika potocznego
![]() ![]() ![]() ![]() Kasia Milus na pewno ma ciemniejsza karnacje, ale Mulat? ![]() ![]()
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba zależy na jakie badania. Jakub zawsze miał z żyły, jak dorosły, a pierwsze pobieranie (poza szpitalem) miał w wieku niecałych 3 m-cy, i do tej pory już kilka razy w sumie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
monika u na stez juz od czasu do czasu sa slodsze przekaski -np. kilka razy juz kupilam tego batonika owocowego (bez cukru), M. baaardzo je lubi i da sie pokroic za kawalek
![]() ![]() jak ty to robisz, ze lapiesz kupy na nocnik, kiedy go wysadzasz? (bo tak male dziecko raczej kontrolowac samo jeszcze nie potrafi) - czy moze J. komunikuje? Co do zlosci to juz wielokrotnie spotkalam sie z tresciami, ze to normalny etap i wazne jest, by emocje nazywac, nie ignorowac ich, nie przekierowywac, ze nic sie nie stalo, nie placz itp., a tlumaczyc. Czekam jak na szpilkach na moja paczke z ksiazka Stein, bo licze, ze tam bedzie ten temat szerzej opisany ![]() Monika a moge zapytac, jakie to sa koszty miesieczne takeigo mleka modyfikowanego? ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() Chcialabym mlodemu zrobic podstawowa morfologie i zelazo, ale jak to z zyly, to sie boje..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-20 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziś przyszła paczka z Arosa, zaraz będziemy oglądać książeczki, bo właśnie Skarb się obudził z drzemki ![]() Ja coraz cięższa, Ania uciska na pęcherz i kiepsko mi się chodzi; drepczę jak babuleńka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doczytałam, co Ci wyszło ze spania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I na razie tyle, idę do Młodzieńca ![]()
![]() |
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dobra... od początku maja 2 razy zdarzyło się w pieluchę.. raz nad morzem i raz w domu, co źródła smrodu szukałam wszędzie tylko nie w pieluszce. w sumie bardzo szybko załapał, bo nocnik kupiłam dopiero po urodzinach. ale żeby nie było, że tak idealnie jest, to lubi "jeździć" na nocniku po całym pokoju i ostatnio złazi jak się go zostawi na chwilę.. ja mu tłumaczę, że np. kontaktu nie można dotykać, on powtarza ne ne albo coś po swojemu, itp., tłumaczę, że musi się ubrać na spacer, musi założyć spodnie, bluzę, itp. ale rzadko to umożliwia ubranie go. wszystko co nie po jego myśli wywołuje wściekłość. to są sytuacje, gdzie nie ma miejsca na "nic się nie stało" bo rzeczywiście nie było żadnego zdarzenia, w sensie żadnego otarcia, uderzenia, a on nie płacze tak normalnie, to takie bardziej krzyki/jęki/zawodzenie na pokaz. albo ciska z łóżeczka czy krzesełka samochodzikiem i wrzeszczy bo nie może sięgnąć.. no szkoda, żeby mógł jak przez cały pokój przeleciał.. teraz koszty mm przy dawaniu 2 razy na dobę to ok 70zł miesięcznie. trzeba trzymać przy pobieraniu. dziecko siedzi dopóki nikt go nie dotyka. siedzi u mnie na kolanach, jedna pielęgniarka trzyma rękę, druga pobiera, a tż zabawia.. im starszy tym gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
malpka i monika przepraszam, ze Was nie zaprosilam ale przez te Kacprowe sensacje zdrowotne zupelnie zapomnialam... w moczu wyszły podwyzszone monocyty i dosc liczne bakterie...ale jak szlam do lekarza to jeszcze nie bylo wyników...wiec mam doniesc w poniedzialek. K dostal na niska hemoglobine żelazo 2x3ml przez miesiac i potem do kontroli. na miesiac na pewno spokoj ze szczepianiami. gorączka moze przez zęby, ale i wysypka sie nasilila...nie woiadpmo czy to powiązane...od 6 rano po paracetamolu bylo ok o 17.00 znow 38,4 i poszedl mig... wyjelam torbe z zabawkami schowaną 2 tygodnie temu i....nie mam dziecka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Hej to znowu ja ;-)
Milus juz spi. Ale tak biedulek sie w odwiedzinach umeczyl - a jak tancowql sam sobie ![]() Na razie z dziaslen u mnie Ok boli ale nie az tak mocno - ale na noc na pewno sobie zaaplikuje podwojna dawke lekow hihihi. No i zaraz szalwia przeplukam tez - a hak mnie bedzie bolalo dalej tak to od razu w pon na 8.30 smigam - z bolem przyjmia ![]() To papa. Jutro ma byc podobno ald a pogoda to chyba smigniemy na mojego chrzestnego na dzialeczke ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
MBZ♥
|
Gdzie Wy się podziewacie?
![]() Dałam sobie w ![]() ![]() Monika, Zosia sygnalizuje, że chce qpkę-czasem jak już prawie w pampie ![]() Brawa dla J ![]() Klementyna to kciukam za wyniki-mocno! Kasia u nas oziębienie także mam nadzieję, że Wam się uda działkowanie ![]() Zosia od Puszka Megi chyba zgapiła:co to, kto to-tzn u Niej to brzmi:cio toooooo, koto?I tak cały dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i tak bym się dziś nie wybrała nigdzie, nie nadaję się jeszcze na wyjścia przez te zęby... zdrowia dla Kacpra ja niby nie chowam zabawek, bo stoją w pudłach, ale J. do nich raczej rzadko zagląda. ciągle bawi się samochodzikami i podwoziami od pociągu z duplo. jak wyjmę mu inną zabawkę, którą dawno się nie bawił, olewa ją i leci po jakiś samochodzik. ewentualnie gryzaki powróciły do łask, bo zęby idą (w sumie dopiero zaczął się nimi interesować, bo jak szły pierwsze zęby wolał nas gryźć) ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
J. lubi patrzeć co zrobił... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Kniaginia
|
Ja popijam winko i zbieram siły przed pracowitym (niestety) weekendem.
Cytat:
Róża np. wyrzuca co chwilę swój ukochany kocyk z łóżeczka i w płacz, ryk, że wypadł. Można podnosić bez końca, a ona patrząc w oczy z miną "a wyrzucę i co mi zrobisz" wywala go i znów lament wielki jakby ją ze skóry obdzierali. Taka to "zabawa" ![]() Najgorzej jest, jak jej się odmówi jedzenia. Serio, nie mam czasem siły. Psychicznej. Bo z jednej strony jak można dziecku odmawiać jedzenia, a z drugiej ile można w siebie wpychać?! Bez opamiętania. Tradycyjnie Róża prowadzi mnie lub TŻa do kuchni, pokazuje na szafkę, gdzie jest chleb i musi już, w tej chwili go dostać. Odwracanie uwagi, zabawianie nie zawsze skutkuje. I nie ważne, że przed chwilą pochłonęła obiad i deser. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-06-20 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie te plamki? Krzyś ma chyba coś podobnego na nóżce... Pokażesz foto albo opiszesz? A ze światłami... Musiałaś się wystraszyć na maxa, ale teraz będziesz bardziej uważać, prawda? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i oczywiście Agateczka - bardzo się cieszę!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#915 | ||
Zadomowienie
|
Hej
słyszałyście o 2-latku, który udusił się szybą w samochodzie? ![]() przyjdzie czas to się nauczy. przypominam, że my też długo mieliśmy ogromny problem z gryzieniem, często się dławił, krztusił itp ale w końcu sam z siebie się nauczył Cytat:
![]() innymi dziełami chyba kiedyś już tu się chwaliłam ![]() ![]() pokaż metryczkę ![]() jak szukałam wzoru na ślub, natknęłam się na śliczną metryczkę. nie zapisałam ale chyba jeszcze poszukam i zrobię dla Karola. słodki Mikołaj z tymi buziakami ![]() Cytat:
poszukaj innego dentysty, bo z bólem powinni bez kolejki przyjąć. do wtorku to się można wykończyć Laski ja kalarepy też nigdy nie jadłam ![]() na studiach parę razy dorywczo siedziałam na kasie w Auchan i ktoś kiedyś kupił kalarepę. ależ miałam problem co to w ogóle jest ![]() ![]() siedzę i ryczę http://kwejk.pl/obrazek/2080696/samo...sna-corke.html
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() kasia - jak dziąsło? mam nadzieję, że mniej boli ![]() BYou - męczą zakwasy? ![]() ![]() ![]() moni_ka.g - brawa dla J. za nocnik, zdolniacha ![]() Agateczko - strasznie się cieszę z postępów synka ![]() Ja kalarepy też nigdy nie jadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mamusi z placu ![]() AGateczka ja też się ciesze, zelepiej z BArtusiem Tasia a dzwigasz młodego teraz, tzn podnossisz, czy starasz sie nie? bo zawsze sie zastanawialam jak to jest, ostatnio widzialam jak w kosciele mama z pokaznym brzuchem trzymala na rekach ok 3 letnie dziecko,a obok stal tatus.... tez wyje po oberzeniu randki corki z tatą;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-06-21 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Rozeznanie
|
hejka pisze z tel wiec z gory przepraszam za błedy. Z kalarepy sie usmiałam.ja uwielbiam. Dzieciki lubia. Jak sie uchowalyscie nie jedzac? Przeciez to nie jakies egzotyczne ustrojstwo. Chociaz najciemniej pod latarnia.kiedys na wiosce w czasie zbioru m.in malin chciałam kupic gofra z owocami, mysle wezme takiego z malinami, skup na przeciwko, poł wioski maliny choduje na pewno maja. A tu d... Pani mi zpuszki mix egzotyczny wali na bitasmietane. W srodku lata! Dostałam wyjasnienie ze wszyscy maja to kupowac nie beda. Wczoraj myslałam ze dochodzimy do konca cycowania.była nocka bez jednego łyczka.aledzisiejszej nocy zostałam sprowadzona na ziemie buuu
#919 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Podczytuje ale nie pisze bo brak czasu... U nas Kubcio sie rozkreca z chodzeniem, robi coraz wiecej kroczków sam ![]() ![]() Do tego lepiej je, na arbuza sie wrecz rzuca bo slodki i soczysty. kanapeczki tez ladnie wchodza rozne. Ale nie umie jeszcze gryźć kromki musze mu 'drobic'. Byou nie moge Zosia z lalką jaka ona jest mądra dziewczynka i mlećko ![]() Kasiu milego pobytu w Pl ![]() Agateczko tez nie wierze w to co czytam - Bartus to mądry chlopczyk, wiedziałam ze bedzie dobrze ![]() ![]() Ja uwielbiam kalarepe. Wczoraj maly dostal kawałek rzodkiewki bo czytalam, ze dajecie i nawet jakos zjadl a bałam sie bo wydawała mi sie ostra. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Rozeznanie
|
jeszcze sie pochwale ze u nas postep minimalny w nauce czystosci-mały łapie sie za pieluche jak sika.powtarzam w kołko siusiu i siusiu. Moze załapie i jak posadze na nocnik to zrobi....narazie sie nie nocnikujemy szkoda nerwow.
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- mały wcina rzodkiewke ale sprawdzam najpierw czy nie za ostra. UWidlbiam cebulke, czasem z kanpki sama wyjada. Na widok papryki i pomidora kwiczy wrecz ![]()
#921 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() No dźwigam, dźwigam, nie mam wyjścia ![]() ![]() ![]() Ale co zrobić? ![]() Cytat:
![]() Ja też dziś dałam Krzysiowi rzodkiewkę, smakowała! ![]() ![]() ![]() Dziś znów deszczowo, siedzimy w domu. Będę robić botwinkę ![]() ![]()
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja tylko na chwile. Chcialam sie tylko pochwalic ze robilismy dzis test z jajem przepiorczym i wszystko jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() Maria, moze wy tez sprobujcie (chyba ze juz probowalas ![]() Achna, dzieki wielkie za info o czajnikach ![]() ![]() A, doczytalam jeszcze o kalarepie. Jak wyscie sie uchowaly ![]() ![]() Klementyna, zdrowka dla Kacpiego ![]() Reszte moze uda mi sie nadrobic wieczorkiem Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
alliw przeczytałam o teście i juz już myślałam, ze ciążowy;p
KAcperek dziś na szczescie bez oznak choroby ![]() Żeby nie było tak kolorowo ja wylałam własnie wino na laptopa...od razu zgasł...tz probuje cos ratować, ale zalało wszystko...na szczescie był stary i sponiewierany, ale i tak szkoda...Jakaś ślumowata ostatnio jestem... |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czemu szkoda nerwów? ja jednak mam zupełnie odmienne doświadczenia, bo mnie nocnikowanie nie kosztowało i nie kosztuje żadnych nerwów. zaczęliśmy tak po prostu, kupiłam to posadziłam, J. zdziwiony, więc tłumaczenie co się tu robi i jak się robi (stękanie, itp.), posiedział, nic nie zrobił, założyłam pieluchę i po kolejnym jedzeniu i piciu to samo. siedział tyle ile wytrzymywał, w końcu trafiliśmy na siku, trochę później na kupsko. były brawa, znowu zdziwienie J., zaglądanie co tam się dzieje. i tak dzień w dzień po 4 razy (przed kąpielą już nie sadzam, chociaż muszę to zmienić..). po miesiącu nocnikowania w pieluchę robił raz na tydzień, czasem rzadziej.. Cytat:
![]() ja w dzieciństwie uwielbiałam kalarepę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze że z Kacpim lepiej ![]() Co do laptopa, to tz jakis czas temu zalał naszego piwem. Chodzi, tylko klawiatura się popsuła, ale podłączyłam zewnętrzną. Moze wasz po wysuszeniu tez bedzie dalej działał. Moje dziecko jednak jest dziwne. Wczoraj uwielbiany chyba przez wszystkie dzieci makaron z sosem pomidorowym porzucił na rzecz pęczaku ze szpinakiem ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-06-21 o 20:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pogrubione ![]() Cytat:
![]() Faajnie z tym nocnikiem. U nas proba jedna ale K nie chcial na nim siedziec. --------------------------- Kubcio dziś dostal w spadku od kuzynostwa garnuszek na klocuszek z FP - podoba sie ale jak wszystko na 10 minut.... Zapodam Wam tez dobrego mixa ciążowego - wlasnie zjadłam kalarepe, kilka rzodkiewek i popiłam szklanką pepsi ![]() ![]() ![]() W poniedziałek jade do gina, to bedzie koniec 15 tygodnia - mam cichą nadzieje na poznanie płci ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
Mi TŻ kilka lat temu zalał lapka winem, a my go głupki przetarliśmy i od razu próbowaliśmy włączać. I się pewnie popalił w środku i nic już się nie dało odratować. Lapek poszedł na części. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Wtajemniczenie
|
Alliw, super ze nie ma wariacji po jajku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() 2. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.