|
|
#4891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)
Cytat:
. Doczytałam, że jeżeli zachodzi taka potrzeba, to można a nawet trzeba robić i że nie ma żadnych dowodów naukowych na to, by tak częste badania USG mogły mieć zły wpływ na płód. W dodatku pytałam dwóch lekarzy i dowiedziałam się, że na początku ciąży wykorzystując dopplera w badaniu, obawiają się o poronienie, ze względu na dość duże ciepło które wytwarza badanie dopplerowskie, potem już nie ma strachu dodam może że ja miałam dopplera nóg dwa razy! w przeciągu kilku dni... i z małym jest póki co ok więc nie ma problemu co do częstotliwości robienia usg myślę ![]() Cytat:
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dziś dokucza ból pleców. Bardziej taki w rodzaju rwy kulszowej
Co do spania to w ciągu dnia też muszę się zdrzemnac bo inaczej niekontaktuje. Co do ubranek jak ktoś chętny to niech kupuje narzekać nie będę. Jak to mówią "jak dają to bierz". ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-06-23 o 19:25 |
|
|
|
#4894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najadłam się słodkiego i humor się poprawił.
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jednorazówka za 5 zł nie będzie ta za kiladziesiąt z wymiennymi wkładami. Oczywiście wcześniej wystarczały mi te tańsze, ale teraz spróbuję właśnie z tym Wilkinsonem. co 5 ostrzy to nie 3
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie dzieci ze smoczkami słodko wyglądają. Jednak zraziłam się po siostrze koleżanki która miała 4 lata i chyba z 6 smoczków które ssała na zmianę i wszystkie nosiła ze sobą
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pytałam was o to czy macie cos takie ze jakby mrówki chodza po was, ja mam tak na brzuchu, plecach i nogach starsznie mnie to denerwuje ciągłę jakby mrowienie no takie dosłownie jakby mrówki chodizły i siedze i sie odpędzam jak wariatka jakas :| jakby robaki chodizły po mnie!!!! macie moze tak???? ja sie boje ze to cos powaznego, albo za duzo jakies witaminy moze nie wiem, aż sie boje w necie cos poszukac :/
|
|
|
|
#4898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy masz najblizsza wizyte ?
|
|
#4899 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Cytat:
Wczoraj z nerwow wydepilowalam woskiem na zimno... ale jedną nogę, bo an 2 mi zabraklo![]() Cytat:
U mnie niestety szybko sie tępią
|
||
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podobny problem - włosy odrastają szybciej i są jakieś takie sztywniejsze
Podobno to objaw na chłopca, ale u mnie się nie sprawdziło
|
#4901 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do alkoholu. Przeczytałam w liście, który dostałam ze szpitala, że w tygodniu można wypić 1-2 unity alkoholu. A liczymy to tak: "Ilość wypitego alkoholu w mililitrach x ilość czystego alkoholu w wypitym napoju : podzielona przez 1000. W praktyce wygląda to następująco. Jeśli wypiliśmy butelkę piwa (pint – 568ml) o mocy 8% to tym samym spożyliśmy 4.5 unita alkoholu." Więc mam nadzieje, że spokojna jest ta dziewczyna (sorki, zapomnialam nick), która zjadła ostatnio czekoladke z czymś tam w środku ![]() edit: a może to było ciasto z dodatkiem alko?
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-06-23 o 21:17 |
||
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() Co do przesądów to hmmm... różnie z nimi bywa
Edytowane przez aneczka2238 Czas edycji: 2014-06-23 o 21:23 |
|
|
|
#4903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale inna mamusia zjadła ciasto Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zarastam jak chlop :-P ogole pachy i na drugi dzien widac igielki a kiedys raz na 5 -7 dni sie golilam!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez zarastam. A jeszcze jak nogi gole to mam taki wysyp krostek i swedzi jak nogdy.
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
Niestety i ja również zaraz zarastam i wkurza mnie to
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
No to nie jestem sama z tym zarastaniem
![]() Wypróbowałam nową maszynkę i jest rewelacyjna! mam gładziutką skórę jak pupka alekaz też miewałam po goleniu krostki do kilku godzin po, taka piekąca, podrażniona skóra. Pomagała mi na to oliwka dla dzieci, bo kiedy smarowałam zwykłym balsamem...pieczenie tylko się nasilało. Dzisiaj nic a nic mnie nie piecze |
|
|
|
#4909 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej,
ja po wizycie - z dzidzią wszystko wporządku, szyjka cały czas długa, odpowiednie organy dobrze się rozwijają pokazał serduszko i inne tym podobne ... i 98% dziewczynka potwierdzone ![]() Muszę brać żelazo bo tak jak poprzednio znów zaczął się problem z czerwonymi krwinkami ale u mnie to norma i bez ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4910 |
|
Rozeznanie
|
Super Niteczka83! Możesz teraz już kompletować wyprawkę
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4912 |
|
Rozeznanie
|
Ja na szczęście nie zauwazyłam takie problemu z owłosieniem
jedynie odrosty strasnzie szybko mam na głowie po tygodniu juz bym musiała farbowac :/Dobrze, ze wizyta udana! Możesz ruszyc na zakupy
|
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
Niteczka a wiec Gratulacje
A gdzie nam Paprika zaginela ? Bo albo mi sie wydaje albo nam ostatnio gdzies zniknela
|
#4914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz się zobaczy, jaki "egzemplarz" się trafi. Ale podejrzewam,że do usypania będzie ptrzebny ![]() Haaa ja się czuję jak australopitek...zarośnięt a jestem jak prawdziwy futrzak...A najgorsze są...okolice bikini. No masakra jakaś włosy tam stały się tak grupe i twarde,że zaden żel nie pomaga. Golenie katorga, normalnie się kaleczę, takie twarde,a jak zaczynają odrastać... ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie. Zdarza wam się truchtać, biegać?? Ja przed ciążą biegalam, a terz przestałam ,ale czasem zdarz mi się podbiec, bo np światło zielone mi mruga,albo autobus ucieka i tak lecę z jęzorem na brodzie i Młodszą corką pod pachą i zastanawiam się czy dla babla to nieszkodliwe jest. Niby gdzie w internetach czytałam ,że można truchtać, ale wiadomo...internet przyjmie wszystko ![]() Jesuuu popijam kawę i podjadam ciastka z kremem...kopnijcie mnie w moją rosnącą w siłę d...ę
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() jestem w jakimś amoku, przyznaję jestem farciarą - będę miała parkę I mogę już zacząć coś kupować na wyprzedażach ![]() Właśnie martwię się coraz bardziej o Paprikę, była tu aktywna i jakoś z tydzień temu nagle przestała pisać... mam nadzieję że wszystko wporządku z nią i z dziećmi.. Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-06-24 o 10:04 |
|
|
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
Kasienka- a niech dupka rosnie
ja tez sie objadam juz zjadlam dzis 3 sniadania Mi sie zdarzy pobiec jak musze maksia z przedszkola odebrac a jestem spóźniona albo jak ucieka na dworze to tez musze go gonić no albo jak goni mnie osa..to spie...dalam gdzie pieprz rośnie
|
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
Kasienka - dlatego ja w pewnym momencie stwierdziłam że marzę aby moje dziecko było jednak smoczkowe
bo chciałam żeby tak zasypiał sam ze smokiem a nie na rękach.Mi się zdarzy biegać jak się zapomnę...ale tu chodzi chyba co najwyżej o to aby się nagle nie zrywać do biegu, biegać chyba można. |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. A ja czekam na snaidanie bo tz znowu wolne to go wykorzystam. I sam z siebie wlasnie powiedzal ze okna umyje w pokoju.
kochany dziad
|
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie gdzie jest Paprika? Mam nadzieje, ze wszystko dobrze.
|
#4920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No tak myslałam ,że z tym truchtem to luz ![]() A dziś mi pani w autobusie miejsca ustąpila, to chyba jednak wyglądam na ciążę a nie na zapaśnika sumo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

. Doczytałam, że jeżeli zachodzi taka potrzeba, to można a nawet trzeba robić i że nie ma żadnych dowodów naukowych na to, by tak częste badania USG mogły mieć zły wpływ na płód. W dodatku pytałam dwóch lekarzy i dowiedziałam się, że na początku ciąży wykorzystując dopplera w badaniu, obawiają się o poronienie, ze względu na dość duże ciepło które wytwarza badanie dopplerowskie, potem już nie ma strachu
więc nie ma problemu co do częstotliwości robienia usg myślę 

Bo sie mega ciesze jak ktoras z naszych mam cos kupi dla dzidzi

Wczoraj z nerwow wydepilowalam woskiem na zimno... ale jedną nogę, bo an 2 mi zabraklo
U mnie niestety szybko sie tępią