|
|
#4921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
Treść usunięta
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
iperfuma też istnieje http://iperfuma.pl/ Na liście polecanych perfumerii też widnieje
Edytowane przez Nusiolek Czas edycji: 2014-06-26 o 10:38 |
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że z przymrużeniem oka
|
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może oba są uczciwe, a może nie - nie oceniam tego, ale niefajnie by było gdyby na jakimś potknięciu jednego ucierpiał drugi
Edytowane przez chudelatte Czas edycji: 2014-06-26 o 18:24 |
|
|
|
|
#4926 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#4927 |
|
perfumoholiczka
|
Skoro tak wszystkie zapewniacie że z iperfuma to na pewno wszystko ok , zostawiam sobie tego Guessa.. Z czystego lenistwa nie chce mi się reklamować, a i tak w sumie 100 procent pewności nie mam czy to podróbka czy oryginał.. Dziękuję za wszystkie opinie.
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam w którym wątku zapytać. Znacie perfumy Bath Body Works Forever Red Vanilla Rum?
http://www.fragrantica.com/perfume/B...Rum-22549.html Znalazłam je na allegro za ok 120 zł z przesyłką, ale są też na ebayu w promocyjnej cenie 75 zł z wysyłką z USA. I tak się zastanawiam czy bywają podrabiane czy mogę spokojnie kupić na ebayu. |
|
|
|
#4929 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
ja w każdym razie nie spotkałam się z podróbkami zapachów BBW.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-06-30 o 16:00 |
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja mam takie przedwymianowe pytanko. Czy któraś z Was ma może flachę Peace&Love&Juicy Couture? Chciałam się dowiedzieć, gdzie umiejscowiony jest kod i co jest napisane na spodzie butli
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kod jest wybity na naklejce, nie widać go dobrze na zdjęciu bo to po prostu takie wgłębienia bez koloru. Za to Juicy Couture EDP ma już normalnie widoczne napisy na naklejce.
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci dziękuję
|
|
|
|
#4933 |
|
Raczkowanie
|
Nieaktualne, można usunąć.
Edytowane przez PoprostuFacet Czas edycji: 2014-07-04 o 08:34 |
|
|
|
#4934 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny - oceńcie -oryginał czy podróbka
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Przyczajenie
|
Asiuuuula -dlatego, że kupiłam u babeczki w małym sklepiku kosmetycznym te 30 ml EDP za 117 zł. ( A w D. i S. cena to 259 zł., wiec przeszło 140 zł. różnicy). I pojawiły się wątpliwości , że to zbyt piękne , żeby było ... możliwe
Ale jeśli tak, i to oryginał, to już mam swój punkt forever ![]() ![]() Dziękuję! ![]()
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cenami w S. i D. się nie sugeruj bo tam są znowu mocno zawyżone, najbardziej miarodajne są ceny w sprawdzonych perfumeriach internetowych
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie, czy faktycznie nie ma różnicy między "podróbką" oryginalnego zapachu a jego oryginalną wersją w drogerii? Chodzi mi tylko zapach, bo słyszałam że chodzi raczej o utrwalacze i te zamienniki za kilkadziesiąt złotych pachną tak samo ale krócej "trzymają się" na skórze/ubraniu. Jak sądzicie? Jakie macie doświadczenia?
Z góry dziękuję! |
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#4941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ważne jest nie tylko o jakim zapachu olejki użyto do kompozycji, ale jakiej są jakości, czy są naturalne czy sztucznie pozyskane itd. bo to wszystko wpływa na zapach, lepsze składniki sprawiają, że zapach się rozwija, jest bardziej przestrzenny i wielowymiarowy, gorsze, że jest niby podobny ale płaski i jednostajny. Mnie osobiście "podróby" typu FM nie rażą tak bardzo jak większość Wizażanek To, że zapachy są podobne, to dla mnie nic nie znaczy, bo wśród drogich marek też jest pełno "zapachowych bliźniąt" i ich się nikt nie czepia, że plagiat. A FM przynajmniej pakuje toto w te swoje flakoniki i nikogo nie próbuje oszukać, że kupujesz prawdziwe szanele i diory. Dla mnie podróba, to coś co wprowadza błąd - podobny zapach w podobnym opakowaniu, wmawiają ci, że kupujesz Chanel a dostajesz Szanel. Mimo to i tak wolę "oryginały", bo dla mnie perfumy to nie tylko zapach, ale flakon, historia powstania, cała ta magiczna otoczka kto i dla kogo je stworzył, jaką miał wizję...Lubię czytać/słuchać wypowiedzi szalonego projektanta, który sygnuje swoim nazwiskiem perfumy stworzone dla kobiet takich i takich, pragnących tego i tamtego...(nawet jeśli to się nie pokrywa z moim odbiorem zapachu )Opowieści FM o wysokiej jakości komponentach jakoś mnie nie przekonują... Perfumy to nie proszek do prania, tylko odrobina luksusu i magii w naszym życiu. Używając tej smętnej przemysłówki czułabym się jakby mi ktoś przed chwilą powiedział, że święty mikołaj nie istnieje
Edytowane przez chudelatte Czas edycji: 2014-07-08 o 18:38 |
|
|
|
|
#4942 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#4943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia jak to jest ale oficjalnie FM twierdzi że wybierają takie zapachy żeby były ładne, modne, dobrej jakości i żeby się podobały i nie są to żadne "zamienniki"/"oryginały w innych opakowaniach" ani nic z tych rzeczy
Edytowane przez chudelatte Czas edycji: 2014-07-08 o 19:18 |
|
|
|
|
#4944 |
|
Wtajemniczenie
|
Super! Czyli można coś ukraść, czyjś pomysł, koncept, czyjąś pracę, wsadzić w swój flakon i udawać, że wszystko jest ok??
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak jakiś Gucci "ukradnie" pomysł jakiemuś Diorowi to to jest nawiązanie, inspiracja albo przypadek,po prostu podobny styl, kosmiczna interwencja a jak FM zrobi coś podobnego to kradzież nie mówię, że to takie zupełnie w porządku, ale w świecie mody,kosmetyków itp. ciągle "kradnie się" pomysły. Bo modne, bo ładne, bo się podoba, bo każdy chce to mieć to każda firma w tej branży wypuszcza coś podobnego mimo, że sama tego nie wymyśliła. Wchodzisz do pierwszej lepszej sieciówki i kupujesz ciuchy zainspirowane lub jak kto woli uszyte na podstawie "ukradzionego" od wielkich domów mody pomysłu. I żadne potępianie podróbek nie sprawi, że nagle wszyscy pobiegną się ubierać u projektantów. Jak napisałam wcześniej wciskanie komuś swojego słabej jakości wyrobu jako wysokiej jakości produktu kogoś innego to jawne oszustwo. Produkt zainspirowany czyimś pomysłem może być dla mnie, dla Ciebie, dla wielu ludzi podróbką, ale weź to udowodnij i weź się o to procesuj z każdą jedną firemką, która chciała uszczknąć odrobinkę z czyjegoś sukcesu. Edytowane przez chudelatte Czas edycji: 2014-07-08 o 20:47 |
|
|
|
|
#4946 |
|
Konto usunięte
|
uważam ze ta dyskusja nie prowadzi do niczego ;/
|
|
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co myslicie o Korsie ? Nie znam się na jego flaszkach, z gory dziekuje za pomoc i przepraszam, jesli sie fotki bokiem zaladowaly
|
#4948 |
|
Wtajemniczenie
|
I drugie foto
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam za offtop, ale czy jest jakiś wątek do weryfikacji oryginalności kosmetyków kolorowych?
|
|
|
|
#4950 |
|
Matka buldoga
|
Na perfumowym nie, na innych forach, nie wiem .
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

iperfuma też istnieje
Chyba, że z przymrużeniem oka
może oba są uczciwe, a może nie - nie oceniam tego, ale niefajnie by było gdyby na jakimś potknięciu jednego ucierpiał drugi 

Dziewczyny, co myslicie o Korsie ? Nie znam się na jego flaszkach, z gory dziekuje za pomoc i przepraszam, jesli sie fotki bokiem zaladowaly