|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Wyprałam dziś pościel dla małej
![]() Nie miałam u mamy Loveli , więc mama mi kazała wlać... delikatnego szamponu ![]() I odrobinę płynu do płukania. No i wszystko ślicznie Suszy się na dworzu, wieczorem przeprasuje i będzie już gotowe.Po tym szpitalu stwierdziłam, że chyba zacznę się już pakować ![]() Na początku lipca zacznę już prać wszystko dla dziecka, kupię kosmetyki, przybory. Wiem, że zrobiłam się strasznie przewrażliwiona, ale lepiej dmuchać na zimne. ![]() Latte Ciebie też tak nerki bolą czy jedna? Mam to samo, boję się zasypiać, ale tłumaczę sobie, że muszę jakoś przetrwać. Nocą człowiek jest bardziej wyczulony na wszelakie bóle, nasilają się, do tego zaspany i zmęczony i zapewne też dlatego tak boli. Lekarze mi mówili, że właśnie nocą jest najgorzej.
|
|
#1262 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Ja już wstawiłam obiad- roladki ze schabu z szynka i serem:-D wysyłam do sklepu i tak się rozpadało, że po powrocie do domu suche miałam tylko majtki;-) kolejne pranie Milenki wstawione:-D Co do śpiwora do wózka to ja mam jeszcze po moim bracie z muminkiem w idealnym stanie :-D Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wstałam i sprzątam bo mnie coś strzeli Płakać mi się chce normalnie, bo co z tego ze mam męża w domu jak go duchem nie ma Chyba mam dziś zły dzień.
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to najważniejsze ale z wagą to masz teraz dylemat Też myślę,że to nierealne przytyć 7kg,ale kto wie Cytat:
.no
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ana kochana jeszcze nie umiem wiązać chusty,ale się nauczę dzięki filmom na you tube.
Mala Paulina ja niby też mam ładny,ale pofarbowalam,ale tras tak 2-3 razy do roku farbuje. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
A potem zapomniałam o bólu i pojechałam popływać zostawiając Majke z chrzestna. Potem podrzucilam Majcie mamie i spalam przez 1,5 godziny... Ale mam dziś dzień. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
My na zimę mamy właśnie taki śpiworek. Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2014-06-25 o 14:51 |
||
|
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Ogarnęłam już prawie wszystkie ciuchy Milenki- jestem teraz na etapie skarpetek, butów, rajstop i czapek i znalazłam coś dla miłośniczek sówek:-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNKI... Mam pytanko do mam, które mają zmywarkę... Jakiś czas temu zamówiliśmy zmywarkę do kuchni, w poniedziałek ją odebraliśmy ale zamontujemy dopiero po remoncie w lipcu... I moje pytanie jest takie czy butelki dla niemowlaka można myć w zmywarce? Czy trzeba je potem sterylizować?? I lepiej używać detergentu w tabletkach czy w płynie??
|
|
|
|
#1269 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć w sumie nie wiem czy do wózka nie dają śpiworka ale może się mylę.Czyli kombinezon (albo ten kombinezon śpiworek) i ten śpiworek sankowo-wózkowy dobrze rozumiem?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co Cię zaskoczyło, czego nie wiedziałaś?![]() Dziękuję za odpowiedź, sama jeszcze nie wiem co wybrać, aczkolwiek odpowiedniego koca nie znalazłam. Cytat:
z czego podłoga? drewno? Cytat:
choćby pokroju tego właśnie śpiworka co wstawiłam? bo ten śpiworek do wózka to zastępuje koc raczej a pod to chyba dziecko powinno być w kombinezonie/śpiworku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki tzn ten do wózka czy ten pokroju kombinezoniku? - Byłam na zakupach a przed chwilą wcięłam rożka truskawkowego W ogóle to jestem zła... bardzo zła. W końcu po wielu rozmowach zamówiliśmy wczoraj płytki do łazienki. Dzisiaj facet dzwoni i mówi ze te z podłogi wycofali i mają tylko 2 opakowania... no pięknie ;/ a my już się nastawiliśmy... można uda się je dostać w innym miejscu, w jakimś magazynie, internecie...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-06-25 o 15:33 |
|||||||||
|
|
|
#1270 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla corci, duza z niej kobitkaCytat:
Cytat:
Cytat:
ja balkon podporzatalam kolo moich kwiatuszkow juz porobilam i nawet rodzicow juz odiwedzialam teraz pranie zastawione i zabieram sie za dalsze porzadki pomalutku i caly czas do przodu
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Butelek po mleku nie wolno myć w zmywarce chyba że są szklane.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2014-06-25 o 15:47 |
|
|
|
#1273 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wygląda śpiworek w wózku.Jest troszkę duży ale myślę że to nawet lepiej, dziecku będzie ciepło z każdej strony.Nawet kolor odpowiedni .Gondola w środku ma około 75 cm, śpiworek 90 cm.
Na zdjęciu na dole jest mój drugi śpiworek troszkę lżejszy, nadaje się zarówno do wózka jak i fotelika. Ja jednak przeznaczam go na fotelik ☺ Brzydkie te zdjęcia mi wyszły ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2014-06-25 o 17:01 |
|
|
|
#1275 |
|
Konto usunięte
|
Odebrałam wyniki
Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana Ale tu cisza ![]() Meta co pociągasz nosem?
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47036732]Odebrałam wyniki
Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana Ale tu cisza ![]() Meta co pociągasz nosem? [/QUOTE]Super Kocham Smacznego ![]() Agnes znów wizytujemy razem |
|
|
|
#1277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47036732]Odebrałam wyniki Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana Ale tu cisza ![]() Meta co pociągasz nosem? [/QUOTE]O jak dobrze, nie będę się stresować sama
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się
Pogoda ładna, ale dość chłodna. Ale mają swietne skarpety w Rossmannie dla dzidziusiów Spodobały mi się dziś jedne takie śliczne żółte, ale 18zł? Bez przesady ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47036732]Odebrałam wyniki Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana [/QUOTE] Super, bardzo się cieszę
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
hej znów. 20 stron nie nadrobiłam, więc nie wiem co się dzieje do końca. jakieś bóle tu się nam zaczynają pojawiać. mnie boli kręgosłup tak nieco nizej niż łopatki
poszłam teraz leżec bo rano byłam w mieście i się trochę nadźwigałam bo 2 butelki wody i arbuz 2kg i trochę jedzenia a zaparkować blisko nie szło i kurde leżę, nie ruszam się, a kręgosłup boli a teraz będzie coraz gorzej...mi mały też pływa, już nie czuję takich kopniaków. dziwne uczucie po kopniaczkach, ale już chyba się trzeba przyzwyczaić. wtrąbiłam z kilo owoców-truskawek i czereśni. czereśnie piękne, duże, ale niezbyt słodkie ![]() ładna podłoga ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- aha, no, i w poniedziałek zaczęłam 30 tydzień |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ktoś tęsknił ? ![]() Dziś zaczynamy 27 tydzień ![]() Maluszek aktywny cały dzień, cży to stoję czy leze czy siedzę ![]() Wybraliśmy już dwa imiona jeśli to będzie dziewczynka na pewno. Będzie albo Arleta albo Marika ![]() Mama pojechała dziś do domu i tak jakoś smutno i cicho ![]() Ale za dwa tygodnie nadciąga szarańcza w postaci mojej siostry z mężem i szwagierka także.znowu będzie wesoło ![]() Odnośnie zakupów dla maluszka to kupiliśmy mebelki do pokoiku Szafa 3 drzwiowa, komoda z przewijakiem i łozeczko. Do tego jeszcze materacyk i poduszkę na przewijak teraz czekamy na pomoc i będziemy skrecac ![]() Dla siebie.mam szlafroczek ![]() Czaje się na laktator z aventa bo przecena jest o 25 euro więc pewnie się skusze ![]() Przez te 13 dni tyle się nachodzilam z mama że poezja ale dobrze nam to zrobiło i wyszlo na zdrowie No to tyle Teraz powinnam być na bierzaco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a szukając łóżka patrzcie na szczebelki?czy płaskie czy wypukłe?
Agnes20 tez się cieszę we dwie zawsze raźniej
|
|
|
|
#1283 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
Jestem studentką V roku psychologii , gdzie aktualnie piszę pracę magisterską na temat zmian, jakie zachodzą w aktywności seksualnej w przebiegu ciąży.Dodałam to jako główny temat, ale na wypadek, gdyby ktoś nie przeczytał wklejam również tutaj linka do mojej pracy magisterskiej. BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA ZA WYPEŁNIENIE każdej jednej ankiety! Wciąż brakuje mi 30 osób do reprezentatywnej grupy, a już dawno powinnam zacząć analizę . Pozdrawiam i gratuluję ![]() https://docs.google.com/forms/d/18v1...oRckYpcy8/edit Edytowane przez studentka773 Czas edycji: 2014-06-25 o 18:56 |
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie pomyślałam, by patrzeć na to nie patrzyłam na to. Na początku dziecko i tak nie jest ruchliwe, więc ochraniaczy nie potrzebowałam, a potem założyłam ochraniacze na łóżeczko, ale to po ładnych paru miesiącach. I to starczyło.
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie wiem nic w kwestii łóżeczek, widziałam tylko w sklepie z daleka. jakie to ma znaczenie? żeby ochraniacza nie dawać czy co?
|
|
|
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To podobno się tak dzieje jak się za wcześnie zacznie zmywać fugę![]() Cytat:
![]() Brawo za zakupy .Jak skręcicie mebelki to pochwal się koniecznie.
|
||
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiąca jestem
![]() Idę się wykąpać, naoliwkuje i będę leżeć i zastanawiać się jak dziś noc przebiegnie. Ale nie marudzę, jak ma boleć, to niech boli, przeżyję ![]() Macie też tak, że jak strasznie Wam się chce siusiu, brzuch automatycznie się napina? Miałam już tak z cztery razy
|
|
#1288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj myslalam o Tobie, dobrze ze juz jestes i super ze zakupy ruszyly
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie siedzę i czytam, szukam oglądam, jak to ja musze wiedzieć wszystko ![]() Z jednej strony z obłymi szczeblami łatwiej się uderzyć i nabić guza, za drugiej za szerokie szczebelki to problem z łapaniem przez dziecko gdy już będzie się podnosiło. to mi się podoba troll nicole |
|
|
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Nie nadrobiłam tego, co dzisiaj naskrobałyście, może później będę miała chwilkę ![]() Segregowałam dzisiaj ubranka dla Małej i mam ich masę aż do rozmiary 98 ![]() Tych malutkich jeszcze trzeba dokupić parę sztuk, ale to tylko dlatego, że chcę mieć coś nowego ![]() od 13 siedziałam nad tym i dopiero przed chwilą skończyłam... Teraz leżę i odpoczywam, bo brzuch trochę zaczął boleć... A i byłam rano u siostry i dostałam kilka fajnych rzeczy: *Matę dla Malutkiej *bujaczek z fischerprice w idealnym stanie *podgrzewacz do butelek *jakieś wkładki chłodzące/grzejące na piersi *laktator ręczny a Avent *laktator z taka gruszką z chico chyba *gaziki jednorazowe do oczyszczania pępuszka *plastry na ranę po cesarce (tak na wszelki wypadek) *kubeczek niekapek *taka książeczkę dużą bawełnianą do zabawy *kostkę bawełnianą wydającą różne dźwięki i z różnymi fakturami *pieluszki flanelowe no i kilka ubranek jeszcze ![]() Cieszę się jak dziecko z tego wszystkiego ![]() Jeszcze tydzień temu martwiłam się, że nic nie mam, a teraz tak nagle tyle rzeczy się nazbierało Co prawda jeszcze jest trochę do kupienia, ale to już na spokojnie... Idę Was nadrabiać teraz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Ja swoją mam w poniedziałek 

.no
??

- już coraz bliżej porodu! 
i mają tylko 2 opakowania... no pięknie ;/ a my już się nastawiliśmy... można uda się je dostać w innym miejscu, w jakimś magazynie, internecie...

poszłam teraz leżec bo rano byłam w mieście i się trochę nadźwigałam bo 2 butelki wody i arbuz 2kg i trochę jedzenia a zaparkować blisko nie szło 

to mi się podoba