III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 15:31   #661
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Pierogi u U pierogi o u u U

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-21, 15:38   #662
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

hehe, ja zjadłam makaron tagiatelle ze szpinakiem z czosnkiem, jajkiem, śmietaną i serem i zaraz pęknę
ale było dobre...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 16:12   #663
Niestabilna
Wtajemniczenie

Heheheh ja też. ... szpinak też mniam mniam
Zaraz ukroje arbuza do tego trochę porzeczek z ogródka i nir będę mogla sie ruszyć hihihi

Stary 2014-06-21, 16:19   #664
Simran86
Raczkowanie

Niedługo szpitalna kolacja, a ja wciągam toffifee dzisiaj Małż po pracy jedzie na Dzień Ojca i przywiezie mi tort i kawałek pizzy mniam mniam

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 16:20   #665
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Kurcze no patrze w tych biedronkach ale u nas w ogóle nie ma żadnych rzeczy dla dzieci i kobiet ciężarnych ale będę jeszcze patrzeć.
Kochana, jeśli masz kilka Biedronek to jak możesz zerknij we wszystkich. U mnie w tej, w której na ogół robię zakupy nie było już po promocji nic i żadnych wyprzedaży nie ma, za to były dziecięce rzeczy w takiej niedawno otwartej. Wczoraj kupiłam kocyk, skarpetki i rajstopki dziewczęce, skarpetki, rajstopki i i body chłopięce. Chciałam jeszcze body dziewczęce,a el przy kasie patrzę, że w opakowaniu są włożone 3 takie same-ludziska sobie mieszali jak chcieli, wiec zrezygnowałam z nich. Jednak wczoraj całe popołudnie gadałam o nich do męża i dziś z rańca jeszcze raz poleciałam i wyszperałam jeszcze taki zestaw jak być powinien Pytałam o te ciążowe rzeczy to dziewczyna mówiła, że już nie ma, ale mam zaglądać, bo możliwe, że jeszcze będą.
Nagadałam jeszcze wczoraj mamie, że takie są wyprzedaże,a ta szalona dziś specjalnie dla mnie pojechała tam u siebie. Dzwoni mi, że jest w Biedronce i mam jej powiedzieć czego ma szukać to mi kupi. No i u nich tam są jeszcze te rzeczy, fakt, że tez już nieźle przebrane. Wzięła mi tę koszulę do karmienia-któraś z was o niej wczoraj pisała oraz spodnie dresowe.Wcześniej były za 39,90 i się wahałam czy są mi potrzebne, bo ot tak wydać 40zł i to na lato, aaa myślę może w legginsach będę pomykać...A mamitka mi dziś je kupiła za 23,99 to zobaczcie jaka przebitka, a kwestia miesiąca !!!
Takie te dresy jak na pierwszej modelce i koszula siwa z granatową wstawką:
http://fanbiedronki.pl/files/g/2_Bie...2_20140522.jpg

Ja dziś na wysokich obrotach działam. Z rana śniadanko, szybko na zakupki, już o 10 byłam z powrotem. Umyłam łazienkę, zrobiłam pizzę, ukręciłam rogaliki z ziemniaków, bo już teraz są młode kartofelki, a żeby starych nie wyrzucać to muszę coś pokombinować z nich. Jeszcze trochę mi zostało to po niedzieli jakichś kluseczków zrobię czy kopytek, może zamrożę. Pozmywałam i teraz poleguję, bo jak myłam naczynia coś mnie w brzuchu ukuło i sobie myślę hola, hola, przystopuj ! Jeszcze tylko podłogi oblecę i wieczorkiem walę się do wanny na relaksik mały. Ufff....
A teraz zmykam Was nadrabiać dalej, póki leżę, bo zaraz sobie znów coś do roboty wymyślę, skoro jeszcze widno

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-06-21 o 16:26
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 16:53   #666
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Pierogi u U pierogi o u u U

U mnie też
Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Niedługo szpitalna kolacja, a ja wciągam toffifee dzisiaj Małż po pracy jedzie na Dzień Ojca i przywiezie mi tort i kawałek pizzy mniam mniam

Ale Ci dobrze

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:11   #667
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A mnie w pierwszej ciąży tak bolała wątroba przez parę dni że ruszyć się nie mogłam, ani schylać ani wyprostować, potem przeszło na drugą stronę. Było to od tego że macica ściska narządy które są dookoła, nic groźnego ☺

Dokupiłam jeszcze jeden taki sam komplecik z kurteczką w rozm. 62 ☺
Męczę męża by jutro do primarku podjechać, nie lubię tego sklepu i ubrań z niego, ale na maleństwa są podobno ok, bo zanim coś się z nimi stanie to dziecko zdąży wyrosnąć, a ceny są niskie.Chciałabym sama zobaczyć, najwyżej nic nie kupię 😋

Edytowane przez Aneta???
Czas edycji: 2014-06-21 o 17:12
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:19   #668
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Jakas taka nie spokojna byłam. .. ale odespalam do teraz.

Wczoraj przyjechały do mnie koleżanki i dwie wielkie torby dla Justka przywiozly. I spacerowke według mnie w idealnym stanie.
Jak moja sis i mama przesla mi jeszcze to co maja to pranie bede musiala robic dwa razy w tygodniu hihi. I jak na razie chwalę sie spacerówka.

Ładniutki wózeczek Ja dzień przed którąś wizytą opchałam się pierogami z jagodami, a potem trzęsłam portkami, że waga mi wyjdzie jeszcze większa.

małaPaulina, superaśno, że wreszcie masz neta No i udanej imprezki! A u koleżanki z tą szyjką naprawdę nieźle

simran86, wiem, że pewnie się dłuży i już chce się do domku, bądź cierpliwa, wszystko będzie dobrze Smakołyki masz pod ręką widzę, bo szpitalne jedzonko to pewnie nie za specjalne ...

Mecia, też dumam co u Asi chyba wszystkie czekamy na jej odzew...Oby u niej było wsio OK !!!

Zazdrośnica, tu już nie ma żartów. Wiadomo, że każda kobieta chce donosić szczęśliwie ciążę i jakikolwiek ból wywołuje u nas niepokój. Chyba lepiej to sprawdzić. Mnie czasem pobolewało w boku jak za dużo zjadłam. Jak byłam u rodziców to mama mi nawet owoce poobierała, także tylko mogłam brać z talerzyka i wkładać do ust. Wtedy też przesadziłam, bo jeszcze tata przyniósł truskawki i czereśnie. Pyszne było to wszystko, ale za dużo jak na raz i potem cierpiałam

wpaula, mi też szyjka się skróciła, ale pomiędzy wizytami mi się przytyło i ponoć przez to jama brzuszna się powiększyła. Dostałam delikatne"upomnienie" od doktorka odnośnie wagi muszę uważać.

dzanet, ja jak już pisałam trochę dziś porobiłam w domku. Za to teraz leżę i sen mnie zamula, a za oknem szaro buro i już dziś chyba z 3 razy padało. Leżę sobie, a mała do mnie stuka

Aaa, widziałyście to???!!!
Zajrzałam ze dwa dni temu odwiedzinowo do dziewczynek sierpniowych, a tu taka nowina:

"Dobra laski, koniec żartów. Dzis poprzez cesarskie cięcie urodzila moja szwagierka. Dziecko wazy 5170 gram i mierzy 66cm!! A do tego miała byc dziewczynka a jest chłopiec ale najważniejsze że wszystko dobrze".

Niezły bobasek, ważne, że wszystko w porządku, ale BIG SUPRISE !!!

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-06-21 o 17:22
Stary 2014-06-21, 17:22   #669
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Ładniutki wózeczek Ja dzień przed którąś wizytą opchałam się pierogami z jagodami, a potem trzęsłam portkami, że waga mi wyjdzie jeszcze większa.

małaPaulina, superaśno, że wreszcie masz neta No i udanej imprezki! A u koleżanki z tą szyjką naprawdę nieźle

simran86, wiem, że pewnie się dłuży i już chce się do domku, bądź cierpliwa, wszystko będzie dobrze Smakołyki masz pod ręką widzę, bo szpitalne jedzonko to pewnie nie za specjalne ...

Mecia, też dumam co u Asi chyba wszystkie czekamy na jej odzew...Oby u niej było wsio OK !!!

