Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 15:55   #601
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a z tamtej ostatniej rozmowy odezwali sie? jesli mozna wiedziec
w kazdym razie jak zawsze kciuki
Z tej ostatniej nie Chyba mnie nie chcą
Teraz stanowisko gorsze, ale chcę więcej kasy sobie zażyczyć

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zazdroszczę ale niedługo Krk

pisz cv
No za 3 tygodnie

CV mam napisane, dziś po prostu miałam zacząć wysyłać

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Poli to jest info ze strony Tuli:

"Od jakiego wieku można nosić dziecko w nosidełku na plecach?

Niewskazane jest noszenie dziecka z tyłu, jeżeli nie ma ono przynajmniej 12 miesięcy. Do tego czasu, nosząc dziecko rodzic powinien mieć możliwość obserwacji jego główki i buzi, aby dbać o odpowiedni dostęp powietrza."
Hmmm... Mi się wydawało, że na tuli bylo, ze pow. 7 kg?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:56   #602
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Hej
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Mam do Was prosbe poki skoncze czytac.... Bo Jasko jeszcze w nosidelku jezdzi w aucie :/ musze kupic na szybko fotelik, noi pytanie JAKI POLECACIE ???? Tak do 500 zl max bardzo bede wdzieczna za odp
Mój Filip też jeździ jeszcze w nosidełku.
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczynki za dobre slowa odnosnie cwiczen Melduje sie z kom. juz z loza, oby dzis Julio spal ladnie...
Jutro ide do fryzjera, ale jakos sie nie ciesze... Ide do mojego starego pana, on zawsze dobrze scinal wiec licze ze bede wygladac jak czlek Bo teraz czuje sie i wygldam jak kupa Nie cwicze i objadam sie slodkosciami na potege Nie wiem co sie ze mna dzieje.
I tym milym akcentem koncze :P
Ja dzisiaj na spontanie poszłam do fryzjera, w końcuu Zrobiłam dekoloryzacje, z czarnego mam taką ciemną miedź, i na razie takie włosy zostawiam, tylko odrosty zafarbowałam. Podcięłam końcówki, bo ostatnio na ścięciu byłam miesiąc temu
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać jutrzejszego Dnia Ojca Zrobiliśmy ze Stasiem taki prezent - wzięłam młodego i pojechałam do fotografa jak mężul był w pracy (on jeździ do firmy tylko we wtorki, tak to pracuje zdalnie z domu) i cyknęliśmy sobie zdjęcie z tabliczką "Kochamy Cię!". Tabliczkę zrobiłam z tekturki, czarny napis na białym tle. Do tego czarna ramka, ładnie to wszystko wygląda. Stasiek miał akurat fajny humor to się zdjęcie udało. Ciekawe co powie Macias jak zobaczy prezent
Dla picu wzięłam mu też czapeczkę krokodyla z Pepco i fotograf zrobiła młodemu takie śmieszne zdjęcie w tej czapie i z klockami - damy teściowej w prezencie na urodziny
Lecę pisać życzenia w imieniu Stasia.

Witam się w nowym wątku, witam nowe mamusie
Super pomysł na prezent
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś kopnie w tyłek zebym poszłą sprzatać
Ewcia idź sprzątać

Cytat:
prezent dla tż wisi na lodówce
Super prezent
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:56   #603
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaaaaa, bo jeszcze nie miałam okazji: Misia i Logosia gromne, ogromne, ogromne gratulacje!!!
dzieki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:01   #604
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Larysa ale słodko śpi i te nogi Wikul zaczął zarzucać jedną nogę na barierkę od wózka

no widzisz pierwszy dzień najbardziej zawsze stresujący ale jak widać nie potrzebnie się martwiłaś cieszy mnie że Helenka ma się dobrze i nie marudzi bez mamy
Wiem,oby teraz już było z górki i Helka się tak codziennie zachowywała

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
na naszym pisze, że od 9msc ale ja mam to takie górskie

dzielne dziewczyny

A my byłyśmy dziś na wycieczce autobusem miejskim pierwszy raz fajnie było, Nina zaczepiała małe ciapaciątka
Dziękuję wszystkiego najlepszego dla wwszystkich dzieciaczków za skończone kolejne miesiące

Stary 2014-06-23, 16:26   #605
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Jak mu podałam to, no zganij... gryzie końcówkę! On w ogóle jest leń i nie chce sobie trzymać nic, butlę muszę mu trzymać, nieraz do chrupka otwiera buzię żeby mu dawać. Także muszę mu w rękę wpychać żeby sam jadł. O BLW nie ma mowy, bo on bawi się tym jedzeniem, a dopiero jak ja dam mu do buzi to zje.
Nie przejmuj sie. Moj podobnie. Do tego ja leń, bo daje mu pic z butli.
A BLW to dla raczej ciekawostka niz metoda jedzenia. A dla dziecka to zabawa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-23, 16:35   #606
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie. Moj podobnie. Do tego ja leń, bo daje mu pic z butli.
A BLW to dla raczej ciekawostka niz metoda jedzenia. A dla dziecka to zabawa.

Encia też nic nie pije, za to BLW super, zjada tak całe obiady

Ale mam jutro dzień...
8:00 - rozmowa o pracę (centrum)
11:45 - kardiolog (bardziej centrum )
13:20 - laryngolog (tarchomin, czyli północ miasta)
16:00 - szczepienie (w przychodni koło nas)
18:30 - okulista (tarchomin)

Normalnie SUPER
Ani do domu wrócić, ani gdzieś pójść, ani od razu jechać
A inne terminy wolne na za miesiąc

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-06-23, 16:39   #607
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Dla dzisiejszych solenizantów Amelki i Filipka z okazji skończonych 10 miesięcy sto latek
[/CENTER]
Dziękujemy
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Aaa i umeczylam się strasznie bo zeszlam z Ola do auta wyciagnelam wózek i jak już ruszylam do sklepu to zauważyłam flaka w oponie z tyłu ale no poszłam do tego sklepu bo Ola już spać chciała i normalnie masakra się prowadzi. Oby nowy wózek jutro przyjechał
I pytanie co ja mam z tym kołem zrobić? Spróbuję napompowac pompka do roweru a co jeśli jest dziura? Gdzie z tym iść?
Ja kupowałam opony na allegro. Ale rozumiem, że potrzebujesz na już więc nie wiem.
Cytat:
pojechałam do biedry po pieluszki i mleko a wróciłam z kiecką za 10zł
jescze mi tylko majty wyszczuplające trzeba i będę piekna
Ładna kiecka.
Cytat:
Tak sobie śpi
Hehe, słodko
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Zuzia, Jasiek, Amelka, Filip-sto lat!!!
Dziękujemy
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Byłam w przychodni na ważeniu iiiii 8kg!! Ładnie przybrała, pół kilo w miesiąc. Ufff, kamień z serca. Pielęgniarka śmiała się, że błyskawica z Zuzy. Dała jej do potrzymania ulotkę (bo nie chciała leżeć przy mierzeniu) a Zuza potem hyc i do buzi i odgryzła kawałek. Normalka, nie było już co wyciągać z buzi. Książeczki też mamy w większości z ogryzionymi rogami.
Brawa za wagę
29.12.2016 [9tc]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 16:58   #608
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Hmmm... Mi się wydawało, że na tuli bylo, ze pow. 7 kg?

Ten cytat jest przecież ze strony babytula.
Od 7kg można nosić z przodu. Ja nosiłam wcześniej bo miałam wkładkę niemowlęcą.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:18   #609
Madziuchna27
Zakorzenienie

Boże, mój syn wariuje też w dzień Drze się wniebogłosy Uspokoił się dopiero, jak zobaczył, że ja zaczęłam wyć Dał się przytulić i już jest ok. Leży na macie i drapie pazurkami
Ps. Znów sam się przewrócił na brzuszek

Cytat:
poka poka
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Madziuchna pokaz sie w fryzurce
jak ja bym taka chciala....
a tam!

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na spontanie poszłam do fryzjera, w końcuu Zrobiłam dekoloryzacje, z czarnego mam taką ciemną miedź, i na razie takie włosy zostawiam, tylko odrosty zafarbowałam. Podcięłam końcówki, bo ostatnio na ścięciu byłam miesiąc temu
wow!, że Ci się udało z czarnych na miedź u mnie po czarnych były dwie dekoloryzacje, bo chciałam rude, ale to kolor bardzo wymagający i przefarbowałam się na brąz

Cytat:

Ale mam jutro dzień...

Normalnie SUPER
ufff!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:31   #610
Asiek84
Wtajemniczenie

hej nadrabiam

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Kurcze przeziębiona jestem, nie wiem, jak to możliwe, dopiero tydzień temu skończyłam brać antybiotyk A tak się cieszyłam, że od urodzenia Oli nic mnie nie brało
zdrówka

Cytat:
Ok, to napiszę szybko o rehabilitacji
W piątek - jak wiecie - pojechaliśmy do tej super rehabilitantki, która miała nam pokazać jak w domu ćwiczyć z Julkiem, bo stwierdziła, że nie może nas wziąć normalnie na ćwiczenia, bo przekroczyła wszystkie możliwe limity pacjentów. Pani Gosia rzeczywiście pokazywała ćwiczenia, pytając co chwilę, czy Julek robi to, a tamto i na większość jej pytań nasza odpowiedź była przecząca. Pani się zmartwiła i powiedziała, że myślała, że łatwiej jej będzie nas odesłać, bo przyrzekła sobie, że do października nowego dziecka pod swoje skrzydła nie weźmie, ale nie może tego zrobić, tzn. zostawić nas samym sobie, a w zasadzie nasze dziecko. No i będzie nas wciskać gdzie się da we wszystkie terminy, jak np. jakiś pacjent zachoruje itp. I tak idziemy w czwartek i piątek, a w między czasie będziemy ćwiczyć w domu. Ogólnie przez te 30 minut Julek ćwiczył chętnie i nawet dobrze mu szło, w domu jest zdecydowanie gorzej
jak dobrze że trafiliście na panią z powołaniem
trzymam kciuki aby rehabilitacja przyniosła szybkie efekty...

szkoda że B-stok tak daleko od mojej mieściny, bo odstąpiłabym Wam naszą kolejkę w poradni rehabilitacyjnej lub podesłałabym swoją sis

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nadrabualam nadrabialam i mi ucielo zasieg
nie pytajcie co u nas
od 14wracamy i jestesmy za warszawa
korki, wypadki. korki, objazdy
maciek wyje i wlasnie zatrzymalismy sie na stacji i tz probuje go uspic w tuli bo jak wsadzamy go w fotelik to dostaje spazmowm

madziuchna pytalas czemu tak pozno bede szczepic
bo poki co mamy jakies 40%szcepien ktore maciej powinien miec i mamy wszystko opoznione
generalnie jak dziecko nie idzie do zlobka to nie ma sensu sie spieszyc ze szczepieniami
czym pozniej tym lepoej bo jest bardziej dojrzaly uklad nerwowy i mniej niepozadanych odczynow poszczepiennych

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
mam nadzieję że dość szybko wróciliscie do domku

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

nie wiem czy dzis sie witalam, wiec sie witam
net masakra, never ever mobilnego neta a do domu wracamy dopiero we wtorek bo w koncu musze chrzciny zalatwic

u nas jeczenie non stop, idzie druga jedynka, wiec i stan podgoraczkowy i ciagle slysze "nie nie nie" az mi w bani swidruje od wrzaskow i piskow Amelki, oj szybko musze tego diabla przy chrzcie przegonic
oby zębal szybko się przebił... i powodzenia w formalnościach chrzcinowych

Cytat:

Ja mam Ramatti Venus
tez mamy ten fotelik, jeszcze po starszaku, tapicerkę uprałam i dokupiłam nowy styropian pod główkę... stary się połamał przy zdejmowaniu tapicerki, ale zamówiłam a kolega nam odebrał w sklepie na miejscu, bo to takie delikatne, że kurierem nie wysyłają

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać jutrzejszego Dnia Ojca Zrobiliśmy ze Stasiem taki prezent - wzięłam młodego i pojechałam do fotografa jak mężul był w pracy (on jeździ do firmy tylko we wtorki, tak to pracuje zdalnie z domu) i cyknęliśmy sobie zdjęcie z tabliczką "Kochamy Cię!". Tabliczkę zrobiłam z tekturki, czarny napis na białym tle. Do tego czarna ramka, ładnie to wszystko wygląda. Stasiek miał akurat fajny humor to się zdjęcie udało. Ciekawe co powie Macias jak zobaczy prezent
Dla picu wzięłam mu też czapeczkę krokodyla z Pepco i fotograf zrobiła młodemu takie śmieszne zdjęcie w tej czapie i z klockami - damy teściowej w prezencie na urodziny
Lecę pisać życzenia w imieniu Stasia.

Witam się w nowym wątku, witam nowe mamusie
cudowny prezent

Cytat:
ehhh o kasę chodzi... nie chcę się rozpisywać, ale czy to moja albo Oli wina że on ma teraz długi? cóż, mógł posłuchać jak mówiłam ze porywa się z motyką na słońce.
i to remont mamusi, nie "naszej góry"
niech sobie mamusia spłaca bez kitu. całe życie miała aby jakoś sobie ten dół fajnie ogarnąć zagospodarować, ale nie, jak my zrobiliśmy górę jako tako to tej się dół zachciało robić mogła w jednym roku zrobić swój pokój, w drugim salon, w trzecim łazienkę itd. a nie wszystko na raz i za pieniądze tż.
oczywiście gdyby była lepsza sytuacja, i sami skonczylibyśmy sobie górę CAŁĄ to i za dół byśmy się wzięli i sama bym dała na to kasę, a tak to niech się sami martwią a kasa na Ole tak czy tak ma być...
Laryska, ja tu widzę jedno rozwiązanie: alimenty...

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się poweekendowo. Już się więcej nie żalę na Julka. Wczoraj już pięknie siedział na podłodze i 3 razy sam usiadł z czworaków, tak na boczku podpierając się rączkami Miałyście rację, musiałam mu to po prostu pokazac i troszkę pocwiczyc Jestem dumna z mojego synusia

A co do jego ząbków, dwójka już się przebiła, drugą widac zaraz pod dziaselkiem, no i jeszcze przeswituje górna jedynka. Wszystko naraz! To dlatego tak ciężko to przechodził. Humorek ma teraz już dobry, ale boję się co będzie jak zaczną się przebijac bo ostatnio mielismy 2 dni nieustajacego płaczu...

No i teraz zapodam Wam hit. Dziś w nocy musiało mi się coś śnic i użarłam mojego TŻ w plecy... Bardzo mocno, aż się zerwał na równe nogi i mnie obudził Rano zobaczyłam ślad, ma wystającą czerwono-siną gulę na plecach... Najlepsze jest to, że nie wiem co mi się śniło. Śmiałam się tylko z niego rano, że dobrze że nie w ucho, bo z tą siłą jaką włożyłam, chyba bym mu je odgryzła
za nowe postępy
gratulujemy ząbków...
hehe wampirzyco

Cytat:
Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

będzie dobrze, powodzenia
Stary 2014-06-23, 17:42   #611
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Ale mam jutro dzień...

Normalnie SUPER
O masakra a szczepienia nie da się przesunąć? Chyba najłatwiej a nie będziesz musiała dwa razy na tarchomin jechać

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 17:53   #612
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dziękuję.
Znów będziecie przeżywać męczenie buły.
Męczenie buły jest wpisane na stałe w ten wątek :-D

Cytat:

Ale mam jutro dzień...

Normalnie SUPER
Matall, jak to wszystko ogarniesz, to byłaś, jesteś i będziesz dla mnie hardcorem
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:25   #613
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Męczenie buły jest wpisane na stałe w ten wątek :-D

Matall, jak to wszystko ogarniesz, to byłaś, jesteś i będziesz dla mnie hardcorem
Byłam pociągiem z dwójką dzieci w Bytomiu i potem we Wrocławiu, teraz autem znów mocno na południu, wszystko to bez tz, to chyba i lekarzy ogarne...
Myślę tylko, co robić omiedzy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-06-23, 18:31   #614
tassia
Zakorzenienie

z okazji dnia ojca maciej powiedzial:
mama

i to calkiem sqiadomie wyciaga do mnie rece i krzyczy mamamama
a jak mnie nie ma to nie mowi mama

i jak raz zobaczyl ze zareagowalam to pl dnia jak najety gada mama

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:34   #615
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
mama

Dlaczego ja mam mdłości zawsze przed kolacją ? Przecież oszaleć można

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:40   #616
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Matko, nie odważyłabym się chyba jechać z Zuzką tak daleko, ale ona po prostu kiepsko znosi podróże, denerwuje się, płacze...

Ja dokupowałam do butelki NUK.

Moja 8-miesięczna a mogę pomarzyć o tylu drzemkach i takim śnie... W nocy ostatnio 21-6, ale pobudki co dwie godziny, drzemki w dzień róznie, ale nie więcej niż 2 i tylko sporadycznie dłuższe niż godzina, zazwyczaj pół godziny to maks.

Hihi, nasza wampirka straszy nadal, wyszła jej jedna jedynka górna... wczorja udało się to uchwycić na zdjęciu, jak Tż je wywoła to pokażę.

Zdrówka dla Amelki!
To może chociaż Poznań na zlot?

Wow, brawooo!

Kciuki!

Byłam w przychodni na ważeniu iiiii 8kg!! Ładnie przybrała, pół kilo w miesiąc. Ufff, kamień z serca. Pielęgniarka śmiała się, że błyskawica z Zuzy. Dała jej do potrzymania ulotkę (bo nie chciała leżeć przy mierzeniu) a Zuza potem hyc i do buzi i odgryzła kawałek. Normalka, nie było już co wyciągać z buzi. Książeczki też mamy w większości z ogryzionymi rogami.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Dodinha, brawo za pierwszy dzien pracy!

brawo za wagę i czekam ma fotkę Zuzi wampirka Wiktor tez ogryza ksiazki i zjada papier jak koza

Cytat:
mama

Gratulacje ja nadal czekam na słowo mama dziś woła pół dnia psa lata za nim o woła Lunia a pies w oryginale jest Luna.

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:44   #617
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ale sie narobiłam! Dzis produkuje dzemy i od 2 stoje przy garach. Rano pojęchałam z leo do miasta i oczywiście starym zwyczajem poza domem trzeba bylo zrobić kupę. Osłabia mnie on tym bardziej ze robi 2 razy w tyg i to akurat w samochodzie ma sprzyjajace warunki. O nie przepraszam wczoraj postawil klocka do wanny haha
Nie wiem czy mi wyszły te dżemy. Pisali zeby mieszać 3minuty do zaniku piany a mieszałam pol h i piana została 1/3 zrobiłam z czekolada, bo lubie takie do naleśnikow.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:58   #618
czaszka_
Zakorzenienie

mialam cos tam pocytowane i mi sie zamknelo

ale nudy....Julka juz spi, tż jak zwykle mecz oglada

aaa wlasnie....podalam dzis Julii kolo 14 znowu ta rybke z gerbera gdzie w skladzie są pomidory zeby sprawdzic czy ją brzuszek znowu bedzie bolal i nic jej nie bylo, ale potem jadla mleko o 16:30 i tak strasznie wymiotowała az chlustało myslicie ze to po tych pomidorach?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

macierzynski dalej nie wpłynął...nie bedziemy jeść!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:00   #619
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Tassia gratki za mama

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 19:31   #620
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Motyl, a nie dasz rady załadować teraz Tusi do wózka?
obudziła się szybko i poszłyśmy.ale nie zasnęła...
ogólnie to ona przy takim przenoszeniu się budzi

Cytat:
Motyl, znalazłam tego niezniszczalnego samsunga na all i nawet nie taki drogi, bo 640 zł kosztuje, tylko jak ja teraz namówię tż, żeby mi znów telefon kupić? Ale obiecałam, że tego to nie zniszczę

Ewacia fajna kiecka też chcę

Ja z nimi nie dam rady. Eda znów od rana dokucza Enci, a ta płacze i płacze
no nie zniszczysz skoro jest wstrząsoodporny i ślinoodporny

Cytat:
Dzięki dziewczyny za otuchę.Jakoś przeżyłam ranek,teraz mam przerwę,jedna lekcja i do domu.Mała ma się dobrze,więcej chyba damy jakoś radę

super,że zleciało

Cytat:
mama

brawo!

mi dziewczyny powiedziały,że Tusia to mama i tata mówi świadomie. no chyba faktycznie skoro mówi to jak tylko nas widzi. Ale bez kitu-nie wiemy co było pierwsze i kiedy

i od dzieciaków załapała nowe słowa, bo ciągle gada nowe sylaby, no rozkosznie to brzmi i mówi "edzi" albo "eda"

aaa i na kota mówi "tote"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:31   #621
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
wow!, że Ci się udało z czarnych na miedź u mnie po czarnych były dwie dekoloryzacje, bo chciałam rude, ale to kolor bardzo wymagający i przefarbowałam się na brąz
Fryzjerka dwa razy założyła mi ten dekoloryzator (czy jak tam to się zwie) dzisiaj. Myślała, że nie wyjdzie tak fajnie, bo nie chciała mi ta czerń schodzić. Ale jest ok. Zadowolona jestem
Cytat:
mama

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Ja też czekam
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-06-23, 19:34   #622
butterfly20
Zakorzenienie

dziewczyny a jak mam macierzyński do 13 września to ostatni dostanę końcem sierpnia?nie ma żadnego za połowę miesiąca?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
mialam cos tam pocytowane i mi sie zamknelo

ale nudy....Julka juz spi, tż jak zwykle mecz oglada

aaa wlasnie....podalam dzis Julii kolo 14 znowu ta rybke z gerbera gdzie w skladzie są pomidory zeby sprawdzic czy ją brzuszek znowu bedzie bolal i nic jej nie bylo, ale potem jadla mleko o 16:30 i tak strasznie wymiotowała az chlustało myslicie ze to po tych pomidorach?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

ojeju to ta sama rybka była?i nie jadła nigdzie indziej pomidorów?

ja mam zawsze w ostatni czwartek miesiąca wypłatę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:36   #623
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Fryzjerka dwa razy założyła mi ten dekoloryzator (czy jak tam to się zwie) dzisiaj. Myślała, że nie wyjdzie tak fajnie, bo nie chciała mi ta czerń schodzić. Ale jest ok. Zadowolona jestem

Ja też czekam
Ile płacilas za to? Nie chce juz czarnych wlosow ale sie boję.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak mam macierzyński do 13 września to ostatni dostanę końcem sierpnia?nie ma żadnego za połowę miesiąca?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

ojeju to ta sama rybka była?i nie jadła nigdzie indziej pomidorów?

ja mam zawsze w ostatni czwartek miesiąca wypłatę
Ja dostane za pol października na koniec miesiąca.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-23, 19:40   #624
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
kasiunia jest dobrze mdłości mijają. było ogromne bum na początku, ze nie mogłam nic jesc i moglabym ciągle leżeć ale teraz wracam do zywych
super, że lepiej się miewasz

Cytat:
Cze!

Nadrobię potem, bo wybywam do fryzjera Powiem tylko, że spaliśmy do 9, bo oczywiście noc z koszmarną przerwą Julek zbudził się po północy i przez godzinę darł się, aż zrobiłam mu butlę i zasnął Oczywiście, położyłam go obok siebie, bo w łóżeczku byłyby co chwila pobudki

współczuję nocki
poka fryz

Cytat:
a tak wogole to dzien dobry

bylismy rano u lekarza i Julia jeszcze tylko ma troche kataru i do jutra ma brac antybiotyk i koniec, osłuchała ją i nie ma zadnych juz szmerów i dostalismy pozwolenie isc na spacer

ze mna tez jest juz lepiej ale antybiotyk i tak do piatku musze brac

Edit: Julia wazy 9 kg
fajnie, że czujecie się już lepiej i brawa za piękną wagę

Cytat:
Tak sobie śpi
ale słodzinka

Cytat:
Boże, mój syn wariuje też w dzień Drze się wniebogłosy Uspokoił się dopiero, jak zobaczył, że ja zaczęłam wyć Dał się przytulić i już jest ok. Leży na macie i drapie pazurkami
Ps. Znów sam się przewrócił na brzuszek

Stary 2014-06-23, 19:43   #625
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Ja dostane za pol października na koniec miesiąca.
ja mam do 2 października, dostanę za 2 dni ? No nie popuszczę zusowi
Stary 2014-06-23, 19:45   #626
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam do 2 października, dostanę za 2 dni ? No nie popuszczę zusowi
Mi raz przeslali za jeden dzień!

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-23, 19:45   #627
ja-ika
Zakorzenienie

Madzia no poka fryzurkę

Gratulacje dla Juleczka, w końcu się rozkręci tak,że nie będziesz mogła go zatrzymać
Stary 2014-06-23, 19:45   #628
kaska87
Zakorzenienie

Motyl powinni Ci za połowę września wypłacić szukasz już czegoś? ja powoli już zaglądam na oferty

ale kupa w tv, małż ma nockę i chyba spać pójdę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:00   #629
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl powinni Ci za połowę września wypłacić szukasz już czegoś? ja powoli już zaglądam na oferty

ale kupa w tv, małż ma nockę i chyba spać pójdę
żebyś wiedziała, że kuupa.. my oglądamy jakiś surowych rodziców.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:03   #630
Madziuchna27
Zakorzenienie

nie ma co pokazywać, bo już oklapła za cały dzień

Mam pytania do dziewczyn, które zagęszczają bobasom mleko na noc:
1. czym i ile łyżeczek/łyżek?
2. z jakim smoczkiem butelka?

My dziś wypiliśmy Bebilon z 3,5 łyżeczkami kleiku kuku przez smoczek 3 i Julek pił to przez 25 minut , a i tak całej butli nie wypił, zostało 80 ml (było gdzieś tak 280 ml). Do wczoraj dostawał Bebiko Smaczny sen (wychodziło ok. 240 ml), wypijał ok. 200 ml w kilka minutek

Coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam... A! Do oglądających PLL W końcu kto leżał w tym worku na końcu 2 odcinka? Boże, taki dziwny sezon, że ja połowy nie rozumiem tak, jakbym nie oglądała wszystkich odcinków poprzednich

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2014-06-23 o 20:04
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości