|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Nie można? Nie wiedziałam, że nie mogę. Proponuję wstawić na 1. stronę regulamin, gdzie będzie zapisek o tym, czy Black może pytać o daną rzecz. Jak ktoś kwas rozpocznie, to kwas będzie. Ja pytam z czystej ciekawości i nie mam zamiaru rozpoczynać dyskusji o wyższości jednego porodu nad drugim. Każdy ma swoje "ale" w tej kwestii i nie ma co roztrząsać. Po prostu pytam i tyle. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-22 o 07:43 |
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja nie mogę narzekać u nas takie sytuacje są incydentalne, może ja po prostu w ciąży chciałabym żeby mnie traktowano z taryfą ulgową? ech sama nie wiem Cytat:
ja napisałam swoją wypowiedz ale polemizować nie będę bo ja mam swoje zdanie, Ty swoje ktoś jeszcze inny naprawdę nie robmy kwachów, dziewczyny są tu wszystkie fajne i po prostu wolą nie poruszać takich newralgicznych tematów tak żeby relacje nie zmieniły się w naszym gremium ![]() amen! |
||
|
|
|
#2733 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
------------------- Dziewczyny, z modeliny wczoraj zrobiłam kółka z dziurką, ugotowałam, dałam dzisiaj ołówek i kółka i jest szał |
||
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46984502]
------------------- Dziewczyny, z modeliny wczoraj zrobiłam kółka z dziurką, ugotowałam, dałam dzisiaj ołówek i kółka i jest szał a ja się pytam gdzie jest fota? ![]() jezu jak TZ się przymila, nawet się ogolił i ostrzygł na łyso tak jak lubię ja pierdziu myślałam,że tylko baby są takie głupie
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MARSI jak z Tż? SZAJA obfocilas swoje dzieło?juz mi tu wrzucić. ..:p O mój aniołek dzisiaj takie miał atrakcje. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziwna ta pogoda dziś. Raz ciemne chmury jakby padać miało, a za chwilę błękine niebo... po czym...znowu chmury. I co tu robić jestem dziś sama z Darią bo mąż w pracy ![]() Właśnie dziecie śpi. Ja sobie umyłam podłogi (myję tylko wtedy jak ona śpi bo inaczej się nie da )Zrobię dziś te placuszki. Zobaczymy czy będą smakować. Cytat:
tulę Cię mocno i współczuję braku pomocy ze strony tż strasznie smutne to...pogrubione, ![]() A co do wychodzenia na weekendy bez dziecka to zgadzam się w 100%. Cytat:
![]() Cytat:
Szaja, ja też foto proszę ![]() Black, pytałaś na fb o seriale. Ja oglądam ich sporo ![]() Hart of dixie Devious maids ![]() Walking dead Pod kopułą Helix Resurrection dwa ostatnie są nowe. Bardzo polecam , szczególnie Resurrection a teraz chyba zacznę oglądać Revenge (widziałam, że blogerka Ci poleciła na fb i chyba się skuszę)
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-06-22 o 12:59 |
|||
|
|
|
#2737 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie zrobiłam jeszcze, a w ogóle Dorka chora :/ nie wiem co, temp. ma tak ok 38-38,5 na oko, bo nie mierzę, już mam wyczucie ręką
i nie bardzo po ibumie schodzi :/ w nocy zeszla, ale jak rano po 5 dałam ibum tak chwila bez temp. była i drzemka o 10:30 z temp. Teraz wstała i marud, na moment tylko jestem. Zabawka wygląda tak - tu Agatka, takie same kółka ale patyk z butów miałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com...zabawki-i.html |
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Blancia śpi, zrobiłam obiad więc poczytałam chwilkę co u Was. A wczoraj robiłam pierogi: z soczewicą i mięsem oraz drugą partię z truskawkami. Potem ciasto z truskawkami i mlekiem kokosowym. Dzisiaj mam w planach zrobić placki Misi dla Blanki. Powiedzcie czy serek waniliowy o takim składzie jest ok: twaróg, cukier, śmietanka, naturalny aromat waniliowy. Wydaje mi się że tak. Tylko cztery składniki, serek jest gęsty i pyszny. Mam ostatnio wrażenie, że "wypadłam z obiegu" ![]() [B]Mars[/B]i spokojnie Kochana, masz wspaniałego TŻ, wiesz przecież ![]() Mała Ciebie również przytulam Cierpliwości! Yellow spanie do 13? Za każdym razem jak czytam Twoje wiadomości, to się zastanawiam ile jeszcze masz w sobie siły Tulę Cię mocno i pamiętaj, że moja propozycja jest nadal aktualna!Nawijko gratuluję odbioru kluczy Aż mi się przypomniało jak my odbieraliśmy....Szajka jutro kupię modelinę. Powiedz tylko jak długo to gotować? Nigdy nie robiłam nic z modeliny A jeszcze. Blanka łapie się pięknie za puzzle, zaczyna układać takie http://lilia.celes.ayz.pl/blog/dla-d...ideo-recenzja/ albo karty CZU CZU takie http://niejedno.pl/nasze-czuczu-czesc-1/ i świetnie jej idzie. Powiedz czy mogę Małej kupić jakieś puzzle takie normalne? Gdzie Laurka, Kija? Bijkora to chyba nas na stałe opuściła Miłego! Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2014-06-22 o 13:14 |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, zdrówka dla Dorki
No własnie też mialam o Laurkę pytać, widzialam wczoraj w pasku Karusie ale się nie odezwala, Gojka też cisza ech dziewczyny, nie ładnie Black jeśli chodzi o seriale właśnie skończyliśmy Hannibala a teraz zaczęliśmy Breaking Bad |
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Taka sytuacja:
Blanka bawi się na podłodze w "nie ma" (chowa pod nóżką różne zabawki i mówi "nie ma", udaje że szuka, a za chwilę krzyczy "jeeeeee" ), TŻ podchodzi do mnie i przytula, a Blanka podnosi ręce i mówi " a jaaaaa??" |
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Jestem po wyczerpujacym weekendzie: dwa dni intensywnego zwiedzania, obzarstwo na maksa i spanie na lozku. Dziewczyny, ktore spia z dziecmi razem na lozku: podziwiam!! My pierwszy raz na lozku i to bylo niezle wyzwanie. Od jutra powinnam byc na kilka dni regularnie |
|
|
|
#2742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
kurde, nie wiem czy to etap przejsciowy czy nie (mam nadzieje ze tak ) ale K. od kilku dni niewiele mi spi w ciagu dnia. do tej pory drzemic trwal ok 2 godz a teraz ok 40 min i co lepsze spac tez idzie pozniej, ok 21... czyzby ten moment niespania w dzien powoli nadchodzil? ![]() ale nie ma tego zlego, rano spi do 8, nawet do 8.30 ![]() a dzis w ogole bylo bosko - tylko 2 razy na uu i spanie do 8.10. na chwile obecna jak dla mnie to idealnie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46987236]Dziewczyny, nie zrobiłam jeszcze, a w ogóle Dorka chora :/ nie wiem co, temp. ma tak ok 38-38,5 na oko, bo nie mierzę, już mam wyczucie ręką i nie bardzo po ibumie schodzi :/ w nocy zeszla, ale jak rano po 5 dałam ibum tak chwila bez temp. była i drzemka o 10:30 z temp. Teraz wstała i marud, na moment tylko jestem. [/QUOTE] o kurcze, zdrowka!!!! ![]() Cytat:
i brawa ogromniaste za puzzle!!!! u nas mlody wszelkie puzzle ma glebokim powazaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i jak nowe gniazdko? Cytat:
![]() no i oczywiscie kciuki za staranka! |
||||
|
|
|
#2743 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, no życie jest brutalne, spanie na łóżku do nie dla mięczaków
![]() Fewciu, brawo dla małej! polecę ci na początek te puzzle: http://www.osesek24.pl/product-pol-1...Zwierzeta.html mamy, rewelacja, tzw puzzle progresywne, 6-8-12-16 elementów. Aczkolwiek mogą być trudnawe, popatrz na takie też: http://allegro.pl/puzzle-baby-trefl-...316638677.html 2, 3, 4 i 4 elementy http://granna.strefamarek.allegro.pl...zwierzeta.html 4-6-9-12 http://allegro.pl/puzzle-baby-trefl-...355633653.html baby trefl różne też http://granna.strefamarek.allegro.pl...obraykowa.html to BARDZO fajne! 2 elementy, ale trzeba kojarzyć ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- My na IP byłyśmy, bo bardzo mała płakała już, i wiem, że nic nie wiem osłuchowo ok, idą 3 więc może stąd akcje
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46988994]
[/COLOR]My na IP byłyśmy, bo bardzo mała płakała już, i wiem, że nic nie wiem osłuchowo ok, idą 3 więc może stąd akcje[/QUOTE]o kurcze.... w takim razie oby te "3" jak najszybciej wyszly! |
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Heja Lejdis, chcialam Wam tylko napisac, ze my po remoncie juz, pokoik Pietraszkowy wyglada przebosko
Nadrobie pozniej, caly czas u mamy bylam :-*
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Lady zdjecia prosimy
Szajka buziaki dla Dorotki, świetne zabawki wymyslasz musze sciagnac kilka pomysłów Silver sciagasz seriale czy gdzieś na necie oglądasz U nas musialo sie popieprzyc Julo wczoraj nie chcial kolacji poplakal sie dzis ze śniadaniem kiepsko a przy obiedzie u dziadka histeria ja patrze a buzia cala w plesniawkach a wczoraj widzialam bialy nalot ale dalo sie zetrzec wuec luz a dzis biedulek az plakal ale ze mnie durna matka, pobieglam do apteki po aftin i aż płakałam Jutro do lekarza skoczymy mam nadzieje ze aftin cos zlagodzi ale gardlo ma czerwone jeszcze i chyba l4 wezme bo miałam kilka wyjazdow w tym tygodniu i tak to juz logistyczne nie ogarnę a dziadek nie da rady z rozmarudzonym Julem Polecacie cosboprocz aftinu ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
nigdy się tak nie zachowywał wcześniej Poza tym wczoraj przeryczalam kilka godzin i spać nie mogłam-trafiłam na blog pewnej mamy ale nie wiedziałam że to co przeczytam tak mną tąpnie Straciła córeczkę która chorowała na białaczke,blog poświęcony jest jej aniołkowi i innym chorującym dzieciom.Dziewczyny to co ta kobieta przeszła i to dziecko trudno opisać słowami,dziecko zmarło jej na rękach Z mężem bez zmian i póki co się nie zapowiada A Was dziewczyny tule mocno- Marsi ,Yellow , Mika Dużo sił życzę Wam jak i sobie Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zjadło mi internet wczoraj i do dzisiaj walczyłam z tą cholerną konfiguracją routera ![]() no i w sobotę spotkałam się z Ifwką szkoda, że tak krótko, ale dobre i to![]() sprzedałam buty i sukienkę na tablicy ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- coś mi się kojarzy, że aphtin tak średnio dla małych dzieci nie wiem, czy coś nie pomieszałam, ale chyba w aptece mi tak babka kiedyś dawno mówiłamoże któraś z dziewczyn będzie lepiej kojarzyć
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Hej El Wy też cieni, dzięki że znalazłam czas, bo jesteś moja pierwszą wizazanka w realu. Fakt szkoda że.krótko a jeszcze wiadomo jak to z dziećmi. Jak nie masz nic przeciwko to wrzuce jutro foto.na tj i do klubu, i jak podasz mi maila to Ci wyśle
![]() Z góry przepraszam że nie nadrabiam ale nie mam czasu na nic.
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, do klubu wrzucaj, chyba że wyszłam jak maszkaron
![]() podam Ci maila na PW a tak w ogóle, to wczoraj jak wróciliśmy do domu, to Filip mi w kółko powtarzał, że "Awija miała ziazi na rączce i trzeba było dmuchać"
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-06-22 o 19:00 |
|
|
|
#2751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z pt na sobotę była od północy do 3.30 Właśnie tak po cichu myślałam, że pewnie jakiegoś "haka" szykuje ![]() No właśnie a'propos Bijkory, ja wiem, że "sentyment" itd., ale z k. to ją chyba jednak powinno się już wyrzucić, bo to mi już bardziej na olewkę wygląda, a nie brak czasu... Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy na chrzcinach Igorka, impreza super, młoda się wyszalała za wszystkich. Na noc zostaliśmy u t. - dziecko się nam całkiem przez te dwa dni rozregulowało. Z wczorajszą i dzisiejszą drzemką, i snem nocnym, spała łącznie 8 godzin. No po prostu wszystko takie ciekawe, że zasnąć się nie dało i koniec. A jeszcze wywróciła się 3 razy, a do domu wróciła, jakby w walkach ulicznych brała udział ![]() T. po prostu mnie z nóg zwalała, w zależności od sytuacji są dwie opcje: jak się dziecko przewróci przy Tobie, to znaczy, że nie umiesz się nim zająć, ogólnie za dużo czasu z nim spędzasz i jest rozkojarzone Twoją obecnością, więc powinnaś je zostawiać w spokoju, kiedy się samo sobą zajmuje; albo jak się przewróci, a Ciebie przy nim nie ma, to znaczy, nie umiesz się nim zająć, bo takie małe dziecko trzeba mieć cały czas na oku i pilnować, żeby sobie nic złego nie zrobiło, a nie zostawiać same sobie
|
||
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
no szkoda dziewczyny,że do mnie nie napisałyście na spotkanie w Piwnicznej...
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-06-22 o 19:56 |
|
|
|
#2753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że nadal pobudki o 6. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46988994] Fewciu, brawo dla małej! polecę ci na początek te puzzle: [/COLOR]My na IP byłyśmy, bo bardzo mała płakała już, i wiem, że nic nie wiem osłuchowo ok, idą 3 więc może stąd akcje[/QUOTE]Trzeba było się nie fatygować skoro Mała chora Dziękuję ![]() Swoją drogą, to skoro pojechałaś na IP, to musiało być źle. Zdrówka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy dałabym radę przeczytać takiego bloga ![]() Cytat:
Ale nie mi oceniać, ja też jestem rzadko ostatnio ![]() Blancia już śpi a ja relaksuję się przy meczu Blancia zaczyna coraz więcej mówić.
|
|||||
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze nie mam czasu na kompa napiszę potem coś więcej ![]() ![]() ![]() Fewciu! kurde dzis postaram sie siąść nad tymi zdjeciami, przepraszam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez jestem pod mega wrazeniem i chyba zaczne się martwic mową Jula choc moge sie pochwalić ze na powiedz mama pięknie odpowiada Mama a nie Tata jak bylo do tej pory Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duzo zdrowka dla Jueczka, oby paskudztwo szybko ustapilo! mlody juz spi, kolacyjka, kapu-kapu i spaciu. przede mna ostatni tydz pracy i wakacje! |
|
|
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i tak mało brakowało, a byśmy się nie spotkały, bo Filip sobie drzemki przestawił i spał o innej porze, niż zwykle ![]() Cytat:
elmiątko ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- weź miej litość
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zmienię profesję ja tez chce wakacje Mam jeszcze jedno pytanie bo oczywiscie musi byc pod górke nasza pediatra jest na urlopie i musze isc do innej przychodni - tam gdzie Ja i Tz mamy karty załozone i co powinnam Julowi tak załozyc przeniesc czy tak jednorazowao moge isc bez parierologi czy moze wziasc swoja karte i wejsc na siebie ??????
|
|
#2759 |
|
Konto usunięte
|
Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz :/ aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę.
Fewciu, mała wówczas spała A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle. |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Kubeczek juz w lepszym humorze i zdrowiu - katarek jeszcze jest, ale Kuba jakby go nie widzi :P nie ma szans, zeby podac mu lekarstwa, od razu ucieka krecac glowa.
Aktualnie przewala sie przeze mnie na lozku. Ja za to leze jak kloda, bo chorobsko przeszlo na mnie. Gardlo piecze, z nosa sie leje, goraczka mnie teraz wziela i trzese sie cala, takze wypruta od wczoraj jestem totalnie. Licze, ze synek mnie oszczedzi, kimnie zaraz, a ja z nim. Dzis jeszcze sobie dolozylam, bo 6h sprzatalam nasze nowe mieszkanie. Pylek kurzu nie ma prawa tam istniec ![]() PSTRYNIU, "gniazdko" to narazie puste sciany plus meble kuchenne ![]() BLACK, zgadzam sie z dziewczynami - bardzo wszystko osobiscie bierzesz. ELLMI, IFWKA, zazdroszcze spotkania ![]() FEWCIU, dla Blanki!MIKA, a w przychodni Jula nie ma innej pediatry? Bo mam watpliwosci czy mozecie isc do Waszej lekarki bez przenoszenia, chyba ze dobry uklad z nia macie?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-22 o 21:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Nie można? Nie wiedziałam, że nie mogę.
Proponuję wstawić na 1. stronę regulamin, gdzie będzie zapisek o tym, czy Black może pytać o daną rzecz. 

)
tulę Cię mocno i współczuję braku pomocy ze strony tż
strasznie smutne to...
i nie bardzo po ibumie schodzi :/ w nocy zeszla, ale jak rano po 5 dałam ibum tak chwila bez temp. była i drzemka o 10:30 z temp. Teraz wstała i marud, na moment tylko jestem. 

Potem ciasto z truskawkami i mlekiem kokosowym. Dzisiaj mam w planach zrobić placki Misi dla Blanki. 

Aż mi się przypomniało jak my odbieraliśmy....
A jeszcze. Blanka łapie się pięknie za puzzle, zaczyna układać takie
ech dziewczyny, nie ładnie
i co lepsze spac tez idzie pozniej, ok 21... czyzby ten moment niespania w dzien powoli nadchodzil? 

nie wiem, czy coś nie pomieszałam, ale chyba w aptece mi tak babka kiedyś dawno mówiła
22.05.2008
14.08.2011