|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#812 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Nie mam pojęcia czego się boją, kupcie pralkę i koniec bez dyskusji, dziecko jest najwazniejsze, a nie ze co chwila bedziecie do lekarza jezdzic z dzieckiem i tylko sie martwić, u nas ta kuchnia to tragedia bał się powiedzieć im że meble kupiliśmy ![]() chyba mamy taką samą sytuację
Edytowane przez justynka2992 Czas edycji: 2014-06-25 o 15:53 |
|
|
|
|
#813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Ojej, temat teściów - temat rzeka
Ja uważam , że jak jesteśmy dorośli nie możemy sobie dać wejść na głowę, a jak ktoś się decyduje razem mieszkać to obie strony powinny iść na kompromis ![]() Co do odwiedzin - my mamy uzgodnione, że damy znać rodzicom czy czuję się na siłach Nie wyskakuję z tekstami, że na pewno po 2-3 tygodniach, nie wiemy tak na prawdę jak będzie i nasze mamy i teściowe mogą nam na prawdę pomóc ![]() Joanna współczuję, oby szybko Ci się poprawiło
|
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
Cinilla z tesciowa to musisz dyplomatycznie
spokojnie postaw na swoim, ale tak odwroc kota ogonem, zeby myslala, ze to dla jej dobra chcesz pralke wymienic Dziewczynki z morfologia to ja mialam wyniki z 12 czerwca, a w poniedzialek na porodowce mi na dzien dobry pobrali krew, zeby swieza byla. Dzis dzien swira. Tak w wielkim skrocie: Rano na obchodzie postanowiono, ze ide do domu. Czekam sobie na wypis, a doktor mnie poprosila na badanie jeszcze. Tam ze czop mi odchodzi (wow, druga dobe krwisty sluz ze mnie leci) a szyjka bez zmian. Pozniej jeszcze chyba ze soba pogadali i wyslali mnie na dol na usg. Maly juz w zasadzie nie rosnie, spadl juz do 16 centyla, lozysko sie zestarzalo. Wszystko przyjelam do wiadomosci, ale pani ktora robila mi to usg tak mi to przekazala, jakbym byla winna ze dziecko malutkie. " ze ja juz nie wiem jak go mam zmierzyc, caly czas wychodzi, ze maly". Bardzo niemilo bylo. Jak wrocilam na oddzial, zanioslam wyniki do pokoju lekarskiego, wrocilam na sale. Przyszla moja doktor powiedziec, ze jeszcze ktg zrobimy. To ja zapytalam co jest nie tak bo sie martwie i sie rozplakalam, opowiedzialam wszystko. Ona mnie uspokoila, ale poszla do ordynator i jej pewnie przekazala wszystko. Ordynator mnie poprosila na rozmowe, byla bardzo mila, wytlumaczyla wszystko i powiedziala, ze zostawia mnie do jutra ( a juz na moje lozko dziewczyna na korytarzu czekala) zebym byla spokojniejsza i jeszcze podobno mi przeplywy maja jutro zbadac. W ktg skurczy w zasadzie brak, z tetnem dziecka wszystko pieknie. Czekamy... |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Ines ta babka z usg to jakas głupia. Nie dość ze ciągle masz skurcze, tyle już alarmów było, trzymają cię w szpitalu. Ile to twojje dziecko waży? Moja ostatnio spadła z 50 na 10 centyl, w srode idę zobaczyć ile przybrała.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ordynatorka się fajnie zachowała A z tymi wynikami jak tak piszecie to może i było odwrotnie tzn morfo 4tyg. a mocz 2tyg. Już nie pamiętam ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dobrze,że ordynatorka ogarnięta. Obyś się już jak najkrócej męczyła kochana ![]() ![]() : kciuki:ja dziś na 20 idę na wizytę....już się doczekać nie mogę ciekawa jestem strasznie czy moja Myszka ma zamiar pojawić się niebawem na świecie.... apropos myszek polecam sprzedawcę mitoja_baby zamówiona czapeczka jest cudowna |
|
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
Cinnilla dziwna ta Twoja teściowa że nie chce nowej pralki :O może faktycznie denerwuje się o to że chcesz jej coś zmieniać w domu.
