Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 22:07   #1501
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Dziewczyny spokojnie, ja się na nikogo nie obraziłam Tak jak napisałam, czytam Was cały czas, jestem na bieżąco

Po prostu będę się mniej udzielać(szczególnie jeśli chodzi o kontrowersyjne tematy) bo źle to na mnie działa i tyle... Nie chcę zrobić krzywdy sobie i dziecku przez niepotrzebne denerwowanie się. I tak mam dzisiaj ciężki dzień więc mi już wystarczy

Ja już dawno skończyłam temat a widzę, że co chwilę mnie ktoś wywołuje "na tapetę" i po co to
Ja nikogo nie obraziłam, nawet do żadnej z Was się nie zwróciłam bezpośrednio, pisałam ogólnie co myślę a tutaj co chwilę tylko zuken to, zuken tamto... To nie jest fair

ale już mam nadzieję jest po temacie

Co do zabawek to ja mam tylko tego konika morskiego No i mam taką właśnie metkową zabawkę http://allegro.pl/przytulanka-sensor...319723862.html
Dostałam w gratisie jak zamawiałam kocyk
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:07   #1502
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

kolejna lipcówka sie rozpakowałai to dosc niespodziewanie
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:13   #1503
gosia3103
Zakorzenienie

Lilka, niestety w Dzień Ojca mam smutną rocznicę, śmierci mojego Taty. Wczoraj była już 10, leci ten czas... smutno szczególnie jak się pomyśli, że moje dzieci nie będą mieć żadnego dziadka, Teść też nie żyje od 6 chyba lat...
Stary 2014-06-24, 22:21   #1504
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Sliczne, inne wzory tez sa extra

Planowalam kupic zamiast pieluszki do przytulania cos takiego - tansze i bardziej plaskie
http://allegro.pl/przytulanka-dla-ma...287309997.html
lub
http://allegro.pl/przytulanka-dla-ma...288140245.html

Angelika, zVenus super ze wizyty optymistyczne, brawa za odpoczynek ktory polepszyl szyjki :brawo:

Butter ciesze sie ze z mezem juz jest git

Uszylam recznie serduszko do zawieszenia z baldachimem ale material byl do d... i sie zle uklada. Ale przynajmniej mialam zajecie, nawet na boku lezac da sie tak szyc Zalatwie sobie plotno to bedzie fajnie. Grunt to zaczac.
Tez fajne te metki, ktore znalazlas. Ale pan lisek tez jest plaski z tym, ze drogi.

Pokaz serduszko

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
dokładnie, takie maluszki uwielbiają metki
ja póki co nie mam zbyt wielu zabawek- mam gryzaki, jedną taką pluszową kostkę z różnymi zawieszkami i właśnie na niej jest dużo metek do ciumkania aha i kupiłam też pierwszą książeczkę z materiału

Dziewczyny super wieści
bardzo się cieszę, że Wasze wizyty były udane!

jednak odpoczynek dużo daje...
kurczę muszę i ja się bardziej zmobilizować, bo mam wrażenie, że i tak zbyt długo w ciągu dnia jestem na nogach
Te ksiazeczki z materialu tez sa super i gumowe tez. Do wanienki, ale to na pozniej.

Ja nawet nie wiem, jakie mam zabawki, dostalam od siostry, ale jeszcze nie robilam przegladu, co tam jest...

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Tez tak uwazam ale ze to moje pierwsze dziecko, brak mi doswidczenia to nie chce wyjsc na wyrodna matke co ciagnie dziecko gdzies na sile wydaje mi sie ze kto mieszka za granica to i tak lata z dzieckiem dosc szybko i jest ok. Wiadomo, ze miesiecznego malucha nie wezme do Egiptu w upaly i nie bede go narazac na "zemste faraona"

Dobrze jest poznac praktyke i opinie innych mam. Duzo sie dowiaduje z forum, ostatnio Tz nawet mi powiedzial -zapytaj dziewczyn na forum to sie dowiesz
Wiesz co, ja sie moge wypowiedziec z punktu widzenia fanatyka psychologii rozwojowej, a nie mamy, ze jak masz male dziecko i opcje wyjazd na wakacje, to zdecydowanie dla dziecka lepiej jest je zabrac, niz zostawiac i jechac samemu...

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Tag/label comforter toy

A te Lamaze co się zakłada na rączki i nóżki? Jakieś to dla mnie dziwne

O wreszcie! Ale jutro się będziesz byczyć a potem zaczniesz się nudzić Ja już zapomniałam jak to jest chodzić do pracy.. mam nadzieję, że poznam na spacerach jakieś osiedlowe mamusie, bo oszaleję z nudów.

Patrycja- sesja cudowna! Pomysł z bucikami ukradnę, ale to już po narodzinach Najładniejsze Twoje zdjęcie na łące

H4linka - z bajek polecę Ci Bolta i Koralinę, "Klopsiki i inne zajawiska" też fajne. Koralina jest raczej dla dorosłych, ale możecie jeszcze oglądać No i wszystkie animowane Tima Burtona!
Minionków nie oglądałam, więc w tym tyg. nadrobię

Ja dziś zrobiłam ciasto z truskawkami i budyniem, własnie się studzi, a mąż kończy robić pomidorową "na jutro" (akurat, zaraz się na nią rzucę)

Gosia, a gdzie byłaś wczoraj dzielna? Przepraszam, ale nie nadrobiłam jeszcze wszystkich stron
Co do bajek, to ja nie lubie tych klopsikow A ta Koralina jest dosc przerazajaca. Ale wlasnie wszystkie animowane Burtona sa super!

Wybralismy sie z mezem do ikei poogladac komody. Beznadzieja...mamy malo miejsca na ta komode, ciezko cos znalezc, a te komody sa zrobione jakby byly jednorazowe...
Ale kupilam za to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60262536/ przyszlosciowo do karmienia, nie wiem czy sie nada
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50266158/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/ tych kotkow nie bede uzywac jako grzechotek, tylko zamierzam je przyszyc do takiego materialowego pomocnika, ktory mama uszyla na lozeczko, zeby go rozweselic, bo jest kremowy...przyszyje je na kieszonki.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:27   #1505
lilka_vanilka
Zakorzenienie

A faktycznie, kiedyś w klubie o tym wspominałaś chyba.. to strasznie mi przykro

Justa ale poważnie NIC ten lekarz nie powiedział? Tak po prostu olał temat? I to USG tak późno.. Ja już miałam ostatnie, chyba w 33 tc.

Zuken fajnie, że wróciłaś

Też mam grającego konika, lwa, zawieszkę do wózka kwiatka z lusterkiem, karuzelkę ikea nad przewijak, książeczkę materiałową i matę Fisher Price, a do tego ogromną kolekcję Garfieldów Jak bym je poustawiała wszystkie razem, to z pewnością trafiłabym do Teleexpresowego Klubu Ludzi Pozytywnie Zakręconych

Jagusia to przetrzecie szlaki Może Wam zdjęcie pamiątkowe zrobią W sumie to taka mała uroczystość!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:30   #1506
TheFall
Zadomowienie

Tż mi zafundował taki spacer, że jak wyszliśmy o 19 to wróciliśmy o 21.30. Stopy mi teraz odpadają.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:34   #1507
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tez fajne te metki, ktore znalazlas. Ale pan lisek tez jest plaski z tym, ze drogi.

Pokaz serduszko

Te ksiazeczki z materialu tez sa super i gumowe tez. Do wanienki, ale to na pozniej.

Ja nawet nie wiem, jakie mam zabawki, dostalam od siostry, ale jeszcze nie robilam przegladu, co tam jest...

Wiesz co, ja sie moge wypowiedziec z punktu widzenia fanatyka psychologii rozwojowej, a nie mamy, ze jak masz male dziecko i opcje wyjazd na wakacje, to zdecydowanie dla dziecka lepiej jest je zabrac, niz zostawiac i jechac samemu...

Co do bajek, to ja nie lubie tych klopsikow A ta Koralina jest dosc przerazajaca. Ale wlasnie wszystkie animowane Burtona sa super!

Wybralismy sie z mezem do ikei poogladac komody. Beznadzieja...mamy malo miejsca na ta komode, ciezko cos znalezc, a te komody sa zrobione jakby byly jednorazowe...
Ale kupilam za to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60262536/ przyszlosciowo do karmienia, nie wiem czy sie nada
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/ tych kotkow nie bede uzywac jako grzechotek, tylko zamierzam je przyszyc do takiego materialowego pomocnika, ktory mama uszyla na lozeczko, zeby go rozweselic, bo jest kremowy...przyszyje je na kieszonki.
Ja mam pare rzeczy z ikei, maz teraz sklada komode/przewijak a ja wcześniej zlozylam sama lozeczko. Jutro postaram sie powstawiac zdjecia
Stary 2014-06-24, 22:36   #1508
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja się nawet nie wychylam z zabawkami, mój mąż ma na ich punkcie obsesję i mamy już wypełnione po brzegi jedno pudło, a ciągle dochodzą nowe rzeczy. Kotki z ikei też mamy

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:38   #1509
TheFall
Zadomowienie

Hmm my z zabawek nic nie mamy, przecież na razie nic takiemu dziecku nie potrzeba...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:54   #1510
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
A faktycznie, kiedyś w klubie o tym wspominałaś chyba.. to strasznie mi przykro

Justa ale poważnie NIC ten lekarz nie powiedział? Tak po prostu olał temat? I to USG tak późno.. Ja już miałam ostatnie, chyba w 33 tc.

Zuken fajnie, że wróciłaś

Też mam grającego konika, lwa, zawieszkę do wózka kwiatka z lusterkiem, karuzelkę ikea nad przewijak, książeczkę materiałową i matę Fisher Price, a do tego ogromną kolekcję Garfieldów Jak bym je poustawiała wszystkie razem, to z pewnością trafiłabym do Teleexpresowego Klubu Ludzi Pozytywnie Zakręconych

Jagusia to przetrzecie szlaki Może Wam zdjęcie pamiątkowe zrobią W sumie to taka mała uroczystość!
Haha ktos musial tym naszym leniucha w urzedzie dac jakas robote co do fotki ojojoj to musze sie umalowac :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:55   #1511
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Tag/label comforter toy

A te Lamaze co się zakłada na rączki i nóżki? Jakieś to dla mnie dziwne

hehe, na rączki i nóżki? Ja myślałam, że te zabawki raczej na wózku się zawiesz czy coś takiego...

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Hmm my z zabawek nic nie mamy, przecież na razie nic takiemu dziecku nie potrzeba...
Ja też jeszcze nic nie mam. Tylko właśnie poruszyłyście ten temat i tak zaczęłam przeglądać
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 23:00   #1512
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No niby nie potrzeba...ale czasem trudno sie powstrzymac
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
hehe, na rączki i nóżki? Ja myślałam, że te zabawki raczej na wózku się zawiesz czy coś takiego...

Ja też jeszcze nic nie mam. Tylko właśnie poruszyłyście ten temat i tak zaczęłam przeglądać
Ja mam jedna taka mala grzechotke na raczke. To fajne, dziecko poznaje, ze ma wplyw na to, ze jak rusza lapka, to jest jakis dzwiek... Tylko tez nie chce,zeby ona miala te grzechotke non stop na rece, bo oszaleje biedactwo

Hania

Stary 2014-06-24, 23:05   #1513
kasia_ruda
Zakorzenienie

E tam, wcale się nie zgadzam z tym, że nie potrzeba. Przecież dziecko wcześnie zaczyna chociażby odwracać głowę za źródłem dźwięku, więc taka grzechotka np jest czymś super. Tak samo karuzela nad łóżeczkiem, dziecko leży, a kiedy już jest w stanie koncentrować wzrok, to sobie obserwuje ją. My mamy sporo takich rzeczy dla trochę starszego, jak już zacznie dotykać, kupowane bardzo rozmyślnie, bo były super. Mój mąż dużo kupuje takich ręcznie robionych zabawek, więc jak coś się trafia to bierze, bo to pojedyncze egzemparze.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 23:06   #1514
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
No niby nie potrzeba...ale czasem trudno sie powstrzymac

Ja mam jedna taka mala grzechotke na raczke. To fajne, dziecko poznaje, ze ma wplyw na to, ze jak rusza lapka, to jest jakis dzwiek... Tylko tez nie chce,zeby ona miala te grzechotke non stop na rece, bo oszaleje biedactwo
Ale mnie zszokowałaś Nie spodziewałam się, że tego się w ten sposób używa

Właśnie przeczytałam, że ta lipcówka miała przodujące łożysko- o czym nie wiedziała Trochę się boję, bo mi już usg nie robili od 21 tyg, a też miałam na przedniej ścianie i to raczej z przodu. Niby położna wymacała, że już przodujące nie jest. Tylko, że tej lipcówce to nawet na usg nie wyszło
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 23:14   #1515
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
E tam, wcale się nie zgadzam z tym, że nie potrzeba. Przecież dziecko wcześnie zaczyna chociażby odwracać głowę za źródłem dźwięku, więc taka grzechotka np jest czymś super. Tak samo karuzela nad łóżeczkiem, dziecko leży, a kiedy już jest w stanie koncentrować wzrok, to sobie obserwuje ją. My mamy sporo takich rzeczy dla trochę starszego, jak już zacznie dotykać, kupowane bardzo rozmyślnie, bo były super. Mój mąż dużo kupuje takich ręcznie robionych zabawek, więc jak coś się trafia to bierze, bo to pojedyncze egzemparze.

Mi sie podobaja takie recznie robione zabawki...
Ale prawda jest tez taka, ze za wiele taki maluch nie potrzebuje. Cos nad lozeczko owszem...i to wlasciwie tyle..ale czas szybko leci, a maluszek szybko sie zmienia i zabawki sie przydaja

Pokaz co macie fajnego

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ale mnie zszokowałaś Nie spodziewałam się, że tego się w ten sposób używa

Właśnie przeczytałam, że ta lipcówka miała przodujące łożysko- o czym nie wiedziała Trochę się boję, bo mi już usg nie robili od 21 tyg, a też miałam na przedniej ścianie i to raczej z przodu. Niby położna wymacała, że już przodujące nie jest. Tylko, że tej lipcówce to nawet na usg nie wyszło
Ale co Cie zszokowalo? Ja nie mam zabawki Lamaze, mam po prostu jakas zwykla grzechotke na raczke.

A teraz tak patrze i ten robot chociazby to to wozka jest. A nie na raczke. Przeciez to jest duze..i w dodatku na plastikowym kolku

Co do lozyska, to lozysko przodujace to nie to samo, co lozysko na przedniej scianie przodujace, to lozysko zaslaniajace ujscie z macicy...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-24 o 23:18
Stary 2014-06-24, 23:25   #1516
patrycja19894
Wtajemniczenie

Ale mnie tz wkurzył przed samym spaniem. Faceci na serio są z innej planety,ulepieni chyba z gorszego gatunku gliny.. Nie ogarniam go czasami.
Stary 2014-06-25, 00:22   #1517
Optymistka26
Zadomowienie

Pochwale sie zakupami sprzed tygodnia, a co!
posciel o taka http://sklepmati.pl/komplety-3-eleme...zem-180cm.html
oraz drugi komplet z Gluck'a
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-06-14-1742.jpg (78,2 KB, 26 załadowań)

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 00:41   #1518
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny no wlasnie ginekolog nie zareagowal pomimo zadanego dwukrotnie pytania o swedzenie i cholestraze!!!! Zobacze czy jutro bede miala obsesje zwiazana ze swedzeniem, jesli tak, to ide na wizyte do kogos innego...
Najbardziej dobijajace jest to, ze jesli wyjdze cholestaza, to pewnie pojde do konca ciazy do szpitala... a jak wiecie mam w domu 4,5 letnia coreczke... maz wlasnie konczy urlop, moja mama i moja tesciowa w tym samy czasie (poczatek lipca) wyjezdzaja z Polski. Mama do siostry do USA (nie da sie zrezygnowac z wyjazdu, bo przepadaja bilety lotnicze- 1200 $), a tesciowa ma oplacona wycieczke na 10 dni do Rumunii... Matko zebym tylko nie miala tej cholestazy! U mnie w szpitalu ciaze rozwiazuja ze wzgledow zdrowotnych dopiero po skonczonych 37 tc, czyli w 38 tc, a ja jestem w 34....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 01:18   #1519
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny no wlasnie ginekolog nie zareagowal pomimo zadanego dwukrotnie pytania o swedzenie i cholestraze!!!! Zobacze czy jutro bede miala obsesje zwiazana ze swedzeniem, jesli tak, to ide na wizyte do kogos innego...
Najbardziej dobijajace jest to, ze jesli wyjdze cholestaza, to pewnie pojde do konca ciazy do szpitala... a jak wiecie mam w domu 4,5 letnia coreczke... maz wlasnie konczy urlop, moja mama i moja tesciowa w tym samy czasie (poczatek lipca) wyjezdzaja z Polski. Mama do siostry do USA (nie da sie zrezygnowac z wyjazdu, bo przepadaja bilety lotnicze- 1200 $), a tesciowa ma oplacona wycieczke na 10 dni do Rumunii... Matko zebym tylko nie miala tej cholestazy! U mnie w szpitalu ciaze rozwiazuja ze wzgledow zdrowotnych dopiero po skonczonych 37 tc, czyli w 38 tc, a ja jestem w 34....
Trzymam zeby bylo dobrze ale jesli bedzie swedzialo idz do innego gina. Lepiej sprawdzic niz przeoczyc.
Bedzie dobrze, a czasudo konca juz malo zostalo

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:11   #1520
papryczka160
Wtajemniczenie

Jagusia15 napisz mi proszę jak wygląda to uznanie dziecka. Jakie dokumenty trzeba mieć. I czy musi być to urząd w miejscu zameldowania?

Gosiu jeśli chodzi o materace ja bym wybrała lateksowy a Hevea jeszcze ma do wyboru trzy pokrowce , ale który to juz musisz sama zdecydować.

Justa współczuje , to nie za wesoło masz. Oby to nie była cholestaza.

Ja tez nie mam jeszcze żadnych zabawek oprócz karuzeli nad łóżeczko.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

A wiecie co ja chyba dzisiaj zaczynam 9 miesiąc ;-)

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Ale się dzisiaj umordowakam w nocy i dalej się mecze z tą zgaga. Pol nocy wymiotowalam. Kiedy to się skończy.
A tylko serek waniliowy o 20 zjadłam.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:43   #1521
Paradi87
Raczkowanie

Hej Mamuśki

Wpadłam tylko na chwilkę przywitać się z Wami i wytłumaczyć wczorajsze nagłe zniknięcie bez pożegnania - oczywiście znowu laptop mi się zbuntował. Chyba za długo siedziałam .

Nie czytam nawet co wczoraj naskrobałyście bo lecę do Taty sprzątać a jak siądę przy Was to prędko nie wyjdę.
Jutro nadrobię co się tu dzieje.

Trzymajcie się i żadnych porodów mi dzisiaj nie uskuteczniać proszę .

Dzisiaj zaczynamy 31 tydzień

papatki
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:07   #1522
patrycja19894
Wtajemniczenie

Co to była za noc dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami

Przed snem płakałam jak bobr,chyba pierwszy raz mi się zdarzyło tak wybuchnąć odkąd jestem w ciąży.
Najpierw poklocilan się z tz o tym,ze na początku lipca chce skończyć pokój bo wole być przygotowana w razie złych wyników,a do bezpiecznego terminu juz 4tyg.. i nie chce tam widzieć ani jednej jego rzeczy,teraz jest tam bałagan to on sobie rzuci to na komodę spodnie,a na szafę bluzę,a to obok plecak..skladowisko sobie znalazł. To wyskoczył na mnie ze jestem nie powazna że chce sterylny pokój 2miechy przed robić. Wyszedł z sypialni z fochem,krzyknelan na niego kilka mocnych słów.. Wrócił i mi mowi: teraz juz najgorszy etap,hormony skacza,myślę,ze teraz powinnaś dyrastycznie trzymać dietę bo nie wiadomo kiedy wyniki podskacza. a ja w RYK!! On przerażony nie wiedział co zrobić, zaczął mnie przytulać,przepraszać.. A ja nie potrafiłam słowa powiedzieć z ataku płaczu. W glowie tylko myśli zr to moja wina,ze jak coś bedzie nie tak to przeze mnie..ale cale szczęście w międzyczasie on mówił dokładnie to samo,tyle żebym nie miala poczucia winy,ze wie jak mi ciężko.

ehh to się wyzalilam z samego rana.
idę zjeść śniadanie a o 10wizyta z położna
Stary 2014-06-25, 09:08   #1523
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ten materac fikuśny sen to chyba kilka z Was kupiło, dobry on? czy lepsze te z hevea?
hej. ja go mam mi sie podoba ale nie mam porownania z hevea. mysle ze on sie rozni tylko tymi usztywnianymi krawedziami. taki bajer

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:08   #1524
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale kupilam za to:
naprawdę taka beznadzieja w ikei? Bo my się właśnie wybieramy w przyszłym tygodniu, a do najbliższej mamy 200km. więc nie wiem czy jest sens jechać w takim razie.

Ja po wczorajszej wizycie dostałam opiernicz od mojej gin, bo przyznałam się, że czasem są dni, kiedy w ogóle nie czuję ruchów, dopiero wieczorem jak się położę i zjem coś słodkiego albo napiję się wody. A ta jak na mnie wyskoczyła... Powiedziała mi, że powinnam czuć średnio 50 ruchów dziennie i że oczywiście może akurat moje dziecko ma tryb wieczorno-nocny i wtedy się uaktywnia, ale nie może być tak, że przez cały dzień nic nie czuję. I że mam jechać na ktg następnym razem, a nie czekać nie wiadomo na co. Faktycznie chyba czas skończyć z bagatelizowaniem różnych objawów... Bo ja od początku ciąży przyjęłam postawę, że wszystko co się dzieje jest normalne i że nie ma co panikować. Jak mnie coś boli to sobie wmawiam, że tak ma być, jak się mała nie rusza to sobie myślę, że po prostu ma taki dzień i pewnie jutro będzie lepiej. Nie chciałam wyjść na panikarę, ale już będę ostrożniejsza.
A tak poza tym to wszystko z Hanią ok, waży 1360g i gin twierdzi, że to waga w normie. Tylko znów zwróciła uwagę, że mała ma długie nogi i stwierdziła, że raczej będzie długim dzieckiem. Zobaczymy czy się sprawdzą te proroctwa

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:08   #1525
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
pytanko mam do was- jakie foteliki kupujecie? macie juz kupione?i czy to prawda ze szpital bez fotelika nie wyda dziecka? , słyszlam to juz wiele razy,ale chyba nie ma podstawy prawnej aby szpital sprawdzał czy
posiadam fotelik
Fotelik trzeba miec my z TZ chyba wypozyczymy (jest podobno taka opcja w sklepie) bo to tylko do taksowki, na droge powrotna ze szpitala. Samochodu nie mamy, fotelika nie bedziemy chyba na razie kupowac.

Mam po nocy niewielkie plamienie w kolorze kawy z mlekiem i lekkie bole w dole brzucha podobne do miesiaczkowych. Mam panikowac czy niekoniecznie? Maly szaleje, nota bene.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:12   #1526
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Co to była za noc dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami

Przed snem płakałam jak bobr,chyba pierwszy raz mi się zdarzyło tak wybuchnąć odkąd jestem w ciąży.
Najpierw poklocilan się z tz o tym,ze na początku lipca chce skończyć pokój bo wole być przygotowana w razie złych wyników,a do bezpiecznego terminu juz 4tyg.. i nie chce tam widzieć ani jednej jego rzeczy,teraz jest tam bałagan to on sobie rzuci to na komodę spodnie,a na szafę bluzę,a to obok plecak..skladowisko sobie znalazł. To wyskoczył na mnie ze jestem nie powazna że chce sterylny pokój 2miechy przed robić. Wyszedł z sypialni z fochem,krzyknelan na niego kilka mocnych słów.. Wrócił i mi mowi: teraz juz najgorszy etap,hormony skacza,myślę,ze teraz powinnaś dyrastycznie trzymać dietę bo nie wiadomo kiedy wyniki podskacza. a ja w RYK!! On przerażony nie wiedział co zrobić, zaczął mnie przytulać,przepraszać.. A ja nie potrafiłam słowa powiedzieć z ataku płaczu. W glowie tylko myśli zr to moja wina,ze jak coś bedzie nie tak to przeze mnie..ale cale szczęście w międzyczasie on mówił dokładnie to samo,tyle żebym nie miala poczucia winy,ze wie jak mi ciężko.

ehh to się wyzalilam z samego rana.
idę zjeść śniadanie a o 10wizyta z położna
Biedactwo. on zrozumie

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:15   #1527
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Gosiu jeśli chodzi o materace ja bym wybrała lateksowy a Hevea jeszcze ma do wyboru trzy pokrowce , ale który to juz musisz sama zdecydować.
[...]
A wiecie co ja chyba dzisiaj zaczynam 9 miesiąc ;-)
no już nie wiem w końcu, czy lepszy lateks czy pianka chciałabym kupić coś najpóźniej w przyszłym tyg, żeby się wietrzył... No bo tak myślę, łóżeczka nie mam gdzie rozłożyć na razie, ale ono jest używane, więc z tej 'nowości' to już dawno wywietrzało, a to chyba tylko o to chodzi? Potem je przecież umyję, a materac jak przyjdzie to rozłożę gdziekolwiek i będzie się wietrzył to będzie ok, tak?
A po serku waniliowym to zgaga mogłaby Cię dopaść i bez ciąży
No i gratulacje za 9 miesiąc, jesteś pierwsza

Justa ale to pewne, że cholestaza=szpital?
Stary 2014-06-25, 09:15   #1528
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Fotelik trzeba miec my z TZ chyba wypozyczymy (jest podobno taka opcja w sklepie) bo to tylko do taksowki, na droge powrotna ze szpitala. Samochodu nie mamy, fotelika nie bedziemy chyba na razie kupowac.

Mam po nocy niewielkie plamienie w kolorze kawy z mlekiem i lekkie bole w dole brzucha podobne do miesiaczkowych. Mam panikowac czy niekoniecznie? Maly szaleje, nota bene.
MARSZ DO LEKARZA!! Plamienie nie jest normalne, jeśli wzięło się bez powodu!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:21   #1529
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
myślisz ,ze każdego odrazu kładą do szpitala?? Moze jeśli wyniki nie będą aż tak wysokie to bedzie opcja monitoringu np w przyvhodni..ktg,pobranie krwi,kilka razy w tyg a ty będziesz w domu??
moja siostra rodziła w skończonym 36tyg. Ale ona z płaczem prosiła lekarza o to,w piatek wypisali ja ze szpitala a w poniedziałek ja cala podrapana do krwi wiezlismy z powrotem i ona jakby mogła to by chyba tak kleczala przy lekarzu.
Stary 2014-06-25, 09:21   #1530
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
U mnie na sr tłumaczyli, że trzeba wyczuć różnicę między plamieniem a krwawieniem. I o ile plamienie może się zdarzyć i wszystko ok to krwawienie nie ma prawa i wtedy biegiem na kontrolę. Więc jeśli plamienie, to niby nie panikować. Ale jeśli masz do tego bóle brzucha jak na okres to może lepiej podjechać do szpitala i sprawdzić czy wszystko ok.. jesteśmy na tym etapie, że lepiej dmuchać na zimne, będziesz spokojniejsza.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości