|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Dziewczyny spokojnie, ja się na nikogo nie obraziłam
Tak jak napisałam, czytam Was cały czas, jestem na bieżącoPo prostu będę się mniej udzielać(szczególnie jeśli chodzi o kontrowersyjne tematy) bo źle to na mnie działa i tyle... Nie chcę zrobić krzywdy sobie i dziecku przez niepotrzebne denerwowanie się. I tak mam dzisiaj ciężki dzień więc mi już wystarczy Ja już dawno skończyłam temat a widzę, że co chwilę mnie ktoś wywołuje "na tapetę" i po co to ![]() Ja nikogo nie obraziłam, nawet do żadnej z Was się nie zwróciłam bezpośrednio ale już mam nadzieję jest po temacie ![]() Co do zabawek to ja mam tylko tego konika morskiego No i mam taką właśnie metkową zabawkę http://allegro.pl/przytulanka-sensor...319723862.html Dostałam w gratisie jak zamawiałam kocyk |
|
|
|
#1502 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
kolejna lipcówka sie rozpakowała
i to dosc niespodziewanie
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka, niestety w Dzień Ojca mam smutną rocznicę, śmierci mojego Taty. Wczoraj była już 10, leci ten czas... smutno szczególnie jak się pomyśli, że moje dzieci nie będą mieć żadnego dziadka, Teść też nie żyje od 6 chyba lat...
|
#1504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, ze drogi.Pokaz serduszko ![]() Cytat:
i gumowe tez. Do wanienki, ale to na pozniej.Ja nawet nie wiem, jakie mam zabawki, dostalam od siostry, ale jeszcze nie robilam przegladu, co tam jest... Cytat:
Cytat:
A ta Koralina jest dosc przerazajaca. Ale wlasnie wszystkie animowane Burtona sa super!Wybralismy sie z mezem do ikei poogladac komody. Beznadzieja...mamy malo miejsca na ta komode, ciezko cos znalezc, a te komody sa zrobione jakby byly jednorazowe... Ale kupilam za to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60262536/ przyszlosciowo do karmienia, nie wiem czy sie nada http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50266158/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/ tych kotkow nie bede uzywac jako grzechotek, tylko zamierzam je przyszyc do takiego materialowego pomocnika, ktory mama uszyla na lozeczko, zeby go rozweselic, bo jest kremowy...przyszyje je na kieszonki. |
||||
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
A faktycznie, kiedyś w klubie o tym wspominałaś chyba.. to strasznie mi przykro
Justa ale poważnie NIC ten lekarz nie powiedział? Tak po prostu olał temat? I to USG tak późno.. Ja już miałam ostatnie, chyba w 33 tc. Zuken fajnie, że wróciłaś Też mam grającego konika, lwa, zawieszkę do wózka kwiatka z lusterkiem, karuzelkę ikea nad przewijak, książeczkę materiałową i matę Fisher Price, a do tego ogromną kolekcję Garfieldów Jak bym je poustawiała wszystkie razem, to z pewnością trafiłabym do Teleexpresowego Klubu Ludzi Pozytywnie Zakręconych Jagusia to przetrzecie szlaki Może Wam zdjęcie pamiątkowe zrobią W sumie to taka mała uroczystość!
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Tż mi zafundował taki spacer, że jak wyszliśmy o 19 to wróciliśmy o 21.30. Stopy mi teraz odpadają.
|
|
|
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nawet nie wychylam z zabawkami, mój mąż ma na ich punkcie obsesję i mamy już wypełnione po brzegi jedno pudło, a ciągle dochodzą nowe rzeczy. Kotki z ikei też mamy
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Hmm my z zabawek nic nie mamy, przecież na razie nic takiemu dziecku nie potrzeba...
|
|
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do fotki ojojoj to musze sie umalowac :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
E tam, wcale się nie zgadzam z tym, że nie potrzeba. Przecież dziecko wcześnie zaczyna chociażby odwracać głowę za źródłem dźwięku, więc taka grzechotka np jest czymś super. Tak samo karuzela nad łóżeczkiem, dziecko leży, a kiedy już jest w stanie koncentrować wzrok, to sobie obserwuje ją. My mamy sporo takich rzeczy dla trochę starszego, jak już zacznie dotykać, kupowane bardzo rozmyślnie, bo były super. Mój mąż dużo kupuje takich ręcznie robionych zabawek, więc jak coś się trafia to bierze, bo to pojedyncze egzemparze.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeczytałam, że ta lipcówka miała przodujące łożysko- o czym nie wiedziała
|
|
|
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale prawda jest tez taka, ze za wiele taki maluch nie potrzebuje. Cos nad lozeczko owszem...i to wlasciwie tyle..ale czas szybko leci, a maluszek szybko sie zmienia i zabawki sie przydaja ![]() Pokaz co macie fajnego ![]() Cytat:
A teraz tak patrze i ten robot chociazby to to wozka jest. A nie na raczke. Przeciez to jest duze..i w dodatku na plastikowym kolku ![]() Co do lozyska, to lozysko przodujace to nie to samo, co lozysko na przedniej scianie przodujace, to lozysko zaslaniajace ujscie z macicy...
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-24 o 23:18 |
||
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie tz wkurzył przed samym spaniem. Faceci na serio są z innej planety,ulepieni chyba z gorszego gatunku gliny.. Nie ogarniam go czasami.
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Pochwale sie zakupami sprzed tygodnia, a co!
![]() posciel o taka http://sklepmati.pl/komplety-3-eleme...zem-180cm.html oraz drugi komplet z Gluck'a |
|
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny no wlasnie ginekolog nie zareagowal pomimo zadanego dwukrotnie pytania o swedzenie i cholestraze!!!! Zobacze czy jutro bede miala obsesje zwiazana ze swedzeniem, jesli tak, to ide na wizyte do kogos innego...
Najbardziej dobijajace jest to, ze jesli wyjdze cholestaza, to pewnie pojde do konca ciazy do szpitala... a jak wiecie mam w domu 4,5 letnia coreczke... maz wlasnie konczy urlop, moja mama i moja tesciowa w tym samy czasie (poczatek lipca) wyjezdzaja z Polski. Mama do siostry do USA (nie da sie zrezygnowac z wyjazdu, bo przepadaja bilety lotnicze- 1200 $), a tesciowa ma oplacona wycieczke na 10 dni do Rumunii... Matko zebym tylko nie miala tej cholestazy! U mnie w szpitalu ciaze rozwiazuja ze wzgledow zdrowotnych dopiero po skonczonych 37 tc, czyli w 38 tc, a ja jestem w 34.... |
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby bylo dobrze ale jesli bedzie swedzialo idz do innego gina. Lepiej sprawdzic niz przeoczyc.Bedzie dobrze, a czasudo konca juz malo zostalo
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagusia15 napisz mi proszę jak wygląda to uznanie dziecka. Jakie dokumenty trzeba mieć. I czy musi być to urząd w miejscu zameldowania?
Gosiu jeśli chodzi o materace ja bym wybrała lateksowy a Hevea jeszcze ma do wyboru trzy pokrowce , ale który to juz musisz sama zdecydować. Justa współczuje , to nie za wesoło masz. Oby to nie była cholestaza. Ja tez nie mam jeszcze żadnych zabawek oprócz karuzeli nad łóżeczko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- A wiecie co ja chyba dzisiaj zaczynam 9 miesiąc ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Ale się dzisiaj umordowakam w nocy i dalej się mecze z tą zgaga. Pol nocy wymiotowalam. Kiedy to się skończy. A tylko serek waniliowy o 20 zjadłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
Wpadłam tylko na chwilkę przywitać się z Wami i wytłumaczyć wczorajsze nagłe zniknięcie bez pożegnania - oczywiście znowu laptop mi się zbuntował. Chyba za długo siedziałam Nie czytam nawet co wczoraj naskrobałyście bo lecę do Taty sprzątać a jak siądę przy Was to prędko nie wyjdę. Jutro nadrobię co się tu dzieje. Trzymajcie się i żadnych porodów mi dzisiaj nie uskuteczniać proszę . Dzisiaj zaczynamy 31 tydzień papatki |
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
Co to była za noc
dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami Przed snem płakałam jak bobr,chyba pierwszy raz mi się zdarzyło tak wybuchnąć odkąd jestem w ciąży. Najpierw poklocilan się z tz o tym,ze na początku lipca chce skończyć pokój bo wole być przygotowana w razie złych wyników,a do bezpiecznego terminu juz 4tyg.. i nie chce tam widzieć ani jednej jego rzeczy,teraz jest tam bałagan to on sobie rzuci to na komodę spodnie,a na szafę bluzę,a to obok plecak..skladowisko sobie znalazł. To wyskoczył na mnie ze jestem nie powazna że chce sterylny pokój 2miechy przed robić. Wyszedł z sypialni z fochem,krzyknelan na niego kilka mocnych słów.. Wrócił i mi mowi: teraz juz najgorszy etap,hormony skacza,myślę,ze teraz powinnaś dyrastycznie trzymać dietę bo nie wiadomo kiedy wyniki podskacza. ehh to się wyzalilam z samego rana. ![]() idę zjeść śniadanie a o 10wizyta z położna
|
#1523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po wczorajszej wizycie dostałam opiernicz od mojej gin, bo przyznałam się, że czasem są dni, kiedy w ogóle nie czuję ruchów, dopiero wieczorem jak się położę i zjem coś słodkiego albo napiję się wody. A ta jak na mnie wyskoczyła... Powiedziała mi, że powinnam czuć średnio 50 ruchów dziennie i że oczywiście może akurat moje dziecko ma tryb wieczorno-nocny i wtedy się uaktywnia, ale nie może być tak, że przez cały dzień nic nie czuję. I że mam jechać na ktg następnym razem, a nie czekać nie wiadomo na co. Faktycznie chyba czas skończyć z bagatelizowaniem różnych objawów... Bo ja od początku ciąży przyjęłam postawę, że wszystko co się dzieje jest normalne i że nie ma co panikować. Jak mnie coś boli to sobie wmawiam, że tak ma być, jak się mała nie rusza to sobie myślę, że po prostu ma taki dzień i pewnie jutro będzie lepiej. Nie chciałam wyjść na panikarę, ale już będę ostrożniejsza. A tak poza tym to wszystko z Hanią ok, waży 1360g i gin twierdzi, że to waga w normie. Tylko znów zwróciła uwagę, że mała ma długie nogi i stwierdziła, że raczej będzie długim dzieckiem. Zobaczymy czy się sprawdzą te proroctwa
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam po nocy niewielkie plamienie w kolorze kawy z mlekiem i lekkie bole w dole brzucha podobne do miesiaczkowych. Mam panikowac czy niekoniecznie? Maly szaleje, nota bene. |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po serku waniliowym to zgaga mogłaby Cię dopaść i bez ciąży ![]() No i gratulacje za 9 miesiąc, jesteś pierwsza Justa ale to pewne, że cholestaza=szpital?
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja siostra rodziła w skończonym 36tyg. Ale ona z płaczem prosiła lekarza o to,w piatek wypisali ja ze szpitala a w poniedziałek ja cala podrapana do krwi wiezlismy z powrotem i ona jakby mogła to by chyba tak kleczala przy lekarzu.
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na sr tłumaczyli, że trzeba wyczuć różnicę między plamieniem a krwawieniem. I o ile plamienie może się zdarzyć i wszystko ok to krwawienie nie ma prawa i wtedy biegiem na kontrolę. Więc jeśli plamienie, to niby nie panikować. Ale jeśli masz do tego bóle brzucha jak na okres to może lepiej podjechać do szpitala i sprawdzić czy wszystko ok.. jesteśmy na tym etapie, że lepiej dmuchać na zimne, będziesz spokojniejsza.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Tak jak napisałam, czytam Was cały czas, jestem na bieżąco
No i mam taką właśnie metkową zabawkę 
i to dosc niespodziewanie

e animowane Tima Burtona! 

zeby bylo dobrze ale jesli bedzie swedzialo idz do innego gina. Lepiej sprawdzic niz przeoczyc.
i żadnych porodów mi dzisiaj nie uskuteczniać proszę
dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami