Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 01:28   #601
Ines3037200
Rozeznanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Dupa dupa dupa brak postepu rozwarcia, przeszlam na patologie, mam sie wyspac (ehe zobaczymy jak mi to wyjdzie ze skurczami co 3 minuty), podobno do jutra ma sie akcja rozhulac

Nie no ja nie moge normalnie urodzic :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 01:36   #602
wisienka1000
Wtajemniczenie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Dupa dupa dupa brak postepu rozwarcia, przeszlam na patologie, mam sie wyspac (ehe zobaczymy jak mi to wyjdzie ze skurczami co 3 minuty), podobno do jutra ma sie akcja rozhulac

Nie no ja nie moge normalnie urodzic :banghead:

jejuuu biedna serio mi Ciebie żal strasznie... ale już jutro będzie po wszystkim
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 02:10   #603
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ines śpij, trzymam kciuki za szybką akcję jutro

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 04:29   #604
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się Nie śpię od 3 obudził mnie twardy brzuch i tak parę razy ... zaczynam się bać .
Ines trzymam kciuki żeby poszło gładko
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 05:40   #605
agnes208
Zakorzenienie

ines oj wspolczuje te co 3 min sa juz dosc bolesnr i dlugie. Ile masz rozwarcia teraz?
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 06:31   #606
mamaya
Zakorzenienie

Ines, ja wiem co Ty kombinujesz Czekasz na doktora B. Nie ma tak dobrze, szybko rodź i za dwa tygodnie widzimy sie na spacerze
Trzymam kciuki

Moje Dziecko przespalo dziś cała noc Dopiero teraz TŻ Go karmi. Aż sie przestraszylismy w nocy, bo przywykliśmy do pobudki około 2:00

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-24 o 06:32
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 06:57   #607
Fame
Zakorzenienie

Ines Ty to biedna jesteś z tymi skurczami ale wydaje mi się, że już ze szpitala sama nie wyjdziesz trzymam mocno kciuki!

joanna jak tam teraz? lepiej już?

mamaya no to super, że synek daje pospać

Mnie wczoraj wieczorem dopadł kryzys i... stwierdziłam, że nie chce rodzić, bo to boli uwielbiam te wahania nastroju w ciąży ciekawe co mi dziś lekarz powie
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 07:07   #608
malwiska
Zakorzenienie

witam z rana
całą noc śniło mi się że rybka i robaczek mają skurcze i rodzą - a to ines cała noc jakaś niespokojna, budziłam się co chwile i zastanawiałam się czy to mój brzuch nie twardnieje
Stary 2014-06-24, 07:35   #609
agnes208
Zakorzenienie

fame tylko bez takich jestes nastepna haha co do bolu to faktjest spory ale go zapominasz tzn wiesz se byl taki ze az sie mdlec chcialo ale np z jie potrafiie go odtworzyc za to teraz wiem jak potrafia bolkec sutki. Leze na sali z 3irl wszystkie butla jedna wczoraj po porodzie to chipsy ser ceb wciagala a mala cala noc wymiotowala po formule. One nawet nie probuha kp.
Stary 2014-06-24, 07:35   #610
ecencia
Raczkowanie

Cytat:
Pozdro z porodowej, oczywiscie nie moze byc rozowo, skurcze mecza, z rozwarciem srednio, bede dawac znac co tam

Omg jestem popierniczona rodze i pisze na forum

Czekamy na wieści, pewnie już tulisz maluszka. Podziwiam was dziewczyny, ze jestescie w stanie pisac z porodowki. Ciekawe czy ja dam rade jak przyjdzie moja pora.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 07:44   #611
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
fame tylko bez takich jestes nastepna haha co do bolu to faktjest spory ale go zapominasz tzn wiesz se byl taki ze az sie mdlec chcialo ale np z jie potrafiie go odtworzyc za to teraz wiem jak potrafia bolkec sutki. Leze na sali z 3irl wszystkie butla jedna wczoraj po porodzie to chipsy ser ceb wciagala a mala cala noc wymiotowala po formule. One nawet nie probuha kp.
dzięki za pocieszenie hehe w sumie nie ma co się oszukiwać, przecież to nie łaskocze
a dają Ci coś na te sutki? jakąś maść? cokolwiek?

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Czekamy na wieści, pewnie już tulisz maluszka. Podziwiam was dziewczyny, ze jestescie w stanie pisac z porodowki. Ciekawe czy ja dam rade jak przyjdzie moja pora.
też się zastanawiam czy będę w stanie napisać coś na forum.. znając siebie to pewnie Wam coś wyskrobię
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 07:53   #612
malwiska
Zakorzenienie

mój tż dzisiaj znowu zdziwiony ze dziewczyny rodzą i mają czas żeby pisać ja na pewno napisze - a jak nie ja to tż zostanie do tego przeszkolony

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

uciekam dzisiaj na calutki dzień, najpierw diabetolog, pózniej praca... obiecuje że nadrobie i uzupełnie pierwszą strone jak wróce z pracy i będę miała dostęp do komputera a tak to będę was podglądać przez telefon bo chyba całego dnia nie dam rady tak bez wiesci od was miłego dnia
Stary 2014-06-24, 08:48   #613
TaTekla
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,

widzę, że każda ma nieprzespaną noc i każda z innego powodu. Ja średnio co pół godziny przekręcam się na drugi bok, z powodu tego nacisku i cierpnących rąk.

Agnes dzięki za opis. Strasznie Cię wymęczyli, dla Ciebie i dla dzielnego TŻ.Ja w sn boję się właśnie najbardziej, że nie będę umiała przeć jak się należy.
Poleciały mi łzy jak napisałaś, że z każdym dniem kochasz małego coraz bardziej

Simka brawa dla dzielnego maluszka , a Ty po porodzie wprowadziłaś sobie dietę jakaś pod karmienie, czy po prostu jesz wszystko i eliminujesz to na co mały źle reaguje. Już kiedyś pisałyśmy o tym na forum, ale to raczej w kontekście planów, a jak to jest w rzeczywistości?
Fajnie masz z tymi spodniami sprzed ciąży, zazdrościmy oj zazdrościmy bardzo

Robaczek
dzięki za opis, ojej Ciebie też nieźle wymęczyło, ale najważniejsze, że wszystko jest ok. za karmienie, oby tak dalej

Ecencia bardzo ładne zdjęcie Takie naturalne Zdecydowałaś się na profesjonalną sesję, czy robił Ci ktoś znajomy ?

Iris ja jestem w 35t5d w OM i takie kłucia mam już od kilku tygodni, ale sporadycznie ( 1-2 razy w tygodniu, w nocy ). W międzyczasie byłam u gina ze 2 razy i wszystko jest ok. Tak jak radzą dziewczyny, luteiny nie brałabym na własną rękę, bo nie znasz konkretnej przyczyny. Najlepiej skonsultuj to z lekarzem

Ines chyba urodziłaś, albo mocno śpisz! Trzymam za Ciebie !!!Mam nadzieję, że pierwszy wpis jaki dziś zrobisz to info o wymiarach dzidziusia.
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:21   #614
simka234
Wtajemniczenie

Staram się jeść to co zalecane dla kobiet karmiących ale i tak małego ostatnio brzuszek boli..
Kazaliu mi odstawić nabiał, wszystko co z nim związane i obserwować maluszka..bo to może nietolerancja laktozy
Jestem za tym żeby stopniowo cos wprowadzać i obserwować
Inaczej może być kilka nocy nie przespanych
Złe reaguje np na jabłko, ser żółty czy kawę zbożowa ..

Jem w sumie teraz gotowane i chleb z masłem
Bo nie mogę patrzeć jak się męczy..
I ja tez się mecze

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:23   #615
Domi_00
Rozeznanie

Dzień dobry

Ines czekamy na wieści! Za chwilę wszystkie forumowiczki z Warszawy urodzą, a ja pewnie zostanę na koniec

Ja mam dziś dzień całkiem zjazdowy, nic mi się nie chce. Jakiś ciążowy marazm mnie dopadł

Za chwilkę zbieram się na KTG, podejrzewam że usnę pod tymi pasami

Miłego dnia wszystkim
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:45   #616
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Staram się jeść to co zalecane dla kobiet karmiących ale i tak małego ostatnio brzuszek boli..
Kazaliu mi odstawić nabiał, wszystko co z nim związane i obserwować maluszka..bo to może nietolerancja laktozy

I ja tez się mecze
Oj współczuję. Ja dostałam taką diete jak mała była w szpitalu że tylko się przekręcić. Białe pieczywo, ziemniaki, ryż, indyk, wieprzowina, pomidor, jabłka. No i woda. Bez soli bez przypraw. Ze szpitalnego wiktu niestety nic się nie nadawało oprócz pieczonych jabłek.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:46   #617
pszczola189
Rozeznanie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Xelia Pokaż wiadomość
Delektuj się pszczoła wolnością. Pamiętasz, jeszcze nie tak dawno płakałaś, że do 23.06 musisz pracować.... Popracuj w domku przy praniu ubranek
Achh... miałam prać i prasować dziś, a tu się wybrałam jednak do miasta, zrobiłam badania, GBS, mocz i morfologia, byłam na bazarku, kupiłam fasolkę szparagową i kalafior, będzie na obiadek a nawet na dwa, bo jak dziś zjem fasolkę to kalafiora zostawię sobie na jutro tż ma pierogi, to będzie jadł :P

Teraz siedzę u rodziców w domku, i korzystam z neta, bo na telefonie nawet nie mogę Was uczciwie pocytować..

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Ja tez boję się "tam" gmerac, Teraz wizyty będę miała co tydzień wiec będę miała w miarę na bieżąco informacje o małej bez macania po główce

U mnie też sprzątanie pełną parą, umyłam okna i teraz leże padnięta.
Po chwale się wam moim wielkim brzuszyskiem na sesji
śliczny brzuszek

Cytat:
Pozdro z porodowej, oczywiscie nie moze byc rozowo, skurcze mecza, z rozwarciem srednio, bede dawac znac co tam

Omg jestem popierniczona rodze i pisze na forum

Ines, i jak? jak?? urodziłaś wreszcie??

U mnie dalej stanęło na tym, że wczoraj do 23 sortowałam ciuszki do prania, jeszcze mam dwie torby do przeglądnięcia, będzie tego ze dwie pralki, może nawet trzy. Po południu nastawię pranie i posortuję resztę ciuszków. Przynajmniej sprzątanie w domu tż ogarnia, kochany jest wczoraj wypucował całą kuchnię, umył okno, które już dawno nie było myte (najzwyczajniej w świecie nie chciało mi się ) dziś już zaplanował sobie generalne porządki w jednym pokoju, jutro jeszcze jeden pokój i skończone.. Dla mnie zostawił tylko pokój małego, a tam dopiero robiliśmy remont i było sprzątane, więc teraz tylko powycierać kurze, powkładać ciuszki Młodego do komody i koniec roboty okno tż umyje na końcu jeszcze

Aaa, tż wczoraj wieczorem robił mi masaż krocza, szczerze mówiąc nic przyjemnego..

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:54   #618
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
witam z rana
całą noc śniło mi się że rybka i robaczek mają skurcze i rodzą - a to ines cała noc jakaś niespokojna, budziłam się co chwile i zastanawiałam się czy to mój brzuch nie twardnieje
O masz a ja dalej nic procz twardnien
Mi sie snila Fame tez oczywiscie rodzila

ines no nie ma bata w koncu urodzisz, ale zeby juz, no znow mnie zaskoczylas
Powodzenia, oby poszlo szybko

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

agnes kiedy wychodzicie?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:59   #619
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
joanna jak tam teraz? lepiej już?

Położyłam się po 6 rano , wcześniej poszła w ruch nospa forte , wstałam godzinę temu i brzuch boli jak na okres . Zadzwoniłam do gin i jadę na ktg , odezwę się później
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:06   #620
Iza188
Rozeznanie

Simka a próbowałaś masażu antykolkowego w ciagu dnia? Jest tez ten cały Kateter czy jakoś tak, który się wkłada w pupila żeby dzieciak baka puscil i się wyproznil. Z tym ze jego należy używać sporadycznie i w ekstremalnie trudnych sytuacjach jak widzisz ze kolka jest spowodowana brakiem wydalania i oddawania gazów bo inaczej można rozleniwic jelito i większa szkodę sobie zrobić. Może podpytaj o to położna albo pediatrę..

Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:07   #621
debesciara
Zadomowienie

Nadrobiłam bieżącą stronę, bo nie mam siły na nic, Matylda przetrzymana wczoraj do granic mozliwości, spała w nocy niecałe 7h, moje dziecko nie potrzebuje snu

Ines ja już nie komentuję, ale bardzo współczuję trzymam kciuki
mamaya Grzeczny synio ehh magia mm, Matylda też tak przesypiała noce... a jak tam ściąganie próbowałaś?
joanna oby malutka jeszcze grzecznie siedziała pod serduchem
agnes za wyjście
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:07   #622
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

I ja tez się mecze
wiesz że takie jedzenie to pierwszy krok do zanikania laktacji i anemii u ciebie kochana? Może espumisan mu pomógł

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-24 o 10:13
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:10   #623
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Położyłam się po 6 rano , wcześniej poszła w ruch nospa forte , wstałam godzinę temu i brzuch boli jak na okres . Zadzwoniłam do gin i jadę na ktg , odezwę się później
Oj. Czyżby szykował się kolejny poród? daj znać po badaniu

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-24, 10:19   #624
rybka13
Zakorzenienie

debesciara ale jak przetrzymasz drugi dzien to moze bedzie bardziej zmeczona i druga nocka bedzie juz dluzsza, kciuki

Na razie na swiat pchaja sie chlopaki, to moze teraz joanna urodzi dla odmiany
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:20   #625
Iza188
Rozeznanie

W sumie kolki to temat, który może każda z nas niebawem dotknąć. Dla chętnych wrzucam opis masażu antykolkowego. Chociaż w necie tez pewnie się coś znajdzie. Materiały dostałam w SR Lidia w Lublinie w trakcie zajęć z masażu szantala. ImageUploadedByWizaz Forum1403597996.307173.jpgImageUploadedByWizaz Forum1403598010.201849.jpg

Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:21   #626
debesciara
Zadomowienie

simka ja polecam BioGaję doscyć drogie ok 40zł, ale u nas naprawdę skuteczne, po pierwszej aplikacji mała tak się odblokowała że kupa z pieluchy wypłynęła, brudząc moje spodnie i jeszcze robiąc kałużę na podłodze Od tej pory problem brzuszka zaginął, było to koło 3 tyg. jej życia, a BioGaję podawałam do końca 3 miesiąca
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:21   #627
Ines3037200
Rozeznanie

Witam sie z patologii, przeniesli mnie tu kolo 1 w nocy, juz nie wiem czy Wam pisalam czy nie, z godzine temu skurcze ustaly, bo cala noc meczyly z tym, ze od 7 rano coraz slabsze, za to w dalszym ciagu leca ze mnie jakies brunatne sluzopodobne farfocle, dlatego jeszcze chyba mnie tu trzymaja.

Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:26   #628
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie z patologii, przeniesli mnie tu kolo 1 w nocy, juz nie wiem czy Wam pisalam czy nie, z godzine temu skurcze ustaly, bo cala noc meczyly z tym, ze od 7 rano coraz slabsze, za to w dalszym ciagu leca ze mnie jakies brunatne sluzopodobne farfocle, dlatego jeszcze chyba mnie tu trzymaja.

Kochana będzie dobrze może podadzą ci oxytocyne i w końcu się ruszy
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:30   #629
robaczek-85
Rozeznanie

Ines trzymaj się dzielnie
Moze dopiero teraz odchodzi ten czop sluzowy.

Debesciara czasem im bardziej dziecko zmeczone tym gorzej spi.

Wczoraj przymierzylam spodnie sprzed ciąży i wejdę w nie z luzem mimo opuchnietego jeszcze brzucha, a po porodzie zeszlo mi odrazu 8kg

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:30   #630
agnes208
Zakorzenienie

fame nie chce straszyc ani nie chce mowic ze nie boli ale da sie to wytrzymac naprawde. No i ja mialam tylko gaz. Jakbym umiala przec to by duzo szybciej poszlo. Na sutki dali mi masc daje rade narazie oby tylko boje sie zeby sie nie rozkrwawily bo malego nie bede mogla podstawic.

tatekla no ja mialamproblem moze dlatego ze na szkole nie chodzilam. Zasada to nie krzyczec zamknac ustai starac sie ta energie zepchnac w dol brzucha pozniej jak zalapalam to postep byl dziecko sie przekrecalo w kanale i schodzilo ale minely 2h i musieli pomoc bo taka maja zasade zeby nie meczyc mimo ze tetno malego bylo super caly czas.

rybka chyba dzis maly beszie mial jeszcze badany sluch i pediatra ma go obejrzec i jak moja krew bedzie ok to mysle ze nas wypisza.

Wogole to strach mnie ogarnia na mysl jak pojde do kibelka zrobic bubu ze szwami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości