Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 07:41   #2731
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nieee, blagam, tylko nie temat sn czy cc, bo znow kwasy beda :P

A kopniaki, achhhh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja tylko pytam. Nie można? Nie wiedziałam, że nie mogę. Proponuję wstawić na 1. stronę regulamin, gdzie będzie zapisek o tym, czy Black może pytać o daną rzecz.

Jak ktoś kwas rozpocznie, to kwas będzie. Ja pytam z czystej ciekawości i nie mam zamiaru rozpoczynać dyskusji o wyższości jednego porodu nad drugim. Każdy ma swoje "ale" w tej kwestii i nie ma co roztrząsać. Po prostu pytam i tyle.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-22 o 07:43
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 08:54   #2732
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ojj faceci czyli nie tylko mój tak ma że się zachowuje, jakby zwoje się wyprostowały... Ja dziś tak się wściekłam, że spakowałam młodego na cały dzień i zamiast rodzinnego dnia typu spacer obiad itd spędziłam dzień z moją mamą. Dziś rano miałam kryzys bo tak bardzo nie chciało mi się wstać, tż nigdy nie wstaje w weekendy przed 10 a zazwyczaj jest to 13 lub nawet później... Oczywiście jak już łaskawie wstanie to on musi w spokoju zapalić, zjeść, wys.rać się za przeproszeniem itd. A JA to niby co? Ehh... Wiem, że on pracuje, ale po pierwsze nie aż tak ciężko, bo uwielbia dłubanie w komputerach i jak ma wybór iść wcześniej do domu lub siedzieć w pracy to zostaje w pracy. Po drugie ja to na wakacjach też nie jestem.
Moje całodniowe wyjście zrobiło wrażenie, owszem... Stwierdził że odpoczął i się zrelaksował nie ma to jak się zmęczyć rodziną którą się widzi tylko w weekendy.
wiesz co ja bym chyba takie zabiła
to ja nie mogę narzekać u nas takie sytuacje są incydentalne, może ja po prostu w ciąży chciałabym żeby mnie traktowano z taryfą ulgową?
ech sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja tylko pytam. Nie można? Nie wiedziałam, że nie mogę. Proponuję wstawić na 1. stronę regulamin, gdzie będzie zapisek o tym, czy Black może pytać o daną rzecz.
.
Black, a dlaczego Ty wszystko odbierasz osobiście? poluzuj troszkę, sama dobrze wiesz,że był kwas z tego powodu i może faktycznie nie ruszać gówna jak śmierdzi
ja napisałam swoją wypowiedz ale polemizować nie będę bo ja mam swoje zdanie, Ty swoje ktoś jeszcze inny
naprawdę nie robmy kwachów, dziewczyny są tu wszystkie fajne i po prostu wolą nie poruszać takich newralgicznych tematów tak żeby relacje nie zmieniły się w naszym gremium
amen!
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:07   #2733
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ojj faceci czyli nie tylko mój tak ma że się zachowuje, jakby zwoje się wyprostowały... Ja dziś tak się wściekłam, że spakowałam młodego na cały dzień i zamiast rodzinnego dnia typu spacer obiad itd spędziłam dzień z moją mamą. Dziś rano miałam kryzys bo tak bardzo nie chciało mi się wstać, tż nigdy nie wstaje w weekendy przed 10 a zazwyczaj jest to 13 lub nawet później... Oczywiście jak już łaskawie wstanie to on musi w spokoju zapalić, zjeść, wys.rać się za przeproszeniem itd. A JA to niby co? Ehh... Wiem, że on pracuje, ale po pierwsze nie aż tak ciężko, bo uwielbia dłubanie w komputerach i jak ma wybór iść wcześniej do domu lub siedzieć w pracy to zostaje w pracy. Po drugie ja to na wakacjach też nie jestem.
Moje całodniowe wyjście zrobiło wrażenie, owszem... Stwierdził że odpoczął i się zrelaksował nie ma to jak się zmęczyć rodziną którą się widzi tylko w weekendy.

Widzę mała że u Ciebie podobnie... No nic, w kupie raźniej.

Dziś znów wyszłam na zaborczą matkę, bo kolejna moja znajoma (a raczej córka znajomej mojej mamy) oddaje roczne dziecko co tydzień na cały weekend do babci, a sama w tym czasie z mężem robi jakieś imprezki albo jadą w góry itd. Serio, czy ja jestem dziwna? Pewnie nie, ale widzę, że ostatnio panuje moda na dość luźne podchodzenie do rodzicielstwa. Wiecie, rozumiem, od czasu do czasu jakieś wyjście albo nawet wyjazd we dwoje, ale kurka, co tydzień? Czy to nie jest takie uciekanie od odpowiedzialności, że rodzice nadal mogą robić wszystko to, co robili nim urodziło się dziecko a część obowiązków zrzucają na dziadków? Jakoś dla mnie jest naturalne, że pojawił się kolejny członek rodziny i nie wykluczam go ze swoich planów. Jedziemy - z dzieckiem, gości jak przyjmujemy to też maluch w domu. Dla mnie to takie udawanie przed znajomymi, że nic się nie zmieniło... I jak mówię - rozumiem od czasu do czasu, ale takie regularne podrzucanie dziecka w każdy weekend albo i na cały tydzień nie jest w moim stylu. I oczywiście w oczach swojej rodziny jestem dziwna i zagarniam synka tylko dla siebie

Łeee, bad day, okres się zbliża, hormonki latają... Na szczęście mam co robić, skupiam się na dziecku, obowiązkach domowych i otwieraniu firmy.

Mam nadzieję że dla każdej z nas dzisiejszy dzień będzie lepszy
Zgadzam się z wszystkim, co napisałaś

Cytat:

Jak ktoś kwas rozpocznie, to kwas będzie. Ja pytam z czystej ciekawości i nie mam zamiaru rozpoczynać dyskusji o wyższości jednego porodu nad drugim. Każdy ma swoje "ale" w tej kwestii i nie ma co roztrząsać. Po prostu pytam i tyle.
Black, teraz to naprawdę wyluzuj. I nie bierz wszystkiego tak strasznie do siebie.

-------------------
Dziewczyny, z modeliny wczoraj zrobiłam kółka z dziurką, ugotowałam, dałam dzisiaj ołówek i kółka i jest szał siedzi i nawleka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:20   #2734
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46984502]
-------------------
Dziewczyny, z modeliny wczoraj zrobiłam kółka z dziurką, ugotowałam, dałam dzisiaj ołówek i kółka i jest szał siedzi i nawleka.[/QUOTE]

a ja się pytam gdzie jest fota?

jezu jak TZ się przymila, nawet się ogolił i ostrzygł na łyso tak jak lubię
ja pierdziu myślałam,że tylko baby są takie głupie
Stary 2014-06-22, 12:11   #2735
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Która by nie poruszyła tematu... dziewczyny pisałyby tak samo. . Nie bierz Black do siebie wszystkiego.. to bez sensu bo zaraz coś się zacznie co nie powinno. ..

MARSI jak z Tż?

SZAJA obfocilas swoje dzieło?juz mi tu wrzucić. ..:p

O mój aniołek dzisiaj takie miał atrakcje. ..

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403431034072.jpg (107,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1403431087026.jpg (128,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1403431119744.jpg (128,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1403431153252.jpg (147,7 KB, 19 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:56   #2736
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziwna ta pogoda dziś. Raz ciemne chmury jakby padać miało, a za chwilę błękine niebo... po czym...znowu chmury. I co tu robić
jestem dziś sama z Darią bo mąż w pracy

Właśnie dziecie śpi. Ja sobie umyłam podłogi (myję tylko wtedy jak ona śpi bo inaczej się nie da )

Zrobię dziś te placuszki. Zobaczymy czy będą smakować.
Cytat:

Dziś znów wyszłam na zaborczą matkę, bo kolejna moja znajoma (a raczej córka znajomej mojej mamy) oddaje roczne dziecko co tydzień na cały weekend do babci, a sama w tym czasie z mężem robi jakieś imprezki albo jadą w góry itd. Serio, czy ja jestem dziwna? Pewnie nie, ale widzę, że ostatnio panuje moda na dość luźne podchodzenie do rodzicielstwa. Wiecie, rozumiem, od czasu do czasu jakieś wyjście albo nawet wyjazd we dwoje, ale kurka, co tydzień? Czy to nie jest takie uciekanie od odpowiedzialności, że rodzice nadal mogą robić wszystko to, co robili nim urodziło się dziecko a część obowiązków zrzucają na dziadków? Jakoś dla mnie jest naturalne, że pojawił się kolejny członek rodziny i nie wykluczam go ze swoich planów. Jedziemy - z dzieckiem, gości jak przyjmujemy to też maluch w domu. Dla mnie to takie udawanie przed znajomymi, że nic się nie zmieniło... I jak mówię - rozumiem od czasu do czasu, ale takie regularne podrzucanie dziecka w każdy weekend albo i na cały tydzień nie jest w moim stylu. I oczywiście w oczach swojej rodziny jestem dziwna i zagarniam synka tylko dla siebie
ojjj kochana tulę Cię mocno i współczuję braku pomocy ze strony tż strasznie smutne to...
pogrubione,
A co do wychodzenia na weekendy bez dziecka to zgadzam się w 100%.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
O mój aniołek dzisiaj takie miał atrakcje. ..

Ale super !
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jezu jak TZ się przymila, nawet się ogolił i ostrzygł na łyso tak jak lubię
ja pierdziu myślałam,że tylko baby są takie głupie
Łooohohoho

Szaja, ja też foto proszę

Black, pytałaś na fb o seriale.
Ja oglądam ich sporo
Hart of dixie
Devious maids
pokochałam
Walking dead
Pod kopułą
Helix
Resurrection

dwa ostatnie są nowe. Bardzo polecam , szczególnie Resurrection

a teraz chyba zacznę oglądać Revenge (widziałam, że blogerka Ci poleciła na fb i chyba się skuszę)

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-06-22 o 12:59
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:59   #2737
Konto usunięte

Dziewczyny, nie zrobiłam jeszcze, a w ogóle Dorka chora :/ nie wiem co, temp. ma tak ok 38-38,5 na oko, bo nie mierzę, już mam wyczucie ręką i nie bardzo po ibumie schodzi :/ w nocy zeszla, ale jak rano po 5 dałam ibum tak chwila bez temp. była i drzemka o 10:30 z temp. Teraz wstała i marud, na moment tylko jestem.

Zabawka wygląda tak - tu Agatka, takie same kółka ale patyk z butów miałam:

http://www.dzieciologia.blogspot.com...zabawki-i.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:06   #2738
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blancia śpi, zrobiłam obiad więc poczytałam chwilkę co u Was. A wczoraj robiłam pierogi: z soczewicą i mięsem oraz drugą partię z truskawkami. Potem ciasto z truskawkami i mlekiem kokosowym. Dzisiaj mam w planach zrobić placki Misi dla Blanki.

Powiedzcie czy serek waniliowy o takim składzie jest ok: twaróg, cukier, śmietanka, naturalny aromat waniliowy. Wydaje mi się że tak. Tylko cztery składniki, serek jest gęsty i pyszny.

Mam ostatnio wrażenie, że "wypadłam z obiegu"

[B]Mars[/B]i spokojnie Kochana, masz wspaniałego TŻ, wiesz przecież

Mała Ciebie również przytulam Cierpliwości!

Yellow spanie do 13? Nie pozwoliłabym mojemu Za każdym razem jak czytam Twoje wiadomości, to się zastanawiam ile jeszcze masz w sobie siły Tulę Cię mocno i pamiętaj, że moja propozycja jest nadal aktualna!

Nawijko
gratuluję odbioru kluczy Aż mi się przypomniało jak my odbieraliśmy....

Szajka jutro kupię modelinę. Powiedz tylko jak długo to gotować? Nigdy nie robiłam nic z modeliny A jeszcze. Blanka łapie się pięknie za puzzle, zaczyna układać takie http://lilia.celes.ayz.pl/blog/dla-d...ideo-recenzja/ albo karty CZU CZU takie http://niejedno.pl/nasze-czuczu-czesc-1/ i świetnie jej idzie. Powiedz czy mogę Małej kupić jakieś puzzle takie normalne?

Gdzie Laurka, Kija? Bijkora to chyba nas na stałe opuściła

Miłego!

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2014-06-22 o 13:14
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 13:33   #2739
marsi11
Zakorzenienie

Szajka, zdrówka dla Dorki

No własnie też mialam o Laurkę pytać, widzialam wczoraj w pasku Karusie ale się nie odezwala, Gojka też cisza ech dziewczyny, nie ładnie

Black jeśli chodzi o seriale właśnie skończyliśmy
Hannibala kocham ten film
a teraz zaczęliśmy Breaking Bad
Stary 2014-06-22, 13:42   #2740
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Taka sytuacja:

Blanka bawi się na podłodze w "nie ma" (chowa pod nóżką różne zabawki i mówi "nie ma", udaje że szuka, a za chwilę krzyczy "jeeeeee" ), TŻ podchodzi do mnie i przytula, a Blanka podnosi ręce i mówi " a jaaaaa??" Musieliśmy wziąć Ją na ręce i dziecko szczęśliwe tuli się z nami
Stary 2014-06-22, 13:51   #2741
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Jestem po wyczerpujacym weekendzie: dwa dni intensywnego zwiedzania, obzarstwo na maksa i spanie na lozku. Dziewczyny, ktore spia z dziecmi razem na lozku: podziwiam!! My pierwszy raz na lozku i to bylo niezle wyzwanie.
Od jutra powinnam byc na kilka dni regularnie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 15:21   #2742
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
kurde, nie wiem czy to etap przejsciowy czy nie (mam nadzieje ze tak ) ale K. od kilku dni niewiele mi spi w ciagu dnia. do tej pory drzemic trwal ok 2 godz a teraz ok 40 min i co lepsze spac tez idzie pozniej, ok 21... czyzby ten moment niespania w dzien powoli nadchodzil?
ale nie ma tego zlego, rano spi do 8, nawet do 8.30
a dzis w ogole bylo bosko - tylko 2 razy na uu i spanie do 8.10. na chwile obecna jak dla mnie to idealnie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46987236]Dziewczyny, nie zrobiłam jeszcze, a w ogóle Dorka chora :/ nie wiem co, temp. ma tak ok 38-38,5 na oko, bo nie mierzę, już mam wyczucie ręką i nie bardzo po ibumie schodzi :/ w nocy zeszla, ale jak rano po 5 dałam ibum tak chwila bez temp. była i drzemka o 10:30 z temp. Teraz wstała i marud, na moment tylko jestem.
[/QUOTE]

o kurcze, zdrowka!!!!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Taka sytuacja:

Blanka bawi się na podłodze w "nie ma" (chowa pod nóżką różne zabawki i mówi "nie ma", udaje że szuka, a za chwilę krzyczy "jeeeeee" ), TŻ podchodzi do mnie i przytula, a Blanka podnosi ręce i mówi " a jaaaaa??" Musieliśmy wziąć Ją na ręce i dziecko szczęśliwe tuli się z nami

i brawa ogromniaste za puzzle!!!! u nas mlody wszelkie puzzle ma glebokim powazaniu

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Jestem po wyczerpujacym weekendzie: dwa dni intensywnego zwiedzania, obzarstwo na maksa i spanie na lozku. Dziewczyny, ktore spia z dziecmi razem na lozku: podziwiam!! My pierwszy raz na lozku i to bylo niezle wyzwanie.
Od jutra powinnam byc na kilka dni regularnie
ale co? spanie jako takie na lozku czy spanie z dzieckiem?

Cytat:

:
OMG!!!! zatłuklabym poprostu! i tak jak fewcia, zwyczajnie bym na to nie pozwolila. no nie ma takiej opcji! nie jestes dla niego "za dobra"? Ty jestes caly dzien na nogach a ksiaze co?

Cytat:
Jedziemy dzis po odbior kluczy, sialalaaaala

no i jak nowe gniazdko?

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Acha i zaczelismy chyba niesmiale starania o rodzenstwo, w sensie, ze bez zadnej spiny, ale przestalismy sie zapezpieczac
suoer ze wyjazd udany! zdjecia som?
no i oczywiscie kciuki za staranka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 15:27   #2743
Konto usunięte

Meneq, no życie jest brutalne, spanie na łóżku do nie dla mięczaków

Fewciu, brawo dla małej! polecę ci na początek te puzzle:

http://www.osesek24.pl/product-pol-1...Zwierzeta.html mamy, rewelacja, tzw puzzle progresywne, 6-8-12-16 elementów. Aczkolwiek mogą być trudnawe, popatrz na takie też:

http://allegro.pl/puzzle-baby-trefl-...316638677.html 2, 3, 4 i 4 elementy

http://granna.strefamarek.allegro.pl...zwierzeta.html 4-6-9-12

http://allegro.pl/puzzle-baby-trefl-...355633653.html baby trefl różne też

http://granna.strefamarek.allegro.pl...obraykowa.html to BARDZO fajne! 2 elementy, ale trzeba kojarzyć

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

My na IP byłyśmy, bo bardzo mała płakała już, i wiem, że nic nie wiem osłuchowo ok, idą 3 więc może stąd akcje
Stary 2014-06-22, 15:56   #2744
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46988994]

[/COLOR]My na IP byłyśmy, bo bardzo mała płakała już, i wiem, że nic nie wiem osłuchowo ok, idą 3 więc może stąd akcje[/QUOTE]

o kurcze....
w takim razie oby te "3" jak najszybciej wyszly!

Stary 2014-06-22, 17:26   #2745
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja Lejdis, chcialam Wam tylko napisac, ze my po remoncie juz, pokoik Pietraszkowy wyglada przebosko Maz sie spisal na medal!!!!!! Jeszcze pare drobiazgow tylko dopiescic troche dodatkami i bedzie cudo

Nadrobie pozniej, caly czas u mamy bylam :-*

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:01   #2746
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Lady zdjecia prosimy
Szajka buziaki dla Dorotki, świetne zabawki wymyslasz musze sciagnac kilka pomysłów
Silver sciagasz seriale czy gdzieś na necie oglądasz

U nas musialo sie popieprzyc Julo wczoraj nie chcial kolacji poplakal sie dzis ze śniadaniem kiepsko a przy obiedzie u dziadka histeria ja patrze a buzia cala w plesniawkach a wczoraj widzialam bialy nalot ale dalo sie zetrzec wuec luz a dzis biedulek az plakal ale ze mnie durna matka, pobieglam do apteki po aftin i aż płakałam
Jutro do lekarza skoczymy mam nadzieje ze aftin cos zlagodzi ale gardlo ma czerwone jeszcze i chyba l4 wezme bo miałam kilka wyjazdow w tym tygodniu i tak to juz logistyczne nie ogarnę a dziadek nie da rady z rozmarudzonym Julem
Polecacie cosboprocz aftinu ??

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:03   #2747
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane , nasza dzisiejsza noc była masakryczna-nie wiem czy Oskar się czegoś bał czy co ale spał z nami ściskając mocno moją dłoń i tuląc twarz do mojej twarzy. Biedny mój nigdy się tak nie zachowywał wcześniej
Poza tym wczoraj przeryczalam kilka godzin i spać nie mogłam-trafiłam na blog pewnej mamy ale nie wiedziałam że to co przeczytam tak mną tąpnie Straciła córeczkę która chorowała na białaczke,blog poświęcony jest jej aniołkowi i innym chorującym dzieciom.Dziewczyny to co ta kobieta przeszła i to dziecko trudno opisać słowami,dziecko zmarło jej na rękach

Z mężem bez zmian i póki co się nie zapowiada mam go w nosie.
A Was dziewczyny tule mocno- Marsi ,Yellow , Mika
Dużo sił życzę Wam jak i sobie

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:13   #2748
elllmi
Zakorzenienie

hej

zjadło mi internet wczoraj i do dzisiaj walczyłam z tą cholerną konfiguracją routera przez to pouciekały mi ciuszki na wyprzedaży w zarze - to może od razu się odniosę do dyskusji - dziecięce mi się tam meeeega podobają, a reszta jakoś bez szału, szczególnie na tych modelkach

no i w sobotę spotkałam się z Ifwką była z Oliwką i TŻ, są baaardzo mili, a Oli cudna, miny do zdjęć robi zawodowe szkoda, że tak krótko, ale dobre i to

sprzedałam buty i sukienkę na tablicy

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
coś mi się kojarzy, że aphtin tak średnio dla małych dzieci nie wiem, czy coś nie pomieszałam, ale chyba w aptece mi tak babka kiedyś dawno mówiła

może któraś z dziewczyn będzie lepiej kojarzyć

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:37   #2749
Ifwka
Zakorzenienie

Hej El Wy też cieni, dzięki że znalazłam czas, bo jesteś moja pierwszą wizazanka w realu. Fakt szkoda że.krótko a jeszcze wiadomo jak to z dziećmi. Jak nie masz nic przeciwko to wrzuce jutro foto.na tj i do klubu, i jak podasz mi maila to Ci wyśle
Z góry przepraszam że nie nadrabiam ale nie mam czasu na nic.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:58   #2750
elllmi
Zakorzenienie

spoko, do klubu wrzucaj, chyba że wyszłam jak maszkaron
podam Ci maila na PW

a tak w ogóle, to wczoraj jak wróciliśmy do domu, to Filip mi w kółko powtarzał, że "Awija miała ziazi na rączce i trzeba było dmuchać"

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2014-06-22 o 19:00
Stary 2014-06-22, 19:20   #2751
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
"Nieszczęśliwy wypadek" Jakby go "rodzice" nie zostawili, to by się nic takiego nie stało

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
U kogo jeszcze tugeza?;] u nas od 2
U nas z pt na sobotę była od północy do 3.30

Cytat:
Jedziemy dzis po odbior kluczy, sialalaaaala

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
mnie to dziwi i wole nie oklaskiwac Jak byłaś w k. to wiesz czemu
Właśnie tak po cichu myślałam, że pewnie jakiegoś "haka" szykuje

Cytat:
Gdzie Laurka, Kija? Bijkora to chyba nas na stałe opuściła
No właśnie a'propos Bijkory, ja wiem, że "sentyment" itd., ale z k. to ją chyba jednak powinno się już wyrzucić, bo to mi już bardziej na olewkę wygląda, a nie brak czasu...

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Poza tym wczoraj przeryczalam kilka godzin i spać nie mogłam-trafiłam na blog pewnej mamy ale nie wiedziałam że to co przeczytam tak mną tąpnie Straciła córeczkę która chorowała na białaczke,blog poświęcony jest jej aniołkowi i innym chorującym dzieciom.Dziewczyny to co ta kobieta przeszła i to dziecko trudno opisać słowami,dziecko zmarło jej na rękach
Chyba wiem, o którym blogu piszesz

Wczoraj byliśmy na chrzcinach Igorka, impreza super, młoda się wyszalała za wszystkich. Na noc zostaliśmy u t. - dziecko się nam całkiem przez te dwa dni rozregulowało. Z wczorajszą i dzisiejszą drzemką, i snem nocnym, spała łącznie 8 godzin. No po prostu wszystko takie ciekawe, że zasnąć się nie dało i koniec. A jeszcze wywróciła się 3 razy, a do domu wróciła, jakby w walkach ulicznych brała udział Pół czoła rozdarte, guz na środku, nad powieką czerwona szrama
T. po prostu mnie z nóg zwalała, w zależności od sytuacji są dwie opcje: jak się dziecko przewróci przy Tobie, to znaczy, że nie umiesz się nim zająć, ogólnie za dużo czasu z nim spędzasz i jest rozkojarzone Twoją obecnością, więc powinnaś je zostawiać w spokoju, kiedy się samo sobą zajmuje; albo jak się przewróci, a Ciebie przy nim nie ma, to znaczy, nie umiesz się nim zająć, bo takie małe dziecko trzeba mieć cały czas na oku i pilnować, żeby sobie nic złego nie zrobiło, a nie zostawiać same sobie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 19:45   #2752
hope01
Zakorzenienie

no szkoda dziewczyny,że do mnie nie napisałyście na spotkanie w Piwnicznej...

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-06-22 o 19:56
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 20:14   #2753
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
kurde, nie wiem czy to etap przejsciowy czy nie (mam nadzieje ze tak ) ale K. od kilku dni niewiele mi spi w ciagu dnia. do tej pory drzemic trwal ok 2 godz a teraz ok 40 min i co lepsze spac tez idzie pozniej, ok 21... czyzby ten moment niespania w dzien powoli nadchodzil?
ale nie ma tego zlego, rano spi do 8, nawet do 8.30
a dzis w ogole bylo bosko - tylko 2 razy na uu i spanie do 8.10. na chwile obecna jak dla mnie to idealnie
pogrubione : u nas podobnie, a Blanka młodsza Tyle, że nadal pobudki o 6.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46988994]

Fewciu, brawo dla małej! polecę ci na początek te puzzle:

[/COLOR]My na IP byłyśmy, bo bardzo mała płakała już, i wiem, że nic nie wiem osłuchowo ok, idą 3 więc może stąd akcje[/QUOTE]
Trzeba było się nie fatygować skoro Mała chora Dziękuję
Swoją drogą, to skoro pojechałaś na IP, to musiało być źle. Zdrówka!

Cytat:
Heja Lejdis, chcialam Wam tylko napisac, ze my po remoncie juz, pokoik Pietraszkowy wyglada przebosko Maz sie spisal na medal!!!!!! Jeszcze pare drobiazgow tylko dopiescic troche dodatkami i bedzie cudo
Ja się pytam gdzie jest zdjęcie?

Cytat:

U nas musialo sie popieprzyc Julo wczoraj nie chcial kolacji poplakal sie dzis ze śniadaniem kiepsko a przy obiedzie u dziadka histeria ja patrze a buzia cala w plesniawkach a wczoraj widzialam bialy nalot ale dalo sie zetrzec wuec luz a dzis biedulek az plakal ale ze mnie durna matka, pobieglam do apteki po aftin i aż płakałam
Jutro do lekarza skoczymy mam nadzieje ze aftin cos zlagodzi ale gardlo ma czerwone jeszcze i chyba l4 wezme bo miałam kilka wyjazdow w tym tygodniu i tak to juz logistyczne nie ogarnę a dziadek nie da rady z rozmarudzonym Julem

Nie pomogę, bo nie wiem, ale trzymam kciuki za zdrówko Jula!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane , nasza dzisiejsza noc była masakryczna-nie wiem czy Oskar się czegoś bał czy co ale spał z nami ściskając mocno moją dłoń i tuląc twarz do mojej twarzy. Biedny mój nigdy się tak nie zachowywał wcześniej

Nie wiem czy dałabym radę przeczytać takiego bloga

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No właśnie a'propos Bijkory, ja wiem, że "sentyment" itd., ale z k. to ją chyba jednak powinno się już wyrzucić, bo to mi już bardziej na olewkę wygląda, a nie brak czasu...
jest chyba kilka takich osób Ale nie mi oceniać, ja też jestem rzadko ostatnio

Blancia już śpi a ja relaksuję się przy meczu Blancia zaczyna coraz więcej mówić. Choć i tak jestem pod wrażeniem tego co powiedziało ellmiątko
Stary 2014-06-22, 20:29   #2754
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Nadrobie pozniej, caly czas u mamy bylam :-*
Zdjeciaaa

Kurcze nie mam czasu na kompa napiszę potem coś więcej

Fewciu! kurde dzis postaram sie siąść nad tymi zdjeciami, przepraszam

Stary 2014-06-22, 20:30   #2755
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

zjadło mi internet wczoraj i do dzisiaj walczyłam z tą cholerną konfiguracją routera przez to pouciekały mi ciuszki na wyprzedaży w zarze - to może od razu się odniosę do dyskusji - dziecięce mi się tam meeeega podobają, a reszta jakoś bez szału, szczególnie na tych modelkach

no i w sobotę spotkałam się z Ifwką była z Oliwką i TŻ, są baaardzo mili, a Oli cudna, miny do zdjęć robi zawodowe szkoda, że tak krótko, ale dobre i to

sprzedałam buty i sukienkę na tablicy

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

coś mi się kojarzy, że aphtin tak średnio dla małych dzieci nie wiem, czy coś nie pomieszałam, ale chyba w aptece mi tak babka kiedyś dawno mówiła

może któraś z dziewczyn będzie lepiej kojarzyć
Babka w aptece mi dala apthin , jutro do lekarza uderzamy

Cytat:
pogrubione : u nas podobnie, a Blanka młodsza Tyle, że nadal pobudki o 6.

Trzeba było się nie fatygować skoro Mała chora Dziękuję
Swoją drogą, to skoro pojechałaś na IP, to musiało być źle. Zdrówka!

Ja się pytam gdzie jest zdjęcie?

Nie pomogę, bo nie wiem, ale trzymam kciuki za zdrówko Jula!

Nie wiem czy dałabym radę przeczytać takiego bloga

jest chyba kilka takich osób Ale nie mi oceniać, ja też jestem rzadko ostatnio

Blancia już śpi a ja relaksuję się przy meczu Blancia zaczyna coraz więcej mówić. Choć i tak jestem pod wrażeniem tego co powiedziało ellmiątko
Buźki
Ja tez jestem pod mega wrazeniem i chyba zaczne się martwic mową Jula choc moge sie pochwalić ze na powiedz mama pięknie odpowiada Mama a nie Tata jak bylo do tej pory

Stary 2014-06-22, 20:47   #2756
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem, na szczescie jesczze nie mialam stycznosci z tym czyms
duzo zdrowka dla Jueczka, oby paskudztwo szybko ustapilo!

mlody juz spi, kolacyjka, kapu-kapu i spaciu.
przede mna ostatni tydz pracy i wakacje!

Stary 2014-06-22, 20:48   #2757
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no szkoda dziewczyny,że do mnie nie napisałyście na spotkanie w Piwnicznej...
ale przecież wiedzialaś, że Ifwka będzie w P-nej w sobotę
a i tak mało brakowało, a byśmy się nie spotkały, bo Filip sobie drzemki przestawił i spał o innej porze, niż zwykle

Cytat:

elmiątko

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
weź miej litość

Stary 2014-06-22, 20:56   #2758
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, na szczescie jesczze nie mialam stycznosci z tym czyms
duzo zdrowka dla Jueczka, oby paskudztwo szybko ustapilo!

mlody juz spi, kolacyjka, kapu-kapu i spaciu.

Chyba zmienię profesję ja tez chce wakacje

Mam jeszcze jedno pytanie bo oczywiscie musi byc pod górke nasza pediatra jest na urlopie i musze isc do innej przychodni - tam gdzie Ja i Tz mamy karty załozone i co powinnam Julowi tak załozyc przeniesc czy tak jednorazowao moge isc bez parierologi czy moze wziasc swoja karte i wejsc na siebie ??????
Stary 2014-06-22, 21:00   #2759
Konto usunięte

Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz :/ aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę.
Fewciu, mała wówczas spała
A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle.
Stary 2014-06-22, 21:24   #2760
nafiyqa
Zakorzenienie

Kubeczek juz w lepszym humorze i zdrowiu - katarek jeszcze jest, ale Kuba jakby go nie widzi :P nie ma szans, zeby podac mu lekarstwa, od razu ucieka krecac glowa.
Aktualnie przewala sie przeze mnie na lozku.

Ja za to leze jak kloda, bo chorobsko przeszlo na mnie. Gardlo piecze, z nosa sie leje, goraczka mnie teraz wziela i trzese sie cala, takze wypruta od wczoraj jestem totalnie.
Licze, ze synek mnie oszczedzi, kimnie zaraz, a ja z nim.

Dzis jeszcze sobie dolozylam, bo 6h sprzatalam nasze nowe mieszkanie. Pylek kurzu nie ma prawa tam istniec

PSTRYNIU, "gniazdko" to narazie puste sciany plus meble kuchenne

BLACK, zgadzam sie z dziewczynami - bardzo wszystko osobiscie bierzesz.

ELLMI, IFWKA, zazdroszcze spotkania

FEWCIU, dla Blanki!

MIKA, a w przychodni Jula nie ma innej pediatry?
Bo mam watpliwosci czy mozecie isc do Waszej lekarki bez przenoszenia, chyba ze dobry uklad z nia macie??

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-06-22 o 21:27
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości