Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 12:23   #2911
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
to co oni loda robią,że taka droga ta impreza???
moj Tz też ma astygmatyzm i prywatnie placi 80 zł

Debrah- no biedny, dlatego ja nie wierzę ludziom, sama chodziłam do prywatnego liceum bo były takie ochy i achy że takie cudne rozwojowe, i załuje że wogole tam poszłam, co wyrosło z tej szkoły? wystarczy popatrzeć, polskiego uczył mnie sam Michal W.
http://www.pudelek.tv/video/Witkowsk...-odrosna-5799/

Boże chroń mnie przed takimi wyborami

dlatego nie będę wydziwiać i dzieciaki poślę do państwowego, a że będiemy rodziną wielodzietną to za miejsce nie będziemy płacić tym bardziej się opyla

Bo ja jeżdze do okulisty do Wawy, byłego ordynatora CZD i gość jest w swoim jednym z najlepszych. Mało tego, do niego sie nie czeka dwa tygodnie tylko 2-3 msc, jeżdzą do niego ludzie z całej Pl i z poza. W dziecinstwie juz sie przejechałam na "okulistach".

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:35   #2912
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hje wielkie kciuki!!!!!

Wrzucam pokoik zuczkaZałącznik 5717638Załącznik 5717639Załącznik 5717640

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Super pokoik

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

A to moj dzisiejszy pomocnik

Ale ma włosy długie moja Zuzka nawet takich nie ma.
A ja w przeciwieństwie do dziewczyn jestem za podcięciem, pomimo że super w nich wygląda.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:38   #2913
marsi11
Zakorzenienie

Deli o dzizas masakra, to taka impreza dla rokefelerów

właśnie kurier przywiózł " wiosne na ulicy czereśniowej" już się nie mogę doczekać jak ją dam Leosiowi, ale fajna,wkręciłam się

Szpilkomaniaczki co sądzicie o białych szpilkach?? bardzo mi się podobają ale czy nie kojarzą się za bardzo z białymi kozaczkami ?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Super pokoik

Ale ma włosy długie moja Zuzka nawet takich nie ma.
A ja w przeciwieństwie do dziewczyn jestem za podcięciem, pomimo że super w nich wygląda.
Aga jak się czujesz????????? jakieś milczące te nasze ciężarówki tylko mi się japa nie zamyka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:47   #2914
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Szpilkomaniaczki co sądzicie o białych szpilkach?? bardzo mi się podobają ale czy nie kojarzą się za bardzo z białymi kozaczkami ?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------
No miałam troche przejść związanych ze wzrokiem.

Uważam że białe szpilki są piękne

co do białych kozaczków, ach, ostatnio widziałam babke ubraną w białe kozaczki takie muszkieterki... do tego czarne rajstopy i dzinsowa jasna spódnica

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:49   #2915
treselle0
Zadomowienie

Cześć
Mam problem, bo Ola upodobała sobie gryzienie uu Kiedyś pisałyscie jak reagować gdy dziecko zaczyna bić, i ja postępuje tak samo w przypadku tego,stanowczo mowie nie wolno, że boli, a ona ma 2 reakcje albo się 'wystrasza' i przytula albo patrzy...i patrzy na mnie...

Dzis miałaysmy akcję przy wychodzeniu na dwor, że nie chciała oddać butelki (spray na komary), ja jej mowie, żeby odłożyła i jak wrócimy to znowu sobie weźmie, nie, to pytam, czy chce isc na dwór, tak, no to odłóż i idziemy, nie, ooo rany ale mnie korciło, żeby w końcu jej to zabrać i poprostu wyjśc, wiedziałam, że po wyjściu o nim zapomni, ale z drugiej strony, chciałam żeby sama odłożyła i wyszła - dokonała wyboru (nie wiem potrzebnie/niepotrzebne takie moje zachowanie?) Mała jest, może mogłam ją po prostu zagadać zabrać spray i normalnie wyjść, a nie stawiać w takiej sytuacji? Tak sobie gdybam

A na dworze, pierwszy raz, pakowała do buzi każdy kamień, myślałam, że na zawał zejdę, na dodatek miałam wrażenie, że robi to specjalnie, tylko nie wiem, czy po to, żeby za wszelką cenę spróbować tego kamienia, czy sprawdzić moją reakcję

Deli zazdroszzczę Ci dylematów mieszkaniowych Ja to może za 300 lat sobie domek wybuduję

Nawijko, ale masz słodkiego pomocnika

Ezzo, witaj po wakacjach
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:52   #2916
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

dzieciaczki śliczne

nawijko Kuba ma boskie włosy, ale ja się wykruszam i chyba bym obcięła

marsi my mamy wiosnę na Czereśniowej, Hania uwielbia. a ja najbardziej lubię Jej pytać gdzie coś jest i Ona tak śmiesznie kuca i szuka na 1 stronie jest pingwin (tin tin;p) jego lubi szukać najbardziej;p

Lady my też byliśmy u okulisty, ale to jak Hania miała 3 miesiące. miała badane dno oka.

hje chyba bym na zawał zeszła jakby kleszcza zobaczyła:/ współczuję

blogerko chciałam Hani kupić okulary, ale Ona akceptuje tylko moje

aniu cieszę się, że jest poprawa

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:57   #2917
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Aga jak się czujesz????????? jakieś milczące te nasze ciężarówki tylko mi się japa nie zamyka

Hej
generalnie dobrze, choć szybko się męczę. Miewam senne dni tzn. godz 18 a ja bym najchętniej w kimę poszła.
Za tydzień wizyta. Mam nadzieję, że krwiak się wchłonął .

No ja Marsii nie mam kiedy tu siedzieć, bo jak nie w pracy to z Zuzką. Teeraz mam dwa dni wolnego, Zuzka śpi to zaglądam.
generalnie jestem na bieżąco bo na tel czytam, ale pisać już nie mam jak
Stary 2014-06-24, 13:12   #2918
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam rzucę dziubę z dzisiejszego spaceru i spylam pisać pracę na studia dalej.
Prześliczna

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej, znowu mnie trochę nie było, ale ciągle mam wrażenie że mi kilku godzin w dobie brakuje.
U nas w sumie bez zmian, poza tym, że z zasypianiem ciut lepiej, od trzed dni sam zaypia znowu ... ufff.. a a w końvu nie chodzę zestresowana. Kurcze, jednak to samodzielne usypianie tyle daje ostatnie 1.5 miesiąca to był koszmar, ja byłam już jak wrak człowieka.
Mam też pytanie, jak się zapatrujecie na okulary przeciwsłoneczne dla dzieci? Ja i TŻ zawsze nosimy, anwet jak jest pochmurnie, ja sobie nie wyobrażam wyjść z domu bez okularów vo źle się czuję.
Do tej pory miałam takie zdanie na ten temat:
* dziecko ma nauczyć się samo odruchu mrużenia oczy na słońce (ale Borys już nie jest niemowlakiem i ten odruch ma od dawna)
* okulary mogą wyrządzić więcej szkody, bo nie wiadomo czy na penwo mają filtr 100% UV

ale ...
dostaliśmy w prezencie okularki, raczej dobre z tego co mi się wydaje, młody i tak nosić na razie nie chce, ale co uważacie? Osobiście już nie raz głupio mi było że w skwarze 30+ pełne słońce a okulary a młody oczka biedny mruży bo ledwo co widzi.

A i dzisiaj mieliśmy przełom, pierwszy raz kioedt pojchałąm do rodziców zszedł z moich rąk bez płączu i wołania "mama" a nie byliśmy u nich ponad 2 tygodnie, więv .. może dorasta do tego, żeby się ode mnie oderwać mimo, że go nie "oddawałam"

Kija80, Debrah, YellowSheep pozdrawiam, bo widzę na pasku, że jesteście

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Słodka jest Amelka z tą lalką w ręce Wielka już jest, strasznie szybko rośnie.
Mam do Ciebie pytanie, ale to na FB napiszę już [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

matko, <3 chyba ktoś już chyba tutaj pisał, że on ma dziewczecą urodę i powiem Ci, że jak nie wyobrażam sobie zapuszczać włosków Borysowi i mu pióra podcinam ;P tak Kuba wygląda słodko w tych włoskach <3 idealnie mu pasują i broń boże nie obcinaj D
Super że z zasypianiem lepiej
Co do okularów, ogólnie po tym co czytałam jestem co do zasady na nie ale mam dokładnie takie same wątpliwości jak ty i zastanawiam się czy na wyjazd nad morze jej czegoś nie kupić. Chociaż w tym roku chyba zostanę jeszcze przy kapelusiku z większym rondkiem czy kaszkietówce.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejka. .. jestem. . Wróciłam. ... ale jeszcze dwa tygodnie i jedziemy juz na urlop. No i jeszcze tylko 5 lipca wesele. ..

No to lecę na razie. . Do potem. .. a oto nowy fryz mojego Antonio Pamperasa. . ...swoją drogą fajna mina .. jakby się obraził ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No, chyba coś mu podpadłaś Super minka i w ogóle Antonio super
No i powodzi Ci się z urlopem, super. Gdzie teraz jedziecie? Bo chyba nie pisałaś albo mi umknęło.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Przepraszam, ze sie nie odzywam, ba, nie mam nawet pojecia co u Was
Nie mam ostatnio kompletnie czasu na komputer, Lili ma taki etap ze nawet jesli sie ladnie bawi to musze siedziec kolo niej i koniec. Jak tylko chce cos zrobic to od razu placz, o wizazingu moge tylko pomarzyc.

Chcialam Wam jeszcze raz podziekowac za kciuki Tz w koncu przeprosil i sam z siebie zasugerowal nawet, ze jesli nadal bedzie ciezko nam sie dogadac to moze pomylimy o terapii. Widze, ze zmienil sie i duzo bardziej sie stara takze chyba wychodzimy na prosta
Super, że z mężem lepiej

Cytat:
tak, zasugerowala nam nasza okulistka, oboje mamy z M. bardzo rzadka odmiane astygmatyzmu plus M. jest bardzo obciazony innymi chorobami oczu (praktycznie kazdy u niegi w rodzinie ma katarakte) wiec powiedziala, ze do dwoch lat koniecznie mu trzeba zbadac wzrok. dam Ci znac po wizycie jak to wygladalo

dziekuje kochana
pietraszko ma swoj pokoj wlasciwie od roku, ale teraz odswiezylismy i w koncu zrobilam tak, jak sobie zaplanowalam (no, prawie ) i wywalilam ta paskudna wielgachna stara szafe, ktorej moj M. sie nie chcial pozbyc a zajmowala 1/3pokoju.
tak, mlody spi cala noc u siebie, plus drzemki przenieslismy go do jego pokoju jak odstawilam od piersi, czyli prawie 8miesiecy temu ja pierdziu jak ten czas zasuwa!!!!!
ja ogolem mam mega lekki sen i na najmniejsze kwekniecie Pietraszka sie budze, dlugo mielismy nad lozkiem swoim powieszona video nianie ale czesto sie budzilam jeszcze zanim mlody zaczynal kwekac a sie wiercil, i tak mi zostalo do teraz

swoja droga, dzisiaj pierwsza tak calkiem calkiem calkiem przespana noc przez mlodego, od 20.30 do 7.50, kosmos!!!!!! prawie 12h, bez mleka, bez wody, bez plakusiania, normalnie szok

kochana jak dobrze!!!!!!! trzymam kciuki za was wierze, ze wam sie uda!!!!!!

dziekuje za komplementy pokoikowe wiecie, ciesze sie ogromnie bo w tej chwili jest to jedyne pomieszczenie, ktore jest dopieszczone w 100% i niczego nie brakuje (no, lampe jeszcze wymienimy i sznurki nad komoda zawiesic musze ale to drobiazgi) i ktorej jest dokladnie takie, jak sobie zaplanowalam. takze no, jaram sie ale widac, ze Pietraszkowi tez sie podoba, bo naprawde duzo czasu tam spedza! jestem w szoku, ze takie male dziecie rozpoznaje, ze to jest jego miejsce, wiecie o co chodzi? dobra juz nic nie pisze

jeszcze dopiescic salon musze, a sypialnia w pozniejszym czasie....

mlode dzisiaj znowu, 5min w mt i spi. kochaniutki. nie wiem, jak ja go puszcze do tego zlobka.....

Gratuluję przespanej nocki
I dołączam do chwalących pokój Pietraszka

Cytat:

właśnie kurier przywiózł " wiosne na ulicy czereśniowej" już się nie mogę doczekać jak ją dam Leosiowi, ale fajna,wkręciłam się

Dla siebie nie jestem przekonana do białych szpilek, wolę w kolorze nude ale uważam, że mogą super wyglądać, jeśli tylko reszta stroju jest dobrze dobrana. To czy będą wyglądać elegancko czy kiczowato zależy moim zdaniem tylko od stylizacji, same w sobie są bardzo w porządku jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Cześć
Mam problem, bo Ola upodobała sobie gryzienie uu Kiedyś pisałyscie jak reagować gdy dziecko zaczyna bić, i ja postępuje tak samo w przypadku tego,stanowczo mowie nie wolno, że boli, a ona ma 2 reakcje albo się 'wystrasza' i przytula albo patrzy...i patrzy na mnie...

Dzis miałaysmy akcję przy wychodzeniu na dwor, że nie chciała oddać butelki (spray na komary), ja jej mowie, żeby odłożyła i jak wrócimy to znowu sobie weźmie, nie, to pytam, czy chce isc na dwór, tak, no to odłóż i idziemy, nie, ooo rany ale mnie korciło, żeby w końcu jej to zabrać i poprostu wyjśc, wiedziałam, że po wyjściu o nim zapomni, ale z drugiej strony, chciałam żeby sama odłożyła i wyszła - dokonała wyboru (nie wiem potrzebnie/niepotrzebne takie moje zachowanie?) Mała jest, może mogłam ją po prostu zagadać zabrać spray i normalnie wyjść, a nie stawiać w takiej sytuacji? Tak sobie gdybam

A na dworze, pierwszy raz, pakowała do buzi każdy kamień, myślałam, że na zawał zejdę, na dodatek miałam wrażenie, że robi to specjalnie, tylko nie wiem, czy po to, żeby za wszelką cenę spróbować tego kamienia, czy sprawdzić moją reakcję

Deli zazdroszzczę Ci dylematów mieszkaniowych Ja to może za 300 lat sobie domek wybuduj

Nawijko, ale masz słodkiego pomocnika

Ezzo, witaj po wakacjach
Jeśli chodzi o kp to u mnie za to zaczęła mnie szczypać w drugą pierś jak je z jednej. Już od dawna się bawi ale ostatnio zaczęło to być trochę nieprzyjemne. Też upominam, w sensie zabieram rączkę ale często nie daje rezultatu. O ile w czasie normalnych karmień nie przeszkadza mi to, to przy zasypianiu jest to większy problem bo jak jej coś powiem to ona się dodatkowo przebudza. Nic to, mam nadzieję ze zaraz sama minie.

A co do spray - odłożyła w końcu sama? Też mam tak czasem i też sie zawsze zastanawiam ile ciągnąć I w sumie wychodzi różnie, czasem zdarzy mi sie że po prostu ja odkładam, jak się np spieszę albo widzę że nie ma pola do sukcesu bo się zaczyna denerwować, wtedy zabieram, odkładam i jak jest bunt to przytulam, przepraszam i tłumaczę że musiałam zabrać i odłożyć bo się spieszymy i coś tam.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:14   #2919
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
generalnie dobrze, choć szybko się męczę. Miewam senne dni tzn. godz 18 a ja bym najchętniej w kimę poszła.
Za tydzień wizyta. Mam nadzieję, że krwiak się wchłonął .

No ja Marsii nie mam kiedy tu siedzieć, bo jak nie w pracy to z Zuzką. Teeraz mam dwa dni wolnego, Zuzka śpi to zaglądam.
generalnie jestem na bieżąco bo na tel czytam, ale pisać już nie mam jak
a Ty kochana miałaś iść na zwolnienie chyba co?

a macie dziewczyny na FB kontakt z Ewik ? bo ona coś się źle czuła w ciąży
Iffonka ani Czarna też się nie odzywają
Stary 2014-06-24, 13:17   #2920
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
a Ty kochana miałaś iść na zwolnienie chyba co?

To za tydzień właśnie na wizycie już o l4 poproszę. A moja lekarka bez problemu daje.
Stary 2014-06-24, 13:22   #2921
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kp to u mnie za to zaczęła mnie szczypać w drugą pierś jak je z jednej. Już od dawna się bawi ale ostatnio zaczęło to być trochę nieprzyjemne. Też upominam, w sensie zabieram rączkę ale często nie daje rezultatu. O ile w czasie normalnych karmień nie przeszkadza mi to, to przy zasypianiu jest to większy problem bo jak jej coś powiem to ona się dodatkowo przebudza. Nic to, mam nadzieję ze zaraz sama minie.

A co do spray - odłożyła w końcu sama? Też mam tak czasem i też sie zawsze zastanawiam ile ciągnąć I w sumie wychodzi różnie, czasem zdarzy mi sie że po prostu ja odkładam, jak się np spieszę albo widzę że nie ma pola do sukcesu bo się zaczyna denerwować, wtedy zabieram, odkładam i jak jest bunt to przytulam, przepraszam i tłumaczę że musiałam zabrać i odłożyć bo się spieszymy i coś tam.
mnie też zawsze mizia przy kp, ale to dało się przeżyć te próby zgryzienia sutką są o wiele dotkliwsze

Tak, oddała
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:28   #2922
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
mnie też zawsze mizia przy kp, ale to dało się przeżyć te próby zgryzienia sutką są o wiele dotkliwsze

Tak, oddała

Domyślam się że dotkliwsze bo Małej zdarzyło się kilka razy niechcący i było masakrycznie.
Stary 2014-06-24, 15:45   #2923
Debrah
Zakorzenienie

Moja też podszczypuje drugą pierś lub trzyma przy zasypianiu za sutek. Reaguję wtedy kiedy boli.

Co do sytuacji którą opisuje Tres - mówisz o daniu wyboru - a to dla mnie nie do końca jest danie wyboru,w końcu wybór jest taki " odłoż jak mama prosi " a nie "odłóż lub nie".
Aczkolwiek ja też przemocowo takich rzeczy nie rozwiązuję ( nie wyrywam), tak jak ty proszę żeby dała i argumentuję dlaczego. Jeśli nie chce czegoś odłożyć na miejsce to mówię, że ok to ja to zrobię i znów mówię żeby dała, bo idziemy na spacer. Jeśli możemy tą rzecz zabrać ze sobą - to zabiera, nie robię problemu dla zasady.
Ale wiem o czym mówisz, bo u nas ostatnio ma fazę, żeby zabierać na spacer rzeczy przez siebie ulubione.. i ostatnio próbowała zabrać ze sobą 3 książeczki, misia z lego i lalę którzy są must havem, małą piłeczkę i klocki ledwo dźwigała, część mi na kolana zrzuciła, żebym ja niosła :P Ale jakoś się dogadałyśmy i wzięłyśmy tylko lalę, misia z lego i piłeczkę. Z czego jedną z rzeczy wrzuciła babci do torebki, żeby nam się łatwiej niosło

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Pytanie: czy dziecko może pić wodę z cytryną i miętą? Mojej strasznie smakuje, ale nie wiem czy ta mięta "robi coś" dziecku? Jakiś umiar trzeba albo coś? Ktoś wie?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 16:28   #2924
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
tak, zasugerowala nam nasza okulistka, oboje mamy z M. bardzo rzadka odmiane astygmatyzmu plus M. jest bardzo obciazony innymi chorobami oczu (praktycznie kazdy u niegi w rodzinie ma katarakte) wiec powiedziala, ze do dwoch lat koniecznie mu trzeba zbadac wzrok. dam Ci znac po wizycie jak to wygladalo

dziekuje kochana
pietraszko ma swoj pokoj wlasciwie od roku, ale teraz odswiezylismy i w koncu zrobilam tak, jak sobie zaplanowalam (no, prawie ) i wywalilam ta paskudna wielgachna stara szafe, ktorej moj M. sie nie chcial pozbyc a zajmowala 1/3pokoju.
tak, mlody spi cala noc u siebie, plus drzemki przenieslismy go do jego pokoju jak odstawilam od piersi, czyli prawie 8miesiecy temu ja pierdziu jak ten czas zasuwa!!!!!
ja ogolem mam mega lekki sen i na najmniejsze kwekniecie Pietraszka sie budze, dlugo mielismy nad lozkiem swoim powieszona video nianie ale czesto sie budzilam jeszcze zanim mlody zaczynal kwekac a sie wiercil, i tak mi zostalo do teraz

swoja droga, dzisiaj pierwsza tak calkiem calkiem calkiem przespana noc przez mlodego, od 20.30 do 7.50, kosmos!!!!!! prawie 12h, bez mleka, bez wody, bez plakusiania, normalnie szok

kochana jak dobrze!!!!!!! trzymam kciuki za was wierze, ze wam sie uda!!!!!!

dziekuje za komplementy pokoikowe wiecie, ciesze sie ogromnie bo w tej chwili jest to jedyne pomieszczenie, ktore jest dopieszczone w 100% i niczego nie brakuje (no, lampe jeszcze wymienimy i sznurki nad komoda zawiesic musze ale to drobiazgi) i ktorej jest dokladnie takie, jak sobie zaplanowalam. takze no, jaram sie ale widac, ze Pietraszkowi tez sie podoba, bo naprawde duzo czasu tam spedza! jestem w szoku, ze takie male dziecie rozpoznaje, ze to jest jego miejsce, wiecie o co chodzi? dobra juz nic nie pisze

jeszcze dopiescic salon musze, a sypialnia w pozniejszym czasie....

mlode dzisiaj znowu, 5min w mt i spi. kochaniutki. nie wiem, jak ja go puszcze do tego zlobka.....

Ładne lokum młodzieży

A wiesz, pomyśl, że może zwyczajnie mu się spodoba - to o wiele lżej dziecko do żłobka dawać

Cytat:
to co oni loda robią,że taka droga ta impreza???
moj Tz też ma astygmatyzm i prywatnie placi 80 zł

Debrah- no biedny, dlatego ja nie wierzę ludziom, sama chodziłam do prywatnego liceum bo były takie ochy i achy że takie cudne rozwojowe, i załuje że wogole tam poszłam, co wyrosło z tej szkoły? wystarczy popatrzeć, polskiego uczył mnie sam Michal W.
http://www.pudelek.tv/video/Witkowsk...-odrosna-5799/

Boże chroń mnie przed taką edukacją

dlatego nie będę wydziwiać i dzieciaki poślę do państwowego, a że będiemy rodziną wielodzietną to za miejsce nie będziemy płacić tym bardziej się opyla
co to za oszołom?

Cytat:

któraś tu pisała - wszystko zależy od całosci, może być wiocha a może być cool

Cytat:
Moja też podszczypuje drugą pierś lub trzyma przy zasypianiu za sutek. Reaguję wtedy kiedy boli.

Co do sytuacji którą opisuje Tres - mówisz o daniu wyboru - a to dla mnie nie do końca jest danie wyboru,w końcu wybór jest taki " odłoż jak mama prosi " a nie "odłóż lub nie".
Aczkolwiek ja też przemocowo takich rzeczy nie rozwiązuję ( nie wyrywam), tak jak ty proszę żeby dała i argumentuję dlaczego. Jeśli nie chce czegoś odłożyć na miejsce to mówię, że ok to ja to zrobię i znów mówię żeby dała, bo idziemy na spacer. Jeśli możemy tą rzecz zabrać ze sobą - to zabiera, nie robię problemu dla zasady.
Ale wiem o czym mówisz, bo u nas ostatnio ma fazę, żeby zabierać na spacer rzeczy przez siebie ulubione.. i ostatnio próbowała zabrać ze sobą 3 książeczki, misia z lego i lalę którzy są must havem, małą piłeczkę i klocki ledwo dźwigała, część mi na kolana zrzuciła, żebym ja niosła :P Ale jakoś się dogadałyśmy i wzięłyśmy tylko lalę, misia z lego i piłeczkę. Z czego jedną z rzeczy wrzuciła babci do torebki, żeby nam się łatwiej niosło

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Pytanie: czy dziecko może pić wodę z cytryną i miętą? Mojej strasznie smakuje, ale nie wiem czy ta mięta "robi coś" dziecku? Jakiś umiar trzeba albo coś? Ktoś wie?
chyba może, aczkolwiek ja nie perzepadam za miętą, bardzo mnie suszy po niej

---------------
K.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 16:40   #2925
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:

Yellow, a czy jest szansa, ze jak Ci sie firma rozkreci to pierdykniesz tym zwiazkiem z tz i odejdziesz??? Bo tak sie bidulo meczysz, tyle smutku w Twoich poistach.....
Dokładnie taki mam zamiar. Jeśli się nie ogarnie, to nic już z tego nie będzie...

Cytat:
MaJuMi dobrze,że jesteś bo też zauważyłam brak Twojej osoby

dziewczyny mam dla Was niespodzianke

taaaadaaaam

miałam już wcześniej wkleić bo robiłam w kiblu w biurze ale potem zapomniałam
łezka się kręci w oku

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Rowniez jestem DDA. Gdzie moj ojciec po pijaku nigdy nie robil awantur. To ja je robilam. Nie cierpie pijanych osob i tak jak zazwyczaj zachowuje stoicki spokoj w sytuacjach krytycznych, to jak gada cos do mnie, zaczepia osoba nawalona w 4 to mam ochote jej walnac . Moj ojciec nie raz spal na klatce schodowej. Duzo bylo akcji ktorych nigdy mu nie zapomne. Ja rowniez mialam swoj etap przesadzania z alkoholem na imprezach i ponioslam tego konsekwencje. Dlatego nigdy ale to nigdy w zyciu nie pozwole by moje dziecko zobaczylo mnie pod wplywem, co nie bedzie bardzo trudne, bo ja z reguly nie pije. Max pol piwa typu redds, radler albo drink orzechowka z mlekiem :P
Tz pije sobie 1 piwo w weekend i bardzo sie ciesze, ze trafilam na taka osobe, ktora reflektuje moje zasady odnosnie alko Chociaz przed nim zdarzyly mi sie relacje z osobami uzaleznionymi, jeden na kazda okazje piwo, na wiekszych imprezach baaardzo duzo piwa, drugi uzaleznienie od ziola i accodinu...

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Marsi ale masz juz duzy brzucho!

Po obejrzeniu filmikow jakos przestaje mi sie podobac montessori Cos mi tam nie pasuje.
Widzę, że nie tylko ja jestem DDA. U mnie patologii żadnej nie było, nikt nie jest nałogowcem ale jednak alkohol (głównie piwo) się przewija i ja po prostu nienawidzę ludzi pod wpływem, w szczególności tych bliższych... robią się dla mnie wtedy tacy żałośni, masakra. Ja nie piję nic a nic, nie czuję takiej potrzeby.

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Yellow, Black gratuluję dotacji. Kiedy ruszacie z działalnościami?

Jutro idę do UP donieść resztę papierów, potem podpisanie umowy, w ciągu 2 tygodni już powinno być wszystko gotowe do startu

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Jakby tych Polciowych potłuczeń było mało, to jeszcze jej kleszcza znalazłam zaraz na linii włosów z tyłu głowy Ale był maciupeńki jeszcze, więc świeżo się musiał wbić. Mama wyciągnęła, zdezynfekowałam i na razie nie ma żadnych odczynów

10 minut temu zasnęła, więc idę się kąpać i spać. Do jutra
Oli też miał niedawno kleszcza, ale takiego pyci pyci - tż zauważył, ja z moją ślepotą to bym pewnie myślała że paproch jakiś.

Ucięło mi cytaty. Fewcia dziękuję pamiętam o Twojej propozycji

Odpiszę Wam zbiorczo co do mojego "tż". Wszystkie piszecie, że byście nie pozwoliły na takie zachowanie, zgadzam się, ale generalnie jakie mam wyjście? Mam się z nim szarpać? Moje słowa po nim spływają. Nie jest tak ciągle, ale jeśli on nie ma ochoty wstać, to nie wstanie i już. Nie zmuszę go, po prostu pewnego dnia jak nic się nie zmieni spakuję manatki i odejdziemy. Jakoś nie przemawia do mnie wizja, że on będzie zabierał małego w jakieś dni, nie umiem na razie ogarnąć jakby to wszystko miało wyglądać, jak się rozejdziemy, będę myśleć potem.

Black, jak tam samopoczucie przed otwarciem firmy? Ja jakoś ostatnio się cykam trochę, ale mam nadzieję że wszystko pójdzie ok.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 16:43   #2926
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47019623]

co to za oszołom?
[/QUOTE]

no właśnie.... całkiem niezły pisarz ,przeczytałam wszystko co wyszło z pod jego pióra
http://wiadomosci.onet.pl/michal-wit...polityki/p9dv8
ale jak skończył
Stary 2014-06-24, 16:47   #2927
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:

Wodę z miętą i cytryną Mała pije, nie widzę zagrożenia, chyba nawet w herbatkach ziołowych dla dzieci jest mięta choc nie jestem pewna bo Małej nie daję. Ale nie widzę żadnego przeciwwskazania.
A co do zabierania w końcu ze sobą rzeczy, to ja mam z tym "problem" trochę, jeśli dobrze rozumiem Twoje podejście. Bo z tego co piszesz to najpierw chcesz żeby Amelka coś odłożyła a jak się kilka razy nie udaje to jeśli w sumie może to wziąc to bierzecie. Nie boisz się że pokazujesz że wystarczy bardziej marudzić żebyś się zgodziła? Ja raczej staram się od razu decydować czy pozwalam Małej coś wziąć czy nie i zazwyczaj jej pozwalam ale jeśli mi to średnio pasuje to nie zmieniam zdania (choć czasem się zdarza ale to wyjątki). No bo np bawi się takim kartonem po soku - teoretycznie mogłaby z nim iść bo czemu nie, ale wiadomo, że nie będzie nam z nim wygodnie i potem to mi każe go nieść a uważam że jest za mała żeby jej potem mówić że "chciałaś wziąć to teraz nieś" albo że ok, poniosę ale następnym razem widzisz że lepiej nie brać bo i tak nie zapamięta. No i karton można wyrzucić po drodze ale jest dużo rzeczy, jakiś zeszyt w którym rysuje czy cokolwiek co potem trzeba by cały czas nosić choć teoretycznie nie ma problemu żeby wzięła bo nie jest to nic cennego czy niszczącego się. No nie wiem, mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi.

I mam jeszcze pytanie: jak nazywa się ta miseczka co masz na przekąski dla Amelki? Jak wpisuję miseczka niewysypka to pokazuje mi się tylko jeden model, a jak wpisuję coś w stylu miseczka na przekąski to mam mnóstwo niedzieciowych produktów, nie mam pomysłu jak wpisać inaczej.
Stary 2014-06-24, 17:01   #2928
Konto usunięte

http://sklep.misja-mama.pl/95-kubek-...nack-trap.html

to?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 17:31   #2929
Debrah
Zakorzenienie

Ja chyba trochę źle napisałam. Jak mówię ze idziemy na spacer to ona zwykle biegnie coś zabrać i jak niesie tych rzeczy dużo to jej pytam czy coś chce zabrać ze sobą? Ona ze tak, to ja ze może weźmiemy to czy tamto a to zostanie w domu bo nie ma juz miejsca w rękach. Jeśli chce więcej niż jedna rzecz a ja fizycznie mogę wziąć to mówię ze ok, damy radę ale resztę zostawiamy. Zwykle sie zgadza jak ma zajęte obie ręce.

Chodziło mi o to ze zwykle dorosłemu (mi) sie zalacza w pierwszym odruchu ze a po co obie, niech weźmie jedną, ale jak widzę ze to ważne dla niej a inne jednak zostawia - to niech ma.

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-06-24, 17:47   #2930
MaJulMi
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47020164]http://sklep.misja-mama.pl/95-kubek-...nack-trap.html

to?[/QUOTE]

Dokładnie to, dzięki wielkie

Cytat:
Ja chyba trochę źle napisałam. Jak mówię ze idziemy na spacer to ona zwykle biegnie coś zabrać i jak niesie tych rzeczy dużo to jej pytam czy coś chce zabrać ze sobą? Ona ze tak, to ja ze może weźmiemy to czy tamto a to zostanie w domu bo nie ma juz miejsca w rękach. Jeśli chce więcej niż jedna rzecz a ja fizycznie mogę wziąć to mówię ze ok, damy radę ale resztę zostawiamy. Zwykle sie zgadza jak ma zajęte obie ręce.

Chodziło mi o to ze zwykle dorosłemu (mi) sie zalacza w pierwszym odruchu ze a po co obie, niech weźmie jedną, ale jak widzę ze to ważne dla niej a inne jednak zostawia - to niech ma.

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
A, to jak tak to robię tak samo, dlatego wolałam dopytać czy dobrze zrozumiałam Twoją wcześniejszą wypowiedź
Stary 2014-06-24, 19:07   #2931
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja
Bylismy, badanie trwalo chwilke, takie wstepne, podazanie za palcem zakrywanie jednego oczka drugiego za 3tyg juz pewnie bedzie gorzej, 5dni mamy zakrapiac atropina i potem do okulisty.
Pietraszko dzisiaj siebie nie przypominal czekalismy w poczekalni 40min a on caly czas siedzial na krzesle obok mnie i sobie dlubal paluszki, bule, chrupy, wsszyscy ludzie oo ze takiego grzecznego malucha nigdy nie widzieli Az w szoku bylam bo przeciez zazwyczaj to on minuty w jednym miejscu nie usiedzi zwlaszcza jak tyle osob dookola a tu szok.

Debrah nie wiem, czy o bliskosc mu chodzilo, czy o co, najwazniejsze, ze czuje sie bezpiecznie i momentalnie zasypia <3

Misiael Twoje placki to hit, dzisiaj na kolacje 3poszlyaz specjalnie kuupilam patelnie ceramiczna do beztluszczowego smazenia

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:38   #2932
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Chcialam Wam jeszcze raz podziekowac za kciuki Tz w koncu przeprosil i sam z siebie zasugerowal nawet, ze jesli nadal bedzie ciezko nam sie dogadac to moze pomylimy o terapii. Widze, ze zmienil sie i duzo bardziej sie stara takze chyba wychodzimy na prosta
super wiadomosc!
------
ja dzis na wieczorku bylam ale tylko 2 godz. zjadlam, pogadalam i do domku. dzieciaki jeszcze nawet nie zaczeli sie bawic bo za jasno
a jutro z moaja klasa caly dzien w parku na polance zamawiamy sobie kebabsy, pizze i inne roznosci do tego cola i impreza jak tralala

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:01   #2933
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Misiael Twoje placki to hit, dzisiaj na kolacje 3poszlyaz specjalnie kuupilam patelnie ceramiczna do beztluszczowego smazenia

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Wlasnie sie zastanawialam na jakim cudzie smazycie te placki

Widzialam Twoja odp odnosnie spania w pokoju obok - naprawde podziwiam, ze slyszysz Pietraszka

Little, a Tosia w czasie pobudki w nocy tez tak krzyczy? Czy tylko rano?

U nas dzis dzien bez drzemki od 7:30 Za duzo atrakcji - najlepierw wycieczki po kilku sklepach meblowych, potem szalenstwa u babci O dziwo maruda nie bylo, Kuba padl w autobusie po 19. Bez kolacji, w ubranku. Przelozylam do lozeczka, sciagnelam co sie dalo i dalej spi...
Ciekawe czy sie obudzi na tugeze czy pospi do rana.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:09   #2934
Debrah
Zakorzenienie

Szok! Zjadła na kolację prawie całą parówkę - bez chleba.
O taką http://www.bing.com/images/search?q=...electedIndex=1 - z szynki, 90% mięsa, w tesco znalazłam.

Ale musi mieć malutkie kawałeczki (plasterek na 4), bo inaczej ją "obrzydza" i wyjmuje z buzi. A tak to normalnie gryzie i je.
Tak tak, miałam nie dawać nigdy parówek, ale wtedy jeszcze nie przypuszczałam jak cieszy każdy kęs mięsa przy dziecko niemal 1.5r które w całym swoim życiu NIGDY nie zjadło mięsa... (Szaja you know )
Stary 2014-06-24, 21:14   #2935
eff8
Zakorzenienie

Czesc Dziewczynki

oj dawno mnie znow nie bylo, wiem zasluzylam sobie na
niestety nie bylam w stanie nadrobic
u Nas ok, Miki coraz wiekszy rozrabiak sie robi
ostatnio mialam nieciekawe sytuacje w pracy takze bylo o czym myslec, teraz mamy duzo wyjazdow sluzbowych takze ciagle wracam pozniej....
ale od lipca mam urlop wiec mam nadzieje ze wtedy uda mi sie zagladac czesciej i w koncu cos pocytowas..

a jak sie czuja nasze mamusie i ich dzidziusie w brzuszkach ??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:22   #2936
Konto usunięte

Cytat:
Szok! Zjadła na kolację prawie całą parówkę - bez chleba.
O taką http://www.bing.com/images/search?q=...electedIndex=1 - z szynki, 90% mięsa, w tesco znalazłam.

Ale musi mieć malutkie kawałeczki (plasterek na 4), bo inaczej ją "obrzydza" i wyjmuje z buzi. A tak to normalnie gryzie i je.
Tak tak, miałam nie dawać nigdy parówek, ale wtedy jeszcze nie przypuszczałam jak cieszy każdy kęs mięsa przy dziecko niemal 1.5r które w całym swoim życiu NIGDY nie zjadło mięsa... (Szaja you know )
oj wiem, wiem
A Sokołów ma z szynki 93%
Stary 2014-06-24, 21:40   #2937
nancykenator
Zakorzenienie

jestem, cały czas czytam, jestem w miarę na bieżąco ale nie umiem się jakoś wbić.
Problemy w domu mnie dobijają także nie smęcę, wrócę na dobre jak się wszystko jakoś poukłada.
Trzymajcie się cieplutko
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:49   #2938
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej kochane chwilowo tylko na pogdlądzie jestem, a i to tak na szybcika, ile dam rade. Dzieciunio mnie miażdzy faza mama w rozkwicie sikamy nawet razem, tzn ja sikam, dziec sie przygląda, analizuje i podsmiewa do tego pałera ma tak niesamowitego, ze jestem w szoku wstaje około 6-6,30 a na noc pada koło 22 , cały dzien na piątym biegu, nawet je chodząc, nie usiedzi ani sekundy ale za to przesypia całe noce bez tugez, bez wybudzania sie wiem, wiem- Wasze dzieci robią to od noworodkowych czasów ale ja tugezowałam co noc od jakichs 8-9 mies wiec teraz to dla mnie luksus jak spa dzis Bartulo wyjątkowo usnął przed 21 takze troche ponadrabiałam, ale cytowac nie mam siły

Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie uda mi sie wrócic i byc na bieząco, bo teraz powiem szczerze- jak włacze komputer to sprawdze poczte, czasami na fejsa zerkne. A przewaznie- jak mały zasnie to ogarniam co najpilniejsze i tez ide spac, bo wiem, ze jutrzejszy dzien bedzie równie intensywny Takze prosba* nie usuwajcie mnie z klubu

buziaki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:55   #2939
misiaeel
Wtajemniczenie

Debrah cieszę się, że Amelka ładnie zjadła Polecamy te parówki z lidla

nancy tulę mocno

Lady cieszę się, że placuszki smakują

nawijko kupiliście coś?

sylwia brawa za nocki!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:10   #2940
Kija80
Zadomowienie

Cześć kochane, nie ma mnie ale jest szansa że niedługo wrócę. Mam straszny sajgon w pracy, kolega był 2 miesiące na wolnym a my się wzajemnie zastępujemy i ciągnę dwa razy więcej spraw niż zwykle. Biorę robotę do domu żeby nie zawalać terminów. Na szczęście jutro już ma wrócić, może będzie coś lepiej
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości