Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 19:13   #3151
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część V

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
O szczoteczkach opinie są bardzo skrajne - albo zachwyt, albo całkowity zawód. Miałam ją w zeszłym roku w koszyku, ale odłożyłam. Niektóre dziewczyny polecają zamienić końcówkę na szczoteczce elektrycznej do zębów na super miękką i spróbować na twarzyja się nie odważyłam, ale moja koleżanka owszem, efektem jest rezygnacja z zakupu na pewno nie jest to opcja dla skór bardzo wrażliwych.

a właściwie zmieniam dział - pochwalę się Wam -będę mamą
i właśnie dlatego nie chcę wydać od razu 500-600 (nie wiem nawet ile ona kosztuje) złotych na clarisonic, ale bardzo kusi mnie spróbowanie tej olay, a Fibi pokusiła skórę mam grubą, całkowicie niewrażliwą i też niestety niepiękną

gratulacje
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 19:42   #3152
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część V

Cytat:
Hej dziewczyny, sto lat mnie tutaj nie było

Może nie jest aż tak źle, ale rzeczywiście ciszaaaa....

O szczoteczkach opinie są bardzo skrajne - albo zachwyt, albo całkowity zawód. Miałam ją w zeszłym roku w koszyku, ale odłożyłam. Niektóre dziewczyny polecają zamienić końcówkę na szczoteczce elektrycznej do zębów na super miękką i spróbować na twarzyja się nie odważyłam, ale moja koleżanka owszem, efektem jest rezygnacja z zakupu na pewno nie jest to opcja dla skór bardzo wrażliwych.

Magia wyprzedaży - dzikie tłumy, kiedy ceny spadają o kilka- lub kilkanaście/ kilkadziesiąt złotych. Ja wolę zakupy pod koniec wyprzy, chyba że coś mi się śni po nocach

hej kashmirko
migdał jest bardzo fajny, ale działa długofalowo - musisz się nastawić na dłużsżą kurację. Plusem jest to że nie działa fototoksycznie, możesz go używać całe lato

Będę podglądać Wasze zakupy ubraniowe ( i nie tylko), sama w tym roku muszę sobie odpuścić szoping na szeroką skalę, a właściwie zmieniam dział - pochwalę się Wam -będę mamą
Gratulacje

Ja na razie mam tylko rosnącą listę rzeczy do kupienia, ale jakoś czasu brak i do wypłaty trzeba czekać

Orientuje się któraś z Was ile kosztowałby wyjazd autem do Chorwacji w 4 osoby?

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:17   #3153
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Pierwszego dnia wyprz. idąc po przysłowiowe bułki zajrzałam do Zary i... żałowałam, ludzi więcej niż ubrań, nie mogłam wyjść tak tłum napierał do środka Na szczęście wyprzedaże mnie nie ruszają, jedyna rzecz którą ewentualnie byłabym zainteresowana, nie została przeceniona Więc może nie zginę w tym tłumie
oj tak, też to znam .. dlatego zawsze wcześniej idę do sklepu, zobaczę co mi się podoba, pomierzę, a później jak już są wyprzedaże to zamawiam przez internet a do sklepu idę tylko po odbiór paczki lub jeśli na stronie nie było mojego rozmiaru/koloru

Madzia_M77
- gratulacje !!
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:31   #3154
Madzia_M77
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:40   #3155
a34
Zakorzenienie

Nasze pierwsze wątkowe dziecko, pewnie dziewczynka
Stary 2014-06-22, 21:43   #3156
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Nasze pierwsze wątkowe dziecko, pewnie dziewczynka
Chłopczyk
Stary 2014-06-22, 21:46   #3157
a34
Zakorzenienie

Też może być Dużo zdrowia dla ciebie i malucha Pewnie szybko zleci i niedługo pojawi się na świecie
Stary 2014-06-22, 21:49   #3158
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Też może być Dużo zdrowia dla ciebie i malucha Pewnie szybko zleci i niedługo pojawi się na świecie
Teraz leci coraz szybciej, mam jakieś 3 miesiące na skompletowanie outfitów, fury i całego dziecięcego grajdołka

Dziękuję raz jeszcze
Stary 2014-06-22, 21:53   #3159
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Chłopczyk
Gratuluje
Stary 2014-06-22, 22:23   #3160
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Chłopczyk
Super! Gratuluję serdecznie!

A jak w ogóle znosisz ciążę? Dobrze się czujesz? Miewasz mdłości?
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:25   #3161
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Będę podglądać Wasze zakupy ubraniowe ( i nie tylko), sama w tym roku muszę sobie odpuścić szoping na szeroką skalę, a właściwie zmieniam dział - pochwalę się Wam -będę mamą
Gratulacje!!!
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 23:41   #3162
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, sto lat mnie tutaj nie było

migdał jest bardzo fajny, ale działa długofalowo - musisz się nastawić na dłużsżą kurację. Plusem jest to że nie działa fototoksycznie, możesz go używać całe lato

gratuluje

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 23:42   #3163
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja na razie mam tylko rosnącą listę rzeczy do kupienia, ale jakoś czasu brak i do wypłaty trzeba czekać

Orientuje się któraś z Was ile kosztowałby wyjazd autem do Chorwacji w 4 osoby?
Ale o co konkretnie pytasz? O cenę noclegów, wyżywienia czy co?
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
może za rok uda mi się kupić

Dziewczyny mierzyłam dziś sukienkę w Aggi. Szukam czarnej sukienki do pracy, mam już małą czarną dopasowaną a teraz chciałam coś bardziej rozkloszowanego. Co sądzicie o niej? Ma poduszki w ramionach które z jednej strony mi się podobają ale nie wiem czy mi pasują. Brać czy nie brać?
Bardzo ładnie wyglądasz

Madzia, gratulacje!!
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 23:47   #3164
trammer
Zakorzenienie

[QUOTE=Madzia_M77;46994540]

GRATULUJĘ
Na kiedy masz termin?
Stary 2014-06-23, 07:35   #3165
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
H
hej kashmirko

cześć Kochana! bardzo dziękuję za odpowiedź będę w takim razie cierpliwa

strasznie się cieszę, że zostaniesz Mamą i bardzo Ci gratuluję

i życzę Ci dobrego samopoczucia przez całą ciążę

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Chłopczyk
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:10   #3166
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Kilka dni nie zaglądałam, a tu takie wiadomości

Madziu, serdeczne gratulacje!!! Który to miesiąc? Jak ty się Kochana czujesz? Ale super wiadomość Nasze pierwsze wątkowe maleństwo

U mnie w rodzinie też się pojawi dziecko, ale jakoś niespecjalnie się cieszę, bo to od małżona brata, a my z nimi kontaktu nie mamy. Teściowa tylko poinformowała małżona, że zostanie chrzestnym i ma już kasę szykować Nie wiem, co niektórzy sobie wyobrażają, że skoro chrzestny, to od razu krowa dojna Bo jeszcze się nie urodziło, już, że małżon ma pamiętać, że dziecku się należy Ja pierdziele

Zrobiłam oczywiście małe zakupy w Zarze Jak na razie czekam, czy zamówione ciuszki jeszcze nie spadną

A poza tym, to nic mi się nie chce Weekend znowu minął za szybko, a tydzień zapowiada się ciężko
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:31   #3167
Madzia_M77
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny raz jeszcze!
Czuję się już dobrze, chociaż pierwszy trymestr był kiepskimdłości, senność, wyostrzony zapachnie pamietam która z Was pytała - dzidziuś urodzi się gdzieś na przełomie września i października

Kociak chcesz jechać w ciemno czy rezerwujesz coś? Mnie taki spontaniczny wyjazd z Tż na jakiś tydzień kilka lat temu kosztował ok 3000pln za cały pobyt, nie rezerwowaliśmy niczego, na miejscu było sporo ofert, zatrzymaliśmy się tam, gdzie się nam najbardziej podobało. Będziesz miała drożej bo jesteś z północy/Trójmiasta(tak mi się coś kojarzy ), ja jestem z południa więc sporo czasu i kilometrów mniej. Znajomi jadą za tydzień do wynajętego domku, płacą podobnie, oczywiście musisz doliczyć koszt jedzenia, ale Chorwaci w większości wynajmują tzw apartamenty, czyli sypialnię z kuchnią (zwykle dobrze wyposażoną - można samemu gotować) i łazienką. Uwielbiam Chorwację W zeszłym roku byliśmy w Montenegro, też cudnie, ale podróż bardziej męcząca. Ogólnie to masz obczajoną jakąś destynację? Bardziej północ, Riviera Makarska czy niżej pod Split i Dubrovnik? Na ile dni jedziesz?
Na koszty składają się +/-:
-koszty dojazdu - benzyna, autostrady, winiety - zależy którędy chcesz jechać
-zakwaterowanie - wyżywienie, nocleg, opłata klimatyczna
-kieszonkowe - tanio tam nie jest
-atrakcje - skutery wodne, nurkowanie, nawet surfing, jakieś rejsy, sporo tam tego
-plaże są kamieniste - więc buty do kąpieli w morzu
-koniecznie ubezpieczenie - zapłacisz ok 100zł a komfort bezcenny, Chorwacja ma horrendalne ceny leczenia dla obcokrajowców, nawet w błahych przypadkach medycznych
-bardzo polecam spróbować kuchni - owoce morza, pasty, sery, świeże figi, arbuzy, do dziś czuję zapach tych owoców i warzyw rakijakupiona najlepiej spod lady ceny żywności są podobne lub troszkę wyższe niż w PL
Ehhhh, ale mi zafundowałaś powrót do przeszłości....

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej
Kilka dni nie zaglądałam, a tu takie wiadomości

Madziu, serdeczne gratulacje!!! Który to miesiąc? Jak ty się Kochana czujesz? Ale super wiadomość Nasze pierwsze wątkowe maleństwo

U mnie w rodzinie też się pojawi dziecko, ale jakoś niespecjalnie się cieszę, bo to od małżona brata, a my z nimi kontaktu nie mamy. Teściowa tylko poinformowała małżona, że zostanie chrzestnym i ma już kasę szykować Nie wiem, co niektórzy sobie wyobrażają, że skoro chrzestny, to od razu krowa dojna Bo jeszcze się nie urodziło, już, że małżon ma pamiętać, że dziecku się należy Ja pierdziele

Zrobiłam oczywiście małe zakupy w Zarze Jak na razie czekam, czy zamówione ciuszki jeszcze nie spadną

A poza tym, to nic mi się nie chce Weekend znowu minął za szybko, a tydzień zapowiada się ciężko
Dzięki kochanajesteśmy w połowie szóstego miesiąca

A takie "wrobienie" w chrzestnego strasznie mnie wkurzasama kiedyś tak zostałam wkręcona, z tym że jak zmądrzałam to po prostu ucięłam kontakt - brutalne, ale skuteczne. Zniechęciłam się, jak prawie w każdym miesiącu dostawałam zaproszenie na jakieś święto - w domyśle "przynieś coś ze sobą". Z tym, że moja chrzestna córka, która już jest prawie nastolatką nie wpadła nigdy na to, żeby mi przysłać chociaż smsa z życzeniami swiątecznymiehhhh.. .., "rodzina"....

A poza tym muszę powiedzieć, że chłopcy są "dyskryminowani ubraniowo" - dziewczynkę ubrałabym od stóp do głów w takie cuda a dla chłopców jest o jakieś 70% rzeczy mniej i jak się kończy rozmiar to cześć - nie ma i nie będzie
Stary 2014-06-23, 10:57   #3168
a34
Zakorzenienie

Cytat:
nie pamietam która z Was pytała - dzidziuś urodzi się gdzieś na przełomie września i października

A poza tym muszę powiedzieć, że chłopcy są "dyskryminowani ubraniowo" - dziewczynkę ubrałabym od stóp do głów w takie cuda a dla chłopców jest o jakieś 70% rzeczy mniej i jak się kończy rozmiar to cześć - nie ma i nie będzie
to tak jak ja, bedzie geniusz
Co do ubranek to ja zawsze kiedy jestem na dziale dzieciecym, mam ochote wykupic polowe rzeczy
Macie juz imie? Jesli to nie tajemnica oczywiscie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez a34
Czas edycji: 2014-06-23 o 10:59
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:02   #3169
Ag4
AGA :)

Cytat:
Na to bym chyba nigdy nie wpadła

wanka jak się zdecydujesz na jakąś to daj znać, też się rozglądam

Cytat:

GRATULACJE!!! Wspaniała wiadomość!
Czekamy na malucha!

Cytat:

Jak mi 'brakowało' Twojej teściowej....

Ja jeszcze nie byłam na wyprzedażach, jadę w sobotę do Poznania to się rozejrzę, ale nie mam parcia na ciuchy. Skuszę się może na coś jak ceny jeszcze bardziej spadną, póki co mam zawaloną szafę (zwłaszcza letnimi rzeczami) więc zachowuję spokój

Widzę, że temat wakacji został poruszony. Gdzie się wybieracie (oprócz wspomnianej tu Chorwacji Ja szukam wycieczki, nie mam obranego kierunku, po prostu czekam na jakąś fajną ofertę i lecimy!

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:05   #3170
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
NGdzie się wybieracie (oprócz wspomnianej tu Chorwacji Ja szukam wycieczki, nie mam obranego kierunku, po prostu czekam na jakąś fajną ofertę i lecimy!
my wróciliśmy przedwczoraj z Turcji było bosko, szkoda że się już skończyło a dziś pierwszy dzień w pracy i staram się nie zwariować
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:08   #3171
a34
Zakorzenienie

Ja w przyszlym tygodniu jade na open'era do gdyni, w sierpniu z mama nad morze a z TZ nie mamy jeszcze zadnych konkretnych planow.

Stary 2014-06-23, 11:18   #3172
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochanajesteśmy w połowie szóstego miesiąca

A takie "wrobienie" w chrzestnego strasznie mnie wkurzasama kiedyś tak zostałam wkręcona, z tym że jak zmądrzałam to po prostu ucięłam kontakt - brutalne, ale skuteczne. Zniechęciłam się, jak prawie w każdym miesiącu dostawałam zaproszenie na jakieś święto - w domyśle "przynieś coś ze sobą". Z tym, że moja chrzestna córka, która już jest prawie nastolatką nie wpadła nigdy na to, żeby mi przysłać chociaż smsa z życzeniami swiątecznymiehhhh.. .., "rodzina"....

To już niedługo maleństwo będzie z Wami Biedna jesteś, że te ostatnie miesiące przypadły Ci akurat w lecie Pewnie byś wolała, żeby lata za bardzo nie było

My już jesteśmy oboje chrzestnymi dziecka mojej siostry Też ak bez sensu, ale rodzina szwagra stwierdziła, że nie chcą dodatkowych kosztów i im odmówiła Siora miała problem i wzięła mnie i mojego małżona.
Teraz dojdzie małżonowi drugie dziecko Ale już powiedziałam, szaleństw nie będzie. Bez pzesady Co niektórzy rodzice wyobrażają sobie, że skoro się jest chrzestnym, to od razu trzeba kupować nie wiadomo jakie prezenty Wolę nie myśleć, co takiemu dziecku na ślub by trzeba było dać
Moja siora dba, żeby mała nam też dwała jakieś upominki Na święta, czy imieniny zawsze jest jakaś drobnostka od Zosi Brat małżona na bank nie będzie na takie cosik zwracał uwagi, tylko będzie pamiętał, że jego dziecku się należy Rodzina małżona w tym temacie jest dziwna

A mi się wydaje, że dla dziewczynek, to wszędzie róż i nic więcej Dla chłopców są za to takie piękne koszulki, spodenki, butki
Stary 2014-06-23, 11:19   #3173
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ubranek to ja zawsze kiedy jestem na dziale dzieciecym, mam ochote wykupic polowe rzeczy

O ja też Dziecięce ciuszki mnie rozczulają Wczoraj weszłam na stronę Zary i od razu pokupowałam troszkę dla chrześnicy, takie tam cuda były

Cytat:

Ja jeszcze nie byłam na wyprzedażach, jadę w sobotę do Poznania to się rozejrzę, ale nie mam parcia na ciuchy. Skuszę się może na coś jak ceny jeszcze bardziej spadną, póki co mam zawaloną szafę (zwłaszcza letnimi rzeczami) więc zachowuję spokój

Widzę, że temat wakacji został poruszony. Gdzie się wybieracie (oprócz wspomnianej tu Chorwacji Ja szukam wycieczki, nie mam obranego kierunku, po prostu czekam na jakąś fajną ofertę i lecimy!
Jery, będę ją w ten weekend zapewne widziała To nie będzie ani dobry tydzień, ani dobry weekend

Ja czekam na paczki ze Zary i chcę zaraz skoczyć zwroy porobić, bo jedna rzecz na bank pójdzie do zwrotu Dzisiaj pierwsza paczuszka powinna dojść, także zobaczymy, co zostanie ze mną
A w Poznaniu na jaką galerię uderzasz?

My w tym roku do Tunezji lecimy Wakacje mamy już wykupione Urlop dopiero we wrześniu, ale i tak tak myśl, że się wygrzejemy jakoś pozytywnie mnie nastraja

A co do Chorwacji, to byliśmy tam kilka lat temu i chcemy kiedyś tam wrócić Jak tam jest pięknie A owoców morza nigdzie nie jadłam tak cudownych, jak tam
Stary 2014-06-23, 12:19   #3174
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
O ja też Dziecięce ciuszki mnie rozczulają Wczoraj weszłam na stronę Zary i od razu pokupowałam troszkę dla chrześnicy, takie tam cuda były

Jery, będę ją w ten weekend zapewne widziała To nie będzie ani dobry tydzień, ani dobry weekend

Ja czekam na paczki ze Zary i chcę zaraz skoczyć zwroy porobić, bo jedna rzecz na bank pójdzie do zwrotu Dzisiaj pierwsza paczuszka powinna dojść, także zobaczymy, co zostanie ze mną
A w Poznaniu na jaką galerię uderzasz?

My w tym roku do Tunezji lecimy Wakacje mamy już wykupione Urlop dopiero we wrześniu, ale i tak tak myśl, że się wygrzejemy jakoś pozytywnie mnie nastraja

A co do Chorwacji, to byliśmy tam kilka lat temu i chcemy kiedyś tam wrócić Jak tam jest pięknie A owoców morza nigdzie nie jadłam tak cudownych, jak tam
Jak tylko rano przeczytałam, ze Twój mąż będzie chrzestnym to Ci współczulam. Zaraz teściowa zacznie zarządzać Waszymi finansami. Słabo, ale może jasno postawicie sprawę i jakoś to będzie. Ludziom sie wydaje, ze chrzestni powinni opłacić całe wychowanie dziecka i to prześciganie się w prezentach, chociażby komunijnych. A czy Ty ze strony siostry też nie małaś jakiś nieprzyjemności jako chrzestna, tak mi się kojarzy gdzie do Tunezji lecisz? Ja byłam 2 lata temu i tak średnio wspominam.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:21   #3175
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam nic przeciwko

Jeśli chodzi o imię to jest wstępny plan na Adasia poszukujemy imienia, które ma odpowiednik w każdym języku, bierzemy pod uwagę plany emigracyjne

Cytat:

Mnie też

Cytat:
To już niedługo maleństwo będzie z Wami Biedna jesteś, że te ostatnie miesiące przypadły Ci akurat w lecie Pewnie byś wolała, żeby lata za bardzo nie było
Jak na razie lato mi nie przeszkadza nie pracuję już, jak na razie nie przybrałam jakoś bardzo na wadze, tylko w środku normy, więc mam nadzieję że przetrwam upały na leżaku, w cieniu. Oby tak dalej

Ominą mnie tylko wakacyjne wyjazdy, bo mam przeciwwskazanie do dalekich podróży, ale cóż, w przyszłym roku się odkujęma nadzieję
Stary 2014-06-23, 12:27   #3176
carpaibex
Zakorzenienie

Madzia, serdeczne gratulacje

Mi zostały jeszcze dwa spore egzaminy Ale wczoraj o 24 (kto normalny wrzuca wyniki egzaminu w niedziele o 24 ?!) dowiedziałam się, że zdałam egzamin, który pisałam w środę, więc jupiiiijeeej

Co do zakupów, nie poluję na nic na wyprzedażach, ale kupiłam tę sukienkę : http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...x/ladies-dress aczkolwiek ciągle nad nią dumam
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:37   #3177
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Jak tylko rano przeczytałam, ze Twój mąż będzie chrzestnym to Ci współczulam. Zaraz teściowa zacznie zarządzać Waszymi finansami. Słabo, ale może jasno postawicie sprawę i jakoś to będzie. Ludziom sie wydaje, ze chrzestni powinni opłacić całe wychowanie dziecka i to prześciganie się w prezentach, chociażby komunijnych. A czy Ty ze strony siostry też nie małaś jakiś nieprzyjemności jako chrzestna, tak mi się kojarzy gdzie do Tunezji lecisz? Ja byłam 2 lata temu i tak średnio wspominam.
Powiem szczerze, że sama nam współczuję, bo teraz teściowa rzeczywiście będzie latać, że trzeba kupić, że małżon powinien kasą rzucić i będzie na nim wywierać presję Ja akurat jestem przeciwna dawaniu kasy, bo wiadomo, że zasila ona konto rodziców, a nie dziecka Na szczęście kupowaniem prezentów i szaleństw na pewno nie będzie!! A teściowa niech lata po rodzinie i nam tyłki obgaduje, jak to na dziecko barata dawać nie chcemy, ale ja to marnotrawić na ciuchy to mogę

Dokładnie, teraz chrzestnych sie traktuje jak krowy dojne Jakoś nie przypominam sobie, że jak byłam mała moja chrzestna non stop mi cosik kupowała, o tym, że prezenty były drobne już nie wspomnę! A teraz...

Dobrze pamietasz, z moją siostrą oczywiście też był ten problem Uspokoiła się, jak jej wygarnęłam, bo kiedyś stwerdziła, że jest zdziwiona, że mała dosaje tak mało prezentów No ja pierdziele, co miesiąc niedługo cosik się jej kupuje, bo co miesiąc cosik jest, a to zajączek, a to mikołaj, a to gwiazdka, imieninki, urodzinki, dzień dziecka itd. To siostra się decydowała na dziecko, więc niech nie wymaga, że inny będą na nie łożyć Ja powiedziałam wprost, raz na jakiś czas mogę kupić, ale niech się ode mnie nie wymaga, żebym przylatywała z prezentem co miesiąc, bo też mam swoje wydatki i mi jakoś nikt nie daje Od tamtej pory się uspokoiła, ale kto wie, co sobie ze szwagrem w domu na nasz temat mówią

My do Tunezji drugi raz lecimy Za pierwszym razem bardzo się nam podobało Teraz jednak zdecydowaliśmy się na tą część wyspiarską i lecimy na Dżerbę Cena była przyjemna, a nam kasiora teraz jest potzebna Zobaczymy, jak to będzie

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Jak na razie lato mi nie przeszkadza nie pracuję już, jak na razie nie przybrałam jakoś bardzo na wadze, tylko w środku normy, więc mam nadzieję że przetrwam upały na leżaku, w cieniu. Oby tak dalej

Ominą mnie tylko wakacyjne wyjazdy, bo mam przeciwwskazanie do dalekich podróży, ale cóż, w przyszłym roku się odkujęma nadzieję
To dobrze!!! Bo niektóre kobietki strasznie się latem męczą! Ale będziesz miała fajnie teraz, leżaczek i odpoczynek

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Mi zostały jeszcze dwa spore egzaminy Ale wczoraj o 24 (kto normalny wrzuca wyniki egzaminu w niedziele o 24 ?!) dowiedziałam się, że zdałam egzamin, który pisałam w środę, więc jupiiiijeeej

Co do zakupów, nie poluję na nic na wyprzedażach, ale kupiłam tę sukienkę : http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...x/ladies-dress aczkolwiek ciągle nad nią dumam
Gratulacje Oby te dwa ostatnie też były zdane

Czy to ta słynna sukienka instagramowa?
Stary 2014-06-23, 12:38   #3178
carpaibex
Zakorzenienie

Ja z TŻ planujemy jakiś mały wypad we wrześniu na last minute marzy mi się Hiszpania, bo tam mnie jeszcze nie poniosło nigdy ale zobaczymy jak wyjdzie

Tak, to słynna instagramowa Już chciałam ją nawet na allegro wystawiać, ale w dalszym ciągu nie wiem.
Stary 2014-06-23, 12:52   #3179
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Madzia, serdeczne gratulacje

Dziękuję, w imieniu swoim i dzidziola

A sukienka bardzo fajna, dlaczego się zastanawiasz, nie czujesz się w niej dobrze?może fotkę wstaw?
I gratuluję zdanego egazminu
Cytat:
Powiem szczerze, że sama nam współczuję, bo teraz teściowa rzeczywiście będzie latać, że trzeba kupić, że małżon powinien kasą rzucić i będzie na nim wywierać presję Ja akurat jestem przeciwna dawaniu kasy, bo wiadomo, że zasila ona konto rodziców, a nie dziecka Na szczęście kupowaniem prezentów i szaleństw na pewno nie będzie!! A teściowa niech lata po rodzinie i nam tyłki obgaduje, jak to na dziecko barata dawać nie chcemy, ale ja to marnotrawić na ciuchy to mogę

Dokładnie, teraz chrzestnych sie traktuje jak krowy dojne Jakoś nie przypominam sobie, że jak byłam mała moja chrzestna non stop mi cosik kupowała, o tym, że prezenty były drobne już nie wspomnę! A teraz...

Dobrze pamietasz, z moją siostrą oczywiście też był ten problem Uspokoiła się, jak jej wygarnęłam, bo kiedyś stwerdziła, że jest zdziwiona, że mała dosaje tak mało prezentów No ja pierdziele, co miesiąc niedługo cosik się jej kupuje, bo co miesiąc cosik jest, a to zajączek, a to mikołaj, a to gwiazdka, imieninki, urodzinki, dzień dziecka itd. To siostra się decydowała na dziecko, więc niech nie wymaga, że inny będą na nie łożyć Ja powiedziałam wprost, raz na jakiś czas mogę kupić, ale niech się ode mnie nie wymaga, żebym przylatywała z prezentem co miesiąc, bo też mam swoje wydatki i mi jakoś nikt nie daje Od tamtej pory się uspokoiła, ale kto wie, co sobie ze szwagrem w domu na nasz temat mówią
Z tego co pamiętam to bardzo pomagałaś siostrze, nigdy - że tak powiem z - "pustą ręką" się do tego dziecka nie wybrałaś. Duży szacun, maluchy są fajne i zawsze się człowiek przed samym sobą tłumaczy, że to dla dziecka, co z tego że ma ekhm.... ciężkich rodziców... Zawsze można siostrze powiedzieć, że skoro mała dostaje za mało prezentów, to może powinni zacząć jej kupować
Stary 2014-06-23, 13:07   #3180
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, w imieniu swoim i dzidziola

A sukienka bardzo fajna, dlaczego się zastanawiasz, nie czujesz się w niej dobrze?może fotkę wstaw?
I gratuluję zdanego egazminu

Z tego co pamiętam to bardzo pomagałaś siostrze, nigdy - że tak powiem z - "pustą ręką" się do tego dziecka nie wybrałaś. Duży szacun, maluchy są fajne i zawsze się człowiek przed samym sobą tłumaczy, że to dla dziecka, co z tego że ma ekhm.... ciężkich rodziców... Zawsze można siostrze powiedzieć, że skoro mała dostaje za mało prezentów, to może powinni zacząć jej kupować
Chyba kwestia zdrowego rozsądku - nie jestem przekonana czy jej potrzebuję Przyznam się, że po prostu się na nią "napaliłam" kiedy zobaczyłam jak świetnie dziewczyny w niej wyglądają, a szczerze mówiąc nie lubię siebie w jasnych kolorach, będę się bała w niej chodzić, bo zaraz ją ubrudzę i w sumie mam już podobną z Mohito tylko czarną I bądź tu kobietą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości