|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Dupa dupa dupa brak postepu rozwarcia, przeszlam na patologie, mam sie wyspac (ehe zobaczymy jak mi to wyjdzie ze skurczami co 3 minuty), podobno do jutra ma sie akcja rozhulac
Nie no ja nie moge normalnie urodzic :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
jejuuu biedna serio mi Ciebie żal strasznie... ale już jutro będzie po wszystkim |
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ines śpij, trzymam kciuki za szybką akcję jutro
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Ines trzymam kciuki żeby poszło gładko
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
ines oj wspolczuje te co 3 min sa juz dosc bolesnr i dlugie. Ile masz rozwarcia teraz?
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, ja wiem co Ty kombinujesz
Czekasz na doktora B. Nie ma tak dobrze, szybko rodź i za dwa tygodnie widzimy sie na spacerze ![]() Trzymam kciuki ![]() Moje Dziecko przespalo dziś cała noc Dopiero teraz TŻ Go karmi. Aż sie przestraszylismy w nocy, bo przywykliśmy do pobudki około 2:00
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-24 o 06:32 |
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Ines Ty to biedna jesteś z tymi skurczami
trzymam mocno kciuki! ![]() joanna mamaya no to super, że synek daje pospać ![]() Mnie wczoraj wieczorem dopadł kryzys i... stwierdziłam, że nie chce rodzić, bo to boli ciekawe co mi dziś lekarz powie
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
całą noc śniło mi się że rybka i robaczek mają skurcze i rodzą - a to ines cała noc jakaś niespokojna, budziłam się co chwile i zastanawiałam się czy to mój brzuch nie twardnieje
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
fame tylko bez takich jestes nastepna haha co do bolu to faktjest spory ale go zapominasz tzn wiesz se byl taki ze az sie mdlec chcialo ale np z jie potrafiie go odtworzyc za to teraz wiem jak potrafia bolkec sutki. Leze na sali z 3irl wszystkie butla jedna wczoraj po porodzie to chipsy ser ceb wciagala a mala cala noc wymiotowala po formule. One nawet nie probuha kp.
|
|
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe w sumie nie ma co się oszukiwać, przecież to nie łaskocze ![]() a dają Ci coś na te sutki? jakąś maść? cokolwiek? Cytat:
|
||
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż dzisiaj znowu zdziwiony ze dziewczyny rodzą i mają czas żeby pisać
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- uciekam dzisiaj na calutki dzień, najpierw diabetolog, pózniej praca... obiecuje że nadrobie i uzupełnie pierwszą strone jak wróce z pracy i będę miała dostęp do komputera a tak to będę was podglądać przez telefon bo chyba całego dnia nie dam rady tak bez wiesci od was miłego dnia |
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
widzę, że każda ma nieprzespaną noc i każda z innego powodu. Ja średnio co pół godziny przekręcam się na drugi bok, z powodu tego nacisku i cierpnących rąk. Agnes dzięki za opis. Strasznie Cię wymęczyli, dla Ciebie i dla dzielnego TŻ.Ja w sn boję się właśnie najbardziej, że nie będę umiała przeć jak się należy.Poleciały mi łzy jak napisałaś, że z każdym dniem kochasz małego coraz bardziej Simka brawa dla dzielnego maluszka , a Ty po porodzie wprowadziłaś sobie dietę jakaś pod karmienie, czy po prostu jesz wszystko i eliminujesz to na co mały źle reaguje. Już kiedyś pisałyśmy o tym na forum, ale to raczej w kontekście planów, a jak to jest w rzeczywistości?Fajnie masz z tymi spodniami sprzed ciąży, zazdrościmy oj zazdrościmy bardzo ![]() Robaczek dzięki za opis, ojej Ciebie też nieźle wymęczyło, ale najważniejsze, że wszystko jest ok. za karmienie, oby tak dalej Ecencia bardzo ładne zdjęcie Takie naturalne Zdecydowałaś się na profesjonalną sesję, czy robił Ci ktoś znajomy ? ![]() Iris ja jestem w 35t5d w OM i takie kłucia mam już od kilku tygodni, ale sporadycznie ( 1-2 razy w tygodniu, w nocy ). W międzyczasie byłam u gina ze 2 razy i wszystko jest ok. Tak jak radzą dziewczyny, luteiny nie brałabym na własną rękę, bo nie znasz konkretnej przyczyny. Najlepiej skonsultuj to z lekarzem Ines chyba urodziłaś, albo mocno śpisz! Trzymam za Ciebie !!!Mam nadzieję, że pierwszy wpis jaki dziś zrobisz to info o wymiarach dzidziusia.
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
Staram się jeść to co zalecane dla kobiet karmiących ale i tak małego ostatnio brzuszek boli..
Kazaliu mi odstawić nabiał, wszystko co z nim związane i obserwować maluszka..bo to może nietolerancja laktozy Jestem za tym żeby stopniowo cos wprowadzać i obserwować Inaczej może być kilka nocy nie przespanych ![]() Złe reaguje np na jabłko, ser żółty czy kawę zbożowa .. Jem w sumie teraz gotowane i chleb z masłem Bo nie mogę patrzeć jak się męczy.. I ja tez się mecze
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ines czekamy na wieści! Za chwilę wszystkie forumowiczki z Warszawy urodzą, a ja pewnie zostanę na koniec ![]() Ja mam dziś dzień całkiem zjazdowy, nic mi się nie chce. Jakiś ciążowy marazm mnie dopadł Za chwilkę zbieram się na KTG, podejrzewam że usnę pod tymi pasami ![]() Miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#617 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
a nawet na dwa, bo jak dziś zjem fasolkę to kalafiora zostawię sobie na jutro tż ma pierogi, to będzie jadł :PTeraz siedzę u rodziców w domku, i korzystam z neta, bo na telefonie nawet nie mogę Was uczciwie pocytować.. Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dalej stanęło na tym, że wczoraj do 23 sortowałam ciuszki do prania, jeszcze mam dwie torby do przeglądnięcia, będzie tego ze dwie pralki, może nawet trzy. Po południu nastawię pranie i posortuję resztę ciuszków. Przynajmniej sprzątanie w domu tż ogarnia, kochany jest ) dziś już zaplanował sobie generalne porządki w jednym pokoju, jutro jeszcze jeden pokój i skończone.. Dla mnie zostawił tylko pokój małego, a tam dopiero robiliśmy remont i było sprzątane, więc teraz tylko powycierać kurze, powkładać ciuszki Młodego do komody i koniec roboty okno tż umyje na końcu jeszcze ![]() Aaa, tż wczoraj wieczorem robił mi masaż krocza, szczerze mówiąc nic przyjemnego..
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi sie snila Fame tez oczywiscie rodzila ines no nie ma bata w koncu urodzisz, ale zeby juz, no znow mnie zaskoczylas Powodzenia, oby poszlo szybko ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- agnes kiedy wychodzicie? |
|
|
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
Położyłam się po 6 rano , wcześniej poszła w ruch nospa forte , wstałam godzinę temu i brzuch boli jak na okres . Zadzwoniłam do gin i jadę na ktg , odezwę się później
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Simka a próbowałaś masażu antykolkowego w ciagu dnia? Jest tez ten cały Kateter czy jakoś tak, który się wkłada w pupila żeby dzieciak baka puscil i się wyproznil. Z tym ze jego należy używać sporadycznie i w ekstremalnie trudnych sytuacjach jak widzisz ze kolka jest spowodowana brakiem wydalania i oddawania gazów bo inaczej można rozleniwic jelito i większa szkodę sobie zrobić. Może podpytaj o to położna albo pediatrę..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam bieżącą stronę, bo nie mam siły na nic, Matylda przetrzymana wczoraj do granic mozliwości, spała w nocy niecałe 7h, moje dziecko nie potrzebuje snu
![]() Ines ja już nie komentuję, ale bardzo współczuję trzymam kciuki ![]() mamaya Grzeczny synio ehh magia mm, Matylda też tak przesypiała noce... a jak tam ściąganie próbowałaś?joanna oby malutka jeszcze grzecznie siedziała pod serduchem ![]() agnes za wyjście
|
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-24 o 10:13 |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara ale jak przetrzymasz drugi dzien to moze bedzie bardziej zmeczona i druga nocka bedzie juz dluzsza, kciuki
![]() Na razie na swiat pchaja sie chlopaki, to moze teraz joanna urodzi dla odmiany
|
|
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
W sumie kolki to temat, który może każda z nas niebawem dotknąć. Dla chętnych wrzucam opis masażu antykolkowego. Chociaż w necie tez pewnie się coś znajdzie. Materiały dostałam w SR Lidia w Lublinie w trakcie zajęć z masażu szantala. ImageUploadedByWizaz Forum1403597996.307173.jpgImageUploadedByWizaz Forum1403598010.201849.jpg
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
simka ja polecam BioGaję doscyć drogie ok 40zł, ale u nas naprawdę skuteczne, po pierwszej aplikacji mała tak się odblokowała że kupa z pieluchy wypłynęła, brudząc moje spodnie i jeszcze robiąc kałużę na podłodze
Od tej pory problem brzuszka zaginął, było to koło 3 tyg. jej życia, a BioGaję podawałam do końca 3 miesiąca
|
|
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z patologii, przeniesli mnie tu kolo 1 w nocy, juz nie wiem czy Wam pisalam czy nie, z godzine temu skurcze ustaly, bo cala noc meczyly z tym, ze od 7 rano coraz slabsze, za to w dalszym ciagu leca ze mnie jakies brunatne sluzopodobne farfocle, dlatego jeszcze chyba mnie tu trzymaja.
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
Ines trzymaj się dzielnie
![]() Moze dopiero teraz odchodzi ten czop sluzowy. Debesciara czasem im bardziej dziecko zmeczone tym gorzej spi. Wczoraj przymierzylam spodnie sprzed ciąży i wejdę w nie z luzem mimo opuchnietego jeszcze brzucha, a po porodzie zeszlo mi odrazu 8kg
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
fame nie chce straszyc ani nie chce mowic ze nie boli ale da sie to wytrzymac naprawde. No i ja mialam tylko gaz. Jakbym umiala przec to by duzo szybciej poszlo. Na sutki dali mi masc daje rade narazie oby tylko boje sie zeby sie nie rozkrwawily bo malego nie bede mogla podstawic.
tatekla no ja mialamproblem moze dlatego ze na szkole nie chodzilam. Zasada to nie krzyczec zamknac ustai starac sie ta energie zepchnac w dol brzucha pozniej jak zalapalam to postep byl dziecko sie przekrecalo w kanale i schodzilo ale minely 2h i musieli pomoc bo taka maja zasade zeby nie meczyc mimo ze tetno malego bylo super caly czas. rybka chyba dzis maly beszie mial jeszcze badany sluch i pediatra ma go obejrzec i jak moja krew bedzie ok to mysle ze nas wypisza. Wogole to strach mnie ogarnia na mysl jak pojde do kibelka zrobic bubu ze szwami. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

jejuuu biedna
serio mi Ciebie żal strasznie... ale już jutro będzie po wszystkim 
Czekasz na doktora B.
Nie ma tak dobrze, szybko rodź i za dwa tygodnie widzimy sie na spacerze 
Dopiero teraz TŻ Go karmi. Aż sie przestraszylismy w nocy, bo przywykliśmy do pobudki około 2:00
trzymam mocno kciuki! 
ciekawe co mi dziś lekarz powie

Za chwilę wszystkie forumowiczki z Warszawy urodzą, a ja pewnie zostanę na koniec 
) dziś już zaplanował sobie generalne porządki w jednym pokoju, jutro jeszcze jeden pokój i skończone.. Dla mnie zostawił tylko pokój małego, a tam dopiero robiliśmy remont i było sprzątane, więc teraz tylko powycierać kurze, powkładać ciuszki Młodego do komody i koniec roboty
, wstałam godzinę temu i brzuch boli jak na okres
trzymam kciuki