Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 09:55   #721
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a jest wogole mozliwosc byscie pojechali razem? ma juz ta prace?

wiesz ja jakby nie bylo Alka tez bym jechala z tzem nawet w ciemno
ale jak jest dziecko wszystko musi byc zalatwione na tip top
na razie szuka, wiec jeszcze nic nie jest wiadome.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:58   #722
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
na razie szuka, wiec jeszcze nic nie jest wiadome.
kurcze obyscie doszli do porozumienia
przecie nie wyjedzie jak Ty sie nei zgodzisz tak?
faktycznie najlepiej jecha razem ale ciezko chyba o takie oferty, natomiast ja uwazam ze jak osoby chca to wszystko zrobia by byc razem
a w jakim kraju jesli mozna wiedziec? jak znacie i wiecie co gdzie zalatwic to napewno zle nie bedziecie mieli nawet jadac razem

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:23   #723
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
tż chce jechac za granice do pracy

oł noł.... nie wyobrażam sobie...
Cytat:
rok, dwa, chce dorobic i wrocic tak, sam. bosko
nie puściłabym na dwa lata
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Śniło mi się dziś, że Zuzce wychodziły wszystkie 4 na raz.... Masakra...
sen o nowych zębach to dobra wróżba
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

odpoczywaj ile wlezie nie ma żartów z bólem brzucha.
Ja wracam właśnie od gin i jakoś mi smutno. Fasolka jest ale troszkę mała jak na swój wiek, mamy tydzień opóźnienia, echo serduszka tez jeszcze b słabiutkie. Lekarz już zakomunikował że będzie leżing od połowy ciąży bo niewydolność szyjkowa jest, a teraz fenek dostępny tylko w kroplówkach w szpitalu proponował l4, no ale ja jeszcze na macierzyńskim... od dziś szukam pracownika, ciężko mi będzie bez pracy no ale co zrobic
miłego dnia mamusie, lecę do roboty
będzie dobrze, nasze kciuki dzialaja cuda
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:37   #724
Madziuchna27
Zakorzenienie

Mój mąż jest niereformowalny Zostawiłam sobie w kartonie ociupinkę mleka do kawki na później i co? Oczywiście, że wyżłopał Rozumiem, że gdyby miał jakąś bułę słodką do tego mleka itp., ale nie po prostu wyduł tego łyczka z kartonu, bo mu się pić chciało

Cytat:

Ja wracam właśnie od gin i jakoś mi smutno. Fasolka jest ale troszkę mała jak na swój wiek, mamy tydzień opóźnienia, echo serduszka tez jeszcze b słabiutkie. Lekarz już zakomunikował że będzie leżing od połowy ciąży bo niewydolność szyjkowa jest, a teraz fenek dostępny tylko w kroplówkach w szpitalu proponował l4, no ale ja jeszcze na macierzyńskim... od dziś szukam pracownika, ciężko mi będzie bez pracy no ale co zrobic
Bądź dobrej myśli i oszczędzaj się

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
I tak Was czytam i jak zwykle nie jarzę. To jak jest z tym mm na noc?jak się dziecko obudzi to się nie daje?każde dziecko,czy tylko z ząbkami?sorki za głupie pytanie, ale nigdy nie miałam większej styczności z mm, nie wgłębiałam się w temat.
dobre pytanie!
przecież dzieci jedzą w nocy a jak mi mały zaśnie przy butli na noc to też nie otwieram mu paszczy i nie rozbudzam go myciem zębów fakt, że na razie ma tylko dwa

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dobra słyszę mojego bąka małego koniec drzemki idziemy się szykować do wyjścia
my idziemy po obiedzie
ps. dostałaś linka od mego TŻ i priva ode mnie?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:42   #725
Madziuchna27
Zakorzenienie

wchodzę zobaczyć jak Julek śpi, a tu taka sytuacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg julo.jpg (86,0 KB, 67 załadowań)

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:13   #726
czaszka_
Zakorzenienie

a mnie wzielo na wspomnienia juz rycze jak bóbr z 15 minut.Jak te dzieci szybko rosną...ja znowu chce miec z powrotem mojego małego bobaska
tż robi cos z ojcem kolo domu, przyszedl zobaczyc co robimy a Julka sie bawi a ja placze a on do mnie ze co sie stalo, a ja ze chce malego dzidziusia i powiedzial ze zrobimy wieczorem

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
super moja ostatnio śpi z nogami rozkraczonymi i z kocem na glowie
Cytat:
hejka

to co pszesz to prawda ale tez nei u wszystkich sie sprawdza
my jakos od 6 lat co jakis czas sie roztsajemy bo tz wyjezdza i nie bylo zle, teraz nam zaczelo to strasznie ciazyc ze wzgledu na ALka, bo tz tak za nim teskni ze mu pada...
natomiast to nie jest takie latwe wyjechac razem, z reguly jedna osoba sciag adruga
no chyba ze ktos ma duze zaplecze finansowe i sa wstanie np zdalnie cos wynajac czy zalatwic,
nie no wiadomo ze to nie reguła i nie zawsze tak jest super ze u Was jest inaczej
no czasem jest ciezka sytuacja finansowa i wyjazd moze bardzo pomóc rodzinie, ale wazne szukac innego rozwiazania czyli tak jak pisalas zeby sprowadzic rodzine za granice.
Cytat:
czaszka_ rozumiem o czym mowisz, taki wyjazd nie zawsze wychodzi na dobre i ja mam bardzo bliski przyklad w rodzinie, a mianowicie ,moi rodzice... mama jezdzila przez 4 lata, zjezdzala co 4-5 miesiecy, rodzice nie mogli sie dogadac, ciagle byly klotnie o ☠☠☠☠☠☠☠y i tata powiedzial dosc. postawil warunek albo wraca do nas na stale albo on tez zmienia prace i bedzie na wyjazdach... no i zmienil, ciagle w trasie i malzenstwa nie ma... niby ze soba rozmawiaja, ale co z tego jak sie wszystko rozpadlo wlasnie przez takie wyjazdy...
pogadaj z tz...moze sie uda razem cos wymyslec
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
nasypałam 4 czubate łyżeczki kawy grubo mielonej do kubeczka i zalałam małą ilością wrzącej wody. Napęczniała, ostygła i peelingowałam się Nie dodaję nic innego, bo nie widzę potrzeby. Skóra jest potem bardzo gładka i pięknie pachnie kawą
Można też na bazie kawy przygotować "miksturę" do "obłożenia" się i zafoliowania. Wtedy dodajesz jakiś balsam i cynamon. Rozgrzewa i wyszczupla
a ja do surowej kawy dodaje troche oliwy z oliwek i tez sobie robie peeling
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
My mieliśmy awanturę jakoś po 22 mały wstał z krzykiem i nie dało się go uspokoić dopiero czopek pomógł ale bardzo też płakał jak mu go wkładałam pierwszy raz tak zareagował nie wiem co mu się działo za to całą noc już spał z nami i jestem nieprzytomna bo budziłam się całą noc ze sto razy tak się rzucał a raz to myślałam że mi nos złamał a w pewnym momencie spał tak że głowę miał na tżta klacie a nogi na mojej głowie.
o kurcze bidulek
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

a po innej rybce nie ma problemu? bo może to ryba a nie pomidory? u nas po pomidorach jest mega wysypka

a jak zadzwonisz do zusu to nie powiedzą Ci kiedy wpłynie? ja wczoraj dzwoniłam i okazało się, że już był na koncie w tym czasie
no wlasnie innej rybki nie probowalam chcialam dac ten sloiczek z hippa ale wlasnie pisalam ostatnio ze cos dziwnego bylo na wieczku i go nie podalam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:16   #727
kaska87
Zakorzenienie

Logoasia dbaj o siebie chociaż ja Ci powiem, że u mnie sytuacja była taka sama bo młody był młodszy niż wynikało z OM ale ja miałam nieregularne cykle, więc może i u Ciebie tak było- bo w sumie nadal KP

Madziuchna

Doughnut ale jak to już szuka skoro Ty się nie zgadzasz?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:22   #728
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
kurcze obyscie doszli do porozumienia
przecie nie wyjedzie jak Ty sie nei zgodzisz tak?
faktycznie najlepiej jecha razem ale ciezko chyba o takie oferty, natomiast ja uwazam ze jak osoby chca to wszystko zrobia by byc razem
a w jakim kraju jesli mozna wiedziec? jak znacie i wiecie co gdzie zalatwic to napewno zle nie bedziecie mieli nawet jadac razem
celuje w Niemcy.. a jak znajdzie gdzies dalej to powiedzial, ze tez to rozwazy... ogolnie to on nie bardzo liczy sie z moim zdaniem w tej kwestii, uwaza, ze wymyslam, cos sobie ubzduralam. tylko jak ubzduralam jak juz napatrzylam sie jak zwiazek nie rozpada, nie chce tego dla nas .. ja go nigdzie nie puszcze... i tak teraz nie bardzo nam sie uklada, a co bedzie jak wyjedzie ?

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-06-24 o 11:23
Stary 2014-06-24, 11:31   #729
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
celuje w Niemcy.. a jak znajdzie gdzies dalej to powiedzial, ze tez to rozwazy... ogolnie to on nie bardzo liczy sie z moim zdaniem w tej kwestii, uwaza, ze wymyslam, cos sobie ubzduralam. tylko jak ubzduralam jak juz napatrzylam sie jak zwiazek nie rozpada, nie chce tego dla nas .. ja go nigdzie nie puszcze... i tak teraz nie bardzo nam sie uklada, a co bedzie jak wyjedzie ?
kurcze faktycznie mowilas wiele razy ze sie nie uklada
ale w niemczech sa tanie mieszkania, napewno szybko moglibyscie byc razem
musicie rozmawiac o tym, bo pewnie finansowo lepiej by wam bylo, ale rodizna musi byc razem jak nie od razu to jak najszybciej
bedzie dobrze

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:40   #730
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Eee nie ma już ddtvn... dzizas nic nie ma w te wakacje
Jak żyć

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej ho

pospałam do 8:30
My też

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

mój starszy syn poszedł jak miał rok i 4 miesiące, przygotowanie polegało jedynie na tym, że ustawiłam mu takie same pory posiłków i drzemki jak w żłobku, w ostatnim tygodniu zaczęłam też troszkę tłumaczyć to co ma się dziać przez pierwszy tydzień chodził na 4h i odbierałam go przed drzemką, potem już normalnie, nie było żadnych adaptacji z rodzicami jedynie pierwszy dzień był trudny, ale byłam twarda, dałam buziaka, wstawiłam za drzwi i sobie poszłam tego dnia płakał, bo i wszystkie inne dzieciaki płakały, kolejnego dnia został już normalnie i nie pamiętam żeby w tym pierwszym roku kiedyś nie chciał zostać, bardzo lubi żłobek, zawsze trzeba na niego czekać jak się go odbiera, bo jeszcze mu żal zabawy
Dzięki Kasiunia

Cytat:

Logoasiu, leż, odpoczywaj, mąż Ci pomoże, jesteście super rodzinką!

Cytat:
hejka

to co pszesz to prawda ale tez nei u wszystkich sie sprawdza
my jakos od 6 lat co jakis czas sie roztsajemy bo tz wyjezdza i nie bylo zle, teraz nam zaczelo to strasznie ciazyc ze wzgledu na ALka, bo tz tak za nim teskni ze mu pada...
natomiast to nie jest takie latwe wyjechac razem, z reguly jedna osoba sciag adruga
no chyba ze ktos ma duze zaplecze finansowe i sa wstanie np zdalnie cos wynajac czy zalatwic,
U nas była taka sytuacja, że małż (wtedy jeszcze chłopak ) wyjachał, jakoś po 3 latach znajomości do Dublina :-/ ja w tym czasie kończyłam studia. Po 2 latach dołączyłam do niego, ale mieszkalismy tam tylko przez rok, bo bardzo tęsknilliśmy za Polską, przyjaciółmi, rodziną. Chociaż, nie powiem, tam też mieliśmy fajnych znajomych, pracę, na wszystko było nas stać, takie nieustające wakacje. Także my jakos przetrwalismy te 2 lata, ale było ciężko :-( ale jesli chodzi o inne pary to bywało różnie.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:49   #731
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym meza teraz nigdy nie poscila samego za granice, nie ma takiej opcji albo razem albo zadne z nas.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 11:50   #732
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
hehe no za jasno miał na spanie
Stary 2014-06-24, 12:08   #733
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
bidula
jak Korn bedzie spal albo sam sie bawil to Ty nic nie rob tylko odpoczywaj

to go nie puszczaj samego, albo jedz z nim
Tz jest już w domu, bo dzisiaj tylko pracował do południa, bo jest fiesta św. Jana. I jest wolne.
Cytat:
Dzień dobry

Na początek życzenia dla dzisiejszych solenizantów

dla Wikusia na 9 miesięcy
dla Lenki i Kornelka na 8 miesięcy
wszystkiego najlepszego

Zrobiłam peeling z kawy, złuszczyłam martwy naskórek i czuję się o kilka kg lżejsza

Emilka mówi "pa-pa" o bije przy tym brawo, coś jej się pomieszało
Zaczęła zgrzytać ząbkami i chyba jakiś następny się wykluwa, bo pcha paluszki na prawą stronę.

Miłego dnia mamuśki, jak Emi się obudzi, to idziemy na spacerek i zakupy jakieś obiadowe
dziekujemy I ja również dołączam sie do życzeń dla maluchów !!
Cytat:
nie chce zeby ktos zle to odebral ale ja jestem przeciwnikiem jak jedna osoba ze zwiazku jedzie gdzies za granice do pracy a druga zostaje.Nie wrozy to nic dobrego juz wiele par z moich znajomych albo rodziny sie rozstalo po takich wyjazdach a nawet jak nie to bylo im pozniej bardzo ciezko wszystko naprawiac ja nie mowie ze tak bedzie u Was bo to od Was zalezy ale jak on pozniej wroci to bedzie ciezko na nowo sie dotrzec po takim czasie.

My w grudniu bedziemy obchodzic 10 rocznice razem ale tez kiedys bylam za granica z kolezanka w uk i wtedy bylo miedzy nami tragicznie, mi tak sie dobrze zylo nie chcialam wracac ale wrocilam bo go kochałam i chyba 3 miesiace walczylismy o zwiazek bo to byl prawie koniec.Nie moglismy sie odnalesc w nowej sytuacji i ciagle ktoremus z nas cos przeszkadzalo. Na szczescie sie udalo to uratowac

i teraz tez tak bylo ze mialam znajomych co byli 11 lat razem i byla to cudowna para, byli po slubie i mieli dziecko i on wyjechal za granice. I byl 2 lata bez niej i niby co chwile przyjezdzal ale za kazdym razem jak przyjechal bylo coraz to gorzej, potem ona juz sobie nawet nie wyobrazala z nim zyc bo jej bylo wygodnie bez niego i on jemu tez tam sie dobrze zylo i w koncu poznal kogos.....i juz nie bede konczyc jak to sie skonczylo .....
znajomi z pracy od TŻ żyją tak od 12 lat, na początku on był tu sam, potem 3 lata tu razem, a teraz od 8 lat żyją w rozłace, widzą się raz na 3 miesiące. Mają jedno dziecko Nie wiem jak i czy im się układa, ale widocznie im pasuje.
Cytat:

Wszystko bedzie dobrze. Nie wiadomo kiedy owulka była itp. A co do oszczedzania, Ty też proszę oszczedzaj się. Bo w razie "w" to nie mamy jak sie do szpitala kłaść
Cytat:
haha, pewnie wygania, bo chce mieć rodziców tylko dla siebie

Misia, Asia, dbajcie o siebie i swoje Fasolinki
Misia, Ciebie brzuch może boleć od podnoszenia Kornelka, postaraj się jakoś to ograniczyć. Już niedługo pojedziecie na wakacje, więc mąż Cię trochę odciąży Jedziecie samochodem, czy lecicie? Pewnie samochodem, skoro narobiłaś wałówy? To też pewnie Ty będziesz prowadziła? TŻ ma prawko?
Jedziemy samochodem. Tż prawka nie ma i mieć nie będzie. Ja będe prowadziła, ale spokojnie mamy postój na parę godzin w jednym miejscu to odpczonę i pośpię. Samochodem to tylko 10 h

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:30   #734
rollercoaster_86
Raczkowanie

Chwalę się Wczoraj zakończyliśmy zajęcia na basenie i Antosia dostała swój pierwszy dyplom i zdobyła tytuł: WODNEGO ŻÓŁWIKA Kupiliśmy z małżem ramkę i dyplomik wisi już oprawiony nad łóżeczkiem
Stary 2014-06-24, 12:39   #735
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Tz jest już w domu, bo dzisiaj tylko pracował do południa, bo jest fiesta św. Jana. I jest wolne.

znajomi z pracy od TŻ żyją tak od 12 lat, na początku on był tu sam, potem 3 lata tu razem, a teraz od 8 lat żyją w rozłace, widzą się raz na 3 miesiące. Mają jedno dziecko Nie wiem jak i czy im się układa, ale widocznie im pasuje.
no to leż

a co do Twoich znajomych, to jak im tak pasuje to problemu nie widze

ja mam kolezanke ktorej maz pracuje juz 5 lat za granicą z malymi przerwami np. miesiecznymi i niby zawsze mi sie żaliła ze jest samotna i ze ona juz tak nie chce i ze co to za malzenstwo, ale gdy on zadecydowal ze zrobi jej niespodzianke i ze wraca, ze malzenstwo jest dla niego wazniejsze to ona go zjechala jakim prawem on sam decyduje i jak on to sobie wyobraza teraz
tylko ze on tutaj tez by mial bardzo dobrą prace i juz maja duuuzo pieniedzy odlozone ale nie bo ona chce żyć na wysokim poziomie i woli nie miec męza ale sobie kupowac drogie torebki i buty
spoko bym sie poczuła bedąc tym męzem......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 12:40   #736
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
nie, jego zdanie powinnam zostac tu bo zawsze mam jakas pomoc od rodziny, a tam nie bedziemy miec nikogo...
ja bym z 3 dzieci a jechala z nim! nie poradzisz sobie sama z dzieckiem? ja tez mam tu pomoc od wielkiego dzwonu a i bez niej bysmy dali rade... ale razem!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:44   #737
doughnut_agg
Zadomowienie

dziewczyny, na watku pazdziernikowych mam, ktoras napisalam posta, ze jej dziecko ostatni posilek je o 19.30 samo mm, budzi sie w nocy, placze, a ona daje mu pic bo chce go nauczyc, ze noc jest od spania, a nie od jedzenia i kolejny posilek dostaje okolo 5 .czy to jest normalne waszym zdaniem? tyle dziecko na mleku trzymac i wodzie samej ?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja bym z 3 dzieci a jechala z nim! nie poradzisz sobie sama z dzieckiem? ja tez mam tu pomoc od wielkiego dzwonu a i bez niej bysmy dali rade... ale razem!
oczywiscie, ze sobie poradze bo radze sobie od samego poczatku i nigdy nie mialam z niczym problemu. jego argumenty po prostu sa bez sensu...
Stary 2014-06-24, 12:45   #738
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, na watku pazdziernikowych mam, ktoras napisalam posta, ze jej dziecko ostatni posilek je o 19.30 samo mm, budzi sie w nocy, placze, a ona daje mu pic bo chce go nauczyc, ze noc jest od spania, a nie od jedzenia i kolejny posilek dostaje okolo 5 .czy to jest normalne waszym zdaniem? tyle dziecko na mleku trzymac i wodzie samej ?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

oczywiscie, ze sobie poradze bo radze sobie od samego poczatku i nigdy nie mialam z niczym problemu. jego argumenty po prostu sa bez sensu...
W sumie to moj je identycznie po 19 mm a potem dopiero po 5. Ale on sam przestał jeść w nocy. Nawet jak się budzi w nocy i nie może zasnąć to jeść nie chce

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:47   #739
nephelim89
Rozeznanie

Hejo,
Dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi odniśnie snu maluszków
My już po pierwszym długim spacerku bo u nas nadal upały. Wikuś właśnie zasnął czyli udało mi się przesunąć jego drzemkę o około 2h i może uda się pominąć lub skrócić tym samym tą drugą drzemkę

W ogóle to jestem głupia bo nie zauważyłam wczoraj że mały miał kark na słońcu i dziś patrze a on ma cały czerwony

To już 9 mięsięcy jak WIKUŚ jest z nami Wszystkiego najlepszego dla 8 miesięcznych dzieciaczków: KORNELA i LENKI
ja-ika, czaszka, misia - dziękuję w imieniu Wikusia
logoasia- Zdrówka dla Marcina A Ty się oszczędzaj kochana dla siebie i fasolinki
doughnut_agg- ja tutaj jestem zupełnie sama bez pomocy rodziny i jakoś dajemy radę. Fakt po urodzeniu Wikusia była u nas moja mam przez 2 tyg ale to tylko dla tego że miałam cc i po drugie chciała poznać wnuka. Także taki argument nie jest przekonujący tym bardziej że piszesz że dokonale dajesz sobie sama radę
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 12:51   #740
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Jak dziecku to wystarcza to ok, a jak dziecko głodne się budzi to delikatnie mówiąc ja bym tak nie mogła...
Moja je po 20 i czasami też dopiero o 5 się obudzi na szamkę, ale jak się obudzi o 3 to takie jej prawo i dostaje

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:52   #741
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
no to leż

ja mam kolezanke ktorej maz pracuje juz 5 lat za granicą z malymi przerwami np. miesiecznymi i niby zawsze mi sie żaliła ze jest samotna i ze ona juz tak nie chce i ze co to za malzenstwo, ale gdy on zadecydowal ze zrobi jej niespodzianke i ze wraca, ze malzenstwo jest dla niego wazniejsze to ona go zjechala jakim prawem on sam decyduje i jak on to sobie wyobraza teraz
tylko ze on tutaj tez by mial bardzo dobrą prace i juz maja duuuzo pieniedzy odlozone ale nie bo ona chce żyć na wysokim poziomie i woli nie miec męza ale sobie kupowac drogie torebki i buty
Własnie miałam opisac podobny przykład znajomych żyją bez siebie juz kilka lat, on szcześliwy, bo mu nie zrzędzi, że pali i chodzi non stop na ryby, ona zadowolona bo przesyła jej sporo kasy, a że lubi wyglądać i lenić się ... także układ doskonały. Tylko jak dla mnie to z małżeństwem niewiele ma wspólnego :-/
Stary 2014-06-24, 12:55   #742
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
W sumie to moj je identycznie po 19 mm a potem dopiero po 5. Ale on sam przestał jeść w nocy. Nawet jak się budzi w nocy i nie może zasnąć to jeść nie chce
a tam dziecko sie budzi i chce jesc, placze i dostaje wode bo noc jest od spania, a nie od jedzenia.
no nie wiem troche mna wstrzasnelo jak to przeczytalam i wydaje mi sie to dziwne, ze dziecko glodne, a wode dostaje.
Stary 2014-06-24, 12:57   #743
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
a tam dziecko sie budzi i chce jesc, placze i dostaje wode bo noc jest od spania, a nie od jedzenia.
no nie wiem troche mna wstrzasnelo jak to przeczytalam i wydaje mi sie to dziwne, ze dziecko glodne, a wode dostaje.
moja siostra ma podobne podejście a dla mnie to chore

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-24, 12:57   #744
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Jak dziecku to wystarcza to ok, a jak dziecko głodne się budzi to delikatnie mówiąc ja bym tak nie mogła...
Moja je po 20 i czasami też dopiero o 5 się obudzi na szamkę, ale jak się obudzi o 3 to takie jej prawo i dostaje
ja wywnioskowalam, ze jest glodne. moze mylnie
Stary 2014-06-24, 13:07   #745
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ja wywnioskowalam, ze jest glodne. moze mylnie
Korn dostaje na noc mm z kaszka holle, jak budzi się o 22 to daje mu pić, bo wiem, ze po kaszce może mu sie chcieć. O 1 zazwyczaj robimy już mleko albo wypije 20 ml i śpi dalej, albo wypije 140 ml i też śpi. Jak wypije 20 ml to wiadomo, że 3-4 będzie głodny, jak nie to budzi się nawet i o 6 dopiero.

Stary 2014-06-24, 13:11   #746
kaska87
Zakorzenienie

nie wiem w sumie jak z tym jedzeniem, bo Miki śpi po 12h i nie wstaje ani na jedzenie ani na picie na kolację je 150ml mm+ zdrowy brzuszek i 60ml mm do popicia

Stary 2014-06-24, 13:12   #747
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
no to leż

znam miliony podobnych sytuacji
znam też rodziny które doskonale sobie radzą, więc można by rzec zależy od człowieka.
Ja bardzo ufam swojemu mężowi, ale gdyby wyjechał, to bym najzwyczajniej przestała. Ja widzę co się dzieje z facetami jak są bez 'smyczy'. Wali na dekiel!
Mam znajomego, który teraz jest a filipinach bo mu kochanka syna urodziła (z filipin rzecz jasna, poznana tutaj), no i pojechał żeby być przy i po porodzie itp. A żona w Pl, ona chce dziecko a on jej mówi, że nie jest gotowy (przy mnie na skype jej to powiedział).
Ale pomijając zdrady, bo nie każdy zdradzi przecież...
Ona ma dobrą pracę w PL której nie chce zostawić, on nie mógł nic długo znaleźć i wyjechał na sezon, nie wrócił bo dostał kontrakt na stałe, nie chce wracać a ona nie chce wyjechać z PL. Dzieci widzą tatę 4 razy w roku.
Albo razem albo wcale jedźcie razem jak już
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:12   #748
MsLullaby
Zakorzenienie

TŻ właśnie wraca do domu miła odmiana

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-24, 13:16   #749
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie wiem w sumie jak z tym jedzeniem, bo Miki śpi po 12h i nie wstaje ani na jedzenie ani na picie na kolację je 150ml mm+ zdrowy brzuszek i 60ml mm do popicia
czyli 150 ml mm i kaszka na gęsto łyżeczką i 60 ml mleka do popcia butelką ?
Dobrze rozumiem ?

Mi sie też wydaje, że to zależy od tego ile dziec je w dzień. I jaki mam w dzień apetyt, ale ja bym nie mogła oszukiwać Korna wodą, jak widzę, że głodny w nocy.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
TŻ właśnie wraca do domu miła odmiana
Moi własnie śpia razem.

Stary 2014-06-24, 13:17   #750
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
czyli 150 ml mm i kaszka na gęsto łyżeczką i 60 ml mleka do popcia butelką ?
Dobrze rozumiem ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości