|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
U mnie znieczulenie jest bezpłatne, ale położne tłumaczyły, że na cały szpital jest tylko 3 anestezjologow i nie gwarantują, że jeden z nich będzie akurat wolny w odpowiednim momencie. Parę lat temu była opłata 640 zł, ale wtedy byla to Twoja umowa zlecenie z lekarzem akurat na Twój poród. Takie znieczulenie na telefon
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#904 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mała tak się wierci, że dziwię się sama, że jeszcze nie wyskoczyła z brzucha, a mało tego nie pcha się w ogóle na świat ![]() Jak będę mieć takie ruchliwe dziecko to mam przesrane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.. powiem Ci, że miałam podobną sytuację na pocżątku jak nie znaliśmy jeszcze płci.. jak moja teściowa dowiedziała się, że podoba mi się imię dla chłopca Cezary to parsknęła śmiechem wtedy sobie postanowiłam, że jak moje dziecko okaże się być chłopczykiem to na bank będzie Czaruś... no ale jest dziewczynka więc nie zrobię "na złość" teściowej, a Izabela akurat jej się podoba (trudno ) ![]() Cytat:
![]() i daj nać jak poszło ![]() Cytat:
chyba bym zabiła gdyby ktoś mi takie coś zrobił.. tzn mojej córce ![]() ogólnie to nie mam nic przeciwko kolczykom dla małych dziewczynek, ale w sumie nie wiem czy swojej będę robić w tak młodym wieku.. myślałam raczej, że np po Pierwszej Komunii jej zrobię, albo jak sama będzie chciała się okażę
|
|||||||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
jednak poczytam zaś później
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Witam w 40 tyg szok...Zescie z rana naskrobaly ![]() Co do imion, u mnie w domu nikt nie pyta, u tz w domu owszem, przeciez trzeba ocenic nawet jak bylismy u nich ostatnim pobytem w pl to wielokrotnie byly pytania, ale odpowiadalismy ze mamy nie wybrane jeszcze. Za to komentowane byly inne imiona, u dziewczyn ktore sa w ciazy, po co nam to... Imie dla corki wszyscy poznali po jej narodzinach.robaczek a ty chcialabys juz przekuc corci uszka? Jesli tak to stoje po stronie meza twojego dusia jak tak jak irsin- 2 i 3 lata -to sie nie spieszylas? ![]() Ale musze wam powiedziec, ze moja corcia od jakiegos czasu chodzi i mi truje ze ona chce kolczyki, zebym jej przekula uszy, a jak ja nie umiem to moze jakas ciocia umie? ma pomysly dziewczyna, nawet przez chwile zaczelam o tym myslec, fajnie by wygladala ale wizja wyciagania tych kolczykow, ropiejacych uszu odstrasza mnie, wiec na razie na pewno nie.
|
|
|
|
#907 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie czasem wydaje mi się że z nianią jednak jest lepiej, bo od niej możesz bezwzględnie wymagać różnych rzeczy, a mama ci się obrazi, strzeli focha i musisz tłumaczyć, tłumaczyć i tłumaczyć.... Cytat:
Cytat:
Jak mała sama poprosi ( a raczej mnie zatruje) to wtedy jej przebije ![]() Cytat:
za wizytęHeh widzę że problemy ze starszakiem mamy podobne Tyle że u mnie to jest to wstawanie codzinnie przed 6 (niezależnie od tego jak bardzo intensywny i długi ma dzień). Drzemkę w południe próbuję zlikwidować, ale widzę już że nijak to się nie przekłada na długość spania rano więc nie wiem czy ma to sens.. Pocieszam się że nie będę miała wielkiej zmiany jeśli chodzi o poranne wstawanie jak urodzi się mały
|
||||
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
rybka to już we 3 jesteśmy z 4 na przodzie
a Ty Kochana też nie masz jakichś objawów zbliżającego się porodu?
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po Komunii, to za pozno, dziewczynki chca miec na komunie poza tym moze dostanie w prezencie Ja chcialam kupic kolczyki chrzesnicy ale uszy miala nie przekute, bratowa poszla z nia do kosmetyczki dwa dni przed komunia... hehe
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rybka bardziej chodziło mi o wiek ok 5 lat (myślałam, że to właśnie wtedy dziewczynki o to proszą ).. ogólnie to dla mnie odległy temat i tak strzeliłam z tą Komunią nawet nie zastanawiałam się nad tym do tej pory
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-26 o 11:01 |
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylabym w szoku jakby wczesniej cos mnie wzielo Dzis mam wizyte, ciekawe czy synio obrocil twarzyczke do dolu. |
|
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się jak to jest z wagą dziecka... nie licząc wcześniejszych przypadków porodów te już donoszone ważą po 3 kg i się rodzą wcześniej... moze jakas nowa teoria ?
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba czekać i koniec... ![]() z miłą chęcią bym się podzieliła mam pytanie do Was.. mój lekarz powiedział, że jak w dalszym ciągu nie będzie rozwarcia to wsadzą mi balonik.. to boli?
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
hehe
nie strasz! ![]() Cytat:
nawet teraz ma na sobie, jest zadowolona i ja też , może też Nadusi takie kup?
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siostrzenica mojego tż urodziła się w terminie i ważyła 2,8 kg ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- co nie strasz? myślisz, że Cię to ominie? no way! |
|
|
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wcześniej miała u swojego gina usg, a było to chyba dwa tygodnie przed porodem i padło hasło, że 2700, więc różnie to bywa Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzisiaj mija drugi dzien od ostatniego porodu, wiec dzis lub jutro musi sie ktoras rozpakowac zeby statystyka nie poleciala
![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak i dlatego była lżejsza od przeciętnego noworodka urodzonego w terminie o jakieś dobre pół kilo, a są też wcześniaki które ważą po 3 kg i więcej.. dziwne
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
a co do balonika, nie znam sie ale on robi rozwarcie wiec chyba też nic na siłe i w jakiś mega bólach - tylko trzeba chodzic i chodzic i chodzic
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Hehe jak to kiedyś powiedział mój ginu.. Bardzo częstym powikłaniem po ciąży jest poród...
![]() Chyba muszę oswoić się z tą myślą... chyba już czas ![]() Babcia wzięła córę a mi wali w dekiel
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj o 17 mam wizytę, to może coś sie podzieje Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo bylo z pierscionkami i do tej pory jest, ale wszystkie co kupilam i co dostala nadal sa za duze, ale i tak je nosi, przytrzymujac a te naklejki na uszka nie wiem czy by zalatwily sprawe, bo np spinki i kitki ma ok 10 sekund na glowie i sciaga ![]() Fame nie wiem jak jest z tym balonikiem, ale skoro prowadzi do rozwarcia to chyba ma prawo bolec... :/ malwiska celebrinfea wczoraj dala opis porodu, chcialam tylko przypomniec bo moze ci umknelo Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-06-26 o 11:30 |
|
|
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
Hehe nie mowie ze teraz chce przebic, ale raczej wczesniej, poprostu ja sama miałam przebijane jak miałam 5 lat i do dziś to pamiętam raczej negatywnie, moja bratanica miala ok roku i bardzo ładnie się zagoilo, kolczykow nie trzeba było zmieniac bo te założone przy przekluciu były fajne, nieuczulajace i nie uwieraly. A w sumie o te kolczyki to przegaduje się z tz troche zeby mu na zlosc zrobic, wtedy odchodzi i mówi ze on o swojej corusi też ma prawo decydować a mi się to podoba jak tak mówi
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry ja tylko na chwilę
Cinilla o tej waszej pralce myślałam już wczoraj myślę, że koronnym argumentem będzie fakt ,że jak zostawia proszek to trzeba płukać 2 razy - puścić na dodatkowe płukanie a wtedy i woda i prąd.... jest poprpstu drożej a teraz są takie pralki np. LG że " odzyskują energię z bębna czy coś " jakoś tak się to nazywa. A już totalnie nie logiczny jest fakt że chce pralkę dla robotników a nie chce nowej dla siebie... i argument jest też taki ze w zimie jest ciężko pranie suszyć zwłaszcza przy dużej rodzinie a pralka LG ma 1000 obrotów wirowania i moje pranie wyciągam naprawdę wy wirowane i wieczorem jest już suche. i wcale nie jest pogniecione jak twierdza niektórzy. A co do sklepu Mewa kurcze nie ma ich w necie jest sklep mewa ale z bielizną ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- a co do przebijania uszu .. to mam takie marzenie żeby małą zabrac jak będzie miała 4-5 lat żeby to pamiętała , zrobić jej taki jej dzień wiecie że to wielkie wydarzenie kupić kolczyki i inne atrakcje no takie coś mi się marzy mam nadzieję ze rozumiecie A jeszcze mam pytanie bo któraś z dziewczyn mi pisala ze kołderka dla noworodka nie jest dobrym pomysłem... a czemu? bo ja własnie chciałam dla mojej małej - noworodka kołderkę. to pod czym dzieci powinny spać? Śpiworków nie toleruję myślałam że kołderki są dobrym pomysłem..
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! Edytowane przez Lillian_ Czas edycji: 2014-06-26 o 11:51 |
|
|
|
#930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja Wasze argumenty zapamietuje i oczywiscie ich uzyje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

zasne na 10 minut i znowu, a Młody kopie i nic mu nie przeszkadza, a matka cierpi
) 
nawet jak bylismy u nich ostatnim pobytem w pl to wielokrotnie byly pytania, ale odpowiadalismy ze mamy nie wybrane jeszcze. Za to komentowane byly inne imiona, u dziewczyn ktore sa w ciazy, po co nam to... Imie dla corki wszyscy poznali po jej narodzinach.
a wieczorem znów problem z pójściem spać