|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
My byliśmy dziś u okulisty badanie dna okaa dla mnie masakra aż chciałam uciekać ale Niuniu ma zdrowe oczka mamy do kontroli przyjść za 8 miesięcy O szczepionkach http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ce,112340.html Chyba przejedziemy się do tej Pani Doktor Uciekam bo mam jutro spotkanie z klientami musze zrobić prezentacje dziś się dowiedziałam a jutro mimo L4 na impreze jade na 2 -3 godzinki
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ja ekspertem nocnikowym nie jestem niestety, ale na Twoim miejscu bym chyba sprobowala. Ja czekam na jakakolwiek reakcje mojego Pietrasinskiego na pelna pieluche - na razie moglby w pelnej i obkupanej chodzic calusi dzien i nic mu to nie przeszkadza. No i nie mowi, a wydaje mi sie, ze jednak z dzieckiem mowiacym bedzie latwiej? Latwiejsza komunikacja. Na razie do mlodego malo co trafia, staram sie mowic, jak zrobi kupke, pytam, Pietraszko, co jest w pieluszce??? Odpowiada czasem 'tuta' (chyba to znaczy kupa :p) takze ja czekam jeszcze na jakikolwiek znak z jego strony
![]() M.ostatnio dowalil t. (swojej mamie!!! Myslalam, ze sie posikam ze smiechu ) t.mowi, ze jak najwczesniej odpieluchowac juz teraz zaraz sadzac co chwile jak najczesciej bo im pozniej zaczniemy tym trudniej bedzie go odpielucjowac, a moj M.na to "no, odezwala sie "ekspertka", a ja to do 5rz w pieluchach latalem " ja sie ze smiechu niemal udusilamMajtaj dziala absolutne cuda, no po prostu nie wierze w to, mlody sie wtula 5min plus kolysanki i spi. Uwielbiam to!!!!! Dzisiaj w ulewe nawet wyskoczylismy do sklepu myslalam, ze bunt bedzie, ze nie na nozkach, a gdzie tam, ciekawski jak nie wiem. Ciesze sie ogromnie, ze wrocilismy do noszenia <3 Meneq, zapodaj przepisem A Yae ponad mies mlodsza od Pietraszka, prawie dwa, a taki sam wzrost martwie sie cholera no.... I jeszcze to jego niemowienie i zamilowanie do 't' 'd'.... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3003 |
|
Konto usunięte
|
Heloł, donoszę, że dopadła nas 3dniówka
wysypało późnym popołudniem. Temp. od rana niet.
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zamieniana "k" na "t" to u nas też tak jest - i tak jest "tan" zamiast 'kran" np. Chociaż "tak" potrafi wymówić normalnie, to jednak częściej zamienia. Uświadomiłam sobie, że nie wiem ile młoda ma wzrostu? Muszę sprawdzić w książeczce. Ale nosi cały czas 80, niektóre 86 ale z podwiniętymi rękawami itp, jeśli chodzi o grubszą odzież typu sweter etc etc to nawet 74 się zdarza. |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane,ostatnio brakuje mi czasu a i jakoś specjalnie nie mam nic mądrego do powiedzenia.
Umeczona trochę jestem tym wszystkim. Debrah-pewnie że można spróbować,może akurat to odpowiedni moment. Oskar jak zrobi kupę to też pokazuje paluszkiem,już od jakiegoś czasu. Hje z moimi rękami to jak z pogodą,nigdy nic nie wiadomo. Wyleczyla m boki palców(prawie bo jeszcze sucha skóra jest),ale papra mi się między kciukiem a wskazującym- skóra pęka i rany robią sie na nowo, zrobiła mi się łupina która dokuczała więc to zdrapałam i od nowa polsko ludowa. Ale ogólnie jest w miarę ok. Fewcia moje samopoczucie raz lepsze raz gorsze,dziękuję że pytasz Moje dziecko jest ostatnio bardzo trudne ale nawet nie chcę mi się"skarżyć" na to. Po prostu przechodzi już samego siebie a ja momentami nie mam pomysłów jak mu pomóc i jak działać.Poza tym odczuwa ciągły brak taty,potrafi usnąć i przez sen wołać M. Ostatnio tak mało czasu spędzają razem że bardzo się to na nim odbija Wczoraj nie mógł usnac mimo że przeszło godz z nim walczyłam,musiałam iść po mariusza na dwór bo ciągle go wołał . Ehh ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
to niestety w naszym regionie http://nowysacz.naszemiasto.pl/artyk...0cf8efde,1,3,5
Masakra tragedia za tragedią..
|
|
|
|
#3007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie, nie dawalam orzechow jeszcze
co do nocnika to jestem na tak, zawsze warto sprobowac, moze zalapie ![]() Cytat:
kurde, a ja jakos nie widze szalu w tym plecaczkach, dziwna jestem chyba ![]() Cytat:
Cytat:
spoko, jeszcze Wam wybije w gore extra! Cytat:
Cytat:
-------- dzis mielismy piknik, superancko bylo. dzieciaki takie opowiadania o duchach rzucaly ze glowa mala! ![]() ![]() spylam spaciu bo jutro na 8
|
|||||
|
|
|
#3008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale laskowe czy migdaly (tak, wiem, to nie orzechy )tez spokojnie mozesz dac, w malej ilosci oczywiscie, najlepiej moczone.Ja poki co miele, bo jak lekko gniotlam to Kuba wypluwal albo polykal w calosci. Dorka szajki tez bodajze orzechy jadla ![]() Wybaczcie, ze tak po lebkach odpisalam, ale padam dzis. Wciaz jestem przeziebiona, a dzis pol dnia latalismy po sklepach, a drugie pol spedzilam w kartonach. Kuba juz nie byl taki pomocny jak ostatnio - nie docenial mojej roboty i wywalal co sie dalo ![]() Bylismy w ikei po kuchenne rzeczy - dlaczego rachunek byl taki dlugi? ![]() Mowie dzis do synka mojego "kocham Cie Kubusiu, wiesz?" i nie mogac sie powstrzymac ( ) dodalam "A Kuba kocha mamę?", na co on zlapal mnie rączkami za szyje, mocno wcisnął swoj kudłaty łepek w moj policzek i zastygl tak na chwile ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Co to za szal na plecaczki?
|
||||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie - wy reagujecie jakk jak dziadkowie/otoczenie mówią do dziecka coś co wam osobiście nie pasi?
Ja zwykle nie reaguje, a jeśli to bardzo dyplomatycznie, bo nie chcę być jakimś nawiedzonym poprawiaczem co wszystkich strofuje - ale zastanawiam się czy jednak czasem nie powinnam? Moja mama miewa na prawdę dziwne komentarze czasem. Btw faza mama jest mega, babci trochę przykro (mamie mojej) chyba, bo wszystko mama i mama, nie chce na ręce do babci, nie da swojej książeczki sobie czytać bo mama musi, karmić mama, skarpetki ubrać mama, na ręce jak bierze ją babcia to ręce do mamy wyciąga. Ewentualnie jeszcze dziadkowie są na topie. No cóż etap taki, babcia jakos musi przełknąć. |
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pola dzisiaj łoszalała. Przychodzę do pokoju, ona rączka brązowa i mizia po podłodze. Okazało się, że zrobiła kupę w pampera, pogrzebała sobie i zaczęła się nią bawić (w tym jeść)
|
||
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Silver kciukiza badanie!
Nawijko jaki odkurzacz kupiłaś? Ja też niedawno wybierałam, masakra, jak dla mnie za dużo tego wszystkiego a reakcja Kubusia cuuuudna Dziewczyny czy też psują się Wam "Księgi dźwięków"? Nasza poklejona już mocno, a Ewa wcale jej jakoś brutalnie nie traktuje ![]() W ogóle dziecię mi ciągle nie śpi, padam już z tym zasypianiem Ezzo jak Wasze nocki? |
|
|
|
#3012 |
|
Konto usunięte
|
Debrah reaguję. Nie chamsko, ale reaguję i mówię, dlaczego. Nie tylko komentarze, czasem zachowanie - np. dzisiaj w M1 byłam z obiema + moja mama. Agatce obiecałam bawilandię, co mi pasowało bo chciałam poszukać coś na zakończenie roku. No to Dorce wzięłam autko do jazdy
http://www.bumbusie.pl takie u nas są. Tam muzyka różna gra dla dzieci albo baje czytane. Po kilkunastu minutach młoda zaczęła marudzić, ja jeszcze chciałam iśc do przymierzalni a moja mama zamiast jej drzwi otworzyć (uwielbia młoda wsiadać i wysiadać z tego) to... zaczęła jej śpiewać. Zareagowałam i pytam: mamo, ty myślisz, że ona w ogóle zwraca uwagę na ciebie teraz? Tu sklep, ludzie, szmaty kolorowe, autko + muzyka...
|
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym momencie się cieszę, że moja nowościom niechętna ![]() Na kolację zjadła jakoś trochę więcej niż 1/2 jajecznicy z jednego jajka, chleba niet. Ale zawsze to coś! Cytat:
Dziewczyny, kupujecie coś na wyprzach? Ja na razie kupowałam tylko zwykłe koszulki bokserki ( 4 po 9.90 szt w sinsayu) żeby mieć pod coś, jedną bokserkę w Pullu i jedne body z kwiatowym wzorem. Mama mi zrobiła z sukienki kupionej w SH ( nie wiem czy 7 zł kosztowała :P) szarą asymetryczną spódnicę maxi ( taki szyfon), i sobie pomyślałam, że to szare body z kwiatowym wzorem (chyba 29.90 kosztowalo) może pasować. Miałam nic nie kupować, ale te bokserki to żal nie brać, tym bardziej, że zorientowałam się, że nie mam co na górę zakładać praktycznie, same stare szmatki jakieś. Szaleć nie zamierzam bo z $ krucho ( tzn na ciuchy szkoda mi, inne wydatki ciągle są) Blogerko - w co obkupiłaś siebie i Borysa? Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-06-25 o 21:51 |
||
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
hope, pytasz o rzeczy z Ikei.
Szukam teraz na stronie 2 kanap, ktore dzis widzielismy i ich nie ma ![]() Takze mozliwe, ze nie wszystko jednak maja w necie.. |
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Hje
![]() Debrah ja reaguję. A co do wyprzedaży to też w sinsay'u bluzki kupowałam Szaja te Bumbusie to mojego wujka są, tak samo jak te wszystkie maszynki do husiania plus jeszcze obwarzanki sądeckie
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(neti )A tak na serio to zajelismy sie lozkiem i kanapa i poki co wybor odkurzacza zszedl na drugi plan. Ale tez mnie wnerwia ta roznorodnosc - wszystkie do siebie podobne i cholera wie na co patrzec... A Ty jaki kupilas? ![]() Debrah, ja kiedys kochalam wyprze, zawsze kupowalam sporo rzeczy. Ale odkad biegam nalogowo po sh to wszystko wydaje mi sie taaakie drogie, nawet po przecenie rozpuscily mnie te lumpy jak nic!!
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-25 o 21:58 |
|
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
ja zwracam uwagę jak oszukują Ole i to tak chamsko. Np. dziecko ma gorączkę, ale ciągle bierze mnie za rękę i pokazuje że chce na dwór, tłumaczę jej, a tu za chwilę moja mama "jak zjesz to pójdziemy do pieska" chciaż dobrze wie, że jej nigdzie nie weźmie. w ogóle nienawidzę tego tekstu "jak zjesz, to..."
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi się coś strasznie podoba to fakt, kupię nowe - jak kiedyś tą kurtkę zimówkę czy spodnie w kwiaty z Zary (najdroższe jakie kupiłam w życiu ale to się zdarza bardzo bardzo rzadko i muszę mieć wtedy odłożone $ - normalnie mi szkoda.Strasznie żałuję, że nie mogę sama po lumpkach latać, ale moja t. trochę łazi, bo ma sprawdzone (trochę tych rzeczy potem sprzedaje dalej jeśli znajdzie firmówki) i ostatnio mi przyniosła śliczną sukienkę maxi z ładnym wzorem (za duża była ale mamę mam krawcową z wykształcenia) za grosze a nowe maxi są drogggie i 2 śliczne bluzki ( np cielistą koszulę mgiełkę) też za bezcen A nie wiesz co się dzieje jeśli nie ma czegoś w zamówieniu? Bo tak mi napisali - i ja teraz nie wiem czy zrealizują zamówienie normalnie bez tej jednej rzeczy - czy muszę całe zamówienie od nowa? Ten mail jest taki niejasny, że nie mogę załapać. A zapłacone już. |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybór łóżka to dla mnie koszmar był, wszystkie z kantami dookoła! Nie było dobrego wyboru, tylko mniejsze zło w tej kwestii dla nas Bo na takie całe z obiciem z materiału nie mieliśmy kasy. Także co jakiś czas się walnę i nogi mam posiniaczone jakby mnie regularnie kopano. A do tego jeszcze materac, tu też ceny z kosmosu wymyślają, na szczęście kupiliśmy takie co od razu miało materac w komplecie i póki co nie narzekam chociaż w sumie mało go używam bo śpię na małym skrawku, Ewa się rozwala w poprzek łóżka
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robie ciasto z jajka, maki i jogurtu (polecam kaspijski - jest w ogole dostepny?), pozniej dodaje banana i kakao. Odstawiam na pol godziny i smaze. Ciasto ma byc lejace jak na zwykle nalesniki. Na patelnie wlewam porcje wielkosci lyzki stolowej, kiedy stezeje dolewam kolejnej i tak ze 3-4 razy. Smacznego ;-) |
|
|
|
|
#3021 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bumbusie są świetne, i na szczęście moje razem się mieszczą każda swoją przyjemność zaliczyłaA, i jest u nas taki pociąg właśnie, i D. koniecznie siadać - no to wsiadła, i jakaś mama z córką 2,3 roku była i wrzuciła piniącha (Agatka tak mówi ) i jechały! chciałam złotówkę oddać, ale nie chciała Cytat:
---------------- Ja 80% rzeczy w SH, więc stwierdziłam, że coś sobie kupię, tym bardziej, że nic na koniec roku nie miałam. To mam czerwona koszula z Orseya za 53zł (ze 100zł), i dodatkowo czarny sweter z koronkowymi wstawkami za 40zł z 90, w carry bluzę i bluzę koszulową, w sumie 100zł. Sporo, no ale czasem też coś nowego chcę...
|
||
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Yae od jakiegos roku rosnie skokowo, co ok 4 miesiace. Ostatnio urosla ok. 5cm, ale wczesniej przez dlugi czas nic nie ruszala z miejsca. Teraz pewnie tez troche potrwa zanim wiecej przybedzie, wiec wiek tak naprawde nie gra roli. Nie wkrecaj sie, a jak Cie cos martwi, to do lekarza idzcie. Jeszcze jedno, a jacy Wy byliscie jako dzieci: np. ja zawsze szkielet i najnizsza z calego rocznika. Dopiero w liceum to sie zmienilo, wiec cudow od Yae nie wymagam |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah nie mam pojęcia
mi wyskoczyło że brak jak chciałam do koszyka dodać.Szaja Dawid raz jechał w Bumbusiu.. Ale cyrk był jak miał wysiadać
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Heja..poczytałam ale nie mam siły cytować. ... dziś zrobiłam trening z Chodakiem. .no nie przepadam za kobita ale skalpel przypadł mi do gustu a wieczorkiem pykneliśmy 5km rowerami... pierwszy raz z Antoniem . . Miałam jeszcze biegać ale już mnie leń dopadł.
Pytacie o tz...jest dostawcą w firmie chipsowej no i jednego ostatnio zwolnili .. podobno sadzą się na drugiego. ..a rekrutacja rozpisalna jest na nowego.... czyli dobrego pracownika chcą się pozbyć a nowego laika przyjąć. . .. dużo by pisać o firmie... ale to jeden wielki burdel jak z reszta i w mojej i tak się trochę martwimy. .Dobrej nocki kobitki. ..i jeszcze mój Antonio Pamperas. .:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do moich zmartwien dolaczaja jeszcze kanciaste rogi ![]() Jakby kolor, ksztalt, wielkosc materaca nie byla wystarczajacym problemem ![]() Ale te z obiciem sa przepiekne! Tylko cena juz mniej... Ewie pasuje, czyli rozumiem, ze pochwala Wasz wybor ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47042454] Jaka kwota na odkurzacz, to męża wypytam, on sprzedaje[/QUOTE] Serio moglabys? Wymagan nie mam, wiadomo do czego ma sluzyc ![]() Cena? Tak do 400-450zl gdzies. Najlepiej niepsujacy sie i zeby nie zarł pradu jak szalony
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-25 o 22:45 |
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Neti jaki król na foteliku
![]() Nawijko jestem zadowolona świetnie zbiera paprochy No i fajnie jak dla mnie, że ma dwie opcje workową i bezworkową. Także póki co nie mam worków, a jak już będę bogata to będę kupować i co chwilkę wymieniać ![]() Co do łóżka to u nas głównym kryterium były właśnie kanty no i to, że chcieliśmy dość wysokie łóżko (pod koniec ciąży to było dla mnie wybawienie ) Zresztą ja nie przepadam za niskimi łóżkami/kanapami
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47042454]fajnego masz wuja
bumbusie są świetne, i na szczęście moje razem się mieszczą każda swoją przyjemność zaliczyłaA, i jest u nas taki pociąg właśnie, i D. koniecznie siadać - no to wsiadła, i jakaś mama z córką 2,3 roku była i wrzuciła piniącha (Agatka tak mówi ) i jechały! chciałam złotówkę oddać, ale nie chciała Jaka kwota na odkurzacz, to męża wypytam, on sprzedaje ---------------- Ja 80% rzeczy w SH, więc stwierdziłam, że coś sobie kupię, tym bardziej, że nic na koniec roku nie miałam. To mam czerwona koszula z Orseya za 53zł (ze 100zł), i dodatkowo czarny sweter z koronkowymi wstawkami za 40zł z 90, w carry bluzę i bluzę koszulową, w sumie 100zł. Sporo, no ale czasem też coś nowego chcę...[/QUOTE]No i super, że się obkupiłaś, trzeba czasem siebie samego czymś obdarować |
|
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah ja bym zaczęła sadzać, skoro sygnalizuje
silver kciuki za badania! mika super, że z oczkami wszystko dobrze nawijko ale słodko
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
to zwracam uwage ale dyplomatycznie. Natomiast gdy to jest jakas rodzina/znajomi dalsi z ktorymi mlody widzi sie raz na ruski rok to olewam. Gdyby to byl ktos zupelnie obcy to wiadomo -
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, nie ma sprawy ale kilka danych: workowy czy bezworkowy? do czego - panele, dywany?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

już mam serdecznie dosyć...

Wczoraj nie mógł usnac mimo że przeszło godz z nim walczyłam,musiałam iść po mariusza na dwór bo ciągle go wołał . Ehh 

( a nawijka nieeeeee lubi
ale pakuje rzeczy w jednym pokoju Dawid siedzi w drugim coś tam gada, nagle cisza i cisza i cisza. Podejrzana.

mi wyskoczyło że brak jak chciałam do koszyka dodać.