|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
ja zawsze taka bylam pozatym ciaza robi swoje
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Martenkaaa;4698619]
Dokładnie tak ![]() Pyszka ale sorbetów nie lubię
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś dziwnie
![]() redukcja: Śn: dwie wasy z łososiem wędzonym, serek wiejski z ananasem 2 śń. odzywka białkowa bleeee- po siłowni byłam 3. obiad: sałatka z makreli wędzonej, małosolnych i cebuli do tego ogórki i rzodkiewka luzem na zagryzkę 4. wiem wem .. dwie śliwki i brzoskwinia (ale była dopiero 17...) 5: wieśniak. sma widzę: za mało, za duzo owoców i za duzo sera
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś tak zaczęlam dzień
śn:grahamka z polędwicą serek wiejski z kukurydzą i fasolą czerwoną z puszki kawa z mlekiem spytam się teraz bardziej ''doswiadczonych'' co myślicie o jedzeniu platkow z mlekiem na śniadania, czy to zdrowo bo wiem ze raczej to same weglowodany i cukry...? |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
aisenka- najlepsze sa płątki owsiane. Przy redukcji nie zaleca się płatków kukrydzianych, czekoladowych itd itp. Tych fitness takze nie, bo sa złe :/ popatrz na skład:/
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nadal trzymam moich płatków bran flakes
mało węgli, dużo białka![]() Ś: płatki z mlekiem 2śn: 400g jogurtu naturalnego z otrębami, ok. 15-20g czekolady gorzkiej
|
|
#157 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam pytanko
![]() * bo..... codzienie pochłaniam z 7-8 ogórasów małosolnych ile jeden ma kcal? można przytyć po nich (chodzi mi o nadmiar soli - czy to prawda że zatrzymuje wodę w organiźmie?) *i ile ma jedno kiwi? bo kiwi też jem na morgi (ogólnie jak to jest z tymi owockami?)*i jeszcze takie surówki kupne bez majonezu (pewnie z cukrem bo słodkie) ?? tak orientacyjnie za każdą odpowiedź buziaki
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że z małosolnymi jest podobnie. Więc śmiało wcinaj, też lubię małosolne, właśnie mi się robi w domciu całe wiaderko ![]() Jeśli chodzi o kiwi, nie wiem ile jedno waży ale w 100 g ma 56 kcal.
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Przyłączam się do wielbicielek ogórków małosolnych
Też żrę je na potęgę, razem z rzodkiewkami zresztą. Na głowę upadłam już dawno, ale jeszcze nie na tyle, by odczuwać wyrzuty sumienia z powodu ogórków...Dzisiaj klasyka: I śn.: grahamka + przylepka + twaróg ("Figura" wymieszana z półtłustym), ogórek małosolny, rzodkiewka, kawałek pomidora, kiełki, łyżeczka dżemu, szczypta płatków Gold Flakes i kawa z mlekiem. W pracy I: dwie nektarynki i kawa z mlekiem. Potem planuję sałatkę wielowarzywną z serkiem wiejskim bom nabyła wczoraj drogą kupna taki świeży i rzadki
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Hej to moj pierwszy raz w tym wątku
Chciałabym żebyście oceniły mój jadłospis. Mój cel to redukcja. Dodam, że od 3 tygodni ćwiczę dosyć intensywnie 6 razy w tygodniu. Na dzisiaj:Ś: Owsianka na mleku 1,5% z bananem i cynamonem, szczypta cukru 2Ś: Połowa puszki tuńczyka w sosie własnym, jabłko O: Spory filet z pangi, groszek zielony, kukurydza terning K: 2 jajka na twardo z fit upem, pomidor z bazylia jako, ze kolacje jem dzisiaj wyjatkowo wczesniej, a chodze spac raczej pozniej, to około 2 godz po kolacji mam zamiar zjeść połowę nieskończonej puszki tuńczyka ![]() Czekam na opinie |
|
|
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowe to one na pewno nie są,od czasu do czasu czemu nie,byleby nie zastępowały codziennego śniadania,no po prostu żywność przetworzona,dużo cukru zawiera Aczkolwiek nie jesteś na redukcji,więc możesz sobie na nie czasem pozwolić,najlepiej jakieś muesli bez cukru (w Carrefourze takowe są),a najzdrowsze płatki owsiane,zdrowe są również o ile się nie mylę jęczmienne,żytnie,śmiało wcinaj otręby![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie nie wklejam jadłospisów bo siedzę na trzech posiłkach dziennie
Taka zalatana jestem że czasu na więcej nie mam, ale obiecuję się wziąć za siebie przed wyjazdem
|
|
|
|
#163 |
|
♥
|
sn : serek wiejski z duuza iloscia szczypiorka , duzy ogórek i sredni pomidor ( wiem ze nie łaczyc ale chciałam zjesc sporo warzyw
) omega 32 sn : kromka chleba pełnoziarnistego , sporo szynki obiad: kalafior i kotlety sojowe i łyzeczka pestek dyn |
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
agness51 dzięki
Co do cukru to wiem, że nie powinnam, ale dałam dosłownie szczyptę, bo było strasznie mdłe, ale postaram się już tego nei robić. Nie mam jednak pomysłu w jakiej postaci dodać białko do owsianki. Na pewno muszę zaopatrzyć się w zachwalany twaróg, bo nie mam. Jaki będzie najlepszy?? A trening rzeczywiście bardziej siłowy.
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi 3posiłkami rozumiem,ja ostatnio też ledwo się wyrabiam czasami
A na dodatek niedługo wyjeżdżam,i będę uzależniona od tamtejszego jedzenia czyli 3posiłki dziennie Będę głodna chodzić
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczypta cukru to raczej nie zaszkodzi,myślę,że nie będziemy popadać w skrajności ![]() Śmiało twaróg wrzucaj do owsianki Na redukcji najlepiej chudy
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego musze zacząć jeść pieć posiłków zanim wyjadę bo tam to przez miesiąc na trzech
chyba całe kieszonkowe wydam na dodatkowe dwa bo też będę głodna chodziła
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Zaczęłam jak zwykle od owsianki ![]() I śniadanie: 30 g owsianki, 150 g serka wiejskiego, 90 g jagód, otręby i kilka rodzynek. II śniadanie: 2 wafle ryżowe, 70 g twarogu wymieszanego z activią i 130 g truskawek. W planach... Obiad: Kompletnie nie mam pomysłu jeszcze... w każdym bądź razie wszystko możliwe oprócz ryby ^^ bo tych mam dośc na następny miesiąc;] Ale pewnie padnie na: 150 g piersi z kurczaka podsmażonej na teflonie, 40 g ryżu i z 200 g zielonych warzyw na patelnię. Do tego wymyślę jakiś sos, a jak się wkurze to pójdę kupić w słoiku słodko - kwaśny ![]() Podwieczorek: 150 g serka wiejskiego z otrębami, migdałami, orzechami włoskimi i siemieniem. Kolacja: 60 g chudego twarogu, 30 g wędliny z piersi indyczej, kilka rzodkiewek |
|
|
|
#169 |
|
♥
|
o kurde wakacje juz tam widze moje jedzenie
chociaz dla chcacego nic trudnego ![]()
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
A to moj caly jadlospis na dzisiejszy dzień:
śn:grahamka z polędwicą serek wiejski z kukurydzą i fasolą czerwoną z puszki kawa z mlekiem IIśn:miska czereśni (ok to nie jest posilek wiem) obiad: makaron razowy z sosem pomidorowym 1litr soku pomidorowego jablko kolacja: serek wiejski z jakimiś dodatkami już zaluję tego makaronu razowego, jem go ostatnio czesto chyba zbyt często ;/ ( ma az 366kcal/100g)!!!! |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie (
)Śn: grahamka z dżemem i twarogiem,250g jogurtu naturalnego z bananem i wiórkami IIŚn: grahamka z serem żółtym (13%),sałatą,ketchupem,do tego brzoskwinia O: ziemniaki,kotlety sojowe,surówka z pekińskiej,czerwonej fasoli i odrobiny oliwy z oliwek (w końcu mam w domu P: w planach wieśniak z wiórkami,słonecznikiem,br zoskwinią K: ? idę na urodziny
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio nie mam czasu na jedzenie i żywię się jogurtami
dziś U: śniadanie: serek waniliowy z musli obiad : ok 70 g ryżu z duszonymi jabłkami, czereśniami i wiśniami kolacja: nie wiem jeszcze ... ale leży mi kalafior od tygodnia w lodówce i muszę go chyba w końcu skonsumować.... wiem, nie ma białka agness baw się dobrze na urodzinach |
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje menu dzis tak (redukcja po wakacjach) S namoczone przez noc platki sojowe z wiesniakiem,jogurtem nat,mlekiem sojowym,kakao i slodzikiem, kawa potem spacer lunch 200g fasolki szparagowej,100g mieska z puszki chudego i paczka sojowej wedliny potem upieklam serniczek SB (pyszny choc wyglada jak podeszwa ) i juz zjadlam pol. teraz leze bo nie jestem w stanie sie ruszyc taka jestem pelna.. w miedzyczasie cola light,herbatki ziolowe
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ja..
Na śniadanie mleko z musli Na obiad kotlet i surówka Na kolację serek Danio W międzyczasie dwie zielone herbaty, jedna zwykła i woda niegazowana
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
130 g podsmażonej na teflonie piersi z kurczaka, 150 g 'zielonych warzyw na patelnię', dodatkowo 40 g brokułów, 60 g (już ugotowanej) kaszy gryczanej i do tego 100 g sosu słodko - kwaśnego ![]() Cytat:
)Ale jak zwykle ślicznie ![]() Baw się dobrze na urodzinach |
||
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
O: 2 gołąbki w sosie pomidorowym, 200g wieśniaka z sosem fit-up
P: Trochę mleka zagęszczanego z tubki, 180g serka homo naturalnego z pysznymi żółtymi wiórkami ![]() Widziałam dzisiaj w markecie te nowe chrupki z fit-upa, ale nie kupiłam - 2,99zł/20g to za dużo trochę
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
no dzis staram sie ogranicza o ma to byc redukcja. chociaz ciagle podjadam ten serniczek.. teraz robilam obiad dla TZ i tez pojadlam troche..
najgorzej to u mnie wieczorami,poprzestawialo mi sie przez te wakacje i wieczorami jestem bardzo glodna... dzis sie nie dam, dokoncze serniczek jak mnie bedzie skrecac polecam go, kostka twarogu+3zoltka+kawa rozp+kakao+slodzik,wszyst ko utrzec dokladnie. 3 bialka ubic z odrobina soli i zmieszac delikatnie z reszta i upiec 180 przez ok 20 min. Siadzie jak sie wyjmie z piekarnika ale jest pycha w smaku. Takie serniczek z megailoscia bialka
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
ej dziewczyny, ile ważą wasze grahamki?:P
bo ja mam w piekarni wyjątkowo duże, ważą ok 105 g :P a w aldiku są 60 g ;D |
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Reszta bez zmian tak jak bylo tak jest. Popieram Mangolinke, jadlospisy na utrzymanie sa z pewnoscia o wiele lepsze niz na przytycie, czasami strasznie to jest meczace...Wystarczy,ze gdzies wyjade lub jestem w biegu i nie mam czasu na przygotowywanie posilkow od razu to po mnie widac
Ale i tak pocieszam sie tym,ze dwa lata temu w porownaniu do teraz wygladalam jak patyczek
Wszystko na mnie wisialo, teraz jest o wiele lepiej

ale sorbetów nie lubię