Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 12:00   #841
niki19
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Hej

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46985988]Hej!

Ja dzisiaj wstałam zmarnowana po wczorajszym weselu. W sumie było to tylko przyjęcie siedzące, a ja po kilku godzinach na tyłku nie mogłam z bólu wytrzymać. Wszystko mnie bolało: tyłek, miednica, plecy. Masakra jakaś

Za to dzisiaj nad ranem złapał mnie masakryczny skurcz w łydce i poganiałam męża, żeby szybko masował

A od jutro piorę wyprawkę, bo pokoik małego prawie skończony [/QUOTE]

My też byliśmy wczoraj na weselu było bardzo sympatycznie ale podobnie jak ty po pewnym czasie już nie mogłam wytrzymać zbyt długie siedzenie spowodowało , że strasznie bolało mnie pod żebrami i plecy pod łopatkami żadna zmiana pozycji ani spacer nie pomagały więc po oczepinach zmyliśmy się do domu

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-06-22 o 12:01
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:04   #842
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Butter, ja się dwa razy broniłam i za każdym razem było tak, że wydawało mi się, że nie wiem nic, a potem w trakcie obron błyszczałam wiedzą n.t. pracy. Jak się samemu pisze i wie, o czym to jest, a jak jeszcze się jest nakręconym na temat, to już w ogóle nie ma szans, żeby nie poszło. Ja pisałam pracę magisterską o dorosłych dzieciach rozwiedzionych rodziców i po obronie mi dyrektor mojego instytutu zaproponował doktorat! A płakałam,że nic nie wiem
No tak, ja tez sie bronilam 2 razy, tez mialam takie wrazenie. Ale teraz jest teraz i tym sie przejmuje

No tak, tak sobiento tlumacze z ta praca,ze skoro sama pisalam, skoro znam temat itp, to pewnie dam rade, szczegolnie, ze na uczelni nikt sie nie zajmuje tematem osob poparzonych.

Wow, taka propozycje dostalas, super. Czemu sie nie zgodzilas? musialas zrobic piorunujace wrazenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Widzialam ze u lipcowek juz kolejna w szpitalu do rozpakowania ..
ech ciekawe kiedy u Nas bedzie pierwszy wysyp

oby w bezpiecznym czasie
Na pewno w bezpiecznym. Do momentu bezpiecznego zblizamy sie wielkimi krokami

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:08   #843
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
ja za dwa dni zaczynam 35 tc

Juz mowie do Tz ze w lipcu moze sie rozpakuje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:11   #844
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
ja za dwa dni zaczynam 35 tc

Ja od początku przeczuwam, że w lipcu młody będzie z nami. Zdziwię się jak doczekam do sierpnia....
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:13   #845
gosia3103
Zakorzenienie

Ja wiem, że to co wrzuciłam to nakładka na zwykły materac, a nie zamiast niego. Tylko się zastanawiam czy warto, w sumie monitor oddechu się używa też tylko w pierwszych miesiącach, więc na jedno wychodzi. A monitor mi wszyscy odradzają, że mogą się np wyczerpać baterie i nie zadziała albo zadziała przez pomyłkę bez powodu i że tym się będę bardziej stresować niż jego brakiem.
A co do zwykłych materacy do łóżeczka to może mogłybyśmy zrobić taki ranking jak wózków na 1 stronie?
Stary 2014-06-22, 12:23   #846
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46986549]Ja od początku przeczuwam, że w lipcu młody będzie z nami. Zdziwię się jak doczekam do sierpnia....[/QUOTE]

Ja tez bym sie mocno zdziwila jakbym urodzila w sierpniu

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 12:37   #847
asix86
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny

Parapetówka udana i zaliczona prawie w całości . Dziś po zrobieniu zupki fasolowej paaadłam na łóżko.. leżę i dochodzę do siebie. Wzięłam nawet 1 Nospę.
Ehh.. , ewidentnie czuję, że mogę mniej

Cytat:
Widzialam ze u lipcowek juz kolejna w szpitalu do rozpakowania ..
ech ciekawe kiedy u Nas bedzie pierwszy wysyp

oby w bezpiecznym czasie
Ciekawe czy wytrzymamy do lipca . U mnie zaczyna być "podejrzanie" . Chyba popiorę pieluchy i rożki
Stary 2014-06-22, 12:37   #848
zVenus
Zakorzenienie

hej dziewczynki.
ja dziś ledwo żyję...wprawdzie nie miałam wesela ale urodziny mężula i nie miałam kiedy się położyć przez cały dzień...i teraz bolą mnie pachwiny i mięśnie na brzuchu tak mnie ciągnie do dołu...musze poleżeć żeby przeszło bo tak mi się źle chodzi...już wiem co czują ciężarne...wcześniej jeszcze nie czułam tego "ciężaru' a teraz pierwszy raz brzuch mi ciąży jak to w ciąży ale w sumie to połowa 8 miesiąca więc nie ma co się dziwić.

wszystkie się nastawiacie na lipiec? ja tam liczę, że do sierpnia wytrzymam...jeszcze mam tyle fajnych imprez w lipcu, że fajnie byłoby wytrzymać we wtorek mam wizytę więc zobaczymy co z moją szyjką...trzymajcie kciuki żeby się nie skróciła bardziej...ja liczę na to, że się wydłużyła no albo chociaz jest w tym samym stanie. Dużo odpoczywam i nie mam żadnych dolegliwości ani bolesnych skurczy...twardnieje mi tyko brzuch ale tak ma być więc może nic złego się nie dzieje.

oj chciałabym żeby już był lipiec - tak połowa i żebym już była w 36tc wtedy będę TAAKA spokojna.

moje zakupy dla Małej jak stanęły w miejscu tak stoją...nie mogę się zabrać za myślenie czego mi jeszcze potrzeba a czas chyba najwyższy mieć wszystko przygotowane...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:38   #849
h4linka
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46986549]Ja od początku przeczuwam, że w lipcu młody będzie z nami. Zdziwię się jak doczekam do sierpnia....[/QUOTE]

Cytat:
Ja tez bym sie mocno zdziwila jakbym urodzila w sierpniu
Ej ej ale jakto w lipcu. Nie wychylać się przed szereg proszę! Bo widzę, że tu zaraz się zacznie przepychanka o pierwsze miejsce w kolejce.

34 tydzień!

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-06-22 o 12:39
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:42   #850
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Parapetówka udana i zaliczona prawie w całości . Dziś po zrobieniu zupki fasolowej paaadłam na łóżko.. leżę i dochodzę do siebie. Wzięłam nawet 1 Nospę.

Ciekawe czy wytrzymamy do lipca . U mnie zaczyna być "podejrzanie" . Chyba popiorę pieluchy i rożki
czas już najwyzszy robić mniej
coś o tym wiem, męczę się ze dwa razy szybciej niż jeszcze 2 tygodnie temu...

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ej ej ale jakto w lipcu. Nie wychylać się przed szereg proszę! Bo widzę, że tu zaraz się zacznie przepychanka o pierwsze miejsce w kolejce.

34 tydzień!
no dla niektórych lipiec to dobry termin, np taka zaczarowana będzie już miała donoszoną ciążę...ja prawie ale tylko jakbym urodziła na sam koniec lipca. Jednak mimo wszystko wolałabym zahaczyć o sierpień..chociaż tak do 1-3sierpnia wytrzymać. Termin mam na 14.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:43   #851
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ale co to znaczy podejrzanie?

Ja nawet nie zakladam, ze nie wytrzymam do sierpnia. Mam plan wytrzymac i juz!

ZVenus trzymam kciuki za wizyte u gina, oby z szyjka bylo ok

A czemu Wy sie tak nastawiacie na rodzenie w lipcu? Termin na sierpien to na sierpien...nie rozumiem... Tzn co innego dziewczyny, u ktorych cos na to wskazuje, ale Zaczarowana, asix?

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-22 o 12:44
Stary 2014-06-22, 12:53   #852
Konto usunięte

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Mi się cały czas wydawało, że ciąża ciążą a ja się nieźle trzymam. Ale od jakiegoś miesiąca czuję, że jak się więcej aktywizuję to potem szybko słabnę...

Cytat:

34 tydzień!

u mnie też 34 tydzień

Cytat:

A czemu Wy sie tak nastawiacie na rodzenie w lipcu? Termin na sierpien to na sierpien...nie rozumiem... Tzn co innego dziewczyny, u ktorych cos na to wskazuje, ale Zaczarowana, asix?
U mnie na każdym USG wychodzi, że młody jest większy jak na ten tydzień. Poza tym jak usłyszałam o tym rozwarciu to mi się wydaje, że urodzę szybciej...

W pt zrobiłam wywiad z mamą i wszystkich nas rodziła przed terminem (min 2 tygodnie), a moją siostrę dodatkowo w karetce pogotowia, bo nie zdążyli jej wypakować pod szpitalem. Z moim młodszym bratem skurcze zaczęła mieć o 9, a urodziła o 11:15, więc mam nadzieję, że mamy to w genach :brzyda l:
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:03   #853
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam termin na 5 sierpnia i wydaje mi się bardziej prawdopodobne ze urodze w lipcu

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 13:04   #854
Optymistka26
Zadomowienie

To ja dla odmiany nastawie sie na sierpien

Zostalo mi rowne 2 miesiace kalendarzowe do TP z OM.

Wczoraj mialam zly dzien, poklocilam sie rano z Tz a potem z mama. Niezaleznie od tego czy mam racje czy nie zauwazylam ze b.latwo wybucham i b.mocno. Nie bylam taka nigdy. Trudno mi opanowac emocje, one zyja wlasnym zyciem -myslicie ze to hormony+ostatnie wydarzenia? Ciezko nam wszystkim bo co raz cos nowego dochodzi.
Jeszcze dziecko tak mi wkladalo nogi w zebra ze nie moglam oddechu zlapac. Udawalo sie dopiero po zmianie pozycji np na drugi bok.

Remont idzie zolwim tempem, a mnie nosi by zaczac przestawiac meble w pokoju. Wiem, nie wolno mi wiec leze.Mysle ze nawet po porodzie nie bede tesknila za tym lezeniem. Ale...lepiej lezec w lozku jak kloda niz stac i denerwowac sie nad inkubatorem. To taki prosty wybor i jaki motywujacy Od razu chce mi sie lezec.

Milej niedzieli! Sasiedzi robia schabowe, ale zapach

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:12   #855
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mała mnie dziś nie oszczędza kopie mnie i się wierci od rana a mnie juz wszystko boli

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 13:14   #856
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Hej

U mnie dzisiaj pochmurny dzień, mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze bo chyba przesadziłam ze sprzątaniem Tż mi dużo pomógł ale i tak pościerałam wszystkie kurze i wymyłam łazienkę na błysk, jednak nawet takie rzeczy już teraz dają o sobie później znać... Za tydzień poproszę mamę, żeby pomogła w porządkach, takich porządnych już

I też się zastanawiam czemu się nastawiacie na lipiec skoro terminy mamy wszystkie na sierpnia Oprócz papryczki chyba

To, że Wasze mamy rodziły przed terminem nie ma żadnego związku Tego się nie dziedziczy przecież

Poza tym ja bym się tak nie nastawiała bo czasem możecie przeterminować i co wtedy? Od połowy lipca będziecie narzekać, że już byście chciały urodzić a maleństwa i tak sobie wybiorą odpowiednią dla nich porę Zresztą tylko 5% ciąż kończy się przed terminem więc raczej większość z nas urodzi w sierpniu
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:21   #857
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ja tez sie bronilam 2 razy, tez mialam takie wrazenie. Ale teraz jest teraz i tym sie przejmuje

No tak, tak sobiento tlumacze z ta praca,ze skoro sama pisalam, skoro znam temat itp, to pewnie dam rade, szczegolnie, ze na uczelni nikt sie nie zajmuje tematem osob poparzonych.

Wow, taka propozycje dostalas, super. Czemu sie nie zgodzilas? musialas zrobic piorunujace wrazenie

Katolicki uniwersytet... miałam już dość tej mentalności, zakłamania, obroniłam się pierwsza z roku, bo tak chciałam stamtąd uciec już. Nie wytrzymałabym dłużej. A jeszcze zostać doktorantką i musieć wciskać tym dzieciakom te same głodne kawałki, bo wiadomo, że linia światopoglądowa w tym miejscu była jedyna i słuszna. Dostałabym jakiejś choroby psychicznej i rozdwojenia jaźni.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to co wrzuciłam to nakładka na zwykły materac, a nie zamiast niego. Tylko się zastanawiam czy warto, w sumie monitor oddechu się używa też tylko w pierwszych miesiącach, więc na jedno wychodzi. A monitor mi wszyscy odradzają, że mogą się np wyczerpać baterie i nie zadziała albo zadziała przez pomyłkę bez powodu i że tym się będę bardziej stresować niż jego brakiem.
A co do zwykłych materacy do łóżeczka to może mogłybyśmy zrobić taki ranking jak wózków na 1 stronie?
W sumie niezły pomysł z rankingiem, chociaż tak naprawdę to niewiele z nas ma w rzeczywistości wypróbowane swoje zakupy... na razie leżą i czekają. Ja w aptece gemini znalazłam monitor oddechu taki i na niego jestem zdecydowana. Czekam na wypłatę, żeby zrobić zakupy tam.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:30   #858
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Hej

U mnie dzisiaj pochmurny dzień, mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze bo chyba przesadziłam ze sprzątaniem Tż mi dużo pomógł ale i tak pościerałam wszystkie kurze i wymyłam łazienkę na błysk, jednak nawet takie rzeczy już teraz dają o sobie później znać... Za tydzień poproszę mamę, żeby pomogła w porządkach, takich porządnych już

I też się zastanawiam czemu się nastawiacie na lipiec skoro terminy mamy wszystkie na sierpnia Oprócz papryczki chyba

To, że Wasze mamy rodziły przed terminem nie ma żadnego związku Tego się nie dziedziczy przecież

Poza tym ja bym się tak nie nastawiała bo czasem możecie przeterminować i co wtedy? Od połowy lipca będziecie narzekać, że już byście chciały urodzić a maleństwa i tak sobie wybiorą odpowiednią dla nich porę Zresztą tylko 5% ciąż kończy się przed terminem więc raczej większość z nas urodzi w sierpniu
ja się raczej na nic nie Nastawiam
co ma być to będzie
A to ze chciałabym urodzić pod koniec lipca to może sobie wykracze

A jeszcze sama nie dawno pisałaś ze chciałabyś urodzić w lipcu

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
W sumie niezły pomysł z rankingiem, chociaż tak naprawdę to niewiele z nas ma w rzeczywistości wypróbowane swoje zakupy... na razie leżą i czekają. Ja w aptece gemini znalazłam monitor oddechu taki i na niego jestem zdecydowana. Czekam na wypłatę, żeby zrobić zakupy tam.
A mi się wydaje taki ranking trochę bez sensu bo każda z nas patrzy na coś innego a tak na prawdę dopiero po narodzinach maleństwa się dowiemy czy nasze wybory były słuszne

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 13:31   #859
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Nieważne. W każdym razie przypomniało się jej, że ma dla mnie laktator! Faktycznie mówiła mi jakoś na początku ciąży, że znalazła swój laktator i czy go chcę i będzie dla mnie szykować. Ale zapomniała i nie przyniosła i ja kompletnie zapomniałam o tym..dobrze, że nie zdążyłam kupić! To jest elektryczny medeli dokupię sobie tylko 'swoje' końcówki...
Super, że dostaniesz taki fajny laktator

Cytat:
Uuuu..nie pocieszylas mnie. Pracy sie w ogole nie uczylam na razie, mialam plan przeczytac ja ze 2 razy i juz.
Chociaz jak tak mysle,to podejrzewam, ze recenzentka nie zna literatury, ktora zawarlam z pracy ... Bo to w wiekszosci o oparzeniach... Malo kto sie interesuje tym tematem.
Tylko wiesz, ja miałam jako recenzentkę straszną "kosę". wszyscy mnie przed nią ostrzegali i mieli rację także u Ciebie na pewno będzie lepiej

Cytat:
A ja się pozale znowu miałam nie zaciekawy weekend

Tak się żyć nie da
zaczarowana, współczuję

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
My też byliśmy wczoraj na weselu było bardzo sympatycznie ale podobnie jak ty po pewnym czasie już nie mogłam wytrzymać zbyt długie siedzenie spowodowało , że strasznie bolało mnie pod żebrami i plecy pod łopatkami żadna zmiana pozycji ani spacer nie pomagały więc po oczepinach zmyliśmy się do domu
Mnie wczoraj cały dzień bolały żebra z prawej strony i właśnie plecy na wysokości łopatki. W nocy aż nie mogłam spać... dziś Hania trochę się przesunęła i znowu mogę wziąć głęboki oddech

Cytat:
Ja marzę o rozpakowaniu w połowie lipca.

Cytat:
asix, co znaczy, że zaczyna być "podejrzanie"?

Cytat:
34 tydzień!
za 34 tc

Cytat:
Ja się nie nastawiam ale marzę o tym jest mi tak ciężko, że zaczynam siadać fizycznie i psychicznie. 22 moja ciąża wg usg będzie donoszona i mam nadzieję, że Hania grzecznie spełni życzenie mamusi

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46987159]u mnie też 34 tydzień [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam zly dzien, poklocilam sie rano z Tz a potem z mama. Niezaleznie od tego czy mam racje czy nie zauwazylam ze b.latwo wybucham i b.mocno. Nie bylam taka nigdy. Trudno mi opanowac emocje, one zyja wlasnym zyciem -myslicie ze to hormony+ostatnie wydarzenia? Ciezko nam wszystkim bo co raz cos nowego dochodzi.
Jeszcze dziecko tak mi wkladalo nogi w zebra ze nie moglam oddechu zlapac. Udawalo sie dopiero po zmianie pozycji np na drugi bok.
Niestety i ja coraz łatwiej wybucham i płaczę, gdy coś mnie wyprowadzi z równowagi :/
Stary 2014-06-22, 13:35   #860
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja się nie nastawiam ale marzę o tym jest mi tak ciężko, że zaczynam siadać fizycznie i psychicznie. 22 moja ciąża wg usg będzie donoszona i mam nadzieję, że Hania grzecznie spełni życzenie mamusi
mi też już ze wszystkim ciężko

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 13:39   #861
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:

W środę miałam bóle podbrzusza podobne do menstruacyjnych. Po konsultacji u Gina, dostałam skierowanie do szpitala i sugestię, żeby rozważyć pójście . Postanowiłam przetrzymać się i poodpoczywać i myślałam, że jest lepiej. No a dziś po "wysiłku przy garach" wróciło . Wzięłam Nospę i odpoczywam.

Ja się nie tyle nastawiam na lipiec, ile bym chciała . Ale dopiero w drugiej połowie, bo mam termin na 7 sierpnia .
Stary 2014-06-22, 13:43   #862
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana chciałabym urodzić w lipcu ale też chciałabym na przykład 13 sierpnia Także ja się na nic nie nastawiam

Wy tylko już któryś raz piszecie, że na pewno urodzicie w lipcu... a ja po prostu chcę dać dobrą radę, że niczego nie można być pewnym i lepiej się zbytnio nie nastawiać bo można się mega rozczarować...

Na innym wątku na którym piszę są dziewczyny i większość jednak ciąże przenosiła, z tego co pisały i mi też radziły, żeby się właśnie na nic nie nastawiać bo później jest podwójnie źle jak się okazuje, że jest tydzień po terminie i się nic nie dzieje... Lepiej się nastawić na urodzenie w terminie i co najwyżej miło zaskoczyć jak maleństwa zechcą przyjść na świat tydzień czy dwa wcześniej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:44   #863
Konto usunięte

Cytat:
Hej

Ja tam się łudzę, że coś tam z maminych szybkich porodów mam :p W końcu skłonność do tycia też mam po niej Pewnie to moje pobożne życzenia, ale fajnie by było tak szybko urodzić

Ale sierpień jest długi i podejrzewam, że dziewczyny, które mają pod koniec sierpnia nic nie planują na lipiec. Za to jakby na to nie patrzeć jak ja mam termin na 9 sierpnia to bardzo możliwe, że się załapię na końcówkę lipca. W końcu termin +- 2 tygodnie to już można rodzić, stąd moje przypuszczenia A reszta to tylko takie przeczucie :brzyda l:
Stary 2014-06-22, 13:54   #864
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana chciałabym urodzić w lipcu ale też chciałabym na przykład 13 sierpnia Także ja się na nic nie nastawiam

Wy tylko już któryś raz piszecie, że na pewno urodzicie w lipcu... a ja po prostu chcę dać dobrą radę, że niczego nie można być pewnym i lepiej się zbytnio nie nastawiać bo można się mega rozczarować...

Na innym wątku na którym piszę są dziewczyny i większość jednak ciąże przenosiła, z tego co pisały i mi też radziły, żeby się właśnie na nic nie nastawiać bo później jest podwójnie źle jak się okazuje, że jest tydzień po terminie i się nic nie dzieje... Lepiej się nastawić na urodzenie w terminie i co najwyżej miło zaskoczyć jak maleństwa zechcą przyjść na świat tydzień czy dwa wcześniej
Ja to bym chciała tez urodzić 19 sierpnia ale to raczej niemożliwe chociaż to 2 tygodnie po terminie to bym miała najcudowniejszy prezent na świecie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 13:55   #865
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Dziedziczy sie tendencje/predyspozycje, a wiec i tendencje do szybkiego porodu. A to jest uzaleznione np tez od budowy naszej, ale i od tego, jaki tryb zycia prowadzimy

A te 5% z tego, co ja kojarze, to procent ciaz, ktore koncza sie w dokladnie wyznaczonym terminie, czyli dokladnie w dniu zaplanowanym...ale moge sie mylic

Cytat:
Katolicki uniwersytet... miałam już dość tej mentalności, zakłamania, obroniłam się pierwsza z roku, bo tak chciałam stamtąd uciec już. Nie wytrzymałabym dłużej. A jeszcze zostać doktorantką i musieć wciskać tym dzieciakom te same głodne kawałki, bo wiadomo, że linia światopoglądowa w tym miejscu była jedyna i słuszna. Dostałabym jakiejś choroby psychicznej i rozdwojenia jazni.
A to rozumiem. I nie dziwie sie...

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, ja miałam jako recenzentkę straszną "kosę". wszyscy mnie przed nią ostrzegali i mieli rację także u Ciebie na pewno będzie inaczej.

Niestety i ja coraz łatwiej wybucham i płaczę, gdy coś mnie wyprowadzi z równowagi :/
No moja recenzentka nie wydaje sie byc kosa, ma tyle rzeczy na glowie, ze pewnie przeczyta te prace po lebkach...poza tym to mloda kobitka, ma z 34 lata moze, mam nadzieje,ze rowna babka, na zajeciach taka sie wydawala...oby!
Bardziej sie obawiam promotorki, ale staram sie sobie tlumaczyc, ze kazdy promotor chce,zeby jego magistrant wypadl jak najlepiej, wiec moze nie bedzie sie czepiac, jak to wylosowane pytanie mi nie pojdzie...

Twin, Ty wlasciwie masz termin na lipiec, wiec jak urodzisz w lipcu, to nic dziwnego oby Hania byla grzeczna i spelnila mamine zyczenie

Co do wybuchania, to ja tez jestem ostatnio nerwowa... A jak juz wpadne w jakies dramatyczne tony, to nie umiem sie uspokoic...

Cytat:
W środę miałam bóle podbrzusza podobne do menstruacyjnych. Po konsultacji u Gina, dostałam skierowanie do szpitala i sugestię, żeby rozważyć pójście . Postanowiłam przetrzymać się i poodpoczywać i myślałam, że jest lepiej. No a dziś po "wysiłku przy garach" wróciło . Wzięłam Nospę i odpoczywam.

Ja się nie tyle nastawiam na lipiec, ile bym chciała . Ale dopiero w drugiej połowie, bo mam termin na 7 sierpnia .
No to sie oszczedzaj po prostu
Ale szyjka sie nie skraca i nie rozwiera?

Hania

Stary 2014-06-22, 13:57   #866
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam na 29 sierpnia, więc nie biorę innego miesiąca pod uwagę nawet. Ale muszę przyznać, że marzy mi się tak ok. 10- 15 urodzić. Strasznie się boję lata i upałów przez to moje ciśnienie, widzę jak na dłoni, że w te gorące dni mam wyższe...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 14:00   #867
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziedziczy sie tendencje/predyspozycje, a wiec i tendencje do szybkiego porodu. A to jest uzaleznione np tez od budowy naszej, ale i od tego, jaki tryb zycia prowadzimy

A te 5% z tego, co ja kojarze, to procent ciaz, ktore koncza sie w dokladnie wyznaczonym terminie, czyli dokladnie w dniu zaplanowanym...ale moge sie mylic
Ja czytałam ze te 5% jest tak jak Ty piszesz do urodzenia w terminie

mi akurat ginekolog mówiła ze jak moja mama urodzila 3 razy przed terminem 2 tygodnie to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że ja też tak urodze ale mi to już wszystko jedno

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 14:04   #868
h4linka
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46987814]Ja tam się łudzę, że coś tam z maminych szybkich porodów mam :p W końcu skłonność do tycia też mam po niej Pewnie to moje pobożne życzenia, ale fajnie by było tak szybko urodzić

Ale sierpień jest długi i podejrzewam, że dziewczyny, które mają pod koniec sierpnia nic nie planują na lipiec. Za to jakby na to nie patrzeć jak ja mam termin na 9 sierpnia to bardzo możliwe, że się załapię na końcówkę lipca. W końcu termin +- 2 tygodnie to już można rodzić, stąd moje przypuszczenia A reszta to tylko takie przeczucie :brzyda l:[/QUOTE]

Też mam termin na 9 sierpnia. Lekarz mówił, że mam nawet nie próbować się rozpakowywać przed 20 lipca. Nadal zakładamy cc (tak, młody nadal siedzi ) i powiedział, że najwcześniej w okolicy 2 sierpnia. I, że w moim szpitalu nie ma opcji przenosić więcej niż tydzień, po 6 dniach od terminu z OM meldujesz się na oddziale i wywołują.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 14:05   #869
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
No to sie oszczedzaj po prostu
Ale szyjka sie nie skraca i nie rozwiera?
Delikatnie skrócona, ale na tym etapie "tak może być". Oj ciężko się oszczędzać, ciągle mnie do czegoś gna .

Ale przynajmniej lato - póki co - daje nam żyć, nieprawdaż ?
Stary 2014-06-22, 14:06   #870
Moni 26
Zadomowienie

Kciuki pomogły !Dzieki dziewczyny! mogę drukować, małe poprawki są ale da sie ogarnać
a właściwie wczoraj już je ujrzałam jak wydrukowałam, prace i poprawiłam na kompie wiec git!
do soboty muszę wszystko ogarnać, czyli zdjecia zrobić, wydrukować, i promatorka podpiszę pracę i kolejna czesć czyli 50 pytań zostanie do nauczenia Obrona 15 to chyba po tobie Butter Ja tylko sie modle aby do 15 die nie rozwiazać, więcej zyczeń nie mam , dziękuje
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości