Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 23:01   #2491
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jest świetnie
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Oj fajnie by było gdyby był taki po 5 tygodniach ostatnie farbowanie było 2 maja czyli to 7 tygodni ale i tak nie narzekam jakoś bardzo na przyrost

Curly, zdecydowanie wolę Twoje kręcone włosy love:
Ja tez

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Uwielbiam je

Jak tylko będę miała okazję być w YR to też skuszę się na tą odżywkę do loczków
dobra jest

Milo mi, ze Wam sie podobają .

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 23:03   #2492
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wszystkie wrzucone rodzaje włosów super. Te prawie proste też.

Po wczorajszym załamaniu pojechałam dziś daleko do Drogerii Natura i kupiłam żel Artiste oraz w Jysku mały atomizer. No i dziś po południu, czyli dzień po myciu i wczorajszym strasznym puchu, tylko mocno zmoczyłam włosy i nałożyłam żel w niewielkiej ilości. Lekko podsuszyłam dyfuzorem, zbierając loki w jego "miskę", a potem dałam im swobodnie wyschnąć. Nadal wyglądają świetnie, loki są dość gładkie i sprężyste, nie zwiększyły swojej objętości. Jak widać żel bardzo im służy. Myślę, że nawet mogłam dać go więcej, ale bałam się przesadzić. Będę eksperymentować dalej.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 00:05   #2493
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
ja używałam i byłam zadowolona.Teraz mam joanne rzepę w płynie.Ma lepszy dozownik ale smierdzi.
Też mam tą wcierkę, według mnir zapach jest piękny i bardzo go lubię ;D tylko nic po tej wcierce nie widzę szczególnego, obecnie zrobiłam tak jak na opakowaniu i nie wcieram przez jakis czas. Baby hair mam tak czy siak od zawsze dużo, odrost ma z 3 cm na pewno, jednak nie są te włosy mocniejsze - bardziej w tej kwestii liczę na oleje.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 08:03   #2494
Curly81
Wtajemniczenie

Klaudenc, Ty masz chyba gęste włosy... Przynajmniej na zdjęciach tak mi to wyglada.

Stary 2014-06-22, 09:29   #2495
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Myszko, a czym konserwujesz?Co dodajesz w jakiej ilości?
Ja mam konserwant z mazideł - optiphen plus
Na 100ml psikacza daję jakieś dosłownie 10 kropel.
Ale muszę konserwować, bo oprócz wody i odżywki dodaję sporo innych rzeczy, typu nawilżacz cukrowy, panthenol, keratynę, spirulinę.

Sama woda z odżywką powinna wytrzymać, wszakże odżywka ma swoje konserwanty

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj przeżyłam załamanie. Umyłam włosy, ułożyłam po swojemu. Wszystko ok, są loki, całkiem spoko. Potraktowane czerwona Elseve d/s jako b/s oraz kremem Pantene. Ale po kilku godzinach... Zrobiło mi się takie afro... Taka objętość... Pod wieczór miałam włosy o objętości 3 razy większej niż moja głowa. Już nie mówiąc, że przez to sięgały mi ledwo ramion. Muszę jak najszybciej kupić żel i nauczyć się układać grube loki, bo mi zawsze wychodzi milion maleńkich loczków, które na maxa się puszą. Będę cierpieć męki póki nie będą za ramiona. ;(
Kiedyś to były fajne żele do polecenia, teraz bida. Ale taki na początek fajny powinien być żel z lidla męski, najmocniejszy, czarno zielony, o ten w tym poście --> http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...niu-2013r.html

Cytat:
Dziś znów się pokręciło Szkoda, że nie mam fotek porównawczych z kilku miesięcy wcześniej. Różnica jest dużaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <jaram się>

Tylko po rozjaśnianiu troszkę suszu się pojawia Muszę się teraz bardziej skupić na nawilżaniu.
Rewelacyjnie się kręcą teraz
Jak susza, to może olejuj na humektantową odżywkę

Cytat:

Ciebie IMP. widzę w takich jak masz odrost. Jak bym miała taki jasny ładny odrost to bym nie farbowała Mój to taki ciemny mysi
Hej ,ja też mam mysi i go lubię, ciiii

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2186

tu jest cudnie ! chyba olej im służy
Oj tak, tu Imp wyszło pięknie, miałam pisać właśnie

Cytat:
Dziękuję taaak, one uwielbiają oleje i krem Bootsowy z tego co zauważyłam no i pod koniec opakowania polubiły się z Biovaxem olejowym

W ogóle zauważyłam, że jak im nie dam oleju przed myciem to nie są tak fajnie dociążone i zbite. Muszą mieć przed każdym myciem. To normalne jest?
To je karm ładnie przed myciem, moje też miały taki czas, że musiały dostać olej przed każdym myciem

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Wrzucam wreszcie nareszcie to zdjęcie. Robione z tydzień temu, podcięłam w sumie koło czterech centymetrów. Przepraszam za takie prostaki, czesałam je po myciu, żeby równo podciąć i nie chciały już skrętu złapać.

Moja siostra strasznie płacze, że jej włosy wypadają. Faktycznie, kiedyś miała ich tyle na łbie, że nie byłam w stanie jej zrobić francuza, bo wszystko mi z rąk leciało, a kucyka musiała spinać dwoma gumkami, teraz ma może trochę gęstsze ode mnie. Mówię jej, żeby tego łba nie czesała co dziesięć minut, żeby w spiętych spała, to ta nie. A potem płacze. I miej tu nerwy człowieku Mam zamiar jej kupić jakąś porządną wcierkę i stać nad nią z kilofem, żeby się ogarnęła Polecacie coś?
Kup jej wcierkę i wcieraj
Ja będę robić to samo z siostrą, bo za miesiąc będzie rodzić, nie dość, że teraz ma tak rzadkie, to jeśli jej zaczną po porodzie wypadać, to może być strasznie.

Cytat:

Wrzucam swoje w formie zakręconej po podcięciu i farbowaniu.Kilka fotek bo nie mogłam się zdecydować które wrzucić.Jedno zdjęcie jest słabej jakości i ma przekłamane kolory ale wrzucam bo widać skręt i długość.
mycie Szampon do kręconych YR,odzywka YR do kręconych,odzywka b/s joanna z pszenicą,żel mrożący Joanny i serum witaminowe waxa niebieskie na końcówki.
Widzę, że odżywka YR do kręconych się spisuje
Pięknie się kręcą

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:

Po wczorajszym załamaniu pojechałam dziś daleko do Drogerii Natura i kupiłam żel Artiste oraz w Jysku mały atomizer. No i dziś po południu, czyli dzień po myciu i wczorajszym strasznym puchu, tylko mocno zmoczyłam włosy i nałożyłam żel w niewielkiej ilości. Lekko podsuszyłam dyfuzorem, zbierając loki w jego "miskę", a potem dałam im swobodnie wyschnąć. Nadal wyglądają świetnie, loki są dość gładkie i sprężyste, nie zwiększyły swojej objętości. Jak widać żel bardzo im służy. Myślę, że nawet mogłam dać go więcej, ale bałam się przesadzić. Będę eksperymentować dalej.
Żel artiste fajny jest, można go dać śmiało więcej
Który kolor żelu masz?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:34   #2496
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja mam konserwant z mazideł - optiphen plus
Na 100ml psikacza daję jakieś dosłownie 10 kropel.
Ale muszę konserwować, bo oprócz wody i odżywki dodaję sporo innych rzeczy, typu nawilżacz cukrowy, panthenol, keratynę, spirulinę.

Sama woda z odżywką powinna wytrzymać, wszakże odżywka ma swoje konserwanty

Widzę, że odżywka YR do kręconych się spisuje
Pięknie się kręcą
Dziękuję.

Stary 2014-06-22, 09:39   #2497
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Żel artiste fajny jest, można go dać śmiało więcej
Który kolor żelu masz?
Niebieski, czyli super strong (4). Mam po nim miękkie i bardzo miłe w dotyku włosy. Chyba po żadnej odżywce tak nie miałam.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 10:48   #2498
iwonsia01
Zadomowienie

Myszka - ojelowanie na odżywkę humerykantową to znaczy np na Garniera AiK np?
Stary 2014-06-22, 10:49   #2499
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Klaudenc, Ty masz chyba gęste włosy... Przynajmniej na zdjęciach tak mi to wyglada.
No jest ich sporo, po bokach troszkę rzadsze ale tak ma chyba każdy. Jak znowu zacznę wcierać to będę mierzyć na pasemku ile podrosły - znudziły mi sie już takie króciaki
iwonsia - humektanty to np. miód, aloes, gliceryna, czyli coś co wiąże wodę i maska/odżywka na którą olejujesz powinna mieć takie składniki. ja olejuję na aloesową przykładowo

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-06-22 o 11:19
Stary 2014-06-22, 11:35   #2500
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
No jest ich sporo, po bokach troszkę rzadsze ale tak ma chyba każdy. Jak znowu zacznę wcierać to będę mierzyć na pasemku ile podrosły - znudziły mi sie już takie króciaki
iwonsia - humektanty to np. miód, aloes, gliceryna, czyli coś co wiąże wodę i maska/odżywka na którą olejujesz powinna mieć takie składniki. ja olejuję na aloesową przykładowo
Kurczę to nie mam takich składników akurat Czytałam o tej masce aloesowej z Natur Vital, ale jak na złość jakiś czas temu u mnie zlikwidowali Naturę:/ Możecie coś innego polecić z tymi składnikami?
Stary 2014-06-22, 11:38   #2501
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Kurczę to nie mam takich składników akurat Czytałam o tej masce aloesowej z Natur Vital, ale jak na złość jakiś czas temu u mnie zlikwidowali Naturę:/ Możecie coś innego polecić z tymi składnikami?
Ja mam tresemme thermal recovery. Nie można jej kupić w polskich drogeriach, ale przez internet owszem i jest dosć tania.
Stary 2014-06-22, 11:39   #2502
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Ja przezywam zalamanie, jak raz do roku naprawde potrzebuje zeby sie wlosie ogarnelo i wygladalo sensownie z falkami, to musi imitowac pol proste siano 0-0 Jakies ekspresowe rady jak je ratowac?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 11:42   #2503
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ja przezywam zalamanie, jak raz do roku naprawde potrzebuje zeby sie wlosie ogarnelo i wygladalo sensownie z falkami, to musi imitowac pol proste siano 0-0 Jakies ekspresowe rady jak je ratowac?

A zmoczenie i dorzucenie żelu, pougniatanie i wysuszenie dyfuzorem?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Myszka - ojelowanie na odżywkę humerykantową to znaczy np na Garniera AiK np?
Garnier jest akurat emolientowy
Zobacz sobie u mnie w poście, wymieniłam kilka odżywek humektantowo-proteinowych, kilka z nich jest w rossmanie
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...roteinach.html
Stary 2014-06-22, 11:43   #2504
201605161428
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Zobacz sobie u mnie w poście, wymieniłam kilka odżywek humektantowo-proteinowych, kilka z nich jest w rossmanie
A jaki zel? Potraktowalam je joanna b/s, potem nivea do lokow i ugniatalam. Wyszla polprosta strzecha. Mysle nad siegnieciem po pianke, bo mocniej utrwala :/

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 11:55   #2505
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, tu Imp wyszło pięknie, miałam pisać właśnie
No to teraz myśl kobieto co zrobić żeby znowu takie były obstawiam, że ponowne użycie tego samego mi nie pomoże
Cytat:
To je karm ładnie przed myciem, moje też miały taki czas, że musiały dostać olej przed każdym myciem
Karmię, karmię!
Kochana! Nie chcesz przygarnąć krokoszowego, który mi się nie przyda? chętnie oddam a będę w Krakowie w najbliższą sobotę a później 10 lub 11 lipca. w sumie tylko przejazdem bo mam przesiadkę, ale mogę dla Ciebie wziąć gdybyś miała czas podskoczyć w okolice dworca autobusowego i sobie go odebrać możemy przy okazji skoczyć na jakąś kawkę i poplotkować

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-06-22 o 11:57
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:15   #2506
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki To już wiem czemu włosy swego czasu miałam takie fajne jak kładłam jako d/s Pottersa z aloesem. Ostatnio go skończyłam i miałam nie kupować,bo generalnie miał być do mycia ale u mnie to się nie sprawdza. Kupię jednak chyba znów jako d/s.
Stary 2014-06-22, 13:02   #2507
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
A kojarzycie, gdzie można kupić tę Joannę Mrożącą? Bo koło mnie ani w Rossmannie, ani w Drogerii Natura, ani w Tesco nie było.
U mnie w Rossmannach jest.
A poza tym to Superpharm, Hebe, E.Leclerc chyba.

Cytat:
Moje dzisiejsze, tylko oczyszczone i rzucona odżywka. Wyschnięte naturalnie na Bootsowym kremie trochę puszku, ale bez tragedii przynajmniej tak mi się wydaje.
Staram się je kochać zawsze, więc wmawiam sobie, że są super.. zawsze

Nie wychodzę tak do ludzi, związuję je i jakoś mniej się odrost w oczy rzuca. Chciałam Wam tylko pokazać jak układają się z przodu
Na ostatnim zdjęciu odrost wygląda na ciemnobrązowy a na przedostatnim sobie chciałam poprawić, bo wiatr wiał, ale fajnie wyszły to wrzucam... no i tego
Jaki malutki chudziutki rulon na ostatnim zdjęciu! Uroczy.
Ale ten odrost... Weź kobieto już pofarbuj te włosy.

Cytat:

W ogóle zauważyłam, że jak im nie dam oleju przed myciem to nie są tak fajnie dociążone i zbite. Muszą mieć przed każdym myciem. To normalne jest?
Bywa normalne, w końcu im przejdzie, ale zorientujesz się, bo zamiast być dociążone, będą obciążone. Przynajmniej u mnie tak było po jakimś czasie olejowania co mycie.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Znajoma mi poleciła jantar na wzrost, jej bardzo pomogło i też mnie kusi ta wcierka.
Ja nie zauważyłam jakiegoś specjalnego działania.

Curly, pięknie jest!
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:15   #2508
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Jaki malutki chudziutki rulon na ostatnim zdjęciu! Uroczy.
Ale ten odrost... Weź kobieto już pofarbuj te włosy.
Zafarbuję w piątek! nie wychodzę póki co za bardzo z domu to po co mam je męczyć? W sobotę mam wyjazd powiedzmy wakacyjny to wolę poczekać te kilka dni i mieć świeże niż farbować wcześniej gdzie oglądają mnie tylko domownicy no i wy
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Bywa normalne, w końcu im przejdzie, ale zorientujesz się, bo zamiast być dociążone, będą obciążone. Przynajmniej u mnie tak było po jakimś czasie olejowania co mycie.
No to może im przejdzie w końcu
Stary 2014-06-22, 13:22   #2509
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
A jaki zel? Potraktowalam je joanna b/s, potem nivea do lokow i ugniatalam. Wyszla polprosta strzecha. Mysle nad siegnieciem po pianke, bo mocniej utrwala :/

A masz jakiś słabszy żel? Jakiś ze spożywczaka nawet, taki noname, u mnie do ratowania i reanimacji takie sprawdzają się najlepiej

Cytat:
No to teraz myśl kobieto co zrobić żeby znowu takie były obstawiam, że ponowne użycie tego samego mi nie pomoże

Karmię, karmię!
Kochana! Nie chcesz przygarnąć krokoszowego, który mi się nie przyda? chętnie oddam a będę w Krakowie w najbliższą sobotę a później 10 lub 11 lipca. w sumie tylko przejazdem bo mam przesiadkę, ale mogę dla Ciebie wziąć gdybyś miała czas podskoczyć w okolice dworca autobusowego i sobie go odebrać możemy przy okazji skoczyć na jakąś kawkę i poplotkować
Błagam, nie chcę oleju, nie, mam takie zapasy, że TŻ chce mnie już wyrzucić z całym tym majdanem
Ale może tego 10 i 11 lipca uda nam się zobaczyć i poplotkować, bo za tydzień jedziemy zapraszać ludzi na nasze wesele
Stary 2014-06-22, 14:05   #2510
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Błagam, nie chcę oleju, nie, mam takie zapasy, że TŻ chce mnie już wyrzucić z całym tym majdanem
Ale może tego 10 i 11 lipca uda nam się zobaczyć i poplotkować, bo za tydzień jedziemy zapraszać ludzi na nasze wesele
Wolisz żeby się zmarnował u mnie? Twoje włosy Ci tego nie wybaczą
Stary 2014-06-22, 14:32   #2511
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Wolisz żeby się zmarnował u mnie? Twoje włosy Ci tego nie wybaczą

Widziałaś, ile mam olei?
Na jakieś 2 lata.
Na pewno będą bardziej chętne na spróbowanie nowości, nie masz blisko jakiejś kręciołki od nas?
Stary 2014-06-22, 14:50   #2512
Klaudenc
Moderator

Napisałam do jednego sklepu polskiego online i na moją propozycje do oferty wrzucili produkty pilomax. Tylko ceny zawyżone mocno, ale chyba kupię, mam dylemat bo jednak produkty które próbowałam do tej pory za słabo natłuszczają i nie zatrzymują we włosach wody kompletnie. Na skalp pewnie też byłoby to wybawienie. W kwestii trzymania wody najlepiej działa dla mnie wazelina, lecz mało komfortowa jest w zmywaniu

myszka2020
- będziecie brać ślub? najlepszego
Stary 2014-06-22, 15:05   #2513
wicherek1989
Zakorzenienie

Imperfecta, iwonsia, Curly aaa i bijum

Miałam dziś swoje wrzucać, ale przez Was schowałam się
Stary 2014-06-22, 15:39   #2514
wicherek1989
Zakorzenienie

A tam macie jednak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG382.jpg (82,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG383.jpg (93,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-06-22, 15:42   #2515
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałaś, ile mam olei?
Na jakieś 2 lata.
Na pewno będą bardziej chętne na spróbowanie nowości, nie masz blisko jakiejś kręciołki od nas?
Nikt nie chce krokosza smutno mu teraz
Czego nie mam? chyba nie załapałam

wicherku
Zdjęcia zobczę jak będe w domu bo tu mi się nie wyświetlają

---------
Nie lubimy się z telefonem, więc i polskich znaków często brak

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-06-22 o 15:44
Stary 2014-06-22, 15:49   #2516
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Czego nie mam? chyba nie załapałam
W sensie czy któraś z wątku nie mieszka niedaleko Ciebie chyba ja mieszkam niedaleko Rzeszowa
Stary 2014-06-22, 15:51   #2517
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
W sensie czy któraś z wątku nie mieszka niedaleko Ciebie chyba ja mieszkam niedaleko Rzeszowa
No tak... nie wiem czemu tak nie pomyślałam o tym no jest kilka zakręconych z Podkarpacia ale czy któraś chce krokosza? mogę oddać za darmo

---------
Stary 2014-06-22, 15:54   #2518
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
No tak... nie wiem czemu tak nie pomyślałam o tym no jest kilka zakręconych z Podkarpacia ale czy któraś chce krokosza? mogę oddać za darmo
Ja nie wiem jak to na moje włosy by podziałało, moje lubią olej z pestek winogron
Stary 2014-06-22, 16:08   #2519
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

---------
Moje lubia lniany i oliwe, to podobne?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:31   #2520
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Moje lubia lniany i oliwe, to podobne?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
A oliwam ocno nawilża Ci włosy czy po prostu jest okej, ale efekt nie powala? Moje włosy bardzo lubią sezamowy, z orzecha włoskiego, rzepakowy oraz słonecznikowy i jestem ciekawa czy oliwa by się nadała.
Składowo sezam z oliwą są podobne, tyle że sezam kwas oleinowy i linolowy ma wyrównany, a oliwa ma więcej oleinowego niż linolowego z tego co wyguglałam. Nie używam oliwy w kuchni, więc nawet nie próbowałam jej teraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości