|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
cześć
![]() trochę odeszłam stąd przez vinted i fb, ale coś tam poczytam i wrócę. z wózka zrezygnowałam. jadę rano na pocztę, mam nadzieję zakupić truskawek, bo już 3 dni nie jadłam to pa
|
|
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie w pachwinie ciągnie od samego rana....
I jeszcze siara leci jak szalone, spalam bez stanika, cala bluzka brudna. Dzień dobry. |
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47024468]Zazdrośnica odezwij się co u Ciebie
wpaula jak po badaniu dzisiaj?[/QUOTE] dzieki ze pytasz aaa chyba nienajlepiej , szyjke mam miekka wg tej lekarki na nfz to 2 tyg temu mialam szyjke 48 mm a teraz mam 36 mm , a wg prywatnej 2 tyg temu juz mialam 29 mm a jutro ide do prywatnej jeszce raz i zobaczymy co sie zrobilo z tych 29 mm , nie wiem czemu sa takie roznice w pomiarach u dwoch lekarzy , czy chodzi o spzret czy metode pomiaru, w kazdym razie dostalam wczoraj od lekarki skierowanie do szpitala ale do niego nie pojechalam jeszce bo jutro mam wizyte u lekarki prywatnej ktora w tym szpitalu przyjmuje wiec jej bardziej ufam i tak naparawde jutro okaze sie co ze mna bedzie , na 10-20 mam wziyte i strasznie sie boje , choc mam jescze nadzieje ze moze nie wysle mnie do szpitala , dla mnie to byloby najgorsze, wczoraj mialam ciezki wieczor maz pracuje od rana pzred 22 wraca caly zcas sama i to w lozku i jak wrocil to sie poplakalam, pytal czy ma zrezygnowac z pracy drugiej ... dzis juz lepiej sie czuje , na wieczor mam dola bo mi starsznie brzuch sztywnieje , oddychac ciezko jeszce zadna pozycja nie jest dobra ehhh bhyle do jutra i dobre wiesci byly
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam sie i ja z głośnego domu ![]() Od 7:30 fachowiec szlifuje... no ale jeszcze trochę i będzie podłoga gotowa od czwartej spanie na raty i nerwy bo coś kot zaczął waiowac i mialczal jak głupi chyba przez ten balagan tutaj. Życzę wam miłego dnia ja zjem śniadanko i ide po drugą porcję porzeczek i gotujemy dzemik. W tym roku wszystkie dzemy bez dzemfixu, zeby dzidzi jak będzie wieksza chemią nie pakować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Właśnie doszłam do wniosku, że rozmiar moich piersi przez ten szpital spadł o jeden przynajmniej Ale chyba muszę się zacząć przyzwyczajać, ale nie jest łatwo.Opędzlowałam bułeczkę z truskawkami i mała od razu zaczęła fikać, skubaniec mały wie, co dobre ![]() Dziękuję Wam, że mnie tak ciepło wszystkie przywitałyście
|
|
#1177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla synusia i za zakupki![]() u nas do wozka przewiduje cieply kocyk na zime i oczywiscie kombinzon my juz po sniadanku, zaraz zabieam sie za prace porzadkowe na balkonie bo remont dobiega konca takze czeka nas intensywny dzien
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia
![]() Niestabilna 3mam kciuki za egzamin
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihi mi chodziło o egzamin carol hihi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nic nie leci jeszcze, ani kropelki. Marcela Cytat:
A, wybacz widać, że jeszcze nie ogarniam
|
|
|
#1181 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obyśmy i my były po wszystkim zadowolone ![]() Cytat:
Oczywiście trzymam kciuki, żeby dobrze poszło i żebyś do Nas wróciła po weekendzie A tak w ogóle, to oni tam u Ciebie nie przesadzają... 15 egzaminów Cytat:
i może pomyśl, czy nie lepiej jednak położyć się do szpitala jeśli będzie z tą szyjką źle - zawsze to pod opieką specjalistów... Jeśli chodzi o ciężki wieczór, to też tak miewam - chyba hormony nam szaleją ![]() Cytat:
Ekstra, że już z podłogą skończą ![]() No i witam się tak w ogóle z rana |
||||
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę lepiej, ale i tak bardzo boli nocą, więc pozostaje mi się przyzwyczaić Grunt, że maleństwo ma się dobrze
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ja
pierwszy raz wczoraj wieczorem Mała kopała tak, że aż mi głupio było, bo miałam chwilami dość tak bolesnej serii kopniaków jeszcze nie dostałam... Aż małż rozmawiał z Malutką żeby się troszkę uspokoiła i dała mamie wytchnąć Za to dzisiaj jest o niebo lepiej, po zjedzonych bułeczkach na śniadonko i wypitym kakao, Lenusia kopie sobie tak jak zwykle Kochana moja Pogoda dzisiaj u mnie jakaś taka nijaka... Słońca nie ma, 15 st. i tak jakby miało za chwilę padać... Małż w pracy, ale na szczęście tylko do 16. A ja za godzinkę się zbieram, przyjedzie Tata i jedziemy do mojej siostry
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak
Kurcze, macica odkąd wstałam napięła mi się już dwa razy Powinno mnie to martwić? Cz ęsto tak macie? Patolożka tłumaczyła mi, że do 10 razy na dobę to normalne, bo ta macica żyje i stąd. Ale u mnie każde napięcie napawa mnie lękiem
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
mi lekarz też mówił, że do 10 razy to normalne więc licz to sobie. Też czasem mam że dwa razy w krótkim czasie stawia mi się macica ale potem zawsze liczę sobie ile razy w ciągu dnia się to powtarza
|
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Asiula kochana!!!! Jak dobrze, Cię "widzieć" Ehh, że też ja mam mamę dalej... ale jak byłam to już nie wiedziała jak mnie ugościć. Owoce to mi nawet ze skórek poobierała, także mogłam brać z talerzyka i prosto do dzióbka ![]() Aneta??? i jak tam po rozmowie/spotkaniu ? jenny, supcio, że z bąbelkiem wszystko w porząsiu, duży już urósł i za zakupyelfirrka, udanej wizyty No i trzymam kciuki za sytuację codzienną, by się rozwikłała jak najprędzej, byś mogła spokojnie cieszyć się swoim stanem Dorissi, odpocznij sobie etusia, oszczędzaj się ! Ana*** nie zaglądam nawet do tych linków, bo nie mogę pojąć... ciągle gdzieś coś się dzieje dla przyjaciółki - świeżo upieczonej mamusinmartyna, smakowicie wyglądają te bułeczki, mniam! A filmik piękny ![]() Niestabilna, uruchomiłaś pracę mych ślinianek tymi porzeczkami, już czuję tę pyszną kwasotę A remoncik przetrzymasz i podłoga będzie cacy aisa84, śliczne zakupki. Taki rożek z sówkami widziałam za 24,99 chyba, więc za 14 grzech byłoby nie wziąć małaPaulina, musi być pyszny ten soczek, własnoręcznie zrobiony KUBUŚ Misstic, ładny jedzeniowy miks sobie wczoraj zafundowałaś agnes2011, za rozkręcające się zakupki, u mnie też chwilowo stoper, ale nadrobię ![]() Latte88, fajny link carolciuska, dobrze, że u Ciebie wszystko OK. Powodzenia na egzaminie i wracaj do nas szybciutko anesh, super,to teraz będziesz laska niebieska, będziesz dwa razy dziennie się przebierać, ja też kilka rzeczy dostałam i korzystam. Choćby takie spodnie z H&M to już ponad stówka w kieszeni Może rozchodzisz się to trochę minie ta pachwinka bezaczek, smacznych truskaweczek życzę! wpaula, powodzenia na wizycie i samych dobrych wieści. Jak w razie przyjdzie pójść do szpitala to najwyżej idź. Może nic przyjemnego, ale poobserwują i jakby coś się działo będą w pobliżu, by zareagować, ale musi być wszystko dobrze Witam Was z rana dziewczynki. Od poniedziałku jadę na wysokich obrotach, wczoraj biegałam za gadżetami do zrobienia prezentu dla babci. W międzyczasie dokupiłam coś do dzieciaczkowych upominków, bo wkrótce zabieram się za prezenty "kręcone" z pampersów. Mam jeszcze zrobić dla znajomej 2 pamiątki ślubne, a wczoraj szefowa koleżanki dzwoni, pytając co u mnie, czy już urodziłam, bo ona kartkę na 40stkę dla zięcia potrzebuje Aaa i wczoraj śniło mi się, ze rodziłam. Dziewczyny... totalnie bezboleśnie szło, miałam rękę na brzuchu i jak mała wychodziła na świat to stopniowo brzuszek opadał Oby nie było prawdą, że sny odwrotnie się tłumaczy ![]() Aha i rozmawiałam wczoraj z męża bratową co urodziła 2 tygodnie temu. Mówiła, że chwali sobie jakieś saszetki Tantum Rosa,rozpuszcza je w butelce po wodzie takiej ze smoczkiem i TAM sobie przemywała, bo wiadomo, ze na początku to boląca rana. Dodatkowo mówi, że ma też mydło w płynie Biały Jeleń i to też chwaliła, więc się z Wami dzielę. Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-06-25 o 09:20 |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ircha kochana, dziękuję My do niedzieli u mamy, więc na takim żarełku dojdę do siebie w mig ![]() Te saszetki są super, mnie na początku ciąży na infekcje bardzo pomagały
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-25 o 09:18 |
|
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
Witam
ale zanim to zrobię chciałam napisać że wczoraj miałam wizytęmoja malutka w 29 tc (wg OM, wg uzg 31tc) waży 1509 kg Główka małej jest tylko większa, wymiarami odpowiada 32 tc. ![]() więc już się boję porodu jak główka będzie duża ![]() Asia witaj, myślałam o Tobie, cieszę się że już jesteś z nami.
|
|
#1191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1192 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Cytat:
hehhe dzień dobry :p Cytat:
Podłoga już prawie prawie... i wygląda zaje....... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
No i Gratuluję 1,5kg szczęścia :klaski: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Zapomnialam dopisać :jupo: Witamy się w 29 tygodniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe czemu mój tż zawsze jest zły ale już nieraz dostał porządnego kopniaka od małej jak przystawiał ucho do brzucha
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam ,że już kaplica będzie z wynikiem,bo w poprzedniej ciąży wyszedł mi za wysoki,a tu, na szczęście,dobry wynikCytat:
![]() Cytat:
Tantum Rosa jest super,też sobie kupuję.Białego Jelenia również polecam,ja zakupiłam balsam hipoalergiczny do naczyń,będę nim myła butelki ,smoczki,laktator i co tylko się da Ja już po śniadaniu.Dziś córcia dała mi wyjątkowo długo spać, bo praiwe do 8-jestem w szoku Teraz puszcza bańki mydlane-to jej ulubione zajęcie Zaraz pewnie przyjdzie moja mama i będziemy pić kawę.Może małż dziś przyjdzie wcześniej z pracy i skręci szafę do pokoju córci,może i komodę... Zobaczymy.Już się nie mogę doczekać prania i prasowania ciuszków |
|||
|
|
|
#1196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój tż nie wierzy że żebra mogą aż tak boleć czasem mnie to wkurza że tego nie rozumie a potem sobie myślę że ja też dopóki tego nie doświadczyłam nie zdawałam sobie sprawy jak to wszystko wygląda
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalka Gratki, ale maleństwo waży no, ho ho Super
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-25 o 09:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

aaa chyba nienajlepiej , szyjke mam miekka wg tej lekarki na nfz to 2 tyg temu mialam szyjke 48 mm a teraz mam 36 mm , a wg prywatnej 2 tyg temu juz mialam 29 mm a jutro ide do prywatnej jeszce raz i zobaczymy co sie zrobilo z tych 29 mm , nie wiem czemu sa takie roznice w pomiarach u dwoch lekarzy , czy chodzi o spzret czy metode pomiaru, w kazdym razie dostalam wczoraj od lekarki skierowanie do szpitala ale do niego nie pojechalam jeszce bo jutro mam wizyte u lekarki prywatnej ktora w tym szpitalu przyjmuje wiec jej bardziej ufam i tak naparawde jutro okaze sie co ze mna bedzie , na 10-20 mam wziyte i strasznie sie boje , choc mam jescze nadzieje ze moze nie wysle mnie do szpitala , dla mnie to byloby najgorsze, wczoraj mialam ciezki wieczor maz pracuje od rana pzred 22 wraca caly zcas sama i to w lozku i jak wrocil to sie poplakalam, pytal czy ma zrezygnowac z pracy drugiej ... dzis juz lepiej sie czuje , na wieczor mam dola bo mi starsznie brzuch sztywnieje , oddychac ciezko jeszce zadna pozycja nie jest dobra 

dla synusia i za zakupki

A remoncik przetrzymasz i podłoga będzie cacy