|
|
#4831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)
Cytat:
ja nie chciałam schizować, ale jak nie jestem sama to tez napiszę, że mi się jakiś lęk włączył wczesniej czułam stukanie w brzuchu a teraz nic, jak leżę w łóżku to kładę rękę na brzuch i czekam, ale nic nie czuję też mam lęki, w czwratek mam wizytę i się bardzo boję niby czuję, że brzuch mi się powiększył, zwłaszcza w nocy jak leżę na plecach to już czuję pod pępkiem piękną piłkę, która się powiększa, ale czasem myślę, czy dzidziol ma się ok nawet nad płcią przestałam się ostatnio zastanawiać z obawy, że się za bardzo przywiążę
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Każda z nas ma takie obawy
więc będziemy się jak zwykle nawzajem wspierały A póki co po intensywnym dniu pisania na naszym wątku,uciekam do łóżka Bo mnie już mój katar tam goni od dłuższej chwil Spokojnej nocy
|
#4833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się wzielo to nie ma co schizować ale mówimy o zaleceniach tylko Ja zjadłam wczoraj kawałek tortu nasączonego alkoholem no i co - nic ale nastepnym razem skuszę sie na inny tort ))
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to jest gdy wcześniej człowiek nie miał takich hamulców. Dziś teściowa miała mi za zle bo jej ciasta nie chciałam zjeść. A później to będzie gadane, że gruba się robię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a gdzie wasz brzuch się "zaczyna"? bo mi zaraz pod biustem już górka rośnie...
|
|
|
|
#4836 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i widze, że nie jesteśmy same z tym terminem! ![]() Cytat:
Ja mam mieć dziewczynke Cytat:
![]() Moim zdaniem te ubranka w tesco są kiepskiej jakości. Ostatnio zmacałam te z 5paka i były okropne. Ja będę kupować tylko newborn i 0-3 rozmiar. Chyba, że w tkmaxx znajde coś super ekstra na 3-6 to wezme, bo tam zazwyczaj pojedyncze sztuki
|
|||
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu masz skład laktacydu. ma w składzie ten środek co Ci pisałam, na dalszej pozycji ale jest. ja się nie znam na składach, kojarzę kilkanaście, może więcej nazw środków, resztę wypytuję koleżankę zresztą na wizażu jest wątek, gdzie przetłumaczone są nazwy składników i czy są dobre czy złe. Cytat:
Cytat:
Mi lekarka jak byłam przeziębiona przepisała tabletkę apapu na noc, spytałam tak z głupia czy mogę połówkę apapu extra, bo mam w domu. zabroniła!
|
|
#4839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ruchów dziecia nadal nie czuję. Tak naprawdę jak maluchowi będzie nieco ciaśniej, to tych ruchów nie da sie z niczym innym pomylić. Póki co od czasu do czasu czuję ruchy jelit
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Podczytuje Was cały czas ale jakoś nie miałam weny do pisania, odpisuje na telefonie bo mój laptop dalej zepsuty także przepraszam za błędy;-) Ja dziś powoli zaczynam nabijać 15 tydzień Co do mdłości to mam je nadal ale już rzadziej no i wymioty też się zdarzają i dalej przeszkadzają mi zapachy więc jak się posmaruje balsamem albo popryskam perfumami to zaraz mnie mdli i muszę się powstrzymywać żeby nie lecieć do kibelka:-(Nadal nie wiem kto siedzi w moim brzuchu bo lekarz nie chciał mi tego jeszcze zdradzić ale jakoś przeczucie mam na chłopaka zobaczymy czy się sprawdzi;-) Co do brzucha to mi zaczyna wychodzić ale raczej na dole, rano wydaje się płaski ale wieczorem jest już bardzo widoczny:-D Jeżeli chodzi o czarno widzenia to ja też tak mam bo ciągle wymyślam że coś jest nie tak i mam stresa przed każdą wizytą u lekarza:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4842 |
|
Rozeznanie
|
Widze ze nie jestem sama z moimi okropnymi myślami :/ no ja niesttey dlugo tak czuje..
ruchy przestałam czuć a brzuch tez jakis dziwny bo był i nie ma go :| Rano jechalam do lab. na badania wasserman i hbs i tyle to w ogole brzucha nie miałam Nic twardego w brzuchu nie czuje, w ogole jakis pusty jest eh. Denerwuje mnei to bo pierwsza ciaża była inna więź była ogromna a teraz? az wole nie mowic na głos.. :/ No ale czekamy do czw co powie lekarz ![]() Ja w tesco kupiłam ciuszki na 3miesiace aczkolwiek juz wiem ze mlody jak bezie miał 4miechy to bedzie w tym chodził raczej. A te body mnie sie wydaje ze fajne, miałam je juz kiedys i nic sie z nimi nie robiło po praniu ani nic i długi rekaw tez był. moze kazdy sklep ma co innego ?nie wiem. Ale mam jeszcze jedno pytanie, cały czas czuje ba rzuchu takie mrowienie jakby mrówki mi chodziły po brzuchu, po prawej po lewej u gory na dole i drażnimnie to troche i ciagle sie drapie i smyram po brzuchu, co by to było? ruchy na bank nie bo to za wysoko i w taaak roznych miejscach, taki prad jakby :P życze miłego dnia Wam |
|
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
No heeeeeeej
![]() 17 tydzien zaczynamy W czwartek wizyta Mam nadzieje ze wylecze do tego czasu moj katar :|Dzisiaj mam przegladac kolejna siatke z uroczymi malutkimi ciuszkami Niebawem chyba wniose mala szafe,i komode do pokoju zebym miala gdzie ukladac ciuchy malenstwa ![]() Jezeli chodzi o brzuszek,to mimo ze mam go wyrzej niz na poczatku to poki co do piersi tez mu daleko I dlatego wszyscy twierdza ze chlopak Bo jest taki spiczasty
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
matko jedyna ale wy jesteście gaduły połtora dnia mnie nie było a teraz od rana siedzę i was nadrabiam
wybaczcie że tak ogólnie będę pisać ale ja nie ma pamięci do imion itd a teraz siedziałam i hurtowo nadrabiałam ![]() super hiper ta maszyna ale i straszny koszt też mam ostatnio jakieś dziwne obawy czy z dzieckiem wszystko wporzadku ale w środę wizyta więc się dowiem co tam w brzuchu się dzieje ![]() w sobotę tak mnie jakoś brzuch po lewej stronie bolał jakby jajnik że zastanawiałam się czy na pogotowie nie jechać też was tak pobolewa? |
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbyś mogła mi pomierzyć i wysłać jakieś pw to będę wdzięczna |
|
|
|
|
#4846 |
|
Raczkowanie
|
Justysia nie denerwuj się bo przecież musi być dobrze!
Może to jeszcze za wcześnie żebyś czuła ruchy?Inka wow Ty już 17 zaczynasz ale fajnie ![]() Madziq też tak mam że czasem mnie brzuch pobolewa koło jajników nie mocno ale wydaje mi się że to nic złego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Jestem jakaś spokojniejsza jak Was czytam, bo myślałam że tylko ja mam takie schizy... Ale to chyba normalne, że się martwimy - chcemy żeby wszystko było dobrze. Całe szczęście, że powyżej 12tc ryzyko poronienia znacznie spada. Też mam głupie myśli, bo zatrudniłam dziewczynę do pracy na zastępstwo od sierpnia (mam zawód tzw wysokiego ryzyka - praca ze zwierzętami), zrezygnowała z poprzedniej pracy i teraz moje myśli: a co, jeśli będzie coś nie tak? Ale w sumie czemu ma być nie tak
czuję się dobrze, wszystkie wyniki dobre, dbam o siebie, musi być ok!!! Ale dobrze Was rozumiem Ja zaczynam 14tc. Brzuchol na dole już lekko wystaje piękny widok. Co do Waszych obaw: ktoś kiedyś pytał o paracetamol, wyczytałam, że kobieta ciężarna może przyjąć do 2g/dobę bez szkody dla dziecka. Co do alkoholu, ponoć pół kieliszka wina nie zaszkodzi również, więc co do czekoladki z alkoholem to bym się nie przejmowała w ogóle.Z utęsknieniem czekam na moją poduszkę Poofi, dziś powinna dojść, dam znać jak ogólne wrażenia
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny złe myśli to i ja miałam. Przez kilka dni nic nie czułam a wczoraj jak mnie ciągnąc zaczęło w dole i czułam jak leżałam na plecach taki "ciężar" w dole to trochę się uspokoiłam. Ale to czasami takie dni mam. Ja wizytę mam dopiero 4.07 także postresuje się dłużej niż wy
Dziś kibelek sciskalam oczywiście po myciu zębów. Może ziołowy smak mi nie podchodzi no ale innych używać nie mogę Ja na co dzień męczę się z remontem który pewnie potrwa jeszcze kilka miesięcy Eh u mnie dopiero 14 tydzień się nabija a Wy już tak daleko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam akurat i białą i czarną więc chyba nawet pasa nie będę już kupować bo taka tuba sprawdza się idealnie
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Czekam na tz bo pojechal na egzamin na c i ma mnie zabrac niby gdzoes na randke za to ze wczoraj jak wyszedl o 5 rano to byl prawie o 2 w nocy. Ide sie szykowac na to wyjscie jakos musze wygladac
|
|
#4851 | ||||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie od wczoraj mnie nie było i ledwo nadrobiłam
![]() Marzy mi się termomix ale to w przyszłości bo drogo, nawet w tym budynku co chodze do gina mają firmę z termomixami. Cytat:
![]() Ale tak jak piszę ja mam gorąco w mieszkaniu, stary blok, pierwsze piętro i zimą mimo wyłączonych grzejników daje tak rurami (grzanie leci do 10 piętra) że potrafimy mieć mimo wietrzenia 23-25 st - to jest masakra. Cytat:
Poprzednio miałam już dość wysoko. Praktycznie do końca miałam tuż pod biustem. Cytat:
Cytat:
. Oczywiście mam na myśli te ubranka dla najmniejszych dzieci. Nic po praniu się z nimi nie dzieje, nie mechacą, nie niszczą, wyglądają długo jak nówki sztuki i są takie przyjemne w dotyku - piszę głównie o bodziakach i pajacach bo z tymi miałam największe doświadczenie.Co do złych myśli też mam ich sporo. Choć jak teraz poczuję 2-6 razy dziennie puk, puk to jest mi lepiej, jestem odrobinę spokojniejsza. Ale mam tysiąc innych złych myśli...dotyczących maleństwa.Już umieram ze strachu przed dzisiejszą wizytą także poproszę o kciuki ... ![]() Swoją drogą ciekawe czy sprawię prezent memu mężowi na dzień ojca z maleństwem tzn. czy dobrze się ułoży... czy potwierdzi się dziewczynka sprzed 4 tyg (to było tylko 75%) czy zmieni się w chłopca... Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-06-23 o 10:51 |
||||
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 18tc
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
Niteczko Ty nam tu nie panikuj
Tylko masz i idz tam popodgladac swoja dzidzie O ktorej masz wizyte ? ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A wiec i kciuki za Paprike
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Niteczka trzymam kciuki za wizytę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Inka - dopiero o 20
|
|
|
|
#4857 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Powiem Wam, że schizy to i ja miewam, ale już wyczaiłam kiedy mi one do głowy przychodzą. Otóż
wizyty do tej pory miałam do 3 tyg, więc tydzień po wizycie chodziłam nakręcona właśnie wizytą, drugi tydzień spokojny już emocje opadają zwykle i czekam na kolejną wizytę, ostatni tydzień przed kolejną wizytą jest najgorszy. Czekanie strasznie mi się wtedy dłuży i stąd te moje dziwne myśli.. Może zauważacie też u siebie takie fazy z wizyty na wizytę ?? Teraz pierwszy raz będę mieć wizytę po 4 tyg. Od mojej wizyty minął dopiero tydzień, czyli jeszcze czekania 3 tyg a już nie mogę się doczekać Ps. Pozytywne myślenie przede wszystkim!! Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Oby potwierdzili Wam lekarze płeć jeśli jeszcze nie wiecie
|
#4858 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdraszczam tych wizyt w tym tyg, ja swoją będę miała dopiero w drugiej połowie lipca. Pisałaś mi o wrzuceniu fotki, ale ...dziś już brzuch mam normalny a 2 dni chodziłam jak beczka, kulałam się i byłam w szoku skąd nagle taka piłka ![]() Cytat:
Dobrze jest tak się wystroić czułam się sexy mama hahah ![]() Cytat:
Cytat:
jak dla mnie one wyglądały jakby miały się rozpaść/rozciągnąć po pierwszym praniu. A właśnie, doświadczone mamy napiszcie mi czy zimą będę ubierać małej body na krótki rękaw pod jakieś inne ubranka? W mieszkaniu raczej upałów nie będzie, tu mieszkania mają to do siebie, że jest w nich chłodno (oczywiście będziemy dużo grzać), no i nie wiem ile takich "lekkich" ubranek kupić. I czy dresy to dobra opcja dla takiego maluszka, kiedy np będziemy jechać na wizytę do lekarza? nie wiem czy w ogóle jakieś kupować a co miałoby mieć pod tymi dresami, gdy temp będzie np 5 stopni? (tu są na szczęście takie temp o tej porze roku). W ogóle nie mam pojęcia jakie ubrania kupić poza tymi bieliźnianymi, a co na stopki?? nic? bo chyba będzie w kombinezonie na dworzu?
|
||||
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Co do złych mysli to chyba ciężko się przed nimi bronić... ja szaleję przed jutrzejszą wizytą
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
O widzę że jest tu nas kilka na czwartkowa wizytę. Ja także mam i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i nie tylko te czwartkowe
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

mam nadzieje ze to nie prawda i w czw na wizcie okaze sie ze wszystko ok! czuje sie jakbym w ogole nie była w ciazy, przeraża mnie to... nawet więzi z dzieckiem nie czuje, jakas wyrodna matka ze mnie.
wczesniej czułam stukanie w brzuchu a teraz nic, jak leżę w łóżku to kładę rękę na brzuch i czekam, ale nic nie czuję
nawet nad płcią przestałam się ostatnio zastanawiać z obawy, że się za bardzo przywiążę 
więc będziemy się jak zwykle nawzajem wspierały
A póki co po intensywnym dniu pisania na naszym wątku,uciekam do łóżka
Bo mnie już mój katar tam goni od dłuższej chwil

także poproszę o kciuki ... 
za 18 tydzień