|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
wiadomo niektóre słowa jeszcze kaleczy ale próbuje i nawet mu to wychodziJuż tak dużo rozumie i fajnie można z nim współpracować Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marty nie było wieki z nami ami Eff i e_vel coraz mniej zaglądaDziewczyny zazdroszczę spotkanka Mika, u nas antybiotyk nie dawał rady bo Leos ma tendencje do grzybów,co prawda tylko raz w buźce ale w okolicach jajek mu się robi wysypka i żaden krem nie pomagał pediatra sugerowała że to grzybki i się nie pomyliła- pomógl flukonazol Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-06-22 o 21:37 |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46993454]Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz :/ aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę. Fewciu, mała wówczas spała A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle.[/QUOTE] Tym niemniej dziekuje ![]() Blanka chyba po raz drugi przeszla trzydniowke. Na poczatku myslalam ze to zebowa goraczka,ale wczoraj pojawila sie wysypka,blada co prawda ale byla. Dzis juz prawie niewidoczna. Mala Blanka tak ladnie nie mowi,ale u nas bylo bardzo licho w tym temacie wiec mnie nawet "oć" czy "pić" cieszy Gratuluje mowy,jak ja na to czekam ![]() Lece spac. Buziaki Kochane! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami mam wrażenie że oczy ma smołą zalepione bo aby biec przed siebie-nie ważne że przeszkoda pod nogami Efekt taki że chodzi w gruzach i siniakach cały![]() I nauczył się że trzeba podmuchać jak się uderzy i potrafi tak wszystkich domowników obejść pokazując gdzie trzeba dmuchać i jak(demonstruje jakby ktoś nie wiedział:p). Cytat:
Mówisz że nie ma prawa być pyłku kurzu? coś czuje że tż (jak na nich przystało ) zepsuje Ci tę idylle nieskazitelnej czystości -no chyba że jest pedantem? Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
mają Wasze dzieciaczki tak, że jak sobie coś wbiją do głowy, to w kółko to powtarzają? nie chodzi mi o jakieś słowo, tylko np. jakieś wydarzenie; byłam z Filipem jakieś 2 tyg. temu u mojej kuzynki Wiktorii, która ma żółwia i młody chodził ciągle za tym żółwiem, stukał mu w skorupę, a ten się chował itd.; i druga sytuacja: moja mam siedziała sama przed domem i wołała Filipa, a on nie chciał do niej iść, za to mój pies Elmo przyszedł i ją po ręce polizał;
no i teraz młody ma fazę na opowiadanie mi ciągle tych dwóch sytuacji, przed spaniem dzisiaj powtórzył 6 razy o żółwiu i 2 razy o babci ), Ewo (macha językiem), Fifi nie"; i oczywiście nie wystarczy wysłuchać, trzeba razem z nim żałować biednej babci, która siedziała "siaaaaaama" ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
u nas przy każdej zmianie pieluchy albo przebieraniu mamy odmuchiwanie wszystkich "ran"
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-06-22 o 21:49 |
||
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z Fifka to agent niezły Pięknie już układa wyrazyWysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama jestem balaganiara (ale dobrze mi z tym, nie biczuje sie ), takze porzadku dlugo nie utrzymamy ![]() Wazne, ze przewozone graty moge w czyste szafki powkladac A potem niech sie dzieje co chce!! ![]() Nadaje spod koldry ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- ellmi, jaka madrala juz z Fifkaaa, przeuroczy jest!! |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
MIKA, widzę, że Szaja Ci już napisała a propos pleśniawek. Ja ze swojej strony dodam, że Oli nystatyna nie pomogła, załatwiłam receptę na fluconazol i jak ręką odjął.
jak jesteś w przychodni pierwszy raz to po prostu powiedz, nie sądzę by trzeba było się od razu "przenosić". z resztą u mnie jak nie ma akurat pediatry to idę do internisty, mówię co chce i daje mi receptę, więc powiedz jaka sprawa, chcesz to i to i już ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my ju w domu, Hania oczywiście piszczała na swoje zabawki i też już coraz to więcej gada w ogóle rozumie wszystko co się do Niej mówi chociaż lubię jak się rozkręci i gada po swojemu ![]() nawijko zdrowia!! fewciu brawa dla Blanki! placuszki smakowały? szaja zdrowia dla Dorki wypróbuję to z ciastoliną, muszę kupić![]() pstryku tez się obawiam, że Hania zaraz mi przestanie spać w dzień ![]() mika zdrówka dla Julka
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Spylam spać bo coś mnie zimno zaczyna telepać(miałam dzień spokoju:p że było mi w sam raz). Dobranoc mamusie,spokojnej nocy wszystkim życzę
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#2772 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46987236]Dziewczyny, nie zrobiłam jeszcze, a w ogóle Dorka chora :/ nie wiem co, temp. ma tak ok 38-38,5 na oko, bo nie mierzę, już mam wyczucie ręką
i nie bardzo po ibumie schodzi :/ w nocy zeszla, ale jak rano po 5 dałam ibum tak chwila bez temp. była i drzemka o 10:30 z temp. Teraz wstała i marud, na moment tylko jestem. ][/QUOTE] Zdrówka dla Dorki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla męża i fotki prosimy ![]() Sciągam ![]() Cytat:
Cytat:
ale Ci dobrzeeeeeeeeeeee ![]() Cytat:
![]() u nas nie było takich sytuacji
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-06-22 o 22:10 |
||||||
|
|
|
#2773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46993454]Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz :/ aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę.
Fewciu, mała wówczas spała A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a planowałam isc do naszej lekarki znaczy do przychodni gdzie Ja i Tz jesteśmy wpisani bo chce zwolnienie a nasza lekarka łatwo daje raczej a Jula tak jednorazowo moze przyjmie zreszta dziadek do niej chodzi to zawsze pyta sie o Julka i przejmuje naszymi problemami bardzo Dziekuje za rady mam nadzieje ze szybko nam mina te plesniawy nie wiem skad to sie przyplatało ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ellemi ale pieknie mówi u nas takiej komunikacji brak ale widac ze przezywa niektóre sytułacje np dostał nakejke dzielnego pacienta i wszystim pokazywał widac ze sie chwalił , a z dzis usypiamy po stu koziałkach na łózku prawie oczy zamkniete puszcza cyca i musze stópki wycałowac a tak zawsze robi to Tz a tu nie ma i Mama musiała ok dalej usypiamy i znów odwrócił sie dupka do mnie mysle spi i nagle TATA tata nie nie tata nie co w wolnym tłumaczeniu chyba oznaczało Taty nie ma ![]() :conf used: ale widac ze przezywa brak Tz rano szuka go przy biuku w pokoju itd
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a Pietraszko dalej nic nie mowi
zaczynam sie naprawde porzadnie martwic. Tym bardziej, ze wszystko jest 'tata', 'dada'. Cwiczymy z ksiega dzwiekow, to wszystko tez zaczyna na 't' i 'd' ![]() Yellow, a czy jest szansa, ze jak Ci sie firma rozkreci to pierdykniesz tym zwiazkiem z tz i odejdziesz??? Bo tak sie bidulo meczysz, tyle smutku w Twoich poistach..... Marsi Meneq hehe padlam, my spalismy do 10miesiaca, teraz z mlodym tez nie potrafie spac, zreszta on tez kocha tylko swoje lozeczko ![]() Szajus, zdrowka dla Dorki!!!!!! U nas akcje podobne przy czworkach, wiec trzymam kciuki, co by to zeby tylko byly ![]() Elllmi Ifwka fajnie, ze sie spotkalyscie, czekamy na foto Nawijko gratuluje kluczy!!!!!! I zdrowia!!! Misia, robilam dzisiaj placuszki, jak Twoja Hania je wszystkie zjadla to nie wiem, mlody zjadl 2, z truskawkami i bananem, a z tej porcji ja zjadlam sniadanie moja mama i siostra pyszne bardzo!!!!! Mega delikatne, mniami!!!!!Pstryniu brawa za wakacje ![]() Wczoraj bylismy u znajomych na trzaskaniu, mlody poszalal z psami, dzieciakami, zasnal w nosidle w drodze powrotnej o 21.30 i.....spal dzisiaj do 9 w efekcie doslownie padl na drzemke o 17 (zszedl M.z kolan polozyl sie na kanapie i zasnal bez histerii!!!!W ogole maz taki kochany, bal sie do tej pory strasznie mlodego wiazac sam, a dzisiaj zawiazal mt i mlodego uspil Tress, trzymam kciuki, zeby to przymilanie bylo tylko forma przeprosin ![]() Mika akysz afty!!! Zdrowka! ![]() Sorka, ze taki rozstrzal, staralam sie wszystko nadrobic Dziewczyny zdjecia pozniej, jeszcze chce jedna rzecz zrobic Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Mala zdrowka!!!!! ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#2775 |
|
Konto usunięte
|
Lady, to trzaskanie jeszcze ktoś robi?
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo, impreza do rana byla
![]() A ze ja matka polka to wolalam z dzieciem w nosidle wrocic do domu niz z towarzystwem siedziec a Pietraszka mamie zostawic ![]() My tez mielismy trzaskanie, ale skromnie u nas bylo, bo ja cala rodzine nad morzem mam a maz po polsce. A, i jeszcze kolocza na pare dni przed slubem sie rozdaje najblizszym sasiadom ![]() Ale sie fatalnie czuje, wszystkie stawy bola, migrena, zdycham :'(
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mówcie, że jeszcze śpicie
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
no myśmy przed chwilką wstali
Ellmi, ale Fifi gaduła brawo. Myslę,że to naprawdę szybko i możemy się cieszyć,że nasze dziciaki są rozgadane bo u mnie w rodzinie to różnie bywa a i zdarza się,że spotykam trzylatki które znają tylko kilka słow Może Leosio zdaniami jeszcze nie wali ale dużo mówi jednak najbardziej lubi naśladować dzwięki i ciągle mu się buzia nie zamyka. Mojego S pierwsze zdanie to było: lubisz jechać pociągiem? zmykam szykować się do pracy |
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46995751]Lady, to trzaskanie jeszcze ktoś robi?
[/QUOTE]no u Nas tak ![]() ![]() my 10 minu temy wstalśmy robicie coś dla tatków na dzień ojca? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2780 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Lady no pochłonęła wszystkie te placki a potem przez resztę dnia prawie nic nie zjadła ![]() nie wiem co się dzieje z tym jedzeniem:/ jak u mojego Siostrzeńca tak było/jest to robaki wykryli i już mam w głowie, że Ona pewnie też ma:/ co to trzaskanie?
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej.
weeeeeeeeeez mialam taki superowy sen... snilo mi sie ze pomagal mi cos tam przy samochodzie taki extra super gitesowy facio. skonczyl, zdazylam podziekowac, ten sie usmiechnal (o mamuńciu!!!!) i ku.wa budzik zadzwonil ![]() Cytat:
Cytat:
przez ten likiend siedzialam po 2-3 godz dziennie w papierach... a to sprawozdanie ze spr dyrektorskiego w 2 klasach, a to dziennik papierowy, a to elektroniczny, swiadectwa.... a i tak nie wszyscy powystawiali mi oceny wiec dzis na lekcjach bede to konczyc potem tylko drukowanie swiadectw i wolne ![]() a, i jeszcze jutro wieczorek pozegnalny umcumcumc
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-06-23 o 08:10 |
||
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej no, a ja 0 5 musiałam i już po pierwszej kawie i drożdżówce jestem ,a koleżanka przyniosła cały worek batoników czekoladowych lubisz jechać pociągiem? ![]() własnie się zastanawiałam, co dla TŻ od Fifka, jak go tutaj nie ma niby wczoraj był i mogłam coś zorganizować, ale mnie wkurzył i nic nie było
|
|
#2783 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co to 'trzaskanie'? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jeszcze ona nie mowi juz auu, tylko nasladuje Nas i mowi -ojojoj i tak to smiesznie wygląda i słychać![]() Wczoraj bylismy na pikniku rodzinnym na paprach, zabawy, malowanie twarzy, konkursy, konie,dmuchane zjezdalnie itp itd. Ludzi tłum a Olusia niesmiało skusiła sie jedynie na dotykanie jeżyków ![]() Poczekalismy na gwiazde wieczoru Arkę Noego (uwielbiam ), i padłam ze smiechu jak Friedrich na przywitanie przez konferansjera, że witamy na pikniku rodzinnym 3+, zaśmiał sie i mowi, że juz nie pamieta, kiedy miał tylko 3 dzieci, i że w zespole średnia to 7![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Marsi, a jak rodziłaś poprzednio?, tzn masz porownanie obu porodów? Nie chce zaczynac dyskusji, pytam tylko z ciekawosci
![]() wczoraj podczas jakiejs wymiany zdan mowi mi, ze sie stara To extra, ale czemu nie przeprosi? Znaczy, nie uwaza ze zrobił coś 'złego', a to oznacza, ze chce aby wszystko było po staremu, czyli nic nie rozumie ![]() A co do przewracania to pewnie jest jeszcze 3 opcja - jak sie przewroci pod opieka t. to nieszczesliwy wypadek
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to sie porobiło dziś ale Daria dalej śpi. Nigdy tak długo nie spała. Ja się przed chwilą obudziłam WYSPANA Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo moja tez spi JESZCZE, a ja nadrabiam wizaz i ogladam "Szkołę Uczuc" po rosyjsku |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja teraz (zresztą jak i ostatnio) będę z doskoku i czytać po łepkach za co przepraszam, ale mam taki sajgon tutaj że głowa mała
musze to wszystko ogarniać z Młodym przy nodze, a przecież jak ja coś schowam, to być nie może ![]() Zdrowia dla Kubusia Nawijko I dla powiększających słownik dzieciaczków ![]() Idę pakować
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh ,ja na dzień mamy dostałam czekoladki i tatusiek dostanie coś w tym samym klimacie:p sasasa
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Tyle, że nadal pobudki o 6. 
Dziękuję 

Ale nie mi oceniać, ja też jestem rzadko ostatnio 

ami Eff i e_vel coraz mniej zagląda
Efekt taki że chodzi w gruzach i siniakach cały
dla Blanki!

przez ten likiend siedzialam po 2-3 godz dziennie w papierach... a to sprawozdanie ze spr dyrektorskiego w 2 klasach, a to dziennik papierowy, a to elektroniczny, swiadectwa.... a i tak nie wszyscy powystawiali mi oceny wiec dzis na lekcjach bede to konczyc