|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
agnes, moje gratulacje
Świetny wynik! Bardzo szybko urodziłaś Czekamy na zdjęcie Maluszka
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
A właśnie dla poszukiwaczek liści malin do parzenia, są w aptece gemini po 2.99 za 50g.
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Agnes gratulacje!
Framboise Debesciara wreszcie dodzwoniłam się do lekarza i tak jak radziłaś mam dawać naprzemiennie te dwa leki + kąpiele nawet 3x dziennie w wodzie o 1-2 stopnie chłodniejszej niż temp ciała dziecka. I tak prawie cały czas jest 39 na termometrze, ale mam czekać do jutra, bo pierwsza doba trzydniówki może tak wyglądać. Padam
|
|
|
|
#454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale przynajmniej poprasowałam już wszystkie ciuszki, jeszcze tylko 20 pieluch tetrowych do przejechania żelazkiem i koniec przygotowań
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Agnes - gratulacje Tyle na razie, wieczorem mąż wychodzi to wreszcie ponadrabiam ![]() Póki co jestem padnięta, bo byliśmy u mojej mamy na imieninach, potem w Pepco na 2 minuty i jeszcze do teściów mamy dziś podejść
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
zakładając, że Eydrith urodziła to ja jestem pierwsza na liście
![]() ale znając moje szczęście to kilka dziewczyn jeszcze przede mną urodzi.. chyba, że się pasjans sprawdzi i jutro poród dziwny dzień dzisiaj.. deszczowo-słoneczno-deszczowy albo zlewa, albo takie słońce, że wytrzymać się nie da ![]() a ja w domu się lenię ... |
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
Agnes gratuluję!!
Ja ciągle czekam. 17 dni do terminu. Piję napar z liści malin - udało mi się je kupić w sklepie zielarskim. 3 kubki dziennie. Do tego wiesiołek - łykam 3 razy dziennie po dwie kapsułki. Podobno - wyczytałam w sieci - można też go aplikować dopochwowo, bo wspomaga dojrzewanie szyjki. Jeszcze się nie skusiłam na tę metodę - przemyślę to ![]() Powiem Wam, ze u mnie dziwnie sie porobiło, śpię bardzo dużo. 12h normalnego snu, do tego w ciągu dnia 2 drzemki po 2h ![]() chyba próbuje sobie zrobić zapasy snu ![]() ![]()
|
|
|
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Caramel
trzymam kciuki żeby to była trzydniówka, dobrze ze skonsultowaliscie się z lekarzem zdrowka dla Andrzejka Hehe kochana jesteś pierwsza exeqwo ze mną ale spoko, ja się nie pcham w kolejkę, ba, jeszcze mogę kilka dziewczyn przepuścić Cytat:
oby to coś dało, ja chyba w tej aptece gemini złoże zamówienie i też będę działać, bo przy pierwszym porodzie nie było łatwo o rozwarcie... :/ niech się szyjka wyluzuje ![]() A co do spania z jednej strony dobra taktyka z robieniem zapasów, z drugiej strony później będziesz miała brutalne zderzenie z rzeczywistością... Ja śpię dokładnie połowę tego co Ty tzn 6 godz w nocy i jak mam czas godzinka drzemki w południe ale to wszystko dzięki mojemu rannemu ptaszkowi :sciana:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-22 o 17:03 |
|
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spie popoludniami i przesypiam nocki....nigdy tak nie mialam, a my mamy ten sam termin porodu zbieramy sile![]() co do tych wspomagaczy to tez musze przemyslec, bo ja nic nie robie z moja szyjka. Agnes jeszcze raz gratuluje i napisz jak bylo , bolało?
|
|
|
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
Kularek i agnes wielkie gratulacje dla szczesliwych mam
![]() Kinga mnie dzisiaj zaskoczyla przespala od 8 wieczorem do 4 nad ranem. Po moich trzech dniach w szpitalu prawie bez snu to dzisiaj jestem wyspana na maxa. Mala na razie je i spi. Wczesniak uznawany jest przed ukonczeniem 37 tc. Przez to my w szpitalu zostalismy dluzej o jeden dzien, mielismy usg przezciemiaczkowe i do powtorki w sierpniu przysluguje tez refundacja szczepienia na pneumokoki. |
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
Przeczesałam internety i inne fora, żeby się dowiedzieć, po jakim czasie dziewczyny rodziły po odstawieniu leków na podtrzymanie ciąży takich jak ja brałam. Jedne piszą, że na drugi dzień, inne że po tygodniu, generalnie po niezbyt długim czasie. Ja jestem ponad miesiąc bez fenoterolu i prawie 3 tygodnie bez luteiny, w dodatku 11 dni bez czopa śluzowego i na nic się nie zapowiada, poza ostatnimi fałszywymi alarmami, kurde jakaś ciąża słonicy
Nautiz, ale sobie turbo wspomaganie załączyłaś, urodzisz w drodze na porodówkę ![]() Caramel, trzymam kciuki za synia ![]() framboise87 jakbym o sobie czytała!! Ja dziś rano się obudziłam i ryczałam do południa sama nie wiem czemu(obstawiam, że z braku oznak porodu ), a teraz za to jestem w szampańskim humorze. Chłop się ze mną wykończyFame a wyobrażasz sobie, że mi się śniłaś ?Że pisałaś na forum, że rodzisz w szpitalu w Zamościu, że tam tak wspaniale jest, a ja się spakowałam w te pędy i opuściłam stolicę i pojechałam do rodziców, żeby tam rodzić |
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do domu... w czasie powortu miałam dziwne twardnienia brzucha, trwały około 40sekund-1min20sek i pojawiały sie co 4 minuty
przez 2h co 4 minuty i zastanawiałam się czy to dzieć się aż tak mocno wypina do góry czy co to bo ogólnie nie bolało... troche odcinek krzyzowy ale tak poza tym to nic... ciezko było mi wymacac cały brzuch bo siedziałam i tylko góre czułam mega twardą i teraz tak się zastanawiam co to było
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, a moze to skurcze B - H?
|
|
#465 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zioła... no właśnie chcę żeby ta szyjka miękka była, bo podobno wtedy szybciej poród przebiega. Zresztą i rodzić bym już chciała, to kombinuję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- To dokładnie te skurcze, choć mnie lekarz z nimi w 35 tygodniu kazał do szpitala jechać. |
||
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym to wiedziec... no nic póki co przeszło, zawsze mi sie wypinała alee hmm to trwa chwile a nie 2h w równych odstepach
No i póki co przerwa z seksem bo to po dzisiejszym porannym szaleństwie z tż Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-06-22 o 19:04 |
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Dzieki dziewczyny za gratulacje poznajemy sie z mlodym od strony cyca :-D porod wam opisze w wolnej chwili ale co chce powiedziec to opieka bad ciaza w irlandii taka sobie ale polozne najlepsze na swiecie. Od wxzoraj poznalam 5 kazda to aniol mama by mnie tak nue nianczyla jak one troskliwe kochane kobiety takich Wam dziewczyny z calego serducha zycze. |
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz czy masaż krocza coś CI dał?? mi tż robi teraz codziennie i mam nadzieje że coś pomoże
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skoro u ciebie to już 3 tygodnie trwa to nic tylko przenosisz
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Bardzo wszystkim dziękuję za kciuki i wogóle ![]() my już dziś od południa w domku no nie wiem opisywać Wam wszystko jak poszło? chcecie ? Debeściara - dziękuję Robaczek, Agnes - WIELKIE GRATULACJE !!! Vegetka - super, że wszystko dobrze się układa Simka - śliczny synuś ![]() nadrabiam powoli
|
|
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
Kularek, pewnie ze opisywać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawaj opis
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
kularek fajnie ze juz w domu i witaj na forum
dawaj opis robaczek i reszta mam tez byscie cos skrobnely zanim zapomnicie
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Opisuj opisuj, tak dokładnie-ja uwielbiam czytac opisy porodów. Wcześniej czytałam cudze a teraz lepsze bo was znam
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
bry wieczór
![]() miałam ponadrabiać, ale coś do kitu się czuję - mdłości + zgaga w mostku -więc idę się położyć, tymbardziej, że jutro z rańca lecę na badania krwi. postaram się w końcu jutro poczytać, ale tyle się nazbierało, że szok
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Kularek Cześć kochana! Pisz pisz ja jestem chyba najbardziej zainteresowana bo to bądź co bądź szpital nr 2 do rodzenia
![]() Jak dobrze że już w domu, szybko się uwineliscie gorące ściski dla Was i napisz jeszcze jak Jasio przyjął braciszka Ines hehe ten Twój synio naprawdę się nigdzie nie wybiera Musisz agnes zapytać jak należy pertraktować z dzieciem w brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
Kularek, prosimy z e wszystkimi, nawet pikantnymi szczegółami.
Uwielbiam czytać o porodach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

Świetny wynik! Bardzo szybko urodziłaś

albo zlewa, albo takie słońce, że wytrzymać się nie da 

trzymam kciuki żeby to była trzydniówka, dobrze ze skonsultowaliscie się z lekarzem