U mnie było podobnie, po całkowitym remoncie domu kilka lat temu, moja mama przyjeżdżała pomóc w sprzątaniu, myciu okien, a teściowa która mieszka na tej samej ulicy nie pofatygowała się ani razu. Za to jak urodziłam dziecko to zaraz pierwsza była w gościach w dodatku przeziębiona mimo że zapowiadałam wcześniej że proszę o wizyty dopiero następnego dnia po cc
|
|
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
O raju wreszcie na tyłku usiadłam.
Cinnila nie zazdroszcze. Pomóc nie pomogę bo u mnie tż strara się odganiać takie konflikty. Eeź głeboki oddech i pogadaj z tżtem może jeszcze raz cobyście wspólny front mieli. Ines trzymam kciuki cobyś wreszcie urodziła. Hm, babeczka z usg beznadzieja. Gdzie Ty teraz leżysz bo się zgubiłam w tych szpitalach... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
co do teściowej.... jak bylam w 6miesiacu to remontowaliśmy wynajmowane mieszkanie, moja mama przyjechała (mieszka ponad 60 km od krakowa i nie ma auta) i umyła mi okna i wysprzątała mieszkanie jak tylko usłyszała,że chce się za to brać sama z tz. Teściowa 2 dni wcześniej wbiła się na mieszkanie jak jeszcze kończyliśmy remonty aby obejrzeć efekty. Gdy ja na czworakach szorowałam plamy po farbie aby nie zaschły ona jak gdyby nigdy nic popijała kawę i jeszcze sugerowała,że może u niej jakiś remont coś ten tego....
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
ines rzeczywiscie pani od usg nieciekawa
![]() Twoja szyjka bardzo uparta, poza tym wydaje mi sie, ze powinni zaczac cos robic skoro lozysko sie starzeje, odchodzi krwisty czop a szyjka bez zmian i zadnych skurczy no chyba ze licza, ze lada moment cos sie rozkreci ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() Szukala ekipy remontowo-sprzatajacej za free? Masakra
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to nie pozwole na coś takiego, żeby ktoś się wtrącał w nasze życie, a narazie musze przemilczeć sprawe |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny.. do tej pory myślałam, że to ja mam ciężko z teściową, ale to co Wy piszecie to przekracza wszelkie pojęcie
![]() a z tż już powymienialiśmy domowe sprzęty takie jak lodówka, kuchenka, zmywarka i nie miała nic przeciwko (nawet się cieszayła), dlatego dziwię się cinilla Twojej teściowej na prawdę widać, że jakaś nadzwyczaj trudna baba ja na Twoim miejscu po prostu wymieniłabym tą pralkę, niech się obraża a kiedyś przecież jej przejdzie ![]() co do odwiedzin po porodzie to nie wiadomo jak to wyjdzie w praktyce, ale też nie spodziewam się tłumów gości, tym bardziej, że regulamin u mnie w szpitalu jest taki, że można w odwiedziny przychodzić pojedynczo (oczywiście z przymróżeniem oka) i do którejś tam godziny. osobiście chciałabym, żeby oprócz tż przysli do mnie moi rodzice na nikogo innego nie mam ochoty
|
|
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wstałam i chyba trochę lepiej
Czuję, że jakbym się położyła dalej to bym usnęła Organizm chyba zbiera siły na dzień X...Dziękuję dziewczyny za miłe słowa Cinilla i justynka współczuję strasznie , mój tż ma podobną ciocię i ostatnio zaproponowała żebyśmy wzięli na chrzestnego człowieka , którego przez 13 lat widziałam raz na oczy ![]() ![]() Ines alesz ty się masz dziewczyno Miłego wieczoru
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja się dziś kiepsko czyję. Jakaś taka osłabiona czułam się już rano. Na 12 byłam umówiona z koleżankami na lody więc pojechałam. Zjadłam lody, przegadałam 2h i zaczął mnie pobolewać brzuch. Dostałam lekkiej biegunki. Potem poszłam do pracy zanieść L4 i mimo że chwile posiedziałam to cała zlana potem cały czas byłam. Mimo kolejnej wizyty w toalecie co chwile ból brzucha taki podobny do okresowego. Pojechałam do domu wzięłam nospę ale brzuch nadal co chwile boli. Nie jakoś bardzo mocno ale jednak boli. Tyle że po nospie chociaż przestał tak twardnieć. Mąż mówi mi że syfu się najadłam i to dlatego. A ja nie wiem o co chodzi... Dobrze, że mam w domu detektor tętna to sprawdziłam i u małej jest ok wiec czekam aż mi samo przejdzie. Dziwna sytuacja z tym moim brzuchem.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
#828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem jak to u was ale ja bym się bała przy końcówce brać no-spe może się nie znam ale wydaje mi się że lepiej przeczekać twardnienia i skurcze przez leżenie bo teraz to już wszystko przygotowuje się do porodu i po co ingerować w organizm nie wiem może któraś mnie wyprowadzi z błędu
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zaczyna się coś dziać .... ogólnie ja dzisiaj też sie srednio czuje |
|
|
|
|
#831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj jestem strasznie ospala... Wieczorem będę rozmawiać z Tż tem. Ciekawe co mi powie o tej pralce. Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczymy co będzie się działo, jak by co to pojadę na IP w nocy. Z tym, że już mi się zdarzały bóle brzucha nieznanego pochodzenia i lekarz mnie wtedy przebadał z każdej strony łącznie z crp i nic nie wyszło wiec najwyraźniej to był problem jelitowy. Tylko teraz jest inaczej. Bo twardnieje ten brzuch chwilami. Może przejdzie jak odpocznę. Myślę, że nie ma co panikować.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-25 o 19:23 |
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zalecaja wziac paracetamol i kapiel. Jak nie mija a boli coraz bardziej to na emergency Przeciez jak to porod to nospa ani paracetamol nie powstrzymaja go. |
|
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale fakt jak to już idzie to żadna siła nie pomoże
|
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka ma racje, położna nam też mówiła że jak boli to najpierw nospa pózniej kąpiel a jak przejdzie to znaczy ze przepowiadawcze a jak nie to na IP
|
|
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
No i właśnie bo nie zdążyłam wam napisać... U mnie z porodem były małe jaja. Po tygodniu leżenia na patologii mój organizm stwierdził że czas na większe fajerwerki. Około 6:15 pojawiły mi się bóle brzucha jak na okres ( takie mocniejsze) zgłosiłam to położnym. Kazały mi chwilę poleżeć i gdyby się pojawiły miałam zgłosić. No oczywiście że się pojawiły... Szybciutko ściągneli mi lekarza i ... rozwarcie na 2 palce. Podłączyli mi papawerynę dożylnie i miałam czekać. W między czasie zadzwoniłam do TŻta coby szybciej się zbierał bo nie wiem jak to się skończy. Niestety kroplówa nic nie dała, a mnie w między czasie podpieli pod KTG. I uwaga skurcze niezbyt się pisały więc relax psychiczny nastąpił. Ale organizm nie ustąpił przed 8:00 miałam już co około 2 minuty. Szybka decyzja. Jedziemy na blok. Pakowanie rzeczy, szpitalna koszulka i ten paskudny syropek na zobojętnienie kwasów. Gdy dojechaliśmy na blok niestety Tż musiał zostać na korytarzu, nie było czasu na przygotowanie go do operacji. Nie powiem że byłam dzielna bo się wydarłam tak że babeczka z po porodowej się zleciała... :/ Potem trwające wieczność (w mojej głowie) wkłucie. W porównaniu do skurczu to kłucie to jakieś muśnięcie motyla było... Potem ulgaaaaa
nic już nie bolało. Babeczka jeszcze mnie zbadała i szok bo tu pełne rozwarcie... Jeszcze w teorii chwila i miałabym córę na świecie... A tak 12-go maja o 9:00 na świecie pojawiła się Jagoda Kurcze minęło 6tyg a jakby to było wczoraj. Jeśli chodzi o ból to faktycznie konkretnego natężenia nie pamiętam, tylko że bolało jak skurczybyk. Jakbym miała planowaną cesarkę to to nawet przyjemne by było a tak znieczulenie hard core Ale już po wszystkim i mam swoją marudkę przy sobie ![]() Cinnila może się coś zaczyna? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
Rybka, z nospa masz rację. Do rozwiązania brałam kiedyś 3x2tab.dziennie. i jak to już były te skurcze to nospa nic nie pomogła.
Ines, malwska ja dziś też zmartwienie. Od ostatniej wizyty dwa tyg temu mały przybrał 100g. Lekarz był sam zaskoczony. A było ok. W poniedz ide do szpitala na usg i ktg, poprosze o sprawdzenie przepływów, bo się przekręcę z nerwów. W centylach teraz też mi wychodzi ok. 10, a to dopiero 36tc ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Rybka, z nospa masz rację. Do rozwiązania brałam kiedyś 3x2tab.dziennie. i jak to już były te skurcze to nospa nic nie pomogła. Ines, malwiska ja dziś też zmartwienie. Od ostatniej wizyty dwa tyg temu mały przybrał 100g. Lekarz był sam zaskoczony. A wcześniej było ok. W poniedz ide do szpitala na usg i ktg, poprosze o sprawdzenie przepływów, bo się przekręcę z nerwów. W centylach teraz też mi wychodzi ok. 10, a to dopiero 36tc |
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
No po 5 ciąży wiem coś więcej hehe
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, dawno się nie odzywałam, ale mnie to tylko lać
a dlaczego popierwsze nie moge wad nsdgonic i mm lenia na odpiywanie. Dzis zrobiłam rosół i chlebk upiekłam. Ale nsjwaxniejsze byłam na usg i ginekolog no i niefajnie chyba zagłodziłam dziecko w 36tc mała ma wagę jak w 34 czyli troszkę ponad 2500g główka nisko dwa razy próbował obejrzeć główkę po względem toxoplazmozy i ciezko było podejść ale ok jeśli o to chodzi.Potem gin, pędzlowanie apftinem pochwy nic fajnego. Szyjka miękka po badniu usiadłam usg przejrzane i faktycznie mała dzidzia więc usg po 10 dniach i wizyta 9 lipca. Tż oczywiscie niewytrzymał na pyt gin czy odczuwam ciągnięcie w dół. Ja ze niewiem, gin ze jak tak tzn. Ze duzo chodze itp. Tż tak żona usiedzieć nie moze sprząta pierze itp. I co opierdziel od gin że szyjka o połowe skrócona i mam leżeć jak chce donosic. Ehh to bedzie trudne. Przepraszam za literówki na tablecie ciężko mi się pisze. O co chodzi z centylami nie łapie tego.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-06-25 o 20:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

Ja uważam , że jak jesteśmy dorośli nie możemy sobie dać wejść na głowę, a jak ktoś się decyduje razem mieszkać to obie strony powinny iść na kompromis 
Nie wyskakuję z tekstami, że na pewno po 2-3 tygodniach, nie wiemy tak na prawdę jak będzie i nasze mamy i teściowe mogą nam na prawdę pomóc
ale ordynatorka się fajnie zachowała 

apropos myszek polecam sprzedawcę mitoja_baby zamówiona czapeczka jest cudowna 

no chyba ze licza, ze lada moment cos sie rozkreci