Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 21:30   #2761
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
pogrubione : u nas podobnie, a Blanka młodsza Tyle, że nadal pobudki o 6.

Trzeba było się nie fatygować skoro Mała chora Dziękuję
Swoją drogą, to skoro pojechałaś na IP, to musiało być źle. Zdrówka!

Ja się pytam gdzie jest zdjęcie?

Nie pomogę, bo nie wiem, ale trzymam kciuki za zdrówko Jula!

Nie wiem czy dałabym radę przeczytać takiego bloga

jest chyba kilka takich osób Ale nie mi oceniać, ja też jestem rzadko ostatnio

Blancia już śpi a ja relaksuję się przy meczu Blancia zaczyna coraz więcej mówić. Choć i tak jestem pod wrażeniem tego co powiedziało ellmiątko
Właśnie miałam pisać jakiś czas temu że Oskar też już bardzo dużo mówi-znaczy on i tak dużo mówił ładnie i wyraźnie ,ale teraz wszystko potrafi po nas powtórzyć wiadomo niektóre słowa jeszcze kaleczy ale próbuje i nawet mu to wychodzi

Już tak dużo rozumie i fajnie można z nim współpracować

Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:34   #2762
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
"

No właśnie a'propos Bijkory, ja wiem, że "sentyment" itd., ale z k. to ją chyba jednak powinno się już wyrzucić, bo to mi już bardziej na olewkę wygląda, a nie brak czasu...
myślę,że poza Bijkorom jeszcze kilka osób nas olało marty nie było wieki z nami ami Eff i e_vel coraz mniej zagląda

Dziewczyny zazdroszczę spotkanka

Mika, u nas antybiotyk nie dawał rady bo Leos ma tendencje do grzybów,co prawda tylko raz w buźce ale w okolicach jajek mu się robi wysypka i żaden krem nie pomagał pediatra sugerowała że to grzybki i się nie pomyliła- pomógl flukonazol

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-22 o 21:37
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:41   #2763
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mlody juz spi, kolacyjka, kapu-kapu i spaciu.
przede mna ostatni tydz pracy i wakacje!
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ciezki ten tydzien... potem jeszcze szkolenie 3 dniowe i dopiero wakacje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46993454]Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz :/ aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę.
Fewciu, mała wówczas spała
A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle.[/QUOTE]

Tym niemniej dziekuje
Blanka chyba po raz drugi przeszla trzydniowke. Na poczatku myslalam ze to zebowa goraczka,ale wczoraj pojawila sie wysypka,blada co prawda ale byla. Dzis juz prawie niewidoczna.

Mala Blanka tak ladnie nie mowi,ale u nas bylo bardzo licho w tym temacie wiec mnie nawet "oć" czy "pić" cieszy Gratuluje mowy,jak ja na to czekam

Lece spac. Buziaki Kochane!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:42   #2764
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
"Nieszczęśliwy wypadek" Jakby go "rodzice" nie zostawili, to by się nic takiego nie stało

U nas z pt na sobotę była od północy do 3.30

Właśnie tak po cichu myślałam, że pewnie jakiegoś "haka" szykuje

No właśnie a'propos Bijkory, ja wiem, że "sentyment" itd., ale z k. to ją chyba jednak powinno się już wyrzucić, bo to mi już bardziej na olewkę wygląda, a nie brak czasu...

Chyba wiem, o którym blogu piszesz

Wczoraj byliśmy na chrzcinach Igorka, impreza super, młoda się wyszalała za wszystkich. Na noc zostaliśmy u t. - dziecko się nam całkiem przez te dwa dni rozregulowało. Z wczorajszą i dzisiejszą drzemką, i snem nocnym, spała łącznie 8 godzin. No po prostu wszystko takie ciekawe, że zasnąć się nie dało i koniec. A jeszcze wywróciła się 3 razy, a do domu wróciła, jakby w walkach ulicznych brała udział Pół czoła rozdarte, guz na środku, nad powieką czerwona szrama
T. po prostu mnie z nóg zwalała, w zależności od sytuacji są dwie opcje: jak się dziecko przewróci przy Tobie, to znaczy, że nie umiesz się nim zająć, ogólnie za dużo czasu z nim spędzasz i jest rozkojarzone Twoją obecnością, więc powinnaś je zostawiać w spokoju, kiedy się samo sobą zajmuje; albo jak się przewróci, a Ciebie przy nim nie ma, to znaczy, nie umiesz się nim zająć, bo takie małe dziecko trzeba mieć cały czas na oku i pilnować, żeby sobie nic złego nie zrobiło, a nie zostawiać same sobie
Oskar też kaskader czasami mam wrażenie że oczy ma smołą zalepione bo aby biec przed siebie-nie ważne że przeszkoda pod nogami Efekt taki że chodzi w gruzach i siniakach cały
I nauczył się że trzeba podmuchać jak się uderzy i potrafi tak wszystkich domowników obejść pokazując gdzie trzeba dmuchać i jak(demonstruje jakby ktoś nie wiedział:p).
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kubeczek juz w lepszym humorze i zdrowiu - katarek jeszcze jest, ale Kuba jakby go nie widzi :P nie ma szans, zeby podac mu lekarstwa, od razu ucieka krecac glowa.
Aktualnie przewala sie przeze mnie na lozku.

Ja za to leze jak kloda, bo chorobsko przeszlo na mnie. Gardlo piecze, z nosa sie leje, goraczka mnie teraz wziela i trzese sie cala, takze wypruta od wczoraj jestem totalnie.
Licze, ze synek mnie oszczedzi, kimnie zaraz, a ja z nim.

Dzis jeszcze sobie dolozylam, bo 6h sprzatalam nasze nowe mieszkanie. Pylek kurzu nie ma prawa tam istniec

PSTRYNIU, "gniazdko" to narazie puste sciany plus meble kuchenne

BLACK, zgadzam sie z dziewczynami - bardzo wszystko osobiscie bierzesz.

ELLMI, IFWKA, zazdroszcze spotkania

FEWCIU, dla Blanki!

MIKA, a w przychodni Jula nie ma innej pediatry?
Bo mam watpliwosci czy mozecie isc do Waszej lekarki bez przenoszenia, chyba ze dobry uklad z nia macie??

Zdrówka Nawijko

Mówisz że nie ma prawa być pyłku kurzu? coś czuje że tż (jak na nich przystało) zepsuje Ci tę idylle nieskazitelnej czystości-no chyba że jest pedantem?

Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-06-22, 21:47   #2765
elllmi
Zakorzenienie

mają Wasze dzieciaczki tak, że jak sobie coś wbiją do głowy, to w kółko to powtarzają? nie chodzi mi o jakieś słowo, tylko np. jakieś wydarzenie; byłam z Filipem jakieś 2 tyg. temu u mojej kuzynki Wiktorii, która ma żółwia i młody chodził ciągle za tym żółwiem, stukał mu w skorupę, a ten się chował itd.; i druga sytuacja: moja mam siedziała sama przed domem i wołała Filipa, a on nie chciał do niej iść, za to mój pies Elmo przyszedł i ją po ręce polizał;
no i teraz młody ma fazę na opowiadanie mi ciągle tych dwóch sytuacji, przed spaniem dzisiaj powtórzył 6 razy o żółwiu i 2 razy o babci nie zliczę ile w ciągu dnia; w kółko jest: "Wiki ziówa, Fifi pupu, ziówa nie ma" albo "Baba siaaaama (tu pokazuje jaka to babcia była sama smutna i jak płakała), Ewo (macha językiem), Fifi nie"; i oczywiście nie wystarczy wysłuchać, trzeba razem z nim żałować biednej babci, która siedziała "siaaaaaama"

Cytat:
Ja za to leze jak kloda, bo chorobsko przeszlo na mnie. Gardlo piecze, z nosa sie leje, goraczka mnie teraz wziela i trzese sie cala, takze wypruta od wczoraj jestem totalnie.
zdrówka

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
I nauczył się że trzeba podmuchać jak się uderzy i potrafi tak wszystkich domowników obejść pokazując gdzie trzeba dmuchać i jak(demonstruje jakby ktoś nie wiedział:p).
poczekaj aż zacznie wynajdywać wszystkie stare siniaki i zadrapania i każde trzeba będzie dmuchać u nas przy każdej zmianie pieluchy albo przebieraniu mamy odmuchiwanie wszystkich "ran"

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2014-06-22 o 21:49
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:48   #2766
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mają Wasze dzieciaczki tak, że jak sobie coś wbiją do głowy, to w kółko to powtarzają? nie chodzi mi o jakieś słowo, tylko np. jakieś wydarzenie; byłam z Filipem jakieś 2 tyg. temu u mojej kuzynki Wiktorii, która ma żółwia i młody chodził ciągle za tym żółwiem, stukał mu w skorupę, a ten się chował itd.; i druga sytuacja: moja mam siedziała sama przed domem i wołała Filipa, a on nie chciał do niej iść, za to mój pies Elmo przyszedł i ją po ręce polizał;
no i teraz młody ma fazę na opowiadanie mi ciągle tych dwóch sytuacji, przed spaniem dzisiaj powtórzył 6 razy o żółwiu i 2 razy o babci nie zliczę ile w ciągu dnia; w kółko jest: "Wiki ziówa, Fifi pupu, ziówa nie ma" albo "Baba siaaaama (tu pokazuje jaka to babcia była sama smutna i jak płakała), Ewo (macha językiem), Fifi nie"

zdrówka
Nie- nie przeżywa jeszcze

Ale z Fifka to agent niezły Pięknie już układa wyrazy

Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-06-22, 21:51   #2767
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Zdrówka Nawijko

Mówisz że nie ma prawa być pyłku kurzu? coś czuje że tż (jak na nich przystało) zepsuje Ci tę idylle nieskazitelnej czystości-no chyba że jest pedantem?

Tak, na chwile obecna

Ja sama jestem balaganiara (ale dobrze mi z tym, nie biczuje sie ), takze porzadku dlugo nie utrzymamy

Wazne, ze przewozone graty moge w czyste szafki powkladac A potem niech sie dzieje co chce!!

Nadaje spod koldry szkoda mi jednak czasu na spanie to sie chociaz porzadnie wyleze i pogrzeje.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

ellmi, jaka madrala juz z Fifkaaa, przeuroczy jest!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:52   #2768
charlizz
Zadomowienie

MIKA, widzę, że Szaja Ci już napisała a propos pleśniawek. Ja ze swojej strony dodam, że Oli nystatyna nie pomogła, załatwiłam receptę na fluconazol i jak ręką odjął.
jak jesteś w przychodni pierwszy raz to po prostu powiedz, nie sądzę by trzeba było się od razu "przenosić". z resztą u mnie jak nie ma akurat pediatry to idę do internisty, mówię co chce i daje mi receptę, więc powiedz jaka sprawa, chcesz to i to i już
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:57   #2769
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, na chwile obecna

Ja sama jestem balaganiara (ale dobrze mi z tym, nie biczuje sie ), takze porzadku dlugo nie utrzymamy

Wazne, ze przewozone graty moge w czyste szafki powkladac A potem niech sie dzieje co chce!!

Nadaje spod koldry szkoda mi jednak czasu na spanie to sie chociaz porzadnie wyleze i pogrzeje.
amen

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
no i teraz młody ma fazę na opowiadanie mi ciągle tych dwóch sytuacji, przed spaniem dzisiaj powtórzył 6 razy o żółwiu i 2 razy o babci nie zliczę ile w ciągu dnia; w kółko jest: "Wiki ziówa, Fifi pupu, ziówa nie ma" albo "Baba siaaaama (tu pokazuje jaka to babcia była sama smutna i jak płakała), Ewo (macha językiem), Fifi nie"; i oczywiście nie wystarczy wysłuchać, trzeba razem z nim żałować biednej babci, która siedziała "siaaaaaama"

zdrówka

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

poczekaj aż zacznie wynajdywać wszystkie stare siniaki i zadrapania i każde trzeba będzie dmuchać u nas przy każdej zmianie pieluchy albo przebieraniu mamy odmuchiwanie wszystkich "ran"
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło-można popracować nad płucami ,bo jednak przez cały dzień...

Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-06-22, 22:02   #2770
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
my ju w domu, Hania oczywiście piszczała na swoje zabawki

i też już coraz to więcej gada
w ogóle rozumie wszystko co się do Niej mówi no genialna jest
chociaż lubię jak się rozkręci i gada po swojemu

nawijko
zdrowia!!

fewciu brawa dla Blanki!
placuszki smakowały?

szaja zdrowia dla Dorki ależ Ty to jesteś pomysłowa babka! wypróbuję to z ciastoliną, muszę kupić

pstryku tez się obawiam, że Hania zaraz mi przestanie spać w dzień

mika zdrówka dla Julka

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:08   #2771
mala_19kw
Zakorzenienie

Spylam spać bo coś mnie zimno zaczyna telepać(miałam dzień spokoju:p że było mi w sam raz). Dobranoc mamusie,spokojnej nocy wszystkim życzę

Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-06-22, 22:09   #2772
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46987236]Dziewczyny, nie zrobiłam jeszcze, a w ogóle Dorka chora :/ nie wiem co, temp. ma tak ok 38-38,5 na oko, bo nie mierzę, już mam wyczucie ręką i nie bardzo po ibumie schodzi :/ w nocy zeszla, ale jak rano po 5 dałam ibum tak chwila bez temp. była i drzemka o 10:30 z temp. Teraz wstała i marud, na moment tylko jestem.
][/QUOTE]
Zdrówka dla Dorki
Cytat:
Taka sytuacja:

Blanka bawi się na podłodze w "nie ma" (chowa pod nóżką różne zabawki i mówi "nie ma", udaje że szuka, a za chwilę krzyczy "jeeeeee" ), TŻ podchodzi do mnie i przytula, a Blanka podnosi ręce i mówi " a jaaaaa??" Musieliśmy wziąć Ją na ręce i dziecko szczęśliwe tuli się z nami
ijeeee

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Jestem po wyczerpujacym weekendzie: dwa dni intensywnego zwiedzania, obzarstwo na maksa i spanie na lozku. Dziewczyny, ktore spia z dziecmi razem na lozku: podziwiam!! My pierwszy raz na lozku i to bylo niezle wyzwanie.
Od jutra powinnam byc na kilka dni regularnie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja Lejdis, chcialam Wam tylko napisac, ze my po remoncie juz, pokoik Pietraszkowy wyglada przebosko Maz sie spisal na medal!!!!!! Jeszcze pare drobiazgow tylko dopiescic troche dodatkami i bedzie cudo

Nadrobie pozniej, caly czas u mamy bylam :-*
dla męża i fotki prosimy
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Silver sciagasz seriale czy gdzieś na necie oglądasz
Sciągam
Cytat:
no i w sobotę spotkałam się z Ifwką była z Oliwką i TŻ, są baaardzo mili, a Oli cudna, miny do zdjęć robi zawodowe szkoda, że tak krótko, ale dobre i to
Super że się spotkałyście
Cytat:
a tak w ogóle, to wczoraj jak wróciliśmy do domu, to Filip mi w kółko powtarzał, że "Awija miała ziazi na rączce i trzeba było dmuchać"

Cytat:
przede mna ostatni tydz pracy i wakacje!
ale Ci dobrzeeeeeeeeeeee
Cytat:
Jestem w szoku jak Filip pięknie mówi
u nas nie było takich sytuacji

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-06-22 o 22:10
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:17   #2773
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46993454]Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz :/ aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę.
Fewciu, mała wówczas spała
A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle.[/QUOTE]

Cytat:
Kubeczek juz w lepszym humorze i zdrowiu - katarek jeszcze jest, ale Kuba jakby go nie widzi :P nie ma szans, zeby podac mu lekarstwa, od razu ucieka krecac glowa.
Aktualnie przewala sie przeze mnie na lozku.

Dzis jeszcze sobie dolozylam, bo 6h sprzatalam nasze nowe mieszkanie. Pylek kurzu nie ma prawa tam istniec

PSTRYNIU, "gniazdko" to narazie puste sciany plus meble kuchenne

BLACK, zgadzam sie z dziewczynami - bardzo wszystko osobiscie bierzesz.

ELLMI, IFWKA, zazdroszcze spotkania

FEWCIU, dla Blanki!

MIKA, a w przychodni Jula nie ma innej pediatry?
Bo mam watpliwosci czy mozecie isc do Waszej lekarki bez przenoszenia, chyba ze dobry uklad z nia macie??

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
myślę,że poza Bijkorom jeszcze kilka osób nas olało marty nie było wieki z nami ami Eff i e_vel coraz mniej zagląda

Dziewczyny zazdroszczę spotkanka

Mika, u nas antybiotyk nie dawał rady bo Leos ma tendencje do grzybów,co prawda tylko raz w buźce ale w okolicach jajek mu się robi wysypka i żaden krem nie pomagał pediatra sugerowała że to grzybki i się nie pomyliła- pomógl flukonazol
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
MIKA, widzę, że Szaja Ci już napisała a propos pleśniawek. Ja ze swojej strony dodam, że Oli nystatyna nie pomogła, załatwiłam receptę na fluconazol i jak ręką odjął.
jak jesteś w przychodni pierwszy raz to po prostu powiedz, nie sądzę by trzeba było się od razu "przenosić". z resztą u mnie jak nie ma akurat pediatry to idę do internisty, mówię co chce i daje mi receptę, więc powiedz jaka sprawa, chcesz to i to i już
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

nawijko
zdrowia!!

fewciu brawa dla Blanki!
placuszki smakowały?

szaja zdrowia dla Dorki ależ Ty to jesteś pomysłowa babka! wypróbuję to z ciastoliną, muszę kupić

pstryku tez się obawiam, że Hania zaraz mi przestanie spać w dzień

mika zdrówka dla Julka
Odpisuje zbiorczo w naszej przychodni gdzie Julek chodzi jest dwie pediatry nasza na urlopie a ta druga tylko we wtorki przyjmuje i przez nia wylądowaliśmy w lutym z zapaleniem płuc w szpitalu wiec tak srednio mi sie usmiecha do niej isc a inni lekarze to nie wiem
a planowałam isc do naszej lekarki znaczy do przychodni gdzie Ja i Tz jesteśmy wpisani bo chce zwolnienie a nasza lekarka łatwo daje raczej a Jula tak jednorazowo moze przyjmie zreszta dziadek do niej chodzi to zawsze pyta sie o Julka i przejmuje naszymi problemami bardzo
Dziekuje za rady mam nadzieje ze szybko nam mina te plesniawy nie wiem skad to sie przyplatało

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Ellemi ale pieknie mówi u nas takiej komunikacji brak ale widac ze przezywa niektóre sytułacje np dostał nakejke dzielnego pacienta i wszystim pokazywał widac ze sie chwalił , a z dzis usypiamy po stu koziałkach na łózku prawie oczy zamkniete puszcza cyca i musze stópki wycałowac a tak zawsze robi to Tz a tu nie ma i Mama musiała ok dalej usypiamy i znów odwrócił sie dupka do mnie mysle spi i nagle TATA tata nie nie tata nie co w wolnym tłumaczeniu chyba oznaczało Taty nie ma :conf used: ale widac ze przezywa brak Tz rano szuka go przy biuku w pokoju itd
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:35   #2774
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurde a Pietraszko dalej nic nie mowi zaczynam sie naprawde porzadnie martwic. Tym bardziej, ze wszystko jest 'tata', 'dada'. Cwiczymy z ksiega dzwiekow, to wszystko tez zaczyna na 't' i 'd'

Yellow, a czy jest szansa, ze jak Ci sie firma rozkreci to pierdykniesz tym zwiazkiem z tz i odejdziesz??? Bo tak sie bidulo meczysz, tyle smutku w Twoich poistach.....

Marsi zazdroszcze ruchow bobasa!!! A dla tz baty, moze chwilowe zacmienie mial

Meneq hehe padlam, my spalismy do 10miesiaca, teraz z mlodym tez nie potrafie spac, zreszta on tez kocha tylko swoje lozeczko

Szajus, zdrowka dla Dorki!!!!!! U nas akcje podobne przy czworkach, wiec trzymam kciuki, co by to zeby tylko byly

Elllmi Ifwka fajnie, ze sie spotkalyscie, czekamy na foto

Nawijko gratuluje kluczy!!!!!! I zdrowia!!!

Misia, robilam dzisiaj placuszki, jak Twoja Hania je wszystkie zjadla to nie wiem, mlody zjadl 2, z truskawkami i bananem, a z tej porcji ja zjadlam sniadanie moja mama i siostra pyszne bardzo!!!!! Mega delikatne, mniami!!!!!

Pstryniu brawa za wakacje

Wczoraj bylismy u znajomych na trzaskaniu, mlody poszalal z psami, dzieciakami, zasnal w nosidle w drodze powrotnej o 21.30 i.....spal dzisiaj do 9 w efekcie doslownie padl na drzemke o 17 (zszedl M.z kolan polozyl sie na kanapie i zasnal ) ale zasnal znowu o 21.30 w nosidle bez histerii!!!!
W ogole maz taki kochany, bal sie do tej pory strasznie mlodego wiazac sam, a dzisiaj zawiazal mt i mlodego uspil kochani, nie moge sie na nich napatrzec jak sa razem zawiazani

Tress, trzymam kciuki, zeby to przymilanie bylo tylko forma przeprosin

Mika akysz afty!!! Zdrowka!

Sorka, ze taki rozstrzal, staralam sie wszystko nadrobic

Dziewczyny zdjecia pozniej, jeszcze chce jedna rzecz zrobic

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Mala zdrowka!!!!!

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:51   #2775
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lady, to trzaskanie jeszcze ktoś robi?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 23:57   #2776
LadyWhisper
Zakorzenienie

Noooo, impreza do rana byla
A ze ja matka polka to wolalam z dzieciem w nosidle wrocic do domu niz z towarzystwem siedziec a Pietraszka mamie zostawic
My tez mielismy trzaskanie, ale skromnie u nas bylo, bo ja cala rodzine nad morzem mam a maz po polsce.

A, i jeszcze kolocza na pare dni przed slubem sie rozdaje najblizszym sasiadom

Ale sie fatalnie czuje, wszystkie stawy bola, migrena, zdycham :'(

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:26   #2777
elllmi
Zakorzenienie

no nie mówcie, że jeszcze śpicie

Stary 2014-06-23, 07:45   #2778
marsi11
Zakorzenienie

no myśmy przed chwilką wstali

Ellmi, ale Fifi gaduła brawo.
Myslę,że to naprawdę szybko i możemy się cieszyć,że nasze dziciaki są rozgadane bo u mnie w rodzinie to różnie bywa a i zdarza się,że spotykam trzylatki które znają tylko kilka słow

Może Leosio zdaniami jeszcze nie wali ale dużo mówi jednak najbardziej lubi naśladować dzwięki i ciągle mu się buzia nie zamyka.
Mojego S pierwsze zdanie to było: lubisz jechać pociągiem? nie miał 2 latek

zmykam szykować się do pracy
Stary 2014-06-23, 07:51   #2779
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46995751]Lady, to trzaskanie jeszcze ktoś robi? [/QUOTE]

no u Nas tak

Cytat:
my 10 minu temy wstalśmy robicie coś dla tatków na dzień ojca?

Stary 2014-06-23, 07:55   #2780
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Lady no pochłonęła wszystkie te placki a potem przez resztę dnia prawie nic nie zjadła
nie wiem co się dzieje z tym jedzeniem:/ jak u mojego Siostrzeńca tak było/jest to robaki wykryli i już mam w głowie, że Ona pewnie też ma:/

co to trzaskanie?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:08   #2781
pstryczek84
Zakorzenienie

hej.
Cytat:
weeeeeeeeeez
mialam taki superowy sen... snilo mi sie ze pomagal mi cos tam przy samochodzie taki extra super gitesowy facio. skonczyl, zdazylam podziekowac, ten sie usmiechnal (o mamuńciu!!!!) i ku.wa budzik zadzwonil budzac nie tylko mnie ale i Kube

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

tak, z racji ze dzis mamy rade to w ramach prezentu daje malzowi cale popoludnie aby mogl je spedzic z synem

Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ciezki ten tydzien... potem jeszcze szkolenie 3 dniowe i dopiero wakacje

nawet nic nie mow przez ten likiend siedzialam po 2-3 godz dziennie w papierach... a to sprawozdanie ze spr dyrektorskiego w 2 klasach, a to dziennik papierowy, a to elektroniczny, swiadectwa.... a i tak nie wszyscy powystawiali mi oceny wiec dzis na lekcjach bede to konczyc potem tylko drukowanie swiadectw i wolne
a, i jeszcze jutro wieczorek pozegnalny umcumcumc

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-06-23 o 08:10
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:09   #2782
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no myśmy przed chwilką wstali

Ellmi, ale Fifi gaduła brawo.
Myslę,że to naprawdę szybko i możemy się cieszyć,że nasze dziciaki są rozgadane bo u mnie w rodzinie to różnie bywa a i zdarza się,że spotykam trzylatki które znają tylko kilka słow

Może Leosio zdaniami jeszcze nie wali ale dużo mówi jednak najbardziej lubi naśladować dzwięki i ciągle mu się buzia nie zamyka.
Mojego S pierwsze zdanie to było: lubisz jechać pociągiem? nie miał 2 latek

zmykam szykować się do pracy
Cytat:

ej no, a ja 0 5 musiałam
i już po pierwszej kawie i drożdżówce jestem ,a koleżanka przyniosła cały worek batoników czekoladowych

lubisz jechać pociągiem? Nawijka lubi

własnie się zastanawiałam, co dla TŻ od Fifka, jak go tutaj nie ma niby wczoraj był i mogłam coś zorganizować, ale mnie wkurzył i nic nie było

Stary 2014-06-23, 08:14   #2783
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kurde a Pietraszko dalej nic nie mowi zaczynam sie naprawde porzadnie martwic. Tym bardziej, ze wszystko jest 'tata', 'dada'. Cwiczymy z ksiega dzwiekow, to wszystko tez zaczyna na 't' i 'd'

Wczoraj bylismy u znajomych na trzaskaniu, mlody poszalal z psami, dzieciakami, zasnal w nosidle w drodze powrotnej o 21.30 i.....spal dzisiaj do 9 w efekcie doslownie padl na drzemke o 17 (zszedl M.z kolan polozyl sie na kanapie i zasnal ) ale zasnal znowu o 21.30 w nosidle bez histerii!!!!
W ogole maz taki kochany, bal sie do tej pory strasznie mlodego wiazac sam, a dzisiaj zawiazal mt i mlodego uspil kochani, nie moge sie na nich napatrzec jak sa razem zawiazani
myślę, że jeszcze nie masz sie czym martwić
co to 'trzaskanie'?

Cytat:
hej

ja tez Czasem jej cos mowie/prosze i az nie moge uwierzyc, ze to wszystko rozumie i robi

Cytat:
no to jak sie porzadnie wczoraj wygrzałas to dzis jak nowo narodzona?

Cytat:

jedno i drugie wystepuje u mojej Oli A jeszcze ona nie mowi juz auu, tylko nasladuje Nas i mowi -ojojoj i tak to smiesznie wygląda i słychać

Wczoraj bylismy na pikniku rodzinnym na paprach, zabawy, malowanie twarzy, konkursy, konie,dmuchane zjezdalnie itp itd. Ludzi tłum a Olusia niesmiało skusiła sie jedynie na dotykanie jeżyków
Poczekalismy na gwiazde wieczoru Arkę Noego (uwielbiam), i padłam ze smiechu jak Friedrich na przywitanie przez konferansjera, że witamy na pikniku rodzinnym 3+, zaśmiał sie i mowi, że juz nie pamieta, kiedy miał tylko 3 dzieci, i że w zespole średnia to 7 A dzieci, ktore zaczynały spiewac w zespole w pierwszym składzie dają im już wnuki

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
tak, z racji ze dzis mamy rade to w ramach prezentu daje malzowi cale popoludnie aby mogl je spedzic z synem
no patrz, u mnie bedzie taki sam prezent bo jadę na kurs niemieckiego

Cytat:
hej

Lady no pochłonęła wszystkie te placki a potem przez resztę dnia prawie nic nie zjadła
nie wiem co się dzieje z tym jedzeniem:/ jak u mojego Siostrzeńca tak było/jest to robaki wykryli i już mam w głowie, że Ona pewnie też ma:/

co to trzaskanie?
a u rodzicow tez nic nie jadła? Moja ostatnio miła przestój z moimi obiadami, a mojej mamy zjadla całą miskę

Cytat:

jw u Pstryczka
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:23   #2784
treselle0
Zadomowienie

Marsi, a jak rodziłaś poprzednio?, tzn masz porownanie obu porodów? Nie chce zaczynac dyskusji, pytam tylko z ciekawosci

Cytat:
Właśnie tak po cichu myślałam, że pewnie jakiegoś "haka" szykuje
wczoraj podczas jakiejs wymiany zdan mowi mi, ze sie stara To extra, ale czemu nie przeprosi? Znaczy, nie uwaza ze zrobił coś 'złego', a to oznacza, ze chce aby wszystko było po staremu, czyli nic nie rozumie
A co do przewracania to pewnie jest jeszcze 3 opcja - jak sie przewroci pod opieka t. to nieszczesliwy wypadek
Stary 2014-06-23, 08:51   #2785
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie wiem co to sie porobiło dziś ale Daria dalej śpi. Nigdy tak długo nie spała. Ja się przed chwilą obudziłam WYSPANA

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-23, 08:58   #2786
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Nie wiem co to sie porobiło dziś ale Daria dalej śpi. Nigdy tak długo nie spała. Ja się przed chwilą obudziłam WYSPANA

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
no to cos wisi w powietrzu bo moja tez spi JESZCZE, a ja nadrabiam wizaz i ogladam "Szkołę Uczuc" po rosyjsku
Stary 2014-06-23, 09:04   #2787
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
no to jak sie porzadnie wczoraj wygrzałas to dzis jak nowo narodzona?
nic z tego goraczka doszla wczoraj do 39. Dzis co prawda nie ma wcale, ale wygladam jak 7 nieszczesc :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:18   #2788
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Marsi, a jak rodziłaś poprzednio?, tzn masz porownanie obu porodów? Nie chce zaczynac dyskusji, pytam tylko z ciekawosci
pierwszy poród siłami natury, urodzic chłopa 4,5 kg to naprawdę kosmos, 21 szwów i blizna która ciągnie do dziś
Leos- cc
Stary 2014-06-23, 09:22   #2789
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny ja teraz (zresztą jak i ostatnio) będę z doskoku i czytać po łepkach za co przepraszam, ale mam taki sajgon tutaj że głowa mała musze to wszystko ogarniać z Młodym przy nodze, a przecież jak ja coś schowam, to być nie może
Zdrowia dla Kubusia Nawijko
I dla powiększających słownik dzieciaczków

Idę pakować

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:36   #2790
mala_19kw
Zakorzenienie

Bokeh ,ja na dzień mamy dostałam czekoladki i tatusiek dostanie coś w tym samym klimacie:p sasasa

Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości