III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 13:13   #1261
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Wyprałam dziś pościel dla małej
Nie miałam u mamy Loveli , więc mama mi kazała wlać... delikatnego szamponu
I odrobinę płynu do płukania. No i wszystko ślicznie Suszy się na dworzu, wieczorem przeprasuje i będzie już gotowe.

Po tym szpitalu stwierdziłam, że chyba zacznę się już pakować
Na początku lipca zacznę już prać wszystko dla dziecka, kupię kosmetyki, przybory. Wiem, że zrobiłam się strasznie przewrażliwiona, ale lepiej dmuchać na zimne.

Latte Ciebie też tak nerki bolą czy jedna? Mam to samo, boję się zasypiać, ale tłumaczę sobie, że muszę jakoś przetrwać. Nocą człowiek jest bardziej wyczulony na wszelakie bóle, nasilają się, do tego zaspany i zmęczony i zapewne też dlatego tak boli. Lekarze mi mówili, że właśnie nocą jest najgorzej.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:23   #1262
Simran86
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość

Simran86 "sprawcy" czyli ojca dziecka? Już zaczynam trzymać kciuki za Twoją przyszłotygodniową wizytę - będzie dobrze Ja swoją mam w poniedziałek
Tak tak sprawca- czyli ojciec;-)
Ja już wstawiłam obiad- roladki ze schabu z szynka i serem:-D wysyłam do sklepu i tak się rozpadało, że po powrocie do domu suche miałam tylko majtki;-) kolejne pranie Milenki wstawione:-D
Co do śpiwora do wózka to ja mam jeszcze po moim bracie z muminkiem w idealnym stanie :-D

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:30   #1263
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Wyprałam dziś pościel dla małej
Nie miałam u mamy Loveli , więc mama mi kazała wlać... delikatnego szamponu
I odrobinę płynu do płukania. No i wszystko ślicznie Suszy się na dworzu, wieczorem przeprasuje i będzie już gotowe.

Na początku lipca zacznę już prać wszystko dla dziecka, kupię kosmetyki, przybory. Wiem, że zrobiłam się strasznie przewrażliwiona, ale lepiej dmuchać na zimne.

Latte Ciebie też tak nerki bolą czy jedna? Mam to samo, boję się zasypiać, ale tłumaczę sobie, że muszę jakoś przetrwać. Nocą człowiek jest bardziej wyczulony na wszelakie bóle, nasilają się, do tego zaspany i zmęczony i zapewne też dlatego tak boli. Lekarze mi mówili, że właśnie nocą jest najgorzej.
Mnie Kochana dopadła moja krzywizna kręgosłupa u przykurcz mięśni wokół niego.
Ale wstałam i sprzątam bo mnie coś strzeli
Płakać mi się chce normalnie, bo co z tego ze mam męża w domu jak go duchem nie ma

Chyba mam dziś zły dzień.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Masz nas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:51   #1264
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Mnie Kochana dopadła moja krzywizna kręgosłupa u przykurcz mięśni wokół niego.
Ale wstałam i sprzątam bo mnie coś strzeli
Płakać mi się chce normalnie, bo co z tego ze mam męża w domu jak go duchem nie ma

Chyba mam dziś zły dzień.

To coś mi się pomyliło, wybacz. Nieciekawie co Mam nadzieję, że u Ciebie też minie i nie będziesz cierpiała

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-25, 14:06   #1265
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dzień dobry... My już po wizycie... Szyjka twarda, nie skraca się ani nic więc wszystko w porządku... Za 2 tygodnie zaczynamy ktg i teraz co dwa tygodnie będzie wizyta... Niestety trochę mnie zasmuciła moja waga ponieważ przenieśli gabinet i jest nowa waga i pokazało 70kg czyli wychodzi na to że od początku przytyłam 14kg a od ostatniej wizyty 7kg... Położna powiedziała że to jest niemożliwe, bo nie widać u mnie tych kg i wpisała 65 w kartę... Ale jak się ważywałam u babci to pokazała waga 68 i tak sobie teraz myślę, że może w starym gabinecie waga pokazywała źle i zAczęłam ciążę z większą wagą... No nie wiem... Trudno zrzucę wszystko po ciąży...
Na pocieszenie zjadłam pączka z Lidla... I Konradek figluje w brzuchu... Widziałam że za tydzień w lidlu mają być jakieś sukienki luźne za 25zł nawet fajne... Ale staram się teraz nie wydawać kasy...
Wczoraj wieczorem poszliśmy do mojej kuzynki i Jej tż i bardzo miło spędziliśmy wieczór... Odstresowałam się troszeczkę i wyluzowałam...
Ja też od dłuższego czasu nie korzystam z usług fryzjera bo ścina mnie siostra Malża, ale nie praktykująca fryzjerka więc zazwyczaj na prosto a farbuje mi włoski Małż... Robi to perfekcyjnie hehe... Tylko zawsze mu pękną gdzieś rękawiczki i ma całe dłonie w farbie...
Gratuluję dziewczynki 30 tygodnia ja zaczęłam w poniedziałek... Już coraz bliżej a czas zasuwa i to bardzo...
Dobrze,że wszystko ok to najważniejsze ale z wagą to masz teraz dylemat Też myślę,że to nierealne przytyć 7kg,ale kto wie
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
O a taki właśnie kącik urzadzimy

Coś pięknego

.no

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 14:40   #1266
anesh_
Zakorzenienie

Ana kochana jeszcze nie umiem wiązać chusty,ale się nauczę dzięki filmom na you tube.

Mala Paulina ja niby też mam ładny,ale pofarbowalam,ale tras tak 2-3 razy do roku farbuje.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Może weź nospę?

U mnie nic nie leci jeszcze, ani kropelki.

Marcela Mam problem z nerkami, tzn. z jedną.

A, wybacz
widać, że jeszcze nie ogarniam
Asiu wzielam Aspargin,mi na szczęście pomaga.
A potem zapomniałam o bólu i pojechałam popływać zostawiając Majke z chrzestna. Potem podrzucilam Majcie mamie i spalam przez 1,5 godziny... Ale mam dziś dzień.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kobietki temat wyprawki do wózka był nieraz i mowa o kocyku cienkim i grubym.
Która mi wytłumaczy jaki to jest kocyk gruby nadający się na zimę? taki polarowy wystarczy czy jakiś grubszy powinien być ??

a może taki śpiworek się nada? teoretycznie go się zakłada na spacerówkę ale może do głębokiego też byłby ok?

My na zimę mamy właśnie taki śpiworek.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2014-06-25 o 14:51
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:01   #1267
Simran86
Raczkowanie

Ogarnęłam już prawie wszystkie ciuchy Milenki- jestem teraz na etapie skarpetek, butów, rajstop i czapek i znalazłam coś dla miłośniczek sówek:-D

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403704911173.jpg (80,6 KB, 33 załadowań)
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:19   #1268
elffirka
Rozeznanie

DZIEWCZYNKI... Mam pytanko do mam, które mają zmywarkę... Jakiś czas temu zamówiliśmy zmywarkę do kuchni, w poniedziałek ją odebraliśmy ale zamontujemy dopiero po remoncie w lipcu... I moje pytanie jest takie czy butelki dla niemowlaka można myć w zmywarce? Czy trzeba je potem sterylizować?? I lepiej używać detergentu w tabletkach czy w płynie??
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:24   #1269
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Używałam w dwóch,Graco i Tako,mój jest uniwersalny,jak większość zapewne.On ma zaczepy z gumki co się zakłada na oparcie,ale do gondoli bez problemu,bo nie musisz o nic zaczepiać.Zmierzę śpiworek jak przeschnie i gondolę i zrobię zdjęcie razem.A ponieważ wtedy była bardzo ostra zima,a dziecko siedzi w wózku niemal bez ruchu to normalnie zakładałam kombinezon
A do spacerówki też każdej pasuje? jak już kupować to taki co będzie ok choć w sumie nie wiem czy do wózka nie dają śpiworka ale może się mylę.
Czyli kombinezon (albo ten kombinezon śpiworek) i ten śpiworek sankowo-wózkowy dobrze rozumiem?

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Rozpoczęty, chociaż podobno i tak najlepiej jak dziecko poczeka cierpliwie do 40 tc
A coś mi się kojarzy, że w Niemczech uznają ciążę za donoszoną do 36 tc, ale mogę się mylić.

Ja nie miałam śpiworka. Małą do wózka kładłam w kombinezonie, na to kocyk i osłonka z wózka. Chodzi mi tutaj o miesiące zimowe.
a jaki kocyk? zwykły polarowy? taki jaki minky wystarczy czy za cienki wg Ciebie?

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
ma któraś linka do ciepłego grubego kocyka z allegro?

nic a nic nie mogę znaleźć.
Właśnie obkupiłam małego brzdąca na allegro, aż 180 zł wydałam. Jak przyjdzie wszystko to się pochwalę
też nic ciekawego nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
małaPaulina być może to akurat u Ciebie tak jest - szkoda, bo sądzę, że przy pierwszej ciąży i pierwszym dziecku to się akurat przydaje szkoła rodzenia - ja wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam, o których pewnie w życiu bym nigdzie nie wyczytała sama No i gratulacje za 30 tydzień! - już coraz bliżej porodu!
A co do włosów, to też Ci powiem: Nie farbuj Jeszcze będziesz miała tego dość jak się pojawią siwe

Ana*** i dla mnie może być sierpień oby tylko zmieścić się już w terminie. A co do donoszonej ciąży to mi się kojarzy, że skończony 37 tydzień, czyli 38 tydzień.

W kwestii kocyka to nie wiem czy pomogę, bo sama jeszcze nic nie szukałam takiego. Wydaje mi się jednak, że lepszy niż taki śpiworek byłyby kocyk, bo jednak bliżej ciałka dziecka można go położyć i nie będzie nic zawiewało
Podziel się wiedzą? co Cię zaskoczyło, czego nie wiedziałaś?

Dziękuję za odpowiedź, sama jeszcze nie wiem co wybrać, aczkolwiek odpowiedniego koca nie znalazłam.

Cytat:
A tak wygląda nowa podłoga

Bardzo ładna
z czego podłoga? drewno?

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Te śpiworki są uniwersalne i przeważnie mają 90 cm całkowitej długości, ale z góry robisz jakby "kapturek" i on się wtedy skraca i dopasowuje do długości gondoli. Co do ubierania malucha do śpiworka wszystko od pogody zależy, jak bardzo duży mróz to jakiś polarowy kombinezonik przydał by się. Taki kombinezonik jak dodałaś ten biały też mam i zobaczę czy on nie wystarczy mi czasem. Zdecyduje o tym jak mi wózek przyjdzie i zobaczę jak gruba jest osłonka do gondoli bo mam wersję zimową i letnią w zestawie
Polarowy? a nie taki zwykły zimowy? choćby pokroju tego właśnie śpiworka co wstawiłam? bo ten śpiworek do wózka to zastępuje koc raczej a pod to chyba dziecko powinno być w kombinezonie/śpiworku

Cytat:
Witamy się w 31tc u nas wszystko ok, jutro wizyta i nie wyjdę dopóki gin nie potwierdzi mi płci bo jak narazie to tylko jeden mi powiedział a ja chce wiedzieć na 100% chyba zaczyna się u mnie syndrom wicia gniazda. W lipcu zabieramy się na całego za urządzanie kącika dla naszej księżniczki nawet wczoraj zamówiłam szafę z drzwiami przesuwnymi żebyśmy się wszyscy pomiescili z ubraniami. Skorzystałam z promocji w BRW bo do dzisiaj mają rabat 30% na szafy i znalazlam idealną wiem już nawet jak chce urządzić kącik tylko czekam na $ i będziemy działać

Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Matko nie strasz

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ana kochana jeszcze nie umiem wiązać chusty,ale się nauczę dzięki filmom na you tube.

My na zimę mamy właśnie taki śpiworek.
Fajne są te chusty

Taki tzn ten do wózka czy ten pokroju kombinezoniku?

-

Byłam na zakupach a przed chwilą wcięłam rożka truskawkowego kupiłam jeszcze ciasteczka maślane i chyba zaraz zrobię sobie do nich kawkę z mlekiem.

W ogóle to jestem zła... bardzo zła. W końcu po wielu rozmowach zamówiliśmy wczoraj płytki do łazienki. Dzisiaj facet dzwoni i mówi ze te z podłogi wycofali i mają tylko 2 opakowania... no pięknie ;/ a my już się nastawiliśmy... można uda się je dostać w innym miejscu, w jakimś magazynie, internecie...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-06-25 o 15:33
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:27   #1270
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Witam zaraz Was nadrobię, zostało mi 5 stron ale zanim to zrobię chciałam napisać że wczoraj miałam wizytę

moja malutka w 29 tc (wg OM, wg uzg 31tc) waży 1509 kg wszystkie parametry książkowe, nawet ciśnienie miałam 120/80.
Główka małej jest tylko większa, wymiarami odpowiada 32 tc.
więc już się boję porodu jak główka będzie duża

Asia witaj, myślałam o Tobie, cieszę się że już jesteś z nami.
dla corci, duza z niej kobitka

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
U nas jest tak samo mała kopie ciągle a jak tatuś chce też poczuć to przestaje ciekawe czemu mój tż zawsze jest zły ale już nieraz dostał porządnego kopniaka od małej jak przystawiał ucho do brzucha
oj moj maz tez to zna jak polozy reke to odrazu spokoj

Cytat:

właśnie cały czas się zastanawiam jaki to jest ciepły? taki zwykły polarowy? te minky są za cienkie?

też nam tego życzę

z tym kocykiem tio wydaje mi sie ze polarowy wystarczy, jak ubierzemy dzieciaczka na to kombinezon na to kocyk i u nas taka oslonka na wozek to chyba wystarczy

Cytat:
:klaski: za wizytę

Dzisiaj nie było małego pana z Indii

super podloga

ja balkon podporzatalam kolo moich kwiatuszkow juz porobilam i nawet rodzicow juz odiwedzialam teraz pranie zastawione i zabieram sie za dalsze porzadki pomalutku i caly czas do przodu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:40   #1271
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki kocyk? zwykły polarowy? taki jaki minky wystarczy czy za cienki wg Ciebie?
Kocyków dla córy mieliśmy ok 10, z tego jeden zakupiony przez nas reszta otrzymana w prezencie. Kocyki były z różnych materiałów i nie pamiętam, którego używałam. Wszystko zależy od temperatury. Może w tym roku zima również będzie łagodna

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:46   #1272
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Butelek po mleku nie wolno myć w zmywarce chyba że są szklane.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2014-06-25 o 15:47
perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 16:43   #1273
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dzień dobry... My już po wizycie... Szyjka twarda, nie skraca się ani nic więc wszystko w porządku... Za 2 tygodnie zaczynamy ktg i teraz co dwa tygodnie będzie wizyta... Niestety trochę mnie zasmuciła moja waga ponieważ przenieśli gabinet i jest nowa waga i pokazało 70kg czyli wychodzi na to że od początku przytyłam 14kg a od ostatniej wizyty 7kg... Położna powiedziała że to jest niemożliwe, bo nie widać u mnie tych kg i wpisała 65 w kartę... Ale jak się ważywałam u babci to pokazała waga 68 i tak sobie teraz myślę, że może w starym gabinecie waga pokazywała źle i zAczęłam ciążę z większą wagą... No nie wiem... Trudno zrzucę wszystko po ciąży...
Na pocieszenie zjadłam pączka z Lidla... I Konradek figluje w brzuchu... Widziałam że za tydzień w lidlu mają być jakieś sukienki luźne za 25zł nawet fajne... Ale staram się teraz nie wydawać kasy...
Wczoraj wieczorem poszliśmy do mojej kuzynki i Jej tż i bardzo miło spędziliśmy wieczór... Odstresowałam się troszeczkę i wyluzowałam...
Ja też od dłuższego czasu nie korzystam z usług fryzjera bo ścina mnie siostra Malża, ale nie praktykująca fryzjerka więc zazwyczaj na prosto a farbuje mi włoski Małż... Robi to perfekcyjnie hehe... Tylko zawsze mu pękną gdzieś rękawiczki i ma całe dłonie w farbie...
Gratuluję dziewczynki 30 tygodnia ja zaczęłam w poniedziałek... Już coraz bliżej a czas zasuwa i to bardzo...
Super że wszystko z szyjką ok, ja mam wizytę we wtorek i strasznie się boję co mi lekarz powie
Cytat:
38 rozpoczęty czy skończony?

A do każdej spacerówki pasuje każdy taki śpiworek? czy są jakieś "wytyczne"?
A wiesz ile cm ma ten Twój śpiworek i ile ma gondolka w wózku?
Mogłabyś zrobić w wolnej chwili zdjęcie tego śpiworka w gondoli jak to wygląda?

Jak maluszka ubierałaś pod ten śpiworek? kombinezon pod spód też?

Hmm muszę się zastanowić czy minky wystarczy (nie za cienki?) czy dokupić polarowy i ewentualnie śpiworek... a pod ten śpiworek wózkowo sankowy co zamierzasz zakładać, kombinezon jakiś też? czy może taki śpiworek jak ten na zdjęciu?
Też nie ogarniam tematu śpiworków i kocyków, Ale myśle sobie że mam ciepły kombinezon i do tego kocyk i ta osłonka z wóżka i powinno straczyć, bo w duże mrozy i tak nie zamierzam wychodzić z małą na spacery.
Cytat:

extra, wygląda jak drewniana

Cytat:
O a taki właśnie kącik urzadzimy

śliczny

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Ogarnęłam już prawie wszystkie ciuchy Milenki- jestem teraz na etapie skarpetek, butów, rajstop i czapek i znalazłam coś dla miłośniczek sówek:-D

słodkie

Cytat:

W ogóle to jestem zła... bardzo zła. W końcu po wielu rozmowach zamówiliśmy wczoraj płytki do łazienki. Dzisiaj facet dzwoni i mówi ze te z podłogi wycofali i mają tylko 2 opakowania... no pięknie ;/ a my już się nastawiliśmy... można uda się je dostać w innym miejscu, w jakimś magazynie, internecie...
Jeśli koniecznie chcecie te płytki to ja bym odradzała internet, bo niestety poszczególne partie w produkcji bardzo często się różnią się od siebie odcieniem i dobrze jest sprawdzić czy wszystko jest ok. U nas były cyrki jak robiliśmy podłogę w korytarzu i pękła jedna płytka na środku i trzeba było wymienić, i nie mogliśmy po miesiącu dostać już z tej samej partii i facet musiał nam odklejać z wystawy
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 16:56   #1274
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Tak wygląda śpiworek w wózku.Jest troszkę duży ale myślę że to nawet lepiej, dziecku będzie ciepło z każdej strony.Nawet kolor odpowiedni ��.Gondola w środku ma około 75 cm, śpiworek 90 cm.
Na zdjęciu na dole jest mój drugi śpiworek troszkę lżejszy, nadaje się zarówno do wózka jak i fotelika. Ja jednak przeznaczam go na fotelik ☺

Brzydkie te zdjęcia mi wyszły ;(

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403708157254.jpg (42,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1403708175731.jpg (39,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1403708188410.jpg (41,3 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez Aneta???
Czas edycji: 2014-06-25 o 17:01
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:19   #1275
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Odebrałam wyniki Nie ma cukrzycy, wyniki dobre Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana

Ale tu cisza

Meta co pociągasz nosem?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:29   #1276
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47036732]Odebrałam wyniki Nie ma cukrzycy, wyniki dobre Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana

Ale tu cisza

Meta co pociągasz nosem? [/QUOTE]

Super Kocham
Smacznego

Agnes znów wizytujemy razem
Stary 2014-06-25, 17:47   #1277
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość

słodziaki
Stary 2014-06-25, 18:17   #1278
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Tak wygląda śpiworek w wózku.Jest troszkę duży ale myślę że to nawet lepiej, dziecku będzie ciepło z każdej strony.Nawet kolor odpowiedni ��.Gondola w środku ma około 75 cm, śpiworek 90 cm.
Na zdjęciu na dole jest mój drugi śpiworek troszkę lżejszy, nadaje się zarówno do wózka jak i fotelika. Ja jednak przeznaczam go na fotelik ☺

Brzydkie te zdjęcia mi wyszły ;(

Fajne te śpiworki, ja nigdzie takich nie widzialam

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47036732]Odebrałam wyniki Nie ma cukrzycy, wyniki dobre Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana

Ale tu cisza

Meta co pociągasz nosem? [/QUOTE]

Cytat:
Super Kocham
Smacznego

Agnes znów wizytujemy razem
O jak dobrze, nie będę się stresować sama
Stary 2014-06-25, 18:38   #1279
Asia19x
Zakorzenienie

Witamy się

Pogoda ładna, ale dość chłodna.

Ale mają swietne skarpety w Rossmannie dla dzidziusiów Spodobały mi się dziś jedne takie śliczne żółte, ale 18zł? Bez przesady

[/QUOTE]

Super, bardzo się cieszę

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-25, 18:47   #1280
bezaczek7
Zakorzenienie

hej znów. 20 stron nie nadrobiłam, więc nie wiem co się dzieje do końca. jakieś bóle tu się nam zaczynają pojawiać. mnie boli kręgosłup tak nieco nizej niż łopatki poszłam teraz leżec bo rano byłam w mieście i się trochę nadźwigałam bo 2 butelki wody i arbuz 2kg i trochę jedzenia a zaparkować blisko nie szło i kurde leżę, nie ruszam się, a kręgosłup boli a teraz będzie coraz gorzej...

mi mały też pływa, już nie czuję takich kopniaków. dziwne uczucie po kopniaczkach, ale już chyba się trzeba przyzwyczaić.

wtrąbiłam z kilo owoców-truskawek i czereśni. czereśnie piękne, duże, ale niezbyt słodkie

ładna podłoga nasza kafelkowa czeka na meble. parę szt kafelek zostało, ale kurde, nie wiem. mam wrażenie, że fugi wręcz wybieliło, a miał być ciemny grafit, a kafelki też jakieś jaśniejsze. może jak porządnie umyję, to się zrobią jakie miały być? może jeszcze ten proch na nich został rozmazany.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

aha, no, i w poniedziałek zaczęłam 30 tydzień
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:51   #1281
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

Ktoś tęsknił ?

Dziś zaczynamy 27 tydzień

Maluszek aktywny cały dzień, cży to stoję czy leze czy siedzę dobrze że w nocy cisza

Wybraliśmy już dwa imiona jeśli to będzie dziewczynka na pewno. Będzie albo Arleta albo Marika

Mama pojechała dziś do domu i tak jakoś smutno i cicho
Ale za dwa tygodnie nadciąga szarańcza w postaci mojej siostry z mężem i szwagierka także.znowu będzie wesoło

Odnośnie zakupów dla maluszka to kupiliśmy mebelki do pokoiku
Szafa 3 drzwiowa, komoda z przewijakiem i łozeczko. Do tego jeszcze materacyk i poduszkę na przewijak teraz czekamy na pomoc i będziemy skrecac

Dla siebie.mam szlafroczek

Czaje się na laktator z aventa bo przecena jest o 25 euro więc pewnie się skusze

Przez te 13 dni tyle się nachodzilam z mama że poezja ale dobrze nam to zrobiło i wyszlo na zdrowie

No to tyle

Teraz powinnam być na bierzaco

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:52   #1282
Latte88
Zakorzenienie

Dziewczynki a szukając łóżka patrzcie na szczebelki?czy płaskie czy wypukłe?

Agnes20 tez się cieszę we dwie zawsze raźniej
Stary 2014-06-25, 18:53   #1283
studentka773
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie

Jestem studentką V roku psychologii , gdzie aktualnie piszę pracę magisterską na temat zmian, jakie zachodzą w aktywności seksualnej w przebiegu ciąży.Dodałam to jako główny temat, ale na wypadek, gdyby ktoś nie przeczytał wklejam również tutaj linka do mojej pracy magisterskiej. BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA ZA WYPEŁNIENIE każdej jednej ankiety! Wciąż brakuje mi 30 osób do reprezentatywnej grupy, a już dawno powinnam zacząć analizę . Pozdrawiam i gratuluję

https://docs.google.com/forms/d/18v1...oRckYpcy8/edit

Edytowane przez studentka773
Czas edycji: 2014-06-25 o 18:56
studentka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:01   #1284
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

nawet nie pomyślałam, by patrzeć na to nie patrzyłam na to. Na początku dziecko i tak nie jest ruchliwe, więc ochraniaczy nie potrzebowałam, a potem założyłam ochraniacze na łóżeczko, ale to po ładnych paru miesiącach. I to starczyło.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:06   #1285
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:

Agnes20 tez się cieszę we dwie zawsze raźniej
chodzi ci o to czy są okrągłe czy prostokątne? ja jeszcze nie wiem nic w kwestii łóżeczek, widziałam tylko w sklepie z daleka. jakie to ma znaczenie? żeby ochraniacza nie dawać czy co?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:08   #1286
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

ładna podłoga nasza kafelkowa czeka na meble. parę szt kafelek zostało, ale kurde, nie wiem. mam wrażenie, że fugi wręcz wybieliło, a miał być ciemny grafit, a kafelki też jakieś jaśniejsze. może jak porządnie umyję, to się zrobią jakie miały być? może jeszcze ten proch na nich został rozmazany.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

aha, no, i w poniedziałek zaczęłam 30 tydzień
U nas też niestety we wszystkich pomieszczeniach wyszły fugi jaśniejsze,To podobno się tak dzieje jak się za wcześnie zacznie zmywać fugę

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam

Ktoś tęsknił ?

Maluszek aktywny cały dzień, cży to stoję czy leze czy siedzę dobrze że w nocy cisza

Wybraliśmy już dwa imiona jeśli to będzie dziewczynka na pewno. Będzie albo Arleta albo Marika

Ale za dwa tygodnie nadciąga szarańcza w postaci mojej siostry z mężem i szwagierka także.znowu będzie wesoło

Szafa 3 drzwiowa, komoda z przewijakiem i łozeczko. Do tego jeszcze materacyk i poduszkę na przewijak teraz czekamy na pomoc i będziemy skrecac

Czaje się na laktator z aventa bo przecena jest o 25 euro więc pewnie się skusze

Przez te 13 dni tyle się nachodzilam z mama że poezja ale dobrze nam to zrobiło i wyszlo na zdrowie

No to tyle

A ja się już zaczełam zastanawiać co Wy tam z mamusią działacie że się nie zameldowałaś nawet
Brawo za zakupy.Jak skręcicie mebelki to pochwal się koniecznie.
Stary 2014-06-25, 19:12   #1287
Asia19x
Zakorzenienie

Śpiąca jestem
Idę się wykąpać, naoliwkuje i będę leżeć i zastanawiać się jak dziś noc przebiegnie.
Ale nie marudzę, jak ma boleć, to niech boli, przeżyję

Macie też tak, że jak strasznie Wam się chce siusiu, brzuch automatycznie się napina? Miałam już tak z cztery razy

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-25, 19:14   #1288
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam

Ktoś tęsknił ?

No to tyle

ja dzisiaj myslalam o Tobie, dobrze ze juz jestes i super ze zakupy ruszyly

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:14   #1289
Latte88
Zakorzenienie

No własnie siedzę i czytam, szukam oglądam, jak to ja musze wiedzieć wszystko
Z jednej strony z obłymi szczeblami łatwiej się uderzyć i nabić guza, za drugiej za szerokie szczebelki to problem z łapaniem przez dziecko gdy już będzie się podnosiło.

to mi się podoba
troll nicole
Stary 2014-06-25, 19:22   #1290
nmartyna
Zadomowienie

Cześć dziewczynki Nie nadrobiłam tego, co dzisiaj naskrobałyście, może później będę miała chwilkę

Segregowałam dzisiaj ubranka dla Małej i mam ich masę aż do rozmiary 98
Tych malutkich jeszcze trzeba dokupić parę sztuk, ale to tylko dlatego, że chcę mieć coś nowego
od 13 siedziałam nad tym i dopiero przed chwilą skończyłam... Teraz leżę i odpoczywam, bo brzuch trochę zaczął boleć...

A i byłam rano u siostry i dostałam kilka fajnych rzeczy:
*Matę dla Malutkiej
*bujaczek z fischerprice w idealnym stanie
*podgrzewacz do butelek
*jakieś wkładki chłodzące/grzejące na piersi
*laktator ręczny a Avent
*laktator z taka gruszką z chico chyba
*gaziki jednorazowe do oczyszczania pępuszka
*plastry na ranę po cesarce (tak na wszelki wypadek)
*kubeczek niekapek
*taka książeczkę dużą bawełnianą do zabawy
*kostkę bawełnianą wydającą różne dźwięki i z różnymi fakturami
*pieluszki flanelowe
no i kilka ubranek jeszcze

Cieszę się jak dziecko z tego wszystkiego
Jeszcze tydzień temu martwiłam się, że nic nie mam, a teraz tak nagle tyle rzeczy się nazbierało Co prawda jeszcze jest trochę do kupienia, ale to już na spokojnie...

Idę Was nadrabiać teraz
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości