Grudniowe mamusie 2014 :) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 15:48   #4951
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)

Czy ty mowisz o tej pdouszce http://poofi.pl/shop/products/podusz...obiet-w-ciazy/ ? taka duza jest? bo tez ja chciałam
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 16:03   #4952
Karo89
Zakorzenienie

Basia gratulacje ale pyszne ciacho!
U mnie dzisiaj średni obiad:P makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, czyli coś tam tworzę, bo wolałam pulpety w sosie pieczarkowym z ziemniakami, ale mój mąż nie buuuu

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 16:20   #4953
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
witam się po prawie tygodniowej nieobecności
chwalę się co u mnie i nadrabiam Was dalej...ale nie wiem czy nadrobię bo tydzień to duuuużo...

Wielkie plany mieliśmy na długi weekend bo to pierwsza rocznica ślubu...a tu zaraz przed weekendem telefon, żeby pracę drukować, składać do dziekanatu bo obrona w poniedziałek. Zdjęcia do dyplomu straszne, w biegu robione, a włosów nie farbowałam prawie 3 miesiące, maraton straszny żeby zdążyć bo to pracę wydrukować i oprawić, na uczelni bieg od dziekanatu do promotora od promotora do prodziekana...ale udało się. Popołudniu wizytę miałam ale jakąś dziwną...chyba coś o niej skrobnęłam. W czwartek słaby cały dzień mdlałam i spałam na zmianę. A tu do obrony trzeba się uczyć. Piątek znowu spałam cały dzień, przeczytałam tylko o co w tej mojej pracy chodziło. A w sobotę miałam tyle mocy, że zrobiłam ciasto z truskawkami i galaretką, drugie ucierane z czereśniami i pyszny torcik śmietanowo-owocowy sobie strzeliłam na tą naszą rocznicę tylko tyle nam pozostało a w niedzielę po śniadaniu TŻ przywitał się czerwonymi różami chyba ze 40 ich było
A od wczoraj jestem sobie panią mgr inż
GRATULUJĘ!!! Super wieści, teraz możesz odetchnąć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

U mnie na obiad sałatka, z chorizo, sądzonym jajkiem, pomidorami koktajlowymi, czerwona cebula, rukola i awokado. Może jeszcze pestki dyni dorzucę. U nas bardzo ciepło wiec chce się jeść coś lekkiego.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Choć zamarzyly mi się młode ziemniaki z fasolka szparagowa o maślanka :-P

Stary 2014-06-24, 16:56   #4954
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
chwalę się co u mnie i nadrabiam Was dalej...ale nie wiem czy nadrobię bo tydzień to duuuużo...

Wielkie plany mieliśmy na długi weekend bo to pierwsza rocznica ślubu...a tu zaraz przed weekendem telefon, żeby pracę drukować, składać do dziekanatu bo obrona w poniedziałek. Zdjęcia do dyplomu straszne, w biegu robione, a włosów nie farbowałam prawie 3 miesiące, maraton straszny żeby zdążyć bo to pracę wydrukować i oprawić, na uczelni bieg od dziekanatu do promotora od promotora do prodziekana...ale udało się. Popołudniu wizytę miałam ale jakąś dziwną...chyba coś o niej skrobnęłam. W czwartek słaby cały dzień mdlałam i spałam na zmianę. A tu do obrony trzeba się uczyć. Piątek znowu spałam cały dzień, przeczytałam tylko o co w tej mojej pracy chodziło. A w sobotę miałam tyle mocy, że zrobiłam ciasto z truskawkami i galaretką, drugie ucierane z czereśniami i pyszny torcik śmietanowo-owocowy sobie strzeliłam na tą naszą rocznicę tylko tyle nam pozostało a w niedzielę po śniadaniu TŻ przywitał się czerwonymi różami chyba ze 40 ich było
Gratulacje!!! ciacho wygląda przesmacznie. Aż powiększyłam sobie fotkę.

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Zjadłabym te Twoje ciacho, ślicznie wygląda a ja teraz mam smaka na brokuły któe ktoras z Was miała mieć, sie zamieniamy tymi daniami hehe a co to jest ten pleśniak?brzmi nieciekawie ale pewnie dobre
Pleśniak - w niektórych regionach nazywa sie skubaniec. To cos w rodzaju ciasta kruchego, które dzieli sie na 3 części. Spód to ciasto jasne, na to układa sie owoce lub dżem, nastepnie ściera ciasto ciemne, wykłada białka ubite na pianę i ściera ciasto jasne.

U mnie wczoraj była fasolka szparagowa. Teraz wcinam przesolony bób:/
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 17:14   #4955
minka26
Wtajemniczenie

basiabasia gratulacje !!!!!!!!!!!!!

ja mam obronę w sobotę, ale na podyplomówce, stresa mam, bo tz wyjechał, ja siedze w firmie i nie ma kiedy się uczyć
Stary 2014-06-24, 17:17   #4956
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:

Super gratulacje

Cytat:
Czy ty mowisz o tej pdouszce http://poofi.pl/shop/products/podusz...obiet-w-ciazy/ ? taka duza jest? bo tez ja chciałam
Ja też chciałabym sobie sprawić taką poduszkę bo plecy dokuczają mi strasznie a dobrze wiedzieć że u kogoś się sprawdza

Nati jak przeczytałam Twój post to aż mi ślinka pociekła:-D uwielbiam sałatki a Twoja wydaję się pyszna

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 18:01   #4957
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Mnie z kolei naszło na Aneczkowe pierogi z jagodami I coś czuję, że będą za mną chodzić dopóki nie zrobię.
Oj, za mną też chodziły od kilku dni Musiałam zrobić bo bym chyba nie wytrzymała

Cytat:

Gratulację

A co do picia melisy, to pamiętam że był jakiś limit. Teraz szukam i szukam, ale znalazłam tylko, że nalezy pić w rozsądnych ilościach

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 18:08   #4958
sasia25
Rozeznanie

basiabasia gratuluję a ciasto wygląda pysznie zazdroszcze takiego "chcenia się" coś upiec, bo ja na samą myśl wole nie zjeść niż za to się brać

Dziewczyny a o co chodzi z tymi poduszkami?? szczerze mówiąc ja tak śpie z kołdrą pokazałam ją mojemu TŻ i też mówi, że ja nie potrzebuje, bo kołdra mi robi właśnie za taką poduszkę.
Ona ma jakieś specjalne wypełnienie??
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 18:08   #4959
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Oj, za mną też chodziły od kilku dni Musiałam zrobić bo bym chyba nie wytrzymała

Gratulację

A co do picia melisy, to pamiętam że był jakiś limit. Teraz szukam i szukam, ale znalazłam tylko, że nalezy pić w rozsądnych ilościach
Moja bratowa piła sporo melisy. Przestała gdy "uśpiła" małego na tak długo że się przestraszyła.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:02   #4960
szurabura
Raczkowanie

a miętę można pić normalnie dziewczyny?
szurabura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:19   #4961
karooka
Raczkowanie

Cytat:
Tak, dokładnie ta! To dopiero pierwsza noc, ale już teraz np. leżąc na kanapie przed tv nie rozstaję się z nią ani na chwilę to nieprawdopodobne, przecież nasze brzuchy są jeszcze takie małe, ale mi już plecy strasznie dokuczają - a to uczucie, kiedy kładziesz się na tej poduszce i momentalnie czujesz, że to pozycja IDEALNA dla Twojego ciała - bezcenne. Szczerze polecam

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a o co chodzi z tymi poduszkami?? szczerze mówiąc ja tak śpie z kołdrą pokazałam ją mojemu TŻ i też mówi, że ja nie potrzebuje, bo kołdra mi robi właśnie za taką poduszkę.
Ona ma jakieś specjalne wypełnienie??
Ona układa się idealnie w ten sposób, że tą część "zawiniętą" masz pod plecami - super podtrzymuje plecy, na górnej kładziesz głowę, a dolna (ta, która jest między nogami) jest twardsza i tak wyprofilowana, że dobrze układa biodra (odciąża kręgosłup). Ktoś bardzo mądry ją wymyślił ta poducha idealnie się we mnie "wpasowuje". Zalecają spanie na lewym boku, ta część podtrzymująca plecy sprawia, że nie przekręcasz się na plecy tylko utrzymujesz nieświadomie przez sen pozycję boczną.
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:21   #4962
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szurabura Pokaż wiadomość
a miętę można pić normalnie dziewczyny?
Można pić miętę pieprzową, a mięty polnej nie można.

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:45   #4963
szurabura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Można pić miętę pieprzową, a mięty polnej nie można.
Człowiek to tylu rzeczy jeszcze nie wie...

W takich aptecznych/sklepowych herbatach to chyba mięta pieprzowa jest? Pytam bo mam problemy z żołądkiem, może to go jakoś ukoi. Nie piję na co dzień namiętnie, tylko doraźnie.
Stary 2014-06-24, 19:56   #4964
alekaz1
Zakorzenienie

My z tz wcinamy groszek z dzialki mniam
Stary 2014-06-24, 20:17   #4965
Linka1984
Zakorzenienie

Ja pije codziennie sok z pietruszki z paroma listkami miety pieprzowej

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:41   #4966
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Moja mama kupuje ciuszki i inne rzeczy dla Malucha. Ale zawsze pyta sie czy mi sie podoba, bez mojej wiedzy nie kupuje tesciowa tez chce isc ze mna na zakupy. No i moi rodzice chca kupic wozek, ale zobaczymy jak to bedxie.
Co do usg to ja mialam juz wiele razy. Lekarze mnie uspakajali, ze takie krotkie do 5 min nic nie szkodza, gorzej jakby trwaly po 30 minut jak genetyczne. Tersz jest lepszy sprzet. A ja mam ciaze zagrozona i wole wiedziec czy wszystko jest dobrze. W szpitalu jak bylam to robili mi co dziennie. Synek ma sie dobrze
Wasze prenatalne naprawdę trały po 20 - 30 min???
moje było normalne, takie ok 3 min.

Cytat:
Dziewczyny pytałam was o to czy macie cos takie ze jakby mrówki chodza po was, ja mam tak na brzuchu, plecach i nogach starsznie mnie to denerwuje ciągłę jakby mrowienie no takie dosłownie jakby mrówki chodizły i siedze i sie odpędzam jak wariatka jakas :| jakby robaki chodizły po mnie!!!! macie moze tak???? ja sie boje ze to cos powaznego, albo za duzo jakies witaminy moze nie wiem, aż sie boje w necie cos poszukac :/
nie mam żadnych mrówkowych objawów i nie wiem co to może być

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Jesuuu popijam kawę i podjadam ciastka z kremem...kopnijcie mnie w moją rosnącą w siłę d...ę
tez sobie kawki popijam i drożdżóweczkami zagryzam, ale to chyba z nerwów, że to pisanie nie chce się skończyć...

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Kasienka
Mi się zdarzy biegać jak się zapomnę...ale tu chodzi chyba co najwyżej o to aby się nagle nie zrywać do biegu, biegać chyba można.
to moja ginka jest jakimś ortodoksem bo mówi, że nawet autem nie powinnyśmy podrózować bo wszelkie wstrząsy są niewskazane, szczególnie na początku ciąży jak te wszystkie niteczki krwionośne łączące dziecko z nami są cieniutkie, to przy wstrząsach mogą się zrywać i powodować krwawienia

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
wiecie jaka jestem zakręcona ostatnio ściągałam poszwy z pościeli co prania, jak wyciągałam z pralki to się zorientowałam, że wyprałam poduszkę zamiast poszewki na 90 stopni a poszewka leżała na fotelu razem z kołdrą totlany zakręt ze mnie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
oj to dzisiaj będę ją chyba kubkami pochłaniać
nie! kubkami nie wolno, jedną sobie możesz strzelić, i to nie za mocną, drugą przed spaniem

Cytat:

ciacho wygląda mega apetycznie

też jestem po wizycie, a właściwie dwóch wczorajszy lekarz miał w oczach rentgen i tylko od spojrzenia na moją małą stwierdził, że mam coś nie tak z florą bakteryjną i mi medykamenta przepisał, po czym jak przyniosłam to do domu i przeczytałam ulotkę to się przeraziłam i stwierdziłam, że tego brac nie będę, drugi lekarz dzisiaj stwierdził, że nie widać żadnych zmian, błona śluzowa w porządku i mam się tylko podmywać w tatntum rosa... mądrość i przenikliwość spojrzenia lekarzy mnie przeraża, ich rozbieżność zdań również
bobas ma 10 cm prawdopodobnie chłopak, chociaż ja tam nic nie widziałam na tym usg, machał do mnie i to był cudowny widok

co do owłosienia...no właśnie...bo piszą na tych ogólnych portalach gdzie można poczytać jak się dziecko rozwija w kolejnych tygodniach ciąży, że teraz w drugim trymestrze to hormony spowodują, że będziemy mieć piękne włosy, guzik prawda, moje lecą na potęgę, owłosienie łonowe i nożne w normie, ale mech na brzuchu jak najbardziej występuje
a u Was jak to jest, w sensie, że mocniejsze włosy na nogach idą w parze z mocniejszymi włosami na głowie czy niekoniecznie?
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:54   #4967
Misia89p
Wtajemniczenie

promolcia tak moje usg genetyczne trwało około 25 minut, bo najpierw dziecko nie chciało się ułożyć prawidłowo do badania, a potem lekarz musiał wszystko dokładnie mierzyć, a maluch mocno się ruszał. I z tego co wiem to u dużo osób mniej więcej tyle trwało, bo tam jednak są dokładne wymiary brane do obliczeń, a nie zawsze to idzie tak szybko

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:01   #4968
szurabura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość

nie mam żadnych mrówkowych objawów i nie wiem co to może być

tez sobie kawki popijam i drożdżóweczkami zagryzam, ale to chyba z nerwów, że to pisanie nie chce się skończyć...

to moja ginka jest jakimś ortodoksem bo mówi, że nawet autem nie powinnyśmy podrózować bo wszelkie wstrząsy są niewskazane, szczególnie na początku ciąży jak te wszystkie niteczki krwionośne łączące dziecko z nami są cieniutkie, to przy wstrząsach mogą się zrywać i powodować krwawienia

nie! kubkami nie wolno, jedną sobie możesz strzelić, i to nie za mocną, drugą przed spaniem

ciacho wygląda mega apetycznie

też jestem po wizycie, a właściwie dwóch wczorajszy lekarz miał w oczach rentgen i tylko od spojrzenia na moją małą stwierdził, że mam coś nie tak z florą bakteryjną i mi medykamenta przepisał, po czym jak przyniosłam to do domu i przeczytałam ulotkę to się przeraziłam i stwierdziłam, że tego brac nie będę, drugi lekarz dzisiaj stwierdził, że nie widać żadnych zmian, błona śluzowa w porządku i mam się tylko podmywać w tatntum rosa... mądrość i przenikliwość spojrzenia lekarzy mnie przeraża, ich rozbieżność zdań również
bobas ma 10 cm prawdopodobnie chłopak, chociaż ja tam nic nie widziałam na tym usg, machał do mnie i to był cudowny widok

co do owłosienia...no właśnie...bo piszą na tych ogólnych portalach gdzie można poczytać jak się dziecko rozwija w kolejnych tygodniach ciąży, że teraz w drugim trymestrze to hormony spowodują, że będziemy mieć piękne włosy, guzik prawda, moje lecą na potęgę, owłosienie łonowe i nożne w normie, ale mech na brzuchu jak najbardziej występuje
a u Was jak to jest, w sensie, że mocniejsze włosy na nogach idą w parze z mocniejszymi włosami na głowie czy niekoniecznie?
Ja od zawsze mam mocne włosy na głowie, więc się nie wypowiem. Nawet nie wypadały mi bardzo - tak w normie.

Moje prenatalne nie wiem ile trwało, z 10 min może? na pewno dłużej niż standardowo, ale żeby aż 30 min to raczej nie. Mój dzidź spał więc łatwo dał się mierzyć, a u koleżanki szalał bardzo i były problemy, to i czas badania siłą rzeczy się wydłużył.
Stary 2014-06-24, 21:14   #4969
Suqub
Zakorzenienie

Moje USG minimum 20 minut trwało. Długo leżałam i patrzyłam na maleństwo a lekarz próbował je mierzyć

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:19   #4970
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie ta! To dopiero pierwsza noc, ale już teraz np. leżąc na kanapie przed tv nie rozstaję się z nią ani na chwilę to nieprawdopodobne, przecież nasze brzuchy są jeszcze takie małe, ale mi już plecy strasznie dokuczają - a to uczucie, kiedy kładziesz się na tej poduszce i momentalnie czujesz, że to pozycja IDEALNA dla Twojego ciała - bezcenne. Szczerze polecam

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Ona układa się idealnie w ten sposób, że tą część "zawiniętą" masz pod plecami - super podtrzymuje plecy, na górnej kładziesz głowę, a dolna (ta, która jest między nogami) jest twardsza i tak wyprofilowana, że dobrze układa biodra (odciąża kręgosłup). Ktoś bardzo mądry ją wymyślił ta poducha idealnie się we mnie "wpasowuje". Zalecają spanie na lewym boku, ta część podtrzymująca plecy sprawia, że nie przekręcasz się na plecy tylko utrzymujesz nieświadomie przez sen pozycję boczną.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Fajny pomysł z tą poduszką. Ja nie mam problemu z bólem pleców (odpukac) więc na razie nie będę się za nią rozglądać, ale dobrze wiedzieć o co chodzi

Cytat:
Moje też jakoś kilka min

Cytat:
Kurde, a mnie czeka w sierpniu/wrześniu dosyć dużo jeżdzenia no, ale teraz też nawet na głupie zakupy jak jeżdze to potrafie zrobić nawet 100 mil

Cytat:
Ja nei widzę zmiany w moich włosach na głowie, są raczej takie jak zawsze, nie narzekam

Cytat:
promolcia tak moje usg genetyczne trwało około 25 minut, bo najpierw dziecko nie chciało się ułożyć prawidłowo do badania, a potem lekarz musiał wszystko dokładnie mierzyć, a maluch mocno się ruszał. I z tego co wiem to u dużo osób mniej więcej tyle trwało, bo tam jednak są dokładne wymiary brane do obliczeń, a nie zawsze to idzie tak szybko
Moja dzidzia chyba była dobrze ułożona, bo lekarz oglądał ją dosłownie z każdej strony. Byłam w szoku, że pokauje mi nosek, mierzy przezierność, a za chwilę widzimy co ma między nóżkami (czyli nic ). Badanie trwało krótko i wszystko było zmierzone bez problemu dlatego teraz wrócę do tego samego miejsca na połówkowe
Stary 2014-06-24, 21:21   #4971
LoLcIa123
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny, ale się rozgadałyście i to jeszcze tak pysznościowo .
Ja na obiad miałam warzywa na patelnię z ryżem, na kolację parówki cielęce, a na śniadanie rogale z masłem nie wiem może komuś coś się przyda na kiedyś . Oprócz tego miałam ogromną ochotę na jabłka prażone z cukrem i sobie kupiłam wielki słoik, zjadłam prawie cały hah .
Dzisiaj miałam dzień masakrę, bo jeździłam cały dzień po przychodniach, mam AZS i zabrudziłam sobie ranę, a nie jestem szczepiona na tężca, więc chciałam wiedzieć co z tym zrobić, jak to ciężarną wszędzie mnie odsyłali, a lekarz pierwszego kontaktu szukał w GOOGLE jak mi pomóc . W końcu stanęło na tym, że nikt mi nic nie podał i tyle . No , ale chyba będę żyła .
Jestem tak zmęczona, że zaraz idę spać, zaliczyłam jeszcze dentystę po drodze .
Aha dowiedziałam się, że wzrosły normy glukozy po obciążeniu 2 godzinnym dla ciężarnych, zawsze było do 140, a teraz jest do 158 . Dla mnie to dobra wiadomość bo jakoś te cukry mi szaleją ost.
Co do czasu trwania badań prenatalnych to moje ok 15minut . Na początku dzidziol nie chciał przestać się ruszać i nie dało się zmierzyć przezierności karkowej, lekarka kazała mi kaszleć i jakoś się udało .
W ogóle muszę chyba zmienić witaminy, od 9tc. łykam prenatal, ale źle się po nim czuję, skończył mi się 2 dni temu i przez 2 dni nie jadłam, bo czekałam na świeżą dostawę w aptece, miałam spokój, a dziś kupiłam i na nowo czuję że mam żołądek .

Te "mrówki" na brzuchu chyba są wynikiem rośnięcia piłeczki brzusznej tak mi się wydaje nie mam tak, ale za to swędzi mnie czasem i piersi mi drętwieją

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-06-24 o 21:25
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:29   #4972
antosia5
Rozeznanie

Witajcie
Cytat:
Niestety u mnie nie chociaz tam gdzie bym nie chciala wlosy są o wiele grubsze i szybciej rosną to z głowy lecią mi garściami, norwalne zatykam wannę po ich umyciu, no i pierwszy raz w życiu mam łupież Rzesy też wyraźnie sie osłabiły
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:34   #4973
alekaz1
Zakorzenienie

Sasia a to ty bylas w koncu tam na wojciecha kola szpitala na genetycznych czy mi sie cos pomylilo.? Moje genetyczne trwalo max 20 minut.
Stary 2014-06-24, 21:36   #4974
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
U mnie ok pol godziny trwało, ale dziecko bardzo sie ruszało i sie nie chciało badać, wiec myło dużo sposobow i powrotek by pomierzyc wsyztsko

A w ogóle zapomniałam Wam napisać, ze w niedziele poczułam taka ruszającą sie rybę w brzuchu Nie były to jakiej wielkie ruchy, ale jestem pewna ze to był maluch, bo sie nie da tego z niczym sie porównać Pewnie jeszcze trochę i będę czuć te "wlaściwe"
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:37   #4975
LoLcIa123
Zakorzenienie

Kurde czemu ja nic nie czuję . Jak rano leżę na plecach to mam już taki fajny brzuchol za to reszta chuda i ten brzuch taka ewidentna piłunia . Ale poza tym w pozycji stojącej nadal mizernie (swoją drogą od słowa mizernie, mam ochotę na mizerię :/ )

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:26   #4976
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Sasia a to ty bylas w koncu tam na wojciecha kola szpitala na genetycznych czy mi sie cos pomylilo.? Moje genetyczne trwalo max 20 minut.
Tak, byłam Tylko ja miałam takiego młodego doktorka. z TŻ zrobiliśmy takie miny jak go zobaczyliśmy, ale super wszystko zbadał, wskazał płeć, która na razie się potwierdza i w ogóle ta cała poradnia była taka przyjemna, czyściutka i personel przemiły, że chętnie tam wrócę na połówkowe no i podobał mi się ten ekran duży, gdzie można było pooglądać dzidzie, przywykłam do małych i byłam pozytywnie zaskoczona
Stary 2014-06-24, 22:38   #4977
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Moje trwało jakieś 12-15 min. Gin bardzo dokładnie mierzył, wymierzał, trochę musiał się nakombinować. Na głos mówił położnej poszczególne dane i ona wpisywała w komputer.
Takie zwykłe usg u mnie trwa 2-3 min.

Ale ja wogóle jestem szybka - na zwykłą wizytę jest przeznaczone 20 min, pamiętam że panie w rejestracji zawsze się dziwiły że tak szybko wychodzę nawet w 9 miesiącu bo ja max 10 min jestem po wizycie. Tylko ja ogólnie jestem dość konkretna i szybka na wizytach. Bez względu na typ lekarza.

Co do włosów - na głowie mniej mi wypadają, ale pojawił się łupież. Fryzjerka ostatnio mi powiedziała, że prawdopodobnie to kwestia hormonów. Na głowie są bardziej suche a na nogach twarde i dużo. Poprzednio na nogach były cienkie, rzadko + na głowie bardzo mi się poprawiły.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:38   #4978
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja mam obronę w sobotę, ale na podyplomówce, stresa mam, bo tz wyjechał, ja siedze w firmie i nie ma kiedy się uczyć
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Kurde czemu ja nic nie czuję . Jak rano leżę na plecach to mam już taki fajny brzuchol za to reszta chuda i ten brzuch taka ewidentna piłunia . Ale poza tym w pozycji stojącej nadal mizernie (swoją drogą od słowa mizernie, mam ochotę na mizerię :/ )
narobiłaś mi smaka na mizerię

Ja po wizycie, z maluchem wszystko dobrze tylko jeszcze sie pani doktor nie chciala wypowiadać co do płci. Wypełniłam deklarację do położnej i w ramach tego mam szkołę rodzenia za free oraz jak będę chciała później gimnastykę albo jogę dla ciężarnych na szkołę już się zapisałam bo terminy już na po wakacjach tylko zostały.

Moje genetyczne trwało nawet więcej niż 30min bo maluch tak się ruszał, że ciężko było zrobić pomiary.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:40   #4979
promolcia
Zadomowienie

no to jakiegoś fuksa miałam z tak krótkim badaniem, ledwo co lekarz włączył obraz, cyknął fotę, wszystko pomierzył, włączył serduszko, włączył na chwilę obraz 4d i też mi cyknął fotę, puścił jeszcze obraz na chwilę żeby mi pokazać, że dzidziuś się rusza (obejrzeliśmy kręgosłup, żeberka i pęcherz) i to wszystko trwało nie więcej niż 3 min

po witaminach ciążowych boli Was brzuch???

tak sobie myślę, że te mrówkowe uczucia na skórze to na brzuchu byłyby wytłumaczalne przez rozciąganie, ale na nogach ?? smarujesz brzuch regularnie balsamem lub olejem?

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-06-24 o 22:45
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:46   #4980
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
LoLcIa - poczujesz, moja kuzynka poczuła przy pierwszej ciąży w 21 tyg, ja w 19 tyg. Teraz ginowi na jego zdanie "Ruchów to na pewno pani jeszcze nie czuje, trochę zbyt wcześnie" powiedziałam że czuję parę razy dziennie puk, puk od czwartku. To powtarzał, że to wyjątkowo wcześnie.

Jojla - gratuluję udanej wizyty

Basiabasia
- zapomniałam: gratuluję obrony i tytułu

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
no to jakiegoś fuksa miałam z tak krótkim badaniem, ledwo co lekarz włączył obraz, cyknął fotę, wszystko pomierzył, włączył serduszko, włączył na chwilę obraz 4d i też mi cyknął fotę, puścił jeszcze obraz na chwilę żeby mi pokazać, że dzidziuś się rusza (obejrzeliśmy kręgosłup, żeberka i pęcherz) i to wszystko trwało nie więcej niż 3 min
A widzisz to miałaś widać fuksa - u mnie mierzył dość na bieżąco, tzn. foty też cykał (chyba z 10) i na nich mierzył ale były też takie badanie że słyszałam taki szum i on z tego brał jakąś średnią (takie śmieszne wykresy się mu pojawiały i on na nich wymierzał) potem drugie coś podobnego, znów średnia. Dużo tego było.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości