III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 01:21   #1171
bezaczek7
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

cześć
trochę odeszłam stąd przez vinted i fb, ale coś tam poczytam i wrócę.
z wózka zrezygnowałam.
jadę rano na pocztę, mam nadzieję zakupić truskawek, bo już 3 dni nie jadłam
to pa
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 06:21   #1172
Marcella_
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Cześć
Przepraszam, że milczałam, ale nie miałam jak się odezwać.

Chciałam Wam powiedzieć, że ze mną i bąbelkiem jest lepiej, a raczej ze mną. Zbiorę się i napiszę w Klubie, bo wolałabym publicznie się nie wypowiadać.

Tęskniłam
napisz co sie działo tutaj bo niektórych w klubie nie ma a codziennie jak czytałam forum myślałam o Tobie
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:07   #1173
anesh_
Zakorzenienie

Ale mnie w pachwinie ciągnie od samego rana....
I jeszcze siara leci jak szalone, spalam bez stanika, cala bluzka brudna.

Dzień dobry.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:23   #1174
wpaula
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47024468]Zazdrośnica odezwij się co u Ciebie

wpaula jak po badaniu dzisiaj?[/QUOTE]

dzieki ze pytasz aaa chyba nienajlepiej , szyjke mam miekka wg tej lekarki na nfz to 2 tyg temu mialam szyjke 48 mm a teraz mam 36 mm , a wg prywatnej 2 tyg temu juz mialam 29 mm a jutro ide do prywatnej jeszce raz i zobaczymy co sie zrobilo z tych 29 mm , nie wiem czemu sa takie roznice w pomiarach u dwoch lekarzy , czy chodzi o spzret czy metode pomiaru, w kazdym razie dostalam wczoraj od lekarki skierowanie do szpitala ale do niego nie pojechalam jeszce bo jutro mam wizyte u lekarki prywatnej ktora w tym szpitalu przyjmuje wiec jej bardziej ufam i tak naparawde jutro okaze sie co ze mna bedzie , na 10-20 mam wziyte i strasznie sie boje , choc mam jescze nadzieje ze moze nie wysle mnie do szpitala , dla mnie to byloby najgorsze, wczoraj mialam ciezki wieczor maz pracuje od rana pzred 22 wraca caly zcas sama i to w lozku i jak wrocil to sie poplakalam, pytal czy ma zrezygnowac z pracy drugiej ... dzis juz lepiej sie czuje , na wieczor mam dola bo mi starsznie brzuch sztywnieje , oddychac ciezko jeszce zadna pozycja nie jest dobra ehhh bhyle do jutra i dobre wiesci byly
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:05   #1175
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Cześć ciotki , mamuski.... Nareszcie moge trochę odsapnąć i tu zajrzeć, powiem szczerze że mam dość.... Ta szkoła mnie wymeczy. Został mi jeszcze jeden egzamin w niedziele. Na 15 egzaminow, mam na pewno jeden w plecy, ale coz... Trudno

Teskno mi za Wami, za tematami dzidziusiowymi, mamusiowymi, zakupowymi, jedzeniowymi itd. '

Z nowosci u mnie chyba niewiele, mielismy malowanie mieszkania, niedlugo wymianiamy szafe w sypialni,takze sie dzieje!
Antosia daje w kość, jej ukochana kryjówka to pod moim prawym żebrem.

Sciskam Was i mam nadziejem, że od niedzieli robie powrót na wizaz

ps. piękny wątek !

Jeszcze jeden egzamin i będzie biba

Witam sie i ja z głośnego domu
Od 7:30 fachowiec szlifuje... no ale jeszcze trochę i będzie podłoga gotowa od czwartej spanie na raty i nerwy bo coś kot zaczął waiowac i mialczal jak głupi chyba przez ten balagan tutaj.
Życzę wam miłego dnia ja zjem śniadanko i ide po drugą porcję porzeczek i gotujemy dzemik. W tym roku wszystkie dzemy bez dzemfixu, zeby dzidzi jak będzie wieksza chemią nie pakować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-25, 08:12   #1176
Asia19x
Zakorzenienie

Dzień dobry
Właśnie doszłam do wniosku, że rozmiar moich piersi przez ten szpital spadł o jeden przynajmniej I tak jak myslałam, w nocy bolało Ale chyba muszę się zacząć przyzwyczajać, ale nie jest łatwo.

Opędzlowałam bułeczkę z truskawkami i mała od razu zaczęła fikać, skubaniec mały wie, co dobre

Dziękuję Wam, że mnie tak ciepło wszystkie przywitałyście

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:24   #1177
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Chciałam Wam powiedzieć, że ze mną i bąbelkiem jest lepiej, a raczej ze mną. Zbiorę się i napiszę w Klubie, bo wolałabym publicznie się nie wypowiadać.

Tęskniłam
super ze juz jestes

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
cieszę się, że Asia wróciła z maleństwem cała i zdrowa

ja już po wizycie u gina. Wszystko w jak największym porządku, szyjka nie skróciła się od ostatnich wizyt nic a nic. Nadal mam jednak brać luteinę i wypoczywać duuużo

Synuś rośnie jak na drożdżach i waży 1330 g.
Ułożony jest główką do dołu i mam nadzieję, że już się inaczej nie odwróci

Po wizycie byliśmy z mężem na zakupach i oto mamy:
-wózek Tutek Grander
-wanienkę
-materac do łóżeczka
-ceratka na łóżeczko
-rożek

Powiedzcie mi do wózka kupujecie też prześcieradełko? Czy kupujecie do wózka jakiś specjalny śpiworek czy raczej rożek i kołderka/kocyk?
dla synusia i za zakupki

u nas do wozka przewiduje cieply kocyk na zime i oczywiscie kombinzon

my juz po sniadanku, zaraz zabieam sie za prace porzadkowe na balkonie bo remont dobiega konca takze czeka nas intensywny dzien

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:32   #1178
Asia19x
Zakorzenienie

Etusia

Niestabilna 3mam kciuki za egzamin

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-25, 08:36   #1179
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Etusia

Niestabilna 3mam kciuki za egzamin
Hihi mi chodziło o egzamin carol hihi

Stary 2014-06-25, 08:42   #1180
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Dzień dobry.
Może weź nospę?

U mnie nic nie leci jeszcze, ani kropelki.

Marcela Mam problem z nerkami, tzn. z jedną.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Hihi mi chodziło o egzamin carol hihi

A, wybacz
widać, że jeszcze nie ogarniam

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-25, 08:47   #1181
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Dziewczynki, moja przyjaciółka dzisiaj urodziła!!!!!
Wpierw rodziła w kucki a potem w wodzie, bez żadnego nacinania jednak se da też bym tak chciała mówi że bolało baaardzo, ale chyba jest zadowolona
Ana*** gratulacje dla przyjaciółki obyśmy i my były po wszystkim zadowolone

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Cześć ciotki , mamuski.... Nareszcie moge trochę odsapnąć i tu zajrzeć, powiem szczerze że mam dość.... Ta szkoła mnie wymeczy. Został mi jeszcze jeden egzamin w niedziele. Na 15 egzaminow, mam na pewno jeden w plecy, ale coz... Trudno

Teskno mi za Wami, za tematami dzidziusiowymi, mamusiowymi, zakupowymi, jedzeniowymi itd. '

Z nowosci u mnie chyba niewiele, mielismy malowanie mieszkania, niedlugo wymianiamy szafe w sypialni,takze sie dzieje!
Antosia daje w kość, jej ukochana kryjówka to pod moim prawym żebrem.

Sciskam Was i mam nadziejem, że od niedzieli robie powrót na wizaz

ps. piękny wątek !

carolciuska dasz radę! tym bardziej, że to już będzie ostatni Oczywiście trzymam kciuki, żeby dobrze poszło i żebyś do Nas wróciła po weekendzie A tak w ogóle, to oni tam u Ciebie nie przesadzają... 15 egzaminów

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
dzieki ze pytasz aaa chyba nienajlepiej , szyjke mam miekka wg tej lekarki na nfz to 2 tyg temu mialam szyjke 48 mm a teraz mam 36 mm , a wg prywatnej 2 tyg temu juz mialam 29 mm a jutro ide do prywatnej jeszce raz i zobaczymy co sie zrobilo z tych 29 mm , nie wiem czemu sa takie roznice w pomiarach u dwoch lekarzy , czy chodzi o spzret czy metode pomiaru, w kazdym razie dostalam wczoraj od lekarki skierowanie do szpitala ale do niego nie pojechalam jeszce bo jutro mam wizyte u lekarki prywatnej ktora w tym szpitalu przyjmuje wiec jej bardziej ufam i tak naparawde jutro okaze sie co ze mna bedzie , na 10-20 mam wziyte i strasznie sie boje , choc mam jescze nadzieje ze moze nie wysle mnie do szpitala , dla mnie to byloby najgorsze, wczoraj mialam ciezki wieczor maz pracuje od rana pzred 22 wraca caly zcas sama i to w lozku i jak wrocil to sie poplakalam, pytal czy ma zrezygnowac z pracy drugiej ... dzis juz lepiej sie czuje , na wieczor mam dola bo mi starsznie brzuch sztywnieje , oddychac ciezko jeszce zadna pozycja nie jest dobra ehhh bhyle do jutra i dobre wiesci byly
wpaula trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze jutro i może pomyśl, czy nie lepiej jednak położyć się do szpitala jeśli będzie z tą szyjką źle - zawsze to pod opieką specjalistów... Jeśli chodzi o ciężki wieczór, to też tak miewam - chyba hormony nam szaleją

Cytat:
Jeszcze jeden egzamin i będzie biba

Witam sie i ja z głośnego domu
Od 7:30 fachowiec szlifuje... no ale jeszcze trochę i będzie podłoga gotowa od czwartej spanie na raty i nerwy bo coś kot zaczął waiowac i mialczal jak głupi chyba przez ten balagan tutaj.
Życzę wam miłego dnia ja zjem śniadanko i ide po drugą porcję porzeczek i gotujemy dzemik. W tym roku wszystkie dzemy bez dzemfixu, zeby dzidzi jak będzie wieksza chemią nie pakować.

Niestabilna i jak tam noc na kanapie? Przeżyłaś? Ja z kolei wieczorem zasnąć nie mogłam, bo jak tylko się położyłam to młoda w brzuchu szaleć zaczęła... a nad ranem o 4 znowu... Jak tak będzie szaleć po urodzeniu to chyba ja w nocy nie pośpię...
Ekstra, że już z podłogą skończą i powodzenia z dżemami

No i witam się tak w ogóle z rana u mnie dziś chyba leniwy dzień będzie...
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:52   #1182
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Może weź nospę?

A, wybacz
ahaa ale już jest lepiej?
Stary 2014-06-25, 08:57   #1183
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
ahaa ale już jest lepiej?

Trochę lepiej, ale i tak bardzo boli nocą, więc pozostaje mi się przyzwyczaić Grunt, że maleństwo ma się dobrze

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-25, 08:59   #1184
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Trochę lepiej, ale i tak bardzo boli nocą, więc pozostaje mi się przyzwyczaić Grunt, że maleństwo ma się dobrze
no najważniejsze że z Maleństwem jest dobrze
Stary 2014-06-25, 09:00   #1185
nmartyna
Zadomowienie

Witam się ja
pierwszy raz wczoraj wieczorem Mała kopała tak, że aż mi głupio było, bo miałam chwilami dość tak bolesnej serii kopniaków jeszcze nie dostałam... Aż małż rozmawiał z Malutką żeby się troszkę uspokoiła i dała mamie wytchnąć

Za to dzisiaj jest o niebo lepiej, po zjedzonych bułeczkach na śniadonko i wypitym kakao, Lenusia kopie sobie tak jak zwykle Kochana moja

Pogoda dzisiaj u mnie jakaś taka nijaka... Słońca nie ma, 15 st. i tak jakby miało za chwilę padać... Małż w pracy, ale na szczęście tylko do 16. A ja za godzinkę się zbieram, przyjedzie Tata i jedziemy do mojej siostry
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:04   #1186
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
no najważniejsze że z Maleństwem jest dobrze
Dokładnie tak

Kurcze, macica odkąd wstałam napięła mi się już dwa razy
Powinno mnie to martwić? Cz ęsto tak macie?
Patolożka tłumaczyła mi, że do 10 razy na dobę to normalne, bo ta macica żyje i stąd.
Ale u mnie każde napięcie napawa mnie lękiem

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-25, 09:09   #1187
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie tak

Kurcze, macica odkąd wstałam napięła mi się już dwa razy
Powinno mnie to martwić? Cz ęsto tak macie?
Patolożka tłumaczyła mi, że do 10 razy na dobę to normalne, bo ta macica żyje i stąd.
Ale u mnie każde napięcie napawa mnie lękiem
mi lekarz też mówił, że do 10 razy to normalne więc licz to sobie. Też czasem mam że dwa razy w krótkim czasie stawia mi się macica ale potem zawsze liczę sobie ile razy w ciągu dnia się to powtarza
Stary 2014-06-25, 09:14   #1188
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

Tęskniłam

Asiula kochana!!!! Jak dobrze, Cię "widzieć" O tak się cieszę Ehh, że też ja mam mamę dalej... ale jak byłam to już nie wiedziała jak mnie ugościć. Owoce to mi nawet ze skórek poobierała, także mogłam brać z talerzyka i prosto do dzióbka

Aneta??? i jak tam po rozmowie/spotkaniu ?

jenny, supcio, że z bąbelkiem wszystko w porząsiu, duży już urósł iza zakupy

elfirrka, udanej wizyty No i trzymam kciuki za sytuację codzienną, by się rozwikłała jak najprędzej, byś mogła spokojnie cieszyć się swoim stanem

Dorissi, odpocznij sobie

etusia, oszczędzaj się !

Ana*** nie zaglądam nawet do tych linków, bo nie mogę pojąć... ciągle gdzieś coś się dzieje
dla przyjaciółki - świeżo upieczonej mamusi

nmartyna, smakowicie wyglądają te bułeczki, mniam! A filmik piękny

Niestabilna
, uruchomiłaś pracę mych ślinianek tymi porzeczkami, już czuję tę pyszną kwasotę A remoncik przetrzymasz i podłoga będzie cacy

aisa84, śliczne zakupki. Taki rożek z sówkami widziałam za 24,99 chyba, więc za 14 grzech byłoby nie wziąć

małaPaulina, musi być pyszny ten soczek, własnoręcznie zrobiony KUBUŚ

Misstic, ładny jedzeniowy miks sobie wczoraj zafundowałaś Może się uda z ta pogodą i wyjazdem

agnes2011, za rozkręcające się zakupki, u mnie też chwilowo stoper, ale nadrobię

Latte88, fajny link

carolciuska
, dobrze, że u Ciebie wszystko OK. Powodzenia na egzaminie i wracaj do nas szybciutko

anesh, super,to teraz będziesz laska niebieska, będziesz dwa razy dziennie się przebierać, ja też kilka rzeczy dostałam i korzystam. Choćby takie spodnie z H&M to już ponad stówka w kieszeni Może rozchodzisz się to trochę minie ta pachwinka
bezaczek, smacznych truskaweczek życzę!

wpaula, powodzenia na wizycie i samych dobrych wieści. Jak w razie przyjdzie pójść do szpitala to najwyżej idź. Może nic przyjemnego, ale poobserwują i jakby coś się działo będą w pobliżu, by zareagować, ale musi być wszystko dobrze

Witam Was z rana dziewczynki. Od poniedziałku jadę na wysokich obrotach, wczoraj biegałam za gadżetami do zrobienia prezentu dla babci. W międzyczasie dokupiłam coś do dzieciaczkowych upominków, bo wkrótce zabieram się za prezenty "kręcone" z pampersów. Mam jeszcze zrobić dla znajomej 2 pamiątki ślubne, a wczoraj szefowa koleżanki dzwoni, pytając co u mnie, czy już urodziłam, bo ona kartkę na 40stkę dla zięcia potrzebuje Niby na 15 lipca, ale to idzie zagranicę to muszę spiąć się szybciej. Tort dla babci z ręczników, z "nadzieniem" kosmetykowo-smakołykowym zrobiony, przystrojony, jeszcze w folię muszę zapakować, potem w karton i heja z nim do wysyłki. Aż się boję ile zapłacę, bo chyba z 10 kilo waży! Kupiłam w aptece takie witaminki w płynie od picia litrowe, to sam płyn waży kilogram i jeszcze szklana butla, to razem ważyłam, że samo to prawie 2 kilo, a gdzie reszta... Mam tylko nadzieję, że zostanie to docenione.

Aaa i wczoraj śniło mi się, ze rodziłam. Dziewczyny... totalnie bezboleśnie szło, miałam rękę na brzuchu i jak mała wychodziła na świat to stopniowo brzuszek opadał Oby nie było prawdą, że sny odwrotnie się tłumaczy

Aha i rozmawiałam wczoraj z męża bratową co urodziła 2 tygodnie temu. Mówiła, że chwali sobie jakieś saszetki Tantum Rosa,rozpuszcza je w butelce po wodzie takiej ze smoczkiem i TAM sobie przemywała, bo wiadomo, ze na początku to boląca rana. Dodatkowo mówi, że ma też mydło w płynie Biały Jeleń i to też chwaliła, więc się z Wami dzielę.

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-06-25 o 09:20
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:16   #1189
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
mi lekarz też mówił, że do 10 razy to normalne więc licz to sobie. Też czasem mam że dwa razy w krótkim czasie stawia mi się macica ale potem zawsze liczę sobie ile razy w ciągu dnia się to powtarza
Ja już za bardzo wrażliwa po tym szpitalu jestem, modlę się bym do porodu nie musiała do niego trafić, never

Ircha kochana, dziękuję
My do niedzieli u mamy, więc na takim żarełku dojdę do siebie w mig
Te saszetki są super, mnie na początku ciąży na infekcje bardzo pomagały

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-06-25 o 09:18
Stary 2014-06-25, 09:25   #1190
NATALUSIA14
Rozeznanie

Witam zaraz Was nadrobię, zostało mi 5 stron ale zanim to zrobię chciałam napisać że wczoraj miałam wizytę

moja malutka w 29 tc (wg OM, wg uzg 31tc) waży 1509 kg wszystkie parametry książkowe, nawet ciśnienie miałam 120/80.
Główka małej jest tylko większa, wymiarami odpowiada 32 tc.
więc już się boję porodu jak główka będzie duża

Asia witaj, myślałam o Tobie, cieszę się że już jesteś z nami.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:25   #1191
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Ja już za bardzo wrażliwa po tym szpitalu jestem, modlę się bym do porodu nie musiała do niego trafić, never

Ircha kochana, dziękuję
My do niedzieli u mamy, więc na takim żarełku dojdę do siebie w mig
Te saszetki są super, mnie na początku ciąży na infekcje bardzo pomagały
Wcale Ci się nie dziwię Asiu że teraz się boisz życzę Ci żeby następna wizyta w szpitalu była dopiero we wrześniu
Stary 2014-06-25, 09:35   #1192
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry.
To już tak leci :O masakra jakaś. .. a ciągnięcia pachwin są normalne
Dzień dobry

Cytat:
Może weź nospę?

A, wybacz

hehhe dzień dobry :p

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Ana*** gratulacje dla przyjaciółki obyśmy i my były po wszystkim zadowolone

carolciuska dasz radę! tym bardziej, że to już będzie ostatni Oczywiście trzymam kciuki, żeby dobrze poszło i żebyś do Nas wróciła po weekendzie A tak w ogóle, to oni tam u Ciebie nie przesadzają... 15 egzaminów

wpaula trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze jutro i może pomyśl, czy nie lepiej jednak położyć się do szpitala jeśli będzie z tą szyjką źle - zawsze to pod opieką specjalistów... Jeśli chodzi o ciężki wieczór, to też tak miewam - chyba hormony nam szaleją

Niestabilna i jak tam noc na kanapie? Przeżyłaś? Ja z kolei wieczorem zasnąć nie mogłam, bo jak tylko się położyłam to młoda w brzuchu szaleć zaczęła... a nad ranem o 4 znowu... Jak tak będzie szaleć po urodzeniu to chyba ja w nocy nie pośpię...
Ekstra, że już z podłogą skończą i powodzenia z dżemami

No i witam się tak w ogóle z rana u mnie dziś chyba leniwy dzień będzie...
Nie było źle, trochę biodro i kręgosłup bolal z rana ale jest już ok. No i kot zglupial bo nie wiedział co jest grane. Moj Justek też szalał po czwartej. Zawsze jak chce zeby M zobaczyl albo poczuł to skubaniec przestaje. I wczoraj pierwszy raz widzialam ja brzuch mi sie podniósł ale tak ze sama nie wierzyłam.
Podłoga już prawie prawie... i wygląda zaje....... jak sobie pójdzie to wam pokaże.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Witam zaraz Was nadrobię, zostało mi 5 stron ale zanim to zrobię chciałam napisać że wczoraj miałam wizytę

moja malutka w 29 tc (wg OM, wg uzg 31tc) waży 1509 kg wszystkie parametry książkowe, nawet ciśnienie miałam 120/80.
Główka małej jest tylko większa, wymiarami odpowiada 32 tc.
więc już się boję porodu jak główka będzie duża

Asia witaj, myślałam o Tobie, cieszę się że już jesteś z nami.
Hehhe nie boj się wyjść na pewno wyjdzie :p
No i Gratuluję 1,5kg szczęścia :klaski:

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Zapomnialam dopisać
:jupo: Witamy się w 29 tygodniu

Stary 2014-06-25, 09:37   #1193
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
To już tak leci :O masakra jakaś. .. a ciągnięcia pachwin są normalne
Dzień dobry

hehhe dzień dobry :p

Nie było źle, trochę biodro i kręgosłup bolal z rana ale jest już ok. No i kot zglupial bo nie wiedział co jest grane. Moj Justek też szalał po czwartej. Zawsze jak chce zeby M zobaczyl albo poczuł to skubaniec przestaje. I wczoraj pierwszy raz widzialam ja brzuch mi sie podniósł ale tak ze sama nie wierzyłam.
Podłoga już prawie prawie... i wygląda zaje....... jak sobie pójdzie to wam pokaże.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Hehhe nie boj się wyjść na pewno wyjdzie :p
No i Gratuluję 1,5kg szczęścia :klaski:

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Zapomnialam dopisać
:jupo: Witamy się w 29 tygodniu

U nas jest tak samo mała kopie ciągle a jak tatuś chce też poczuć to przestaje ciekawe czemu mój tż zawsze jest zły ale już nieraz dostał porządnego kopniaka od małej jak przystawiał ucho do brzucha
Stary 2014-06-25, 09:42   #1194
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jest tak samo mała kopie ciągle a jak tatuś chce też poczuć to przestaje ciekawe czemu mój tż zawsze jest zły ale już nieraz dostał porządnego kopniaka od małej jak przystawiał ucho do brzucha
No to młody tylko raz tak sprzedał tacie w ucho. Podejrzewam ze z czasem poczują i zobaczą więcej.

Stary 2014-06-25, 09:43   #1195
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ja przed glukozą jadlam do polnocy i to sporo roznorodne kanapeczki i truskawki z cukrem i smietana
Ja też sobie pofolgowałam,bo zapomniałam,że nazajutrz jest to badanie,coś mnie tknęło koło 23-patrzę a tu badanie glukozy na następny dzień,myslałam,że z kapci wyskoczęMyślałam ,że już kaplica będzie z wynikiem,bo w poprzedniej ciąży wyszedł mi za wysoki,a tu, na szczęście,dobry wynik

Cytat:
Elffirka musicie dac rade, nie macie wyjścia. Trzymaj kciuki bardzo mocno za Was.

Mała Paulina mi włosy siostra podcina,a mama farbuje. Fajnie mam, nie?

Sostalam dwa wody ciazowych ciuszkow od koleżanki.
Super oszczędność,że siostra to umieJam uszę się wybrać do fryzjera, bo moje włosy już o to błagają

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Asiula kochana!!!! Jak dobrze, Cię "widzieć" O tak się cieszę Ehh, że też ja mam mamę dalej... ale jak byłam to już nie wiedziała jak mnie ugościć. Owoce to mi nawet ze skórek poobierała, także mogłam brać z talerzyka i prosto do dzióbka

Aneta??? i jak tam po rozmowie/spotkaniu ?

jenny, supcio, że z bąbelkiem wszystko w porząsiu, duży już urósł iza zakupy

elfirrka, udanej wizyty No i trzymam kciuki za sytuację codzienną, by się rozwikłała jak najprędzej, byś mogła spokojnie cieszyć się swoim stanem

Dorissi, odpocznij sobie

etusia, oszczędzaj się !

Ana*** nie zaglądam nawet do tych linków, bo nie mogę pojąć... ciągle gdzieś coś się dzieje
dla przyjaciółki - świeżo upieczonej mamusi

nmartyna, smakowicie wyglądają te bułeczki, mniam! A filmik piękny

Niestabilna
, uruchomiłaś pracę mych ślinianek tymi porzeczkami, już czuję tę pyszną kwasotę A remoncik przetrzymasz i podłoga będzie cacy

aisa84, śliczne zakupki. Taki rożek z sówkami widziałam za 24,99 chyba, więc za 14 grzech byłoby nie wziąć

małaPaulina, musi być pyszny ten soczek, własnoręcznie zrobiony KUBUŚ

Misstic, ładny jedzeniowy miks sobie wczoraj zafundowałaś Może się uda z ta pogodą i wyjazdem

agnes2011, za rozkręcające się zakupki, u mnie też chwilowo stoper, ale nadrobię

Latte88, fajny link

carolciuska
, dobrze, że u Ciebie wszystko OK. Powodzenia na egzaminie i wracaj do nas szybciutko

anesh, super,to teraz będziesz laska niebieska, będziesz dwa razy dziennie się przebierać, ja też kilka rzeczy dostałam i korzystam. Choćby takie spodnie z H&M to już ponad stówka w kieszeni Może rozchodzisz się to trochę minie ta pachwinka
bezaczek, smacznych truskaweczek życzę!

wpaula, powodzenia na wizycie i samych dobrych wieści. Jak w razie przyjdzie pójść do szpitala to najwyżej idź. Może nic przyjemnego, ale poobserwują i jakby coś się działo będą w pobliżu, by zareagować, ale musi być wszystko dobrze

Witam Was z rana dziewczynki. Od poniedziałku jadę na wysokich obrotach, wczoraj biegałam za gadżetami do zrobienia prezentu dla babci. W międzyczasie dokupiłam coś do dzieciaczkowych upominków, bo wkrótce zabieram się za prezenty "kręcone" z pampersów. Mam jeszcze zrobić dla znajomej 2 pamiątki ślubne, a wczoraj szefowa koleżanki dzwoni, pytając co u mnie, czy już urodziłam, bo ona kartkę na 40stkę dla zięcia potrzebuje Niby na 15 lipca, ale to idzie zagranicę to muszę spiąć się szybciej. Tort dla babci z ręczników, z "nadzieniem" kosmetykowo-smakołykowym zrobiony, przystrojony, jeszcze w folię muszę zapakować, potem w karton i heja z nim do wysyłki. Aż się boję ile zapłacę, bo chyba z 10 kilo waży! Kupiłam w aptece takie witaminki w płynie od picia litrowe, to sam płyn waży kilogram i jeszcze szklana butla, to razem ważyłam, że samo to prawie 2 kilo, a gdzie reszta... Mam tylko nadzieję, że zostanie to docenione.

Aaa i wczoraj śniło mi się, ze rodziłam. Dziewczyny... totalnie bezboleśnie szło, miałam rękę na brzuchu i jak mała wychodziła na świat to stopniowo brzuszek opadał Oby nie było prawdą, że sny odwrotnie się tłumaczy

Aha i rozmawiałam wczoraj z męża bratową co urodziła 2 tygodnie temu. Mówiła, że chwali sobie jakieś saszetki Tantum Rosa,rozpuszcza je w butelce po wodzie takiej ze smoczkiem i TAM sobie przemywała, bo wiadomo, ze na początku to boląca rana. Dodatkowo mówi, że ma też mydło w płynie Biały Jeleń i to też chwaliła, więc się z Wami dzielę.
Sny bywają prorocze
Tantum Rosa jest super,też sobie kupuję.Białego Jelenia również polecam,ja zakupiłam balsam hipoalergiczny do naczyń,będę nim myła butelki ,smoczki,laktator i co tylko się da

Ja już po śniadaniu.Dziś córcia dała mi wyjątkowo długo spać, bo praiwe do 8-jestem w szokuTeraz puszcza bańki mydlane-to jej ulubione zajęcieZaraz pewnie przyjdzie moja mama i będziemy pić kawę.Może małż dziś przyjdzie wcześniej z pracy i skręci szafę do pokoju córci,może i komodę...Zobaczymy.
Już się nie mogę doczekać prania i prasowania ciuszków

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:47   #1196
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
No to młody tylko raz tak sprzedał tacie w ucho. Podejrzewam ze z czasem poczują i zobaczą więcej.

Gdyby czuli to co my mój tż nie wierzy że żebra mogą aż tak boleć czasem mnie to wkurza że tego nie rozumie a potem sobie myślę że ja też dopóki tego nie doświadczyłam nie zdawałam sobie sprawy jak to wszystko wygląda
Stary 2014-06-25, 09:49   #1197
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Nasz synek zawsze przestawał kopać jak mąż zwracał uwagę na brzuch,dopiero wczoraj udało się męźowi zauważyć jak mój brzuch się rusza i jego słowa brzmiały:,,o rany!to żyje!trzeba się tego pozbyć dla dobra ludzkości"-żartowniś

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:52   #1198
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Nasz synek zawsze przestawał kopać jak mąż zwracał uwagę na brzuch,dopiero wczoraj udało się męźowi zauważyć jak mój brzuch się rusza i jego słowa brzmiały:,,o rany!to żyje!trzeba się tego pozbyć dla dobra ludzkości"-żartowniś
ja często na brzuchu kładę projektorek i puszczam Małej kołysanki z niego i zazwyczaj wtedy mój tż dopiero widzi co ona wyprawia w brzuszku bo projektorek cały podskakuje
Stary 2014-06-25, 09:53   #1199
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby czuli to co my mój tż nie wierzy że żebra mogą aż tak boleć czasem mnie to wkurza że tego nie rozumie a potem sobie myślę że ja też dopóki tego nie doświadczyłam nie zdawałam sobie sprawy jak to wszystko wygląda
Powiem ci u mnie o dziwo bolesnych nie ma... maly od ostatniej wizyty caky czas głową w dół. Chyba mu tak wygodnie ale nozkami większych szkód nie robi. Jedyne co to czasami tak dziwnie mi na pęcherz dusi. No i ostatnio sue zawstydzilam i zrobiłam sie czerwona na szczęście nikt tego nie zauważył. Jak kichnelam a mały dusil na pęcherz to popuscilam i tak dwa razy.

Stary 2014-06-25, 09:54   #1200
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię Asiu że teraz się boisz życzę Ci żeby następna wizyta w szpitalu była dopiero we wrześniu
dzięki kochana

Natalka
Gratki, ale maleństwo waży no, ho ho Super

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-06-25 o 09:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości