|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
witam po koszmarnej nocy :/
ból pleców, ból bioder, ból brzucha-dosc mocny, jak na okres-do tej pory mialam czasem taki ale nie tak mocny..nie wiem czy sie martwic , dobrze ze jutro wizyta.pozatym alergia mi sie aktywowala , smaram, kicham, zygam i robie pod siebie równoczesnie , to jakis koszmar tez czuje sie nie gotowa, nie mam połowy rzeczy, a to juz 35 tydzien leci
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
hej
mam nadzieję że o mnie nie zapomniałyście ![]() melduję się w nowym wątku. |
|
|
|
#1263 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
wg mnie wysoko
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuski
mam do nadrobienia niemal cały wątek , chyba nie dam rady U mnie nadal aktywnie, zaczęliśmy remont pokoju dla Małej, w niedzielę wybralismy sie na zakupy (farby, tapeta do malowania, gips, karnisz itp), wczoraj już sama dokupowałam reszte (tak na marginesie-nie ma któras z Was worka pieniędzy na zbyciu? Widziałam,ze pisałyscie o twardnieniu brzucha.Mój też twardnieje kilka razy dziennie, musiałam zwolnić tempo chodzenia, mój chód jest teraz taki bardziej.....dostojny W czwartek jadę na 3 badanie prenat. już nie mogę się doczekać Mam mega problem z kupieniem butów na to wesele w lipcu, byłam już we wszystkich sklepach, chyba tylko ortopedyczny mi został...no takie mam balony, że w nic nie wchodze Pani w aptece powiedziała mi, że sprzedaje często ciężarnym Cyclo3Forte na opuchniecia, ale lekarz musi recepte wypisac. Słyszałyscie cos o tym? Jest tez cos takiego jak Plusssz care lekkie nogi
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
makabryczna historia! O takich powikłaniach nie słyszałam Masz rację, koleżanka jest ślepa A mnie też sie ta ciąża dłuży i dłuży... już ile można..Teraz jest najgorzej, bo trzeba się oszczędzać.. :/ czyli nudzić się ![]() ButterBearto po obronie chociaż na starówkę na lody niech Cię TŻ weźmie A myślałyście w ogóle o wyjazdach z maluszkiem? Ja sobie nie wyobrażam siedzieć cały sierpień w bloku
|
|
#1266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale macie piękne i małe brzuszki, mój jakby dużo większy. |
|
|
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
Czesc,
Dyskusja rzeczywiście burzliwa. Emocjonalna, może i takie też są potrzebne. Ja uważam, że skoro jest cc na żądanie to ok. Są też porody cc z przyczyn psychiatrycznych (nie że matka jest chora, tylko panicznie się boi przez pierwszy poród) skoro jest i ktoś chce z tego skorzystać to mi to wsio ryba. Ja chce SN łątwo gładko raz dwa trzy i gotowe :-D Chciałam się tylko odnieść do zuken i jej wypowiedzi o egoistkach i tego, że ona była czy jest przeciwna karmieniu piersią i wtedy jej nikt nie powiedział ze to egoistyczne. Posłuchaj a po co miałybyśmy CIe obrażać, skoro takie są Twoje przekonania? Nie rozumiem Cie w tym momencie, to że ja czy ktokolwiek inny uważał Twoje wypowiedzi za takie siakie czy owakie egoistyczne, bezsensowne czy jakiekolwiek inne to od razu powinien CI po powiedzieć żeby CI przykrość zrobić?! Przeciez to całkowicie bez sensu! To co ja uważam wolę zachować dla siebie a nie robić Ci przykrości, obrażać Cie bo uważasz inaczej. I chyba też powinnaś przystopować z rzucaniem błota na kogoś kto uważa inaczej niż Ty. Skoro mamy wolą wolę to możemy z niej korzystać chcesz CC masz możliwość - to sobie zrób. Nie chcesz karmić piersią bo Ci sie cycki zniekształcą (bo taki powód podawałaś!) - to nie karm, chcesz zrobić sobie tatuaż na pół twarzy to sobie zrób! I nie krytykuj innych którzy mają inne poglądy skoro sama masz je dość kontrowersyjne. Tyle w temacie, przykro było czytać te wywody, rozżalenia i obelgi... AAAA i zaczarowana ja chętnie przygarnę 25 a nawet 30 kilo arbuza i oczywiście zjem to naraz bo przeciez skoro się kupuje 25 kilo arbuza to logicznie, że się go je naraz najlepiej w ciągu godziny, bo nie może poleżeć w lodówce 2-3 dni...
|
#1268 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, to twardnienie jest normalne, serio. Zdarza się i może się zdarzać coraz częsciej! Cytat:
Czujesz się już lepiej? Ja też się czuję dziś kiepsko... I też wielu rzeczy nie mam Cytat:
a bez recenzji nie można ustalić terminu...Cytat:
Cytat:
Ja myślałam o wyjeździe z Hanią, myślałam o październiku...jak powiedziałam to mamie, to spojrzała na mnie, jakbym na łeb upadła... ale za to nie widzi nic dziwnego w tym, żebym wyjechała gdzieś z mężem na 2 tyg przed porodem ![]() Aaa, Zaczarowana, super brzuszek, całkiem niewielki. Faktycznie na leżąco wydawał sie większy Dziewczyny - mamy. W jakim wieku najlepiej zrobić chrzciny? Zastanawiam się nad tym, czy lepiej, jak dziecko ma np. 2 miesiące, czy np 10
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-24 o 12:01 |
||||||
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Ja robię 2-3 m-ce po porodzie. Jak juz dojde całkiem do siebie i dziecko nie bedzie się wiercic i niecierpliwic w kosciele (tak przynajmniej miałam z córą- przespała całą mszę).
|
|
|
|
#1270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Grunt to pozytywne myślenie, że wszystko będzie dobrze z nami i dzieckiem ![]() A propo wyjazdów to ja mówiłam mężowi o przyszłorocznych wakacjach to niezbyt był uradowany. Chyba trochę się boi dalszych podróży z maluszkiem. A żadnych egzotyków nie miałam na myśli tylko nasze polskie Mazury ![]() U mnie torba prawie spakowana, bo wczoraj sama się w domu nudziłam i sobie zajęcia szukałam. Z wyprawki brakuje mi jeszcze czegoś do kąpieli od pierwszych dni życia. Mam płyn z nivea, ale po 1 miesiącu można go używać. Emoliantów nie chcę, bo uważam, że jeśli młody nie będzie miał problemów ze skórą, to nie chcę ich używać. Tak więc mamuśki co kupiłyście do kąpieli dla dzieciaczków? I jeszcze nie wiem czy ktoś poruszał temat co ubrać dziecku na wyjście ze szpitala. Body zakłada się pod pajacyk czy jak?? |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
czuje sie juz ciut lepiej...niedawno wstalam ,co do chrzcin, wg mnie im szybciej tym lepiej, bo ci dziecko przespi cała msze, a starsze moze marudzic. 10 mies to juz bedzie chcialo, siedziec, chodzic, bawic sie i bog wie co jesczze
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam ![]() robienie pod siebie mam opanowane do perfekcji |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wyjazdem zobaczę. Jeśli wycieczka na wieś się powiedzie, to na weekend nad jezioro też damy radę. A mamy takie 2h od domu, więc w razie czego można szybko wrócić. O chrzcinach chyba były już rozmowy i stanęło na kilku miesiącach, gdy dziecko dużo śpi. wtedy łatwiej zniesie taką imprezę. Zaczarowana ale Ci ładnie brzuszek rośnie! za zabieg TŻ i wizytę! Daisy ale pocisnęłaś
|
|
#1275 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=zVenus;47012051]śliczności...
moja też tyle miała w 31tc a też się super czułam...dlatego warto przystopować póki czas! a ja właśnie mam nektarynkowy szał. cały czas jem...a przecież u nas sezon truskawkowo-czereśniowy... ja też wstaję max 2razy a najczęściej 1raz. też mam kibica w domu, a nawet dwóch bo ja też oglądam chętnie! brawo za 35tc Cytat:
![]() Sliczny brzuchalek Cytat:
Cytat:
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-06-24 o 12:16 |
|||
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, to chyba dobry pomysł tak w miarę szybko... ![]() Cytat:
No właśnie, moja chrześnica była chrzczona, jak miała rok i musiałam ją gonić po kościele, łazić z nią itp... A chrzestnych o bycie chrzestnymi prosicie dopiero po urodzeniu? |
||
|
|
|
#1278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że po prostu co poniektóre się trochę zagalopowały i zapomniały pisząc takie rzeczy... 88natka no w końcu się odezwałaś, co tam co tam?
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47015235]
A propo wyjazdów to ja mówiłam mężowi o przyszłorocznych wakacjach to niezbyt był uradowany. Chyba trochę się boi dalszych podróży z maluszkiem. A żadnych egzotyków nie miałam na myśli tylko nasze polskie Mazury ![]() [/QUOTE] Ja z kolei mojego musze stopować z wyjazdami bo juz ma zaplanowane z 2 lata do przodu. W ferie zimowe na tydzień w góry na narty, w czerwcu na Wyspy Kanaryjskie zaplanował wyjazd wraz z moimi rodzicami i jego chrzestnymi (w sensie ze bedziemy im fundować wczasy- jeszcze o tym nie wiedzą) bo wymyslił sobie ze fajnie żeby ktoś z 2 razy wieczorem zajął sie dziećmi a my żebyśmy mogli gdzies wyskoczyc np do dyskoteki, a w wakacje chce do Włoch ze mną i dziećmi. Wyskoczył mi tez ze zimą 2016 roku w ferie chce pojechac w jakies egzotyczne miejsce np. Dominikana (dzidzia bedzie miała 1,5 roku) to go wysmiałam i powiedziałam ze się na to nie piszę z takim maluchem i kilkunastogodzinna podróż samolotem z dzieckiem mnie przeraża. Co innego 2-4 godziny samolotem z dziećmi, a nie cały dzień w podróży z przesiadkami i mega długim lotem. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-24 o 12:24 |
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyślę poczta
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Jejka ale się tu działo od wczoraj . Ja jak pisałam wcześniej mam dość intensywny tydzień ale myślałam, że dam rade być na bieżąco jednak przy tej ilości storn dziennie jest to nierealne Co do współżycia, o którym wcześniej była mowa - mi gin powiedział, że jeśli mam potrzebę (a w ciąży mam straszną) to robić jak gdzie i kiedy chce tylko bez hardkoru . Ze względu na fakt, że całą ciąże walczę z infekcjami zazwyczaj działamy pod prysznicem bo wtedy czuje się czysta. Wiadome, brzuch trochę przeszkadza ale nie to jest problemem dla mnie, najgorzej jest już po. Od jakiegoś miesiąca w środku wszystko mnie boli jakby dziurka była za mała dla TŻ , mimo, że w jego wielkości nic się nie zmieniło . Któraś z was też tak ma?
|
|
|
|
#1282 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a ja własnie zawsze marzylam o wakacjach z maluszkiem..i troche mi zal zew wakacje bedzie za mała..bo jednak tak do 3 mies bym sie wstrzymala z wyjazdami. planuje wstenie na wiosne cos...jakąs tunezje czy cos...tylko w sumie nie wiem czy dam rade ogarnąc temat z niemowlakiem..zwłąsczza ze sami nigdy nie bylismy na takiej wycieczce-zawsze jeżdzimy autem i blizej
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz nie wiem chciałam za rok ale moj brat mnie wkurzył i nie mam ochoty juz ich robić w Polsce , zrobię w Niemczech i zaprosimy tylko mamę oczyma i siostrę moja i dziadków tz z polski bo prosić się o nic nie będę już
|
|
|
|
#1285 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tez bym chciala, ale nie mam pomysłu , w grę by wchodziło tylko cos niedaleko, do 100 km od krakowa, tak na pare dni chociaz ![]() moze zakopane? co myślicie?a moze znacie jakies mijsce zeby mozna byo pospacerowac z wózkiem,a wieczorem gdzies wyskoczyc na chwilke? ja nie mam pojecia o takich miejscach, bo zawsze jezdzilismy raczej chodzic po górach...co teraz odpada oczywiscie
|
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Kciuki za jutrzejsza wizyte, zeby wszystko bylo dobrze! Cytat:
Zjadlam wlasnie wielka bule z maslem i "bekonem" z indyka. Ostanio mam ochote ma mieso, a prawie go nie jadlam cala ciaze. Widac moj maly Mezczyzna sie domaga, a ja Mu odmowic nie moge ;-) |
||
|
|
|
#1287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47015235]Aż strach czytać takie historię, jak ta twoje znajomej. Wiadomo, że przy każdym porodzie mogą być komplikacje, bez względu czy to cc na życzenie czy 16h sn Grunt to pozytywne myślenie, że wszystko będzie dobrze z nami i dzieckiem ![]() A propo wyjazdów to ja mówiłam mężowi o przyszłorocznych wakacjach to niezbyt był uradowany. Chyba trochę się boi dalszych podróży z maluszkiem. A żadnych egzotyków nie miałam na myśli tylko nasze polskie Mazury ![]() U mnie torba prawie spakowana, bo wczoraj sama się w domu nudziłam i sobie zajęcia szukałam. Z wyprawki brakuje mi jeszcze czegoś do kąpieli od pierwszych dni życia. Mam płyn z nivea, ale po 1 miesiącu można go używać. Emoliantów nie chcę, bo uważam, że jeśli młody nie będzie miał problemów ze skórą, to nie chcę ich używać. Tak więc mamuśki co kupiłyście do kąpieli dla dzieciaczków? I jeszcze nie wiem czy ktoś poruszał temat co ubrać dziecku na wyjście ze szpitala. Body zakłada się pod pajacyk czy jak??[/QUOTE] ja torby nie spakowałam jeszcze, za ok 2 tygodnie przyjdzie paczka z PL z resztą rzeczy, to zabiorę się za pakowanie. Ja do kąpieli kupiłam mydełko bambino, przy Olivii też używałam i byłam zadowolona. Co do ubrania dziecka przy wyjściu ze szpitala to zależy jaka będzie temperatura. Jak będzie trochę chłodniej to ubiorę body + śpioszki+ kocyk a jak będzie gorąco to same śpioszki i przykryję kocykiem. No i czapeczkę bo u nas prawie zawsze jest wietrznie. Cytat:
Dzidziuś jest niespodzianką, tzn na USG w 20 tygodniu na 80% była dziewczynka ale Pani dr nie była pewna, bo zasłaniał się. Powiedziała: |wydaję mi się że dziewczynka ale nie widzę zbyt dobrze bo się zasłania" na dwóch kolejnych zasłaniał się tak że nic nie było widać. Więc do porodu żyję w niepewności. Większość rzeczy mam po córce z dodatkiem różu albo jakieś kwiatuszki. No ale na poczekamy do porodu najwyżej później dokupię jakieś bardziej "męskie kolory"
|
||
|
|
|
#1288 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej bym tego nie ujęła.Moja wyobraźnia poszła trochę w złą stronę i pomyślałam, że 25 kilo arbuza to połowa mojej normalnej wagi i że to jakby trzymać pół człowieka w lodówce. ![]() Cytat:
Najbliższy urlop planujemy za rok, ale pojedziemy sami, jakaś Tunezja albo inna Teneryfa. Z młodym to może na majówkę do Kołobrzegu albo coś w ten deseń. ![]() Cytat:
![]() Ja na wyjście dla synka biorę bodziaka na długi rękaw, śpiochy i bluzę. Do tego kocyk, zależy od pogody czy cienki czy gruby. Do kąpieli kupiłam mydełko rossmannowskie: https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/40122_250.jpg |
|||
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten sam dyskomfort odczuwam przy badaniu dopochwowym boli mnie jak mi wsadza ale może dlatego że jestem strasznie sucha |
|
|
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
pisałyście też o chrzcinach - my również zamierzamy zrobić ok 3 m-ce po porodzie, żeby było jeszcze ciepło i Niuńka grzecznie całą msze przespała.
Co do chrzestnych - mamy mały problem bo od TŻ stony zawsze chcieliśmy wziąc jego brata ciotecznego ale oni od paru lat mają problem z utrzymaniem ciąży i się zastanawiamy czy nie będzie dla nich zbyt dużym obciążeniem psychicznym. Nawet nie byli w stanie naturalnie cieszyć się z nami naszym szczęściem. Z drugiej strony jak nie weźmiemy jego a kogoś innego to też będzie wiadome dlaczego (choć nikt nie powie tego na głos). I jesteśmy w takim trochę zawieszeniu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

, dobrze ze jutro wizyta.
, smaram, kicham, zygam i robie pod siebie równoczesnie
, to jakis koszmar

Ja chciałam, żeby pomalował sypialnię przed urodzeniem się Małej - ale jakoś mu nie spieszno.
mam do nadrobienia niemal cały wątek
, chyba nie dam rady
makabryczna historia! O takich powikłaniach nie słyszałam 

za zabieg TŻ i wizytę!
co myślicie?
lepiej bym tego nie ujęła.