Oryginał czy podróbka? Część III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 08:40   #4921
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:29   #4922
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
A taką odpowiedź dostałam od iperfuma :
Nasza firma sprzedaje tylko pełnowartościowe i oryginalne produkty. Sprzedajemy te perfumy w setkach sztuk i nie mamy żadnych reklamacji. Każdemu klientowi przysługuje 10 dni na zwrot nawet bez podania przyczyny.
Błagam, tylko nie iperfuma - to są iperfumy, nota bene bardzo porządna firma
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:31   #4923
Nusiolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Błagam, tylko nie iperfuma - to są iperfumy, nota bene bardzo porządna firma
Pozwolę się wtrącić iperfuma też istnieje http://iperfuma.pl/ Na liście polecanych perfumerii też widnieje

Edytowane przez Nusiolek
Czas edycji: 2014-06-26 o 10:38
Nusiolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:47   #4924
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusiolek Pokaż wiadomość
Pozwolę się wtrącić iperfuma też istnieje http://iperfuma.pl/ Na liście polecanych perfumerii też widnieje
Oj, to zwracam honor Nie wiedziałam, że tak może się nazywać poważna perfumeria Chyba, że z przymrużeniem oka
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:21   #4925
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nusiolek Pokaż wiadomość
i dobrze by było gdyby wszyscy odróżniali sklep "iperfumA" od "iperfumY" , żeby nie było sytuacji, że ktoś narzeka na złe doświadczenia z jednym a w świat leci zła opinia o drugim... może oba są uczciwe, a może nie - nie oceniam tego, ale niefajnie by było gdyby na jakimś potknięciu jednego ucierpiał drugi

Edytowane przez chudelatte
Czas edycji: 2014-06-26 o 18:24
chudelatte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:05   #4926
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
i dobrze by było gdyby wszyscy odróżniali sklep "iperfumA" od "iperfumY" , żeby nie było sytuacji, że ktoś narzeka na złe doświadczenia z jednym a w świat leci zła opinia o drugim... może oba są uczciwe, a może nie - nie oceniam tego, ale niefajnie by było gdyby na jakimś potknięciu jednego ucierpiał drugi
Obydwa są OK.
Stary 2014-06-26, 19:10   #4927
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Skoro tak wszystkie zapewniacie że z iperfuma to na pewno wszystko ok , zostawiam sobie tego Guessa.. Z czystego lenistwa nie chce mi się reklamować, a i tak w sumie 100 procent pewności nie mam czy to podróbka czy oryginał.. Dziękuję za wszystkie opinie.
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 18:16   #4928
Finlora
Zakorzenienie

Nie wiedziałam w którym wątku zapytać. Znacie perfumy Bath Body Works Forever Red Vanilla Rum?
http://www.fragrantica.com/perfume/B...Rum-22549.html
Znalazłam je na allegro za ok 120 zł z przesyłką, ale są też na ebayu w promocyjnej cenie 75 zł z wysyłką z USA. I tak się zastanawiam czy bywają podrabiane czy mogę spokojnie kupić na ebayu.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:58   #4929
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam w którym wątku zapytać. Znacie perfumy Bath Body Works Forever Red Vanilla Rum?
http://www.fragrantica.com/perfume/B...Rum-22549.html
Znalazłam je na allegro za ok 120 zł z przesyłką, ale są też na ebayu w promocyjnej cenie 75 zł z wysyłką z USA. I tak się zastanawiam czy bywają podrabiane czy mogę spokojnie kupić na ebayu.
Nie bywają podrabiane. ja w każdym razie nie spotkałam się z podróbkami zapachów BBW.

Edytowane przez naanakov
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:00
naanakov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:27   #4930
touchmeiamfamous
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja mam takie przedwymianowe pytanko. Czy któraś z Was ma może flachę Peace&Love&Juicy Couture? Chciałam się dowiedzieć, gdzie umiejscowiony jest kod i co jest napisane na spodzie butli
touchmeiamfamous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:16   #4931
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez touchmeiamfamous Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam takie przedwymianowe pytanko. Czy któraś z Was ma może flachę Peace&Love&Juicy Couture? Chciałam się dowiedzieć, gdzie umiejscowiony jest kod i co jest napisane na spodzie butli
Ja mam, fotki mojego flakonu tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post35015336

Kod jest wybity na naklejce, nie widać go dobrze na zdjęciu bo to po prostu takie wgłębienia bez koloru. Za to Juicy Couture EDP ma już normalnie widoczne napisy na naklejce.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:29   #4932
touchmeiamfamous
Zakorzenienie

Bardzo Ci dziękuję
touchmeiamfamous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:33   #4933
PoprostuFacet
Raczkowanie

Nieaktualne, można usunąć.

Edytowane przez PoprostuFacet
Czas edycji: 2014-07-04 o 08:34
PoprostuFacet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:04   #4934
reclab
Przyczajenie

dziewczyny - oceńcie -oryginał czy podróbka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pp1.jpg (49,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pp2.jpg (51,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pp3.jpg (46,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pp4.jpg (57,7 KB, 30 załadowań)
reclab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:38   #4935
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reclab Pokaż wiadomość
dziewczyny - oceńcie -oryginał czy podróbka
Oryginał, czemu wątpisz?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:56   #4936
reclab
Przyczajenie

Asiuuuula -dlatego, że kupiłam u babeczki w małym sklepiku kosmetycznym te 30 ml EDP za 117 zł. ( A w D. i S. cena to 259 zł., wiec przeszło 140 zł. różnicy). I pojawiły się wątpliwości , że to zbyt piękne , żeby było ... możliwe

Ale jeśli tak, i to oryginał, to już mam swój punkt forever
Dziękuję!
reclab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 18:17   #4937
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reclab Pokaż wiadomość
Asiuuuula -dlatego, że kupiłam u babeczki w małym sklepiku kosmetycznym te 30 ml EDP za 117 zł. ( A w D. i S. cena to 259 zł., wiec przeszło 140 zł. różnicy). I pojawiły się wątpliwości , że to zbyt piękne , żeby było ... możliwe

Ale jeśli tak, i to oryginał, to już mam swój punkt forever
Dziękuję!
To ciesz się podwójnie bo to pierwsza wersja, przed reformulacją, już takiej nie produkują, teraz są w ciut innych buteleczkach .
Cenami w S. i D. się nie sugeruj bo tam są znowu mocno zawyżone, najbardziej miarodajne są ceny w sprawdzonych perfumeriach internetowych
Stary 2014-07-08, 14:56   #4938
monijon
Przyczajenie

Mam pytanie, czy faktycznie nie ma różnicy między "podróbką" oryginalnego zapachu a jego oryginalną wersją w drogerii? Chodzi mi tylko zapach, bo słyszałam że chodzi raczej o utrwalacze i te zamienniki za kilkadziesiąt złotych pachną tak samo ale krócej "trzymają się" na skórze/ubraniu. Jak sądzicie? Jakie macie doświadczenia?

Z góry dziękuję!
monijon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 15:12   #4939
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijon Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy faktycznie nie ma różnicy między "podróbką" oryginalnego zapachu a jego oryginalną wersją w drogerii? Chodzi mi tylko zapach, bo słyszałam że chodzi raczej o utrwalacze i te zamienniki za kilkadziesiąt złotych pachną tak samo ale krócej "trzymają się" na skórze/ubraniu. Jak sądzicie? Jakie macie doświadczenia?

Z góry dziękuję!
Podróba to podróba, pewnie jakiś handlarz syfem z FM wygłaszał takie mądrości?
Stary 2014-07-08, 15:14   #4940
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez monijon Pokaż wiadomość

Z góry dziękuję!
Owszem, jest różnica i to ogromna...i nie, nie chodzi o jakieś utrwalacze, tylko złej jakości i często szkodliwe składniki, jakich użyto do produkcji podróbki danego zapachu. Odłóż swoje kilkadziesiąt złotych i zbieraj na oryginał, bo podróbki to obciach i kradzież. W polecanych tu perfumeriach oryginalne zapachy znajdziesz dużo taniej niż w perfumeriach.
Stary 2014-07-08, 18:37   #4941
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Podróba to podróba, pewnie jakiś handlarz syfem z FM wygłaszał takie mądrości?
Handlarze z FM głoszą, że jest 10% różnica w kompozycji zapachowej, cokolwiek to znaczy bo ważne jest nie tylko o jakim zapachu olejki użyto do kompozycji, ale jakiej są jakości, czy są naturalne czy sztucznie pozyskane itd. bo to wszystko wpływa na zapach, lepsze składniki sprawiają, że zapach się rozwija, jest bardziej przestrzenny i wielowymiarowy, gorsze, że jest niby podobny ale płaski i jednostajny.

Mnie osobiście "podróby" typu FM nie rażą tak bardzo jak większość Wizażanek To, że zapachy są podobne, to dla mnie nic nie znaczy, bo wśród drogich marek też jest pełno "zapachowych bliźniąt" i ich się nikt nie czepia, że plagiat. A FM przynajmniej pakuje toto w te swoje flakoniki i nikogo nie próbuje oszukać, że kupujesz prawdziwe szanele i diory. Dla mnie podróba, to coś co wprowadza błąd - podobny zapach w podobnym opakowaniu, wmawiają ci, że kupujesz Chanel a dostajesz Szanel.
Mimo to i tak wolę "oryginały", bo dla mnie perfumy to nie tylko zapach, ale flakon, historia powstania, cała ta magiczna otoczka kto i dla kogo je stworzył, jaką miał wizję...Lubię czytać/słuchać wypowiedzi szalonego projektanta, który sygnuje swoim nazwiskiem perfumy stworzone dla kobiet takich i takich, pragnących tego i tamtego...(nawet jeśli to się nie pokrywa z moim odbiorem zapachu )
Opowieści FM o wysokiej jakości komponentach jakoś mnie nie przekonują... Perfumy to nie proszek do prania, tylko odrobina luksusu i magii w naszym życiu. Używając tej smętnej przemysłówki czułabym się jakby mi ktoś przed chwilą powiedział, że święty mikołaj nie istnieje

Czas edycji: 2014-07-08 o 18:38
Stary 2014-07-08, 18:50   #4942
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
Handlarze z FM głoszą, że jest 10% różnica w kompozycji zapachowej, cokolwiek to znaczy bo ważne jest nie tylko o jakim zapachu olejki użyto do kompozycji, ale jakiej są jakości, czy są naturalne czy sztucznie pozyskane itd. bo to wszystko wpływa na zapach, lepsze składniki sprawiają, że zapach się rozwija, jest bardziej przestrzenny i wielowymiarowy, gorsze, że jest niby podobny ale płaski i jednostajny.

Mnie osobiście "podróby" typu FM nie rażą tak bardzo jak większość Wizażanek To, że zapachy są podobne, to dla mnie nic nie znaczy, bo wśród drogich marek też jest pełno "zapachowych bliźniąt" i ich się nikt nie czepia, że plagiat. A FM przynajmniej pakuje toto w te swoje flakoniki i nikogo nie próbuje oszukać, że kupujesz prawdziwe szanele i diory. Dla mnie podróba, to coś co wprowadza błąd - podobny zapach w podobnym opakowaniu, wmawiają ci, że kupujesz Chanel a dostajesz Szanel.
Mimo to i tak wolę "oryginały", bo dla mnie perfumy to nie tylko zapach, ale flakon, historia powstania, cała ta magiczna otoczka kto i dla kogo je stworzył, jaką miał wizję...Lubię czytać/słuchać wypowiedzi szalonego projektanta, który sygnuje swoim nazwiskiem perfumy stworzone dla kobiet takich i takich, pragnących tego i tamtego...(nawet jeśli to się nie pokrywa z moim odbiorem zapachu )
Opowieści FM o wysokiej jakości komponentach jakoś mnie nie przekonują... Perfumy to nie proszek do prania, tylko odrobina luksusu i magii w naszym życiu. Używając tej smętnej przemysłówki czułabym się jakby mi ktoś przed chwilą powiedział, że święty mikołaj nie istnieje
Widzisz, a mi wszyscy konsultanci FM, których poznałam wciskali kit, że to "TEN SAM zapach, ale w innym opakowaniu".
Stary 2014-07-08, 18:58   #4943
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
Widzisz, a mi wszyscy konsultanci FM, których poznałam wciskali kit, że to "TEN SAM zapach, ale w innym opakowaniu".
Bo konsultanci generalnie wciskają ludziom różne kity wbrew oficjalnej polityce firmy - albo sami z siebie żeby w ten sposób jak najwięcej osób namówić i więcej zarobić indywidualnie(premie za sprzedaż i te sprawy...) albo firma co innego mówi oficjalnie jako firma do klientów, a co innego na szkoleniu dla pracowników nie mam pojęcia jak to jest ale oficjalnie FM twierdzi że wybierają takie zapachy żeby były ładne, modne, dobrej jakości i żeby się podobały i nie są to żadne "zamienniki"/"oryginały w innych opakowaniach" ani nic z tych rzeczy

Czas edycji: 2014-07-08 o 19:18
Stary 2014-07-08, 19:57   #4944
vilka80
Wtajemniczenie

Super! Czyli można coś ukraść, czyjś pomysł, koncept, czyjąś pracę, wsadzić w swój flakon i udawać, że wszystko jest ok??

vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:42   #4945
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
Super! Czyli można coś ukraść, czyjś pomysł, koncept, czyjąś pracę, wsadzić w swój flakon i udawać, że wszystko jest ok??
A udowodnij im że ukradli jak jakiś Gucci "ukradnie" pomysł jakiemuś Diorowi to to jest nawiązanie, inspiracja albo przypadek,po prostu podobny styl, kosmiczna interwencja a jak FM zrobi coś podobnego to kradzież nie mówię, że to takie zupełnie w porządku, ale w świecie mody,kosmetyków itp. ciągle "kradnie się" pomysły. Bo modne, bo ładne, bo się podoba, bo każdy chce to mieć to każda firma w tej branży wypuszcza coś podobnego mimo, że sama tego nie wymyśliła. Wchodzisz do pierwszej lepszej sieciówki i kupujesz ciuchy zainspirowane lub jak kto woli uszyte na podstawie "ukradzionego" od wielkich domów mody pomysłu. I żadne potępianie podróbek nie sprawi, że nagle wszyscy pobiegną się ubierać u projektantów.

Jak napisałam wcześniej wciskanie komuś swojego słabej jakości wyrobu jako wysokiej jakości produktu kogoś innego to jawne oszustwo. Produkt zainspirowany czyimś pomysłem może być dla mnie, dla Ciebie, dla wielu ludzi podróbką, ale weź to udowodnij i weź się o to procesuj z każdą jedną firemką, która chciała uszczknąć odrobinkę z czyjegoś sukcesu.

Czas edycji: 2014-07-08 o 20:47
Stary 2014-07-08, 20:51   #4946
201709081028
Konto usunięte

uważam ze ta dyskusja nie prowadzi do niczego ;/
201709081028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 17:38   #4947
Morganatic
Wtajemniczenie

Dziewczyny, co myslicie o Korsie ? Nie znam się na jego flaszkach, z gory dziekuje za pomoc i przepraszam, jesli sie fotki bokiem zaladowaly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (52,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-07-09, 17:39   #4948
Morganatic
Wtajemniczenie

I drugie foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (42,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-07-10, 19:24   #4949
magdis
Zadomowienie

Dziewczyny, przepraszam za offtop, ale czy jest jakiś wątek do weryfikacji oryginalności kosmetyków kolorowych?
magdis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:37   #4950
zania
Matka buldoga

Na perfumowym nie, na innych forach, nie wiem .

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości