Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 10:59   #331
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Sama ciężarna? Skandal a w ogóle to od kogo ona?
Udziela się taka mentalność co?

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 11:08   #332
cinnilla88
Raczkowanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Dziewczyny a wyganiacie swoje dzieci z brzucha?

Ja mam dzisiaj 37 t i 1 dc i zamierzam od 38 tygodnia wyganiac swoja...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-21, 11:11   #333
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wyganiacie swoje dzieci z brzucha?

Ja mam dzisiaj 37 t i 1 dc i zamierzam od 38 tygodnia wyganiac swoja...

przecież już jesteś w 38 tc
z tym wyganianiem to różnie jest.. jesli chodzi np o przytulanie to spotkałam koleżankę, która urodziła 2 tyg temu i mówiła, że 20 minut po stosunku zaczęła mieć już skurcze, a wiem, że seks na niektóre w ogóle nie działa
Stary 2014-06-21, 11:32   #334
agnes208
Zakorzenienie

malwiska haha no tak nie pomyslalam,wez babke jak dziewczyny pisza zatrzymacie sie przy kazdym domu na plotke to po przejsciu pol wsi zapadnie zmrok.

cinnilla tak wyganiam bez rezulatu jak widac nigdy w domu tak czysto nie mialam za czasow tej ciazy. Chyba sexu musze sprobowac bo tego narazie niet mam jakis hamulec odkad wiem o tym rozwarciu i braku czopa no i po tym jak tz zmacal malego.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 11:33   #335
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
przecież już jesteś w 38 tc
z tym wyganianiem to różnie jest.. jesli chodzi np o przytulanie to spotkałam koleżankę, która urodziła 2 tyg temu i mówiła, że 20 minut po stosunku zaczęła mieć już skurcze, a wiem, że seks na niektóre w ogóle nie działa
Z tym liczeniem tygodni tez kazdy inaczej liczy. :p

No wlasnie ja tez slyszalam, ze przytulanie nie zawsze jest skuteczne. Chciałabym jednak, żeby w moim przypadku jednak było... nie musi pomoc za pierwszym razem, ale zeby pomoglo po paru dniach

Stary 2014-06-21, 11:46   #336
rybka13
Zakorzenienie

Hej.
roksanka witaj ponownie

wisienka wspolczuje boli. Mebelki bardzo fajne

celebrinfea czemu malutka nie chce piersi, przyzwyczaila sie do butli? Jesli tylko odciagasz, to niestety mleczko szybko ci sie moze skonczyc :/

mamaya wychodz sama poki wczesniej, tydzien po porodzie to swietny czas ja pierwszy raz wyszlam sama do przychodni na kontrol, chyba 3msc po porodzie, czulam sie jak dzikus i nie wiedzialam co z rekami zrobic

Fame kolezanka moze miala gotowe podwozie do porodu i bez stosunku moze urodzila by nastepnego dnia a tak to tylko przyspieszyla. Mysle, ze te sposoby nie dzialaja, jak szyjka twarda, dluga i zamknieta.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ja dzis wezme sie za wyparzanie laktatora, butelki i dwoch smoczkow
A poza tym posprzatam troche.

Fame przypominam ci ze mialas kupic butelke, czy juz masz?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 11:48   #337
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Fame kolezanka moze miala gotowe podwozie do porodu i bez stosunku moze urodzila by nastepnego dnia a tak to tylko przyspieszyla. Mysle, ze te sposoby nie dzialaja, jak szyjka twarda, dluga i zamknieta.
możliwe wiem tylko tyle, że była w 39tc tak jak ja obecnie
ale po niedzieli na pewno urodzę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Fame przypominam ci ze mialas kupic butelke, czy juz masz?
butelkę już mam, zresztą to pikuś.. ja jeszcze nie mam wózka ani fotelika samochodowego
Stary 2014-06-21, 11:51   #338
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
butelkę już mam, zresztą to pikuś.. ja jeszcze nie mam wózka ani fotelika samochodowego
Drobiazg...
Postarajcie sie chociaz o fotelik, bo wam dziecka nie wypuszcza ze szpitala
Stary 2014-06-21, 11:52   #339
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Ja dzis wezme sie za wyparzanie laktatora, butelki i dwoch smoczkow
A poza tym posprzatam troche.
Hehe widzę Rybko że idziemy łeb w łeb bo ja dokładnie to samo zrobiłam wczoraj (z dokładnością co do smoczka ), a że Ty masz termin dzień później to na Ciebie pora dzisiaj
Ja jeszcze wczoraj zaopatrzylam się w octenisept i podkłady na łóżko? Masz je już?

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 11:56   #340
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe widzę Rybko że idziemy łeb w łeb bo ja dokładnie to samo zrobiłam wczoraj (z dokładnością co do smoczka ), a że Ty masz termin dzień później to na Ciebie pora dzisiaj
Ja jeszcze wczoraj zaopatrzylam się w octenisept i podkłady na łóżko? Masz je już?

bo my obie sie tak spieszymy ze wszystkim i obie sie nastawiamy na przeterminowanie szczerze to bym sie zdziwila jakbym urodzila wczesniej bylby psikus
Podklady mam, octeniseptu brak, mam gaziki te nasaczone, powinno mi to wystarczyc, tu nic nie zalecaja robic z pepkiem.
Stary 2014-06-21, 11:59   #341
malwiska
Zakorzenienie

wczoraj tż do mnie "poprzytulamy sie" - a ja mówie "a jak zaczną się skurcze to co zrobisz - bedziemy wracać 100km do domu?? a jak to fałszywy alarm"
aaaa no to w niedziele
ja juz mam rozwarcie na jeden/pół palca - najpierw gin powiedziała że na jeden ale chyba wolała zmniejszyć i później że na pół na pewno to tak z cm - ale czopa nie ma - ja dopiero 2 lipca będę miała pobieranego GBS - trochę jestem zła na nią, ale jak nie będę miała to w szpitalu też ponoć badają czy sie to ma czy nie
Stary 2014-06-21, 12:04   #342
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
wczoraj tż do mnie "poprzytulamy sie" - a ja mówie "a jak zaczną się skurcze to co zrobisz - bedziemy wracać 100km do domu?? a jak to fałszywy alarm"
aaaa no to w niedziele
ja juz mam rozwarcie na jeden/pół palca - najpierw gin powiedziała że na jeden ale chyba wolała zmniejszyć i później że na pół na pewno to tak z cm - ale czopa nie ma - ja dopiero 2 lipca będę miała pobieranego GBS - trochę jestem zła na nią, ale jak nie będę miała to w szpitalu też ponoć badają czy sie to ma czy nie
U mnie tez jest rozwarcie na palec. Tylko czy to rozwarcie będzie dalej roslo czy nie... przez dwa tygodnie cos sie ruszylo. No gdyby akcja się zaczęła a Ty nie będziesz mieć wyniku gbs to przecież powinni pobrac i zrobić

Stary 2014-06-21, 12:07   #343
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Drobiazg...
Postarajcie sie chociaz o fotelik, bo wam dziecka nie wypuszcza ze szpitala
pożyczymy od małej bratanicy tż jakby co
wzlekam z zakupem wózka (3w1) bo moi rodzice powiedzieli, że nam kupią albo się dołożą (zależy ile będzie kosztował) ale to jak już się dzidzia urodzi.. więc tak czekam

Cytat:
ja zrobiłam już to w zeszłym tygodniu

Ciekawe co tam u kularka i Franusia

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-06-21 o 12:11
Stary 2014-06-21, 12:16   #344
mamaya
Zakorzenienie

Wróciłam ze zdjęcia szwów Zadzwoniłam do TŻ tylko dwa razy a nie było mnie półtorej godziny
Czekałam na lekarza, bo akurat mieli cesarke.
Zdejmowanie szwów było całkiem przyjemne Wydaje mi sie, ze jestem masochistką
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:20   #345
robaczek-85
Rozeznanie

idziemy dzisiaj do domku
Młoda zalapala cycu, jemy co 2 godziny, ja już mam nawal, musze rozmasowywac, ugniatac, karmie przez nakladki bo Kinga ma problem chwycic sutek, dzieki nim też mniej boli. Laktator mam pozyczony aventa reczny ale dla mnie jest zly, musze zakupic elektryczny, wczoraj po godzinie odciagania mialam 20 ml w butelce.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:23   #346
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Wróciłam ze zdjęcia szwów Zadzwoniłam do TŻ tylko dwa razy a nie było mnie półtorej godziny
Czekałam na lekarza, bo akurat mieli cesarke.
Zdejmowanie szwów było całkiem przyjemne Wydaje mi sie, ze jestem masochistką
no to pierwsza wyprawa bez małego udana ja tak mysle że będę chciała też gdzieś wychodzić bez córki aby się przyzwyczaić i ciągle o niej nie myslec ale czy tak się da

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
idziemy dzisiaj do domku
Młoda zalapala cycu, jemy co 2 godziny, ja już mam nawal, musze rozmasowywac, ugniatac, karmie przez nakladki bo Kinga ma problem chwycic sutek, dzieki nim też mniej boli. Laktator mam pozyczony aventa reczny ale dla mnie jest zly, musze zakupic elektryczny, wczoraj po godzinie odciagania mialam 20 ml w butelce.
Stary 2014-06-21, 12:43   #347
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

strasznie lecicie z wpisami, chyba Was nadrobię dopiero w następnym tygodniu.

Robaczek widzę, że Kinga jest już na świecie Serdeczne gratulacje

Kularek gratulacje Kochana

Strasznie zazdroszczę wszystkim mamom, które mają swoje pociechy już przy sobie.

Mamaya Ty miałaś nadciśnienie, że zrobili Ci cc ?
Chciałam sprawdzić przy jakich wartościach ciśnienia robią cc, ale nigdzie nie ma konkretnych informacji. Może Ty mi pomożesz, bo okazuje się, że ja jestem blisko, żeby mieć nadciśnienie i muszę się ciągle kontrolować
Troszkę się boję, bo wg OM mam dopiero 34t3d.

W dodatku wydaje mi się, że mi brzuch opadł - Dziewczyny nie za wcześnie?
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:57   #348
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Rybka, młoda z butli je bo na pełną porcję z piersi była za słaba. Plus rozwarcie paszczęki na odpowiednią wielkość przekraczało jej możliwości. Przystawiam ją do cycka ale pełnej porcji jeszcze nigdy nie zjadła, a niestety muszę ją kontrolować z wagą. Karmić na żądanie mogę ją jak 3kg przekroczy. Tak więc jeszcze trochę.

Robaczek daj znać jak kupisz, to ostatnio moje nowe zainteresowanie.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 13:34   #349
Ines3037200
Rozeznanie

Uwaga, wcinam ananasa
Nadrobiłam Was, ale lecę chatę ogarniać.
See ya
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 13:42   #350
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Uwaga, wcinam ananasa
Nadrobiłam Was, ale lecę chatę ogarniać.
See ya
ale to musisz zjesc 6-8 rdzeni z ananasa :P więc zacznij wyjadać srodki
Stary 2014-06-21, 13:47   #351
joanna2228
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Ja na chwilkę życzyć Wam miłego dnia i weekendu Nie będzie mnie przez dwa dni bo dziś mam rocznicę ślubu , jutro tż ma imieniny , no a w poniedziałek dzień ojca mały maraton ale w pon się odezwę na pewno
Całusy dla wszystkich

Ps zauważyłam dziś na wkładce taką galaretkę półprzeźroczystą wielkości zielonego groszka , może troszkę większy zastanawiam się czy to nie jest czop ??? Miała któraś takie cuś zaczynam się strachać
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 13:54   #352
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
idziemy dzisiaj do domku
Gratulacje i gratki za powrót do domku..
Mój tez dziś cyca przez nakładki złapał mamy $2 karmienia z cyca co 1 godz..
Ale trzeba się poswiecic
Jest gdzieś zdjęcie Kini?
Elektryczny TŻ mi kupił medeli mogę śmiało poleciał super sprawa..

Kto mi streści kto się jeszcze rozpakował? Bo do tylu jestem a nie da
rady nadrobić

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 13:54   #353
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość

Ps zauważyłam dziś na wkładce taką galaretkę półprzeźroczystą wielkości zielonego groszka , może troszkę większy zastanawiam się czy to nie jest czop ??? Miała któraś takie cuś zaczynam się strachać
Ja nie mam pojecia. Sama boje się, ze w ogóle nie zauwaze czopa

Stary 2014-06-21, 14:04   #354
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
mi znowu cukry na bardzo niskim poziomie, po obiedzie 80 po kolacji 88 może zbliża się poród
też ostatnio mam niższe cukry, czasami się zdarza wyskok, ale jak zjem coś zakazanego np wczoraj zjadłam dwa naleśniki z białym serem i truskawkami i jeszcze posypałam cukrem pudrem i miałam po godzinie 130 więc nie jest źle

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
http://ohbaby.pl/chlopiec/body-szare...ich-rad-detail

Ahahahaha w sam raz na wizytę u teściowej <jestę wredotą>
body super!!

co do czopa to też czekam z niecierpliwością, aż go zobaczę, ale na razie chyba nic...
Stary 2014-06-21, 14:09   #355
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny co do czopa to chyba mozna go przegapic ja juz mojego nie mam a wcale nie zauwazylam ostatnio tylko troche sluzu takiego sliskiego jak plodnego i to wszystko.

Ps. Zaczyna mnie brzuch bolec mocniej niz to sie zdazalo do tej pory. oby wreszcie cos sie ruszylo chce urodzic na weekendzie bo tz bedzie w domu to bede spokojniejsza.
Stary 2014-06-21, 14:28   #356
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Kto mi streści kto się jeszcze rozpakował? Bo do tylu jestem a nie da
rady nadrobić
wystarczy spojrzeć na pierwszą stronę

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ps. Zaczyna mnie brzuch bolec mocniej niz to sie zdazalo do tej pory. oby wreszcie cos sie ruszylo chce urodzic na weekendzie bo tz bedzie w domu to bede spokojniejsza.
Boże! Niech już któraś z nas urodzi w końcu haha o jedną marudę mniej a tak serio to trzymam kciuki!
mnie też dopiero bolał brzuch tak intensywnie ale poszłam do kibelka i mi przeszło haha
Stary 2014-06-21, 14:31   #357
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
wystarczy spojrzeć na pierwszą stronę

Boże! Niech już któraś z nas urodzi w końcu haha o jedną marudę mniej a tak serio to trzymam kciuki!
mnie też dopiero bolał brzuch tak intensywnie ale poszłam do kibelka i mi przeszło haha
Mamy nauczke na przyszlosc,nie wierzyc lekarzom w sprawie daty urodzenia. No chyba ze o cesarke by chodzilo a tak to szamanstwo takie a nie prognozowanie.

Tak wogole to dzis najdluzszy dzien w roku to dziecia maja czas :-D
Stary 2014-06-21, 14:48   #358
debesciara
Zadomowienie

Zdrzemnelam się tak jak zapowiedzialam i co?! Śniło mi się że się mylam i odszedł mi ogromny czop śluzowy i do tego jakieś krwawienie.. i zaraz byłam jakby na porodówce.. nie gadam więcej z Wami bo się nakręcam
A przeca mój ginu może dopiero na lotnisko jedzie

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:55   #359
mamaya
Zakorzenienie

TaTekla, ja mam nadciśnienie tętnicze emocjonalne od 6 r.ż. i to było wskazanie do cc, bo zasadniczo nadciśnienie same w sobie wskazaniem do cc nie jest, jedynie do podania ZZO na żądanie
U mnie konkretnie wskazaniem był fakt, ze podczas stresu te wartości ciśnienia lecą na łeb na szyje w górę, na co dzień mam 120 - 130/70-80.

Wyjątkiem jest oczywiscie stan przedrzucawkowy, który moze pojawić sie przy zbyt wysokich wartościach lub odklejenie sie łożyska, co moze nastąpić juz przy skoku ciśnienia powyżej 140 - 145, aczkolwiek z zasady takim naprawde realnym zagrożeniem jest cisnienie powyżej 150/100 (około).

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-21 o 15:07
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 15:10   #360
Marianna 54
Raczkowanie

Simka śliczny synuś

Wisienka bardzo ładne meble, a body boskie

Simka Mamaya mam pytanie tak z ciekawości, bo urodziłyście kilka tygodni przed terminem, jak macie wpisane w karcie, ciąża donoszona, czy wcześniak? Bo różnie z tą ciążą donoszoną lekarze mówią.

A ja dziś po wizycie, Młodej się na świat nie śpieszy gin mówi że porodu nie widać szyjka już miekka ale zamknięta , "Mała" waży 3400

Agnes Fame Ines powodzenia żeby Wam się rozkręciło wreszcie od dzisiaj małe Raczki będą wychodzić
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości