|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hej
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46985988]Hej! Ja dzisiaj wstałam zmarnowana po wczorajszym weselu. W sumie było to tylko przyjęcie siedzące, a ja po kilku godzinach na tyłku nie mogłam z bólu wytrzymać. Wszystko mnie bolało: tyłek, miednica, plecy. Masakra jakaś ![]() Za to dzisiaj nad ranem złapał mnie masakryczny skurcz w łydce i poganiałam męża, żeby szybko masował A od jutro piorę wyprawkę, bo pokoik małego prawie skończony [/QUOTE]My też byliśmy wczoraj na weselu było bardzo sympatycznie ale podobnie jak ty po pewnym czasie już nie mogłam wytrzymać zbyt długie siedzenie spowodowało , że strasznie bolało mnie pod żebrami i plecy pod łopatkami żadna zmiana pozycji ani spacer nie pomagały więc po oczepinach zmyliśmy się do domu Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-22 o 12:01 |
|
|
|
#842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
No tak, tak sobiento tlumacze z ta praca,ze skoro sama pisalam, skoro znam temat itp, to pewnie dam rade, szczegolnie, ze na uczelni nikt sie nie zajmuje tematem osob poparzonych. Wow, taka propozycje dostalas, super. Czemu sie nie zgodzilas? musialas zrobic piorunujace wrazenie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz mowie do Tz ze w lipcu moze sie rozpakuje
|
|
|
|
|
#844 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że to co wrzuciłam to nakładka na zwykły materac, a nie zamiast niego. Tylko się zastanawiam czy warto, w sumie monitor oddechu się używa też tylko w pierwszych miesiącach, więc na jedno wychodzi. A monitor mi wszyscy odradzają, że mogą się np wyczerpać baterie i nie zadziała albo zadziała przez pomyłkę bez powodu i że tym się będę bardziej stresować niż jego brakiem.
A co do zwykłych materacy do łóżeczka to może mogłybyśmy zrobić taki ranking jak wózków na 1 stronie?
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46986549]Ja od początku przeczuwam, że w lipcu młody będzie z nami. Zdziwię się jak doczekam do sierpnia....[/QUOTE]
Ja tez bym sie mocno zdziwila jakbym urodzila w sierpniu
|
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Parapetówka udana i zaliczona prawie w całości . Dziś po zrobieniu zupki fasolowej paaadłam na łóżko.. leżę i dochodzę do siebie. Wzięłam nawet 1 Nospę. Ehh.. , ewidentnie czuję, że mogę mniej ![]() Cytat:
. U mnie zaczyna być "podejrzanie" . Chyba popiorę pieluchy i rożki
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki.
ja dziś ledwo żyję...wprawdzie nie miałam wesela ale urodziny mężula i nie miałam kiedy się położyć przez cały dzień...i teraz bolą mnie pachwiny i mięśnie na brzuchu tak mnie ciągnie do dołu...musze poleżeć żeby przeszło bo tak mi się źle chodzi...już wiem co czują ciężarne...wcześniej jeszcze nie czułam tego "ciężaru' a teraz pierwszy raz brzuch mi ciąży jak to w ciąży ale w sumie to połowa 8 miesiąca więc nie ma co się dziwić.wszystkie się nastawiacie na lipiec? ja tam liczę, że do sierpnia wytrzymam...jeszcze mam tyle fajnych imprez w lipcu, że fajnie byłoby wytrzymać ![]() we wtorek mam wizytę więc zobaczymy co z moją szyjką...trzymajcie kciuki żeby się nie skróciła bardziej...ja liczę na to, że się wydłużyła![]() no albo chociaz jest w tym samym stanie. Dużo odpoczywam i nie mam żadnych dolegliwości ani bolesnych skurczy...twardnieje mi tyko brzuch ale tak ma być więc może nic złego się nie dzieje.oj chciałabym żeby już był lipiec - tak połowa i żebym już była w 36tc wtedy będę TAAKA spokojna. moje zakupy dla Małej jak stanęły w miejscu tak stoją...nie mogę się zabrać za myślenie czego mi jeszcze potrzeba a czas chyba najwyższy mieć wszystko przygotowane... |
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46986549]Ja od początku przeczuwam, że w lipcu młody będzie z nami. Zdziwię się jak doczekam do sierpnia....[/QUOTE]
Ej ej ale jakto w lipcu. Nie wychylać się przed szereg proszę! Bo widzę, że tu zaraz się zacznie przepychanka o pierwsze miejsce w kolejce.![]() 34 tydzień! Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-22 o 12:39 |
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś o tym wiem, męczę się ze dwa razy szybciej niż jeszcze 2 tygodnie temu... ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- no dla niektórych lipiec to dobry termin, np taka zaczarowana będzie już miała donoszoną ciążę...ja prawie ale tylko jakbym urodziła na sam koniec lipca. Jednak mimo wszystko wolałabym zahaczyć o sierpień..chociaż tak do 1-3sierpnia wytrzymać. Termin mam na 14. |
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie zakladam, ze nie wytrzymam do sierpnia. Mam plan wytrzymac i juz! ZVenus trzymam kciuki za wizyte u gina, oby z szyjka bylo ok ![]() A czemu Wy sie tak nastawiacie na rodzenie w lipcu? Termin na sierpien to na sierpien...nie rozumiem... Tzn co innego dziewczyny, u ktorych cos na to wskazuje, ale Zaczarowana, asix? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-22 o 12:44 |
|
|
|
|
#852 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też 34 tydzień Cytat:
W pt zrobiłam wywiad z mamą i wszystkich nas rodziła przed terminem (min 2 tygodnie), a moją siostrę dodatkowo w karetce pogotowia, bo nie zdążyli jej wypakować pod szpitalem. Z moim młodszym bratem skurcze zaczęła mieć o 9, a urodziła o 11:15, więc mam nadzieję, że mamy to w genach ![]() :brzyda l:
|
|||
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam termin na 5 sierpnia i wydaje mi się bardziej prawdopodobne ze urodze w lipcu
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
To ja dla odmiany nastawie sie na sierpien
![]() Zostalo mi rowne 2 miesiace kalendarzowe do TP z OM. Wczoraj mialam zly dzien, poklocilam sie rano z Tz a potem z mama. Niezaleznie od tego czy mam racje czy nie zauwazylam ze b.latwo wybucham i b.mocno. Nie bylam taka nigdy. Trudno mi opanowac emocje, one zyja wlasnym zyciem -myslicie ze to hormony+ostatnie wydarzenia? Ciezko nam wszystkim bo co raz cos nowego dochodzi. Jeszcze dziecko tak mi wkladalo nogi w zebra ze nie moglam oddechu zlapac. Udawalo sie dopiero po zmianie pozycji np na drugi bok. Remont idzie zolwim tempem, a mnie nosi by zaczac przestawiac meble w pokoju. Wiem, nie wolno mi wiec leze.Mysle ze nawet po porodzie nie bede tesknila za tym lezeniem. Ale...lepiej lezec w lozku jak kloda niz stac i denerwowac sie nad inkubatorem. To taki prosty wybor i jaki motywujacy Milej niedzieli! Sasiedzi robia schabowe, ale zapach
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Mała mnie dziś nie oszczędza kopie mnie i się wierci od rana a mnie juz wszystko boli
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie dzisiaj pochmurny dzień, mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze bo chyba przesadziłam ze sprzątaniem Tż mi dużo pomógł ale i tak pościerałam wszystkie kurze i wymyłam łazienkę na błysk, jednak nawet takie rzeczy już teraz dają o sobie później znać... Za tydzień poproszę mamę, żeby pomogła w porządkach, takich porządnych jużI też się zastanawiam czemu się nastawiacie na lipiec skoro terminy mamy wszystkie na sierpnia Oprócz papryczki chyba![]() To, że Wasze mamy rodziły przed terminem nie ma żadnego związku Tego się nie dziedziczy przecież![]() Poza tym ja bym się tak nie nastawiała bo czasem możecie przeterminować i co wtedy? Od połowy lipca będziecie narzekać, że już byście chciały urodzić a maleństwa i tak sobie wybiorą odpowiednią dla nich porę Zresztą tylko 5% ciąż kończy się przed terminem więc raczej większość z nas urodzi w sierpniu |
|
|
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ma być to będzie A to ze chciałabym urodzić pod koniec lipca to może sobie wykracze ![]() A jeszcze sama nie dawno pisałaś ze chciałabyś urodzić w lipcu ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#859 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także u Ciebie na pewno będzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja marzę o rozpakowaniu w połowie lipca. Cytat:
za 34 tcCytat:
jest mi tak ciężko, że zaczynam siadać fizycznie i psychicznie. 22 moja ciąża wg usg będzie donoszona i mam nadzieję, że Hania grzecznie spełni życzenie mamusi ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46987159]u mnie też 34 tydzień ![]() Cytat:
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
mi też już ze wszystkim ciężko
|
|
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Postanowiłam przetrzymać się i poodpoczywać i myślałam, że jest lepiej. No a dziś po "wysiłku przy garach" wróciło . Wzięłam Nospę i odpoczywam.Ja się nie tyle nastawiam na lipiec, ile bym chciała . Ale dopiero w drugiej połowie, bo mam termin na 7 sierpnia .
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana chciałabym urodzić w lipcu ale też chciałabym na przykład 13 sierpnia
Także ja się na nic nie nastawiam![]() Wy tylko już któryś raz piszecie, że na pewno urodzicie w lipcu... a ja po prostu chcę dać dobrą radę, że niczego nie można być pewnym i lepiej się zbytnio nie nastawiać bo można się mega rozczarować... Na innym wątku na którym piszę są dziewczyny i większość jednak ciąże przenosiła, z tego co pisały i mi też radziły, żeby się właśnie na nic nie nastawiać bo później jest podwójnie źle jak się okazuje, że jest tydzień po terminie i się nic nie dzieje... Lepiej się nastawić na urodzenie w terminie i co najwyżej miło zaskoczyć jak maleństwa zechcą przyjść na świat tydzień czy dwa wcześniej |
|
|
|
#863 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie to moje pobożne życzenia, ale fajnie by było tak szybko urodzić ![]() Ale sierpień jest długi i podejrzewam, że dziewczyny, które mają pod koniec sierpnia nic nie planują na lipiec. Za to jakby na to nie patrzeć jak ja mam termin na 9 sierpnia to bardzo możliwe, że się załapię na końcówkę lipca. W końcu termin +- 2 tygodnie to już można rodzić, stąd moje przypuszczenia A reszta to tylko takie przeczucie ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te 5% z tego, co ja kojarze, to procent ciaz, ktore koncza sie w dokladnie wyznaczonym terminie, czyli dokladnie w dniu zaplanowanym...ale moge sie mylic ![]() Cytat:
Cytat:
Bardziej sie obawiam promotorki, ale staram sie sobie tlumaczyc, ze kazdy promotor chce,zeby jego magistrant wypadl jak najlepiej, wiec moze nie bedzie sie czepiac, jak to wylosowane pytanie mi nie pojdzie... Twin, Ty wlasciwie masz termin na lipiec, wiec jak urodzisz w lipcu, to nic dziwnego oby Hania byla grzeczna i spelnila mamine zyczenie ![]() Co do wybuchania, to ja tez jestem ostatnio nerwowa... A jak juz wpadne w jakies dramatyczne tony, to nie umiem sie uspokoic... Cytat:
Ale szyjka sie nie skraca i nie rozwiera? |
||||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na 29 sierpnia, więc nie biorę innego miesiąca pod uwagę nawet. Ale muszę przyznać, że marzy mi się tak ok. 10- 15 urodzić. Strasznie się boję lata i upałów przez to moje ciśnienie, widzę jak na dłoni, że w te gorące dni mam wyższe...
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi akurat ginekolog mówiła ze jak moja mama urodzila 3 razy przed terminem 2 tygodnie to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że ja też tak urodze ale mi to już wszystko jedno
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46987814]Ja tam się łudzę, że coś tam z maminych szybkich porodów mam :p W końcu skłonność do tycia też mam po niej
Pewnie to moje pobożne życzenia, ale fajnie by było tak szybko urodzić ![]() Ale sierpień jest długi i podejrzewam, że dziewczyny, które mają pod koniec sierpnia nic nie planują na lipiec. Za to jakby na to nie patrzeć jak ja mam termin na 9 sierpnia to bardzo możliwe, że się załapię na końcówkę lipca. W końcu termin +- 2 tygodnie to już można rodzić, stąd moje przypuszczenia A reszta to tylko takie przeczucie ![]() :brzyda l:[/QUOTE]Też mam termin na 9 sierpnia. Lekarz mówił, że mam nawet nie próbować się rozpakowywać przed 20 lipca. Nadal zakładamy cc (tak, młody nadal siedzi ) i powiedział, że najwcześniej w okolicy 2 sierpnia. I, że w moim szpitalu nie ma opcji przenosić więcej niż tydzień, po 6 dniach od terminu z OM meldujesz się na oddziale i wywołują.
|
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przynajmniej lato - póki co - daje nam żyć, nieprawdaż ?
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki pomogły !
Dzieki dziewczyny! ![]() a właściwie wczoraj już je ujrzałam jak wydrukowałam, prace i poprawiłam na kompie wiec git!![]() do soboty muszę wszystko ogarnać, czyli zdjecia zrobić, wydrukować, i promatorka podpiszę pracę i kolejna czesć czyli 50 pytań zostanie do nauczenia Obrona 15 to chyba po tobie Butter Ja tylko sie modle aby do 15 die nie rozwiazać, więcej zyczeń nie mam , dziękuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

[/QUOTE]
żadna zmiana pozycji ani spacer nie pomagały więc po oczepinach zmyliśmy się do domu 

. U mnie zaczyna być "podejrzanie" 

. Postanowiłam przetrzymać się i poodpoczywać i myślałam, że jest lepiej. No a dziś po "wysiłku przy garach" wróciło