Zazdrośnica, tu już nie ma żartów. Wiadomo, że każda kobieta chce donosić szczęśliwie ciążę i jakikolwiek ból wywołuje u nas niepokój. Chyba lepiej to sprawdzić. Mnie czasem pobolewało w boku jak za dużo zjadłam. Jak byłam u rodziców to mama mi nawet owoce poobierała, także tylko mogłam brać z talerzyka i wkładać do ust. Wtedy też przesadziłam, bo jeszcze tata przyniósł truskawki i czereśnie. Pyszne było to wszystko, ale za dużo jak na raz i potem cierpiałam

wpaula, mi też szyjka się skróciła, ale pomiędzy wizytami mi się przytyło i ponoć przez to jama brzuszna się powiększyła. Dostałam delikatne"upomnienie" od doktorka odnośnie wagi muszę uważać.

dzanet, ja jak już pisałam trochę dziś porobiłam w domku. Za to teraz leżę i sen mnie zamula, a za oknem szaro buro i już dziś chyba z 3 razy padało. Leżę sobie, a mała do mnie stuka
Dłuży się niesamowicie:-( mój Małż już parę kg owoców zabrał do domu bo każdy coś tam przynosił;-) chociaż przez tel. mówiłam, że niczego nie potrzebuje:-P jeśli chodzi o jedzenie szpitalne to sama jestem w szoku, że jest dobre zmienili katering ostatnio w szpitalu i kurcze naprawdę smaczne

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:24   #670
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:

[

a duzo ci sie skrocila ? ile teraz masz cm ? ja ide do lekarza we wt i w czw i mam nadzieje ze 2 tyg lezenia pomogly i jest lepiej a przynajmniej nie gorzej :P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:28   #671
bezaczek7
Zakorzenienie

laseczki, dosyc pilna sprawa. wózek Titiland. czy spotkałyście się z taką firmą? jakiekolwiek opinie? mam okazję odkupić używany, ale nie wiem o nim nic, bo na necie znaleźć nie umiem. chyba wycofany. jakieś podpowiedzi?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:28   #672
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A mnie w pierwszej ciąży tak bolała wątroba przez parę dni że ruszyć się nie mogłam, ani schylać ani wyprostować, potem przeszło na drugą stronę. Było to od tego że macica ściska narządy które są dookoła, nic groźnego ☺

Dokupiłam jeszcze jeden taki sam komplecik z kurteczką w rozm. 62 ☺
Męczę męża by jutro do primarku podjechać, nie lubię tego sklepu i ubrań z niego, ale na maleństwa są podobno ok, bo zanim coś się z nimi stanie to dziecko zdąży wyrosnąć, a ceny są niskie.Chciałabym sama zobaczyć, najwyżej nic nie kupię 😋

Tez nie lubię primarku tzn moge tam kupić cos do spania np dla malutkiej kupiłam dwupak legginsów i kaftanik i szczerze to nic tam juz mi w oko nie wpadło troszkę większe rzeczy za to sa super...takie na 80,90 wchodzę tam i dostaje nerwicy z nadmiaru ludzi takze trzymam kciuki

zazdrosnica-tez łapie taki bol i to jak mała sie jakos inaczej ułoży bo boli, boli i jak poczuje, ze sie jakos przemieszcza malutka to nagle puszcza no i jak przesadzę z jedzeniem to tez jest ten bol...dobrze, ze mnie puszcza...ale jak Cię tak mocno boli to sprawdź dla spokoju i daj znać

Byliśmy w markecie tym największym dla maluszków i głowa mała co tam było ale na dzień dzisiejszy kupiliśmy zestaw pielęgnacyjny dla malutkiej i termometr do wanienki zdjęcia zakupów mam z internetu bo tak było szybciej

ImageUploadedByWizaz Forum1403364476.941467.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1403364485.747985.jpg

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:32   #673
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tez nie lubię primarku tzn moge tam kupić cos do spania np dla malutkiej kupiłam dwupak legginsów i kaftanik i szczerze to nic tam juz mi w oko nie wpadło troszkę większe rzeczy za to sa super...takie na 80,90 wchodzę tam i dostaje nerwicy z nadmiaru ludzi takze trzymam kciuki

zazdrosnica-tez łapie taki bol i to jak mała sie jakos inaczej ułoży bo boli, boli i jak poczuje, ze sie jakos przemieszcza malutka to nagle puszcza no i jak przesadzę z jedzeniem to tez jest ten bol...dobrze, ze mnie puszcza...ale jak Cię tak mocno boli to sprawdź dla spokoju i daj znać

Byliśmy w markecie tym największym dla maluszków i głowa mała co tam było ale na dzień dzisiejszy kupiliśmy zestaw pielęgnacyjny dla malutkiej i termometr do wanienki zdjęcia zakupów mam z internetu bo tak było szybciej

Załącznik 5716049
Załącznik 5716050

Ciekawe czy asortyment jest taki sam jak w DE.A o ludziach tam nic nie mów, boję się że przez ten tłum i zaduch jaki tam panuje, zasłabnę, bo ostatnio w każdym sklepie robi mi się słabo😕.Dla siebie nic nie chcę, stanie w kolejce do przymierzalni 30-40 minut jest nie dla mnie 😋

Stary 2014-06-21, 17:41   #674
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa, widziałyście to???!!!
Zajrzałam ze dwa dni temu odwiedzinowo do dziewczynek sierpniowych, a tu taka nowina:

"Dobra laski, koniec żartów. Dzis poprzez cesarskie cięcie urodzila moja szwagierka. Dziecko wazy 5170 gram i mierzy 66cm!! A do tego miała byc dziewczynka a jest chłopiec ale najważniejsze że wszystko dobrze".

Niezły bobasek, ważne, że wszystko w porządku, ale BIG SUPRISE !!!
O masakra,66 cm i do tego taka pomyłka To miała mamuśka niespodziankę jakich mało haha

Wykończę się Doszedł mi straszny kaszel i już się boję kaszleć,bo brzuch trochę boli od tego i do tego coś w klatce piersiowej zaczęło mnie nieprzyjemnie boleć i do tego w łopatkach też Już się obawiam,że to jakieś powikłania wynikające z anginy...
Macie jakiś naturalny sposób na kaszel chociażby?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-06-21, 17:42   #675
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Ciekawe czy asortyment jest taki sam jak w DE.A o ludziach tam nic nie mów, boję się że przez ten tłum i zaduch jaki tam panuje, zasłabnę, bo ostatnio w każdym sklepie robi mi się słabo😕.Dla siebie nic nie chcę, stanie w kolejce do przymierzalni 30-40 minut jest nie dla mnie 😋

Dlatego kupiłam tam tylko koszule do spania ma oko bo do przymierzalni tez nie startuje najgorzej, ze ten tłum idzie i nie patrzy i po prostu bałam sie o brzuch chodząc po tym sklepie

Stary 2014-06-21, 17:43   #676
ZygaEffka
Zadomowienie

Witam kobietki i Pozdrawiamy z Zośką z o dziwo ciepłego Pobierowa
Pogoda nas bardzo miło zaskoczyła , dziś troszeczkę pokropiło ale ogólnie jest ciepło , wczoraj się nawet opalaliśmy na plaży
Jest super zostało jeszcze półtora dnia odpoczynku i powrót do codzienności , aż się nie chce Ludzi jest mnóstwo co jest trochę przytłaczające , domek mamy śliczny , ja mam nawet swoje własne duże łóżko 160 cm a męża wygoniłam na 120 cm wyrko hihi ale śpimy w tym samym pokoju spacerujemy dużo przez co macica mi twardnieje jak głupia ale łykam magnezik i jest lepiej , wczoraj miałam 3 poważne skurcze ale to chyba przez to że nie mogę się porządnie wypróżnić , mam totalną blokadę i dokładanie kolejnych pyszności do jelit sprawia że Zośka się gniecie Mój mąż mnie na krok nie odstępuje , jak by mógł to by mnie nosił na rękach żebym się nie męczyła
A i wczoraj bawiłam się z Zośką latarką , jej reakcja mnie zaskoczyła bo przyłożyłam do brzucha strumień światła a Ona chyba chciała je złapać o mało z brzucha nie wyszła tak więc jak wam się maleństwa nie ruszają to taki sposób jest superowy , reakcja natychmiastowa , przynajmniej u mnie tak jest

Co do Asi widze ze sie nadal nie odzywa , pisalam do niej pw ale zero odpowiedzi mam nadzieje ze ok u nich ..
I zauwazylam nadrabiając was że nie odzywa się jeszcze małgosia , ktora zawsze cos tam raz dziennie naskrobała

Jeszcze raz Was z Zośką pozdrawiamy
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:46   #677
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
a duzo ci sie skrocila ? ile teraz masz cm ? ja ide do lekarza we wt i w czw i mam nadzieje ze 2 tyg lezenia pomogly i jest lepiej a przynajmniej nie gorzej :P
Lekarz mówił, że o 1/3 długości. Teraz patrzyłam w kartę to z 3,81 na 2,83
Stary 2014-06-21, 17:47   #678
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dlatego kupiłam tam tylko koszule do spania ma oko bo do przymierzalni tez nie startuje najgorzej, ze ten tłum idzie i nie patrzy i po prostu bałam sie o brzuch chodząc po tym sklepie

I 90 % to muslimy,których szczerze nie cierpię (nie jestem rasistą,nie mam nic do czarnych czy innych ale tego nie cierpię i koniec), to dopiero się panoszy nie patrząc na nikogo i na nic 😠, tego to się boję, bo cię szturchnie i jeszcze opierdzieli żeś w drogę jej weszła 😐

Stary 2014-06-21, 17:49   #679
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
O masakra,66 cm i do tego taka pomyłka To miała mamuśka niespodziankę jakich mało haha

Wykończę się Doszedł mi straszny kaszel i już się boję kaszleć,bo brzuch trochę boli od tego i do tego coś w klatce piersiowej zaczęło mnie nieprzyjemnie boleć i do tego w łopatkach też Już się obawiam,że to jakieś powikłania wynikające z anginy...
Macie jakiś naturalny sposób na kaszel chociażby?
Oj Mecia mam tylko nadzieje ze to nie taki kaszel jak ten mój bo ja go miałam serio 4 tygodnie a lekarz mi mowil ze do 6 tygodni moze być , mialam takiego wirusa wtedy , ale kaszel przy anginie to chyba koncowa reakcja , organizm chce sie szybciej pozbyc chooroby .
Powiem ci że mi pomogl ten nadmanganian potasu w tabletkach sie rozpuszcza jedną tabletke na liitr wody i płuka się jedną szklanką 4 razy dziennie to taki fioletowy rozwtor , nieszkodliwy dla kobiet w ciąży a wysusza wszystkie bakterie w gardle , do tego przed snem piłam mleko z miodem i to mi pomogło przetrwac ataki , bo tez mnie wszystko bolało i klatka i macica i płuca

http://magicblueeyes.pinger.pl/m/20204289 mecia tutaj opis tego cudownego środka
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-06-21 o 17:52
Stary 2014-06-21, 17:51   #680
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
laseczki, dosyc pilna sprawa. wózek Titiland. czy spotkałyście się z taką firmą? jakiekolwiek opinie? mam okazję odkupić używany, ale nie wiem o nim nic, bo na necie znaleźć nie umiem. chyba wycofany. jakieś podpowiedzi?
Nie słyszałam o takiej firmie, ale coś tam na necie znaleźć można. Tu akurat o modelu Triton.

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Titiland-Triton-fotelik

Opinia na portalu cokupić . Pl

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 18:06   #681
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
I 90 % to muslimy,których szczerze nie cierpię (nie jestem rasistą,nie mam nic do czarnych czy innych ale tego nie cierpię i koniec), to dopiero się panoszy nie patrząc na nikogo i na nic 😠, tego to się boję, bo cię szturchnie i jeszcze opierdzieli żeś w drogę jej weszła 😐

No jak sie rozwala cała rodzina w przejściu to rób co chcesz zawsze wtedy dostaje szału i szukam najbliższego wyjścia

Wszystkie dziewczyny maksymalnie 4 dni w szpitalu a Asię tyle trzymają...kurde żeby to nie było cos złego

Ja łapie jakas panikę czy wszystko mam i w ogole...ale przecież wszystko w tych czasach można dokupić od ręki ale czy ja wszystko mam??? Czy ciuszki sa ok i wystarcza? Czy nagle okaże sie, ze czegoś nie mamy? No mam dni paniki chociaż mamy juz prawie wszystko...

Zyga-zazdroszczę morza i plazy w pozytywnym sensie
Stary 2014-06-21, 18:23   #682
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Mamusia miała niespodziankę.? Poczytaj dalej...

"Wiedziala tylko ze dziecko będzie miało ponad 4kg, a i tak byla nastawiona na cesarskie bo to jej druga ciaza, a za I razem tez miala cesarskie. Wszyscy w szoku, ze maluch taki duzy. Jeszcze lekarz wychodzi do szwagra i mowi:ma pan pieknego dużego syna. A szwagier: jak to syn? ? Przeciez miala byc corka!no jak w filmie szwagierka miala tylko 3 usg, i wynikalo ze prawdopodobnie będzie dziewczynka wiec nie bylo to pewne na 100% ale mimo wszystko byli nastawieni na dziewczynje. Ale to super że chlopiec bo oni akurat maja juz dziewczynke wiec teraz maja pareczke a co do wielkości, to tak naprawde cala wyprawka się nie przyda bo kto kupuje na poczatku rzeczy w rozm 68? My bylismy wczoraj na zakupach wlasnie i tylko jedna rzecz kupiliśmy w tym rozmiarze- taki dresik, ktory wydaje sie ogromny w porównaniu z pozostalymi ubrankami nie wspomne o tym ze oni w ogole nic nie kupowali bo jak miala byc dziewczynka to mialo byc po tej starszej "

Ojjj bidulko, zdrówka! Jak kaszlesz to kucnij, albo zegnij się w pół to tak mięśni nie ciągnie i spróbuj może tego specyfiku co Effcia poleca. W końcu ma sprawdzone.

ZygaEffka, fajnie, że macie pogodę w miarę. Odpoczywaj! No od Asi zero wieści, a i Małgosi faktycznie nie widać

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-06-21 o 18:26
Stary 2014-06-21, 18:29   #683
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam kobietki i Pozdrawiamy z Zośką z o dziwo ciepłego Pobierowa
Pogoda nas bardzo miło zaskoczyła , dziś troszeczkę pokropiło ale ogólnie jest ciepło , wczoraj się nawet opalaliśmy na plaży
Jest super zostało jeszcze półtora dnia odpoczynku i powrót do codzienności , aż się nie chce Ludzi jest mnóstwo co jest trochę przytłaczające , domek mamy śliczny , ja mam nawet swoje własne duże łóżko 160 cm a męża wygoniłam na 120 cm wyrko hihi ale śpimy w tym samym pokoju spacerujemy dużo przez co macica mi twardnieje jak głupia ale łykam magnezik i jest lepiej , wczoraj miałam 3 poważne skurcze ale to chyba przez to że nie mogę się porządnie wypróżnić , mam totalną blokadę i dokładanie kolejnych pyszności do jelit sprawia że Zośka się gniecie Mój mąż mnie na krok nie odstępuje , jak by mógł to by mnie nosił na rękach żebym się nie męczyła
A i wczoraj bawiłam się z Zośką latarką , jej reakcja mnie zaskoczyła bo przyłożyłam do brzucha strumień światła a Ona chyba chciała je złapać o mało z brzucha nie wyszła tak więc jak wam się maleństwa nie ruszają to taki sposób jest superowy , reakcja natychmiastowa , przynajmniej u mnie tak jest
Super,że wam tak dobrze tam ! No i co najważniejsze,że macie fajna pogodę,bo u mnie to jest masakra,zimno,wieje i szaro odpoczywaj,bo zaraz wkraczamy w III trymestr i może być nam ciężko już tak sobie beztrosko odpocząć Mój mały już na latarkę nie reaguje,chyba się boi,ale wcześniej też walił przy tym we mnie jak szalony Teraz reaguje jak głaszczę brzuszek

Cytat:
Oj Mecia mam tylko nadzieje ze to nie taki kaszel jak ten mój bo ja go miałam serio 4 tygodnie a lekarz mi mowil ze do 6 tygodni moze być , mialam takiego wirusa wtedy , ale kaszel przy anginie to chyba koncowa reakcja , organizm chce sie szybciej pozbyc chooroby .
Powiem ci że mi pomogl ten nadmanganian potasu w tabletkach sie rozpuszcza jedną tabletke na liitr wody i płuka się jedną szklanką 4 razy dziennie to taki fioletowy rozwtor , nieszkodliwy dla kobiet w ciąży a wysusza wszystkie bakterie w gardle , do tego przed snem piłam mleko z miodem i to mi pomogło przetrwac ataki , bo tez mnie wszystko bolało i klatka i macica i płuca

http://magicblueeyes.pinger.pl/m/20204289 mecia tutaj opis tego cudownego środka
Właśnie mam ciągle na uwadze jak Ty się męczyłaś z tym kaszlem tyle czasu i jak cierpiałaś i staram się jak najbardziej teraz pozbyć się go,póki co piję herbatę z cytryną i rumianek. Najgorsze,że bolały migdały,miałam nalot,na drugi dzień doszedł katar i kaszel do tego,gdzie przy anginie (bakteryjnej) takie kwiatki nie zdarzają się a ja biorę antybiotyk i się boję,że na darmo,bo jak się okaże,że to wirusowa,co jest bardziej prawdopodobne z uwagi na ten katar i kaszel...
Jak nie przejdzie to kupię go po weekendzie,bo nie mam tego w domu a nie chcę kombinować z syropami. No i będę drałować znowu do lekarza,bo już mnie to męczy

Ircha,ojj jaja jak nic na prawdę współczuję tym rodzicom,teraz wszystko chłopięce kupować i na duży rozmiar Ja osobiście nigdy nie spotkałam się z tym,żeby dziecko urodziło się więcej jak 59cm ale widać i takie dzieci przychodzą na ten świat teraz Dlatego czasem trzeba być ostrożnym z tym patrzeniem na płeć Mój znajomy myślał,że ma córkę,po 25 tygodniu wyszło,że chyba jednak nie i lekarz sam powiedział,że on nie jest pewien kto to będzie i jak dla niego to dziewczynka i poszli do innego lekarza to tamten tak samo nie widział i do samego porodu nie wiedzieli kto tam mieszka No i okazało się,że chłopaczek,ale dużo ciuszków było różowych...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-21 o 18:33
Stary 2014-06-21, 18:30   #684
ZygaEffka
Zadomowienie

haha no to jestem w czarnej D ... jak sie okaże że bede miec wieksze dziecko bo ja mam wszystko max do 62 rozmiaru a wiekszosc i tak do 56 ale nic bede szybko szukac paczek na allegro a tamte wystawiać

Co do pogody jest fajna bo nie jest za gorąco ani za zimno , gdyby mocniej grzało słonce nie wytrzymałabym na dworze . A kobiet w ciąży i z noworodkami to mnóstwo ! wczoraj to co druga karmiła i przewijała na plaży swoje dziecko oczopląsu dostawałam !
Teraz sie troszke ochłodziło i wiatr się zerwał pewnie przypałeta się jakiś deszcz , ale własnie leże z lapkiem na wyrku wiec mi wszystko jedno

A i jeszcze mialam mówić odwiedziła nas miejscowa kicia , starałam się jej nie głaskać ale już się tak słodko miziała że uległam
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-21, 18:35   #685
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Lekarz mówił, że o 1/3 długości. Teraz patrzyłam w kartę to z 3,81 na 2,83
oj to praktycznie jestes w takiej samej sytuacji jak ja ? tylko ja dostalam luteine do brania i nakaz lezenia , a masz twardnienia brzuszka?
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 18:37   #686
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Super,że wam tak dobrze tam ! No i co najważniejsze,że macie fajna pogodę,bo u mnie to jest masakra,zimno,wieje i szaro odpoczywaj,bo zaraz wkraczamy w III trymestr i może być nam ciężko już tak sobie beztrosko odpocząć Mój mały już na latarkę nie reaguje,chyba się boi,ale wcześniej też walił przy tym we mnie jak szalony Teraz reaguje jak głaszczę brzuszek

Właśnie mam ciągle na uwadze jak Ty się męczyłaś z tym kaszlem tyle czasu i jak cierpiałaś i staram się jak najbardziej teraz pozbyć się go,póki co piję herbatę z cytryną i rumianek. Najgorsze,że bolały migdały,miałam nalot,na drugi dzień doszedł katar i kaszel do tego,gdzie przy anginie (bakteryjnej) takie kwiatki nie zdarzają się a ja biorę antybiotyk i się boję,że na darmo,bo jak się okaże,że to wirusowa,co jest bardziej prawdopodobne z uwagi na ten katar i kaszel...
Jak nie przejdzie to kupię go po weekendzie,bo nie mam tego w domu a nie chcę kombinować z syropami. No i będę drałować znowu do lekarza,bo już mnie to męczy
A jaki masz antybiotyk ? bo ja brałam zinnat i powiem ci że on mi najmniej pomógł i dopiero płukanie tym fioletem mnie uratowało , a teraz jak mam czas w ciągu dnia kaszel to sobie to rozpuszczam i na nastepny dzien swieto lasu , a wiem że jesli to nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi , z syropami to też trzeba uważać bo nie można w ciązy wykrztuśnych brać , a z kolei te blokujące kaszel tez nie są dobre bo wstrzymują chorobe na dłuzej i nie pozwalają organizmowi się wyzbyć poprzez kaszel wirusa i bądź tu mądra a długo z kaszlem chodzić nie mozna bo się nadwyręża macice , wiec jedyna opcja jak to mówił mój inernista " w ciąży trzeba unikać choroby proszę panią , wtedy się ma pewność że nic nie zaszkodzi " ....
Ale dasz radę , pij dużo przede wszystkim , wysiuskiwanie choroby to najlepszy sposób
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-21, 18:48   #687
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki masz antybiotyk ? bo ja brałam zinnat i powiem ci że on mi najmniej pomógł i dopiero płukanie tym fioletem mnie uratowało , a teraz jak mam czas w ciągu dnia kaszel to sobie to rozpuszczam i na nastepny dzien swieto lasu , a wiem że jesli to nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi , z syropami to też trzeba uważać bo nie można w ciązy wykrztuśnych brać , a z kolei te blokujące kaszel tez nie są dobre bo wstrzymują chorobe na dłuzej i nie pozwalają organizmowi się wyzbyć poprzez kaszel wirusa i bądź tu mądra a długo z kaszlem chodzić nie mozna bo się nadwyręża macice , wiec jedyna opcja jak to mówił mój inernista " w ciąży trzeba unikać choroby proszę panią , wtedy się ma pewność że nic nie zaszkodzi " ....
Ale dasz radę , pij dużo przede wszystkim , wysiuskiwanie choroby to najlepszy sposób
Ja biorę Duomox,internistka powiedziała,że w ciąży jest bezpieczny i dzwoniłam do poradni to babka pytała ginka i mówił,że można brać bezpiecznie,bo on też wielu kobietom go przepisuje jak muszą brać antybiotyk.
Bałabym się trochę syropu brać,bo jednak też są na bazie alkoholu i wielu z nich nie można,może i u mnie ten nadmanganian coś pomoże jak do poniedziałku nie przejdzie Oby,bo ciągle mam przed oczami to pękanie błon płodowych z powodu kaszlu itp... Gdyby tak można było unikać w ciąży chorób a tu niestety na każdym etapie można się rozchorować

Stary 2014-06-21, 18:52   #688
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę Duomox,internistka powiedziała,że w ciąży jest bezpieczny i dzwoniłam do poradni to babka pytała ginka i mówił,że można brać bezpiecznie,bo on też wielu kobietom go przepisuje jak muszą brać antybiotyk.
Bałabym się trochę syropu brać,bo jednak też są na bazie alkoholu i wielu z nich nie można,może i u mnie ten nadmanganian coś pomoże jak do poniedziałku nie przejdzie Oby,bo ciągle mam przed oczami to pękanie błon płodowych z powodu kaszlu itp... Gdyby tak można było unikać w ciąży chorób a tu niestety na każdym etapie można się rozchorować
Syrop możesz zrobić sobie sama i będzie najbezpieczniej.
Jak chcesz dam ci parę przykładów na syropki i domowe sposoby leczenia a jezelu chodzi o apteczne sprawy to ten syeopek jest tez bezpieczny

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403369522973.jpg (76,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2014-06-21, 18:56   #689
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
oj to praktycznie jestes w takiej samej sytuacji jak ja ? tylko ja dostalam luteine do brania i nakaz lezenia , a masz twardnienia brzuszka?
Raczej nie, tylko jak po schodach zejdę z II piętra to ciut stwardnieje lub jak wrócę z dłuższego łażenia po mieście czy w domu się kręcę za dużo, ale to jest krótkotrwałe i nieuciążliwe. No i jak młoda się wykręca, wierci to się czasem taka jakby kula robi i brzusio twardawy,napięty. Luteinę miałam na początku, ale chyba przez to, że plamiłam jakiś czas... Póki co (odpukać) jest w miarę spokojnie - tfu, tfu, tfu, oby tak dalej do końca września bez większych ekscesów

Mecia, potwierdzam działanie syropku, który poleca Niestabilna. Z tej serii miałam też tabletki do ssania. Mnie po Wielkanocy dopadło i też herbata z sokiem malinowym i te leki, leżałam , pociłam się. Zaświeciłam sobie latarką w gardełko to wydawało mi się, że nalot jest, a młody doktorek powiedział mi, że tylko gardło zaczerwienione i to nic takiego i że jeśli nawet nie byłabym w ciąży to nic by mi inny lekarz nie przepisał. Polecał tylko jakieś leki , które można kupić bez recepty.

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-06-21 o 19:01
Stary 2014-06-21, 19:43   #690
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Syrop możesz zrobić sobie sama i będzie najbezpieczniej.
Jak chcesz dam ci parę przykładów na syropki i domowe sposoby leczenia a jezelu chodzi o apteczne sprawy to ten syeopek jest tez bezpieczny

Byłabym wdzięczna o jakiś magiczny specyfik
A Prenalenu nie mam jak kupić do poniedziałku

Cytat:
Mecia, potwierdzam działanie syropku, który poleca Niestabilna. Z tej serii miałam też tabletki do ssania. Mnie po Wielkanocy dopadło i też herbata z sokiem malinowym i te leki, leżałam , pociłam się. Zaświeciłam sobie latarką w gardełko to wydawało mi się, że nalot jest, a młody doktorek powiedział mi, że tylko gardło zaczerwienione i to nic takiego i że jeśli nawet nie byłabym w ciąży to nic by mi inny lekarz nie przepisał. Polecał tylko jakieś leki , które można kupić bez recepty.
No u mnie tabletki zdziałały cuda akurat,gdzie ja nie wierzę w działanie tabletek do ssania i byłam miło zaskoczona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości