Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 18:57   #2521
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Dziewoje jakie są dobre proporcje na olejo-wodę? Wczoraj wlałam gdzieś pół na pół. Ładnie przechodził przez rozpylacz ale włosy wydawały mi się bardziej mokre niż natłuszczone (tak ma być?). Dziś dolałam troszkę oleju to znów trochę zatyka mi rozpylacz;/ <ręce mi opadają>
Stary 2014-06-22, 20:21   #2522
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Curly, pięknie jest!
Dziękuję.

Skonczyła mi się odżywka YR z baobabu,muszę kupić nową.Ładne loki mam po niej.Szampon też lubię,ma fajną kremową konsystencję.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 20:37   #2523
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Imperfecta, iwonsia, Curly aaa i bijum

Miałam dziś swoje wrzucać, ale przez Was schowałam się
Kobito, o czym Ty mówisz! Jak ja bym chciała mieć takie loczki! *.* Piękne, i ta objętość!

Napaliłam się dość ostro na lokówko-suszarkę, bo na moich patałachach to dyfuzor już nie robi żadnego wrażenia. W lutym, marcu, to mi jeszcze całkiem fajne fale wychodziły, ale teraz już kompletnie nie chcą się same kręcić. :< Oprócz tego kończy mi się Kallos Color i odżywka z tych testów wizażu, zostanę z jedną maską na stanie, jestem szczęśliwym człowiekiem, mogę szaleć <3

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 20:46   #2524
kateel
Zakorzenienie

Imp, iwonsia01, Curly81, przepiękne te włosiska macie Można patrzeć, patrzeć i patrzeć Od razu widać, kiedy włos jest zadbany i... kochany

Edytowane przez kateel
Czas edycji: 2014-06-22 o 21:04
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:01   #2525
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość

myszka2020
- będziecie brać ślub? najlepszego
Tak, 23 sierpnia

Cytat:
A tam macie jednak
Są, są

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Nikt nie chce krokosza smutno mu teraz
Czego nie mam? chyba nie załapałam

wicherku
Zdjęcia zobczę jak będe w domu bo tu mi się nie wyświetlają

---------
Nie lubimy się z telefonem, więc i polskich znaków często brak
Nie no Kochana, ja naprawdę krokosza uwielbiam, ale mam tyle olejów, że po prostu by u mnie zjełczał

Cytat:
Ja nie wiem jak to na moje włosy by podziałało, moje lubią olej z pestek winogron
To krokosz ma jeszcze więcej omega 6, niż winogrono, mogłoby się sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Moje lubia lniany i oliwe, to podobne?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Raczej niezbyt podobne, ale nowości są tak kuszące

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Kobito, o czym Ty mówisz! Jak ja bym chciała mieć takie loczki! *.* Piękne, i ta objętość!

Napaliłam się dość ostro na lokówko-suszarkę, bo na moich patałachach to dyfuzor już nie robi żadnego wrażenia. W lutym, marcu, to mi jeszcze całkiem fajne fale wychodziły, ale teraz już kompletnie nie chcą się same kręcić. :< Oprócz tego kończy mi się Kallos Color i odżywka z tych testów wizażu, zostanę z jedną maską na stanie, jestem szczęśliwym człowiekiem, mogę szaleć <3
Też tak chcę, też tak chcę
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:54   #2526
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
Imp, iwonsia01, Curly81, przepiękne te włosiska macie Można patrzeć, patrzeć i patrzeć Od razu widać, kiedy włos jest zadbany i... kochany

Dziękuję! Mów tam kochana jak Twoje się mają

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Nie no Kochana, ja naprawdę krokosza uwielbiam, ale mam tyle olejów, że po prostu by u mnie zjełczał
No dobra. ale plotki i tak proponuję jeśli masz czas
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:58   #2527
Klaudenc
Moderator

Jak omega 6 to ja bym przygarnęła, ale bardzo drogo ten olej by mnie kosztował xD
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:05   #2528
kateel
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję! Mów tam kochana jak Twoje się mają
A właśnie umyłam je przed kilkoma chwilami Były tak poplątane, przesuszone i spuszone, że jeszcze dzień, a nie wiem czy dałabym radę je rozczesać. Niestety w użyciu jeszcze stary zestaw "pielęgnacyjny", gdyż nie miałam kiedy zakupić nowego, a i najważniejsze - za co też nie było. Niemniej, mam już listę najpilniejszych włosowych kosmetyków, więc liczę, że w nowym tygodniu będę już z ich użytku rozliczona

Patrząc na Wasze piękne kręcioły dopiero teraz widzę, jakiego nawilżenia brakuje moim. Nawet mokre, w dotyku są po prostu szorstkie. Długa droga przede mną.
Stary 2014-06-22, 22:14   #2529
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie umyłam je przed kilkoma chwilami Były tak poplątane, przesuszone i spuszone, że jeszcze dzień, a nie wiem czy dałabym radę je rozczesać. Niestety w użyciu jeszcze stary zestaw "pielęgnacyjny", gdyż nie miałam kiedy zakupić nowego, a i najważniejsze - za co też nie było. Niemniej, mam już listę najpilniejszych włosowych kosmetyków, więc liczę, że w nowym tygodniu będę już z ich użytku rozliczona

Patrząc na Wasze piękne kręcioły dopiero teraz widzę, jakiego nawilżenia brakuje moim. Nawet mokre, w dotyku są po prostu szorstkie. Długa droga przede mną.
A co ciekawego masz na liście?
Stary 2014-06-22, 22:28   #2530
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Gorąco....
Mój prywatny Klub 3 kobiet zdecydował więc, że idziemy na basen.

Myślałam by położyć maskę alterry na łeb ale Doe poradziła zabezpieczanie włosów masłem Shea.
Nigdy z masłem w czystej postaci nie miałam doczynienia.
Fajna maziaja. Włosie rzeczywiście zabezpieczone, nawet po zmoczeniu głowy gdzieniegdzie masło dobrze spełniło swoją rolę.
Na głowę zawiazalam delikatnie wilgotna chuste i było chłodno, przyjemnie bez obawy a kondycję włosów po takim wypadzie.

Jako, że dopiero wróciłam masło zmyje jutro. Zobaczymy co na to włosy

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:30   #2531
Immoral
Rozeznanie

Ja robie spray woda-olej 1:1 i jest wg. najlepiej .

Jaka maske/odzywke silikonowa polecacie? Chyba najwyzsza pora dla mnie zaczac bawic sie z silikonami.
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:40   #2532
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
Ja robie spray woda-olej 1:1 i jest wg. najlepiej .

Jaka maske/odzywke silikonowa polecacie? Chyba najwyzsza pora dla mnie zaczac bawic sie z silikonami.
Nivea long repair, a jak lubisz shea to maska żółta gliss kur
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:43   #2533
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Kateel, nie przejmuj się bardzo tym, że są szorstkie. Masz bardzo kręcone włosy, a co za tym idzie mają one inną strukturę niż włosy falowane i proste - są bardziej porowate. Mysia zrobiła mi wykład na ten temat. Ja myślałam, że moje włosy są w fatalnej kondycji i potwornie przesuszone, a to podobno "ten typ tak ma". Co nie znaczy, że nie mogą wyglądać ładniej, dzięki odpowiedniej pielęgnacji i stylizacji.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 00:21   #2534
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Kateel, nie przejmuj się bardzo tym, że są szorstkie. Masz bardzo kręcone włosy, a co za tym idzie mają one inną strukturę niż włosy falowane i proste - są bardziej porowate. Mysia zrobiła mi wykład na ten temat. Ja myślałam, że moje włosy są w fatalnej kondycji i potwornie przesuszone, a to podobno "ten typ tak ma". Co nie znaczy, że nie mogą wyglądać ładniej, dzięki odpowiedniej pielęgnacji i stylizacji.
amen.
też się podłamałam jak dziewczyny ostatnio wrzucały swoje włosy w wersji prostej i one wszystkie takie gładkie i błyszczące a u mnie siano.
Ale rzeczywiście struktura i porowatość mają duże znaczenie i nie ma co się zniechęcać

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-23 o 02:09
Stary 2014-06-23, 00:31   #2535
Doe
Rozeznanie

Cytat:

- Zawsze możesz zacząć od włączenia do pielęgnacji olei. W kuchni na pewno coś masz: słonecznikowy, rzepakowy, oliwa z oliwek, ryżowy... Możesz pobawić się płukankami: owsianą (z płatków owsianych), octową (z octem jabłkowym), mleczną (z mleczkiem od krowy, może też być roślinne, np. ryżowe). Możesz też stuningować swoją odżywkę, dodając do niej chociażby trochę mąki ziemniaczanej. Możesz pobawić się również żelatyną, żółtkiem, miodem, zobaczysz co Twoje włosy powiedzą na proteinki. Jeśli chcemy, to nasze kuchenne półki naprawdę mogą nam dostarczyć mnóstwa produktów do testowania - ważne tylko, żeby nie wszystko jednocześnie, bo wtedy masz marne szansę sprawdzić co ci służy, a co nie. Podobnie rzecz się ma z kosmetykami: lepiej je włączać/zamieniać stopniowo i powoli. Wiem, że może korcić, by rzucić się od razu na wszystko, ale jeśli chcesz sobie zaoszczędzić bólu głowy, to lepiej zrobić to stopniowo i z rozsądkiem.

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-06-23 o 00:34
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 03:32   #2536
Martek_
Zadomowienie

Iwonsia, Curly - wysyp ślicznych blond loków

U mnie na głowie trochę sucho po farbie, siedzę z oliwką i zastanawiam się co im dobrego po myciu jutro dać..
Po powrocie na forum zorientowałam się, jak bardzo odżywkowanie i zabawa włosiem mnie odpręża
Stary 2014-06-23, 07:51   #2537
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

U mnie na głowie trochę sucho po farbie, siedzę z oliwką i zastanawiam się co im dobrego po myciu jutro dać..
Po powrocie na forum zorientowałam się, jak bardzo odżywkowanie i zabawa włosiem mnie odpręża
dziekuje U mnie niestety tez susz po rozjasnianiu.Narobilysci mi ochoty na ta maske zolta z Glis Kur

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-23, 08:23   #2538
Aziddee
Zadomowienie

Imp krokosza możesz użyć jako oleju PO kąpieli. Opóźnia odrastanie włosów i odżywia skórę. Jak nie chcesz to ja chętnie przygarnę (za przesyłkę zapłacę jeśli jest go aż tyle, że się mi opłaci brać od Ciebie, a nie kupować ).
Stary 2014-06-23, 08:29   #2539
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Cytat:
Dziękuję.

Immoral,ja nie używam ostatnio odżywek z silikonami,wiec nie mogę polecić zadnej.

Dziewczyny,własnie uświadomiłam sobie,że nie używam już odżywek z silikonami a zawsze uważałam,że mi służą.Początkowo włosy były,,gorsze'' tempe,ale z czasem zaczęły być elastyczne i miękkie,nie są już suche.Uważam,że w moim przypadku to dzięki olejom i odżywkom,które odżywiają a nie sprawiają,że włosy tylko wyglądają lepiej.Teraz są takie jak chciałam,spężyste,kręcą się też na końcach,z tyłu,o dzięki Ci wizażu za ten wątekbo okazuje się,że ja zielonego pojęcia nie miałam o pielęgnacji włosów kręconych.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-06-23 o 08:40
Stary 2014-06-23, 10:39   #2540
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
To krokosz ma jeszcze więcej omega 6, niż winogrono, mogłoby się sprawdzić
to u mnie odpada ;( Kurcze kupilam sobie ten z pestek winogron i w sumie to moge go komus oddac wlosy mam strasznie lekkie takie nijakie. Wkurzylam sie bo myslalam ze na slub bedzie ladnie i miekko a bylo nijak i lekko mega. Niech ten sezamowy w koncu przyjedzie Avocado nie robilo mi takiej krzywdy.
czyli kto chce cala butelke winogronowego 0.5l za 15zł?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:51   #2541
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
to u mnie odpada ;( Kurcze kupilam sobie ten z pestek winogron i w sumie to moge go komus oddac wlosy mam strasznie lekkie takie nijakie. Wkurzylam sie bo myslalam ze na slub bedzie ladnie i miekko a bylo nijak i lekko mega. Niech ten sezamowy w koncu przyjedzie Avocado nie robilo mi takiej krzywdy.
Zużyj w kuchni.
Mnie też winogronowy kompletnie nie podszedł, ale smaży się na nim bardzo fajnie. Jest bardzo neutralny, w zasadzie nie zmienia przy smażeniu smaku potraw (a na pewno mniej niż np. słonecznikowy), na zimno w sałatkach daje delikatny posmak, ale dla mnie dużo lepszy niż choćby oliwa z oliwek.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:05   #2542
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dawno mnie tutaj nie było , ale kompletnie nie miałam kiedy do was zaglądać. Ale zaglądałam do codziennika
Imperfecta, Myszka was nie muszę chwalić, bo zachwycam się waszymi włosami za każdym razem jak na blogi wrzucacie .
Reszta dziewczyn w codzienniku równie pięknie , wybaczcie że ników nie wymienię ale nie pamiętam niemniej jednak wszystkie włosy w codznienniku bardzo mi się podobały.

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dziękuję.

Immoral,ja nie używam ostatnio odżywek z silikonami,wiec nie mogę polecić zadnej.

Dziewczyny,własnie uświadomiłam sobie,że nie używam już odżywek z silikonami a zawsze uważałam,że mi służą.Początkowo włosy były,,gorsze'' tempe,ale z czasem zaczęły być elastyczne i miękkie,nie są już suche.Uważam,że w moim przypadku to dzięki olejom i odżywkom,które odżywiają a nie sprawiają,że włosy tylko wyglądają lepiej.Teraz są takie jak chciałam,spężyste,kręcą się też na końcach,z tyłu,o dzięki Ci wizażu za ten wątekbo okazuje się,że ja zielonego pojęcia nie miałam o pielęgnacji włosów kręconych.

Ja posiadam Nivea Long repair, i prawie jej nie używam, a właśnie mi uświadomiłaś że ja też nie posiadam za bardzo silikonowych odżywek teraz, i włoski nie narzekają

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Ja Avokado uwielbiam na twarz , a na końcówki nałożę to jak żel się zachowuje
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:59   #2543
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Imp krokosza możesz użyć jako oleju PO kąpieli. Opóźnia odrastanie włosów i odżywia skórę. Jak nie chcesz to ja chętnie przygarnę (za przesyłkę zapłacę jeśli jest go aż tyle, że się mi opłaci brać od Ciebie, a nie kupować ).
KLIK
Tak to wygląda ilościowo

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Dawno mnie tutaj nie było , ale kompletnie nie miałam kiedy do was zaglądać. Ale zaglądałam do codziennika
Imperfecta, Myszka was nie muszę chwalić, bo zachwycam się waszymi włosami za każdym razem jak na blogi wrzucacie .
Reszta dziewczyn w codzienniku równie pięknie , wybaczcie że ników nie wymienię ale nie pamiętam niemniej jednak wszystkie włosy w codznienniku bardzo mi się podobały.
Dziękuję Kochana!
Stary 2014-06-23, 13:25   #2544
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
KLIK
Tak to wygląda ilościowo

Dziękuję Kochana!

O ilościowo sporo zostało Jak Azidde nie zechce to może ja przygarnę

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-06-23, 13:26   #2545
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
O ilościowo sporo zostało Jak Azidde nie zechce to może ja przygarnę
To zobaczymy co powie Azi zostało sporo, bo mi nie służy to i nie używam a szkoda żeby się zepsuł
Stary 2014-06-23, 13:46   #2546
Curly81
Wtajemniczenie

Dziewczyny a jak Wy oceniacie tą porowatość włosa?

Stary 2014-06-23, 13:49   #2547
kateel
Zakorzenienie

Cytat:
A co ciekawego masz na liście?
Olej jakiś się w domu znajdzie, więc na dobry początek - szampon Babydream, odżywka do mycia Mak i bawełna z Joanny, Odżywka z lnem i rumiankiem b/s, no i coś do stylizowania. Nie wiem czy się jakoś przemogę do żelu, bo od wielu lat mi z nim nie po drodze, ale spróbuję. W końcu tylko drogą testowania znajdę jakiś ideał dla swoich włosów

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Dziękuję za słowa otuchy Będę się Was słuchać, jak mamy , bo jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Zawsze możesz zacząć od włączenia do pielęgnacji olei. W kuchni na pewno coś masz: słonecznikowy, rzepakowy, oliwa z oliwek, ryżowy... Możesz pobawić się płukankami: owsianą (z płatków owsianych), octową (z octem jabłkowym), mleczną (z mleczkiem od krowy, może też być roślinne, np. ryżowe). Możesz też stuningować swoją odżywkę, dodając do niej chociażby trochę mąki ziemniaczanej. Możesz pobawić się również żelatyną, żółtkiem, miodem, zobaczysz co Twoje włosy powiedzą na proteinki. Jeśli chcemy, to nasze kuchenne półki naprawdę mogą nam dostarczyć mnóstwa produktów do testowania - ważne tylko, żeby nie wszystko jednocześnie, bo wtedy masz marne szansę sprawdzić co ci służy, a co nie. Podobnie rzecz się ma z kosmetykami: lepiej je włączać/zamieniać stopniowo i powoli. Wiem, że może korcić, by rzucić się od razu na wszystko, ale jeśli chcesz sobie zaoszczędzić bólu głowy, to lepiej zrobić to stopniowo i z rozsądkiem.
Nie wiedziałam, że istnieje tak wiele możliwości wykorzystania produktów znajdujących się w kuchni do pielęgnacji włosów Dziękuję
Stary 2014-06-23, 14:16   #2548
Imperfecta
Zakorzenienie

kat, ja po przyjściu na ten wątek do żelu się przymierzałam dwa miesiące bo wydawało mi się to zupełnie nie dla mnie
Stary 2014-06-23, 14:37   #2549
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
To zobaczymy co powie Azi zostało sporo, bo mi nie służy to i nie używam a szkoda żeby się zepsuł

Prawda szkoda

Imperfecta
Stary 2014-06-23, 14:41   #2550
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Olej jakiś się w domu znajdzie, więc na dobry początek - szampon Babydream, odżywka do mycia Mak i bawełna z Joanny, Odżywka z lnem i rumiankiem b/s, no i coś do stylizowania. Nie wiem czy się jakoś przemogę do żelu, bo od wielu lat mi z nim nie po drodze, ale spróbuję. W końcu tylko drogą testowania znajdę jakiś ideał dla swoich włosów
nie jestem pewna czy mak i bawełna to się do mycia nadaje.
wg mnie jest za lekka, ale to dziewczyny co myją odzywkami mogłyby coś więcej powiedzieć.
U mnie mycie odżywką na przyklad to włosy tłusto-brudne, 0 świeżośći, dlatego wole delikatniejszy szampon.
U mnie więc na półce alterry.
dodatkowo myślę, że ważne jest co ile włosy się myje, moje na przykład dwa razy w tygodniu nie wyobrażam sobie żeby myć odzywka, bo przy tym brudzie, kurzu i wszystkim potrzebują jednak oczyszczenia.
jeśli ktoś myje codziennie to delikatne myjadlo to podstawa.

dziewczyny. shea u mnie szału nie kręci ;( nie widzę jakiś spektakularnych efektów.
Aleeee przyszedl biovax z keratynka dziś z ebaya, więc jak tylko zrobię odrost wieczorem, a w środę henne to podopieszczam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości