Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 11:27   #1261
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

witam po koszmarnej nocy :/
ból pleców, ból bioder, ból brzucha-dosc mocny, jak na okres-do tej pory mialam czasem taki ale nie tak mocny..nie wiem czy sie martwic , dobrze ze jutro wizyta.

pozatym alergia mi sie aktywowala , smaram, kicham, zygam i robie pod siebie równoczesnie , to jakis koszmar

tez czuje sie nie gotowa, nie mam połowy rzeczy, a to juz 35 tydzien leci
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:37   #1262
88natka
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

hej
mam nadzieję że o mnie nie zapomniałyście
melduję się w nowym wątku.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:37   #1263
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mój podchodzi podobnie... Ja chciałam, żeby pomalował sypialnię przed urodzeniem się Małej - ale jakoś mu nie spieszno.

Właśnie dostałam maila od promotorki. Termin obrony się przesunął na po 7 lipca
a nie mioze dostowsowac terminu do twoich potrzeb? wg mnie powinna Cie potraktowac jakos bardziej indywidualnie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
czy ten mój brzuch jest aż tak nisko?? zrobiłam zdjęcie, bo sama nie mogę ocenić a te komentarze mojej koleżanki mnie tak wku...może Wy bardziej ocenicie porównując do swoich

wg mnie wysoko
Stary 2014-06-24, 11:43   #1264
motylek_555
Raczkowanie

Witam Mamuski mam do nadrobienia niemal cały wątek , chyba nie dam rady
U mnie nadal aktywnie, zaczęliśmy remont pokoju dla Małej, w niedzielę wybralismy sie na zakupy (farby, tapeta do malowania, gips, karnisz itp), wczoraj już sama dokupowałam reszte (tak na marginesie-nie ma któras z Was worka pieniędzy na zbyciu?).Moj tata wczoraj zaczął gipsowanie i dzisiaj chyba juz skonczy , potem zabawa z tapetą.

Widziałam,ze pisałyscie o twardnieniu brzucha.Mój też twardnieje kilka razy dziennie, musiałam zwolnić tempo chodzenia, mój chód jest teraz taki bardziej.....dostojny poza tym Mała sie wypina i strasznie śmiesznie to wygląda, bo czasem jak leże, czy siedze, to lewą strone brzucha mam "zapadnięta", taką jakby pustą, a po prawej stronie jest taaaaaka góra, ale jak położe rękę, to powolutku, delikatnie opada.
W czwartek jadę na 3 badanie prenat. już nie mogę się doczekać Może uda się podejrzeć dzidzie w 3D/4D.

Mam mega problem z kupieniem butów na to wesele w lipcu, byłam już we wszystkich sklepach, chyba tylko ortopedyczny mi został...no takie mam balony, że w nic nie wchodze
Pani w aptece powiedziała mi, że sprzedaje często ciężarnym Cyclo3Forte na opuchniecia, ale lekarz musi recepte wypisac. Słyszałyscie cos o tym? Jest tez cos takiego jak Plusssz care lekkie nogi
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:47   #1265
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A ja się bardziej boję cesarki i mam parcie na poród sn (co w sumie też się może komuś nie podobać bo narażam dziecko ). Niestety moja daleka znajoma po cesarce nadal ma komplikacje, lekarz ciął za nisko, ma uszkodzony pęcherz, jakiś problem z nerkami. Prawie dwa lata po porodzie a ona ma woreczek u boku odprowadzający płyn z nerki, ileś tam operacji i przez wizyty w szpitalu nie ma kontaktu z własnym synem bo ciągle się buja po szpitalach. Tak więc nie trzeba rodzic, żeby jakieś opinie i zdanie mieć – to tak a propos dyskusji.

Zadarty do góry pod same cyce, a weź… kup koleżance okulary.
makabryczna historia! O takich powikłaniach nie słyszałam Współczuję.. Ja już się wolę pomęczyć jeden dzień. Jakoś wypchnę to dziecko. A operacja zawsze wiąże się z ryzykiem.

Masz rację, koleżanka jest ślepa Brzuszek masz wysoko!

A mnie też sie ta ciąża dłuży i dłuży... już ile można..Teraz jest najgorzej, bo trzeba się oszczędzać.. :/ czyli nudzić się

ButterBearto po obronie chociaż na starówkę na lody niech Cię TŻ weźmie

A myślałyście w ogóle o wyjazdach z maluszkiem? Ja sobie nie wyobrażam siedzieć cały sierpień w bloku Zazdroszczę dziewczynom, które mają dom z ogrodem - wam wakacje nie potrzebne Na pewno pojedziemy do moich rodziców na wieś, ale myślałam żeby wyskoczyć na weekend do jakiegoś domku nad jeziorem pod koniec sierpnia. Ciekawe, czy się uda.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:51   #1266
88natka
Zadomowienie

Cytat:
czy ten mój brzuch jest aż tak nisko?? zrobiłam zdjęcie, bo sama nie mogę ocenić a te komentarze mojej koleżanki mnie tak wku...może Wy bardziej ocenicie porównując do swoich
śliczny brzusio i nie jest nisko
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A to moj brzuch w 35 tc

ale macie piękne i małe brzuszki, mój jakby dużo większy.

niespodzianka
Stary 2014-06-24, 11:53   #1267
daisy dot
Rozeznanie

Czesc,
Dyskusja rzeczywiście burzliwa. Emocjonalna, może i takie też są potrzebne. Ja uważam, że skoro jest cc na żądanie to ok. Są też porody cc z przyczyn psychiatrycznych (nie że matka jest chora, tylko panicznie się boi przez pierwszy poród) skoro jest i ktoś chce z tego skorzystać to mi to wsio ryba. Ja chce SN łątwo gładko raz dwa trzy i gotowe :-D

Chciałam się tylko odnieść do zuken i jej wypowiedzi o egoistkach i tego, że ona była czy jest przeciwna karmieniu piersią i wtedy jej nikt nie powiedział ze to egoistyczne. Posłuchaj a po co miałybyśmy CIe obrażać, skoro takie są Twoje przekonania? Nie rozumiem Cie w tym momencie, to że ja czy ktokolwiek inny uważał Twoje wypowiedzi za takie siakie czy owakie egoistyczne, bezsensowne czy jakiekolwiek inne to od razu powinien CI po powiedzieć żeby CI przykrość zrobić?! Przeciez to całkowicie bez sensu! To co ja uważam wolę zachować dla siebie a nie robić Ci przykrości, obrażać Cie bo uważasz inaczej. I chyba też powinnaś przystopować z rzucaniem błota na kogoś kto uważa inaczej niż Ty.
Skoro mamy wolą wolę to możemy z niej korzystać chcesz CC masz możliwość - to sobie zrób. Nie chcesz karmić piersią bo Ci sie cycki zniekształcą (bo taki powód podawałaś!) - to nie karm, chcesz zrobić sobie tatuaż na pół twarzy to sobie zrób! I nie krytykuj innych którzy mają inne poglądy skoro sama masz je dość kontrowersyjne.

Tyle w temacie, przykro było czytać te wywody, rozżalenia i obelgi...

AAAA i zaczarowana ja chętnie przygarnę 25 a nawet 30 kilo arbuza i oczywiście zjem to naraz bo przeciez skoro się kupuje 25 kilo arbuza to logicznie, że się go je naraz najlepiej w ciągu godziny, bo nie może poleżeć w lodówce 2-3 dni...
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:58   #1268
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
tak kolo nadgarstka ma
i mu sie powiekszyl
ale nie mogl isc wczesniej bo szefowa byla na urlopie wczoraj wrocila wiec sie umowil na jutro zeby mogl tez ze mna isc do ginekologa
Spokojnie, pogada z lekarzem i na pewno coś ustalą

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

wstałam dzisiaj jakoś nie w humorze- może dlatego że się za bardzo nie wyspałam, poszłam spać po północy, a obudziłam się do toalety przed 6 i już nie mogłam zasnąć, bardziej się kręciłam na tym łóżku.

Znów się zaczęłam niepokoić tym moim brzuchem, dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek albo coś, bo ja się zamęczę z tymi myślami, nie tylko siebie ale i Tż bo mam wrażenie, że ostatnio gadam tylko o tym
Czy te twardnienia brzucha są normalne czy nie? bo ja już zgłupiałam

Ja ostatnio odczuwam to jako napięcie całego brzucha , nie jest to w ogóle bolesne, ale czuje to dłuższy czas, np wieczorem, brzuch jest wówczas dość twardy, ale nie boli... Nie biorę wówczas nospy, lekarz mówił, żeby brać jak boli... Już sama nie wiem. Aha i jeszcze kilka razy mi się zdarzyło takie uczucie, jakby na dole brzucha zaciskała się taka obręcz, to również nie boli- bardziej to dziwne uczucie i oczywiście się boję, czy to znaczy że ta szyjka dalej się nie skraca. Cały czas się stresuje i tak błędne koło się zamyka.

Napiszcie proszę czy też tak czasami macie?

wiesz co, na tym zdjęciu nie widać, żebyś miała nisko brzuszek
wydaję mi się że ja mam jeszcze niżej

trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
będzie dobrze zobaczysz
Też jestem dziś nie w humorze.

Tak, to twardnienie jest normalne, serio. Zdarza się i może się zdarzać coraz częsciej!

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ból pleców, ból bioder, ból brzucha-dosc mocny, jak na okres-do tej pory mialam czasem taki ale nie tak mocny..nie wiem czy sie martwic , dobrze ze jutro wizyta.

pozatym alergia mi sie aktywowala , smaram, kicham, zygam i robie pod siebie równoczesnie , to jakis koszmar

No to faktycznie nieciekawie.
Czujesz się już lepiej?
Ja też się czuję dziś kiepsko...

I też wielu rzeczy nie mam

Cytat:
a nie mioze dostowsowac terminu do twoich potrzeb? wg mnie powinna Cie potraktowac jakos bardziej indywidualnie
Traktuje mnie bardzo indywidualnie, bo bronię się sama. Ja przyspieszyłam studia, zrobiłam 2 semestry na raz i to głównie dzięki uprzejmości promotorki, bo ona musiała wyrazić na to zgodę. I obronę chciała też zorganizować szybko, a z pracą dość mocno się sprężała... Ale sprawę zacisnęła recenzentka, która nie przesłała recenzji jeszcze a bez recenzji nie można ustalić terminu...

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Mam mega problem z kupieniem butów na to wesele w lipcu, byłam już we wszystkich sklepach, chyba tylko ortopedyczny mi został...no takie mam balony, że w nic nie wchodze
Pani w aptece powiedziała mi, że sprzedaje często ciężarnym Cyclo3Forte na opuchniecia, ale lekarz musi recepte wypisac. Słyszałyscie cos o tym? Jest tez cos takiego jak Plusssz care lekkie nogi
Ja dostałam od lekarki receptę na to Cyclo3forte, a babka w aptece mi powiedziała, że w ciąży tego nie można, bo zawiera jakieś tam zioło, które jest w ciąży zakazane...a w necie pisali, że to często stosowany lek przez ciężarne...i w końcu to kupiłam, ale nie brałam...

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

A myślałyście w ogóle o wyjazdach z maluszkiem? Ja sobie nie wyobrażam siedzieć cały sierpień w bloku Zazdroszczę dziewczynom, które mają dom z ogrodem - wam wakacje nie potrzebne Na pewno pojedziemy do moich rodziców na wieś, ale myślałam żeby wyskoczyć na weekend do jakiegoś domku nad jeziorem pod koniec sierpnia. Ciekawe, czy się uda.
Teraz to ja nie chcę,żeby on mnie gdziekolwiek brał, bo się z nim pokłóciłam i obraziłam się na niego

Ja myślałam o wyjeździe z Hanią, myślałam o październiku...jak powiedziałam to mamie, to spojrzała na mnie, jakbym na łeb upadła... ale za to nie widzi nic dziwnego w tym, żebym wyjechała gdzieś z mężem na 2 tyg przed porodem

Aaa, Zaczarowana, super brzuszek, całkiem niewielki. Faktycznie na leżąco wydawał sie większy

Dziewczyny - mamy. W jakim wieku najlepiej zrobić chrzciny? Zastanawiam się nad tym, czy lepiej, jak dziecko ma np. 2 miesiące, czy np 10

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-24 o 12:01
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:05   #1269
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny - mamy. W jakim wieku najlepiej zrobić chrzciny? Zastanawiam się nad tym, czy lepiej, jak dziecko ma np. 2 miesiące, czy np 10
Ja robię 2-3 m-ce po porodzie. Jak juz dojde całkiem do siebie i dziecko nie bedzie się wiercic i niecierpliwic w kosciele (tak przynajmniej miałam z córą- przespała całą mszę).
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:05   #1270
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
makabryczna historia! O takich powikłaniach nie słyszałam Współczuję.. Ja już się wolę pomęczyć jeden dzień. Jakoś wypchnę to dziecko. A operacja zawsze wiąże się z ryzykiem.

Masz rację, koleżanka jest ślepa Brzuszek masz wysoko!

A mnie też sie ta ciąża dłuży i dłuży... już ile można..Teraz jest najgorzej, bo trzeba się oszczędzać.. :/ czyli nudzić się

Aż strach czytać takie historię, jak ta twoje znajomej. Wiadomo, że przy każdym porodzie mogą być komplikacje, bez względu czy to cc na życzenie czy 16h sn Grunt to pozytywne myślenie, że wszystko będzie dobrze z nami i dzieckiem

A propo wyjazdów to ja mówiłam mężowi o przyszłorocznych wakacjach to niezbyt był uradowany. Chyba trochę się boi dalszych podróży z maluszkiem. A żadnych egzotyków nie miałam na myśli tylko nasze polskie Mazury

U mnie torba prawie spakowana, bo wczoraj sama się w domu nudziłam i sobie zajęcia szukałam. Z wyprawki brakuje mi jeszcze czegoś do kąpieli od pierwszych dni życia. Mam płyn z nivea, ale po 1 miesiącu można go używać. Emoliantów nie chcę, bo uważam, że jeśli młody nie będzie miał problemów ze skórą, to nie chcę ich używać. Tak więc mamuśki co kupiłyście do kąpieli dla dzieciaczków?

I jeszcze nie wiem czy ktoś poruszał temat co ubrać dziecku na wyjście ze szpitala. Body zakłada się pod pajacyk czy jak??
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:09   #1271
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej
mam nadzieję że o mnie nie zapomniałyście
melduję się w nowym wątku.
Nawet wspominałam ostatnio o Tobie bo się zastanawialam co u Ciebie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:12   #1272
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

No to faktycznie nieciekawie.
Czujesz się już lepiej?
Ja też się czuję dziś kiepsko...

I też wielu rzeczy nie mam

czuje sie juz ciut lepiej...niedawno wstalam ,

co do chrzcin, wg mnie im szybciej tym lepiej, bo ci dziecko przespi cała msze, a starsze moze marudzic.
10 mies to juz bedzie chcialo, siedziec, chodzic, bawic sie i bog wie co jesczze
Stary 2014-06-24, 12:12   #1273
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd ja to znam
robienie pod siebie mam opanowane do perfekcji

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 12:13   #1274
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to ja nie chcę,żeby on mnie gdziekolwiek brał, bo się z nim pokłóciłam i obraziłam się na niego

Ja myślałam o wyjeździe z Hanią, myślałam o październiku...jak powiedziałam to mamie, to spojrzała na mnie, jakbym na łeb upadła... ale za to nie widzi nic dziwnego w tym, żebym wyjechała gdzieś z mężem na 2 tyg przed porodem

Aaa, Zaczarowana, super brzuszek, całkiem niewielki. Faktycznie na leżąco wydawał sie większy

o nie.. to humor masz pewnie całkiem do kitu.. To życzę, żeby cię szybko przeprosił i gdzieś zabrał

Z wyjazdem zobaczę. Jeśli wycieczka na wieś się powiedzie, to na weekend nad jezioro też damy radę. A mamy takie 2h od domu, więc w razie czego można szybko wrócić.

O chrzcinach chyba były już rozmowy i stanęło na kilku miesiącach, gdy dziecko dużo śpi. wtedy łatwiej zniesie taką imprezę.

Zaczarowana ale Ci ładnie brzuszek rośnie! Pamiętam inne stojące zdjęcia i był wtedy malutki, a na leżąco ogromny za zabieg TŻ i wizytę!

Daisy
ale pocisnęłaś może już zakończmy kłótnie, bo tu są kobiety w ciąży, których nie można denerwować
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:14   #1275
White Cafe
Rozeznanie

[QUOTE=zVenus;47012051]śliczności...

moja też tyle miała w 31tc a też się super czułam...dlatego warto przystopować póki czas!

a ja właśnie mam nektarynkowy szał. cały czas jem...a przecież u nas sezon truskawkowo-czereśniowy...

ja też wstaję max 2razy a najczęściej 1raz.
też mam kibica w domu, a nawet dwóch bo ja też oglądam chętnie!

brawo za 35tc

Cytat:
Biedaju, nie potrzebnie sie stresowalas, bo w ogóle nie masz nisko brzucha. Moj jest duuuuuuzo nizej. Szczupaku Ty
Cytat:
A to moj brzuch w 35 tc

Sliczny brzuchalek

Sliczny brzuchalek

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

wstałam dzisiaj jakoś nie w humorze- może dlatego że się za bardzo nie wyspałam, poszłam spać po północy, a obudziłam się do toalety przed 6 i już nie mogłam zasnąć, bardziej się kręciłam na tym łóżku.

Znów się zaczęłam niepokoić tym moim brzuchem, dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek albo coś, bo ja się zamęczę z tymi myślami, nie tylko siebie ale i Tż bo mam wrażenie, że ostatnio gadam tylko o tym
Czy te twardnienia brzucha są normalne czy nie? bo ja już zgłupiałam

Ja ostatnio odczuwam to jako napięcie całego brzucha , nie jest to w ogóle bolesne, ale czuje to dłuższy czas, np wieczorem, brzuch jest wówczas dość twardy, ale nie boli... Nie biorę wówczas nospy, lekarz mówił, żeby brać jak boli... Już sama nie wiem. Aha i jeszcze kilka razy mi się zdarzyło takie uczucie, jakby na dole brzucha zaciskała się taka obręcz, to również nie boli- bardziej to dziwne uczucie i oczywiście się boję, czy to znaczy że ta szyjka dalej się nie skraca. Cały czas się stresuje i tak błędne koło się zamyka.

Napiszcie proszę czy też tak czasami macie?

A moze to dziecko sie tak wypycha?

wiesz co, na tym zdjęciu nie widać, żebyś miała nisko brzuszek
wydaję mi się że ja mam jeszcze niżej

trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
będzie dobrze zobaczysz
Moze to dzidzius tak sie wypina? Bo gdyby to były skurcze to CHYBAcaly brzuch bylby naciagniety...
Cytat:

Piona, tez jestem w lesie z wyprawka. Dopiero dzis zamowilam fotelik. Zaraz sie biore za skladanie lozeczka, po południu moj tz przywiezie mi zdobyta cudem komode i razem zlozymy. Jutro wrzucam fotencje kącika

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-06-24 o 12:16
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:16   #1276
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
My planujemy dopiero za rok na tydzień domek wynająć nad morzem chociaż Tz chce jechać do jakiś ciepłych krajów ale mi się ten pomysł nie podoba przy rocznym dziecku bo co to za wakacje za dwa lata to rozumiem

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 12:18   #1277
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja robię 2-3 m-ce po porodzie. Jak juz dojde całkiem do siebie i dziecko nie bedzie się wiercic i niecierpliwic w kosciele (tak przynajmniej miałam z córą- przespała całą mszę).
Dzięki za odpowiedź.
No właśnie, to chyba dobry pomysł tak w miarę szybko...

Cytat:
czuje sie juz ciut lepiej...niedawno wstalam ,

co do chrzcin, wg mnie im szybciej tym lepiej, bo ci dziecko przespi cała msze, a starsze moze marudzic.
10 mies to juz bedzie chcialo, siedziec, chodzic, bawic sie i bog wie co jesczze
To dobrze, że jest lepiej!

No właśnie, moja chrześnica była chrzczona, jak miała rok i musiałam ją gonić po kościele, łazić z nią itp...

A chrzestnych o bycie chrzestnymi prosicie dopiero po urodzeniu?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:20   #1278
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

Daisy
ale pocisnęłaś może już zakończmy kłótnie, bo tu są kobiety w ciąży, których nie można denerwować
Oj pocisnęłaś, nie bardzo!
Myślę, że po prostu co poniektóre się trochę zagalopowały i zapomniały pisząc takie rzeczy...

88natka no w końcu się odezwałaś, co tam co tam?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:20   #1279
mysia111
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47015235]

A propo wyjazdów to ja mówiłam mężowi o przyszłorocznych wakacjach to niezbyt był uradowany. Chyba trochę się boi dalszych podróży z maluszkiem. A żadnych egzotyków nie miałam na myśli tylko nasze polskie Mazury

[/QUOTE]

Ja z kolei mojego musze stopować z wyjazdami bo juz ma zaplanowane z 2 lata do przodu.
W ferie zimowe na tydzień w góry na narty, w czerwcu na Wyspy Kanaryjskie zaplanował wyjazd wraz z moimi rodzicami i jego chrzestnymi (w sensie ze bedziemy im fundować wczasy- jeszcze o tym nie wiedzą) bo wymyslił sobie ze fajnie żeby ktoś z 2 razy wieczorem zajął sie dziećmi a my żebyśmy mogli gdzies wyskoczyc np do dyskoteki, a w wakacje chce do Włoch ze mną i dziećmi.
Wyskoczył mi tez ze zimą 2016 roku w ferie chce pojechac w jakies egzotyczne miejsce np. Dominikana (dzidzia bedzie miała 1,5 roku) to go wysmiałam i powiedziałam ze się na to nie piszę z takim maluchem i kilkunastogodzinna podróż samolotem z dzieckiem mnie przeraża. Co innego 2-4 godziny samolotem z dziećmi, a nie cały dzień w podróży z przesiadkami i mega długim lotem.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-24 o 12:24
Stary 2014-06-24, 12:20   #1280
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
AAAA i zaczarowana ja chętnie przygarnę 25 a nawet 30 kilo arbuza i oczywiście zjem to naraz bo przeciez skoro się kupuje 25 kilo arbuza to logicznie, że się go je naraz najlepiej w ciągu godziny, bo nie może poleżeć w lodówce 2-3 dni...

wyślę poczta

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 12:21   #1281
Paradi87
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

Jejka ale się tu działo od wczoraj .

Ja jak pisałam wcześniej mam dość intensywny tydzień ale myślałam, że dam rade być na bieżąco jednak przy tej ilości storn dziennie jest to nierealne .

Co do współżycia, o którym wcześniej była mowa - mi gin powiedział, że jeśli mam potrzebę (a w ciąży mam straszną) to robić jak gdzie i kiedy chce tylko bez hardkoru . Ze względu na fakt, że całą ciąże walczę z infekcjami zazwyczaj działamy pod prysznicem bo wtedy czuje się czysta. Wiadome, brzuch trochę przeszkadza ale nie to jest problemem dla mnie, najgorzej jest już po. Od jakiegoś miesiąca w środku wszystko mnie boli jakby dziurka była za mała dla TŻ, mimo, że w jego wielkości nic się nie zmieniło. Któraś z was też tak ma?
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:21   #1282
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
My planujemy dopiero za rok na tydzień domek wynająć nad morzem chociaż Tz chce jechać do jakiś ciepłych krajów ale mi się ten pomysł nie podoba przy rocznym dziecku bo co to za wakacje za dwa lata to rozumiem

a ja własnie zawsze marzylam o wakacjach z maluszkiem..i troche mi zal zew wakacje bedzie za mała..bo jednak tak do 3 mies bym sie wstrzymala z wyjazdami.
planuje wstenie na wiosne cos...jakąs tunezje czy cos...tylko w sumie nie wiem czy dam rade ogarnąc temat z niemowlakiem..zwłąsczza ze sami nigdy nie bylismy na takiej wycieczce-zawsze jeżdzimy autem i blizej
Stary 2014-06-24, 12:22   #1283
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź.

My prosiliśmy w Wielkanoc, bo akurat widzielismy sie z nimi na rodzinnych imprezach.
Stary 2014-06-24, 12:24   #1284
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Ja juz nie wiem chciałam za rok ale moj brat mnie wkurzył i nie mam ochoty juz ich robić w Polsce , zrobię w Niemczech i zaprosimy tylko mamę oczyma i siostrę moja i dziadków tz z polski bo prosić się o nic nie będę już

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 12:26   #1285
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

tez bym chciala, ale nie mam pomysłu , w grę by wchodziło tylko cos niedaleko, do 100 km od krakowa, tak na pare dni chociaz

moze zakopane? co myślicie?
a moze znacie jakies mijsce zeby mozna byo pospacerowac z wózkiem,a wieczorem gdzies wyskoczyc na chwilke?
ja nie mam pojecia o takich miejscach, bo zawsze jezdzilismy raczej chodzic po górach...co teraz odpada oczywiscie
Stary 2014-06-24, 12:28   #1286
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

Oj wspolczuje! Mialam dzis podobna noc, do tego bol uda jak na okres, ale to dziecko naciskalo na nerw bo ulozylo sie z,jednej strony a zaraz potem okazalo sie, ze te bole brzucha i krzyza zwiastuja inna czynnosc, nie porod

Kciuki za jutrzejsza wizyte, zeby wszystko bylo dobrze!

Cytat:
Dzięki za odpowiedź.

To dobrze, że jest lepiej!

No właśnie, moja chrześnica była chrzczona, jak miała rok i musiałam ją gonić po kościele, łazić z nią itp...

Ja juz poprosilam na chrzestna swoja siostre, co do chrzestnego nie zdecydowalismy, stad jeszcze nikogo nie zapytalismy. W 1 ciazy szybko podjelismy decyzje, zreszta wybor byl prosty, ja bralam siostre a Tz brata, ale ze wiecej rodzenstwa nie ma, to teraz ma zagwozdke. A kogo Wy prosicie, jesli nie macie rodzenstwa? Wchodza w gre osoby spoza rodziny czy to nie wypada?

Zjadlam wlasnie wielka bule z maslem i "bekonem" z indyka. Ostanio mam ochote ma mieso, a prawie go nie jadlam cala ciaze. Widac moj maly Mezczyzna sie domaga, a ja Mu odmowic nie moge ;-)
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:30   #1287
88natka
Zadomowienie

Cytat:
gdybym chrzciła swoje dzieci to zrobiłabym to wcześniej ok 3-4 miesiąca bo potem dziecku ciężej wysiedzieć w kościele.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47015235]Aż strach czytać takie historię, jak ta twoje znajomej. Wiadomo, że przy każdym porodzie mogą być komplikacje, bez względu czy to cc na życzenie czy 16h sn Grunt to pozytywne myślenie, że wszystko będzie dobrze z nami i dzieckiem

U mnie torba prawie spakowana, bo wczoraj sama się w domu nudziłam i sobie zajęcia szukałam. Z wyprawki brakuje mi jeszcze czegoś do kąpieli od pierwszych dni życia. Mam płyn z nivea, ale po 1 miesiącu można go używać. Emoliantów nie chcę, bo uważam, że jeśli młody nie będzie miał problemów ze skórą, to nie chcę ich używać. Tak więc mamuśki co kupiłyście do kąpieli dla dzieciaczków?

I jeszcze nie wiem czy ktoś poruszał temat co ubrać dziecku na wyjście ze szpitala. Body zakłada się pod pajacyk czy jak??[/QUOTE]
ja torby nie spakowałam jeszcze, za ok 2 tygodnie przyjdzie paczka z PL z resztą rzeczy, to zabiorę się za pakowanie.
Ja do kąpieli kupiłam mydełko bambino, przy Olivii też używałam i byłam zadowolona.
Co do ubrania dziecka przy wyjściu ze szpitala to zależy jaka będzie temperatura. Jak będzie trochę chłodniej to ubiorę body + śpioszki+ kocyk a jak będzie gorąco to same śpioszki i przykryję kocykiem. No i czapeczkę bo u nas prawie zawsze jest wietrznie.
Cytat:
Nawet wspominałam ostatnio o Tobie bo się zastanawialam co u Ciebie
u nas remont skończony bardzo się cieszę bo trochę się przeciągał.
Dzidziuś jest niespodzianką, tzn na USG w 20 tygodniu na 80% była dziewczynka ale Pani dr nie była pewna, bo zasłaniał się. Powiedziała: |wydaję mi się że dziewczynka ale nie widzę zbyt dobrze bo się zasłania" na dwóch kolejnych zasłaniał się tak że nic nie było widać. Więc do porodu żyję w niepewności. Większość rzeczy mam po córce z dodatkiem różu albo jakieś kwiatuszki. No ale na poczekamy do porodu najwyżej później dokupię jakieś bardziej "męskie kolory"

niespodzianka
Stary 2014-06-24, 12:30   #1288
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko odnieść do zuken i jej wypowiedzi o egoistkach i tego, że ona była czy jest przeciwna karmieniu piersią i wtedy jej nikt nie powiedział ze to egoistyczne. Posłuchaj a po co miałybyśmy CIe obrażać, skoro takie są Twoje przekonania? Nie rozumiem Cie w tym momencie, to że ja czy ktokolwiek inny uważał Twoje wypowiedzi za takie siakie czy owakie egoistyczne, bezsensowne czy jakiekolwiek inne to od razu powinien CI po powiedzieć żeby CI przykrość zrobić?! Przeciez to całkowicie bez sensu! To co ja uważam wolę zachować dla siebie a nie robić Ci przykrości, obrażać Cie bo uważasz inaczej. I chyba też powinnaś przystopować z rzucaniem błota na kogoś kto uważa inaczej niż Ty.
Skoro mamy wolą wolę to możemy z niej korzystać chcesz CC masz możliwość - to sobie zrób. Nie chcesz karmić piersią bo Ci sie cycki zniekształcą (bo taki powód podawałaś!) - to nie karm, chcesz zrobić sobie tatuaż na pół twarzy to sobie zrób! I nie krytykuj innych którzy mają inne poglądy skoro sama masz je dość kontrowersyjne.

Tyle w temacie, przykro było czytać te wywody, rozżalenia i obelgi...

Za pierwszą część lepiej bym tego nie ujęła.

Moja wyobraźnia poszła trochę w złą stronę i pomyślałam, że 25 kilo arbuza to połowa mojej normalnej wagi i że to jakby trzymać pół człowieka w lodówce.

Cytat:
Ja też tego nie rozumiem, zarówno moi rodzice i teściowe bez przerwy mi marudzą i nagabują, że powinniśmy w lipcu pojechać sobie gdzieś na urlop na tydzień. Bo niby ostatnia szansa blablabla. Ale ja sobie nie wyobrażam w lipcu być dalej niż 50 km od mojego szpitala. Przecież to aż się prosi o jakiś problem...
Najbliższy urlop planujemy za rok, ale pojedziemy sami, jakaś Tunezja albo inna Teneryfa. Z młodym to może na majówkę do Kołobrzegu albo coś w ten deseń.

Cytat:
Napisane przez MrsDorota Pokaż wiadomość

I jeszcze nie wiem czy ktoś poruszał temat co ubrać dziecku na wyjście ze szpitala. Body zakłada się pod pajacyk czy jak??
Też muszę się już spakować ale jakoś nie mogę się za to zabrać.

Ja na wyjście dla synka biorę bodziaka na długi rękaw, śpiochy i bluzę. Do tego kocyk, zależy od pogody czy cienki czy gruby.

Do kąpieli kupiłam mydełko rossmannowskie: https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/40122_250.jpg
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:30   #1289
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
Co do współżycia, o którym wcześniej była mowa - mi gin powiedział, że jeśli mam potrzebę (a w ciąży mam straszną) to robić jak gdzie i kiedy chce tylko bez hardkoru . Ze względu na fakt, że całą ciąże walczę z infekcjami zazwyczaj działamy pod prysznicem bo wtedy czuje się czysta. Wiadome, brzuch trochę przeszkadza ale nie to jest problemem dla mnie, najgorzej jest już po. Od jakiegoś miesiąca w środku wszystko mnie boli jakby dziurka była za mała dla TŻ, mimo, że w jego wielkości nic się nie zmieniło. Któraś z was też tak ma?
Mnie też w środku wszystko boli jakbym była strasznie ciasna i to strasznie nieprzyjemne
ten sam dyskomfort odczuwam przy badaniu dopochwowym boli mnie jak mi wsadza ale może dlatego że jestem strasznie sucha

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 12:31   #1290
Paradi87
Raczkowanie

pisałyście też o chrzcinach - my również zamierzamy zrobić ok 3 m-ce po porodzie, żeby było jeszcze ciepło i Niuńka grzecznie całą msze przespała.
Co do chrzestnych - mamy mały problem bo od TŻ stony zawsze chcieliśmy wziąc jego brata ciotecznego ale oni od paru lat mają problem z utrzymaniem ciąży i się zastanawiamy czy nie będzie dla nich zbyt dużym obciążeniem psychicznym. Nawet nie byli w stanie naturalnie cieszyć się z nami naszym szczęściem. Z drugiej strony jak nie weźmiemy jego a kogoś innego to też będzie wiadome dlaczego (choć nikt nie powie tego na głos). I jesteśmy w takim trochę zawieszeniu . Jakby człowiek nie chciał dobrze to nie ma wyjścia z sytuacji, a wy co byście zrobiły????
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości