|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
le_lena o Boziu, ale wymyślają! pierwszy raz słyszę o takich 'badanich'! to już lekka przesada...
corn super wymówki.... ludzie to mają wyobraźnię naprawdę
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
bardo , say - gorzej jak mi jeszcze dadzą ten test w zalakowanych kopertach i ni cholery nie ściągnę nic od tżta
![]() Masakra - tak myślałam... tylko nasz ksiądz jest w stanie wykminić sobie test zgodności - btw. chciałam mieć go dopiero na oczepinach ![]() Buczorek - wyobraź sobie moją minę ta tekst "zrobimy badania" - niemalże pomyślałam od razu o foletu ginekologicznym
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-23 o 10:43 |
|
|
|
#3123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i widać, że wszystko się udało
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
U mnie za całość ma być 1300, z czego na sam kościół to 700 zł... za to już taki full wypas, po dwa wielkie bukiety na ołtarze boczne i przy tabernakulum, do tego wysoka kompozycja przy ołtarzu głównym i ambonie, coś tego typu:
![]() Krzesełka dla młodych: ![]() I jeszcze kokardki na ławkach: ![]() Jeszcze chyba do tego mają być rozsypane płatki. Dowiem się pewnie dopiero wchodząc do kościoła, bo to ma być niespodzianka - chciałam mieć tego wszystkiego mniej i taniej, ale mama mnie obsztorcowała i powiedziała, że kwiaty stawia i będziemy szaleć, więc cóż mam do gadania pani z kwiaciarni to jej znajoma, pokazałam im obu zdjęcia rzeczy, które mi się podobają, i mają coś wymyśleć trzymając się tego stylu, nie chcą mi powiedzieć, co konkretnie. Trochę się dygam, chociaż wczoraj widziałam ustrojony przez nią na wesele kościół i było ślicznie (przynajmniej nie zebrała dekoracji z powrotem, jak to robi inna nasza kwiaciarka - po weselu hyc! wszystkie kosze i bukiety do samochodu - nie wiem, co z nimi robi )Nałogowo oglądam prognozy pogody, znalazłam 3 wieszczące wielki upał powyżej 30 stopni , dwie - ciepło, ale deszcz, i jedną, że będzie zimno i mżawka. Sama nie wiem, co z tego wybrać ![]() W ten piątek mam jeszcze coroczny występ na pokazie szkoły tańca... udział w nim to nie był najlepszy pomysł, tańczę cztery choreografie, a w związku ze ślubem przykładałam się do nich średnio i niestety, tak też to wygląda przynajmniej tyle dobrze, że stroje mam już gotowe, bo chyba bym tańczyła w dresach. Nie mam w co rąk włożyć ostatnio, mam wrażenie, że mam na głowie strasznie dużo, choć tak naprawdę wcale nic konkretnego.Tyle dobrze, że w sobotę idę do spa, należy mi się
|
#3125 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) Trochę osób odpadło, jedno rodzeństwo przyjdzie bez osób towarzyszących, moja kumpela i kumpel TŻta przyjdą razem czyli kolejne 2 osoby towarzyszące odpadają, mój wujek jest w konflikcie z moim tatą i nie przyjdzie, będzie tylko jego żona.A najlepsze są moje 2 kuzynki. Obie wiedzą o ślubie od ponad roku. Jedna nie przyjdzie bo jest za gruba(na moje oko 80kg 170 cm) Druga bo podróż z Włoch do Polski dużo ich wyniesie. To wiem, że jest wymówka na siłę bo oni mają taki dochód miesięczny, że starczyłoby im na przejechanie kilka razy w obie strony no, ale jak tam woli.A TŻ ma rodzinę od strony mamy jakieś 300-400 km od miejsca wesela, kilka osób nie przyjedzie, spodziewałam się, że więcej odmówi. Zapraszaliśmy ok 90 osób, na chwilę obecną mamy potwierdzenia od chyba 62, jak będzie 70 to będzie max. Najlepsze jest to, że przy spisywaniu umowy podaliśmy, że nie będzie więcej niż 90 osób i nie mniej niż 60. Dobrze, że wykłóciłam się o te 60 bo właścicielka chciała wpisać 70 i wtedy musielibyśmy na szybko dopraszać (a za bardzo nie ma kogo )Cytat:
do spowiedzi możesz iść do innego księdza w innym kościele ![]() Corn widzę, że ciekawe wymówki masz
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-06-23 o 11:08 |
||
|
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh dziewczyny my rozdaliśmy w weekend 11 zaproszeń i wróciliśmy do domu mega padnięci ! Mam nadzieję, że się z tym uwiniemy
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to będzie 67 osób. salę wynajmują od 70 wzwyż
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez placimy dekoratorce 400 zł. kolezanka co prawda u innej płaci 350, ale 400 to dla mnie cena normalna byłam u szewca i powiedział że już się nie da nic zrobić z butem, bo jak je znowu da na prawidła to mogą pęknąć i po butach i nie wiem bo jak przenosze ciezar ciała na prawa noge to mnie sciska w duzy palec co do ksiedza - nam mowil ostatnio kolega Tz ze na protokole jego sie ksiadz pytal czy jest pewny że narzeczona jest płodna a jak on powiedzial ze tak, to ksiadz " skąd wiesz?"
|
|
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
alucior dobrze, że udało Wam się dogadać z właścicielką
aj, agrument kuzynki- bez komentarza. ludzie ze swoimi wymówkami przechodzą samych siebie
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczę, właśnie zobaczyłam w telefonie, że zostało 40 dni
zaczynam się stresować ... teraz już poleci niewiadomo kiedy i obudzę się w sobotę 02.08
|
#3131 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() say jak Ty masz 40 to ja 33 zaczynam się stresować
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-06-23 o 11:23 |
||
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dziś aż zakuło w brzuchu ze stresu
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Bycie żoną jest super Nie chcę pisać obszernej relacji, bo nie umiem oddać tego słowami w taki sposób jak te relacje, które lubiłam czytać ale na pewno potwierdzę, że dzień ślubu upływa bardzo szybko! Na szczęście wszystko udało się po naszej myśli, chociaż pogoda była zmienna, to na wyjście z kościoła świeciło mocne słońce, na czym bardzo mi zależało! Goście dopisali, chwalili nas, uroczystość, taniec, salę, jedzenie, muzykę, no wszystko to bardzo, bardzo miłe i sprawia, że wspomina się Ten Dzień jeszcze radośniej ![]() Dziękuję Wam wszystkim za życzenia, widziałam, że już w piątek 13-go zaczęłyście pozostałym PM-kom z 14.06.2014 r. również życzę wszystkiego dobrego w małżeństwie, spełnienia Waszych życiowych planów
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za takie dekoracje co pokazala Elrosa, zaplacilam 200 zl :P jeszcze mielismy po bokach takie ladne świeczniki z białymi świeczkami, po kilka na jednym. Lawki ubrane w kokardy, bukiety na ołtarzu i przy Naszej lawce, wiec to faktycznie zależy od osoby ktora ubiera.
Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#3135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale muszę się pochwalić, że w sobotę zmieniliśmy plany odnośnie poprawin miały się odbyć w ośrodku agroturystycznym, 6km od sali, ale zrobimy je jednak na sali kobietka poszła nam na rękę i powiedziała, że zrobią nam poprawiny na 60 osób (w umowie jest napisane, że poprawiny odbywają się gdy jest nie mniej niż 70 osób). w dodatku teść jako niespodziankę-zamówił dla nas zespół na poprawiny! od początku jak powiedzieliśmy że mamy dja i wodzireja na wesele, mówił, że musi być orkiestra, i tak się uparł na zespół że zamówił go nam na poprawiny
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Mnie zostały jeszcze tylko 33 dni. Czasu coraz mniej, a spraw do załatwienia, mam wrażenie, że coraz więcej ^^ |
|
|
|
#3137 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raczej nie masz obowiązku nikomu potwierdzać, że zachowałaś czystość do małżeństwa. Chyba, że kiedyś gdzieś składałaś takie śluby? (jest chyba coś takiego, nie wiem do końca, średnio mnie to interesowało )Cytat:
- do tego pan kościelny jakaś stówa oraz przystrojenie kościoła, którym są UWAGA! sztuczne kwiaty, które siostry wykładają na każdy ślub! ![]() oluska227887 Fajnie, że się podobają! Jestem z tych zaproszeń naprawdę dumna Cytat:
Cieszę się, że mamy takie wsparcie rodziców Elrosa Cudne te dekoracje! ![]() lupinka Wszystkiego najlepszego i duuużo szczęścia! Oby każdy kolejny dzień był tak piękny u boku męża! anusia4u Super teściu ![]() cornflower_girl Świadkowa ma sukienkę bez ramiączek, krótką (ale bez przesady) nad kolanko, lekko rozkloszowaną w kolorze baaardzo bladej brzoskwini. Nie znalazłam tej konkretnie, więc wstawiłam w załącznik podobną. Tyle, że ta konkretna jest cała w jednej fakturze. Układa się super, bo ma malutką siateczkę pod spodem ) mam łzy w oczach... ![]() confetti666 Witaj! |
||||||
|
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koszmar ślubny dopadł i mnie. Wesele odbywało się w mim domu, przyjechała tylko jedna para. Byłam zła, że tylko oni się pojawili. Na TŻ też, bo zamiast dotrzymywać towarzystwa poszedł do pokoju mojego brata i grał z nim na xboxie Do tej pory dwie pary odmówiły, jedna się zastanawia. Mają jeszcze trochę czasu. Rabbitka, świetna relacja! |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
rabbitka świetna relacja. Wyglądałaś bosko
Le_lena u nas nie ma żadnych testów czy badań Za dekorację kościoła płacimy 400 zł (200 zł za dekorację ławek i krzeseł, 200 zł za kwiaty). Niestety chyba tylko my ślubujemy tego dnia więc wszystkie koszty ponosimy sami. |
|
|
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
Konkardia - dzięki na cynk, poczytam o tym, chociaż kłócić się z nim nie będę - jak już będę musiała napisać prawdę to napiszę , baaa mogę nawet zrobić obrazki jak wymagają szczegółów
![]() Ślubów nie składałam nikomu jeszcze a kwestia zaręczyn też chyba jest naszą indywidualną sprawą.To grzech się zaręczyć nawet jeśli później ze związku nic nie wyjdzie ? Postaram się do końca tego tygodnia, lub najpóźniej w poniedziałek za tydzień iść z TŻtem na te "badania" to zdam Wam relację co konkretnie było ![]() Madziara - ja też pierwszy raz się dzisiaj z tym spotkałam
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-23 o 12:16 |
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie próbka tekstu zaproszeń, jak któraś ma ochotę zerknąć...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Le_lena Myślę, że bez zdjęć się obejdzie
Daj znać koniecznie!
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaaa tylko 40 dni!!! Za 40 dni skończę też 27 lat ![]() Jutro planuję siłą zaciągnąć Tż do spowiedzi!! I nadal szukamy mieszkania! Moja cudowna dieta działa, jest strasznie ciężko ale poleciał już mi 1 kg w przeciągu 5 dni ![]() Wczoraj miałam cudowną niedzielę. Mój tato wraz ze swoim zespołem grali koncert plenerowy Było super! Szkoda że Tż nie było, biedak w pracy był.W tamtym roku na identycznym koncercie w tym samym miejscu oświadczył mi się
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły buty z akces2
brzydkie jak noc, ale przynajmniej wygodne i w miarę bezpieczne (palce zasłonięte ). strasznie niskie to 6 cm mam nadzieję, że w tańcu ten niski obcas nie będzie przeszkadzał. środek jest baaardzo mięciutki.
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przesadzaj, nie są złe!
Takie typowo ślubne
|
|
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
Skręcam się z zazdrości!!!
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Wracam po dłuuugiej przerwie. Sprawy z uczelnią nie do końca zakończone bo jeszcze obrona mnie czeka i to dwa tygodnie przed ślubem Widziałam temat z dekoracją kościoła u na jest od 500-700 zł. Dla mnie to kosmiczna cena. I na dodatek po mnie ślub ma jeszcze jedna PM-ka i nie jak nie zgrywają nam się kolory przewodnie i pomysły na dekorację. No nic najwyżej sama ustroję tak jak będę chciała a ona niech myśli jak się później wyrobić z przystrojeniem. U nas zostały tylko 4 tygodnie chociaż TŻ dalej twierdzi, że to duuuużo czasu. Ale najważniejsze już mamy, zostały tylko szczegóły. A mnie łapie już stres i obawy, że o czymś zapomnę, czegoś nie zrobię;/
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa Kliknęłam sobie w Twoją datę ślubu i tam zauważyłam, że masz śliczne buty od Witta! Też będę od nich miała, więc moje pytanie brzmi - jak wrażenia? Wygodne są? Zapewniano mnie w sklepie, że żadna PM-ka się na nie nie skarżyła, ale kto to wie...
kaszuszka Będzie dobrze! |
|
|
|
#3149 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Prześliczna Panna Młoda Brak mi słów ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
mala_czarna_21
anusia4u missmalezji dzięki dziewczyny, zamówiliśmy ![]() aniuska18032 straszna historia nawet nie sposób sobie wyobrazić co ta dziewczyna przeżywa.KaMilka4891 jeżeli spinka będzie wąska, pasująca do krawata to nie żenada ![]() kasia1201 bardzo nie profesjonalne podejście koleżanki rabbitka cudowna relacja! wyglądałaś przecudnie, wszystkie dodatki idealnie pasowały do siebie! Po prostu BAJECZNIE Lemon_Drop super, że zabawa udana! velika, agunineczka, monikadd najbliższa sobota należy do nas ![]() ![]() misia880 u mnie dekoracja Kościoła przez zakonnicę kosztuje 150 zł oczywiście tylko kwiaty na ołtarz, bez przystrojenia ławek.cornflower_girl, say-hello jak dzwonili do mnie z odmowami to szczerze wolałabym aby powiedzieli tylko, że nie przychodzą. Bez podawania głupich powodów. Le_lena mieliśmy pytanie czy byliśmy wcześniej zaręczeni, czy nie jesteśmy zmuszani do zawarcia sakramentu, czy znamy stan zdrowia partnera czyt. czy nie jest uzależniony, chory psychicznie. O życiu w czystości było tylko czy mieszkamy razem ![]() say-hello bardzo ładnie buty wyglądają na stopie, a najważniejsze że wygodne ![]() Muszę przyznać z przykrością, że jestem rekordzistką wątku - na 210 zaproszonych osób na weselu będzie 95 osób dorosłych, 2 dzieci do lat 10 oraz 9 usługodawców
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

mam nadzieje, ze swietnie sie bawicie!
i widać, że wszystko się udało

, dwie - ciepło, ale deszcz, i jedną, że będzie zimno i mżawka. Sama nie wiem, co z tego wybrać
przynajmniej tyle dobrze, że stroje mam już gotowe, bo chyba bym tańczyła w dresach. Nie mam w co rąk włożyć ostatnio, mam wrażenie, że mam na głowie strasznie dużo, choć tak naprawdę wcale nic konkretnego.

zaczynam się stresować 
Raczej nie masz obowiązku nikomu potwierdzać, że zachowałaś czystość do małżeństwa. Chyba, że kiedyś gdzieś składałaś takie śluby? (jest chyba coś takiego, nie wiem do końca, średnio mnie to interesowało 

jaki bedzie efekt, boje sie jak wyjdzie, szukam informacji na ten temat w necie i nic sensownego, moze ktoras z was lub waszych znajomych osob zmiejszala obraczki dwukolorowe?