Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 13:43   #3151
Sunrise28
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

rabbitka
Blondi2989
niulka_1985
Opiumalfa
vixena

Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez confetti666 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Mnie zostały jeszcze tylko 33 dni. Czasu coraz mniej, a spraw do załatwienia, mam wrażenie, że coraz więcej ^^
Witaj
Opowiadaj

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Muszę przyznać z przykrością, że jestem rekordzistką wątku - na 210 zaproszonych osób na weselu będzie 95 osób dorosłych, 2 dzieci do lat 10 oraz 9 usługodawców
Ale odmów
Podawali chociaż jakieś konkretne powody?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:53   #3152
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

KRAKOWSKIE PMki - czy któraś z Was chodziła na kurs tańca do Akademii Tańca na Topolowej?
Jak wspominacie?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:13   #3153
Godzia_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Elrosa Kliknęłam sobie w Twoją datę ślubu i tam zauważyłam, że masz śliczne buty od Witta! Też będę od nich miała, więc moje pytanie brzmi - jak wrażenia? Wygodne są? Zapewniano mnie w sklepie, że żadna PM-ka się na nie nie skarżyła, ale kto to wie...
Konkardia
miałam do ślubu zielone buty z firmy Witt obcas 5 cm, półczółenka - polecam, mega wygodne, przetańczyłam w nich całą noc
Stary 2014-06-23, 14:18   #3154
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Elrosa Kliknęłam sobie w Twoją datę ślubu i tam zauważyłam, że masz śliczne buty od Witta! Też będę od nich miała, więc moje pytanie brzmi - jak wrażenia? Wygodne są? Zapewniano mnie w sklepie, że żadna PM-ka się na nie nie skarżyła, ale kto to wie...
Póki co testuję je tylko po domu i na kursie tańca (jakieś 10h tańczenia) - są OK, chociaż na początku były trochę ciasnawe w przedniej części stopy. Ale mam to w każdym bucie (taki kształt stopy, mam szeroko w palcach i wąsko w kostce, klasyczne szpilki bez paska zawsze mnie z przodu cisną, a z tyłu kłapią). Rozeszły się bez większego problemu (nosiłam trochę na wilgotną skarpetkę). Obcas ma mizerne 5 cm, jest stabilny i w ogóle go nie czuć (no, spróbowałby!). Czasem nawet mam wrażenie, że mogłam wziąć wyższe, ale że ostatnio chodzę cały czas na płasko, to jednak ta piątka to dobry wybór
Stary 2014-06-23, 14:32   #3155
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
mala_czarna_21
anusia4u

missmalezji

dzięki dziewczyny, zamówiliśmy

aniuska18032 straszna historia nawet nie sposób sobie wyobrazić co ta dziewczyna przeżywa.

KaMilka4891 jeżeli spinka będzie wąska, pasująca do krawata to nie żenada

kasia1201 bardzo nie profesjonalne podejście koleżanki Znalazłabym inną fryzjerkę a jej podziękowała za usługę.

rabbitka cudowna relacja! wyglądałaś przecudnie, wszystkie dodatki idealnie pasowały do siebie! Po prostu BAJECZNIE

Lemon_Drop super, że zabawa udana!

velika, agunineczka, monikadd najbliższa sobota należy do nas

misia880 u mnie dekoracja Kościoła przez zakonnicę kosztuje 150 zł oczywiście tylko kwiaty na ołtarz, bez przystrojenia ławek.

cornflower_girl, say-hello jak dzwonili do mnie z odmowami to szczerze wolałabym aby powiedzieli tylko, że nie przychodzą. Bez podawania głupich powodów.

Le_lena mieliśmy pytanie czy byliśmy wcześniej zaręczeni, czy nie jesteśmy zmuszani do zawarcia sakramentu, czy znamy stan zdrowia partnera czyt. czy nie jest uzależniony, chory psychicznie. O życiu w czystości było tylko czy mieszkamy razem

say-hello bardzo ładnie buty wyglądają na stopie, a najważniejsze że wygodne

Muszę przyznać z przykrością, że jestem rekordzistką wątku - na 210 zaproszonych osób na weselu będzie 95 osób dorosłych, 2 dzieci do lat 10 oraz 9 usługodawców
My mamy zaproszonych 170 awszystkich zadzwonionych to 95 potwierdzonych 91 odmów 4

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:33   #3156
Konkardia
Wtajemniczenie

Godzia_13 , Elrosa dziękuję za odpowiedzi! Ja właśnie czekam na telefon z salonu - miałam dostać wiadomość, kiedy będę je mogła odebrać i popróbować. Ostatnio mierzyłam je w styczniu (lutym?), były wygodne, ale powiedzmy sobie szczerze - wszystkie buty są wygodne w sklepie

Elrosa Te Twoje niebieskie są prześliczne! Zastanawiałam się nad kolorkiem, ale zdecydowałam jednak że przy moim wzroście mogą mnie "skracać", więc mam białe. Najwyżej je przefarbuję

Polecacie 5 cm... Ja mam 10,5 (załącznik) i pytałam się pani, czy nie mają wyższych Jestem chyba ze 30 cm niższa od mojego kochanego TŻ, więc każdy centymetr się liczy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Moje buty.jpg (18,0 KB, 39 załadowań)
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:34   #3157
hihihi
Zakorzenienie

Rabbitka świetna relacja, a zdjęcia boskie wyglądałaś przepięknie gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
hihihi już bliżej niż dalej My w sobotę mamy poradnię.. w ogóle to się wkurzyliśmy bo miało być jedno spotkanie (mieliśmy weekendowe nauki), ale zmieniła się kobieta z poradni i ona wymaga 2 spotkań noż kur..wa! Mam już swoje 3 wykresy więc mam nadzieję że da radę to załatwić podczas 1 wizyty, bo trochę nieogarniamy i jestesmy w duuupie z zapraszaniem a TŻ bez przerwy na wyjeździe
ciesz się, że masz wykresy ja muszę zrobić ale w sumie ten wykres będzie tylko z niecałych 2 tygodni, bo ona jedzie na wakacje i musimy teraz to zrobić, bo ona wraca po naszym ślubie
ale chyba ściągnę wykres z internetu jestem przed okresem, to kilka dni przed okresem, potem okres i z głowy, wtedy śluzu nie ma to tylko temperatura
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
przyszły buty z akces2 brzydkie jak noc, ale przynajmniej wygodne i w miarę bezpieczne (palce zasłonięte ). strasznie niskie to 6 cm mam nadzieję, że w tańcu ten niski obcas nie będzie przeszkadzał. środek jest baaardzo mięciutki.
nie są takie złe! całkiem fajne i najważniejsze, że wygodne!

ja miałam w tą sobotę wieczór panieński było cudownie! tylko upiłam się nieźle dostałam sexi bieliznę, obiecałam, że założę na noc poślubną

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:39   #3158
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Polecacie 5 cm... Ja mam 10,5 (załącznik) i pytałam się pani, czy nie mają wyższych Jestem chyba ze 30 cm niższa od mojego kochanego TŻ, więc każdy centymetr się liczy!
Między nami jest jakieś 25 cm różnicy przyzwyczaiłam się, nie przeszkadza mi specjalnie (akurat głowa wypada w dobrym miejscu do przytulania! )

Gdy już dostaniesz swoje buty, koniecznie spróbuj w nich tańczyć - w takich z platformą to niełatwa sztuka (podeszwa przez to, że grubsza, zgina się słabo lub wcale i trzeba się przyzwyczaić).
Stary 2014-06-23, 15:40   #3159
cornflower_girl
Zakorzenienie

Le_lena Te badania to jakaś trauma. Nieważne, czy żyłabym w czystości czy rozwiąźle - to jednak wolałabym to zachować dla siebie...

Elrosa Te kompozycje co wkleiłaś, są bardzo ładne.
Trzymam kciuki za pokaz

alucior Też słabe wymówki, kreatywność ludzi w tej dziedzinie mnie bardzo zaskakuje. To o brzydocie też usłyszeliśmy, ale od przedstawiciela płci męskiej

U mnie z wymówkami jeszcze nie koniec, jak coś ciekawego będzie, to się podzielę

anusia Super, że macie nowy plan na poprawiny

confetti666 Witaj Czyżbyś ślubowała 26 lipca ?

Konkardia Piękna sukienka, skoro na siostrze tak świetnie leży, nie mogła lepiej wybrać

say Bardzo ładne, co to za gadanie

kaszuszka Szkoda, że nie możecie się dogadać z dekoracją...

anka Jak dla mnie nie jesteś rekordzistką, po prostu ci rezygnujący goście są rekordzistami w omijaniu najlepszej zabawy weselnej w tym sezonie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
KRAKOWSKIE PMki - czy któraś z Was chodziła na kurs tańca do Akademii Tańca na Topolowej?
Jak wspominacie?
Chodziliśmy na discofoxa, polecamy sam kurs jak i prowadzących. O kursie pierwszego tańca za weiele powiedziec nie mogę, bo chodziliśmy gdzie indziej.

hihihiA jak przebiegał wieczór ?

Co do dekoracji kościoła - u nas każda z par płaci 100-200 zł (a w sezonie w sobotę są zwykle 3 śluby), kościół przystraja zakonnica. Szczerze, te dekoracje mi się nie podobają (wybór kwiatów, przesyt z dekoracją ławek i brak przystojenia krzesła PM ), podobno nie mamy wielkiego wpływu na ich wygląd. Potem zostają w kościele przez cały tydzień. Wylewałam żale na ten temat w klubie, teraz przechodzę przez etap akceptacji

Standardowa dekoracja w naszym kościele:
Filmik.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-06-23 o 15:42
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:54   #3160
201604261006
Konto usunięte

Opiumalfa
vixena
niulka_1985

Wszystkiego najpiękniejszego dla Was!

rabbitka super relacja! Wyglądałaś pięknie

Cytat:
przyszły buty z akces2 brzydkie jak noc, ale przynajmniej wygodne i w miarę bezpieczne (palce zasłonięte ). strasznie niskie to 6 cm mam nadzieję, że w tańcu ten niski obcas nie będzie przeszkadzał. środek jest baaardzo mięciutki.
Najważniejsze że wygodne

Cytat:
Aż tyle osób Wam odmówiło?

Hej! Ale jestem zalatana, zapraszanie gości to masakra.

Ale w ten weekend rozdaliśmy łącznie aż 23 zaproszenia!

Rozdanych mamy 67 ze 112

Na 128 osób zaproszonych (liczone bez dużych dzieci) odmówiło nam narazie 8. Ale o kilkunastu jeszcze wiemy napewno że ich nie będzie
I 26 nam od razu potwierdziło że będą

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-06-23 o 15:56
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:56   #3161
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
A najlepsze są moje 2 kuzynki. Obie wiedzą o ślubie od ponad roku. Jedna nie przyjdzie bo jest za gruba(na moje oko 80kg 170 cm)
Druga bo podróż z Włoch do Polski dużo ich wyniesie. To wiem, że jest wymówka na siłę bo oni mają taki dochód miesięczny, że starczyłoby im na przejechanie kilka razy w obie strony no, ale jak tam woli.
Padłam Jak żyć?!

Cytat:
Napisane przez confetti666 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Mnie zostały jeszcze tylko 33 dni. Czasu coraz mniej, a spraw do załatwienia, mam wrażenie, że coraz więcej ^^
Witamy! opisuj co zostało do załatwienia i chcemy szczegółów tego co masz załatwione

Say-hello nie świruj A najważniejsze że są wygodne! Mówi Ci to doświadczona mężatka

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:06   #3162
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
hihihiA jak przebiegał wieczór ?

Co do dekoracji kościoła - u nas każda z par płaci 100-200 zł (a w sezonie w sobotę są zwykle 3 śluby), kościół przystraja zakonnica. Szczerze, te dekoracje mi się nie podobają (wybór kwiatów, przesyt z dekoracją ławek i brak przystojenia krzesła PM ), podobno nie mamy wielkiego wpływu na ich wygląd. Potem zostają w kościele przez cały tydzień. Wylewałam żale na ten temat w klubie, teraz przechodzę przez etap akceptacji
jak przyszłam to już było wszystko przygotowane, na wstępie wielki napis: "Jeszcze tylko 35dni wolności" cały pokój był przystrojony w serpentyny, girlandy i balony dostałam szarfę z napisem: "Ratunku! Wychodzę za mąż!" było mnóstwo jedzenia, piłyśmy wódkę byłam najbardziej trzeźwa, więc były konkursy, miałam rozpoznać Tżta nos, ucho, oko itd. za złe odpowiedzi piłam karniaki było mnóstwo śmiechu potem odpowiedzi na pytania, na które wcześniej Tż odpowiedział, moja świadkowa mi próbowała pomóc, ale trudne te pytania było i tutaj trochę wypiłam tyle kieliszków pod rząd mnie załatwiło później moja koleżanka zrobiła mi masaż jakimiś kijkami bambusowymi czy czymś, jak poleżałam taka zrelaksowana przy relaksującej muzyce szumu morza to zawirował ze mną świat dostałam sexi bieliznę na noc poślubną i książkę "Księga związków, podrywu i seksu na kobiet"
miałyśmy iść na miasto i do klubu, ale w sumie nikomu się nie chciało i ja byłam średnio w stanie
posiedziałyśmy, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się do łez, wspominałyśmy stare czasy i w ogóle, było cudownie! w sumie byłyśmy tylko w 5, bo kilka osób nie dało rady, ale było super o 4 poszłyśmy spać

oj nie jest taka zła ta dekoracja ja już się tak nie przejmuję dekoracją, byle by coś tam było i tak to na chwilę i nikt nie zwróci uwagi

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-06-23 o 16:08
Stary 2014-06-23, 16:14   #3163
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
CD
zeszlismy schodami prowadzacymi do sali balowej, jeszcze przed wejsciem nasza koordynatorka upewnila sie czy chcemy byc przywitani jako Mr and Mrs H. Dudiarz rozpoczal granie a kobzie w typowo szkockim stylu i weszlismy na sale, powitali nas nasi goscie owacja na stojaco

usiedlismy przy naszym stole i rozpaczela sie czesc obiadowa, kelnerzy uwineli sie bardzo sprawnie i zaczelismy przystawka: wedzonym lososiem z pieczonymi ziemniakami oraz salatka z rukoli, nastepnie podano zupe krem z pora z grzankami i parmezanem, a pozniej danie glowne pieczona piers kurczaka z ziemniakami puree i pieczonymi warzywami no i na koncu deser cytrynowy sernik z owocami i smietana, wszystko przebiegalo sprawnie, bylo bardzo smaczne,porcje byly dobrego rozmiaru, moim ulubionym daniem okazal sie deser - lekki,ozezwiajacy, rozplywal sie w ustach, do obiadu serwowane tez bylo wino zarowno biale jak i czerwone. Wszyscy komplementowali jedzenie, ze nie tylko wygladalo znakomicie, ale tez bylo swietne w smaku, zarowno dania wybrane przez nas jak i odpowiedniki wegetarianskie czyla gosci z alergiami. szal zrobily aparaty jednorazowe na stolach, nasze prezenty dla gosci w postaci spersonalizowanych M&Msow a takze winetki, ktore czesc osobprzypielo sobie jako'name tag'.

Po obiedzie przyszedl czas na toast szampanem i przemowy, zaczynal moj tata, nastepnie moj juz maz i na koniec jego swiadek. Wszystkie 3 byly naprawde fajne,osobiste i humorystyczne, gdyz sala co chwile wybuchala smiechem, ale tez byly momenty 'aww' i wzruszenia. Przemowy zakonczylismy rozdaniem prezentow dla Rodzicow a takze naszej 'swity slubnej'. po komentarzach wiemy, ze wszyscy byli zadowoleni nastepnie zaserwowano kawe i herbate, a my wyszlismy na krotka sesje we dwoje z nasza fotografka, oczywiscie juz nie moge doczekac sie efektow jej pracy, bo patrzac na zdjecie zajawke, wiem, ze i reszta bedzie cudna

Gdy skonczylismy zdjecia, wymknelismy sie na chwilke do naszego apartamentu by sie odswiezyc,TZ przebral sie w smoking ja zas zdjelam welon, oraz moj ozdobny pas, a takze zmienilam kolczyki, by moc swobodnie tanczyc. Wrocilismy na sale gdyz byl to czas na pierwszy taniec, balam sie przeojropnie, gdyz nie przygotowalismy sie kompletnie i stanelo na przytulancu tanczylismy do piosenki Green Day - 'Last night on earth'

mimo wszystko uslyszelismy mnostwo pozytywwnych komentarzy, jak uroczo i mega zakochani wygladalismy, nie moge zapomniec, ze suknia robila swietny efekt z tancu, szczerze jednak przyznaje, ze choc goscie nie zauwazyli, byla ciutke za dluga i musialam ja podtrzymywac. Rozpoczelo sie szalenstwo na parkiecie, DJ na zmiane gral polskie i angielskie przeboje. ok godziny 9:30 rzucilam bukiet, ktory zlapal chlopak mojej swiadkowej nastepnie o godzinie 10 zostal podany tort - mega smaczny i soczysty- smaki ciasta marchewkowego, bananowego, cytrynowego zrobily furore a takze zaserwowano bufet wieczorny.

W miedzyczasie goscie uzywali naszego stolu z instaxem i akcesoriami, to byl strzal w 10 i swietna atrakcja

tance zakonczylismy o polnocy, gdyz o tej porze koncza sie wesela w UK, zegnanie gosci zajelo nam ok pol godziny, zebralismy mnostwo komplementow i cieplych slow, wszyscy byli naprawde zadowoleni i szczesliwi. Wrocilismy do naszego apartamentu dla nowozencow, mielismy w nim wanne typu jacuzzi, niestety w zwiazku ze zmeczeniem postawilismy na szybki prysznic. Dostalismy tez szampana id hotelu.

Przebralam sie w moje wdzianko na noc poslubna i gdy TZ mnie zobaczyl po raz kolejny zaniemowil z wrazenia, po czym jak tradycja nakazuje skonsumowalismy nasz zwiazek malzenski zasnelismy wtuleni w siebie, zmeczeni ale mega szczesliwi.
podsumowujac bylo naprawde cudnie, troche sie obawialam reakcji gosci zwlaszcza polskuej czesci, ale wszyscy byli zachwyceni przede wszystkim miejscem gdzie odbywal sie slub, ceremonia, jedzeniem, a takze stwierdzili, ze bawili sie swietnie. Czegoz chciec wiecej, mialam wymarzone wesele, zorganizowane tak jak chcialam, z personalnymi akcentami,eleganckie, ale zarazem na luzie, moj ukochany facet jest teraz moim mezem polecam wszystkim malzenstwo! jednego mi tylko szkoda, ze ten dzien minal tak szybko, bo chcialoby sie powiedziec trwaj chwilo piekna, a tu jestem juz po. Wiec cieszczcie sie tym dniem, te ktore jeszcze czekaja na niego fajnie jest byc zona mam nadzieke, ze relacja byla ok i choc troche przyblizyla Wam moj jak narazie najpiekniejszy dzien w zyciu

a terez zegnam sie z Wami na troche by cieszyc sie mezem i podroza poslubna bo jestesmy w Paryzu a jutro ruszamy do Disneylandu
Podziele sie fotkami jak dostane wiecej od rodziny i znajomych a i fotografki

Sent from my iPhone using Tapatalk
piękna relacja
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
nasz jubiler pow, że każda obrączke da się zwiększyc/zmniejszyć. Większym lub mniejszym kosztem ale sie da. Jak ktoś mówi, że sie nie da to jest słaby albo mu sie nie chce,
Powiedział, że nawet obrączke z brylantami można zmniejszyć. (bo ja taka mam)
że trzeba wyciąć kawałek obraczki tak zeby nie uszkodzić konstrukcji itp, a jak to sie nie uda to przeciez można wyjać brylanty, przetopić raz jeszcze i zrobić nowa wiec zawsze jest jakas opcja
pocieszył mnie tym

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

tanio??
dla mnie to majątek! ja chciałam dac maks 200 zł
mój powiedział to samo
Cytat:
my mieliśmy pytania tego typu na protokole.. ale o życiu w czystości nic ni e było, tylko czy mieszkamy razem.

sama jestem ciekawa ile u nas wyniosą koszty dekoracji przez siostrę. niedługo będę dzwonić do wszystkich po kolei i wypytywać. organista, siostra, ksiądz, poradnia - i znowu z tysiąc się uzbiera....
bo w protokole nie ma takich pytań, chyba że ksiądz jest na tyle bezczelny i sobie dorobił.
Cytat:
całkiem ładne!! napraawdę

Ja się pochwalę że wczoraj mieliśmy z przyjacielem pierwszą lekcję tańca, tak się bałam o tżta a wychodziło mu o wiele lepiej niż mi !!
będziemy tańczyć do https://www.youtube.com/watch?v=ZUDqwmcg2p0 tego, walca
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:20   #3164
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja miałam w tą sobotę wieczór panieński było cudownie! tylko upiłam się nieźle dostałam sexi bieliznę, obiecałam, że założę na noc poślubną
Poka bieliznę

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Między nami jest jakieś 25 cm różnicy przyzwyczaiłam się, nie przeszkadza mi specjalnie (akurat głowa wypada w dobrym miejscu do przytulania! )
Mój narzeka, że się schylać musi, nie ma na czym głowy oprzeć Ale mi też pasuje, że jest taki dużo wyższy Moja głowa wypada dokładnie na jego klacie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Gdy już dostaniesz swoje buty, koniecznie spróbuj w nich tańczyć - w takich z platformą to niełatwa sztuka (podeszwa przez to, że grubsza, zgina się słabo lub wcale i trzeba się przyzwyczaić).
To prawda, na szczęście mam już pewne doświadczenie w chodzeniu (i tańczeniu) na platformie, mam tylko nadzieję że moje nogi nie będą krwawić po Liczę mocno na te buty! Na pewno skorzystam z Twojej rady i je... roztańczę!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:28   #3165
monidot
Zadomowienie

Cytat:
monidot Oby tak dalej! My mieliśmy 49 zaproszeń i zapraszaliśmy 1,5 miesiąca I tak mamy jeszcze dwa, choć tyle że dla znajomych...
Ja czekam aż tż wróci z pracy i dziś wieczorkiem pojedziemy do kogoś z jego rodziny.

Cytat:
dzowniłam własnie do siostry Hiacynty w sprawie dekoracji ślubnych - uwaga rozmowa :
super obawiam sie kosztów. Moja kolezanka płaciła 400 zł..
To wcale nie jest dużo. Para przed nami dowiadywała się w jednej kwiaciarni ile kosztuje dekoracja i niby 800 zł, czyli po 400 zł na pare by wyszlo.

lupinka gratuluję bycia żoną

Co do odmów to ja na razie dostałam odmowy od jednej pary bo mają w tym samym dniu wesele w bliżej rodzinie. Z jednej rodziny też może jednej pary nie być bo nie będzie miał podobno kto zostać z ich dziećmi.
A pyzatym dobra datę mam bo gdybym miała tydzień później ślub to by 10 osób nie było bo maja 18tke w rodzinie, a tatko wszyscy praktycznie od razu potwierdzili ze będą. No i chrzestna powiedziała ze na 200% będzie bo już od roku zbiera na moje wesele
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:40   #3166
201604261006
Konto usunięte

Dostaliśmy ostatnio zaproszenie na ślub i wesele 5lipca Będziemy mogli popodgladac
Ale niezły maraton mamy, 5/07, potem nasze 30.08, znajomych 6.09, kuzyna bliskiego Tż 13.09. Ciekawe czy jakieś jeszcze
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:42   #3167
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Pojechaliśmy między innymi specjalnie na weekend do TŻ'ta, żeby jego chrzestną zaprosić bo nie chciała, żeby dawać jej zaproszenie nie u niej w domu. Więc się umówiliśmy, że zadzwonimy i podjedziemy. Dzwonimy a ona mówi "sorry, ale nie, mam bałagan w domu bo jutro wyjeżdżamy na 2 tygodnie nad morze"... Na ślubie i weselu i tak jej nie będzie, bo będzie rodziła. Ale za dwa tygodnie znowu będzie trzeba jechać 120 km!!!!!

Wyszły też problemy z dojazdem gości. Padły teksty typu "jak mam jechać samochodem a nie busem to w ogóle nie pojadę". Ogólnie zauważyłam, że z zaproszeń bardziej cieszą się znajomi niż rodzina. Przykre. Odmówiło nam już 20 osób. Mam nadzieję, że na tym już się zatrzyma. Chociaż niepewnych jest jeszcze ze 20 ;/

Załatwiliśmy też już protokół w weekend, mamy tylko dowieść mój akt urodzenia. I kartkę, że poszły zapowiedzi u mnie w parafii. A tego najbardziej się obawiam. Bo nasz proboszcz znowu wprowadził "akcja terror na parafianach". Jak nie ma się kartki ze spowiedzi, która była w czwartek, piątek i sobotę kiedy nas nie było akurat w domu bo pojechaliśmy do TŻta z zaproszeniami, nic się u niego nie załatwi... Już mnie rzuca na samą myśl o wizycie u niego.
co za osoba, 120 km to dużo, a bałagan w domu to kiepska wymówka. u nas też mamy taki problem z gośćmi którzy mieszkają trochę dalej ode mnie (około 40-50 km) ale przecież nie będę spacjalnie dla 5 osób wynajmować busa skoro maja 3 kierowców i 2 samochody, a po weselu moga nocować w domu mojej babci gdzie jest dużo miejsca, bo babcia mieszka sama.
Co za Ksiądz, żeby takie problemy robił..
Cytat:
nie nie wszystkie. najblizsza rodzine z dziecmi a dalsza bez. ta kuzynka to taka przyszywana ;p corka od przyjaciol rodzicow TZ. jej brat jest naszym swiadkiem.

dlaczego? ze wzgledu na koszty oraz brak miejsc noclegowych itp dla dzieci.

koszty wynajmu by nas zjadly. to koszt ponad 800 zl. a prawie moja wyplata ;p
a my chcemy zbierac na cos swojego i kupic potem

my też tak prosimy najbliższą z dziećmi a dalszą bez, a i tak dzieciaków będzie koło 20, choć część gości mówi, że zostawia w domu.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No widzisz, niektórym po prostu zależy, żeby być, innym średnio. U mojej znajomem też siostra w zaawansowanej ciąży, duży brzuch, a bawiła się w najlepsze, a po weselu jakoś zaraz urodziła. U tż siostry może będzie cesarka, to mogłaby sama ustalić tak, żeby dała radę być na ślubie. Poza tym wg mnie jeśli już nie na weselu, to chociaż na samym ślubie powinni być, jak ona nie to chociaż jej mąż. My ostatnie pieniądze wyłożyliśmy, żeby w ogóle być u nich na ślubie i weselu...

400 mega tanio, u nas to jest od 600zł w górę.
U proboszcza się dowiedziałam, że jedna dziewczyna bierze po mnie ślub. Trochę szkoda, bo nastawiałam się, że będę jedyna w tym dniu, a tak będziemy się musiały minąć i to nie będzie fajne, poza tym trzeba by się dogadać odnośnie dekoracji. Na szczęście ja mam ślub godzinę wcześniej, więc to do mnie się trzeba trochę dopasować Z innych spraw ślubnych: rodzinka tż już prawie cała zaproszona. Jeszcze w jeden weekend moja, trzy zaproszenia do znajomych i zaproszenia rozdane

68 DDŚ dzis
u nas zapraszamy 4 kobiety w ciąży, na tzw "wylocie" a jedna ma termin w dniu naszego ślubu. Póki co jeszcze nam nie dały znać ale maja czas do połowy lipca. tylko jedna mówi, że pewnie nie będzie, ale ona już teraz bardzo źle znosi ciążę .
Nasza dekoratorka bierze 200 zł + kwiaty za takie już bardzo"rozbudowane dekoracje z czerwonym dywanem i takimi półkolami z kwiatów. Ale ja chcę, takie delikatne, tylko krzesła i kokardki na ławki, i chyba będziemy jedyna parą okaże sie jak pójdziemy spisywać protokół czy jeszcze ktoś będzie.
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
U nas dekoracje kościoła podobno za 400 zł to już robią "na bogato" - jaka prawda to dopiero się dowiem...

Ogólnie chciałam się pochwalić, że byłam dzisiaj u Proboszcza.
No poszłam pytam co i kiedy muszę załatwić to mi poopowiadał o tych metrykach chrztu itp., ale najbardziej mnie zaskoczył tym, że mamy już przyjść dać na zapowiedzi i badania
Wy też miałyście badania ? Pytam go o co chodzi, a on mi kartkę wyjmuje taką wielką formatu A2 zadrukowaną z każdej strony a tam pytania pod tytułem:
- czy się zareczało któreś z nas wcześniej
- czy żyjemy w czystości...
To już spowiedź nie starczy ? No i co ja mam teraz tam wpisać ?
Że żyję w czystości ? A potem łupnę na spowiedzi nowinką o współżyciu?

Jeszcze później przy protokole nas pewnie przemagluje ponownie, żeby się odpowiedzi zgadzały...
A z pozytywnych rzeczy to znam dziewczynę ze szkoły która bierze ślub po mnie , więc powinnyśmy się dogadać co do dekoracji
ale wymyślił z tymi badaniami..
Cytat:

to bardzo dużo osób Wam odmówiło. Tak z ciekawości, zapraszaliście dużo dalszej rodziny , czy znajomych ?
My mamy zaproszonych koło 210 osób w tym ponad 20 dzieci z których będzie pewnie koło10 osób. Z mojej strony to nie spodziewam sie dużo odmów, wręcz jestem zaskoczona, bo kilka osób które z góry zakładałam ze nie przyjda, bo będą za granicą, wraca tak żeby być na moim weselu. Za to z strony narzeczonego będzie więcej, ale wszystko sie okaże za 3 tygodnie.

Cytat:
też mam duży obcas ale z przodu ma 1,5 cm podeszwę, więc tak tego nie czuć, muszę się do nich przyzwyczaić. No i narzeczonemu strasznie się podobały i jak je mam założone to jestem niższa od niego tylko troszkę
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

ale skoro będzie was 3 pary to może się zmówicie i zrobicie po swojemu
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:54   #3168
Dotka90
Zakorzenienie

Say, ja nie wiem co Ty chcesz, buty spoko!

My jesteśmy w ferworze zapraszania, ale muszę przyznać, że idziemy jak burza Ledwo zaczęliśmy, a już niewiele nam zostało
Umawiamy się zazwyczaj w 3 miejsca dziennie,więc duuuużo z głowy

Jak na razie wszyscy potwierdzają,większość chwali zaproszenia itd
Tylko jedna ciocia TŻta powiedziała,że nie wie, czy będzie, ale u niej to kwestia stanu zdrowia, więc tu jak najbardziej rozumiem Na razie unikamy głupich wymówek pt. muszę kosić trawę; jestem za gruba itd.

W niedzielę pojedziemy do rodziny ojca TŻta - w 3 miejsca, w sumie 5 osób do zaproszenia.

Reszta to praktycznie formalność: moja mama, brat + dziewczyna (oni nie wiem, czy będą, bo z bratem jesteśmy pokłóceni od listopada... ), dziadek, świadkowa+jej chłopak, kumpel - na 100% będzie, drugi kumpel - też wiem, że będzie, ciocia TŻta - też wiemy, że będą.

Także poza jedną rodziną, wszędzie było naprawdę miło i fajnie, ale to też dlatego, że zapraszamy naprawdę najblizsze nam osoby i raczej z każdym utrzymujemy kontakt, więc nie ma głupich sytuacji.

Wczoraj zapraszałam znajomych mojej mamy, znają mnie od urodzenia, to moja 'ciocia i wujek' i jak wyszliśmy (to u mamy było), to ciocia podobno się popłakała, bo się nie spodziewali, że ich zaprosimy i jest im tak miło,że będą z nami w tym dniu i tak bardzo się cieszą,że chcemy, żeby przyszli itd.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:22   #3169
misia880
Zakorzenienie

bylismy w USC ;d Pani kierownik zadawala nam pytania, potem wypisala dokumenty. Bylo milo i tak oficjalnie ;p pytala o nazwiska i o nazwisko przyszlych dzieci.
zyczyla powodzenia i duzo szczescia

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:36   #3170
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Poka bieliznę
proszę

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-06-26 o 23:15
Stary 2014-06-23, 19:12   #3171
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Staram się nadrabiać jak mogę ale idzie mi to opornie
Sprawy ślubu ruszyły w końcu byliśmy w usc a w czw idziemy spisywać protokół poza tym kupiłam dziś buty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02197.jpg (44,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02200.jpg (38,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02201.jpg (43,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02199.jpg (39,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2014-06-23, 20:31   #3172
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj się obudziłam że za 3 tygodnie mój PANIEŃSKI!

Muszę się spotkać ze świadkową i dać jej listę zaproszonych dziewczyn.

No i trzeba poszukać jakiegoś mega seksi stroju
Do mojego trochę dłużej, bo ma być tydzień przed Ale też muszę się powoli za to zabierać Jak znajdziesz jakieś ciuszki to się pochwal, bo jeszcze nie wiem w czym iść

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Hej

[COLOR=DarkSlateBlue]
Fryzjerka mówi, że właśnie tej dziewczyny siostra dzwoniła, że ona nie przyjdzie na fryzurę ślubną bo...narzeczony zginął. Chłopaka nie znałam bo oni się na studiach poznali. Za tydzień mieli brać ślub. Moja kumpela mi opowiadała, że taka świetna z nich para była, dziewczyna była tak szczęśliwa..
Nawet nie chcę sobie wyobrażać co czuje ta dziewczyna... Sama zawsze nie zasnę dopóki się nie dowiem, że TŻ wrócił do domu. Jak nie zadzwoni to panikuję, że coś się stało Biedna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Więc w zasadzie mamy do zrobienia:
-wydrukować menu
- przesłać dekoratorce i menadżerce sali plan usadzenia gości
- spotkać się z księdzem i ustalić przebieg mszy
- odebrać kieckę
- zwiększyć moją obrączkę
- druga spowiedź
I to w zasadzie tyle Zapowiada się luz, ciekawe jak wyjdzie
Rzeczywiście już mało zostało Super, że się tak wyrobiliście Teraz możesz wypoczywać

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Jak jest cienka i gustowna to można ją przeżyć ;-) Ja myślałam że dzisiaj wymięknę :@ dzwonie do fryzjerki ( koleżanki) która ma mnie czesac na ślub żeby pogadać o fryzurze a ta mi mówi " wiesz w razie co to zapisz się gdzieś jeszcze bo nie wiem czy mi coś nie wypadnie, postaram się cie uczesac ale nie obiecuje " Qrwa pół roku temu z nią gadałam i zapisywałam się! Muszę Poszukać rezerwowej fryzjerki niecałe. 2 miesiące przed ślubem. Mam ochotę jej powiedzieć że już się zapisałam i pójdę gdzie indziej niech się nie kłopota!
Ja bym jej powiedziała, że dziękuję za usługi. Co za dziewucha

rabbitka - wyglądałaś przecudnie a bukiet

TysiaBB1989 - piękna bielizna

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

moja siostra na początku chciala mieć tri-kolor potem dwu-kolor w koncu stanelo na czytso złotych. jak chceli tri to babska powiedziala zeby uswiadomili sobie ze jakby co to nie mozna tego zmniejszac a dwukolorowe moga zmniejszyc lub powiekszyc ale tylko o jeden rozmiar..
wiec stwierdzili ze wezma zwykle złote, są piekne klasyczne.
ja bardzo chce trikolor, ale jakogladalismy w APARTcie to tez mi mowili ze z tymi wielokolorowymi sa problemy ze zmniejszaniem lub powiekszaniem
Nie no ten kolega TŻ mnie położył Też czasem pytam kto będzie, ale to na mniejszych imprezach, ale jak potwierdzę, że sama będę mistrz

Z obrączkami to nieprawda... My mamy 2-kolorowe i nie ma żadnych problemów ze zmniejszaniem i zwiększaniem... W Aparcie są niestety problemy ze wszystkim tak jak pisała misia - wszystko się da tylko nie każdemu się chce

Le_lena - fajnie, że znajoma też ma ślub jak Ty i dogadacie się z dekoracją Trzeba ciąć koszty gdzie się da

confetti666 - witaj

say-hello - ładne te buciki Co to za model? Chyba podobne zamawiałam Ale niestety jeszcze czekam

hihihi - gratuluję udanego panieńskiego i super prezentu

Dzisiaj z okazji 40 DDŚ miałam zrobić listę tego co jeszcze do załatwienia, ale chyba nie dam rady... Remont mnie wykończy

Z odmowami to już nawet nie chce mi się komentować... Wczoraj do mojej babci zadzwoniła ciocia, że nie przyjdą do mnie ani na ślub, ani na wesele... Powiedziała jej też że nie przyjdzie jeden mój kuzyn z żoną, bo coś tam (babcia mówi, że nie pamięta). Ciekawa jestem czy do mnie zadzwonią i powiedzą, że nie idą

Z dobrych wiadomości to już prawie wszystkie zaproszenia rozdane Nadal czekam na buty. Obrączki też powinny być w przyszłym tygodniu. Powoli przygotowania nabierają szalonego tempa
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:02   #3173
niulka_1985
Zadomowienie

Dziewczyny, my już po ślubie było pięknie, ale bez stresu się nie obyło opowiem wszystko potem.....
Jeżeli chodzi o pogodę, to do południa lało i byłam w stresie, ale potem się wypogodziło i do przybycia na salę nie spadła ani kropelka

Dziękuję Wam za życzenia!!!
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:18   #3174
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
o kurczę, właśnie zobaczyłam w telefonie, że zostało 40 dni

zaczynam się stresować ... teraz już poleci niewiadomo kiedy i obudzę się w sobotę 02.08
Masakra , mi jak dzisiaj tata przypomniał , że to 40 dni to od tego czasu mnie brzuch boli i głowa. Tak niedawno był rok ślub a teraz tylko 40 dni . Oficjalnie mogę powiedzieć jestem przerażona
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:22   #3175
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Z obrączkami to nieprawda... My mamy 2-kolorowe i nie ma żadnych problemów ze zmniejszaniem i zwiększaniem... W Aparcie są niestety problemy ze wszystkim tak jak pisała misia - wszystko się da tylko nie każdemu się chce
A NO wlasnie, wiec apart nam odpada

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-23, 21:25   #3176
misia880
Zakorzenienie

ja polecam malych jubilerow
nie sieciowki.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:27   #3177
Anesthesia
Wtajemniczenie

Corn, dziękuję za opinię co do welonu, Ty to jesteś welonowa znawczyni, więc jestem spokojna o wybór

Co do wymówek to aż szkoda mówić, ech...

Cytat:
o kurczę, właśnie zobaczyłam w telefonie, że zostało 40 dni

zaczynam się stresować ... teraz już poleci niewiadomo kiedy i obudzę się w sobotę 02.08
Na pewno tak będzie! U mnie dwa razy tyle a mam wrażenie, że i teraz już czas zacznie pędzić jak oszalały

Buty wcale nie są brzydkie! Typowe ślubne, ale wyglądają całkiem ładnie i wysokość wg mnie idealna! Najważniejsze, żeby były wygodne!

Cytat:
My jesteśmy w ferworze zapraszania, ale muszę przyznać, że idziemy jak burza Ledwo zaczęliśmy, a już niewiele nam zostało
Zazdroszczę, my stanęliśmy w miejscu i najchętniej wszystkie bym już rozdała za jednym zamachem! Ale jest szansa, że dość szybko pójdzie, tylko muszę się z ludźmi poumawiać, ech...
A reakcja cioci mega

Zazdroszczę Wam wysokich TŻtów, ech, zawsze marzyłam o wielkoludzie, a tu 10cm różnicy

No i zaczynam wakacje! Dziś ostatni egzamin zdany na 5.0, czekam na wyniki jeszcze dwóch i jest nawet szansa na średnią 5.0 by mi gwarantowało już na 100% stypendium

W ogóle już niemal pewne, że będę miała panieński, ale się cieszę! Nie tyle na sam panieński, co na spotkanie z moimi przyjaciółkami i psiapsiółkami, bo teraz one wyjeżdżają za granicę i zobaczę je dopiero na panieńskim pewnie a później już na ślubie
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:45   #3178
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dostaliśmy ostatnio zaproszenie na ślub i wesele 5lipca Będziemy mogli popodgladac
Ale niezły maraton mamy, 5/07, potem nasze 30.08, znajomych 6.09, kuzyna bliskiego Tż 13.09. Ciekawe czy jakieś jeszcze
Fajnie! Dobrze że Wasze nie będzie ostatnie My w tym roku też z naszym mamy 4 wesela i nasze było pierwsze

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, my już po ślubie było pięknie, ale bez stresu się nie obyło opowiem wszystko potem.....
Jeżeli chodzi o pogodę, to do południa lało i byłam w stresie, ale potem się wypogodziło i do przybycia na salę nie spadła ani kropelka

Dziękuję Wam za życzenia!!!
Super!!! Czekamy na dłuższą relację

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

No i zaczynam wakacje! Dziś ostatni egzamin zdany na 5.0, czekam na wyniki jeszcze dwóch i jest nawet szansa na średnią 5.0 by mi gwarantowało już na 100% stypendium

W ogóle już niemal pewne, że będę miała panieński, ale się cieszę! Nie tyle na sam panieński, co na spotkanie z moimi przyjaciółkami i psiapsiółkami, bo teraz one wyjeżdżają za granicę i zobaczę je dopiero na panieńskim pewnie a później już na ślubie
Gratuluję zdania ostatniego egzaminu, średnia 5.0 fiu fiu
Fantastycznie że będziesz mieć panieński!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Super tempo! Nie prostestują goście że tak szybko uciekacie? Nam zawsze ciężko było wyjść Tylko jeden raz udało nam się odwiedzić trzy domy jednego dnia

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:51   #3179
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam wysokich TŻtów, ech, zawsze marzyłam o wielkoludzie, a tu 10cm różnicy
hahha miedyz nami jest dokladnie 21cm roznicy :P
ja zawsze chciałam byc wysoka, miec przynajmniej z 175,niestety los poskąpił centymetrów i jest tylko 162

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-23, 21:53   #3180
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Panna Izabela moja koleżanka, która jest w ciąży, w ogóle nie wykazywała ochoty przyjścia na nasze wesele a z gory wiedziała ze będzie się źle czula. jak dostała zaproszenie powiedziała cierpko, że na potwierdzenie będziemy musieli trochę poczekać i sama powinnam wiedzieć czemu. jak jej powiedziałam, że jak będzie się dobrze czuła to chyba w niczym nie przeszkadza to, że jest w ciąży tym bardziej, że z inną koleżanką, która była w 8m ciąży na weselu, bawiłyśmy się najlepiej przez całą noc Fajnie by było jakby byli, ale czuje, że to małe szanse :P co śmieszniejsze, my jak jechaliśmy do niej na wesele, które było daleko od mojego miejsca zamieszkania, zepsuł się nam samochód, nie mieliśmy od kogo pożyczyć, kminiliśmy co tu zrobić, ale udało nam się być z nimi w tym dniu, spóźniliśmy się jedynie na kawałek mszy. Ale jak widać, dla chcącego nic trudnego
Dokładnie, tylko trzeba chcieć...

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
byłam u szewca i powiedział że już się nie da nic zrobić z butem, bo jak je znowu da na prawidła to mogą pęknąć i po butach i nie wiem bo jak przenosze ciezar ciała na prawa noge to mnie sciska w duzy palec jeszcze mi mowil o tej piance co rozciaga buty, ale jak nie pomoze?

co do ksiedza - nam mowil ostatnio kolega Tz ze na protokole jego sie ksiadz pytal czy jest pewny że narzeczona jest płodna a jak on powiedzial ze tak, to ksiadz " skąd wiesz?"
Ja mam spray z Bama i rozbił mi za małe o rozmiar balerinki Co do księdza, to musiałaby być w ciąży lub mieć dziecko , żeby wiedział... co za ksiądz.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości