|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Dziewczyny a wyganiacie swoje dzieci z brzucha?
Ja mam dzisiaj 37 t i 1 dc i zamierzam od 38 tygodnia wyganiac swoja... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym wyganianiem to różnie jest.. jesli chodzi np o przytulanie to spotkałam koleżankę, która urodziła 2 tyg temu i mówiła, że 20 minut po stosunku zaczęła mieć już skurcze, a wiem, że seks na niektóre w ogóle nie działa
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska haha no tak nie pomyslalam,wez babke jak dziewczyny pisza zatrzymacie sie przy kazdym domu na plotke to po przejsciu pol wsi zapadnie zmrok.
cinnilla tak wyganiam bez rezulatu jak widac nigdy w domu tak czysto nie mialam za czasow tej ciazy. Chyba sexu musze sprobowac bo tego narazie niet mam jakis hamulec odkad wiem o tym rozwarciu i braku czopa no i po tym jak tz zmacal malego. |
|
|
|
#335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie ja tez slyszalam, ze przytulanie nie zawsze jest skuteczne. Chciałabym jednak, żeby w moim przypadku jednak było... nie musi pomoc za pierwszym razem, ale zeby pomoglo po paru dniach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
roksanka witaj ponownie ![]() wisienka wspolczuje boli. Mebelki bardzo fajne celebrinfea czemu malutka nie chce piersi, przyzwyczaila sie do butli? Jesli tylko odciagasz, to niestety mleczko szybko ci sie moze skonczyc :/ mamaya wychodz sama poki wczesniej, tydzien po porodzie to swietny czas ja pierwszy raz wyszlam sama do przychodni na kontrol, chyba 3msc po porodzie, czulam sie jak dzikus i nie wiedzialam co z rekami zrobic ![]() Fame kolezanka moze miala gotowe podwozie do porodu i bez stosunku moze urodzila by nastepnego dnia a tak to tylko przyspieszyla. Mysle, ze te sposoby nie dzialaja, jak szyjka twarda, dluga i zamknieta.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ja dzis wezme sie za wyparzanie laktatora, butelki i dwoch smoczkow ![]() A poza tym posprzatam troche. Fame przypominam ci ze mialas kupic butelke, czy juz masz? |
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem tylko tyle, że była w 39tc tak jak ja obecnie ale po niedzieli na pewno urodzę ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- butelkę już mam, zresztą to pikuś.. ja jeszcze nie mam wózka ani fotelika samochodowego |
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(z dokładnością co do smoczka ), a że Ty masz termin dzień później to na Ciebie pora dzisiaj ![]() Ja jeszcze wczoraj zaopatrzylam się w octenisept i podkłady na łóżko? Masz je już? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to bym sie zdziwila jakbym urodzila wczesniej bylby psikus Podklady mam, octeniseptu brak, mam gaziki te nasaczone, powinno mi to wystarczyc, tu nic nie zalecaja robic z pepkiem. |
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj tż do mnie "poprzytulamy sie" - a ja mówie "a jak zaczną się skurcze to co zrobisz - bedziemy wracać 100km do domu?? a jak to fałszywy alarm"
aaaa no to w niedziele ![]() ja juz mam rozwarcie na jeden/pół palca - najpierw gin powiedziała że na jeden ale chyba wolała zmniejszyć i później że na pół na pewno to tak z cm - ale czopa nie ma - ja dopiero 2 lipca będę miała pobieranego GBS - trochę jestem zła na nią, ale jak nie będę miała to w szpitalu też ponoć badają czy sie to ma czy nie |
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzlekam z zakupem wózka (3w1) bo moi rodzice powiedzieli, że nam kupią albo się dołożą (zależy ile będzie kosztował) ale to jak już się dzidzia urodzi.. więc tak czekam ![]() Cytat:
![]() Ciekawe co tam u kularka i Franusia
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-21 o 12:11 |
||
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze zdjęcia szwów
Zadzwoniłam do TŻ tylko dwa razy a nie było mnie półtorej godziny Czekałam na lekarza, bo akurat mieli cesarke. Zdejmowanie szwów było całkiem przyjemne Wydaje mi sie, ze jestem masochistką
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
idziemy dzisiaj do domku![]() Młoda zalapala cycu, jemy co 2 godziny, ja już mam nawal, musze rozmasowywac, ugniatac, karmie przez nakladki bo Kinga ma problem chwycic sutek, dzieki nim też mniej boli. Laktator mam pozyczony aventa reczny ale dla mnie jest zly, musze zakupic elektryczny, wczoraj po godzinie odciagania mialam 20 ml w butelce. |
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mysle że będę chciała też gdzieś wychodzić bez córki aby się przyzwyczaić i ciągle o niej nie myslec ale czy tak się da ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
strasznie lecicie z wpisami, chyba Was nadrobię dopiero w następnym tygodniu. Robaczek ![]() Kularek Strasznie zazdroszczę wszystkim mamom, które mają swoje pociechy już przy sobie. Mamaya Ty miałaś nadciśnienie, że zrobili Ci cc ? Chciałam sprawdzić przy jakich wartościach ciśnienia robią cc, ale nigdzie nie ma konkretnych informacji. Może Ty mi pomożesz, bo okazuje się, że ja jestem blisko, żeby mieć nadciśnienie i muszę się ciągle kontrolować Troszkę się boję, bo wg OM mam dopiero 34t3d. W dodatku wydaje mi się, że mi brzuch opadł - Dziewczyny nie za wcześnie? |
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka, młoda z butli je bo na pełną porcję z piersi była za słaba. Plus rozwarcie paszczęki na odpowiednią wielkość przekraczało jej możliwości. Przystawiam ją do cycka ale pełnej porcji jeszcze nigdy nie zjadła, a niestety muszę ją kontrolować z wagą. Karmić na żądanie mogę ją jak 3kg przekroczy. Tak więc jeszcze trochę.
Robaczek daj znać jak kupisz, to ostatnio moje nowe zainteresowanie. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga, wcinam ananasa
![]() Nadrobiłam Was, ale lecę chatę ogarniać. See ya
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja na chwilkę życzyć Wam miłego dnia i weekendu mały maraton ale w pon się odezwę na pewno ![]() Całusy dla wszystkich Ps zauważyłam dziś na wkładce taką galaretkę półprzeźroczystą wielkości zielonego groszka , może troszkę większy zastanawiam się czy to nie jest czop ??? Miała któraś takie cuś zaczynam się strachać
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gratki za powrót do domku..Mój tez dziś cyca przez nakładki złapał mamy $2 karmienia z cyca co 1 godz..Ale trzeba się poswiecic Jest gdzieś zdjęcie Kini? Elektryczny TŻ mi kupił medeli mogę śmiało poleciał super sprawa.. Kto mi streści kto się jeszcze rozpakował? Bo do tylu jestem a nie da rady nadrobić
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#354 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do czopa to też czekam z niecierpliwością, aż go zobaczę, ale na razie chyba nic...
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do czopa to chyba mozna go przegapic ja juz mojego nie mam a wcale nie zauwazylam ostatnio tylko troche sluzu takiego sliskiego jak plodnego i to wszystko.
Ps. Zaczyna mnie brzuch bolec mocniej niz to sie zdazalo do tej pory. oby wreszcie cos sie ruszylo chce urodzic na weekendzie bo tz bedzie w domu to bede spokojniejsza.
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
haha o jedną marudę mniej mnie też dopiero bolał brzuch tak intensywnie ale poszłam do kibelka i mi przeszło |
||
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wogole to dzis najdluzszy dzien w roku to dziecia maja czas :-D |
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Zdrzemnelam się tak jak zapowiedzialam i co?! Śniło mi się że się mylam i odszedł mi ogromny czop śluzowy i do tego jakieś krwawienie.. i zaraz byłam jakby na porodówce.. nie gadam więcej z Wami bo się nakręcam
![]() A przeca mój ginu może dopiero na lotnisko jedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, ja mam nadciśnienie tętnicze emocjonalne od 6 r.ż. i to było wskazanie do cc, bo zasadniczo nadciśnienie same w sobie wskazaniem do cc nie jest, jedynie do podania ZZO na żądanie
U mnie konkretnie wskazaniem był fakt, ze podczas stresu te wartości ciśnienia lecą na łeb na szyje w górę, na co dzień mam 120 - 130/70-80. Wyjątkiem jest oczywiscie stan przedrzucawkowy, który moze pojawić sie przy zbyt wysokich wartościach lub odklejenie sie łożyska, co moze nastąpić juz przy skoku ciśnienia powyżej 140 - 145, aczkolwiek z zasady takim naprawde realnym zagrożeniem jest cisnienie powyżej 150/100 (około).
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-21 o 15:07 |
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Simka śliczny synuś
Wisienka bardzo ładne meble, a body boskie ![]() Simka Mamaya mam pytanie tak z ciekawości, bo urodziłyście kilka tygodni przed terminem, jak macie wpisane w karcie, ciąża donoszona, czy wcześniak? Bo różnie z tą ciążą donoszoną lekarze mówią. A ja dziś po wizycie, Młodej się na świat nie śpieszy gin mówi że porodu nie widać szyjka już miekka ale zamknięta , "Mała" waży 3400 Agnes Fame Ines powodzenia żeby Wam się rozkręciło wreszcie od dzisiaj małe Raczki będą wychodzić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

idziemy dzisiaj do domku