|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Bo ja jeżdze do okulisty do Wawy, byłego ordynatora CZD i gość jest w swoim jednym z najlepszych. Mało tego, do niego sie nie czeka dwa tygodnie tylko 2-3 msc, jeżdzą do niego ludzie z całej Pl i z poza. W dziecinstwie juz sie przejechałam na "okulistach".
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super pokoik ![]() Ale ma włosy długie moja Zuzka nawet takich nie ma.A ja w przeciwieństwie do dziewczyn jestem za podcięciem, pomimo że super w nich wygląda. |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Deli o dzizas masakra, to taka impreza dla rokefelerów
![]() właśnie kurier przywiózł " wiosne na ulicy czereśniowej" Szpilkomaniaczki co sądzicie o białych szpilkach?? bardzo mi się podobają ale czy nie kojarzą się za bardzo z białymi kozaczkami ? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam że białe szpilki są piękne co do białych kozaczków, ach, ostatnio widziałam babke ubraną w białe kozaczki takie muszkieterki... do tego czarne rajstopy i dzinsowa jasna spódnica
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Mam problem, bo Ola upodobała sobie gryzienie uu Kiedyś pisałyscie jak reagować gdy dziecko zaczyna bić, i ja postępuje tak samo w przypadku tego,stanowczo mowie nie wolno, że boli, a ona ma 2 reakcje albo się 'wystrasza' i przytula albo patrzy...i patrzy na mnie...Dzis miałaysmy akcję przy wychodzeniu na dwor, że nie chciała oddać butelki (spray na komary), ja jej mowie, żeby odłożyła i jak wrócimy to znowu sobie weźmie, nie, to pytam, czy chce isc na dwór, tak, no to odłóż i idziemy, nie, ooo rany ale mnie korciło, żeby w końcu jej to zabrać i poprostu wyjśc, wiedziałam, że po wyjściu o nim zapomni, ale z drugiej strony, chciałam żeby sama odłożyła i wyszła - dokonała wyboru (nie wiem potrzebnie/niepotrzebne takie moje zachowanie?) Mała jest, może mogłam ją po prostu zagadać zabrać spray i normalnie wyjść, a nie stawiać w takiej sytuacji? Tak sobie gdybam ![]() A na dworze, pierwszy raz, pakowała do buzi każdy kamień, myślałam, że na zawał zejdę, na dodatek miałam wrażenie, że robi to specjalnie, tylko nie wiem, czy po to, żeby za wszelką cenę spróbować tego kamienia, czy sprawdzić moją reakcję Deli zazdroszzczę Ci dylematów mieszkaniowych Ja to może za 300 lat sobie domek wybuduję![]() Nawijko, ale masz słodkiego pomocnika Ezzo, witaj po wakacjach
|
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dzieciaczki śliczne nawijko Kuba ma boskie włosy, ale ja się wykruszam i chyba bym obcięła ![]() marsi my mamy wiosnę na Czereśniowej, Hania uwielbia. a ja najbardziej lubię Jej pytać gdzie coś jest i Ona tak śmiesznie kuca i szuka Lady my też byliśmy u okulisty, ale to jak Hania miała 3 miesiące. miała badane dno oka. hje chyba bym na zawał zeszła jakby kleszcza zobaczyła:/ współczuję ![]() blogerko chciałam Hani kupić okulary, ale Ona akceptuje tylko moje ![]() aniu cieszę się, że jest poprawa
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej generalnie dobrze, choć szybko się męczę. Miewam senne dni tzn. godz 18 a ja bym najchętniej w kimę poszła. Za tydzień wizyta. Mam nadzieję, że krwiak się wchłonął . No ja Marsii nie mam kiedy tu siedzieć, bo jak nie w pracy to z Zuzką. Teeraz mam dwa dni wolnego, Zuzka śpi to zaglądam. generalnie jestem na bieżąco bo na tel czytam, ale pisać już nie mam jak
|
|
|
|
|
#2918 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do okularów, ogólnie po tym co czytałam jestem co do zasady na nie ale mam dokładnie takie same wątpliwości jak ty i zastanawiam się czy na wyjazd nad morze jej czegoś nie kupić. Chociaż w tym roku chyba zostanę jeszcze przy kapelusiku z większym rondkiem czy kaszkietówce. Cytat:
Super minka i w ogóle Antonio super ![]() No i powodzi Ci się z urlopem, super. Gdzie teraz jedziecie? Bo chyba nie pisałaś albo mi umknęło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dołączam do chwalących pokój Pietraszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do spray - odłożyła w końcu sama? Też mam tak czasem i też sie zawsze zastanawiam ile ciągnąć I w sumie wychodzi różnie, czasem zdarzy mi sie że po prostu ja odkładam, jak się np spieszę albo widzę że nie ma pola do sukcesu bo się zaczyna denerwować, wtedy zabieram, odkładam i jak jest bunt to przytulam, przepraszam i tłumaczę że musiałam zabrać i odłożyć bo się spieszymy i coś tam.
|
|||||||
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a macie dziewczyny na FB kontakt z Ewik ? bo ona coś się źle czuła w ciąży ![]() Iffonka ani Czarna też się nie odzywają
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, oddała
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też podszczypuje drugą pierś lub trzyma przy zasypianiu za sutek. Reaguję wtedy kiedy boli.
Co do sytuacji którą opisuje Tres - mówisz o daniu wyboru - a to dla mnie nie do końca jest danie wyboru,w końcu wybór jest taki " odłoż jak mama prosi " a nie "odłóż lub nie".Aczkolwiek ja też przemocowo takich rzeczy nie rozwiązuję ( nie wyrywam), tak jak ty proszę żeby dała i argumentuję dlaczego. Jeśli nie chce czegoś odłożyć na miejsce to mówię, że ok to ja to zrobię i znów mówię żeby dała, bo idziemy na spacer. Jeśli możemy tą rzecz zabrać ze sobą - to zabiera, nie robię problemu dla zasady. Ale wiem o czym mówisz, bo u nas ostatnio ma fazę, żeby zabierać na spacer rzeczy przez siebie ulubione.. i ostatnio próbowała zabrać ze sobą 3 książeczki, misia z lego i lalę którzy są must havem, małą piłeczkę i klocki ledwo dźwigała, część mi na kolana zrzuciła, żebym ja niosła :P Ale jakoś się dogadałyśmy i wzięłyśmy tylko lalę, misia z lego i piłeczkę. Z czego jedną z rzeczy wrzuciła babci do torebki, żeby nam się łatwiej niosło![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Pytanie: czy dziecko może pić wodę z cytryną i miętą? Mojej strasznie smakuje, ale nie wiem czy ta mięta "robi coś" dziecku? Jakiś umiar trzeba albo coś? Ktoś wie? |
|
|
|
#2924 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A wiesz, pomyśl, że może zwyczajnie mu się spodoba - to o wiele lżej dziecko do żłobka dawać Cytat:
Cytat:
któraś tu pisała - wszystko zależy od całosci, może być wiocha a może być cool ![]() Cytat:
--------------- K. |
||||
|
|
|
#2925 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ucięło mi cytaty. Fewcia dziękuję pamiętam o Twojej propozycji Odpiszę Wam zbiorczo co do mojego "tż". Wszystkie piszecie, że byście nie pozwoliły na takie zachowanie, zgadzam się, ale generalnie jakie mam wyjście? Mam się z nim szarpać? Moje słowa po nim spływają. Nie jest tak ciągle, ale jeśli on nie ma ochoty wstać, to nie wstanie i już. Nie zmuszę go, po prostu pewnego dnia jak nic się nie zmieni spakuję manatki i odejdziemy. Jakoś nie przemawia do mnie wizja, że on będzie zabierał małego w jakieś dni, nie umiem na razie ogarnąć jakby to wszystko miało wyglądać, jak się rozejdziemy, będę myśleć potem. Black, jak tam samopoczucie przed otwarciem firmy? Ja jakoś ostatnio się cykam trochę, ale mam nadzieję że wszystko pójdzie ok. |
|||||
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47019623]
co to za oszołom? [/QUOTE] no właśnie.... całkiem niezły pisarz ,przeczytałam wszystko co wyszło z pod jego pióra http://wiadomosci.onet.pl/michal-wit...polityki/p9dv8 ale jak skończył |
|
|
|
#2927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do zabierania w końcu ze sobą rzeczy, to ja mam z tym "problem" trochę, jeśli dobrze rozumiem Twoje podejście. Bo z tego co piszesz to najpierw chcesz żeby Amelka coś odłożyła a jak się kilka razy nie udaje to jeśli w sumie może to wziąc to bierzecie. Nie boisz się że pokazujesz że wystarczy bardziej marudzić żebyś się zgodziła? Ja raczej staram się od razu decydować czy pozwalam Małej coś wziąć czy nie i zazwyczaj jej pozwalam ale jeśli mi to średnio pasuje to nie zmieniam zdania (choć czasem się zdarza ale to wyjątki). No bo np bawi się takim kartonem po soku - teoretycznie mogłaby z nim iść bo czemu nie, ale wiadomo, że nie będzie nam z nim wygodnie i potem to mi każe go nieść a uważam że jest za mała żeby jej potem mówić że "chciałaś wziąć to teraz nieś" albo że ok, poniosę ale następnym razem widzisz że lepiej nie brać bo i tak nie zapamięta. No i karton można wyrzucić po drodze ale jest dużo rzeczy, jakiś zeszyt w którym rysuje czy cokolwiek co potem trzeba by cały czas nosić choć teoretycznie nie ma problemu żeby wzięła bo nie jest to nic cennego czy niszczącego się. No nie wiem, mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. I mam jeszcze pytanie: jak nazywa się ta miseczka co masz na przekąski dla Amelki? Jak wpisuję miseczka niewysypka to pokazuje mi się tylko jeden model, a jak wpisuję coś w stylu miseczka na przekąski to mam mnóstwo niedzieciowych produktów, nie mam pomysłu jak wpisać inaczej. |
|
|
|
|
#2928 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba trochę źle napisałam. Jak mówię ze idziemy na spacer to ona zwykle biegnie coś zabrać i jak niesie tych rzeczy dużo to jej pytam czy coś chce zabrać ze sobą? Ona ze tak, to ja ze może weźmiemy to czy tamto a to zostanie w domu bo nie ma juz miejsca w rękach. Jeśli chce więcej niż jedna rzecz a ja fizycznie mogę wziąć to mówię ze ok, damy radę ale resztę zostawiamy. Zwykle sie zgadza jak ma zajęte obie ręce.
Chodziło mi o to ze zwykle dorosłemu (mi) sie zalacza w pierwszym odruchu ze a po co obie, niech weźmie jedną, ale jak widzę ze to ważne dla niej a inne jednak zostawia - to niech ma. Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2930 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47020164]http://sklep.misja-mama.pl/95-kubek-...nack-trap.html
to?[/QUOTE] Dokładnie to, dzięki wielkie Cytat:
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Bylismy, badanie trwalo chwilke, takie wstepne, podazanie za palcem zakrywanie jednego oczka drugiego za 3tyg juz pewnie bedzie gorzej, 5dni mamy zakrapiac atropina i potem do okulisty. Pietraszko dzisiaj siebie nie przypominal czekalismy w poczekalni 40min a on caly czas siedzial na krzesle obok mnie i sobie dlubal paluszki, bule, chrupy, wsszyscy ludzie oo ze takiego grzecznego malucha nigdy nie widzieli Az w szoku bylam bo przeciez zazwyczaj to on minuty w jednym miejscu nie usiedzi zwlaszcza jak tyle osob dookola a tu szok. Debrah nie wiem, czy o bliskosc mu chodzilo, czy o co, najwazniejsze, ze czuje sie bezpiecznie i momentalnie zasypia <3 Misiael Twoje placki to hit, dzisiaj na kolacje 3poszly az specjalnie kuupilam patelnie ceramiczna do beztluszczowego smazenia![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------ ja dzis na wieczorku bylam ale tylko 2 godz. zjadlam, pogadalam i do domku. dzieciaki jeszcze nawet nie zaczeli sie bawic bo za jasno ![]() a jutro z moaja klasa caly dzien w parku na polance zamawiamy sobie kebabsy, pizze i inne roznosci do tego cola i impreza jak tralala
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzialam Twoja odp odnosnie spania w pokoju obok - naprawde podziwiam, ze slyszysz Pietraszka ![]() Little, a Tosia w czasie pobudki w nocy tez tak krzyczy? Czy tylko rano? ![]() U nas dzis dzien bez drzemki od 7:30 Za duzo atrakcji - najlepierw wycieczki po kilku sklepach meblowych, potem szalenstwa u babci O dziwo maruda nie bylo, Kuba padl w autobusie po 19. Bez kolacji, w ubranku. Przelozylam do lozeczka, sciagnelam co sie dalo i dalej spi...Ciekawe czy sie obudzi na tugeze czy pospi do rana. |
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Szok! Zjadła na kolację prawie całą parówkę - bez chleba.
O taką http://www.bing.com/images/search?q=...electedIndex=1 - z szynki, 90% mięsa, w tesco znalazłam. Ale musi mieć malutkie kawałeczki (plasterek na 4), bo inaczej ją "obrzydza" i wyjmuje z buzi. A tak to normalnie gryzie i je. Tak tak, miałam nie dawać nigdy parówek, ale wtedy jeszcze nie przypuszczałam jak cieszy każdy kęs mięsa przy dziecko niemal 1.5r które w całym swoim życiu NIGDY nie zjadło mięsa... (Szaja you know )
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczynki
oj dawno mnie znow nie bylo, wiem zasluzylam sobie na ![]() niestety nie bylam w stanie nadrobic ![]() u Nas ok, Miki coraz wiekszy rozrabiak sie robi ![]() ostatnio mialam nieciekawe sytuacje w pracy takze bylo o czym myslec, teraz mamy duzo wyjazdow sluzbowych takze ciagle wracam pozniej.... ale od lipca mam urlop wiec mam nadzieje ze wtedy uda mi sie zagladac czesciej i w koncu cos pocytowas.. a jak sie czuja nasze mamusie i ich dzidziusie w brzuszkach ??
|
#2936 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Sokołów ma z szynki 93%
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, cały czas czytam, jestem w miarę na bieżąco ale nie umiem się jakoś wbić. Problemy w domu mnie dobijają także nie smęcę, wrócę na dobre jak się wszystko jakoś poukłada. Trzymajcie się cieplutko
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
faza mama w rozkwicie wstaje około 6-6,30 a na noc pada koło 22 , cały dzien na piątym biegu, nawet je chodząc, nie usiedzi ani sekundy ale za to przesypia całe noceMam nadzieje, ze w najblizszym czasie uda mi sie wrócic i byc na bieząco, bo teraz powiem szczerze- jak włacze komputer to sprawdze poczte, czasami na fejsa zerkne. A przewaznie- jak mały zasnie to ogarniam co najpilniejsze i tez ide spac, bo wiem, ze jutrzejszy dzien bedzie równie intensywny Takze prosba* nie usuwajcie mnie z klubu ![]() buziaki |
|
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah cieszę się, że Amelka ładnie zjadła
nancy tulę mocno Lady cieszę się, że placuszki smakują nawijko kupiliście coś? sylwia brawa za nocki!!
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane, nie ma mnie ale jest szansa że niedługo wrócę. Mam straszny sajgon w pracy, kolega był 2 miesiące na wolnym a my się wzajemnie zastępujemy i ciągnę dwa razy więcej spraw niż zwykle. Biorę robotę do domu żeby nie zawalać terminów. Na szczęście jutro już ma wrócić, może będzie coś lepiej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

dlatego nie będę wydziwiać i dzieciaki poślę do państwowego, a że będiemy rodziną wielodzietną to za miejsce nie będziemy płacić tym bardziej się opyla

moja Zuzka nawet takich nie ma.
Kiedyś pisałyscie jak reagować gdy dziecko zaczyna bić, i ja postępuje tak samo w przypadku tego,stanowczo mowie nie wolno, że boli, a ona ma 2 reakcje albo się 'wystrasza' i przytula albo patrzy...i patrzy na mnie...
Ja to może za 300 lat sobie domek wybuduję

ja pierdziu jak ten czas zasuwa!!!!! 
to mam ochote jej walnac
Ale był maciupeńki jeszcze, więc świeżo się musiał wbić. Mama wyciągnęła, zdezynfekowałam i na razie nie ma żadnych odczynów 
oo ze takiego grzecznego malucha nigdy nie widzieli