Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 08:15   #1771
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
czy to masło jest wiarygodne? http://allegro.pl/maslo-shea-nierafi...282675891.html

czy lepiej dopłacić więcej i kupić w sklepie z półproduktami
Tez je ostatnio oglądalam i chce zamówic. Ale moze ktos sie wypowie
Cytat:
Napisane przez frykaseq Pokaż wiadomość
Czy możecie polecić mi jakieś konto bankowe dla studentów bez opłat? Chcialabym założyć swoje pierwsze konto ale zupełnie się nie orientuje na co zwrócić uwagę.
W gruncie rzeczy trzeba zwrocic uwage na mase rzeczy. Od siebie polecam t-mobile, czyli stary dobry alior sync. Darmowa karta bez warunków, darmowe przelewy, przelewy natychmiastowe, darmowe wypłaty z bankomatów nawet za granicą (byle jaki, byle gdzie, zawsze darmo). Jedyne co, to nie wiem czy ci zalezy na darmowych wpłatomatach. Mi w zaden sposób a tam chyba jest jakas ograniczona ilosc wplat czy cos
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:16   #1772
old cookie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frykaseq Pokaż wiadomość
Czy możecie polecić mi jakieś konto bankowe dla studentów bez opłat? Chcialabym założyć swoje pierwsze konto ale zupełnie się nie orientuje na co zwrócić uwagę.
Mam w PKO Konto dla młodych i jestem zadowolona. Bezpłatne wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i zagranicą, bezpłatny dostęp do bankowości elektronicznej, bezpłatne przelewy internetowe, jedyna opłata to co miesięczna opłata za kartę w wysokości 5zł. Żeby tego piątaka nie płacić, trzeba co miesiąc zrobić transakcje kartą na kwotę min. 350zł.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:59   #1773
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Jeśli równo położysz gładź to łatwo. W kuchni w jednym miejscu położyłam grubiej gips i nie zeszlifowałam go tak dobrze i mam wrażenie właśnie takiej mokrej powierzchni.
Jednak jeśli pytasz po prostu czy łatwo jest dobrze pomalować takimi kolorami to tak, łatwo. Nie trzeba równo, bo smug i tak nie będzie (polecam farby Luxens).
Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość

Jeśli wprawnie pomalujesz to nie będzie śladów, laikowi zdarza się nierównomiernie nabrać farby/przejechać zbyt wiele razy w jednym miejscu/zbyt mocno docisnąć i wtedy zostają widoczne pod światło takie jakby chropowate/mokre miejsca. Jak malowałam swój pokój to mam 2 takie ślady po wałku, ale nie widać ich jak się patrzy na wprost. Z kolorem jest tak samo jak i z białym niestety
Dzięki
Oglądałam wczoraj filmiki instruktażowe na yt i wychodzi, że winą było wlanie wody do farby - niby nie dużo, a ciężko mi było malować inaczej... Prawdopodobnie miałam też za długie włosie na wałku :P
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:26   #1774
201708160922
Konto usunięte

Czy hulajnoga moze byc pojazdem do pracy?

Tzn. czy jest szansa podjechac dluzszy kawalek tak sprawnie, nie rekreacyjnie? Sa hulajnogi dla doroslych, takie z dobrymi kolkami? Jestem zdesperowana. ZTM na mojej wsi robi sobie jaja z pasazerow, na rolkach nie smigam (slabo jezdze, w dodatku po sciezkach, no i do pracy mam pod gore w wiekszosci ), a rowerem nie mam przejazdu

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:29   #1775
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość

Tzn. czy jest szansa podjechac dluzszy kawalek tak sprawnie, nie rekreacyjnie? Sa hulajnogi dla doroslych, takie z dobrymi kolkami? Jestem zdesperowana. ZTM na mojej wsi robi sobie jaja z pasazerow, na rolkach nie smigam (slabo jezdze, w dodatku po sciezkach, no i do pracy mam pod gore w wiekszosci ), a rowerem nie mam przejazdu

No zalezy jaka hulajnoga, sa niby jakies profesjonalne czy cos haha.. bo taka zwykla to sobie nie wyobrazam xd sa takie z wielkimi kolami i one naprawde dlugo jada jak sie pchnie, ale sa wielkie

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:37   #1776
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez old cookie Pokaż wiadomość
Mam w PKO Konto dla młodych i jestem zadowolona. Bezpłatne wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i zagranicą, bezpłatny dostęp do bankowości elektronicznej, bezpłatne przelewy internetowe, jedyna opłata to co miesięczna opłata za kartę w wysokości 5zł. Żeby tego piątaka nie płacić, trzeba co miesiąc zrobić transakcje kartą na kwotę min. 350zł.

Też mam w PKO dla młodych i jest ok Miałam nawet u nich dług 40 zł za prowadzenie konta, bo nie wpływały mi środki i bałam się, że się weźmie za mnie windykacja jakaś

Mam serek wiejski ważny do 23.06, stał zamknięty w lodówce. Mogę go zjeść bez późniejszych sensacji żołądkowych?

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:39   #1777
Syl993
Zadomowienie

Cytat:

Tez mialamte konto i z calego serca polecam. Wyplata byla szybko na koncie, wielu ludzi z pracy mialo na koncie pieniadze 2 dni pozniej niz u mnie. wszystko za darmo tylko ta karta 5 zl a to nie wiele w ciagu miesiaca. Konto chyba jest do 26 lub 28 r.z
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:39   #1778
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:

Pewnie, nikt Ci nie zabroni jeździć na hulajnodze do pracy Możesz mieć tylko problem z przypięciem jej gdzieś/zostawieniem na czas pracy - raczej musiałabyś ją zabrać do środka. Wczoraj widziałam w faceta ok 50 lat jak śmigał gdzieś na hulajnodze. W sklepach sportowych jest duży wybór hulajnóg dla dorosłych.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:40   #1779
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
Mam serek wiejski ważny do 23.06, stał zamknięty w lodówce. Mogę go zjeść bez późniejszych sensacji żołądkowych?
Nie ryzykowalabym z nabialem, kiedys zjadlam zolty ser nie patrzac termin przydatnosci, ktory skonczyl sie dzien wczesniej i niemilo to wspominam.
Stary 2014-06-26, 09:44   #1780
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Nie ryzykowalabym z nabialem, kiedys zjadlam zolty ser nie patrzac termin przydatnosci, ktory skonczyl sie dzien wczesniej i niemilo to wspominam.
To nie za bardzo mam co zjeść w pracy Jakby to był jeden dzień po terminie to może bym zjadła, ale 3 to już nie wiem
Gdzieś czytałam na wizażu, że rodzina Tż jakiejś wizażanki trzyma jedzenie, mięso nawet rok i jedzą bez problemu

Edytowane przez ygerna
Czas edycji: 2014-06-26 o 09:46
Stary 2014-06-26, 09:49   #1781
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
No zalezy jaka hulajnoga, sa niby jakies profesjonalne czy cos haha.. bo taka zwykla to sobie nie wyobrazam xd sa takie z wielkimi kolami i one naprawde dlugo jada jak sie pchnie, ale sa wielkie

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
No raczej pytam o te profesjonalne

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
Pewnie, nikt Ci nie zabroni jeździć na hulajnodze do pracy Możesz mieć tylko problem z przypięciem jej gdzieś/zostawieniem na czas pracy - raczej musiałabyś ją zabrać do środka. Wczoraj widziałam w faceta ok 50 lat jak śmigał gdzieś na hulajnodze. W sklepach sportowych jest duży wybór hulajnóg dla dorosłych.
Czy ja sie jakos nieprezyzyjnie wyrazilam? Nie pytam, czy ktos mi pozwoli, czy nie. Moje pytanie dotyczylo tego, czy takie hulajnogi sa i czy da rade podjechac na nich dluzszy (ciekawe tez, jak dlugi) kawalek. Ciekawa tez jestem, jak bardzo czlowiek (zwlaszcza kregoslup) sie meczy.

To sie przejde do sportowego i popytam. Chociaz w sumie nie wyobrazam sobie czegos takiego. Ale jestem zdesperowana.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Też mam w PKO dla młodych i jest ok Miałam nawet u nich dług 40 zł za prowadzenie konta, bo nie wpływały mi środki i bałam się, że się weźmie za mnie windykacja jakaś

Mi sie zdarzalo jesc jogurt naturalny kilka dni po terminie.

Stary 2014-06-26, 09:50   #1782
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
To nie za bardzo mam co zjeść w pracy Jakby to był jeden dzień po terminie to może bym zjadła, ale 3 to już nie wiem
Gdzieś czytałam na wizażu, że rodzina Tż jakiejś wizażanki trzyma jedzenie, mięso nawet rok i jedzą bez problemu
Mojego Tz tata podobnie robi, nie z miesiem moze ale innymi rzeczami tak. A ile potrafi nam nawiezc A nie masz obok pracy jakiegos malego sklepu aby wyskoczyc na chwile ?
Stary 2014-06-26, 09:54   #1783
ygerna
Zakorzenienie

Mam kaszki biedronkowe i jakąś sałatę z pomidorem. Sklep też mam, ale kto się ruszy w taką kropną pogodę przeżyję

Stary 2014-06-26, 09:57   #1784
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Termin przydatności, nie znaczy, że jak on minie to jedzenie jest automatycznie zepsute jak za dotknięciem różdżki. Ono ma być świeże do tego terminu, potem nadal może być dobre, ale nie jest już tak, że bezwzględnie musi. Otwórz i spróbuj, czy smakuje normalnie, jeśli tak to można jeść
Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:23   #1785
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Przechodzisz tunelem do dworca PKP Gdańsk, wsiadasz w SKMkę do Gdyni Głównej. Bilet można kupić w tunelu i trzeba skasować też w tunelu w kasownikach przy schodach (dziwne to jest, gdyby mi ktoś nie powiedział, to bym wsiadła z nie skasowanym biletem pierwszy raz :P)
SKMki jeżdżą co ok. 15 minut.
Będzie Cię to kosztować ok. 5,70 zł - bilet normalny lub 2,79 zł - bilet studencki.
Tu masz rozkład: http://www.skm.pkp.pl/
Tu masz cennik: https://www.skm.pkp.pl/taryfy-i-przepisy/tabele-oplat/

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Dziękuję Ci bardzo!!!
Stary 2014-06-26, 10:25   #1786
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej pytam o te profesjonalne

Czy ja sie jakos nieprezyzyjnie wyrazilam? Nie pytam, czy ktos mi pozwoli, czy nie. Moje pytanie dotyczylo tego, czy takie hulajnogi sa i czy da rade podjechac na nich dluzszy (ciekawe tez, jak dlugi) kawalek. Ciekawa tez jestem, jak bardzo czlowiek (zwlaszcza kregoslup) sie meczy.

To sie przejde do sportowego i popytam. Chociaz w sumie nie wyobrazam sobie czegos takiego. Ale jestem zdesperowana.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Mi sie zdarzalo jesc jogurt naturalny kilka dni po terminie.

Może lepiej jakiś skuter?

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:29   #1787
201705250955
Konto usunięte

Ma ktoś jakiegoś znajomego w dziale finansowym PLL LOT? Albo jakiejś innej linii lotniczej? Albo kogokolwiek pracującego w administracji linii lotniczej? Najlepiej proszę o kontakt przez PW.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2014-06-26 o 10:33
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:33   #1788
almondfairy
seriously? no.

Jakie macie sposoby na CZYSZCZENIE PRALKI? Dopiero niedawno dowiedziałam się, że jest coś takiego jak "puste pranie" czy są jakieś środki do tego? Może jakieś domowe czy tylko chemiczne?

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:33   #1789
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Może lepiej jakiś skuter?

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
O tym tez myslalam

Stary 2014-06-26, 10:35   #1790
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
Jakie macie sposoby na CZYSZCZENIE PRALKI? Dopiero niedawno dowiedziałam się, że jest coś takiego jak "puste pranie" czy są jakieś środki do tego? Może jakieś domowe czy tylko chemiczne?
Tak, raz na jakiś czas dobrze jest puścić pranie na max. temperaturze, albo ze środkiem czyszczącym dostępnym w sklepie, a jak nie, to z domowych sposobów np. ocet.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:39   #1791
Phoce
Flawless

Cytat:

A wypłacałaś za granicą? Mam to samo konto, we wrześniu jadę do Francji i zastanawiam się, czy rzeczywiście nie są pobierane opłaty przy wypłatach z bankomatu? Wiadomo, że koszt przewalutowania itd., ale są jakiekolwiek inne opłaty? Czy w ogóle jest możliwe, że PKO nie pobierze opłaty, ale bank, z którego bankomatu będę wypłacała euro już tak?
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:39   #1792
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Mam 22 lata i ospę. To dopiero trzeci dzień a ja cała jestem pokryta wypryskami, pojawiły się też w buzi i między wargami sromowymi. Ból jest nie do zniesienia, nie mogę spać bo wszystko dotyka tych wyprysków. Do tego boli mnie gardło i mam powiększone migdałki. Iść do lekarza?
Nie idź! Zamów wizytę domową. Przecież masz chorobę zakaźną. Daruj innym zarażanie...
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:01   #1793
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Głupie pytanie ale szukam miejsca na krótki wypad (2/ 3 dni) w Bieszczady, ot chciałbym się powspinać po górkach i pooglądać niesamowite widoki, no i pozwiedzać mniej lub więcej jakieś cerkwie, kościółki itp.

Gdzie najlepiej uderzać? Pierwsza myśl to Ustrzyki Dolne bo i w miarę blisko mam i w miarę łatwy dojazd komunikacją. No i cena też robi swoje powiedzmy że za te 40 zł/os. da się znaleźć jakieś lokum bez zbędnego luksusu?
szukaj może noclegów w Cisnej albo w Bóbrce (ale tej w bieszczadach, a nie w okolicach Krosna, bo są dwie niedaleko siebie ). Jeszcze może z takich atrakcyjnych miejscowości, żeby nie było daleko w góry to Zagórz koło Sanoka (są tam ruiny klasztoru), Lesko, w Sanoku koniecznie odwiedź Skansen (największy w Polsce).
Stary 2014-06-26, 11:21   #1794
baby montana
Zakorzenienie

czy ktoś mi wytłumaczy fenomen Kate Upton? Ma ładną twarz, piękne piersi, ale ciało zupełnie nieproporcjonalne - brak talii i krótki tułów. Jestem niesprawiedliwa?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:47   #1795
Margot24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
A wypłacałaś za granicą? Mam to samo konto, we wrześniu jadę do Francji i zastanawiam się, czy rzeczywiście nie są pobierane opłaty przy wypłatach z bankomatu? Wiadomo, że koszt przewalutowania itd., ale są jakiekolwiek inne opłaty? Czy w ogóle jest możliwe, że PKO nie pobierze opłaty, ale bank, z którego bankomatu będę wypłacała euro już tak?
Nie wypłacałam jeszcze za granicą, ale jeśli na stronie pko pisza, ze jest to darmowe i to samo mamy w umowie, to żadnych opłat nie może być. Najwyżej złozysz reklamacje i musza uznać. tylko jedno ale... sama się nad tym zastanawiałam. Za bankomat nie zapłącisz, ale za wymiane waluty ze złotego na euro już tak. Widziałam ostatnio taka reklamówke karty która w zależności od kraju płaci się w euro, dolarach lub funtach - zaleznie gdzie jestes. Wtedy rzeczywiscie wiesz ile kosztuje ci bułka za granica. Tylko trzeba wczesniej kupić walute załozyć konto walutowe, wpąłcić tam kase i podpiąć kartę - chyba fajna opcja

Edytowane przez Margot24
Czas edycji: 2014-06-26 o 11:48 Powód: bład
Margot24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:52   #1796
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
czy ktoś mi wytłumaczy fenomen Kate Upton? Ma ładną twarz, piękne piersi, ale ciało zupełnie nieproporcjonalne - brak talii i krótki tułów. Jestem niesprawiedliwa?
Tak jak 90% modelek i fotomodelek nie będzie ona pasować komuś po prostu miała szczęście, znała odpowiednie osoby, które ją wykreowały, ot cały sekret
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:02   #1797
old cookie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to wygląda w praktyce, nigdy nie wypłacałam zagranicą, więc nie pomogę

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:02   #1798
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Czy jeśli ktoś udostępnia wifi ze swojego iphona to może się ono samo wyłączyć jeśli jest nieuzywane? Czy musi to zrobić osoba recznie?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:34   #1799
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Dziewczyny a ile bedzie przysługiwało urlopu osobie która, pracuje w jednym miejscu ponad 3 lata. Na poczatku rok umowa zlecenie, pozniej umowa o pracę, pozniej ze wzgledu na jakies luki w prawie, były chwilowe zatrudnienia na umowe zlecenie na 3 miesiące i teraz obecnie rok umowy o pracę(pewnie chodziło o nieplacenie zusu) Osoba ma skonczoną szkolę srednią i szkolę policealną studium i jest technikiem.

Jestescie w stanie pomoc?

Mam kolezankę własnie z taką historią i caly czas jest wykorzystywana przez szefostwo, a ja juz zgłupiałam szczerze mówiąc

bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:01   #1800
moniczka795
Zakorzenienie

Powiedźcie mi jak to jest.
Kończę teraz licencjat i dziś jeździłam z kartą obiegową. Będę musiała oddać też legitymację studencką do dziekanatu. Czyli do października, do momentu wydania nowej legitki przez nową uczelnię mam jeździć na biletach normalnych? Status studenta tracę z dniem obrony? Legitymację z naklejką z tyłu mam teraz ważną do końca października '14. Z komunikacją miejską nie ma problemu - bo mam 100% ulgi jako krwiodawca, nawet jakbym nie miała to już można przeboleć te kwoty. Jednakże planowałam na wakacje wyjazdy pociągiem, a tu już znacznie wyższe kwoty biletów są...
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości