|
|
#4801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)
Cytat:
Niby mam termin na liscie na 10 bo to byly takie pierwsze kalkulacje ale w ksiazeczce lekarz zmienil juz na 8.12 ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- A skoro Ci brzuszek wywalilo to prosze o zdjecie i wrzucaj Chetnie sie pozachwycam
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dużo z Was zna już płeć? Pewnie pisałyście, ale chyba wszystkiego nie dam rady nadrobić ![]() Niestety u mnie w Biedronce żadnych ciuszków ciążowych nie ma, ani na wyprzedaży ani w ogóle A szkoda...
|
|
#4803 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nic kompletnie nie kupiłam, nawet kawałka kocyka z biedry ![]() Cytat:
dziś rozpoczynam 16 tydzień |
||
|
|
|
#4805 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneczka u nas na poczatku to same dziewczynki lecialy
Jezeli sie nie myle to teraz sie wyrownalo troszke ![]() Ja mam miec (niby) coreczke Niby bo od poczatku wszyscy mi mowia ze wygladam na chlopca i w sumie sama mam takie przeczucia ![]() P.S Jaka sie ze mnie gadula przez ta chorobe wam tu zrobila Jeszcze troche i sama walne te 200 postow brakujacych do II cz
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja do higieny intymnej i ogólnie do mycia używam naturlanego mydła marsylijskiego, po przeczytaniu większości składów płynów do higieny intymnej należałoby się zastanowić czy nie szorować nimi kibla ja jutro prace na uczelnię wysyłam i obrona w sobotę 28 czerwca
|
|
#4807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Inka jakby patrzeć na drugi termin to ja tydzień do przodu jestem bo mi lekarz z 26 na 19 zmienił ale Linka pisała, że chodzi o termin OM to się tego trzymam
Ja tam nie sugeruje się tym na "kogo" wyglądam bo zgubne to choć przyjaciółka mówi, że dziewucha a jeszcze się nie pomyliła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie problem z tym ze po zmianie lekarza to pierwszy twierdzil ze 10.12 a drugi ze 8.12 dzien miesiaczki podalam im taki sam czyli 03.03 ![]() Sugub A na usg lekarz jeszcze Ci nie zdradzil kto tam sie ukrywa ?
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba żeby mnie nie nakręcić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje ze w srode potwierdza juz na usg bo jak nie to 11 lipca a ja sie juz doczekac nie moge. Choc nie chce samego rozowego koloru dla dziewczynki ale warto wiedzec kto siedzi w brzuchu.
|
|
#4812 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A serio przeczucia mam na chlopca.
|
||
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku czułam że będzie dziewczynka, podobnie jak w pierwszej ciąży czułam chłopca. Teraz też zbrzydłam
I dużo więcej nudności i wymiotów. Byłabym bardzo zdziwiona, gdyby na połowkowym okazało się że to chłopak ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także reguł też nie ma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
No reguly nie ma. Ale znowu kuzynka pierwsza ciaze znosila pieknie miala chlopca teraz jest w ciazy i prawdopodobnie dziewczyna a przechodzi ja o wiele gorzej.
Ja wsumie na poczatku myslalam ze fajnie miec chlopaka i bardzo chcialam. Ale na prenatalnych jak powiedzal lekarz ze 80% dziewuszka to bylam szczesliwa i to bardzo.
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardziej szłam tropem, że czuję się zupełnie inaczej, więc płeć inna. Ale tutaj pewnie tez reguły nie ma
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mąż mówi, że dziewucha będzie i tyle. Ja na poczatku czułam dziewczynkę a teraz szczerze żadnych odczuć nie mam. Chyba najbardziej skupiam się na tym aby do końca wszystko było dobrze i dlatego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Ja i zbrzydłam i jem słodkie głównie i brzuch mam rozlany i nudnosci duzo nawet do dzis zebow umyc nie moge (17t2d) a bede miec syna :P wiec reguły nie ma
![]() U mnie w biedronce nie ma ciazowych ciuchow kurde a takie leginsy by sie przydały bo mam tylko jedne teraz i jedne ciazowe w ktorych chodze, wiec az 2 pary na góre tunik nie mam prawie wcale same jakies bluzki, bida w tej szafie mojej a chcialabm sie ładnie nosic ![]() W ogle jakos ostatnio..mam dziwne przeczica, boje sie ze nasz dzidzius nie zyje mam nadzieje ze to nie prawda i w czw na wizcie okaze sie ze wszystko ok! czuje sie jakbym w ogole nie była w ciazy, przeraża mnie to... nawet więzi z dzieckiem nie czuje, jakas wyrodna matka ze mnie.
|
|
|
|
#4819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justysia Pomimo ze jestes w ciazy ale masz A teraz ?? A teraz to dzidzie sa NASZE
|
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do więzi, to póki co chyba wielu z nas trudno uwierzyć że w brzuchu est taka kruszynka. Po porodzie się zakochasz ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez aneczka2238 Czas edycji: 2014-06-22 o 21:07 |
||
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+0kgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
ja jutro nabijam 17tydz bozszsz jak ten czas leci ![]() jak narazie podobno ładnieje (ludzie gadają) na wadze jestem -1kg, a spodnie na gumce noszę od 8-9tc. mdłości miałam max 3tyg, rzygałam raz, jem głównie słone chociaż ostatnio choruję na czekoladę wiśniową tudzież inne słodko-kwaśne rzeczy... i chłopak dzikus taki że od tygodnia czuje jaką mam dyskotekę w środku wczoraj byliśmy u znajomych na urodzinach(wysiedziałam do 2 w nocy!) śmiesznie się czułam bo mają taką głęboką kanapę i jak się w nią zapadłam to musiałam się bokiem przetoczyć żeby wstać! jakbym wogóle nie miała mięśni brzucha!! dodatkowo brzuch mi się zaczyna bardzo wysoko więc jak siedzę prosto (w sensie pod kątem 90st) to szybko zaczyna mnie cisnąć. brzuch zaczyna się w zasadzie już pod biustem.. byłam w tesco-słabe to promo na ciuszki. i body same na krótki rękaw... ale to chyba nie ma sensu kupować co? czy takie 3-6-9miesięcy też kupujecie? |
|
|
|
#4825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczepienia obowiązkowe na różyczke wprowadzono w Polsce w 1987 roku. |
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio bralam 2 apapy max - razem 1000mg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No mi na USG to aż było wstyd nieomal że taki niegrzeczny ;-) ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Ojej to może porozmawiaj z lekarzem swoim czy tyle można. Ja od swojego mam takie informacje. |
|
|
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
zalecana dawka jest do 500mg,z tego co wiem Ja a pytałam i teścia i lekarzy w szpitalu... Wiadomo lepiej wcale nie brac albo jak najmniej,jednak jeśli to jednorazowa przygoda to dziecku nie zaszkodzi nawet to 1000mg co Linka pisała
Wszystko z Głową i zgodnie z zaleceniami lekarza
|
#4830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do czarnowidztwa to ja jestem od tego specjalistką...Bosh taki już jestem typ. walczę z tym, ale ciężka sprawa. Zamiast myśleć pozytywnie i o dobrym to wolę sie martwić...Też mam różne dziwne myśli odnośnie ciąży, czy serduszko bije, czy rośnie. Ruchy czuję tylko czasem jak sie na wznak położę i przycisnę dłonią brzuch pod pępkiem (ale może to wcale nie ruchy, tylko...gazy... ), no i ten brzuch niby wielki mam,ale to sam tłuszcvz, miękki. Piszą, że ileś palców pod pępkiem można wuczuć twardość, ja tam nic nie czuję Do tego już drugi dzieńbrzuch mnie pobolewał jak na @ i jakiś wielki "glut" sluzowy wydziałam na wkładce... We środę idę do ginki, mam nadzieję, że sie uspokoję po tej wizycieZ dobrych wieści kupiłam sobie autko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

te w biedronce z haftkami wydawały się super i żałuje, że nie kupiłam. A wszędzie gdzie widziałam ubrania ciążowe, to na dzień dobry widzę same namioty dla chyba starszych pań i uciekam
), fajnie dopasowane i mają wygodną gumkę ze sznurkiem
polecam szczególnie, że kosztują ok 40 zł na wyprzedaży. 

A szkoda...