|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
domi jesteś kolejnym przykładem, ze nie znamy dnia ani godziny
nie ma co sie nastawiac i planować przebiegu porodu.Zapomnialabym: domi gratuluje ![]() debesciara czyli za tydzien w środę stawiasz sie na IP? Ja jestem dwa dni po tobie w terminie (4lipca) ale 1go mam jeszcze wizytę. Ciekawe czy dotrwam....... |
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
i like it - postaram się wrzucić wieczorem
![]() robaczek - nie używałam nigdy nakładek jakieś takie niewygodne mi się wydają - u mnie to tylko tak na poczatku a jak się już sutki przyzwyczają będzie już dobrze Domi - GRATULACJE !!! strasznie szybko wszystko się potoczyło a i strachu pewnie nie mało się przy tym najedliście - dobrze, że wszystko ok. buziaki dla Was mamaya - laktator nigdy nie wyciągnie tyle co dziecko zwłaszcza na początku - ale myślę, że dobrze robisz bo jak za kilka dni mały już będzie mógł pierś to wtedy laktacja napewno Ci się rozkręci
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- domi gratulacje!!!! jednak sie nie spotkamy na porodowce |
|
|
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas na IP należy się zgłosić tydzień po terminie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i życzę dużo zdrówka dla waszych pociech!
Witam dziewczęta! Podczytuje Was regularnie, ale niestety pisze z telefonu, bo nie mam chwilowo lapka i ciężko mi cytować. U mnie dzidzia bez zmian wiec jadę 3 lipca umówić się na cesarke. Gbs mam ujemny I dzisiaj wieczorem drugie ktg.
|
|
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej!
co do "mojego" tematu to napiszę łącznie- dzięki wszystkim za pocieszenie odnośnie lekarza to nadal uważam tak jak kiedyś już pisałam.. on na każdej wizycie mówi mi jak jest i co może być, ale Bogiem nie jest i jak sam stwierdził wczoraj, że my możemy sobie przewidywać a "natura robi swoje". Zresztą bardziej winię siebie, bo za bardzo sie nastawiłam na poród przed terminem..... Cytat:
Cytat:
![]() Prosimy o zdjęcie małej Kalinki ![]() Cytat:
![]() swoją drogą to kiedy to zleciało?
|
|||
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Rano zawiozłam małą do przedszkola, i postanowiłam zajechać do szpitala zrobić ktg. Oczywiście zero skurczy a wczoraj już sobie wkręcałam że rodzę Na szczęście tętno malutkiej w porządku i następne ktg 3lipca + mam się zgłosić na oddział to mnie moja gin zbada na dyżurze. Coś czuję że mi pomasuje pewną część ciała W ogóle poszłam dziś do szpitala do mojego miasteczka, bo mi się nie chciało na półgodzinny zapis jechać do Lublina. A tam pustki pani mnie wzięła na zapis bez rejestracji zero kolejek, doktor zinterpretował nawet nic nie marudził że się u nich nie leczę a jak na ktg to chętnie. Zaprosił za tydzień, myślałam że będą robić problemy. A i powiedział że z rozwarciem mogę chodzić spokojnie do terminu
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Na Staszica mam swoją koleżankę położną, która mimo tego że przy pierwszym porodzie fizycznie jej nie było pomogła mi bardzo. Zawsze szepnie słowo swoim koleżankom z pracy
. Podobno na Staszica jest teraz taki młyn że odsyłają pacjentki, ale właśnie ona kazała mi się tym nie martwić, moja pani doktor z resztą też. O lubartowskiej porodówce krążą różne opowieści
|
|
|
|
#762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wymuszanko. Cytat:
pierwsze dziecko tez tam rodziła wiec skoro wróciła na te sama porodówke to nie moze byc aż tak zle. A historie to krążą rożne i zazwyczaj złe.Moja siostra ma dwa bardzo złe przypadki na swoim koncie, związane z ciaza. Leżała i w wawie i na krasnickich w LBN i na Jaczewskiego i na każdy psioczy. Tak to juz jest. |
||
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu alem zla nikt mi nie powiedzial ze mam byc na czczo do usg i musze czekac kolejne 6h czyli do 3 oj jak ja kocham byc w szpitalu mimo ze jestem pierwszy raz to mam juz dosc. Tz ma tydz wolnego to polowe tego czasu jestem w szpitalu a jak wroce do domu to on do pracy i dupka. Ech to pomarudzam sobie i ide was podczytac. Obejrze sobie zdjecia z porodowki to odrazu humor wroci ze bywalo gorzej haha choc w sumie dziec spi to powinnam sie relaksowac poki moge bo w domu zawsze bedzie cos do zrobienia wiec jedyna szansa pobyczyc sie
fame irlandzki doktor mi ladnie powiedzial jak pytalam o termin porodu. Mowi ja wyliczylem a dziecko jest boss i to ono decyduje,my mozemy czekac i sprawdzac czy sie ma dobrze. |
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Fame i tak już bliżej niż dalej
bo wiadomo że człowiek już się nie może doczekać
|
|
|
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- idę na drzemkę, córcia po przedszkolnych zajęciach ma festyn na zakończenie roku, to muszę mieć powera. |
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wreszcie normalna nocka bez bóli i skurczy, za to pobudka o 6, a spać poszliśmy po północy, bo świętowaliśmy koniec remontu ![]() Jeszcze był pan hydraulik na chwilę, a teraz czekam kiedy moje dziecko zechce zrobić siusiu i idziemy na spacer, choć czuję, że zdąży się rozpadać do tego czasu. ![]() Zaraz poczytam.
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
nie no ja się wykończę ![]() Domi SERDECZNE GRATULACJE !!! Dobrze, że szybko zareagowaliście Brawo !Ja wczoraj prawie cały dzień spałam i leżałam , a dzisiaj znowu mnie nosi ale wiem , że nie mogę Idę nadrobić co naskrobałyście słoneczka
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak czy siak krążące opowieści które mroza krew w żyłach trzeba moooocno weryfikować.
|
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Ale jestem wsciekla. Prosilam Tź żeby porozmawial ze swpja mama o tym żeby zmienić pralke, bo po pierwsze nie dopiera, a po drugie proszek zostaje n a ubraniach. Powiedzialam, ze jak dziecko będzie to nie może być tak, żeby proszek zostawał, bo co jak dziecko będzie uczulone... Dzisiaj pytal i tesciowa nie zamierza zmieniać pralki bo to jest jeszcze dobra a poza tym inne pralki zostawiaja tez proszek na ubraniach. No k........ :banghead: a nowa pralke kupi sie jak ta się zepsuje. Pomijam juz fakt ze ta co jest ma ponad 10 lat...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do imienia, to u nas pojawiła się 3 opcja i synek wybrał, więc na 99% mamy w końcu imię
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ona nie chce jej zmienić to co ja moge. Z Tźem rozmawialismy, ze najwyzej kupi sie druga i postawi w lazience. A on mi teraz mowi, ze nie ma miejsca na dwie pralki bo nie będzie gdzie suszyc ubran w zime. Oszaleje.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- No niestety nie. Ja nie chce sie klocic z nia jak ona nie chce. Tylko mogłaby pomyslec o wnuczce... bo to nie o mnie chodzi i nie jest moj wymysl. Chce zeby moje dziecko mialo normalnie uprane rzeczy. Jak sie wsciekne to będę jeździć do dwóch rodziców i u nich prac te rzeczy. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Powiem mu, ze jak nie mysli o dziecku to jego problem. I jak bedzie miec jakies wysypki to on będzie jeździć do lekarza. Nie zamierzam sie do niego odzywac skoro najpierw mowi ze wstawi sie druga pralke a teraz nagle zmienia zdanie, ze nie będziemy kupowac, bo nie ma miejsca.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#777 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-25 o 12:50 |
|
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Domi ogrome gratulacje ![]() Cinnilla to może trzeba pomóc tej pralce, żeby zaniemogła chwilowo ? Nie no żartuję, ale znam osoby które by właśnie tak sprawę załatwiły. Ja chyba zrobiłabym swoje i kupiła drugą. Jakoś tak zauważyłam, że jak z tż mamy swoje zdanie to rodzice mówią swoje a my swoje robimy i koniec końców większego problemu z tym nie ma.Debesciara zdaję sobie sprawę, że mała ma już jakąś przytulankę. Pewnie też tak kiedyś będę miała, ze nie będę mogła spać jak mały nie będzie spał. Oby szybko Jej minęło i zaczęła sypiać dłużej ![]() Co do nakładek - ja dostałam z firmy medela i z tej firmy mam też laktator, jeśli się przydadzą to mam nadzieję, że się sprawdzą. Dziewczyny, Wy się tu ostro rozpakowujecie, a u mnie zero przesłanek jeszcze. Czasem coś tam ukłuje, zaboli ale nie wiem czy to nie efekt podczytywania Was Dobrze, że mamy wątek jednomiesięczny, bo byłyby niezłe rozbieżności. U mnie wszystko wróciło do normy i poza spuchniętymi nogami i nadgarstkami nie czuję jakbym była w ciąży
|
|
|
|
#780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jesteście na osobnym ? A może znajdzie się jakieś inne miejsce gdzie można zainstalować pralke? Moja znajoma ma pralke w kotłowni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

nie ma co sie nastawiac i planować przebiegu porodu.

to my do 7, a zazwyczaj 8-9

-mam nadzieję ze mi wybacczysz mój czarny humor... 

wymuszanko.
bo wiadomo że człowiek już się nie może doczekać

ma czarne włoski, a ja jestem szczęśliwa i zszokowana, że tak się potoczyło. 
. Fotelik mamy inny niż zamówiliśmy bo ten który zamówiliśmy przyjechał uszkodzony więc mogliśmy czekać tydzień na nowy lub wybrać inną tapicerkę i w sumie dobrze bo ta nowa bardziej nam się podoba