|
|
#421 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LIII
A teraz w sklepach z okularami za darmo te badania robią pod warunkiem zakupu szkieł i oprawek czy tak dobrze to nie ma? |
|
|
|
#422 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Słiiit Też mam jedno ucho wyżej - w związku z tym nowe okulary zawsze idą mi przez twarz po ukosie Ale ponoć o atrakcyjności twarzy stanowi właśnie lekka asymetria Poszukaj krzemienia na giełdach minerałów - kilka lat temu kupowałam całkiem tanio (a na pewno taniej niż bursztyn). |
|
|
|
|
#423 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Polly, wszystkiego dobrego z okazji Urodzin
Mcham znad sucharów z rodzynkami
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Polly sto lat i szczęśliwego zakończenia projektu!
|
#425 |
|
Nindżopesz
|
O paczcie, a myślałam, że tylko moje ucho jest felerne. Też sobie na siłę odginacie?
Polly, wszystkiego naj! |
|
|
|
#426 |
|
Mother of Cats
|
Polly, wszystkiego pięknego
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuję czegoś do czytania w pociągu książek w pdf, wymagania: pliki pdf, muzyka mp3, bateria trzymająca min. 6 godzin i cena do 150zł
jakiś czytnik e-book? smartfon? tablet? Czy w tej cenie mogę zapomnieć?
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
![]() htc magic ale może mieć za mały wyświetlacz. w budżetowych tabletach nie ma co liczyć na baterie. używanego czytnika możesz poszukać.
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Polly, wszystkiego naj Rejcz, aileenn , spoźnione wszystkiego naj Maja, ja mam najprostszego z możliwych tanich chyba , coś takiego ( mialam zamieniać na lepszy, ale jednak papierowe bardziej mi wchodzą, sporadycznie czytam na nim coś z netu), głownie leży i się kurzy. http://allegro.pl/czytnik-e-bookow-p...340734743.html nie wiem jak z muzyką, bo nie sluchalam na nim nigdy, ale z książkami dla mnie daje radę. Tylko, nie da się czytać w slońcu, bo nie ma papierowych stron, i albo ja nie umiem powiększać liter , albo się nie da, lub trzeba kombinować coś przed ściągnięciem. Czyli w sumie wychodzi,że lepiej dołożyć 100- 200 zł i kupić porządniejszy, albo tablet . Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-06-22 o 12:20 |
|
|
|
#430 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Polly szczęścia!!
|
|
#431 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
nie wiem czy dobrze robię ale postanowiłam podejść do kwestii okularów naukowo i czytam o materiałach i ich właściwościach optycznych
w związku z czym dowiedziałam się skąd w moich poprzednich wzięła się aberracja chromatyczna, ciekawe że żadna z pań pracujących w tamtym optyku (edit: ani w żadnym innym, na dobrą sprawę) na to nie wpadła jak pytałam dlaczego mi się kolory rozjeżdżają ale mniejsza z tym, zastanawiam się teraz czy mam wyskakiwać z dyspersją i innymi takimi jak będę kupować konkretne soczewki czy nie - przecież mnie jak ufo potraktują ![]() edit2:no kutfa,wkurza mnie że niby specjaliści a zamiast tłumaczyć co i jak, za i przeciw, to rozmowa nt konkretnych soczewek polega głównie na "pocieniane" kosztują tyle a utwardzane i "śliskie" o tyle więcej... skąd to się bierze, czy ludzi naprawdę nie interesuje jak im się będzie przez szkła widzieć tylko jak inni będą ich widzieć? Cytat:
![]() nikt nie jest symetryczny, a jak się spojrzy na taką komputerowo zrobioną symetryczną twarz to wygląda to dziwnie --- Polly, wszystkiego dobrego a propos, skąd Wy wiecie, że ktoś ma urodziny?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-06-22 o 13:33 |
|
|
|
|
#432 |
|
Nindżopesz
|
Tera ja zarzucę temat: wakacje z małym, ruchliwym didem.
Gdzie warto jechać na mniej więcej tydzień? Może któraś zna jakiś fajny pensjonat/agrotutystykę/coś... gdzieś? Problem w tym, że mam sporo wymagań: - żeby nie wymagało posiadania samochodu (znaczy można dojechać pociągami, autobusami itp.) - najlepiej nie nad morze bo nie chcę się rozbierać ![]() - żeby trudno było się tam utopić (czyli odpada rwąca rzeka pod domkiem czy inny głęboki staw) - i trudno spaść (odpadają zwietrzałe skały i wąwozy) - żeby jedynymi atrakcjami nie były 10 godzinne górskie szlaki bo nie doniese dida z powrotem - żeby była pewna, hmm, intymność, znaczy żeby nie trzeba było się całymi dniami integrować z innymi gośćmi (jasne, nie trzeba, można tak długo siedzieć w pokoju aż wszyscy posną ale nie o to chodzi. Mam na myśli, że czasami jest po prostu jakiś dom w lesie i siła wyższa, siedzi się cały dzień na kupie na dwóch ławeczkach na krzyż) - żeby był jakiś ogród a nie od razu wyjście z pensjonatu na autostradę Za to mile widziane zwierzaki, płytkie strumyczki, las, pagórki, plac zabaw i ogólnie ogrodzony teren (did lubi uciekać), możliwość robienia ogniska, sklep niedaleko (monopolowy ), łazienki przy pokojach... Chyba tyle przychodzi mi chwilowo do głowy.Ktoś coś
|
|
|
|
#433 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
i bunkry
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. z fejzbuku ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Polly, najlepszego! Zdrowia, szczęścia i spokoju
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko łazienki przy pokoju nie będzie, reszta w sam raz: są rozległe pola, pagórki, rowy z wodą, ogrodzony sad, pies i 2 koty
|
|
#436 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() W końcu wybrałam jakąś agroturystyczną chatę za wsią, znaczy za Warszawą i zobaczymy czy są miejsca wolne. BTW ta agroturystyka to niezły sposób na zarobek. Musisz tylko odpicować ogródek, dokupić owiec i załatwić "apartamenty". |
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja oferta jest jakby lepsza niż Mai. Rozległe pola, lasy. ogródek z łoczkiem, dwa psy, 5 kotów. I chętnie Cię za sprzątanie przyjmę , ot taka drobna wymiana ![]() ![]() A i kilka domów dalej sasiad ma pokażne stado koz w przeroznych kozich kolorach
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Się dobrze zastanow, bo sprzątania dużo
![]() Ale za to i bunkry są, i stare poligony, i wojenne strzelnice, i ślady (zniszczone, po obozie koncentracyjnym), i mały zaniedbany, wojenny cmentarz żołnierzy radzieckich w lesie, i w środku lasu ruiny jakiejś starej wioski o której praktycznie nikt nie slyszał i w necie śladu nie ma ( jak się Młody zmaterializuje, to wrzuce Ci kilka zdjęć poglądowych, bo ma w telefonie, i wioski i chyba cmentarza). Edit, cmentarz http://swietokrzyskie.fotopolska.eu/...Czerwonej.html Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-06-22 o 19:37 |
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Polly wszystkiego najlepszego
Nadal stacjonuje w Chorwacji , powrót pojutrze, już mi smutno na sama myśl ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomęczę Cię potem o to jak to wychodzi fiannsowo, tzn pi razy drzwi ile :TRZEBA mieć, tak orientacyjnie, przedział kwotowy. Jechaliście autem? Bo ja się kompletnie nie orientuję obecnie co ile kosztuje zagramanica
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W sumie niezły deal - Ty zajmiesz się didem (zajmiesz? proszę powiedz, że tak! ) ja szybciutko ogarnę "obejście" i pójdę zwiedzać bunkry z winem w ręku, mwahaha!
|
|
|
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- No i przez Red naszło mnie na wspominki....codziennie, koło tego miejsca przejeżdzam, czasem kilka razy dziennie, częśc budynkow jeszcze jest, część jest nowa, ogrodzenie jeszcze obozowe....a żadnej tablicy pamiatkowej nawet nie ma już...za kilka lat, mało kto będzie pamiętal że zginęło tam ponad 23 tysiące ludzi , już niewielu pamięta,że o mlodziezy nie wspomnę... http://www.konskie.org.pl/2014/04/tr...4-konskie.html http://www.zspnr2konskie.strefa.pl/historia.htm |
||
|
|
|
#444 |
|
Piers do przodu
|
Mchnę w przelocie
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Joł joł Baru !!!
Człowiek wyjedzie na wykańczające wakacje po których musi odpoczywać a tyle imprez go mija... Urodziny i niańczenie kothów u Mursz Rejcz, Alieeem, Polly 100 lat , zdrowia !!! I Piniendzy !!! Idę nadrabiać ... A i pochwalę się moim ulubionym zdjęciem z wakacji
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-06-23 o 11:12 |
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno napiszę
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Ale chyba wolę wersję dłużej niż wcale... |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiadaj! Dziękuję |
|
|
|
|
#448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- 1 Jak zgadniesz z jakiego to filmu .... To się wyjaśni 2 ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
2 Zgadza się mawiał że obmywa się w sokach swoich kobiet. Nie mył również zębów bo twierdził że zielona herbata je czyści |
||||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Spokojnie.... Nie było ino wystawa w Muzeumie Narodowym w ..... [COLOR="Silver"]
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

jakiś czytnik e-book? smartfon? tablet? Czy w tej cenie mogę zapomnieć? 

ale mniejsza z tym, zastanawiam się teraz czy mam wyskakiwać z dyspersją i innymi takimi jak będę kupować konkretne soczewki czy nie - przecież mnie jak ufo potraktują 

Bo ja się kompletnie nie orientuję obecnie co ile kosztuje zagramanica
[COLOR="Silver"]
Bardzo cierpię w czerwcu, i fizycznie i psychicznie. Chodzę non stop poddenerwowana, sąłba,w złej kondycji. Czekam niczym Al Pacino w "Bezsenności" kiedy się ta pora skończy. Od lipca już mam lepiej.
Nażarłam sie malin i cynku - dziś lepiej. tfu tfu tfu w niemalowane