Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 14:09   #871
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Ale przynajmniej lato - póki co - daje nam żyć, nieprawdaż ?
Mi już daje w kosc
u nas straszne upały ponad 30 stopni
Boje się sierpnia ze cały taki będzie

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Kciuki pomogły !Dzieki dziewczyny! mogę drukować, małe poprawki są ale da sie ogarnać
a właściwie wczoraj już je ujrzałam jak wydrukowałam, prace i poprawiłam na kompie wiec git!
do soboty muszę wszystko ogarnać, czyli zdjecia zrobić, wydrukować, i promatorka podpiszę pracę i kolejna czesć czyli 50 pytań zostanie do nauczenia Obrona 15 to chyba po tobie Butter Ja tylko sie modle aby do 15 die nie rozwiazać, więcej zyczeń nie mam , dziękuje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 14:11   #872
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mi też już ze wszystkim ciężko

Cytat:
W środę miałam bóle podbrzusza podobne do menstruacyjnych. Po konsultacji u Gina, dostałam skierowanie do szpitala i sugestię, żeby rozważyć pójście . Postanowiłam przetrzymać się i poodpoczywać i myślałam, że jest lepiej. No a dziś po "wysiłku przy garach" wróciło . Wzięłam Nospę i odpoczywam.

Ja się nie tyle nastawiam na lipiec, ile bym chciała . Ale dopiero w drugiej połowie, bo mam termin na 7 sierpnia .
Ja bym wybrała się do szpitala aby sprawdzić te bóle.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No moja recenzentka nie wydaje sie byc kosa, ma tyle rzeczy na glowie, ze pewnie przeczyta te prace po lebkach...poza tym to mloda kobitka, ma z 34 lata moze, mam nadzieje,ze rowna babka, na zajeciach taka sie wydawala...oby!
Bardziej sie obawiam promotorki, ale staram sie sobie tlumaczyc, ze kazdy promotor chce,zeby jego magistrant wypadl jak najlepiej, wiec moze nie bedzie sie czepiac, jak to wylosowane pytanie mi nie pojdzie...

Twin, Ty wlasciwie masz termin na lipiec, wiec jak urodzisz w lipcu, to nic dziwnego oby Hania byla grzeczna i spelnila mamine zyczenie

Co do wybuchania, to ja tez jestem ostatnio nerwowa... A jak juz wpadne w jakies dramatyczne tony, to nie umiem sie uspokoic...
Moja recenzentka, to pani profesor (wtedy lat 75) więc trochę wymagająca była.
Dokładnie, promotor zawsze naprowadza, bo mu zależy aby jego mgr zdali

Właściwie wg OM mam termin na 30.07 więc tak naprawdę u mnie z terminem to nic nie wiadomo

To nakręcanie jest straszne. Niestety też tak mam.

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-06-22 o 14:14
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 15:13   #873
malutka100
Zakorzenienie

Witam dziewczyny

Od rana wzięłam się za porządki w szafie, wyszły mi dwa worki ciuchów do wyrzucenia uff...dobrze że mam to już za sobą

Dziewczyny dlaczego tyle z Was chce urodzić w lipcu?
Przecież prawie wszystkie tutaj na wątku mamy terminy na sierpień

Moim zdaniem takie nakręcanie się"czuję że urodzę w lipcu", niczemu dobremu nie służy Po pierwsze (to moje subiektywne odczucie) nakręcacie inne dziewczyny, które zaczynają się bać, że też urodzą wcześniej, a po drugie robicie też krzywdę samym sobie- a co będzie jak urodzicie po terminie? Przecież taka opcja też jest jak najbardziej możliwa. Słyszałam, że jednak standardem jest szczególnie dla pierworódek jest właśnie przenoszenie ciąży, a nie poród miesiąc wcześniej...
Chyba nie warto nastawiać się na wcześniejszy poród ( co innego być przygotowanym na taką ewentualność i mieć wszystko gotowe w razie W- to oczywiście jak najbardziej popieram)- bo później można się rozczarować i te ostatnie tygodnie/dni do rozwiązania mogą być straszne męczące.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 15:46   #874
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Od rana wzięłam się za porządki w szafie, wyszły mi dwa worki ciuchów do wyrzucenia uff...dobrze że mam to już za sobą

Moim zdaniem takie nakręcanie się"czuję że urodzę w lipcu", niczemu dobremu nie służy Po pierwsze (to moje subiektywne odczucie) nakręcacie inne dziewczyny, które zaczynają się bać, że też urodzą wcześniej, a po drugie robicie też krzywdę samym sobie- a co będzie jak urodzicie po terminie? Przecież taka opcja też jest jak najbardziej możliwa. Słyszałam, że jednak standardem jest szczególnie dla pierworódek jest właśnie przenoszenie ciąży, a nie poród miesiąc wcześniej...
Chyba nie warto nastawiać się na wcześniejszy poród ( co innego być przygotowanym na taką ewentualność i mieć wszystko gotowe w razie W- to oczywiście jak najbardziej popieram)- bo później można się rozczarować i te ostatnie tygodnie/dni do rozwiązania mogą być straszne męczące.
O to mi właśnie chodziło Zgadzam się i potwierdzam, że widzę na wątku z innymi dziewczynami, że niestety meczą się teraz do 41 tygodnia a też były nastawione na wcześniejsze porody, przez to strasznie jest to dołujące, że doszły do terminu, później termin minął a tu dalej nic

Zresztą na lipcówkach też z tego co widziałam to są dziewczyny, których lekarze nakręcili na wcześniejszy poród twierdząc, że na pewno nie dotrzymają do terminu i teraz biedne się nastawiły i siedzą jak na szpilkach ostatni miesiąc... A te u których nic się nie działo i nie miały żadnych przeczuć co do wcześniejszego porodu się rozpakowują

Lepiej nie nakręcać siebie ani innych, dla nas będzie zdrowiej i dla naszych dzieciaczków też jak przyjdą w swoim czasie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 16:06   #875
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A ja się pozale znowu miałam nie zaciekawy weekend

Tak się żyć nie da
Jak Ci to jakos pocieszy, to ja jestem bez zycia... caly dzien zdycham i czuje sie fatalnie.. Spie, budze sie, robie siusiu, cos pije i znowu spie, a samopoczucie do dupy...

Snilo mi sie ze zaczelam rodzic, ale to pewnie przez to, ze jak dostaje napadu kaszlu, to bardzo boli mnie brzuch... caly sie napina i mam wrazenie, ze za ktoryms razem, gdy zakaszle odejda mi wody... Mlody tez jest niespokojny, bo on spi gdy sie ruszam a gdy leze (tak jak dzisiaj), to caly czas jest aktywny!

We wtorek ide na wizyte, moze dostane jakies leki na to cholerstwo, ktore mnie dopadlo, no i zapytam sie ginekologa, kiedy ma zamiar wyslac mnie na usg (obecie 34 tc) i ustalic ze mna termin cesarki, bo jego malomownosc zaczyna mnie cholernie wkurzac!!!
Od jutra mam zamiar spakowac torbe do szpitala i trzymac ja w pogotowiu... poprac ochraniacze z wozka i fotelika, a na poczatku lipca powiem, zeby maz zlozyl lozeczko. Mam nadzieje, ze dotrwalm do 21 lipca, bo wtedy mama wraca od siostry ze Stanow, a obiecalam jej ze poczekam! Termin z usg mam na 1 sierpnia z om na 7-8 sierpnia, ale wiadomo przy cesarce nie dotrwam do poczatku sierpnia! (chyba)

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-06-22 o 16:08
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 16:36   #876
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewczyny

ja nie chcę nikogo nakręcać ...siebie też staram sie nie....Bardziej nakręcaja mnie z najblizszego otoczenia, że nie do końca moje twardnienia brzucha i bóle są normalne....dlatego sama zaczełam w to wierzyć....A chciała bym urodzić normalnie....Jednak stes robi swoje(obrona , praktyki, przygotowania do przyjścia na swiat dziecka) dlatego biorę taką opcje po uwagę,ja mam też podwyższone ciśnienie. Zresztą spora czesć z nas ma termin na początek sierpnia, więc jest szansa ze urodza pod koniec lipca, moze sie tak zdarzyć, a mogą urodzić i w połowie sierpnia. Nigdy nic nie wiadomo...Moja kumpela miała cukrzycę a przenosiła ciaże, była na wywołaniu, a teraz tez jest w ciaży, tylko dopiero na listopad ma termon.

Butter mam pytanko w co sie ubierasz na obrone, bo mam dylemat. ..Myslałam o jakiejś luźnej sukience czarno- białej
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 16:49   #877
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Delikatnie skrócona, ale na tym etapie "tak może być". Oj ciężko się oszczędzać, ciągle mnie do czegoś gna .

Ale przynajmniej lato - póki co - daje nam żyć, nieprawdaż ?
To prawda, lato nas na razie oszczedza. Chociaz moglaby sie ta pogoda zrobic stabilniejsza...

Cytat:
Kciuki pomogły !Dzieki dziewczyny! mogę drukować, małe poprawki są ale da sie ogarnać
a właściwie wczoraj już je ujrzałam jak wydrukowałam, prace i poprawiłam na kompie wiec git!
do soboty muszę wszystko ogarnać, czyli zdjecia zrobić, wydrukować, i promatorka podpiszę pracę i kolejna czesć czyli 50 pytań zostanie do nauczenia Obrona 15 to chyba po tobie Butter Ja tylko sie modle aby do 15 die nie rozwiazać, więcej zyczeń nie mam , dziękuje
No to super. Drukuj i oddawaj!
Zaczelas sie juz uczyc?

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Moja recenzentka, to pani profesor (wtedy lat 75) więc trochę wymagająca była.
Dokładnie, promotor zawsze naprowadza, bo mu zależy aby jego mgr zdali

Właściwie wg OM mam termin na 30.07 więc tak naprawdę u mnie z terminem to nic nie wiadomo

To nakręcanie jest straszne. Niestety też tak mam.
No to jak taka profesorka, to oczytana, oblatana, ze az strach...

Moja promotorka poprzedniej mgr byla jedza. Ani mnie nie naprowadzala, ani nie pomogla przy pisaniu pracy. I jeszcze na obronie mi poiwiedziala,ze mi obniza ocene, bo sie nameczyla przy mojej pracy. Franca, a nic sie nje nameczyla, tylko marudzila...

Wiec mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej...

Cytat:
ja nie chcę nikogo nakręcać ...siebie też staram sie nie....Bardziej nakręcaja mnie z najblizszego otoczenia, że nie do końca moje twardnienia brzucha i bóle są normalne....dlatego sama zaczełam w to wierzyć....A chciała bym urodzić normalnie....Jednak stes robi swoje(obrona , praktyki, przygotowania do przyjścia na swiat dziecka) dlatego biorę taką opcje po uwagę,ja mam też podwyższone ciśnienie. Zresztą spora czesć z nas ma termin na początek sierpnia, więc jest szansa ze urodza pod koniec lipca, moze sie tak zdarzyć, a mogą urodzić i w połowie sierpnia. Nigdy nic nie wiadomo...Moja kumpela miała cukrzycę a przenosiła ciaże, była na wywołaniu, a teraz tez jest w ciaży, tylko dopiero na listopad ma termon.

Butter mam pytanko w co sie ubierasz na obrone, bo mam dylemat. ..Myslałam o jakiejś luźnej sukience czarno- białej
Moni, ja sie zastanawiam, bo mam czarno biala sukienke wlasnie, na to zalozylabym czarna marynarke, ale mam tez czarne spodnie ciazowe, do tego moglabym zalozyc dluga biala bluzke, mam taka zapinana, luzna. Jedyny szkopul, ze te spodnie maja dlugosc 7/8, nie wiem czy wypada...
Bardziej sie nad butami zastanawiam, bo z plaskich mam same kolorowe, a czarne czy stonowane, to na obcasie.... Chyba je wezme i wloze przed samym wejsciem...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 16:49   #878
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Też mam termin na 9 sierpnia. Lekarz mówił, że mam nawet nie próbować się rozpakowywać przed 20 lipca. Nadal zakładamy cc (tak, młody nadal siedzi ) i powiedział, że najwcześniej w okolicy 2 sierpnia. I, że w moim szpitalu nie ma opcji przenosić więcej niż tydzień, po 6 dniach od terminu z OM meldujesz się na oddziale i wywołują.
A moj sie dwa dni temu ustawil wlasnie juz do porodu. Tak mi się przynajmniej wydaje bo u lekarza jeszcze nie bylam. Po prostu w nocy poczulam jak mi "spada" w dol. Az się przestraszylam! I teraz czuje zupełnie inaczej ruchy. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuj e jakby maly mial wypaść, ale ze nie mam żadnych skurczy to raczej nic mi ni zagraza. Takze u Ciebie tez jeszcz moze się przekrecic.
Ja mam termin na 12 sierpnia ale najchętniej tez bym urodzila pod koniec lipca. Wiadomo, nie ode mnie to zalezy ale może to zle zabrzmi, ale mam dosc tego brzuchola
Stary 2014-06-22, 17:07   #879
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
To prawda, lato nas na razie oszczedza. Chociaz moglaby sie ta pogoda zrobic stabilniejsza...

Zaczelas sie juz uczyc?

Moja promotorka poprzedniej mgr byla jedza. Ani mnie nie naprowadzala, ani nie pomogla przy pisaniu pracy. I jeszcze na obronie mi poiwiedziala,ze mi obniza ocene, bo sie nameczyla przy mojej pracy. Franca, a nic sie nje nameczyla, tylko marudzila...

Moni, ja sie zastanawiam, bo mam czarno biala sukienke wlasnie, na to zalozylabym czarna marynarke, ale mam tez czarne spodnie ciazowe, do tego moglabym zalozyc dluga biala bluzke, mam taka zapinana, luzna. Jedyny szkopul, ze te spodnie maja dlugosc 7/8, nie wiem czy wypada...
Bardziej sie nad butami zastanawiam, bo z plaskich mam same kolorowe, a czarne czy stonowane, to na obcasie.... Chyba je wezme i wloze przed samym wejsciem...
no ja niestety musze cos kupic bo nic nie mam wszystko wiadomo za małe( jak zawsze sie miało dopasowana odzież to tak jest) ja to na jakimś niskim obcasie musze kupić, a sukienka biła wypada, bo cała czarna to nie raczej...a co myślisz o tej (kolor biały) http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Eleg...ciazowa-XL/193

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

Zaczelas sie juz uczyc?

no ja niestety musze cos kupic bo nic nie mam wszystko wiadomo za małe( jak zawsze sie miało dopasowana odzież to tak jest) ja to na jakimś niskim obcasie musze kupić, a sukienka biła wypada, bo cała czarna to nie raczej...a co myślisz o tej (kolor biały) http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Eleg...ciazowa-XL/193
chyba że granat???

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:

Zaczelas sie juz uczyc?

chyba że granat???
Jeszcze nie, chce najpierw jedno skończyć i wtedy spokojnie zaczne sie uczyć...Dwa pytania jeszcze muszę opracowac i rozesłać, bo tak sie umówiliśmy i jeszcze czekam na dosłanie reszty od znajomych z roku
w tym tyg pewnie po woli zaczne sie uczyć bo jeszcze w tym tyg będe kończyła nieszczęsna cześć praktyk(jestem zła bo 2 tyg czekałam na porozumienie stron miedzy uczelnia, sądem tak bym już była po, a chciałam od razu z pracą złożyć, mam nadzieję z ezgodzi sie abym była do piątku.....25 gdz to nie dużo, zresztą była przerażona jak zapytała sie kiedy rodze, a ja powiedziałam, ze za miesiac to powiedziała"o matko i mam podjąć taka odpowiedzialność "? A jeszczę co do pytań, to tylko ze specjalizacji i ogólnie z pedagogiki, będą w ciemno, a pyt od promatora i recenzenta( mamy sobie same ułożyć) i dać jej na kartce z naszym imieniem i nazwiskiem, przed obroną ale to wiadomo cicho sza
Stary 2014-06-22, 17:07   #880
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny a czy to normalne, żeby brzuch już się obniżył?? Bo ja byłam na wizycie tydzień temu i gin mówił, że tak za 3 tygodnie się zacznie obniżać... A ja tak dzisiaj patrzę i mój jakby zjechał w dół Ciężko mi się siedzi, muszę zawsze się rozkraczać
Pytam tż-ta co o tym myśli a ten do mnie, że właśnie od paru dni mi się obniżył i myślał, że to normalne więc nic nie mówił

Teraz to mam stracha głupia

I tak jak mówiłam, że nie czuję tych twardnień, tak dzisiaj poczułam dosyć wyraźnie Podświadomość chyba płata mi figle...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 17:12   #881
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ja mam wysoko brzuch i mi się jeszcze nic nie obniża

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 17:22   #882
patrycja19894
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. Pisze choć nie mam czasu,ale jeszcze pomyslicie że urodziłam..od piątku mnie tu nie było.

Mam mega zajęty weekend,czuje ze wysiadam. Wczoraj od rana zakupy,spozywka,cd pokoju małego, po południu grill u znajomych..mielismy być krótko a wróciłam przed polnoca a już dziś o 6 pobudka. Wczoraj zaczął mi się stawiać brzuch,co chwilkę twardy a nie mialam kiedy nawet poleżeć. W nocy obudził mnie skurcz jakby na miesiączkę,wystraszylam się ale wszystko się uspokoiło. Dziś znowu od 6na nogach,juz bylam na pchlim targu.. Kupiłam mnóstwo rzeczy dla małego.. Są cudne:-D po powrocie pojechałam na sesje zdjeciowa czesać modelkę,właśnie wracam i jadę prosto na grilla do parku gdzie juz znajomi czekają.

Idąc teraz na busa stwierdziłam ze jestem nie powazna,jestem w 8miesiacu a zachowuje się jak nie ciężar a. Muszę przystopować bo brzuch co chwile twardnieje i też mam wrażenie se się obniżył bo jak siadam nieświadomie nawet próbuje go podnieść.
Stary 2014-06-22, 17:25   #883
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy to normalne, żeby brzuch już się obniżył?? Bo ja byłam na wizycie tydzień temu i gin mówił, że tak za 3 tygodnie się zacznie obniżać... A ja tak dzisiaj patrzę i mój jakby zjechał w dół Ciężko mi się siedzi, muszę zawsze się rozkraczać
Pytam tż-ta co o tym myśli a ten do mnie, że właśnie od paru dni mi się obniżył i myślał, że to normalne więc nic nie mówił

I tak jak mówiłam, że nie czuję tych twardnień, tak dzisiaj poczułam dosyć wyraźnie Podświadomość chyba płata mi figle...
Dziś o tym czytałam w "W oczekiwaniu na dziecko " i tam było napisane, że u pierworódek obiża się zwykle 2-3tyg.przed porodem, a u wieloródek chwilę przed. Ale jak lekarz mówi, że ok, no to tego się trzymaj, on cię zna najlepiej ja chyba też miałam wczoraj twardnienie... albo młody się mocno wypychał. W sumie tylko część brzucha była twarda, więc może to był on...

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 17:26   #884
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

ponoć jak sie obniza to ze juz do porodu...Moja mama ostatnio do mnie dzwoniła i pow. że moja siostra jej powiedziała, ze mam bardzo nisko brzuch i to pewnie przez to ze szybko zyje latam w to i z powrotem oprócz tego na 3 pietro wchodze i robie zakupy(no nie gigantyczne tylko drobne) i powinna,m sie uspokoić bo tak nisko nie powinnam mieć brzucha jak na ten czas ciąży...Mama jeszcze mówi:"ona wie co mówi bo pracowała na patologii ciąży) jajko pielęgniarka....
Stary 2014-06-22, 17:40   #885
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny ja nie wiem czy brzuch mi sie obnizyl czy tez urosl, ale mam porownanie, ze tam gdzie mam blizne po cc zaczyna sie brzuch ciazowy, a jeszcze jakis czas temu byl wysoko ponad ta blizna... wiec zglupialam... Czy to mozliwe zeby sie juz obnizyl??????

A teraz pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily- czy tez cos takiego zaobserwowalyscie u siebie?? Przez ta blizne po cieciu widze, ze brzuch u mnie jest nizej... a moze sie sugeruje Waszymi wpisami?
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 17:59   #886
Optymistka26
Zadomowienie

Znalazlam sliczne rozki minky
http://allegro.pl/rozek-minky-3w1-ko...ampaign=AbCart
po rozlozeniu nadalyby sie na kocyk

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:01   #887
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ale ładne!
Stary 2014-06-22, 18:08   #888
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym ja bym się tak nie nastawiała bo czasem możecie przeterminować i co wtedy? Od połowy lipca będziecie narzekać, że już byście chciały urodzić a maleństwa i tak sobie wybiorą odpowiednią dla nich porę Zresztą tylko 5% ciąż kończy się przed terminem więc raczej większość z nas urodzi w sierpniu
Dziękuję, dziękuję ja wcale nie chcę wcześniej!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
W sumie niezły pomysł z rankingiem, chociaż tak naprawdę to niewiele z nas ma w rzeczywistości wypróbowane swoje zakupy... na razie leżą i czekają. Ja w aptece gemini znalazłam monitor oddechu taki i na niego jestem zdecydowana. Czekam na wypłatę, żeby zrobić zakupy tam.
No, ale każda mogłaby powiedzieć, czym się kierowała przy wyborze bo w sumie te same pytania się co jakiś czas powtarzają. A ten monitor co wkleiłaś, to ja też myślałam o tym właśnie i na allegro można go kupić taniej jak ja patrzyłam to zestaw 1 płytka + 1 odbiornik tak jak tutaj można było gdzieś za 250 zł kupić. Tylko ja się ciągle zastanawiam czy jest sens..

Cytat:
Zaczarowana chciałabym urodzić w lipcu ale też chciałabym na przykład 13 sierpnia Także ja się na nic nie nastawiam
Ja też chcę 13, jaa! ja mam rocznicę ślubu wtedy, a Ty co masz?

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
A moj sie dwa dni temu ustawil wlasnie juz do porodu. Tak mi się przynajmniej wydaje bo u lekarza jeszcze nie bylam. Po prostu w nocy poczulam jak mi "spada" w dol. Az się przestraszylam! I teraz czuje zupełnie inaczej ruchy. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuj e jakby maly mial wypaść, ale ze nie mam żadnych skurczy to raczej nic mi ni zagraza. Takze u Ciebie tez jeszcz moze się przekrecic.
Ja wczoraj powiedziałam mężowi, że jak się na usg okaże że się mała obróciła, to się to właśnie stało. Ale nie czułam, żeby mi 'spadała', po prostu ruchy zaczęłam czuć zupełnie inaczej. I właśnie dzisiaj jest mi strasznie niewygodnie tak jakby uwierała mnie w inne miejsca niż zawsze, nie mogę się odnaleźć i ciężko się poruszać. Mam nadzieję, że to to

Cytat:

To przez to, że tu co druga straszy wcześniejszym porodem

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie wiem czy brzuch mi sie obnizyl czy tez urosl, ale mam porownanie, ze tam gdzie mam blizne po cc zaczyna sie brzuch ciazowy, a jeszcze jakis czas temu byl wysoko ponad ta blizna... wiec zglupialam... Czy to mozliwe zeby sie juz obnizyl??????

A teraz pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily- czy tez cos takiego zaobserwowalyscie u siebie?? Przez ta blizne po cieciu widze, ze brzuch u mnie jest nizej... a moze sie sugeruje Waszymi wpisami?
Dziewczyny, mi się zdaje, że brzuch po prostu rośnie i dlatego zaczyna się coraz niżej, mój się już dawno nisko zaczyna, ale to nie znaczy że w całości jest nisko. Natomiast siedzenie utrudnia to już od jakiegoś czasu, muszę mieć nogi szeroko rozstawione i szukać wygodnej pozycji.

Patrzcie co mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-06-22-1097.jpg (123,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-06-22-1098.jpg (104,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-06-22, 18:10   #889
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ładne
Ja niedawno wklejałam link do dziewczyny która to szyje, za rożek bierze chyba 45 zł i możesz sama wybrać wzór i kolor ja wymyśliłam taki, którego nie miała na stronie i też nie było problemu, czekam aż uszyje
Stary 2014-06-22, 18:11   #890
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ponoć jak sie obniza to ze juz do porodu...Moja mama ostatnio do mnie dzwoniła i pow. że moja siostra jej powiedziała, ze mam bardzo nisko brzuch i to pewnie przez to ze szybko zyje latam w to i z powrotem oprócz tego na 3 pietro wchodze i robie zakupy(no nie gigantyczne tylko
drobne) i powinna,m sie uspokoić bo tak nisko nie powinnam mieć brzucha jak na ten czas ciąży...Mama jeszcze mówi:"ona wie co mówi bo pracowała na patologii ciąży) jajko pielęgniarka....
A ty zauważyłaś żeby Ci Się obniżył?

Nasze szczescie
Stary 2014-06-22, 18:16   #891
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Hm, ja mam wrażenie obnizonego brzucha już od jakiegos czasu. Młody jest główką w dół, ale nie czuję się, jakby miał mi zaraz wypaść Twardnienia brzucha mam bardzo częste, ale to już mam od dawna w sumie więc się przyzwyczaiłam. W 1 ciazy obnizył mi sie brzuch kilka dni przed porodem dopiero...

Wczoraj poczułam instynkt wicia gniazda, zamiast odpoczywać, czułam przymus sprzatania. Umyłam wszystkie okna, poprałam firany, wyczyściłam klosze od lamp i do tego jeszcze odkurzyłam. O dziwo,nic mnie nie boli, a wczesniej bóle pleców zdarzały mi się dość często. W 1 ciazy też czułam się podobnie na kilka tyg przed porodem...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:20   #892
kro0pka
Raczkowanie

Hej dziewczyny.. ja tez mam taki dzien jak niektore z was.. do du.. po prostu. Nic mi sie nie chce, albo bym cos zjadla a nie wiem co.. taka monotonia.. jeszcze w nocy zle sie czulam mialam mdlosci.. spie wiecej od malego, kiedy sie obudze to on kopie a w nocy mial czkawke przez ok. 20 minut. Ale to chyba nie jest powod do zmartwien ze jest taki aktywny.. w dodatku czas bez tz mi sie tak ciagnie.. kazdy mowil ze zleci.. ale mi nie leci dopiero tydzien minal jak wyjechal zostalo jeszcze 10.. chyba sie zalamie..
Stary 2014-06-22, 18:23   #893
White Cafe
Rozeznanie

Gosia prezent fajny. Ja swojemu oslowi nic nie kupuje, chyba ze chcislby miec kubek z napisem Osiol, ale pewnie by nie chcial zresztą ja tez nic nie dostalam na dzien matki wkurzyl mnie dzis, bo wczoraj powuedzialam mu ze już od teraz ma nic pić alkoholu czy to w domu czy poza, bo nie bede porem sie martwila ze nie ma kto mnie zawiesc do szpitala czy nie będzie mial jak do mnie dojechać. Co prawda, nie wiem co mi na to odpowiedzial ale liczylam ze po prostu przyjal to do wiadomości i ze jest ok. A dzis dalismy tacie na dzien ojca koniak, wiec tata po obiedzie go otworzyl. Mysle sobie, no przecież wiadomo bylo ze go postawi wiec nie ma sprawy. Potem moj tz poszedl na dwor zsladowac jakies deskuz budowy, patrze nie ma 4paka (pposzedł ze swoim szwsgrem) myślę sobie, no niech tam wypija, w koncu niedziela a oni przy tych deskach cos robia, to piwo im nie zaszkodzi. Pozniej tata przychodzi z butelka wina i juz sie wscieklsm i zrobilam im trzem awanture. W końcu tego wina nie wypili ale mój jelop siedzi teraz na mnie sfochowany w innym pokoju niz siedze ja. No i i powiedzci mi, czy to ja jestem wstretna jedza czy moj jelop moglby powiedzieć po prostu ze nie pije i obyło by sie bez awantury. Aha, moj baran teraz spi, bo słyszę jak chrapie
Stary 2014-06-22, 18:27   #894
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 12 sierpnia ale najchętniej tez bym urodzila pod koniec lipca. Wiadomo, nie ode mnie to zalezy ale może to zle zabrzmi, ale mam dosc tego brzuchola
Nie mów tak nawet, tfu, tfu. Niech siedzi dalej tak jak siedział, nie pozwalam się obkręcać. I to nie brzmi źle, przynajmniej dla mnie. Też mam już dość tego brzucha i wszystkich ciążowych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hm, ja mam wrażenie obnizonego brzucha już od jakiegos czasu. Młody jest główką w dół, ale nie czuję się, jakby miał mi zaraz wypaść Twardnienia brzucha mam bardzo częste, ale to już mam od dawna w sumie więc się przyzwyczaiłam. W 1 ciazy obnizył mi sie brzuch kilka dni przed porodem dopiero...

Wczoraj poczułam instynkt wicia gniazda, zamiast odpoczywać, czułam przymus sprzatania. Umyłam wszystkie okna, poprałam firany, wyczyściłam klosze od lamp i do tego jeszcze odkurzyłam. O dziwo,nic mnie nie boli, a wczesniej bóle pleców zdarzały mi się dość często. W 1 ciazy też czułam się podobnie na kilka tyg przed porodem...
Wariatka normalnie. daj sobie spokój już z takimi hardkorowymi rzeczami dziewczyno.

A nie myślicie, że brzuchy się obniżają po prostu od grawitacji? Jedna chudsza od drugiej a ten brzuchol swoje waży i się poprostu obsuwa?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:34   #895
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziękuję, dziękuję ja wcale nie chcę wcześniej!

No, ale każda mogłaby powiedzieć, czym się kierowała przy wyborze bo w sumie te same pytania się co jakiś czas powtarzają. A ten monitor co wkleiłaś, to ja też myślałam o tym właśnie i na allegro można go kupić taniej jak ja patrzyłam to zestaw 1 płytka + 1 odbiornik tak jak tutaj można było gdzieś za 250 zł kupić. Tylko ja się ciągle zastanawiam czy jest sens..

Ja też chcę 13, jaa! ja mam rocznicę ślubu wtedy, a Ty co masz?

Ja wczoraj powiedziałam mężowi, że jak się na usg okaże że się mała obróciła, to się to właśnie stało. Ale nie czułam, żeby mi 'spadała', po prostu ruchy zaczęłam czuć zupełnie inaczej. I właśnie dzisiaj jest mi strasznie niewygodnie tak jakby uwierała mnie w inne miejsca niż zawsze, nie mogę się odnaleźć i ciężko się poruszać. Mam nadzieję, że to to

Dziewczyny, mi się zdaje, że brzuch po prostu rośnie i dlatego zaczyna się coraz niżej, mój się już dawno nisko zaczyna, ale to nie znaczy że w całości jest nisko. Natomiast siedzenie utrudnia to już od jakiegoś czasu, muszę mieć nogi szeroko rozstawione i szukać wygodnej pozycji.

Patrzcie co mam
hehe, ja mojemu też kupiłam kubek, tylko taki http://www.spodlady.com/prod_18735_K...ta_sweter.html

Stary 2014-06-22, 18:43   #896
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Patrzcie co mam
Dziewczyny nie wiem co Was dzisiaj wzięło, ale rzeczywiście tak jest jak pisze Gosia
Twardnienia brzucha ( oczywiście nie za często i bez silnego bólu jak np.na miesiączkę) będą się teraz coraz częściej zdarzać i jest to normalne.
Zauważycie że prawie każda z Was napisała że brzuch ma już niżej, ja też tak mam!! ( 30 tydz.), jak siedzę to go czuję inaczej niż jakiś czas temu. Brzuszek rośnie również od dołu, to jaki ma być?

Do dzisiaj miałam normalny nastrój, ale jak wchodzę na wątek i czytam, to co któraś z Was napisała, że brzuch się tak obniża na 2-3 tygodnie przed porodem, to jak mam się nie zdenerwować?? To przecież jasne, że będę się niepokoić, bo mój brzuch też się obniżył a do mojego tp jest jeszcze 10 tygodni....
Stary 2014-06-22, 18:49   #897
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wiem co Was dzisiaj wzięło, ale rzeczywiście tak jest jak pisze Gosia
Twardnienia brzucha ( oczywiście nie za często i bez silnego bólu jak np.na miesiączkę) będą się teraz coraz częściej zdarzać i jest to normalne.
Zauważycie że prawie każda z Was napisała że brzuch ma już niżej, ja też tak mam!! ( 30 tydz.), jak siedzę to go czuję inaczej niż jakiś czas temu. Brzuszek rośnie również od dołu, to jaki ma być?

Do dzisiaj miałam normalny nastrój, ale jak wchodzę na wątek i czytam, to co któraś z Was napisała, że brzuch się tak obniża na 2-3 tygodnie przed porodem, to jak mam się nie zdenerwować?? To przecież jasne, że będę się niepokoić, bo mój brzuch też się obniżył a do mojego tp jest jeszcze 10 tygodni....
Ja tak napisałam, cytując z książki o ciąży, którą dziś czytałam. Ale dalej napisałam do Zuken, że skoro jej lekarz mówi, że to ok, to super, bo on ją zna najlepiej. Także może spokojnie i bez przesady... Mi się w ogóle wydaje, że nikt tu nie straszy nikogo wcześniejszym porodem, po prostu jest grupa dziewczyn, które CHCIAŁYBY urodzić wcześniej, a to jednak duża różnica...

Stary 2014-06-22, 18:56   #898
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, ja mojemu też kupiłam kubek, tylko taki http://www.spodlady.com/prod_18735_K...ta_sweter.html

Też fajny
WhiteCafe rozumiem Cię, też bym chciała żeby mój już na tym etapie odstawił jakiekolwiek % ale my żyjemy teraz właściwie na odległość i nie mam na to żadnego wpływu, więc się nawet nie odzywam w tym temacie...
Stary 2014-06-22, 18:57   #899
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej hej a ja z TZ cały weekend lenie się i mam go tylko dla siebie ;-) szkoda że jutro musi juz wrócić do pracy :'(.

Ide was nadrobić bo troszkę naskrobalyscie ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 19:00   #900
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak napisałam, cytując z książki o ciąży, którą dziś czytałam. Ale dalej napisałam do Zuken, że skoro jej lekarz mówi, że to ok, to super, bo on ją zna najlepiej. Także może spokojnie i bez przesady... Mi się w ogóle wydaje, że nikt tu nie straszy nikogo wcześniejszym porodem, po prostu jest grupa dziewczyn, które CHCIAŁYBY urodzić wcześniej, a to jednak duża różnica...

Tak Kasiu wiem że cytowałaś z książki
Bardziej mi o to w sumie chodziło, że dziewczyny które mają nisko brzuch, mogą sobie zacząć wkręcać, ze on się obniżył, bo lada moment poród No dobrze, nie wypowiadam się już za wszystkich- ja sobie tak pomyślałam
Ale masz racje- do wszystkiego co się przeczyta trzeba podchodzić ze spokojem. Bo w sumie najważniejsze jest to co mówi lekarz.

A to jak mamy brzuszek umiejscowiony jest chyba indywidualną kwestią. Ja od zawsze miałam nisko, jest okrągły jak piłka i wygląda z boku jakby był przeczepiony do mojej sylwetki Nic poza brzuchem mi nie przytyło, więc może stąd to wrażenie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości